Merényletsorozat Párizsban: 140 halott, rendkívüli állapot

Lövöldözések, robbantások és túszejtés Párizsban: a feltehetően iszlamista tettesek a város hét különböző pontján csaptak le. Több mint száz túszt ejtettek egy színházban. Hollande elnök kihirdette a rendkívüli állapotot. A világháború óta nem érte ekkora támadás Franciaországot.

  • 140 halott
    november 14.szombat 01:47
    A párizsi városháza közlése szerint a merényletsorozatban legalább 140-en meghaltak. 100 embert a Bataclan koncertteremben végeztek ki a terroristák. Összesen hét helyszínen csaptak le a merénylők.

  • Egy túlélő a koncerttermi vérengzésről
    november 14.szombat 01:39
    Julien Pearce rádióriporter a CNN-nek: két feketeruhás, maszk nélküli terrorista ejtette túszul az embereket. A vérengzés tíz percig tartott, addig mindenki arccal a föld felé feküdt. A riporter szerint a két huszonéves tömeggyilkos nagyon nyugodt és elszánt volt, nem kiabáltak, csak lőttek. Pearce akkor tudott elmenekülni, amikor a terroristák újratöltötték fegyvereiket.

  • Putyin: borzalmas
    november 14.szombat 01:25
    Vlagyimir Putyin mély együttérzéséről biztosította Francois Hollande francia államfőt "a Párizsban történt borzalmas merényletsorozat" miatt - közölte szombatra virradó éjjel az orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov.

    "Oroszországban határozottan elítélik ezeket az embertelen gyilkosságokat, és készek minden segítséget megadni" az elkövetők felkutatásához - hangsúlyozta Peszkov.

    Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője "rettenetes eseményeknek" nevezte a Párizsban történteket.

    Oroszország osztozik Franciaország fájdalmában, és lélekben együtt van az áldozatokkal és hozzátartozóikkal - tette hozzá a külügyi szóvivő az orosz hírügynökségek szerint.

  • Pokolgépet hatástalanítottak a stadionnál
    november 14.szombat 01:24
    Meg nem erősített értesülések szerint gázpalackokból összeállított, nagy erejű pokolgépet hatástalanítottak tűzszerészek a francia nemzeti stadion (Stade de France) mellett - jelentette a France-Info rádió szombatra virradóra.

    A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak, átfésülik a francia főváros északi részén lévő stadiont és környékét, ahol pénteken késő este két öngyilkos merényletet követtek el, valamint egy pokolgépet is robbantottak terroristák a francia-német barátságos labdarúgó mérkőzés ideje alatt.

  • Orbán őszinte részvétét fejezte ki
    november 14.szombat 01:23
    Orbán Viktor miniszterelnök őszinte részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország valamennyi polgárának - tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-t szombat kora hajnalban.

    Magyarország a szolidaritásáról biztosítja Franciaországot, a magyar emberek a franciák mellett állnak ezekben a rendkívüli órákban - tudatta a miniszterelnök a péntek esti merényleteket követően.

  • Sötétbe borult az Eiffel-torony
  • Horror: 100 ember halt meg a koncertteremben
    november 14.szombat 01:15
    Az AFP most írja, hogy 100 ember halt meg a koncertteremben, ahol a túszmentési akció zajlott. François Hollande, Manuel Valls and Christiane Taubira odamegy a helyszínre.


  • Így reagált Obama a merénylet-sorozatra - felvétel

  • Hollande összehívta a Védelmi Tanácsot
    november 14.szombat 01:03
    A La Figaro azt írja, Francois Hollande lemondta a törökországi útját, szombat reggel 9 órára pedig összehívta a Védelmi Tanácsot.

  • Lelőtték a túszejtőket
    november 14.szombat 00:55
    A TV5 arról adott hírt, hogy véget ért a bataclani akció, kiszabadították az életben maradt túszokat, a két terroristát lelőtték.

    Más források arról számoltak be, hogy mozdulatlan testeket hoztak ki belülről, nem tudni, hogy halottak-e, vagy "csak" sérültek.


  • "Ne twitteljenek a tússzabadításról!"
    november 14.szombat 00:52
    A rendőrség azt kéri, hogy ne tudósítsanak és nem twitteljenek a tússzabadításról, mert ez veszélyezteti az akció sikerét.

    Közben a France 24 folyamatosan kap twitterüzeneteket a koncertteremből arról, hogy a túszejtők sorra végzik ki a túszokat.

  • Leállítottak öt metrójáratot
    november 14.szombat 00:50
    A hatóságok leállították Párizsban a 3-as, 5-ös, 8-as, 9-es és 11-es metróvonalakat. Ezeken az útvonalakon nem lehet közlekedni.

  • Péntek 13?
    november 14.szombat 00:46
    A közösségi oldalakon nemzetközi szinten azon morfondíroznak, hogy vajon a véletlen műve-e, hogy ezek a merényletek éppen péntek 13-án történtek.

    Megint mások úgy vélik, hogy az iszlamista merénylők szándékosan ezt a napot választották a támadássorozatra.

    Már hét helyszínről tudnak, ahol támadás történt
  • Kiszabadítják a túszokat
    november 14.szombat 00:41
    A La Figaro számolt be arról, hogy számtalan robbanás és lövés hallatszott a Bataclan koncertteremnél, miután a rendőrség behatolt az épületbe.

    A lap értesülései szerint tucatnyi ember szabadult ki az épületből.

  • Ennek a két embernek sikerült megszöknie
    november 14.szombat 00:37
    Két ember valahogyan sikeresen meglógott a túszejtők elől és kijutottak a Bataclan koncertteremből.

    Közben az emberek folyamatosan nyitják meg az ajtóikat a járókelők előtt, hiszen a rendőrség mindenkit beltérre, zárt ajtók mögé küld. A tettesek még szabadon mozognak. Életveszélyes most egész Párizs.

katonasag.jpg
 
És az áradat folytatódik :

A kerítések és a kitoloncolások miatt hisztizik az Amnesty International

Az Amnesty International szerint az Európai Unió külső határainak lezárása, a kerítésépítés, a kitoloncolás számos emberi jogi jogsértésre ad lehetőséget, holott az unió képes lenne arra, hogy az Európába már megérkezett százezrek védelmében bevezessen egy sor megvalósítható és gyakorlatias intézkedést.

A nemzetközi emberi jogi szervezet két jelentést tett közzé kedden.

A Kerítések, félelem: Európa törekvése a menekültáradat megfékezésére (Fear and Fences: Europe's approach to keeping refugees at bay) című jelentésében azt írja, hogy az országhatárok lezárása rossz bánásmódnak tette ki és életveszélyes tengeri utazásokra késztette a menekülteket.

"A kerítések építése, a rossz bánásmód nem fogja megállítani azokat, akik háború elől menekülnek"

- idézte a jelentésről kiadott közlemény Jeney Orsolyát, az Amnesty International Magyarország igazgatóját. A tisztségviselő szerint egy dolog szabályozni az EU-ba való belépést, megint más azonban ezt egy az egyben megtagadni a menekültektől.

John Dalhuisen, az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója is úgy látja, hogy az Európa határain szaporodó kerítésekkel csak súlyosbítják a jogsértéseket, és megnehezítik a menekültek áradatának emberi és rendezett módon való kezelését. "Az EU-nak és a határain fekvő tagországoknak sürgősen újra kell gondolniuk, hogyan tudnának biztonságos és legális útvonalakat biztosítani az EU felé a külső határokról és a származási, illetve tranzitországokból érkezőknek egyaránt. Ezt nagyobb mértékű áttelepítésekkel, családegyesítéssel, illetve humanitárius célból kiadott vízumokkal érhetnék el" - véli Dalhuisen.

A szervezet másik jelentése, amely az Európa menekültválsága: Akcióterv (Europe's Refugee Crisis: An Agenda for Action) címet viseli, feltárja, hogy az EU tagországai mintegy 175 millió euró felhasználásával összesen több mint 235 kilométernyi kerítést húztak fel az EU külső határain, ezen belül egy 175 kilométer hosszú kerítést a magyar-szerb határon, egy 30 kilométeres kerítést a bolgár-török határon, amit további 130 kilométerrel terveznek meghosszabbítani, 18,7 kilométernyi kerítés épült Spanyolország marokkói enklávéi, Ceuta és Melilla határain, valamint egy 10,5 kilométeres kerítés az Évrosz régióban, a görög-török határ mentén.

Ahelyett, hogy útját állták volna az emberáradatnak, a kerítések csupán más szárazföldi vagy veszélyes tengeri útvonalak felé terelték a menekülteket - áll a jelentésben, amely néhány példát is említ, miszerint a Görögországba, Bulgáriába és Spanyolországba belépni próbáló embereket a határellenőrzési szervek anélkül toloncolták ki, hogy lehetőséget adtak volna menedékkérelem benyújtására vagy esélyük lett volna fellebbezni kiutasításuk ellen.

A jelentés bírálja Magyarországot is, amely - mint olvasható - szeptemberben alakított ki tranzitzónákat Szerbiával közös határán, hogy "kétes biztosítékok mellett, gyorsított eljárásban toloncolhassa vissza a menedékkérőket Szerbia területére". Az emberi jogi szervezet szerint az EU és tagországai egyre gyakrabban fordulnak harmadik országok felé, hogy azok játsszák el Európa kapuőreinek szerepét.

"Az EU-nak nem szabadna a menekültek és migránsok jogait nem tisztelő országokhoz fordulnia, csak hogy azok elvégezzék helyette a piszkos munkát. A szomszédos országokat inkább menekültügyi és befogadórendszereik fejlesztésében kellene segíteni" - vélekedett John Dalhuisen.

A jelentés szerint az EU képes lenne arra, hogy az Európába már megérkezett százezrek védelmében bevezessen egy sor megvalósítható és gyakorlatias intézkedést. Így például az emberi jogi szervezet egyebek között arra szólítja fel az EU-t és tagországait, hogy teremtsenek biztonságos és legális utakat nagyobb arányú áttelepítés, családegyesítés, valamint humanitárius célból kiadott belépési engedélyek és vízumok kiadása által, biztosítsák, hogy a menekültek beléphessenek és menedékhez juthassanak az EU külső szárazföldi határain, jelentősen növeljék meg a befogadhatók számát, illetve a rövidtávú humanitárius segítség arányát az EU külső határain fekvő tagországokban, valamint az EU gyorsítsa fel és terjessze ki a menedékkérők áttelepítési programjának kivitelezését.
 
Magyarországon vannak mecsetek, én háromról tudok, de lehet hogy több is van.
Mekka Mecset Szeged, Jakováli Hasszán dzsámi Pécs, Budapest Mecset Budapesten a Fehérvári úton.

Utánanéztem, van még egy - Al-Huda Mecset Budapest Dobozi utca
Szervusz Beka ,
van ám még mecset Egerben és Érden is vagy ca. 500 éve
 
És az áradat folytatódik :

A kerítések és a kitoloncolások miatt hisztizik az Amnesty International

Az Amnesty International szerint az Európai Unió külső határainak lezárása, a kerítésépítés, a kitoloncolás számos emberi jogi jogsértésre ad lehetőséget, holott az unió képes lenne arra, hogy az Európába már megérkezett százezrek védelmében bevezessen egy sor megvalósítható és gyakorlatias intézkedést.

A nemzetközi emberi jogi szervezet két jelentést tett közzé kedden.

A Kerítések, félelem: Európa törekvése a menekültáradat megfékezésére (Fear and Fences: Europe's approach to keeping refugees at bay) című jelentésében azt írja, hogy az országhatárok lezárása rossz bánásmódnak tette ki és életveszélyes tengeri utazásokra késztette a menekülteket.

"A kerítések építése, a rossz bánásmód nem fogja megállítani azokat, akik háború elől menekülnek"

- idézte a jelentésről kiadott közlemény Jeney Orsolyát, az Amnesty International Magyarország igazgatóját. A tisztségviselő szerint egy dolog szabályozni az EU-ba való belépést, megint más azonban ezt egy az egyben megtagadni a menekültektől.

John Dalhuisen, az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója is úgy látja, hogy az Európa határain szaporodó kerítésekkel csak súlyosbítják a jogsértéseket, és megnehezítik a menekültek áradatának emberi és rendezett módon való kezelését. "Az EU-nak és a határain fekvő tagországoknak sürgősen újra kell gondolniuk, hogyan tudnának biztonságos és legális útvonalakat biztosítani az EU felé a külső határokról és a származási, illetve tranzitországokból érkezőknek egyaránt. Ezt nagyobb mértékű áttelepítésekkel, családegyesítéssel, illetve humanitárius célból kiadott vízumokkal érhetnék el" - véli Dalhuisen.

A szervezet másik jelentése, amely az Európa menekültválsága: Akcióterv (Europe's Refugee Crisis: An Agenda for Action) címet viseli, feltárja, hogy az EU tagországai mintegy 175 millió euró felhasználásával összesen több mint 235 kilométernyi kerítést húztak fel az EU külső határain, ezen belül egy 175 kilométer hosszú kerítést a magyar-szerb határon, egy 30 kilométeres kerítést a bolgár-török határon, amit további 130 kilométerrel terveznek meghosszabbítani, 18,7 kilométernyi kerítés épült Spanyolország marokkói enklávéi, Ceuta és Melilla határain, valamint egy 10,5 kilométeres kerítés az Évrosz régióban, a görög-török határ mentén.

Ahelyett, hogy útját állták volna az emberáradatnak, a kerítések csupán más szárazföldi vagy veszélyes tengeri útvonalak felé terelték a menekülteket - áll a jelentésben, amely néhány példát is említ, miszerint a Görögországba, Bulgáriába és Spanyolországba belépni próbáló embereket a határellenőrzési szervek anélkül toloncolták ki, hogy lehetőséget adtak volna menedékkérelem benyújtására vagy esélyük lett volna fellebbezni kiutasításuk ellen.

A jelentés bírálja Magyarországot is, amely - mint olvasható - szeptemberben alakított ki tranzitzónákat Szerbiával közös határán, hogy "kétes biztosítékok mellett, gyorsított eljárásban toloncolhassa vissza a menedékkérőket Szerbia területére". Az emberi jogi szervezet szerint az EU és tagországai egyre gyakrabban fordulnak harmadik országok felé, hogy azok játsszák el Európa kapuőreinek szerepét.

"Az EU-nak nem szabadna a menekültek és migránsok jogait nem tisztelő országokhoz fordulnia, csak hogy azok elvégezzék helyette a piszkos munkát. A szomszédos országokat inkább menekültügyi és befogadórendszereik fejlesztésében kellene segíteni" - vélekedett John Dalhuisen.

A jelentés szerint az EU képes lenne arra, hogy az Európába már megérkezett százezrek védelmében bevezessen egy sor megvalósítható és gyakorlatias intézkedést. Így például az emberi jogi szervezet egyebek között arra szólítja fel az EU-t és tagországait, hogy teremtsenek biztonságos és legális utakat nagyobb arányú áttelepítés, családegyesítés, valamint humanitárius célból kiadott belépési engedélyek és vízumok kiadása által, biztosítsák, hogy a menekültek beléphessenek és menedékhez juthassanak az EU külső szárazföldi határain, jelentősen növeljék meg a befogadhatók számát, illetve a rövidtávú humanitárius segítség arányát az EU külső határain fekvő tagországokban, valamint az EU gyorsítsa fel és terjessze ki a menedékkérők áttelepítési programjának kivitelezését.
Aki akarja fogadja már be őket! De ne kelljen már azoknak befogadniuk akik tartanak tőlük.
Majd ha jönnek a pozitív példák a sikeres beilleszkedésről akkor biztos megváltozik az emberek gondolkodása. ( nekem is van arab származású rokonom aki éjjel-nappal a határon segített a tolmácsolásban)
 
őszinte részvétem mindenkinek. sajnos nem a gyászolókkal foglalkoznak, hanem politikai játszmák eszközévé teszik. lassan orbán is dzsihádot hirdet minden menekülttel szemben, holott semmi közük hozzá.

Részvétem, kedves barátom... Látszik nagyon elfoglalt vagy és nincs időd tájékozódni. Kár, hogy az igét hirdetni még jut időd. Gondolom ez jobban fizet. Azért képzeld el azt a német anyát, akinek a lányát agyonlőtték Párizsban. Vajon mire költötte azt a 25 eurót, amit a Wilkommen tüntetésen való részvételéért kapott? Nem tudhatod te leszel-e a következő, vagy a gyereked. Majd akkor megtudod kik azok a dzsihadisták.

Milyen érdekes dolgokat tudhat meg az ember most, hogy a politikusok idegességükben elfeledkeznek a polkorrekt beszédről. A francia és a belga politikusok és a brüsszeli polgármester elmondta, hogy sok dszihadistát figyeltek eddig is, de egy dzsihadista figyeléséhez 12 ember kellene! Annyi nincs.

Majd megkérem Melittát, küldje el a Kanadai polgármester levelét amit a muzulmán hitű állampolgárainak írt. Ott nincsenek dzsihadisták! Milyen érdekes. :o Aki dzsihadista, mehet vissza Szíriába és dzsihadozhat, de Kanadát nem engedik tönkretenni, mert az az ő hazájuk, az ő kultúrájuk és ott a belgákkal ellentétben soha nem fognak engedélyezni olyan pártot, amely nyíltan hirdeti, hogy Belgiumból a shariát követő államot akar csinálni. 4 %-ot értek el a legutóbbi választáson.

Tudod legszívesebben azt mondanám, hogy a belgák megérdemlik a sorsukat, de ez a gyáva banda csak fegyvertelen, koncerteken csápoló diákokat tud halomra lőni és megkötözött emberek fejét levágni. Egyszóval térj magadhoz, barátocskám.
 
Utoljára módosítva:
őszinte részvétem mindenkinek. sajnos nem a gyászolókkal foglalkoznak, hanem politikai játszmák eszközévé teszik. lassan orbán is dzsihádot hirdet minden menekülttel szemben, holott semmi közük hozzá.

A tragédia átérzése és a részvét mellett látni kell, hogy sajnos a politika következménye az, ami történt. A siránkozás mellett azon kéne gondolkodni, hogyan lehetne elkerülni, hogy a jövőben hasonló esetek történjenek.
Az utolsó mondatodat kifejtenéd bővebben?
 
Borzalmas ami Parizsban tortent....de ez is tortent elotte.

Nearly half a million people have died from war-related causes in Iraq since the US-led invasion in 2003, according to an academic study published in the United States on Tuesday.

Ugy tunik nem szerettettuk meg magunkat arrafele.
Sziriaban is a US kezdte kavarni a sz**t.
FORMER DIA DIRECTOR: US MADE “WILLFUL DECISION” TO SUPPORT ISIS IN SYRIA
More evidence US behind ISIS in bid to overthrow al-Assad in Syria
In September General Thomas McInerney admitted the United States “helped build ISIS” as a result of the Obama administration backing “some of the wrong people” in Syria and also said “weapons from Benghazi (ended) up in the hands of ISIS.
upload_2015-11-17_2-44-49.png
 
És az áradat folytatódik :

A kerítések és a kitoloncolások miatt hisztizik az Amnesty International

Az Amnesty International szerint az Európai Unió külső határainak lezárása, a kerítésépítés, a kitoloncolás számos emberi jogi jogsértésre ad lehetőséget, holott az unió képes lenne arra, hogy az Európába már megérkezett százezrek védelmében bevezessen egy sor megvalósítható és gyakorlatias intézkedést.

A nemzetközi emberi jogi szervezet két jelentést tett közzé kedden.

A Kerítések, félelem: Európa törekvése a menekültáradat megfékezésére (Fear and Fences: Europe's approach to keeping refugees at bay) című jelentésében azt írja, hogy az országhatárok lezárása rossz bánásmódnak tette ki és életveszélyes tengeri utazásokra késztette a menekülteket.

"A kerítések építése, a rossz bánásmód nem fogja megállítani azokat, akik háború elől menekülnek"

- idézte a jelentésről kiadott közlemény Jeney Orsolyát, az Amnesty International Magyarország igazgatóját. A tisztségviselő szerint egy dolog szabályozni az EU-ba való belépést, megint más azonban ezt egy az egyben megtagadni a menekültektől.

John Dalhuisen, az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója is úgy látja, hogy az Európa határain szaporodó kerítésekkel csak súlyosbítják a jogsértéseket, és megnehezítik a menekültek áradatának emberi és rendezett módon való kezelését. "Az EU-nak és a határain fekvő tagországoknak sürgősen újra kell gondolniuk, hogyan tudnának biztonságos és legális útvonalakat biztosítani az EU felé a külső határokról és a származási, illetve tranzitországokból érkezőknek egyaránt. Ezt nagyobb mértékű áttelepítésekkel, családegyesítéssel, illetve humanitárius célból kiadott vízumokkal érhetnék el" - véli Dalhuisen.

A szervezet másik jelentése, amely az Európa menekültválsága: Akcióterv (Europe's Refugee Crisis: An Agenda for Action) címet viseli, feltárja, hogy az EU tagországai mintegy 175 millió euró felhasználásával összesen több mint 235 kilométernyi kerítést húztak fel az EU külső határain, ezen belül egy 175 kilométer hosszú kerítést a magyar-szerb határon, egy 30 kilométeres kerítést a bolgár-török határon, amit további 130 kilométerrel terveznek meghosszabbítani, 18,7 kilométernyi kerítés épült Spanyolország marokkói enklávéi, Ceuta és Melilla határain, valamint egy 10,5 kilométeres kerítés az Évrosz régióban, a görög-török határ mentén.

Ahelyett, hogy útját állták volna az emberáradatnak, a kerítések csupán más szárazföldi vagy veszélyes tengeri útvonalak felé terelték a menekülteket - áll a jelentésben, amely néhány példát is említ, miszerint a Görögországba, Bulgáriába és Spanyolországba belépni próbáló embereket a határellenőrzési szervek anélkül toloncolták ki, hogy lehetőséget adtak volna menedékkérelem benyújtására vagy esélyük lett volna fellebbezni kiutasításuk ellen.

A jelentés bírálja Magyarországot is, amely - mint olvasható - szeptemberben alakított ki tranzitzónákat Szerbiával közös határán, hogy "kétes biztosítékok mellett, gyorsított eljárásban toloncolhassa vissza a menedékkérőket Szerbia területére". Az emberi jogi szervezet szerint az EU és tagországai egyre gyakrabban fordulnak harmadik országok felé, hogy azok játsszák el Európa kapuőreinek szerepét.

"Az EU-nak nem szabadna a menekültek és migránsok jogait nem tisztelő országokhoz fordulnia, csak hogy azok elvégezzék helyette a piszkos munkát. A szomszédos országokat inkább menekültügyi és befogadórendszereik fejlesztésében kellene segíteni" - vélekedett John Dalhuisen.

A jelentés szerint az EU képes lenne arra, hogy az Európába már megérkezett százezrek védelmében bevezessen egy sor megvalósítható és gyakorlatias intézkedést. Így például az emberi jogi szervezet egyebek között arra szólítja fel az EU-t és tagországait, hogy teremtsenek biztonságos és legális utakat nagyobb arányú áttelepítés, családegyesítés, valamint humanitárius célból kiadott belépési engedélyek és vízumok kiadása által, biztosítsák, hogy a menekültek beléphessenek és menedékhez juthassanak az EU külső szárazföldi határain, jelentősen növeljék meg a befogadhatók számát, illetve a rövidtávú humanitárius segítség arányát az EU külső határain fekvő tagországokban, valamint az EU gyorsítsa fel és terjessze ki a menedékkérők áttelepítési programjának kivitelezését.
Jaj, hát a drága Jeney Orsika megint megszólalt? Azt hittem, már rég valamelyik menekült táborban ápolgatja imádott migránsait, a tőle elvárható példamutató módon.
Én meg arra szólítanám fel a tisztelt emberi jogi szervezetet: 1. Minden tagjuk fogadjon örökbe minimum egy migráns szír családot. 2. Kérdezze meg a párizsi áldozatok hozzátartozóit, hogy mi a véleményük a kérdésről: szükség van-e további ellenőrizetlen tömeges bevándorlásra?
Kibicnek semmi se drága.
Az AI nálam teljesen hitelét vesztette akkor, amikor iskolásokkal íratott előre gyártott minta alapján reklamáló levelet a magyar miniszterelnöknek.
 
Borzalmas ami Parizsban tortent....de ez is tortent elotte.

Nearly half a million people have died from war-related causes in Iraq since the US-led invasion in 2003, according to an academic study published in the United States on Tuesday.

Ugy tunik nem szerettettuk meg magunkat arrafele.
Sziriaban is a US kezdte kavarni a sz**t.
FORMER DIA DIRECTOR: US MADE “WILLFUL DECISION” TO SUPPORT ISIS IN SYRIA
More evidence US behind ISIS in bid to overthrow al-Assad in Syria
In September General Thomas McInerney admitted the United States “helped build ISIS” as a result of the Obama administration backing “some of the wrong people” in Syria and also said “weapons from Benghazi (ended) up in the hands of ISIS.
Csatolás megtekintése 1401594

Press TV interjút készített a Missouriból származó Dean Henderson író és politikai elemzővel. Fenn van a You Tube-on. Érdemes meghallgatni

Vagy az amerikai történészt Webster Tarpley a Socio-Economics History Blogon, de neki is van angol nyelvű intejúja a YouTube-on.

https://socioecohistory.wordpress.c...sisil-is-secret-american-army-in-middle-east/


Ezen kívül még nagyon sok forrás van mindenütt, elég nehéz nem tudni róla, de azért van olyan, akinek sikerül. :D
Na, ezért nem értem, hogy mi a frászt csinálnak ott a frranciák? :o

 
Utoljára módosítva:
Brüsszel, mint a terrorizmus melegágya? Ha eddig valaki olyat mondott, hogy az európai nagyvárosokban ilyen kerületek vannak, akkor az rasszistafasisztának volt titulálva...
http://www.origo.hu/nagyvilag/20151...latt-katonai-fegyvert-is-lehet-szerezni.html#

Az nagyon érdekes momentum, hogy tegnap a brüsszeli házkutatáson (nem az egész város összes házát kutatták át!) a sok fegyver és golyóálló mellény mellett még egy aknavetőt is találtak!

Hát gratulálunk kedves brüsszeli vízfejek! Csak így tovább, a migránssimogatásért megkapjátok a hálát egy aknavetővel?

Na de ki tudja, hogy a többi házban mi van? Talán még atombomba is. :D
 
Utoljára módosítva:

Batsányi János verse



A franciaországi változásokra


(Kassán, 1789)


Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

 
Na de ki tudja, hogy a többi házban mi van? Talán még atombomba is.

ez annyira nem vicces mert több tucat volt szovjet kismértékű úgynevezett "táska" méretű taktikai atomfegyver hollétéről nem tudnak. Meg egy csomó nagy robbanófej sincs meg , de az talán Európában feltűnt volna valakinek , ha egy 20 megatonnás taktikai robbanófejet visz valaki, bár ki tudja .
 
Szervusz Csillagözön ,
tudod engem már vénségemre nem lep meg semmi csak csodálkozom . Csodálkozom mert alig jött a hir a lezuhant gépröl a CIA már tudta hogy terorr cselekmény volt válaszul az alig 2 hónapos orosz támadások az ISIS ellen . Csodálkozom mert a egyesült erök már azt hiszem jó 4 éve bombázzák állitolag az ISIS-t és egy , de egy hasonló terror cselekmény nem történt még eddig más országgal !!? Kutya legyek ha ezt érteném ;).
 
Szervusz Csillagözön ,
tudod engem már vénségemre nem lep meg semmi csak csodálkozom . Csodálkozom mert alig jött a hir a lezuhant gépröl a CIA már tudta hogy terorr cselekmény volt válaszul az alig 2 hónapos orosz támadások az ISIS ellen . Csodálkozom mert a egyesült erök már azt hiszem jó 4 éve bombázzák állitolag az ISIS-t és egy , de egy hasonló terror cselekmény nem történt még eddig más országgal !!? Kutya legyek ha ezt érteném ;).


".....Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólította az illetékes speciális szolgálatokat, hogy kutassák fel a támadás felelőseit. Az orosz elnök 33 millió angol fontot ajánlott fel nyomravezetői díjként. A történteket az "egyik legvéresebb bűnnek" nevezte, valamint hozzátette, hogy a terroristák megfizetnek majd bűneikért...."


Ennyi pénzt még nem "kínáltak" tettesért. Valószínűleg nem is akart senki ilyen nagy "halat" fogni, ill. bizonyítékot keresni.

Azt nem tudom, hogy jó lenne e nekünk, ha megtalálnák a tetteseket. Ill. Val. színüleg nem......
 
Batsányi János verse

A franciaországi változásokra

(Kassán, 1789)
Nemzetek, országok! kik rút kelepcében
Nyögtök a rabságnak kínos kötelében,
S gyászos koporsóba döntő vas-igátok
Nyakatokról eddig le nem rázhatátok;
Ti is, kiknek vérét a természet kéri,
Hív jobbágyitoknak felszentelt hóhéri!
Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Szia. Nem tudom mi volt a célod a vers beidézésével, de kifejthetnéd...

A versben Batsányi - a felvilágosodás költője - a francia forradalomra céloz, azért kell szerinte Párizsra figyelni, mert abban az időben számára a város volt a fejlődés, a haladás szimbóluma...

Most egy szörnyű terror cselekmény miatt figyel a világ Párizsra, aminek hatására kijelölnek egy globális ellenség képet, elfeledkezve arról, hogy ez az ellenség már egy ideje létezik és máshol is pusztít.

Wiki:
Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy szunnita dzsihádista szervezet, mely a világ legjobban szervezett, legveszélyesebb, és legjobban finanszírozott terrorszervezete. Az ISIS egyes elméletek szerint azért jöhetett létre, mert a NATO és szövetségesei egy szunnita szervezetet létrehozva akarták megsemmisíteni a libanoni síita Hezbollah ellenállási mozgalmat. Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden muszlimja fölött vallási fennhatóságot követel, és a világ muszlimok által lakott régióinak jelentős részét közvetlen politikai fennhatósága alatt kívánja egyesíteni a Levante térségből kiindulva (ez magában foglalja Jordániát, Izraelt, Palesztinát, Libanont, Ciprust és Törökország déli részét, beleértve Hatay tartományt). A csoportot hivatalosan terroristaszervezetnek minősítette az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Indonézia és Szaúd-Arábia, emellett a nyugati és más médiumokban is széles körben terrorista szervezetként említik. Az ISIS az iszlám vallásnak és a saríának, azaz az iszlám erkölcsi és vallási vezérelvének szigorú értelmezéséről ismert, és brutális erőszakot alkalmaz...

Az idők során a szervezetnek számos neve volt:
  1. A terrorcsoportot Abu Musab al-Zarqawi alapította, Jamāʻat al-Tawḥīd wa-al-Jihād, "Monoteista és dzsihádista szervezet" néven.
  2. 2004 októberében, Zarqawi hűséget fogadott az Oszáma bin Ládennek, és Tanẓīm Qāʻidat al-Jihād fī Bilād al-Rāfidayn-ra változtatta a szervezet nevét. Habár a hivatalos név ez volt, a szervezet mégis Iraki Al-Káida néven vált ismerté.
  3. 2006 januárjában, számos iraki felkelőcsoporttal egyesültek, létrehozva ezzel az MSC nevű ernyőszervezetet.
  4. 2006. október 12-én, az MSC további szervezettel egyesült, október 13-án megalakították a ad-Dawlah al-ʻIraq al-Islāmiyah-ot, ismertebb nevén az Iraki Iszlám Államot.
  5. 2013. április 8-án, Szíria felé terjeszkedve felvették az ad-Dawlah al-Islāmīyah fīl-ʻIrāq wash-Shām, azaz az Iraki és Levantei Iszlám állam nevet.
  6. 2014 májusában, az Egyesült Államok az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIL Islamic State of Iraq and the Levant) név használata mellett döntött. Azonban 2014 végére már inkább a DAESH (Islamic State of Iraq and ash-Sham) név használata felé hajlott, ugyanis az arab partnerországok előszeretettel használják ezt a megnevezést.
  7. 2014. június 29-én, a kalifátus kikiáltásával, az Iszlám Állam név mellett döntöttek, mivel egy világszintű kalifátus létrehozása a céljuk, így nevükből eltüntették Irakot és Levantét.
Tehát ez az ellenség, már ha csak 2006-al számolunk akkor is lassan 10 éve létezik, és követi el szörnyű tetteit. Úgy, hogy kb 10 - 50 ezer főre tehető a fegyveres állománya, a jelentős támogató mellett, akik pénzzel és fegyverekkel is támogatják. Ennyi ember akarja terrorizálni a világot - és már ennyi éve. És ennyi ember hatására menekült el egy 22 milliós országnak csaknem a fele az ország határain kívülre - többek között Európába, Németországba...

És ezalatt jóformán nem tettek ellene semmit - ami számomra egy kicsit nevetségesnek tűnik...

Fentebb olvashatod a hezitálás okait, hogy mért nem akarnak szárazföldi csapatokat bevetni. Aminek kétségkívül kockázata van, de én egyelőre nem látok jobb megoldást. Úgy gondolom ennek a sok menekültnek elsősorban a saját hazájukban kell teremteni új otthont - és nem idegen országokban, környezetben - azáltal, hogy fegyveres erővel kiszorítják onnan ezt az elvetemült terrorista csoportot.

De amíg ez nem történik meg megy a hezitálás, tanácskozás, újjal mutogatás - mintha el akarnák terelni egyesek a figyelmet az igazi felelősökről, hogy kik is a felelősök ennek a terrorállamnak a létrejöttéért...

A párizsi cselekménynek az összefogás mellett egyelőre a következménye: még több bombázás, még több áldozat, még több menekült - ez lenne a megoldás? Akkor mi a fenének a Francia Idegenlégió? Az ENSZ? stb..
 
Brüsszel Molenbeek nevű kerülete a terroristák és a radikálisok egyik központja lett, fél óra alatt bármilyen katonai fegyvert és robbanóanyagot is be lehet szerezni. A helyi fiatalok között 37 százalékos a munkanélküliség, sokan csatlakoznak az Iszlám Államhoz, a helyi mecsetekből pedig ömlik a dzsihádista propaganda. A belga kormány tehetetlen - a liberális impotencia ugyanis kódolja ezt.

A rendőrség több embert is őrizetbe vett Brüsszel külvárosában, a hírhedt Molenbeekben a november 13-i párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban. A szélsőséges csoportokat kutatók valószínűleg nem is lepődtek meg ezen, az elmúlt évek európai terrorcselekményeinél ugyanis rendre találtak valamilyen molenbeeki szálat is. Úgy tűnik tehát, hogy a dzsihadisták Molenbeekben húzódnak meg, majd onnan indítanak támadásokat. "A terrorcselekmények vizsgálatánál mindig találunk valamilyen kapcsolatot Molenbeekhez" – mondta Charles Michel belga kormányfő.

Az országban a hivatalos adatok szerint több mint 400-an csatlakoztak az Iszlám Államhoz, ami a 11 milliós belga népességhez viszonyítva az egyik legnagyobb kontingens Európában. Szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy ez a szám kétszer több, mint Franciaországban, és négyszer több, mint az Egyesült Királyságban. További gondot okoz, hogy olyan hálózatokon keresztül is beszervezik a fiatalokat, mint a Playstation vagy a WhatsApp.

Az elmúlt hónapok erőtlen megelőző intézkedései elégtelenek voltak, a kormányfő szerint pedig Molenbeek "gigantikus problémát" okoz. A helyi polgármester szerint a nagyarányú munkanélküliség táplálja az erőszakot, ráadásul a sok fiatal kapcsolatban áll az Iszlám Állammal, a mecsetekből pedig ömlik a dzsihadista propaganda.

Könnyű fegyverhez jutni Belgium régóta nyitva áll a muszlim prédikátorok előtt, ráadásul igen könnyen lehet automata fegyverekhez is jutni. "Fél órán belül bárki katonai fegyverhez juthat 500 és 1000 euró közötti összegért" – állítja a brüsszeli Itinera Intézet főmunkatársa. Brüsszel emiatt jobban hasonlít egy nagyobb amerikai városra, mint az alapvetően fegyvermentes Európára. Rendőrségi eszközöket is könnyű beszerezni, ráadásul olyan vegyi anyagokat is lehet kapni, amilyenekből a Párizsban használt robbanószert állították elő" – tette hozzá.

A szélsőséges nézeteket Bassam Ayachi francia állampolgárságú imám honosította meg, miután az 1990-es években létrehozta a Belga Iszlám Központot. A hatóságok szerint a szervezet egyértelműen az al-Kaidához közel álló nézeteket terjeszt, és dzsihadista harcosokat is toborzott. "Belgium szövetségi állam, és ez előnyt jelent a terroristáknak, Hollandiában ugyanis sokkal nehezebb eltűnni" – mondta Edwin Bakker, a holland Leideni Egyetem terrorizmuskutatója, aki szerint Brüsszel egyes területei olyanok, mintha nem is lennének a belga állam felügyelete alatt.

Hiába látja a helyi lakosság, hogy történik valami, a rendőrséget nem vonják be. A professzor szerint a politikai elit is felelős a kialakult helyzetért, az elavult törvények ugyanis nem akadályozzák meg, hogy erőszakos témájú prédikációk hangozzanak el a mecsetekben, valamint hogy a fiatalok Szíriába utazzanak az Iszlám Állam toborzása után.

A kerületben a lakosság túlnyomó része észak-afrikai bevándorlók második és harmadik generációs leszármazottja. Óriási, 25 százalékos a munkanélküliségi ráta, és főleg a fiatalokat sújtja, közöttük ugyanis 37 százalék az állástalanok aránya. Mindkét adat jóval rosszabb Belgium más területeihez képest, ráadásul Brüsszel másik oldalán egy kozmopolita, virágzó város ad otthont az Európai Unió intézményeinek is.

A kerületben élő fiatalok közül néhányan már a húszas éveik elején elkövetnek kisebb-nagyobb bűncselekményeket, majd igen gyorsan radikalizálódnak. Később megjárják Szíriát is, és amikor visszatérnek, már nem félnek a haláltól. Volt olyan kutató, aki szerint jobban bánnak a fegyverekkel, mint a belga kommandósok. Úgy tekintenek a harcra, mint egy valódi videojátékra.

A helyi hatóságok egyre inkább aggódnak a radikális iszlám megjelenése miatt, ám azt minden esetben hangsúlyozzák, hogy "ez csak a kisebbség a békés vallásgyakorlókhoz képest". Belgium muszlim vezetője például rendszeresen világossá teszi, hogy elkötelezett a demokratikus értékek mellett, és elítéli a barbárságot.

Belgium a terrorizmus központja George Dallemagne ellenzéki politikus szerint a problémák az 1970-es évekig vezethetők vissza, amikor Szaúd-Arábiától kértek segítséget. Akkor jelentek meg olyan prédikátorok, akik a fundamentalista tanításokat is magukkal hozták. A politikus úgy vélte, Belgium lett a terrorizmus központja Európában. Brüsszel esete azonban nem egyedülálló Belgiumban. Egy másik jelentős városban, Antwerpenben működik például az egyik legnagyobb radikális szervezet, a Saríát Belgiumnak nevű csoport, ez igen aktív a közösségi felületeken is. Vezetőit korábban elítélték, amiért harcosokat toboroztak Szíriába.

A molenbeeki kapcsolat viszont felfedezhető már 2004-es terrorcselekményeknél is. A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni, 2015. januári támadás után kiderült, hogy az egyik elkövető szintén Molenbeekben szerezte be a fegyverét. Ez egy olyan hely ugyanis, ahol el lehet tűnni a rendőrség szeme elől. A Szíriából visszatérő terroristák olyan hálózatot találnak ott, ami kiváló kiindulási pont egy terrorcselekmény elkövetéséhez.

A fegyvervásárlás semmilyen akadályba sem ütközik, ezért az Európai Unió belügyminisztereinek pénteki tanácskozásán azt szorgalmazza majd Franciaország, hogy foglalkozzanak a fegyverforgalmazás csökkentésével. Sokan úgy vélik, hogy a kereskedelmet nem lehet megállítani, Belgium ugyanis szövetségi államként képtelen erre, miután túl sok feladat oszlik meg a regionális és a nemzeti szint között. "Brüsszel egy 1,2 milliós város, 6 rendőrkapitánysággal és 19 önkormányzattal. New York a 11 milliós lakosságával nagyságrendekkel nagyobb. És hány kapitánysága van? Egy!" – mutatott rá a belga belügyminiszter.

"Van egy kis gond Belgiumban: nem tudjuk, mennyi fegyver van az országban. Igazából fogalmunk sincs" – mondta Nils Duquet, a Flamand Békeintézet kutatója.

További problémát okoz, hogy az Iszlám Állam és az al-Kaida egymás versenytársaként megpróbálják felülmúlni egymást, és minél brutálisabb támadásokat akarnak véghez vinni.
Az előző oldalon belinkeltem már ezt a cikket, de nem baj. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére