Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért nem túl indikátor gazdag dokumentum a hospitálási napló. Az eredeti portfólió verzióból, én inkább az tartottam volna meg, amikor a pedagógust hospitálja a kollégája, vezetője. Mennyivel több, használható infót tartalmazna a ped. munkásságáról, segítene az értékelésben. Így meg egy dok.-kal több.
Kedves Józsi!
Ha megnézed az útmutatót, az 5-ös kompetencia kivételével valamennyit tartalmazhatja.
Jól mutatja a pedagógus értékelési rendszerét, mennyire ismeri fel az egyes kompetenciák szükségét, meglétét, a módszereket,...
Gyakorlatilag valós tükörképe a saját portfóliójának. Több, mint amit a vezető leírhat.
Csak kevesen csinálják jól.
 
Utoljára módosítva:

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is így tudom, de ma többen azt írták, hogy nem így van. Lehet biciklivel kellene inkább mennem:hurra:!
Igen, de azért írták, mert a

TÁJÉKOZTATÓ

a pedagógusminősítésben és a pedagógiai-szakmai ellenőrzésben részt vevő
szakértők költségtérítésével kapcsolatban 2016. január 1-jétől

című, levélben kiküldött tájékoztatóban nem találtuk meg, hogy a benzinről kellene számla.
Ha Te valamilyen más levelet kaptál, vagy mégis benne van, csak elkerülte a figyelmünket, akkor tedd meg, kérlek, hogy beidézed.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Én kedden megyek. A helyzet roppant érdekes lesz. Felmegyek tömegközlekedéssel. Kérjek teljes árút? Számlát ne? Haza viszont egy kollégával jövök, aki éppen arra lesz, mint én. Vegyek jegyet csak azért, mert furán nézne ki, hogy mentem, de nem jöttem? (Jöttem, láttam, győztem :D, esetleg visszamennék).

Szerintem arra kérj, amivel utazol - manapság ki, mihez, mit szól ... - ha lesz mégis egy ügyintéző, aki megkérdezi, akkor megmondod. Ne törődj vele, mit gondolnak - ez csak egy költségelszámolás.

Bárki törődik azzal, hogy más költségeink is vannak ?
3491.gif
,
3491.gif
,
3491.gif
4397.gif
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemcsak benzinről, mindenről kell a számla (OH névre kiállítva).

"Kifizető (megbízó) nevére szólóan kerüljön kiállításra a számla.
De hivatali üzleti utazáshoz kapcsolódóan, ha az utazási jegy ellenértékét térítik meg a magánszemélynek, akkor ezt a magánszemély jövedelmének megállapításánál nem kell figyelembe venni. E rendelkezés szempontjából nem feltétel az, hogy a kifizető nevére szóló számlát adjon át a magánszemély. Az ellenérték igazolására elegendő a jegy átadása és megőrzése. [Szja tv. 7. § (1) bekezdés q) pont] " (NAVtól dok.)
 

Semostyán Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
Az általános iskolában már bőven jelen van a kütyüfüggés. Irányítottam én már gyereket iskolapszichológushoz, ráadásul a gyerek maga kérte, mert képtelen a mobilja nélkül létezni. Sajnos sikertelen volt a terápia :(


Szerintem nyugodtan publikussá lehetne tenni, hogy melyik POK-ról van szó. Ne már csak a rossz hír legyen HÍR.
Nálunk is segítőkész a helyi POK. Nagyon kedves kollégák ülnek a vonal túlsó végén és nem utolsó sorban értik a dolgukat.
 

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiről Te írsz, az a 39/2010-es Kr. a munkábajárás költségtérítéséről.

Amit én idéztem, az a NAV állásfoglalása, amit én kértem tőlük, és ide is feltettem decemberben (!) - hátha el is olvassa az, akit érint - 3. oldal 1. bekezdés.


Kedves Napocska!
Én nem tudom, ki mit értelmez az OH-nál (és főleg hogyan). A NAV ezt írta - ők csak tudják (jobban mint én):)
Még mindig nem értem, miért ragaszkodsz a jegyhez?
A teljes mondatot kell idézni: "a hivatali, üzleti utazáshoz kapcsolódó utazási jegy ellenértékét"
Mi nem üzleti utazásra megyünk!!!! Kirendelésre!!!
A kettő között óriási a különbség! NAV szempontból is.
 

Csip-csup

Állandó Tag
Állandó Tag
Viszont minősültünk. Ugyanúgy, mint akiket most ki akarnak venni, csak ők 2015-ben vagy 2016-ban vettek részt az eljárásban. A tanfelügyeletet én másképp képzelném el. Mindenkinek minősülnie kell. Ekkor kiderül, miben jó, miben lehet fejlődnie. Ezután készít egy önfejlesztési tervet. 2 és 3 év között (mármint a minősítés után) lenne az önértékelése. Ott kiderül, melyik területen tudott már fejlődni a kijelöltek közül, milyen mértékben, van-e még hova fejlődnie azon a területen, illetve nem fejlődött-e vissza valamiben. Ezután korrigálja addigi terveit. Kipipálhatja, amiben már szuper lett, bent hagyja, amiben még van tennivaló. Majd a minősítés után 5 évvel jön a tanfelügyelet megszemlélni, a kolléga nem tunyult-e el a minősítés jó eredményének köszönhetően, illetve azt, hogy hogyan sikerül az önfejlesztési tervét magvalósítani. Valahogyan így gondolnám én, kis mezei.
Kaptatok e tájékoztatást anno 2014-ben, hogy egy vizsga hiányzik? Szerintem,nem. A minősítés megtörtént, lezárt az ügy. Ha vásárolok valamit, ne hogy már két évvel később szóljanak, hogy " bocs, de ezért még fizetni kell". A szakértők összefogtak, fogjanak össze a tanácsadók is!
 
Sziasztok! Intézményi delegált vagyok és a kolléganőm portfólióját kell értékelnem. Hát ez a felhasználói kézikönyv harmadszori olvasásnál kezdi kiverni nálam a biztosítékot! A 30 nap arra nem lesz elég, hogy átrágjam rajta magam és megértsem, nem hogy az értékelést elvégezzem! Csak én vagyok ennyire buta és tehetetlen?! Mert most nagyon annak érzem magam! A portfóliót már elolvastam. Tud valaki abban segíteni, hogy álljak neki? Van valami bevált gyakorlati tanácsotok? Szépen kérem, osszátok meg velem, mert rögtön sírógörcsöt kapok! :(
A vezetőid sem voltak már intézményi delegáltak? Esetleg ők eligazíthatnának.

Hová teszed a laptopodat?
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem gyalog.:rohog::rohog: Biztos, ami biztos, de vigyázz el ne ess, mert nem tudni, hogy munkahelyi baleset e vagy sem!
A lábbusz tömegközlekedés?

Most elgondolkodtam egy picit! Nem mindegy, hogy számla ellenében nem fizetnek, vagy számla nélkül?
Ugyanis az előző tanévben végzett munka után sem kaptam egy picula vasat sem!
Nem bizony. A nem kifizetésnek a törvényben megfogalmazottak szerint kell történnie. :D
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

selmec

Állandó Tag
Állandó Tag
csirep 58 , örök hálám! :dr_24:
Ez le van írva a felhasználói útmutatóban is, csak elkerülte a figyelmemet? Vagy egy ilyen fontos funkciót elfelejtettek leírni? Ha még tud valaki valamilyen trükköt, kérem, ossza meg.
Szuper!!!
Működik:hurra:Köszönöm!!!
Azt nem tudja valaki, hogyha kijelölök egy dokumentumot és megjelennek az indikátorok, hogyan lehetne egyszerre több indikátort is megjelölni úgy , hogy ne kelljen mindig onnan kezdeni, hogy indikátor kijelölése...stb... pl. ha egy dokumentumra több indikátor is jellemző, akkor ne keljen mindig a "kályhától" kezdeni
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Szuper!!!
Működik:hurra:Köszönöm!!!
Azt nem tudja valaki, hogyha kijelölök egy dokumentumot és megjelennek az indikátorok, hogyan lehetne egyszerre több indikátort is megjelölni úgy , hogy ne kelljen mindig onnan kezdeni, hogy indikátor kijelölése...stb... pl. ha egy dokumentumra több indikátor is jellemző, akkor ne keljen mindig a "kályhától" kezdeni
ez egy jó kérdés, nekem is jól jönne a válasz :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére