Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Gabenka

Állandó Tag
Állandó Tag
Amúgy ma kaptam vmit az OH-tól! Reggel robogok a postára, gondolom a szakértői igazolvány lehet, vagy a szerződés! Bár azt a POK küldi! Akkor az első gondolat a jó! :)
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nem szabad kapkodni az elfogadással. Egyik kolléganőm csak a legkorábbi hármat fogadta el, a többivel nem foglalkozott. Mindet törölték, még az elfogadottakat is, de már egy hete. A jan. közepi minősítést is, amit már régen elkezdett. Én meg mindent gyorsan elfogadtam, egyet nem, ahelyett villámgyorsan kiírtak egy másikat, de "örömömre" pár nap múlva a visszamondott is megjelent egy új időponton.:rolleyes2: Lassan már nem lesz szabad szakértői napom (pontosabban amelyiken készülhetek a következőre). Most is kaptam egyet, de ezt csak tíz nap múlva reagálom le, nehogy kapjak újakat. A legszebb az április - 4 dupla tf.:mad:
Józsi, szerintem mostanában ne merészkedj ki az utcára kísérő nélkül! ;)
 

levél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt az időpontot - véleményem szerint - már törölni szükséges. Az már nem tartható meg.
Ugyanis nincsenek már meg az eljárásrendben megadott határidők, időtartamok.
Pl. a hiánypótlás jelzése a védés-25. napon legkésőbb el kell, hogy menjen, és ez a nap tegnap volt.
Az erre való elektronikus válasz (20-25. nap) tegnap, december 27-én kezdődött és január 1-jén ér véget.
Ráadásul normális esetben az elnök és a szakos a hiányt együtt nézi és végzi az előzetes áttekintést.
Az új időpont? Na, ezt még tippelni sem lehet.
Már törölték is. Új időpont 2016. év vége
 

nyíregy

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves szakértők!
A minősítő bizottság tagjai titkosak és ha igen, meddig? Február 18-án minősülök. Megkérdeztem főnökömet, ő már tudja, de nem kaptam egyértelmű választ. Titokzatoskodott. Tudom, hogy a felkészülésben nem befolyásol, de jó lenne tudni!
Mi az, hogy nem mondja meg? Miért? Nem gondolom, hogy nem lehetne tudni a pedagógusnak. Üdvözlöm a vezetődet!

Kedves óvoda szakértők!
Az óvodapedagógus portfóliójában lehetnek-e képek (természetesen az anonimitást figyelembe véve)? Úgy emlékszem, csak az iskolai portfóliókban tiltja egyértelműen a tanulói képek használatát, és az óvodai az megengedőbb. Vagy már ezt is módosították?
Az óvodaiban sem lehet, kivéve, ha nem látszik az arcuk.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

levél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!

Minden nap nézem az OH oldalát, (jan. 21-es "lessz-nem lessz" problémámmal :) ) és ma megint kaptam egy rakat minősítést , tanfelügyeletet. Az egyik egészen meglepő időponttal. 2016 október 3. Honnan a ...... csudából tudjam mit fogok én csinálni 2016.10.3-án? Hogy döntsek erről az időpontról, amikor nem hogy a jövő tanévi, de még az idei második félévet illetően is kétségeim vannak? Az iskolámban ezek szerint már lenni kellene egy 2016/17-es tanévre vonatkozó tervezetnek. Kérdezem én, ezek normálisak??
Nekem az új minősítési időpontom: 2016. nov. 24. :)
 

Csip-csup

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a segítséget. Nekem még nehezen megy.
S lehetne beszélni az intézményi delegáltakról is, akiket egyáltalán nem készítettek fel erre a feladatra. S mind ezt a kolléga és az intézmény érdekében maximális tudásuk alapján munkaidőn túl- ellenszolgáltatás nélkül - végeznek! ( aki ismeri a CH-kat azok az ő segítségükkel haladnak)
 

Csip-csup

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mostantól a humor oldaláról közelítem meg a minősítés és a tanfelügyelet kérdését! Olvasom a remek hozzászólásokat, jókat nevetek, és nem mérgelődök az össze-vissza kirendeléseken!
(tényleg zseniális hozzászólások vannak, nagyon jól szórakozom!):rohog::rohog::rohog:
Mi minősítendők és tanfelügyeleti ellenőrzést kapó kollégák is a humor oldalára álljunk? Csak a szegény mezei pedagógus idegilek kikészül!!! Miért a mindenkori öregségi nyugdíjhoz szabták meg a "mentességet"??? ( minősítés, tanfelügyelet, nincs két éve a fejlesztendő terület megvalósítására ) A pedagógusok többsége 40 év után el szeretne menni nyugdíjba,főleg ezek után és éppen őket "terhelik"???
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez érdekes kérdés! Én pedagógusként ráfognám, hogy K T nem a tanuló monogramja, hanem csak egy kitalált karaktertársítás. Akkor mi van? Szakértőként miért kellene feltételeznem, hogy ez monogram. Nekem is van T L a portfólióban, én úgy gondolom, hogy elsiklok felette, mert nem feltételezem, hogy ez monogram. Ki mondta, hogy az csak X Y lehet?

Tájékoztató 2015. IX. 21.
"5.2 Amennyiben a portfólió nem felel meg az anonimitási és személyiségi jogi kritériumoknak (pl. személyeket ábrázoló fotót és/vagy a gyermekek/tanulók teljes nevét, pedagógus kolléga nevét tartalmazza)

A javítás módja:  Amennyiben a portfólió olyan fotót tartalmaz, amelynek eredeti példányán gyermekek/tanulók szerepelnek, a pedagógus olyan módon javítja a dokumentumot, hogy a képen a gyermekek/tanulók ne legyenek felismerhetőek, vagy fotók nélkül küldi el azt. 
Amennyiben a portfólió
olyan dokumentumot tartalmaz, amelynek eredeti példánya tartalmazza a gyermek/tanuló teljes nevét, pedagógus kolléga nevét, a név a dokumentum javított változatán kitakarásra vagy törlésre kerül."

O.János lehet, OJ. lehet, és változatlanul azt gondolom, hogy ha a kolléga hozzájárul, akkor az ő neve is lehet, hiszen a neve nélkül az egész dok. nevetséges. De hivatalos a fenti idézet.
Oviban a bábozás is ikt... Itt a játék, mese nézés???? Mesélés????
A foglalkozás a bölcsiben értelmezhető???? Kanál saját szájba eljuttatása?

A bábozás csak vicc, ugye?
Legfeljebb egy robot ..., nem is lenne rossz. Betakargatná a gyerekeket a délutáni alvás idején, ha kell mesélne nekik az óvó nénik hangján, éjszakára pedig át lehetne kapcsolni őrző-védő szolgálatra.
 
Utoljára módosítva:

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi minősítendők és tanfelügyeleti ellenőrzést kapó kollégák is a humor oldalára álljunk? Csak a szegény mezei pedagógus idegilek kikészül!!! Miért a mindenkori öregségi nyugdíjhoz szabták meg a "mentességet"??? ( minősítés, tanfelügyelet, nincs két éve a fejlesztendő terület megvalósítására ) A pedagógusok többsége 40 év után el szeretne menni nyugdíjba,főleg ezek után és éppen őket "terhelik"???
Kedves Csip-csup!
Attól, hogy mi az egész évi fáradtságot, sok-sok lelkiismeretes munkát követően viccelődünk, nevetgélünk, rosszabb nem lesz a minősülő, vagy tanfelügyeletet váró kollégáknak! Sőt! Ha újult erővel állunk neki az előttünk álló feladatoknak, biztos, hogy mindenkinek jobb lesz!
 

nyár9

Állandó Tag
Állandó Tag
A megbízások többségét nem jelöltem vissza, mivel gyp. tanári végzettségem van, és általános iskolai tanítókhoz lettem kirendelve szakosként (talán emlékeztek rá, hogy kértem a tanácsotokat, hogy vállalhatom-e). Levél, telefon tömkelege a POK-nak, végül válasz, továbbítják a levelem az OH-nak. A mai nap délutánjáig semmi nem történt. Azonban most! Töröltek minden megbízást, amit kifogásoltam (olyat is, amit nem - tanfelügyelet), és miket kaptam helyettük? Általános iskolai tanítóhoz szakos kirendelést! Megérte ügyeznem! Most eldöntöttem, hogy eztán amit kijelölnek, azt elvállalom, ha jogszerű, ha nem. Tulajdonképpen hol van az leírva, hogy az én feladatom annak eldöntése, hogy jogszerű-e az összerendelés? Én nem emlékszem ilyenre! Ha a rendszer és az algoritmus jónak látja, akkor én azt nem fogom felülbírálni, levelezgetni, telefonálgatni ez ügyben a semmiért!
Sajnos ha kiderül, hogy nincs tanító szakos diplomád és legalább 5 éves gyakorlatod e területen, később az eljárásokat érvénytelenítik és a pedagógusnak újra kell minősülnie. Hogy szakosként mit vállalhatsz el, rajta van az OH oldalán: bizottság - gyakran ismételt kérdések - 2.kérdés

2. Szakos szakértőként milyen munkakörben láthatok el szakértői feladatot?

A szakértő olyan munkakörben láthat el feladatot, melyhez végzettséggel és legalább 5 év szakmai gyakorlattal rendelkezik, és ezt a DARI felületen - a szakértői képzésre való jelentkezéskor - megjelölt, függetlenül attól, hogy milyen tantárgyból szerezte mesterpedagógus fokozatát.
 

Semostyán Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is kaptam 2016 decemberit és már a portfólió is megnyitható megtekintésre. Bezzeg a januárit még nem látom... :dr_9:
Én is kaptam kettőt, de ugyanakkor kettőt töröltek is, ami valamelyik kolléga által nem került elfogadásra. Deee a januári minősítésem portfólióját továbbra sem tudom értékelni.:confused::mad2:

Nyugi, én szakértőként várok az időpont elfogadására az intézmény részéről! Az eljárásrendet már tuti, hogy nem lehet így betartani és addig a portfólió sem nyílik meg. Hogy mikorra várható új időpont? Amikor találnak olyan szakértőt, akinek még létezik lyuk a naptári beosztásában.
Azt honnan lehet tudni, hogy ki nem jelzett vissza az elfogadással kapcsolatban (intézmény, vagy szakértő társ)?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt is megkérdezem, szerintetek tagóvoda vezetők minősítésekor kell, vagy nem kell nekik munkáltatói igazolást feltölteni és kell, vagy nem kell hozzájuk OH delegált????

Azt honnan lehet tudni, hogy ki nem jelzett vissza az elfogadással kapcsolatban (intézmény, vagy szakértő társ)?
Onnan, hogy az egyiket megkérdezed. Én legalábbis innen tudtam meg , de hátha van másnak más ötlete :)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Hallom, a Magasságos Algoritmust továbbfejlesztették. Tiszteletben tartja a tavaszi szünetet, de minden egyéb hetet szakértésre alkalmasnak jelöl. Többet duplán is. Sztahanov feltámadt? Mi másért kellene 4.5 hónap alatt letudnia az éves normát? :o
Amíg írtam a hsz-t, javult a helyzet, él még a Törölve funkció is. :hurra:
 

Nagy Gizi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!
Igaz, csak ritkán írok, de olvasni olvaslak benneteket, amikor csak időm engedi. Nagyon sok segítséget nyújtottatok már eddig is. Most megint segítségre lenne szükségem.
Volt már néhány minősítésem, de visszamondott csak olyan, amit el sem fogadtak. Most, mivel engem is elláttak bőven minősítésekkel, tanfelügyeletekkel, úgy döntöttem megpróbálom beírni az itt talált táblázatba (köszönet a készítőnek) az időpontokat. Beírás közben a szakértői feladatok listájában egyszer csak (este 10 körül) megjelent, hogy törölve van a minősítés. Ha megnézem a részleteket, akkor a visszajelzésnél azt látom, hogy "Személyes okból nem tudok részt venni". Lehet, hogy én jeleztem ilyet véletlenül kattintva? (De nincs is ilyen válasz az én általam választhatók közül.) Vagy valaki más jelezte?
Egyáltalán kér megerősítést, ha én mondom vissza? (akkor biztos, hogy nem én voltam)

Bocs, hogy ilyenekkel zavarlak benneteket, de ezzel még nem találkoztam és kétségbe estem, mert az évi egy alkalmat nem akarom elhasználni még amikor el sem kezdődött az év.
Mindenkinek hatékony pihenést a szünet hátra lévő részére!
 

B.M.E.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértők!
A segítségeteket kérem! Friss szakértőként karácsony előtt kaptam egy rakat minősítést és tanfelügyeletet, köztük duplákat is, elnök is, szakos vagyok, stb. A két ünnep között egy rakást töröltek, de adtak újakat. Nem is ez a lényeg, hanem a legközelebbi, mindenki által elfogadott januári dupla minősítéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
1. Van valakinek dupla minősítéshez menetrendje / forgatókönyve? (És esetleg ki is tudna vele segíteni?) A duplában egyszer szakos, egyszer elnök vagyok.
2.A szakértőtársam elérhetőségét megtaláltam, de az intézményi delegáltét nem tüntették fel. Nyomozzak?
3.A két kolléga portfóliója elérhető, bár még nem értékelhető, még nem léptünk be a 30 napba. (Január vége). Meg is néztem őket. Nagyszerűek, és még az anonimitásra is vigyáztak, forrást mindenhol megjelöltek, képeknél is. De az egyikük néhány képnél, amit szemléltetésre használt, nem töltötte fel a képek forrását. Feltételezem egyébként, hogy ő fotózhatta. Erre rákérdezzek vagy hagyhatom? (Nem szeretnék feleslegesen rugózni rajta, tényleg szép, igényes munka a portfólió, rengeteg szakirodalommal, stb.)
4.Áprilisban lesz két nap, amikor kirándulni viszem az osztályomat (osztálykirándulás), ez intézményi program, benne van a tanév rendjében. Még nem kaptam arra a napra kirendelést (az egyik fedi a szakértői napomat), de amilyen sebességgel kapok újabb megbízásokat, előfordulhat. Ha ilyen indokkal visszamondom, az igazolt visszamondásnak tekinthető, ugye? Szerezzek be egy pecsétes nyilatkozatot az intézményvezetőtől, hogy ez egy kötelező iskolai program és osztályfőnök vagyok?
5.Jól értelmezem, hogy 5 munkanapom van a kirendelések elfogadására vagy visszamondására? (Ezt olvastam a felületen, de valamiért a tíz nap rémlik, hogy annyi időn belül lehet elfogadni vagy visszamondani.)
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!
 

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom, az miért nincs beprogramozva, hogy ha egy vagy két résztvevőnek is jó, akkor annak, aki elfogadta, ne egy teljesen másikat írjanak ki. Most nekem több olyan is elszállt, amelyik jó lett volna földrajzi ill. megközelítési szempontot figyelembe véve, helyette adtak másikat ugyanazokra az időpontokra, és gondolom, ezeket meg máshoz rendelték. Természetesen az újak rosszabbak ebből a szempontból, és persze az általam visszautasítottat is újra nekem adták.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére