Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Fentebb leírtam, mi volt az indok, ha itt élsz Magyarhonban, akkor neked is hallani kellett. Hivatalosan azt mondta a kormány, hogy a cél a migránsok legális átkelőkhöz való terelése, ahol ellenőrzötten tudják fogadni azokat, akik menedékkérelmet nyújtanak be. És így gondoskodni is tudnak róluk. Lényegében ugyanazt mondták, mint most a szlovének, vagy az osztrákok, csak ők kozmetikázzák. Szárnyas kapuk, meg ilyen hülyeségekkel. Mert ég a pofájuk elismerni, hogy most szögegyenesen az ellenkezőjét csinálják annak, amit eddig mellveregetve hirdettek a magyarokat köpködve. Lásd Faymann.
Nálad a pont.
 
.
Beteg vagy te Ernoe. Maradj inkább ágyban.

A francia elnökről pedig: "A lelátón helyet foglalt Francois Hollande francia köztársasági elnök, őt biztonsági okokból kimenekítették. "
Kérdezd meg az ő biztonsági szolgálatát, honnan vették, hogy veszélyben van.

És milyen jeruzsálemi templomról beszélsz Ernoe? Arról, amit 2000 éve leromboltak a rómaiak? Ott most egy mecset áll, Ernoe, ami a palesztinok fennhatósága alatt van. Le vagy maradva. Bár lehet, hogy igazad van, és tényleg ki kéne venni a palesztinok kezéből.

Sajnos a párizsi merényletet nem magyar katolikus papok követték el, bármennyire is ezt szeretnéd Ernoe. De azért reménykedj.

Nemcsak az elnök hagyta el a stadiont hanem a szurkolok is. Nekem még nem jutott a fülembe, hogy az amugy is jol leárnyékolt elnök nagyobb veszélybe lett volna mind a nézök. :(

Igazad van nem is a templom hanem a helye ami körül nagy a vita Jeruzsálembe. De ezt beszéljük meg egy másik topikba. Ügye elöször a kereszteslovagok jelentették be a követelésüket Jeruzsálemre aztán 1200 évvel késöbb a mohamedánok.
 
Bűnösök semmiképpen nem lesznek, hacsak nem csatlakoznak valamelyik szélsőséges csoporthoz.
A párizsi eseményekért nem okoljuk, és nem is okolhatjuk őket. Azt viszont hogy szigorúbb ellenőrzést szeretnénk a külső határainkon, ők is megérthetik, mert ez nem csak a mi érdekünk, hanem az övék is, ha biztonságban, békességben szeretnének itt élni.

Az elöbb irta valaki találoan, hogy egy ilyen merényletsorozathoz helyismeret, organizatio... szükséges.

Nos aki már egy fél éve uton van, a magyar szögesrottol összekarcolva az egészen biztos nem egy alkalmas személy egy komplex terrorcsapáshoz.

A New Yorki merénylök sem a Mexikoi határon át jöttek Amerikába. :(
 
.
Ügye elöször a kereszteslovagok jelentették be a követelésüket Jeruzsálemre aztán 1200 évvel késöbb a mohamedánok.

Nem, Ernoe, rosszul tudod, először a muszlimok jelentették be a követelésüket Jeruzsálemre, el is foglalták i.u. 633-ban, a keresztesek pedig tőlük akarták "felszabadítani' a Szentföldet, bő fél évezreddel később.
"Fő céljuk a Szentföld megszerzése volt a muszlim araboktól és törököktől" (wiki.)

De nem tudom, hogy jön ez ide. Vissza akarod vezetni az ezer évvel ezelőtti keresztesekre a tegnapi párizsi merényletet?
 
Szlovénia után most már Ausztria is kerítést épít. Ők is a magyar megoldást választották, ami korábban szerintük nem volt megoldás.
Schengennek vége :( és gyanítom, hogy a kvótának is befellegzett.
Bárkik is követték el a párizsi merényletet, az hatással lesz a migránsügy kezelésére is. Egyre több szakértő állítja, hogy a migránsválság ugyanúgy az EU ellen indított háború része, mint ez a mostani párizsi támadás. Majd ha az EU hajlandó meglátni az összefüggést, akkor majd képes lesz megfelelő választ adni. Hacsak addigra nem lesz késő.

Egy 4 km hossz ideiglenes keritést. :):):)
-
Latom alig tudod kivárni, hogy megszabaduljatok az eu-tol. Most képzeld el, hogy mi lesz ha Ausztriábol átmegy Mo.-ra az a sok haboru elöl menekülö. Csináljatok a nyugati határra is keritést. De akkor hova külditek a teherautokat a halottakkal? :(
 
Latom alig tudod kivárni, hogy megszabaduljatok az eu-tol.

Eljöhet ez az idő is, Ernoe. De miért aggódsz emiatt, te úgyis gyűlölöd a magyarokat, nem fogunk neked hiányozni. És nem maradtok egyedül, ott lesz nektek Merkel mutti több millió muszlim bevándorlója és népes utódaik.

De akkor hova külditek a teherautokat a halottakkal? :(

Ne kriminalizáld a magyarokat, Ernoe. A teherautót bolgár cigányok vezették. Tehát az általánosításod még így se állja meg a helyét. Meg úgy se, ha a bolgár cigányokat ítéled el általánosan.
De tudod, ezért van szükség a határellenőrzésre, amit Te kritizálsz. Ha akkor is lett volna, akkor már a déli határnál lefülelték volna azt a teherautót, és ez megmentette volna az emberek életét. A magyar kormány határellenőrzése a migránsokat is védi. Főleg most, hogy jön a hideg, és az erdőkben bujkálva meg is fagynának.
 
Utoljára módosítva:
Nem, Ernoe, rosszul tudod, először a muszlimok jelentették be a követelésüket Jeruzsálemre, el is foglalták i.u. 633-ban, a keresztesek pedig tőlük akarták "felszabadítani' a Szentföldet, bő fél évezreddel később.
"Fő céljuk a Szentföld megszerzése volt a muszlim araboktól és törököktől" (wiki.)

De nem tudom, hogy jön ez ide. Vissza akarod vezetni az ezer évvel ezelőtti keresztesekre a tegnapi párizsi merényletet?

Semmi jelentösége csak ugy jött szoba, hogy a vallások miatt nem tudnak megegyezni az emberek a közelkeleten mert három vallás számára "szent a föld ottan"

De most valmi mást. A "Mohammed" az egyik leggyakoribb név a világon. Kb 150 millio változata van.

Ugy látszik örülnie kell a nagybátyámnak, hogy már meghalt a felesége, ö egy török családbol származott. Nagyon szerettük ma gyülölni kéne állami parancsra. :)

Kossuth, meg Rakoczy akik törökországba menekültek gondolom ma mind kegyvesztett let, az utcákat majd ujra átnevezik valami volt nyilas nevére. Vidéken ugy nönek az ismeretlen hazafiakrol elnevezett emléktáblák nem gyözök szotárazni, :)?
 
Eljöhet ez az idő is, Ernoe. De miért aggódsz emiatt, te úgyis gyűlölöd a magyarokat, nem fogunk neked hiányozni. És nem maradtok egyedül, ott lesz nektek Merkel mutti több millió muszlim bevándorlója és népes utódaik.



Ne kriminalizáld a magyarokat, Ernoe. A teherautót bolgár cigányok vezették. Tehát az általánosításod még így se állja meg a helyét. Meg úgy se, ha a bolgár cigányokat ítéled el általánosan.
De tudod, ezért van szükség a határellenőrzésre, amit Te kritizálsz. Ha akkor is lett volna, akkor már a déli határnál lefülelték volna azt a teherautót, és ez megmentette volna az emberek életét. A magyar kormány határellenőrzése a migránsokat is védi. Főleg most, hogy jön a hideg, és az erdőkben bujkálva meg is fagynának.

En nem kriminalizálok senkit. Ha nem lenne hozzá semmi közük akkor miért vették át Ausztriátol az ügyet?

Miert veszekszik az Orban a jobbikkal, nevezi öket embercsempészeknek? Miért mentegeti magát a jobbik, hogy az uj M. Garda fönke nem tarozik a párthoz? ....
 
Ugy látszik örülnie kell a nagybátyámnak, hogy már meghalt a felesége, ö egy török családbol származott. Nagyon szerettük ma gyülölni kéne állami parancsra. :)

Ezt meg honnan a túróból veszed? Milyen állami parancsról beszélsz, Ernoe?!
Tele van kebabsütővel az egész belváros. Én magam is ismerek török házaspárt, az ő gyerekeikkel meg óvodába járt együtt a fiam. Senkinek semmi baja velük. Csak egyszer tudnám, hogy mi a francról beszélsz!!!
Valami értelmeset mondjál már hamis vádaskodás nélkül, oké? Én még mindig reménykedek benne, hogy tudsz olyat is.
 
En nem kriminalizálok senkit. Ha nem lenne hozzá semmi közük akkor miért vették át Ausztriátol az ügyet?

Azért vettük át az osztrákoktól az ügyet, mert megkértek minket erre. És mert mi fogtuk el a bolgár elkövetőket. És mert a vizsgálat szerint már Magyarországon halottak voltak a migránsok. De még az se bizonyosodott be, hogy nem holtan hozták be ide őket. Ugyanis Szerbiából jöttek, az út pedig azon keresztül is tizenakárhány óra. És ha engem kérdezel, 71 ember bezárva abba dobozba szerintem egy órán belül megfulladt. Nagyon hamar el tud ám fogyni az oxigén egy ilyen szűk helyen, ez fizika. De vannak erre köbméter számítások, ilyesmik, nézz utána. A legnagyobb valószínűség az, hogy már nem éltek, mikor áthozták őket a magyar határon.
De ha nálunk haltak volna meg, a magyarok akkor sem lennének vétkesek benne. De ha a magyar elkövetője lenne a bűncselekménynek, akkor sem az egész magyarság lenne okolható.
Szóval haggyál már élni Ernoe!

Miert veszekszik az Orban a jobbikkal, nevezi öket embercsempészeknek? Miért mentegeti magát a jobbik, hogy az uj M. Garda fönke nem tarozik a párthoz? ....

Fogalmam sincs. Nem vagyok se fideszes, se jobbikos, nem nagyon érdekel, min kapnak hajba éppen.

Az viszont érdekel, hogy lehet az, hogy egy ilyen szörnyű esemény kapcsán, amit egy iszlám terrorszerevezet követett el, és megölt kb 150 ártatlan embert, neked még mindig a magyar a legfőbb ellenség. Ezt hívják fóbiának, Ernoe. Amikor bármi történik, legyen az a teherautó, vagy a mostani terror, te mindenre ugyanazt az ellenségképet húzod rá.
 
Ezt meg honnan a túróból veszed? Milyen állami parancsról beszélsz, Ernoe?!
Tele van kebabsütővel az egész belváros. Én magam is ismerek török házaspárt, az ő gyerekeikkel meg óvodába járt együtt a fiam. Senkinek semmi baja velük. Csak egyszer tudnám, hogy mi a francról beszélsz!!!
Valami értelmeset mondjál már hamis vádaskodás nélkül, oké? Én még mindig reménykedek benne, hogy tudsz olyat is.

A kérdés meddig fog tartani ez a békesség ha általánositotok? Már most érzik az emberek, hogy nincsenek szivesen látva.

Valami más. Tegnap volt egy müsor az ALDI alapito ket fiurol. Màr szoba került, hogy "mi jo származhat a bevándorlásbol"?

Hát az ALDIt a törököknek köszönhetjük, mert a bolt, a konceptus szinte nekik lett csinálva. Meg a 80-as években is szégyen volt az ALDI-nál vásárolni mert "oda csak a fejkendös nök menneki" :)

A bevándorlok nélkül nem lenne ma ALDI.:):):)

Berlin se lenne, mert 61 után senki nem akart ott lakni. A Török vendégmunkások voltak 25 éven keresztül a "helytartok". :):):) Ez az oka a "gettonak" :)

Most sirnak sokan ahelyett, hogy örülnének.
 
Azért vettük át az osztrákoktól az ügyet, mert megkértek minket erre. És mert mi fogtuk el a bolgár elkövetőket. És mert a vizsgálat szerint már Magyarországon halottak voltak a migránsok. De még az se bizonyosodott be, hogy nem holtan hozták be ide őket. Ugyanis Szerbiából jöttek, az út pedig azon keresztül is tizenakárhány óra. És ha engem kérdezel, 71 ember bezárva abba dobozba szerintem egy órán belül megfulladt. Nagyon hamar el tud ám fogyni az oxigén egy ilyen szűk helyen, ez fizika. De vannak erre köbméter számítások, ilyesmik, nézz utána. A legnagyobb valószínűség az, hogy már nem éltek, mikor áthozták őket a magyar határon.
De ha nálunk haltak volna meg, a magyarok akkor sem lennének vétkesek benne. De ha a magyar elkövetője lenne a bűncselekménynek, akkor sem az egész magyarság lenne okolható.
Szóval haggyál már élni Ernoe!



Fogalmam sincs. Nem vagyok se fideszes, se jobbikos, nem nagyon érdekel, min kapnak hajba éppen.

Az viszont érdekel, hogy lehet az, hogy egy ilyen szörnyű esemény kapcsán, amit egy iszlám terrorszerevezet követett el, és megölt kb 150 ártatlan embert, neked még mindig a magyar a legfőbb ellenség. Ezt hívják fóbiának, Ernoe. Amikor bármi történik, legyen az a teherautó, vagy a mostani terror, te mindenre ugyanazt az ellenségképet húzod rá.

Senki sem ellenségeskedik, az álltalánositás meg távol áll töllem. Szerintem nincs is német, vagy magyar ember csak ország van és kultura.

A terror franciaországban történt, még mindig nem tudni pontosan kitöl de te tudod már, hogy a menekültek vannak mögötte.

A magyarok anyira vannak benne az embefcsempészetbe, hogy egy csomo itt üll No.ba a dutyiba es, hogy a területén történt a gyilkosság. Ily modon fekelöséggel tartozunk. Hogy mi a történelmi felelösség arrol hiába beszélek ugysem értitek és csak erröl van szo.
 
Az euronews hírei között szerepel, hogy az iszlám állam magára vállalta a péntek esti párizsi vérengzést!
Minden normálisan gondolkodó ember ha csak egy percre is, de együtt gyászol a hozzátartozókkal, Franciaországgal.

Innentől kezdve tessék ebben a szellemben beszélgetni tovább!
Ez itt egy Kanadai fórum, Kanadában nem kevés francia nyelvű, francia ősökkel büszkélkedő ember él!
Tessék szíves lenni tiszteletben tartani ezeknek a tagoknak az érzelmeit!
 
. Itt két szöges ellentétben álló kultúra harcol. Az egyik a fundamentalista iszlám, a másik a többé kevésbé liberális keresztény alapokon "fejlődött". Mindig is ellentét volt a kettő között. Gondolj csak a keresztes háborúk idejére.
Mr Verbovszki ! a VALLASHABORU az vallashaboru , ami most tortent az TERRORIZMUS !!
a kettot nem keverjuk !
HA most vallashaboru folyna akkor az ISIS nem Parizst hanem a VATIKANT tamadna !
a menekultek menekulnek PONT ezektol a terroristak elol .
 
Sajnos a gyász és az együttérzés mellett, óhatatlanul megjelenik az emberben a düh is. Mert ez a támadás nem derült égből a villámcsapásként érte Európát és a franciákat, erre már hónapok óta számított mindenki.

Manuel Walls márciusban azt nyilatkozta:
Nem az a kérdés, hogy lesz-e ismét támadás Franciaországban és Európában, hanem az, hogy hol és mikor” – mondta Manuel Valls miniszterelnök.

A franciák és az egész EU régóta tisztában van vele, hogy mi készült:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150322-europaban-barhol-lecsaphatnak-a-terroristak.html

Az IÁ nyíltan megfenyegette a franciákat, de tavaly év végén Cazeneuve azt mondta:
"Franciaország nem fél, mert nem ez az első alkalom, hogy az országot terroristák fenyegetik" - emlékeztetett Cazeneuve. "Franciaország nem fél, mert tudja, hogy számíthat Franciaország valamennyi állampolgárának szolidaritására" - tette hozzá. Cazeneuve arról nem szólt, hogy elrendelte-e a Franciaországban már jelenleg is érvényben lévő terrorellenes biztonsági intézkedések megerősítését. Annyit mondott, azok "működőképesek és hatékonyak". - See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/5567/Ve...Nyugatot_az_Iszlam_Allam#sthash.DewAMpgY.dpuf

A IÁ megfenyegette az osztrákot, a németet is, és Brüsszelt is, de most sem látszik, hogy ezt bárki komolyan venné:
http://mno.hu/kulfold/ujabb-europai-orszagokat-fenyegetett-meg-az-iszlam-allam-1298720

A határok most is nyitottak, és nem csak a migrásnok előtt, a dzsihádisták szabadon flangálnak Szíria és az EU között, nyugodtan toboroznak az európai muszlim fiatalok között, az IÁ zavartalanul működik és terjeszkedik, kapja a támogatást a nyugatról, sőt, a nyugati hatalmak az oroszt kritizálják, amiért megpróbálja felvenni vele a harcot.
Lássuk be: mindenki tudta, hogy ez bekövetkezik, és senki sem tett ellene semmit.
Most pedig megrendülve mondogatják, hogy nem gondolták, hogy Franciaországban ilyen megtörténhet. :(
Ez az álszentség az, ami a gyász mellett is felháborító. Dehogy is nem gondolták! Ha én gondoltam, akkor ők meg pláne gondolták.

Részvétem az áldozatok családjainak. De nem vulkánkitörés vagy földrengés történt. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt nem lehetett volna megelőzni.
 
Szervusz Ernö ,
fejezd már be a gyülöletd szorását ! Nem volt eddig elég ?? A fene vigye el a jódolgodat !!
Már megbocsájts Xinof , igen Ök terorristák , de hogyan és miért is jöttek elö ?? Gondolom van valami okuk is reája nem ??? Nem Mi a müvelt "demokratikus" országok vittük oda nekik a halált ajándékba ?? Ki szélt vett ...... :(
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,564
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére