Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

verocska60

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizonyos elnökök és más szakértők - miután 2 db tanórát ültek végig - úgy számolnak, hogy a megbeszélés ideje is 2x45 perc.Mások másként vélekednek.
Ha az órá(k)ban az indikátorok fellelhetők és azonosíthatók, szintjeik eldönthetők voltak, akkor - a gyakorlatban - akár össze is vonható a 2 db óra értékelése, természetesen külön kitérve az eltérésekre, és a tapasztalások forrásaira.
A gyakorlatban ez a 2 órára számítva összesen akár 60 perc alatt is teljesülhet, feszes vezetéssel, és úgy, hogy mindenki okszerűen megnyilvánulhat.
A gyakorlottabb elnökök, szakosak majd ideírják, mennyire életszagú ez vagy más megoldás.
Mi még az első csoportban úgy tanultuk, hogy 30 perc. A gyakorlatban, túl a 10.minősítésemen, 45-50 percbe belefér a két óra elemzése összevontan, az intézményi delegált (néha szükségszerű) mederbe terelésével, ahogy írtad, "feszes vezetéssel".
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Annyira megváltoztak 6 hónap alatt a mesterré válás feltételei, hogy az OH következmények nélkül visszautalja a pénzt annak, aki a visszalépés mellett dönt.
Ha valakit érint vagy érdekel:

Tisztelt !

Korábbi értesítésünkben jeleztük, hogy az oktatásért felelős miniszter döntése alapján Ön bekerült a 2016. évi minősítési tervbe, ez alapján Ön részt vesz a 2016. évi minősítésben.

Ön a 2016. évi mesterpedagógusi minősítés megkezdésekor

  1. vagy Pedagógus I., ideiglenes Pedagógus II.,
  2. vagy Pedagógus II. (a 2015. évi, Pedagógus II. fokozatot megcélzó sikeres minősítése következtében 2016. január elsejétől)
fokozatba sorolt pedagógus lesz.

Tájékoztatjuk, hogy a mesterpedagógusi minősítés részletes szakmai tartalmának kidolgozása, valamint a feltöltést biztosító informatikai felület kialakítása jelenleg folyamatban van.

A minősítés Pedagógus II. fokozatra irányuló részéhez az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozathoz című segédanyag harmadik, javított változata (a továbbiakban: Útmutató) nyújt segítséget, a mesterpedagógusi felkészülést segítő, A mesterpedagógusok minősítésének útmutatója várhatóan december folyamán kerül nyilvánosságra. E dokumentumok megjelenéséről külön tájékoztatást fogunk küldeni Önnek.

A feltöltéséhez szükséges felülethez várhatóan 2016 januárjától férhet hozzá, ahol portfólióját és pályázatát a 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 39/I. §-a szerint 2016. augusztus 15-ig töltheti fel. A felület megnyitásának pontos időpontjáról és a hozzáférés módjáról a későbbiekben részletes tájékoztatást küldünk Önnek.

Felhívjuk figyelmét, hogy portfóliójának és pályázatának feltöltését követően nincs lehetőség hiánypótlásra. Amennyiben a megadott határidőig nem tölti fel hiánytalanul portfóliója és a pályázata kötelező dokumentumait, az Oktatási Hivatal a Rendelet 11/A. § (2) bekezdése alapján megállapítja a minősítési eljárás sikertelenségét.

I. A 2016. évi minősítés megkezdésekor Pedagógus I. vagy ideiglenes Pedagógus II. fokozatba sorolt pedagógusok feladatai

A mesterpedagógusi minősítési eljárást – az általános szabályok szerint – Pedagógus II. fokozatból lehet kezdeményezni, ezért amennyiben Ön a minősítésekor Pedagógus I., vagy ideiglenes Pedagógus II. fokozatba sorolt pedagógus, a minősítés keretében fel kell töltenie portfólióját és mesterpedagógusi pályázatát is. A portfólió és a mesterpedagógusi pályázat tartalmi elemeit a Rendelet 9/B. és 39/F. §-a tartalmazza:

39/F. § (1) Az a Pedagógus I. vagy 2015. január elsejével ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba besorolt pedagógus, aki 2018. június 30. napjáig Mesterpedagógus fokozat megszerzésére irányuló eljárásban vesz részt, portfóliót és Mesterpedagógusi pályázatot készít.

(2) Az (1) bekezdés szerinti esetben a portfólió a 9/B. § (1) bekezdés a)-d) és f)-g) pontjában foglaltakat, valamint intézményvezetői és szakmai ajánlást tartalmazza.

(3) Az (1) bekezdésben megjelölt Mesterpedagógusi pályázat a 9/B. § (4) bekezdés b), valamint e)-g) pontjában meghatározott tartalmi elemekből áll.”

A 2016. évben a Mesterpedagógus fokozatra irányuló minősítés esetében feltöltendő portfólió és mesterpedagógusi pályázat tekintetében a Rendelet 9/B. és 39/F. §-a az irányadó. Annak érdekében, hogy A mesterpedagógusok minősítésének útmutatója megjelenését megelőzően már el tudja kezdeni a felkészülést, össze tudja állítani a feltöltendő szakmai anyagait, az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani:

Az e-portfólió feltöltendő elemei:
  1. Szakmai önéletrajz (űrlapos formátumban)
  2. A szakmai életút bemutatása és elemzése
  3. Ajánlások
    Ezek között kötelezően:
    • 1 intézményvezetői
    • 1 szakmai ajánlás (intézményen belül)
  4. A pedagógust foglalkoztató intézmény intézményi környezetének rövid bemutatása
  5. A nevelő-oktató munka alapdokumentumai:
    • csoportprofil, tematikus terv, 6 óraterv, esetleírás, hospitálási napló – a szakterületek és tantárgyak vonatkozásában azÚtmutató és a mellékleteiként elérhető kiegészítő útmutatók tartalmazzák az alapdokumentumok pontos listáját
  6. Eredetiségnyilatkozat
  7. Intézményvezető esetében a foglalkoztatási jogviszony fennállásáról szóló munkáltatói igazolás
Az óra-/foglalkozáslátogatás és megbeszélése:

  • 2 (szak)óra/foglalkozás
A mesterpedagógusi pályázat feltöltendő elemei:

  1. Bemutatóportfólió
    • 4-6 dokumentum feltöltése a mesterpedagógusi kritériumok bemutatására (tudatos szakmai fejlődés, feltáró-elemző, fejlesztő-alkotó-újító, tudásmegosztó-segítő tevékenységek)
    • Összegző elemzés, reflexió a dokumentumok kapcsán a tevékenységek megvalósulásáról személyes szakmai és intézményi perspektívából
  2. Mesterprogram
    • A teljes szakasz általános terve (5 évre vonatkozóan)
    • Az első szakasz részterve (1-3 évre vonatkozóan)
  3. Együttműködési szándéknyilatkozat
  4. Eredetiségnyilatkozat
Az e-portfólió és mesterpedagógusi pályázat bemutatása és védése (digitális bemutató, kérdésekre való reflektálás.) :
  • Az e-portfólió és a bemutatóportfólió bemutatása és védése
  • A mesterprogram bemutatása és védése
Felhívjuk figyelmét, hogy a fentiek alapján mind az e-portfólióra, mind a mesterpedagógusi pályázatra vonatkozóan fel kell tölteni az eredetiségnyilatkozatot, valamint a Rendelet 39/F. § (2) bekezdése alapján a portfóliójának tartalmaznia kell intézményvezetői és szakmai ajánlást.

A Rendelet 39/F. §-a alapján a portfólió és a mesterpedagógusi pályázat feltöltésén kívül a minősítési eljárás része az óra-/foglalkozáslátogatás és a védés is, az alábbiak szerint:

„(4) Ha a munkakör részét képezi foglalkozás, tanóra megtartása – ide nem értve az óvodapszichológus, iskolapszichológus, pszichológus közvetlen pszichológiai foglalkozását – a minősítőbizottság a pedagógus kettő foglalkozását meglátogatja, amelyet szakmai megbeszélés követ.

(5) Az eljárás a portfólió és a Mesterpedagógusi pályázat bemutatásával és védésével zárul.”

Tájékoztatjuk, hogy a védés időtartama a fent leírtak alapján kb. 2 óra, a Pedagógus II. fokozatnál és a Mesterpedagógus fokozatnál elvárt védést egyaránt magába foglalja.”

II. A 2016. évi minősítés megkezdésekor már Pedagógus II. fokozatba sorolt pedagógusok feladatai

Amennyiben Ön részt vett/vesz a 2015. évben Pedagógus II. fokozatot megcélzó minősítési eljáráson, és sikeres minősítést követően 2016. január elsejével (végleges) Pedagógus II. fokozatba sorolják, a 2016. évi Mesterpedagógus fokozatra irányuló minősítés esetében feltöltendő pályázata tekintetében a Rendelet 9/B. § (4) bekezdése az irányadó.

Annak érdekében, hogy A mesterpedagógusok minősítésének útmutatója megjelenését megelőzően már el tudja kezdeni a felkészülést, össze tudja állítani a feltöltendő szakmai anyagait, az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani:

A mesterpedagógusi pályázat feltöltendő elemei:

  1. Szakmai önéletrajz (űrlapos formátumban)
  2. A szakmai életút bemutatása és elemzése
  3. Ajánlások
    Ezek között kötelezően:
    • 1 intézményvezetői ajánlás
    • 1 szakmai ajánlás (intézményen belül)
  4. Bemutatóportfólió:
    • 4–6 dokumentum feltöltése a mesterpedagógusi kritériumok bemutatására (tudatos szakmai fejlődés, feltáró-elemző, fejlesztő-alkotó-újító, tudásmegosztó-segítő tevékenységek)
    • Összegző elemzés, reflexió a dokumentumok kapcsán a tevékenységek megvalósulásáról személyes szakmai és intézményi perspektívából
  5. Mesterprogram
    • A teljes szakasz általános terve (5 évre vonatkozóan)
    • Az első szakasz részterve (1–3 évre vonatkozóan)
  6. Együttműködési szándéknyilatkozat
  7. Eredetiségnyilatkozat
  8. Intézményvezető esetében a foglalkoztatási jogviszony fennállásáról szóló munkáltatói igazolás
A mesterpedagógusi pályázat bemutatása és védése (digitális bemutató, kérdésekre való reflektálás) :

  • A szakmai életút bemutatása
  • A bemutatóportfólió bemutatása és védése
  • A mesterprogram bemutatása és védése
A minősítési eljárás a mesterpedagógusi pályázat bemutatásával és védésével zárul. Tájékoztatjuk, hogy a Rendelet 9/B. § (5) bekezdésének értelmében a mesterpedagógusi pályázat bemutatása és védése alkalmával a pedagógus a pályázatban szereplő dokumentumok alapján bemutatja a szakmai életútját, annak elemzését, bemutatóportfólióját, mesterprogramját, valamint reflektál a minősítőbizottság feltett kérdéseire.

Általános információk Pedagógus I., ideiglenes Pedagógus II. és Pedagógus II fokozatba sorolt pedagógusok számára

A feltöltőfelület minden pályázati elemhez egy-egy PDF-dokumentum feltöltésére ad lehetőséget (pl. a szakmai életút bemutatása és elemzése 1 db PDF-fájlban történhet). A feltöltendő dokumentumok mérete egyenként legfeljebb 10 MB lehet, a rendelkezésére álló összes tárterület pedig 100 MB.

Kérjük, figyeljen arra, hogy a portfólióban nem szerepeltethet semmilyen videofelvételt, személyiségi jogokat sértő fotót, illetve nevet, beazonosításra alkalmas adatot!

Kérjük, az idézetek, más forrásból származó szövegrészek felhasználása során ügyeljen a forrás pontos megjelölésére! Közös munka esetén minden szerzőt és a szerzők vállalt feladatát, szerepét is tüntesse fel! A felület kizárólag a dokumentumok feltöltésére biztosít lehetőséget, a szakmai anyagok összeállításában, elkészítésében nem biztosít technikai támogatást.

Mivel a 2016. évi mesterpedagógusi minősítésre való jelentkezés határidejekor (2015. április 30-án) hatályos mesterpedagógus-minősítési eljárás szabályai 2015. szeptember 9-étől megváltoztak, az eljárás a fentiek szerint alakult (valamint ötévente megújító eljáráson kell részt venni), a mesterpedagógus-minősítési eljárás útmutatójának megjelenése (várhatóan 2015. december) és megismerése után, de még a portfóliófelület megnyitása előtt, az Oktatási Hivatal lehetőséget fog biztosítani Önnek arra, hogy a 2016. évi Mesterpedagógus fokozatot megcélzó eljárásból – minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül - visszalépjen. Ebben az esetben az eljárási díjat visszautaljuk.

Ha a visszalépés mellett fog dönteni, úgy

  • amennyiben ideiglenes Pedagógus II. fokozatba sorolt pedagógus, és a jelentkezéskor nem volt még 24 év szakmai gyakorlata (beleesik a kötelező minősítettek körébe), áttesszük Önt a Pedagógus II. fokozatot megcélzó eljárásra,
  • amennyiben Pedagógus I. fokozatba sorolt, vagy ideiglenes Pedagógus II. fokozatba sorolt és a jelentkezéskor legalább 24 év szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógus, úgy majd nyilatkoznia kell, hogy kéri-e a Pedagógus II. fokozatot megcélzó eljárásba történő átvételét, vagy nem kíván minősülni a 2016. évben.
Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a továbbiakban az Oktatási Hivatal a pedagógusminősítéssel és a pedagógiai-szakmai ellenőrzéssel kapcsolatos szervezési feladatokban a KIR személyi nyilvántartásban megadott e-mail címét használja kapcsolattartásra. Amennyiben az e-mail cím nem megfelelő, kérjük, hogy azt jelezze intézményvezetőjének, aki a KIR személyi nyilvántartásban tudja az e-mai címet javítani.

Amennyiben szakmai kérdése merülne fel, kérdését az Ön munkahelye szerinti területileg illetékes OH Pedagógiai Oktatási Központ e-mail címére juttathatja el. A Pedagógiai Oktatási Központok e-mail címeit itt érheti el: Pedagógiai Oktatási Központok (POK) elérhetőségei

Üdvözlettel:
Oktatási Hivatal
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Tetszik a jogszabály, de hogyan értesítsem a főnökömet diszkréten, hogy van ilyen?;)

Igen, ez a nehezebb része, mivel olyanról kell "értesíteni", amit tudnia, és alkalmaznia kellene. Az érdekérvényesítés nem könnyű dolog, ha az ember főnöke nem jó személyiségű - de egyszer élünk.

A mostani főnökömmel könnyebb, mert neki is fontos, hogy minden törvényesen menjen és a kollégáit is megbecsüli, de az előző 15 év szörnyű volt!

Ennek ellenére mindig szóltam, mert nehezen viselem az igazságtalanságot. Előfordult, hogy két évre visszamenőleg kaptam meg a különbözetet egy átsorolás miatt, mert nem ismerte el a végzettségemet, olyan is megesett, hogy pont a hétévenkénti kötelező továbbképzés miatti várakozási idő csökkentést kellett magamnak intézni, mert ők nem tették meg, több hónapig tartott, amíg egy baleseti jegyzőkönyvet kiállítottak, stb..Ráadásul a végén én voltam a "morgós". Elnézést, bocsi - erre nem volt példa.
Kellemetlen érzés (volt olyan két hónap, ha szembementünk a suliban, sosem köszönt), ahol tudta, megkeserítette a hétköznapokat. Előfordult, hogy azért nem mehettem el 3 osztállyal egy ókori kiállításra, mert én nem kaptam pénzt az alapítványtól, amit persze ő felügyelt (2 hónap múlva viszont külön felhívta a figyelmét a többieknek, hogy van maradványpénz, használják el). Velem is kiszúrt, de a gyerekekkel főleg. Az más dolog, hogy 1 pénzesebb szülő (az én osztályomban) kifizette a belépőket, így, csak mi, elmehettünk (fantasztikus élmény volt!).

Én elsősorban a gyerekek miatt vagyok ott, őket szeretem, igyekeztem mindig előrelépni abban mit lehet másképp, jobban. Tanultam, tanulok szervezetten és saját erőből. Így a gyerekek is szívesen tanulnak velem, igyekszem élvezetes órákat tartani nekik, ami hasznos is (s bár ez kevésbé fontos nekem, de amikor versenyen indultunk mindig jó helyezéseket szereztek, országoson is - így "kívülről" is kaptam megerősítést.). A szülőkkel sosem bizalmaskodom, de fontos, hogy értsék mit, miért csinálunk, végülis az ő gyerekeikről van szó. Ezért, ugyan megpróbálta a főnököm, de nehéz volt fogást találni a munkámon, bár nem vagyok hibátlan.

Szóval: "Kaphatnék 5 percet? Elég sokat kell jogszabályokkal foglalkoznom, és ez ..... úgy érzem ...." + jogszabály.
A többi nem rajtad múlik - de ennyit meg kell tenni magunkért!
 

Jucus424

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Melyik rendeletben olvasható az, hogy ... évvel a nyugdíj előtt nem kötelező a portfólió??? Segítségeteket előre is köszönöm!
Köznevelési törvény 97.§ (21)
Nem vonatkozik a minősítési kötelezettség arra a pedagógus-munkakörben, valamint pedagógiai szakértő, pedagógiai előadó munkakörben foglalkoztatottra, aki a 2013. szeptember 1-jétől számított tizedik tanév végéig eléri a rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt. Figyelj, nem 40 év, hanem rá eső nyugdíjkorhatár.
 

Kunika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi még az első csoportban úgy tanultuk, hogy 30 perc. A gyakorlatban, túl a 10.minősítésemen, 45-50 percbe belefér a két óra elemzése összevontan, az intézményi delegált (néha szükségszerű) mederbe terelésével, ahogy írtad, "feszes vezetéssel".
Még az 5. turnusban is 30 percet tanultunk, nekem is belefért a 45 percbe mindenhol a 2 óra elemzése.
 

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi még az első csoportban úgy tanultuk, hogy 30 perc. A gyakorlatban, túl a 10.minősítésemen, 45-50 percbe belefér a két óra elemzése összevontan, az intézményi delegált (néha szükségszerű) mederbe terelésével, ahogy írtad, "feszes vezetéssel".

Ugyanakkor - auditor szakértők, erősítsetek meg !!! - az ideális látogatási időpont: a második és a negyedik óra - ergo : a harmadikban a 45 perc a megbeszélés - értékelés . Rugalmasan.... min. 30 -max. 45 , irány a következő óra .
 

Szreniany

Állandó Tag
Állandó Tag
A 7. turnus felületéről tölthető le. PSZE 18 név, PÉM 32. Ha jól emlékszem. Ugyanúgy össze vannak sorsolva, mint a rendes vizsgákra. A nevek is láthatóak. :) No anonomitás. :p
Nem vagyok rajta egyiken sem, tehát SIKERÜLT! :hurra::dr_173: És itt is szeretném megköszönni Krosnak és erakuckonak a bátorítást és a jó tanácsokat!!!! :dr_24:
 

shepee

Állandó Tag
Állandó Tag
Megerősítést várok tőletek, hogy jól tudom! A gyakornok kolléga olyan hospitálási naplót töltött fel, ahol őt látogatták. Ugye kérhetünk hiánypótlást az új tájékoztató szerint? A tematikus terve 6 óra, ami az óravázlataiban is szerepel, ugyan egymásra épülő órák, de kevés a tematikus terve. Itt mi a teendő? Feltöltött egy osztályfőnöki munkatervet is a szabadon választottak közé az osztályfőnöki munkatervhez, és ugyanazt feltette az egyéb dokumentumok közé is! Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban!
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A munkáltatói helyét kerestétek többen is. Az eredetiség és a ped szakmai tev közt ez az új fülecske van:

Intézményvezetői nyilatkozat
Szükséges megjelölnie, amennyiben intézményvezetői beosztásban dolgozik.
A megfelelő munkáltatói igazolást letöltheti a Nyitólapról, illetve megtalálja az Útmutató intézményvezetőknek szóló kiegészítéseiben. A kitöltött, aláírt munkáltatói igazolást beszkennelve vagy lefényképezve PDF dokumentumban töltse fel.
Kizárólag abban az esetben van lehetősége kötelező tanítási órával nem rendelkező intézményvezetőként e-portfóliót feltölteni, ha a megfelelő munkáltatói igazolást feltöltötte.
Intézményvezetői portfóliója elkészítéséhez az Útmutató mellékleteként elérhető intézményvezetői kiegészítésekben talál segítséget.
Intézményvezetői beosztásban dolgozom Nem
Kötelező tanítási órával/foglalkozással rendelkező intézményvezető Nem
Intézmény vezetői nyilatkozat Még nem töltött fel fájlt.
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, de én akkor is szeretném tudni a teljes értékelést. Azt vajon valahol el lehet érni? Azok közül, aki mesterként minősült 2014-ben, senki nem tudja ilyen mélységben? Én annyira szeretném! :oops:
Ennyi látható az értékelés helyén:
Tisztelt __________!
Köszönjük, hogy az ideiglenes Pedagógus II. fokozat elérése érdekében 2014. április 30-ig feltöltötte a rendszerünkbe e-portfólióját.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön értékelése ezen az oldalon azért nem érhető el, mert szakmai értékelése az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.5/12 és TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projektek Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre és Sszakértők felkészítése a pedagógusminősítésre című továbbképzései keretében, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakszolgálati képzése keretében, vagy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által lebonyolított szaktanácsadói képzés keretében lezajlott próbaminősítési eljárás keretében megtörtént.
Budapest, 2015.10.06.
Tisztelettel:
Az Oktatási Hivatal szakmai értékelő csapata
 

Papaja45

Állandó Tag
Állandó Tag
A munkáltatói helyét kerestétek többen is. Az eredetiség és a ped szakmai tev közt ez az új fülecske van:

Intézményvezetői nyilatkozat
Szükséges megjelölnie, amennyiben intézményvezetői beosztásban dolgozik.
A megfelelő munkáltatói igazolást letöltheti a Nyitólapról, illetve megtalálja az Útmutató intézményvezetőknek szóló kiegészítéseiben. A kitöltött, aláírt munkáltatói igazolást beszkennelve vagy lefényképezve PDF dokumentumban töltse fel.
Kizárólag abban az esetben van lehetősége kötelező tanítási órával nem rendelkező intézményvezetőként e-portfóliót feltölteni, ha a megfelelő munkáltatói igazolást feltöltötte.
Intézményvezetői portfóliója elkészítéséhez az Útmutató mellékleteként elérhető intézményvezetői kiegészítésekben talál segítséget.
Intézményvezetői beosztásban dolgozom Nem
Kötelező tanítási órával/foglalkozással rendelkező intézményvezető Nem
Intézmény vezetői nyilatkozat Még nem töltött fel fájlt.

Intézményvezetőt fogok minősíteni, de nincs neki feltöltve...legalábbis nem látom. Még csak "nézetben" tudom "kukkolni", de ott sehol nincs....
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Megerősítést várok tőletek, hogy jól tudom! A gyakornok kolléga olyan hospitálási naplót töltött fel, ahol őt látogatták. Ugye kérhetünk hiánypótlást az új tájékoztató szerint? A tematikus terve 6 óra, ami az óravázlataiban is szerepel, ugyan egymásra épülő órák, de kevés a tematikus terve. Itt mi a teendő? Feltöltött egy osztályfőnöki munkatervet is a szabadon választottak közé az osztályfőnöki munkatervhez, és ugyanazt feltette az egyéb dokumentumok közé is! Kicsit tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban!
1. Hosp napló + refl: csere
2. Tem terv: alacsony pont( miért kevés? Ö dönti el, mi egy egység.... Kellene összefoglalás, számonkérés? ????) majd rákérdezel, de a szakosnak az órához újabbat készít...
3. Szabadon választottak száma: ofő munkaterv nélkül 4db, ha nincsen meg, pótoltasd

Szegény gyak... És van erre 5 napja....
 
Utoljára módosítva:

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Intézményvezetőt fogok minősíteni, de nincs neki feltöltve...legalábbis nem látom. Még csak "nézetben" tudom "kukkolni", de ott sehol nincs....
Ahol le kell zárni, ott van munkáktatói igazolás???? Zöld pipa??? Mert akkor feltöltötte, nyugi, az értékelő felületen látni fogod!
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennyi látható az értékelés helyén:
Tisztelt __________!
Köszönjük, hogy az ideiglenes Pedagógus II. fokozat elérése érdekében 2014. április 30-ig feltöltötte a rendszerünkbe e-portfólióját.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön értékelése ezen az oldalon azért nem érhető el, mert szakmai értékelése az Oktatási Hivatal által gondozott TÁMOP-3.1.5/12 és TÁMOP-3.1.8 kiemelt uniós projektek Tanfelügyeleti szakértők felkészítése a pedagógiai-szakmai ellenőrzésre és Sszakértők felkészítése a pedagógusminősítésre című továbbképzései keretében, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. szakszolgálati képzése keretében, vagy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által lebonyolított szaktanácsadói képzés keretében lezajlott próbaminősítési eljárás keretében megtörtént.
Budapest, 2015.10.06.
Tisztelettel:
Az Oktatási Hivatal szakmai értékelő csapata
Hát ez az! Én is csak ezt látom. Ha ezen nem, akkor melyiken? Na jó, befejezem, úgy látom soha nem fogom megtudni a rólam alkotott teljes képet, legfeljebb azt tudom, hogy százas vagyok (bár néha már úgy érzem itt év elején, hogy nem vagyok százas :D).
 

BKriszta81

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szerintetek a szakértői tevékenységhez milyen jellegű költségeket lehet számlával elszámolni, igazolni? Esetleg van ehhez valami formanyomtatvány? Pl. autóval történő utazás esetén az üzemanyag elszámoláshoz? (azt tudom, hogy az üzemanyag árak a NAV oldalán vannak)
Előre is köszönöm!
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam elég nagy zavart okoz ez a vezetői munkáltatói igazolás. Miután nem lehetett vezetői portfóliót eddig feltölteni, ők is pedagógus portfóliót készítettek. Úgy is minősítjük őket, mint pedagógusokat. Akkor miért is keressük rajtuk a vezetői nyilatkozatot?
Ha valaki ezt érti, nagyon hálás lennék, ha megmagyarázná!
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítséget kérnék!
Adott egy szakos kirendelés.
Adott egy vezető, aki osztályfőnöki órákat töltött fel.
Kérdéseim:
1. A szakos itt milyen szakos????? Bármilyen??????
2. Heti 2 db ofő óra az nálam azt jelenti, hogy egyszerre 2 osztálynak ofője, mert heti 1-1 órát tart.... (Kissé fura, de el tudom képzelni... Bár a valóságban a vezető még 1 osztálynak sem szokott ofője lenni...)
3. A szaktárgyi tudás mit takarna itt?????
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam elég nagy zavart okoz ez a vezetői munkáltatói igazolás. Miután nem lehetett vezetői portfóliót eddig feltölteni, ők is pedagógus portfóliót készítettek. Úgy is minősítjük őket, mint pedagógusokat. Akkor miért is keressük rajtuk a vezetői nyilatkozatot?
Ha valaki ezt érti, nagyon hálás lennék, ha megmagyarázná!
Mert ez egy előírás - OH utasítás.
A felsőoktatásban is a tanszékek bevétele a pótvizsgadíjból származik, ami felett önállóan rendelkezhetnek.... Volt, hogy kirándultak belőle ☺ ....
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére