Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
Mondd, a gyűlölet, ami benned lobog, célravezető?
Gyűlölöd a migránsokat, Kanadát, Melittát. Miért? Mi rosszat tettek ellened? Elvették a vagyonodat, megerőszakoltak, vagy csak valakik azt sulykolták, hogy gyűlölni kell?
Szerintem nézz a tükörbe és mosolyogj egy kicsit magadra! Sokat segíthet!
Bar sok mindenben ertelek, masokat is meg kell erteni. Nem feltetlenul a gyulolet beszel a Natasha-bol. Azt hiszem van benne egy nagy adag felelem es egy nagy adag tulelesi oszton. Egyiknek sem tudok ellent mondani a mai korulmenyeket figyelembe veve.
 
Kultúra? Az iszlám? Na nem,! Magyarországra nem! Magyar vagyok, nem akarok mecsetet a városmba" Visszaküldeni őket, ahonnan jöttek!
Lehet Kanada is az úticél. Melitta úgyis szereti őket. Legyen nagyon boldog velük. Amíg nem robbantanak,
A kis naív...
Persze a robbantás után ő hazajön egy biztonságos országba. Ide, hozzánk.
Inkább maradjon ott.

Canada multikulturalis orszag, es minden nacio es vallasu ember megtalalhato. Canada torvenyei egyenlo banasmodot biztosit minden itt elonek. Kis naiv vagy ha azt hiszed hogy nem lehet bekeben elni mas naciokkal. Nekem meg nem volt bajom senkivel , se arabbal se kinaival se tibetivel se indiaival se afroval, se orosszal se ukrannal. Jartam veluk egyutt iskolaba , dolgoztam veluk,
Evekig napi 2 oras gyerek felvigyazom is volt /meg a munkabol haza nem ertem/es osszeszamolni nem tudom hany fele nemzetisegu. A postaladaba volt a kulcs es hazavittek a gyerekeket az iskolabol es megmelegitettek a kajat, es megetettek a gyerekeket, ha jo ido volt kimenetke a jatszoterre ha nem volt jo ido, otthon jatszottak meg haza nem ertem. Minden gyerek tanult valamit toluk alapveto szavakat, koszonom kerek stb. Ezt rovid idon belul kinaiul spanyolul arabul, oroszul az osszes gyerek tudta.
Miert is robbantgatnanak itt? Az anyjuk hasaba nem volt ilyen jo dolguk sokuknak mint itt , szabadon elhetnek , gyarapodhatnak , gyakorolhatjak a vallasukat, tehetseguknek megfeleloen uzletelnek es boldogulnak.
Jonnek ide is most meg meg + felemeltek a kvotat a nagy tomeg miatt.
HA nem tudnad van mecset otthon de ugylatszik ez kimaradt a talnulmanyaidbol, igen sok torok furdo stb ami szinesebbe teszi a varost.
Nem kotelezo senkit kedvelned plane szeretned, de ugy gondolom nem fognak megkerdezni teged, hogy szereted -e a embertarsaidat. A gyulokodest meg hagyd otthon,mert itt senki nem kivancsi ra.
 
Meg mindig nem erted Gyula! Nem halgacc az Ernoere! Azok nem Francia allampolgarok voltak, hanem beintegralodott menekultek akiket meg kell vedeni!!!

Kedves Pitti, látom téfás kedved van

Fogalmam sincs kik voltak a terroristák de a hirek szerint Belgiumban és Franciaországba élök. Teljesen mindegy ki volt a felmenö- vagy lemenöjük, keresztviz vagy metélökés alatt lettek hivök, a tetteik alapján itéljük meg öket.

Nem akarok kiegyenliteni, relativálni de olyan sok millio izlam kulturához közelállo él velünk már evszázadok ota, hogy az esetet nem lehet specifikusnak tekinteni.

Hagy emlékeztesselek arra, hogy a 60-as években szinte minden nap volt egy ilyen terrorcsapás Franciaországba. Hangsulyozom, borzaszto de a menekültekkel szembeni humanitás nem szenvedhet alatta.

Félek, hogy az eröszakot prédikálok (IS és europai nacik) kölcsönösen felhintázzák magukat oda, hogy a mi szabadságunk mégjobban meglesz nyirbálva.
 
Nem felhívásra tettük ki! Mint ahogy arra sem buzdít senki, hogy Tibet elfoglalása ellen tiltakozzunk, márpedig mi évek óta kint hagyjuk a tiltakozásunkat az ellen is. Csak arra nem figyel fel senki hiszen már rég lecsengett dolog, nem érdemes beszélni róla.

Nem a Canadahun oldaláról volt szó, hanem a Facebookról. Úgy hogy ne vedd magadra.
A Facebookra belépve egyből egy felhívás fogadott, hogy fejezzem ki szolidaritásomat a profilképem beszínezésével...
 
Utoljára módosítva:
Szervusztok ,
nekem ami furcsa és nem is nagyon emlitik , hogy több mint a fele a merénylöknek Francia állampolgárok voltak !! Azt hogy a Sziriából származó személy részese lett volna a merényletnek vagy csak egy áldozata az egésznek még egyáltalán nem bizonyosodott be csak mennek a találgatások . Amugy meg részemröl keresd kinek az érdeke ! Koletarális dolog volt a Francia történelemben elég példa rá amióta az új Köztársaság fent áll , hogy bizonyos törvényeket könnyeben átpofozzanak . Valószinüleg Ti nem emlékeztek az Algir felszabaditó háborúra , ja azok is terorristák voltak !!
bizony volt."Amit a franciák műveltek !Nagy disznóság volt és ez enyhe kifejezés.Az ártatlan áldozatok száma brutális nagyságrendű" Forrás Algéria Mostaganen egy Magyar származású idegenlégiós beszámolója.
Ez ma nem lehet indok ártatlan emberek lemészárlására. Erre hívatkozni? Nem vezet sehová .Algéria a Francia történelem szégyen foltja..Felejteni az azért nem szabad. Bűn az midenkor bűn
 
Utoljára módosítva:
Én sem, de ennek egyenlőre kicsi is az esélye.

Mi köze egy mecsetnek ahoz, hogy te kinek tartod magadat?
-
Engem is zavar, hogy vannak istenfélö emberek a 21. században akik komolyan veszik, hogy van odafent valaki aki a bábukat idelent mozgatja de ezért még nem tiltanám meg nekik, hogy egy klubbházat épitsenek maguknak, a templom is csak egy ilyen.
-
Az istenek emberi produktok, rajtunk mulik hogyan interpretáljuk a mythoszokat.
 
Szervusztok ,
Franciaország egyezztettve az USA-val bombázza az ISIS-t Sziriában . Amugy kérdem , milyen jogon bombázza , Sziria még szerintem mindig állitolag független állam , vagy mert nem tetszik egy elnök pofája már mindenki bombázhat mert ugye mi testvérünk is ezt csinálja ott . Igy nagyon sajnálom az áldozatokat , de ez egy régi közmondás eröszak eröszakot szül !! Igaz a politikusoknak mindegy öket menekitik a Stadionokból miközben az embereket mint a birkát a játéktérre terelik mint Chilében !!
 
Franciaország egyezztettve az USA-val bombázza az ISIS-t Sziriában . Amugy kérdem , milyen jogon bombázza , Sziria még szerintem mindig állitolag független állam ,

hát ez egy jó kérdés mert ugye se a kormány , se ENSZ felhatalmazás nincs , ha pedig a londoni székhelyű "ellenzéki" kormány felhatalmazása elég akkor az pl : legitimálja a Szovjetunió '39-es fin háborúját, illetve az összes Szovjet beavatkozást a világba, mindig vigyáztak arra , hogy legyen egy "kormány" ami behívja őket. ('56-ban is )
 
hát ez egy jó kérdés mert ugye se a kormány , se ENSZ felhatalmazás nincs , ha pedig a londoni székhelyű "ellenzéki" kormány felhatalmazása elég akkor az pl : legitimálja a Szovjetunió '39-es fin háborúját, illetve az összes Szovjet beavatkozást a világba, mindig vigyáztak arra , hogy legyen egy "kormány" ami behívja őket. ('56-ban is )

Kedves Gyula és Sirion01
-
Erdekes, hogy a hozzánk tarto menekülteket még eröszakkal is visszatartanátok de nem vagytok hajlandok segiteni nekik abba, hogy visszakapják az otthonukat. :(
 
Abba már begondolt vaki , hogy Európa most aztán avatkozzon be , küldjön katonákat , ok .
Közben a határokon 80%-ban katonakorú 20-30 év közötti férfiak ömlenek be ,(tegnap 4500-an mikor az IS teljes mostani haderejét 20-30 ezer főre teszik) de innen majd menjen Günter, meg Józsika megdögleni a sivatagba mert az PC? Miért nem ezek kapnak kiképzést , ha egyáltalán kell nekik és küldjük őket vissza, ( ha csak a 20% alkalmas akkor is már 10 x annyi van itt mint az IS mostani becsült hadereje) . Az a nyugati államik technika fölényével egy hónap alatt véget vez az IS királyságának. Aztán jöhetnek egy esetleges választások.
Azért Abdulnak se az legyen a legfőbb gondja, hogy melyik országba szélesebb a szocháló és hol gyorsabb az ingyen Wifi. Ha meg nincs akkor dühöng.
 
Utoljára módosítva:
Kedves Gyula és Sirion01
-
Erdekes, hogy a hozzánk tarto menekülteket még eröszakkal is visszatartanátok de nem vagytok hajlandok segiteni nekik abba, hogy visszakapják az otthonukat. :(

Ernoe!

Gondold el elfogultság nélkül és racionálisan a következőt.

Botswanaban kitör a polgárháború, menekülnek az emberek. A NATO országai közül Németország, Franciaország és Nagy-Britannia követeli, hogy bombázzák le a Botswanat, mert az elnökük nem demokrata, sőt diktatorikus eszközöket használ a civil szervezetekkel és az ellenzékkel szemben. USA nem nagyon van oda az ötletért (látszólag), de azért beleegyezik. ENSZ felhatalmazással nem töltik a drága időt, felszállnak, bombázók bombáznak, népek pusztulnak, menekülnek.

A pápa, az ENSZ, George Soros felszólítja Európát, hogy kötelessége befogadni a menekülteket, akik jönnek is árkon-bokron, hullanak a Szaharában, mint a legyek, majd akinek sikerül a 6 méteres kerítést megmászni és a Földközi tengert átúszni, azok európai állampolgárok lesznek.

Ernő! Normális dolog ez?
 
Kedves Gyula és Sirion01
-
Erdekes, hogy a hozzánk tarto menekülteket még eröszakkal is visszatartanátok de nem vagytok hajlandok segiteni nekik abba, hogy visszakapják az otthonukat. :(

Dehogy tartjuk vissza! Felőlünk annyi megy Németországba, amennyi csak akar - itt úgyse maradnának, mert mi csórók vagyunk nekik, nem elég jó a szociális ellátórendszerünk.
Ha annyira vissza akarnák kapni az otthonukat, akkor a katonakorú férfiak tömegei a tiplizésen kívül tennének is ezért valamit.
 
Én sem, de ennek egyenlőre kicsi is az esélye.

Hát nem tudom, én néhány hónapja hallottam, hogy óriási mecsetet akartak építeni valahol Budapest környékén. A tervek már kész is voltak, de valaki észhez tért... :D

Ez a látványterve. Ha a baloldali politikusainkon múlik, meg is fogják valósítani az új európai uniós tagállammal a törökökkel együtt.

 
Abba már begondolt vaki , hogy Európa most aztán avatkozzon be , küldjön katonákat , ok .
Közben a határokon 80%-ban katonakorú 20-30 év közötti férfiak ömlenek be ,(tegnap 4500-an mikor az IS teljes mostani haderejét 20-30 ezer főre teszik) de innen majd menjen Günter, meg Józsika megdögleni a sivatagba mert az PC? Miért nem ezek kapnak kiképzést , ha egyáltalán kell nekik és küldjük őket vissza, ( ha csak a 20% alkalmas akkor is már 10 x annyi van itt mint az IS mostani becsült hadereje) . Az a nyugati államik technika fölényével egy hónap alatt véget vez az IS királyságának. Aztán jöhetnek egy esetleges választások.
Azért Abdulnak se az legyen a legfőbb gondja, hogy melyik országba szélesebb a szocháló és hol gyorsabb az ingyen Wifi. Ha meg nincs akkor dühöng.

A lengyelek külügyminiszter-jelöltje is hasonlóképpen gondolja:
http://hir-portal.hu/2015/11/16/a-l...zter-haboruba-kuldene-a-sziriai-menekulteket/
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,750
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére