Kanadiak segitseget kernem! 2.

CanadianGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok! Friss tag vagyok , meg nem igazan irtam csak 1-2 dolgot ki, de nem nagyon kaptam "kedves " valaszokat, nem tudom miert. Altalaban a korom miatt lehurrognak, van hogy el se olvassak amit irok, csak bombaznak a kommentekkel, hogy tanuljak meg stb. Tehat. 20 eves vagyok. Parom 21. Eladtam itthon (Budapesten) a lakasomat , felig kanadi vagyok (edesapam reven) . Es kiszeretnenk koltozni. Kint szeretnek hazat venni , Vancouver , Toronto kornyeken. De olyan horribilisak az osszegek, hogy tizen X milliobol nem hiszem hogy vennek hazat.
Kerdesem lenne , hogy van valami koztes megoldas? A hitel hogyan mukorne kint? Hogy kipotoljam a penzem egy lakas/haz erejeig. Mennyit kell dolgozni, hogy hitelt kapjak? Illetve a parom ha nem vagyunk hazasok meddig maradhatna kint? A csaladtagjaim (anyu, testver akik nincsenek kint) kijohetnek elni hozzam vagy nekik is a 3 honap a max ? Edesapammal nem tartom 1 eve a kapcsolatot hozza nem tudok menni lakni. Erdemes lenne belevagni? Felek hogy felelnem a penzem es nem is jon ossze az elet es hazajovok semmi nelkul. Koszonom annak aki elolvassa es tanacsot ad, minden kommentet megkoszonok elore is ! Nagyon szep napot!!!
 

Csatolások

  • image.jpeg
    image.jpeg
    191.4 KB · Olvasás: 5

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Van kanadai allampolgarsagod, johetsz, mehetsz, munkat vallalhatsz, iskolaba jarhatsz?
Mert akkor miert ne jonnel, itt is elnek fiatalok, tanulnak, dolgoznak, eletet kezdenek.

A hatosagok teljesen egyenertekukent kezelik a hazassaggal az egy evnel hosszabb "egyutt elest", itt a definicio:
http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?q=347&t=14
Ha ennek megfeleltek, a parod Permanent Resident statuszt kaphat:
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/5289ETOC.asp
Ez lehet, hogy sokaig tart.

Szulo macerasabb, de arra is van kulon bevandorlasi program. A testvered nem kanadai?

Vancouver, Toronto a ket legdragabb hely az orszagban :) Ott az otvenezer dollarod kezdoreszletnek is keves lenne. Annyi mas szep hely van meg, nezz korul ha itt leszel. Ne akarj kulfoldrol lakast venni!

Ne vedd lehurrogasnak, es probalom ugy fogalmazni, hogy ne hangozzon a maganeletedben vajkalasnak sem (bar kisse az), de egy felnott eleteben egy ev nem akkora ido. Edesapad talan orulne is, ha felvenned vele a kapcsolatot. Neki itt valoszinuleg egyaltalan nem lenne megterhelo felszabaditani neked egy haloszobat. Csak amig elintezitek a papirokat, es egyenesbe jottok anyagilag.

Ps: A kutya cuki, de egy vagyon kihozni...
 

CanadianGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Szai! nagyon-nagyon sokat segitettel :) köszönöm szépen ! fuuu, akkor kilőve a TOronto és Vancouver?:) megmondom őszinten a többi nem vonz .(pl quebec) A fél családom Kanadai -másik fele Amerika :) ( kiházasodás útján) Amerikába jobban húz a szívem de mivel Kaanadai vagyok m ott próbálnám meg. Édesapámmal nem szeretném (több okból ) felvenni a kapcsolatot, sokat bántott az utobbi időben ( fizikailag) úgyhogy jobb nélküle :) akkor Itthon vegyek lakást és aztán menjek ki? Mert szeretném ha 1-2 millió lenne nálam , ha akaármi van. Bovemberben tervezzük a kiköltözést, akkor jár le a bérleti szerződésünk. A kiskutyát meg mindenképpen visszuk, megnéztük tényleg egy vagyon kivinni :) de ő a gyermekem, jön v elem mindenhova. Megtennéd , hogy írnál szerinted mi alkalmas hely nekünk munkára , és nem is olyan drága ? és azt is kifejted nekem miért ne vegyek lakást kint? (mert ezt terveztem ) előre is köszönöm! :)
 

CanadianGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
igen állampolgár vagok a személyi igazolványom nincs csak meg :) de azt mondták a követtségen ,hogy azt kint kell csinaáltatni. csak félek életet kezdeni egyedül egy másiki kontinensen ... azért Édesanyám és a testvérem itt maradna és nekem csak ők vannak :(
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Nem azt mondtam ne vegyel lakast, azt mondtam kulfoldrol, latatlanban ne vegyel lakast :)
Oriasi befektetes, rengeteget lehet rajta bukni, kell ismeretseg es/vagy helyismeret, hogy ne verjenek at, es ne olyat vegyel, ahol nem fogsz szeretni lakni. Az adas-vetel bar flottabbul megy, mint Magyarorszagon, itt is macera es kiadas. Szoval majd akkor vegyetek ujra elo a temat, mikor mar itt eltek.
Nem nagy orom lakast berelni, de az elejen megeri a rugalmassag miatt.
A magyar adotorvenyeknek is nezzetek utana, ha nem otthon veszel ingatlant az ingatlaneladasbol szarmazo penzbol, adot/illeteket kellhet fizetned.

Montreal bulis varos meg, es nekem olcsobbnak tunt, mint most Ottawa. A "West Island" szinte teljesen angol, a belvarostol tavolodva ertelemszeruen egyre olcsobb, de 2 autopalya, vonat es buszok konnyitik a bejutast.
Meg sosem jartunk ott, de engem vonz Halifax es PEI is, ha mashol nem, az egyetem kornyeken ott is kell legyen egy fiatalosabb, pezsgobb varosresz.
(Disclaimer: mi falusiak vagyunk, gyerekekkel, nem kulonosebben rajongunk a varosi eletert, csak hat a belvarosban van a munka.)
Ezt talaltam a temaban:
http://www.crea.ca/content/national-average-price-map
http://www.livingin-canada.com/house-prices-canada.html
Ez mondjuk csaloka lehet, sok mulik azon, hozzaszamolod-e egy varoshoz a Rakosborzasztokat is, vagy csak a Nagykoruton beluli reszt atlagolod.
Megjegyzem Toronto es Vancouver teljesen ellentetes eghajlat, azt is ki kell probalni, az esos vagy a hideg telet szeretitek-e jobban.

Jol mondod, egy kis kezdotoke mindenkeppen kell, nem olcso a repulojegy, elso havi lakber + kaucio, butor, kellhet egy kocsi, es keshet az elso fizetes.

Kihagytam valamit esetleg?
Kerdezz batran, es remelem masok is hozzateszik, ok hogyan latjak a dolgokat.
 

CanadianGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyira boldogvagyok , hogy rad talaltam kedves Szocske :) annyi sok,hasznos infoval szolgalsz , hogy hihetetlen. En vencouver es kornyeken gondolkozom illetve Burnabyrol tudsz valamit? :) keresztanyAm 12 evet elt ott , de most Amerikaban van es nem sokat tudunk beszelni az idoeltolodas miatt es azert jobb egy kivulallo szemely velemenyet kikerni. Tehat o nagyon dicserte. Az a helyzet utalom a telet. Minden formaban :) nekem ezert is nagyon celom America csak hat konnyebb ugye Canadabol megkozeliteni a dolgot :) elsore mindenkeppen berelnenk lakast, az arakat saccperkb megis neztuk. A munkatol felunk. Hogy jelentkezzek allasra?:( felsofoku nincs meg de a B2 igen. Es minden angolul megy nekem itthon (filmek, tv) ugyhogy ertem es beszelen. Buisness angol nem megy sajnos de torom magam:) tehat visszaterve. Bemegyek valahova es jelentkezek dolgozni? Magyon kifognak nezni hogy felig magyar vagyok? Annyi rosszat olvastam a neten, hogy nem befogadoak es nem lesznek barataim sose, es nagyon nehezen viselnem ha igy lenne :(
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

En azert orulnek, ha masok is nyilatkoznanak, mert mi az orszag masik vegen ismerunk ket kornyeket, es egeszen masok a szempontjaink.
Burnaby nekem a csikos-kalapos tancolo muki Wall-E filmecskejebol, nem is tudtam, hogy van ilyen nevu varos...
Ja, es mi IMADJUK a telet, a rendes, havas, ropogos-minuszos telet, mi pont az elhuzodo esos idot nem birjuk.

Allast jo lenne elore talalni, kulonben gyorsan elfogy a kezdotoke. Mint mindenre, ott a kijiji, csak ovatosan, atveres is lehet. Megbizhatobb, de a hirdetonek dragabb (tehat foleg kepzettebbeket, specialistakat keresnek ott) a sok allasportal: monster.ca, workopolis, jobs.ca, ilyenek. Elsore mindenkeppen valami stabilabb, leellenorizheto cegnel kellene kezdeni, hagyomanyos alkalmazotti formaban: itt is sok a "get rich quick scheme", meg a "garantaltan szexmentes" es "nem ugynoki" hirdetes, csak kevesbe fogjatok tudni kiszurni otthonrol.
Ha mas nincs, vegighivogathatjatok a nagyobb boltokat, hogy melyiknel van allando felvetel, aztan majd helyben kerestek jobbat.

Nyelvvizsgat senki nem fog kerni, az az alapfeltetelezes, hogy tudsz angolul. Ha bizonytalan vagy, nezesd at valakivel a CVdet meg a levelet, amit kuldesz.
Ird bele, hogy allampolgar vagy, nincs szukseged semmifele work permitre vagy szponzoraciora, csak egy het haladekra, amig kivaltod a SIN kartyadat.

A varosokban rengeteg a bevandorlo, alig makognak angolul, megis siman beilleszkednek, legfeljebb olyan munkakat vallalnak, ahol nem kell annyit beszelni: buszvezeto, arufeltolto, kedvencem a kinai ablakos volt, aki csak kedvesen mosolyogni tudott angolul :) Ennek az a hatranya, hogy nem is nagyon fejlodnek. Ki tudja, lehet, hogy nem is annyira banjak, mert amugy azonos nemzetiseguekkel elnek egyutt.

Mi asszimilalodunk, es mindenki kedvesen fogad. Persze valamivel lassabban megy a baratkozas, mint otthon, de nem erezzuk magunkat kikozositettnek.
A gyerekeink mar total beilleszkedtek, nekik azonnal lettek barataik :)

Ja, meg valami: ha mar megvan, hova mentek, kerdezoskodhettek a helyi CouchSurfing forumokban. Hasonlo kalandvagyo fiataloktol fogsz sokkal relevansabb valaszokat kapni. Ha van egy szabad haloszobatok, megprobalhatsz kanadai utazokat fogadni, es kikerdezni oket eloben. Mi amugyis benne voltunk, es utazas elott pont beesett egy cuki fiatal par Montrealbol (pont ahova koltoztunk eloszor), nagyon hasznos volt. Es a felesegemet is megnyugtattak, hogy a varosban nincsenek medvek :)
 

CanadianGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahaha, utolso mondat nagyon tetszett :)! Ertem , akkor kezdek munkakat nezegetni. Novemberben mennenk ki. Csak ez is olyan mint a lakas vasarlas . Nezek egy munkat es kimegyek hogy akkor dolgozok is . Lathatatlanba rossz magyon :( de remelem a szerencse mellenk szegodik :) koszonom az oldalakat atbongeszem , es remelem kapok meg kommenteket , mert a te velemenyed magyon megfogott, es orulok neki , hogy ilyen hosszasan kifejtetted nekem :) koszonom szepen megegyszer! Szurkolj nekunk, es ha kozeletekben leszunk , majd osszefuthatatnank :)
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
igen állampolgár vagok a személyi igazolványom nincs
nagyon nem mindegy ,hogy hogyan is van az az allampolgarsag - szuletes szerinti vagy szerzett ?
- apuka altal mikor intezte a papirjat beirta az ures rublikaba
roppant nagy a differencia
hany eve el Canadan kivul ?
szemelyigazolvanyod SOHA nem lesz
 
Utoljára módosítva:

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
igen állampolgár vagok a személyi igazolványom nincs csak meg :) de azt mondták a követtségen ,hogy azt kint kell csinaáltatni. csak félek életet kezdeni egyedül egy másiki kontinensen ... azért Édesanyám és a testvérem itt maradna és nekem csak ők vannak :(

Hölgyem,
Mindenek elött bocsánatot kérek, mert (az eluralkodó szokással ellentétben) udvariasan beszék Önnel!

Történet régi, de rövidre fogom... egyszer volt, hol nem volt egy panasz a Service Canada felé, hogy "micsoda dolog az, hogy akiknek NINCS autójuk, azok hogy igazolják magukat...?" ...(mert az áltános szokás szerint a jogosítvány az amivel átlagos esetben igazolni lehet, ki is vagyok...?)
Több se' kellett a Service Canada-nak (mint mondtam volt, nem mostanában történt ez...) azonnal bevezette a PHOTO CARD-ot, amit többé-kevésbé "személyi igazolvanynak" is lehet értelmezni, lévén ez egy fényképes, állam által kiadott dokumentum... gyermekkori nevén "Photo ID".

Itt a hivatalos oldala... DE MINDEN okmányirodában ki van függesztve... MONDOM Britt Columbiában IS!

https://www.ontario.ca/page/ontario-photo-card
http://www2.gov.bc.ca/gov/content/governments/government-id/bc-services-card

- "...a személyi igazolványom nincs csak meg"
Értelem szerüen MINDEN más okmány megvan, um....
- Kanadai születési bizonyítvány ...és esetleg egy ...
- Social Insurance Card ...ugye?

...van itt még valami, amiröl nem esett szó...
Ha egy SZÜLETETT kanadai 2 évnél többet tölt távolt Kanadától, a visszautazáshoz ENGEDÉLYT KELL KÉRNIE !!!
...mert elveszíti a "residence"-státuszt.
Ez a fogalom, emiröl beszélek: - Non-Resident Return to Canada: Canadian Repatriation
Gondolom, ezt már nélkülem is "felderítette, ugye?

Üdv: Pandora's Box
 

CanadianGirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Huh koszonom a hivatalos felvilagositast jobb volt mint egy kave:) kedves pandora's box. Egyaltalan nem voltam meg kanadaban de az irasombol , kiveheto :) a cic.gc.ca oldaon van egy olyan pont hogy akinek a gyereke 47'utan szuletik automatikusan allampolgar lesz (egyertelmuen Kanadai szemelynek) es beismentem igenyeltem es 6honap mulve megkaptam a certificatet ha kell csatolom. Utlevelem is kanadai , azt is kerelmeztem. Edesapamnak minden felsorolt dokumentuma meg van gondoltam ha allampolgar vagyok en is megkapom ezeket. De koszonom megegyszer utana nezek :)
 
Utoljára módosítva:

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló
Nem tudom, igazából hova írjak ez ügyben, hát megpróbálom itt:
https://www.tfo.org/en/universe/the-wonderful-adventures-of-nils-holgersson
Ezen z oldalon elveileg le lehet tölteni pár ANGOL nyelvű Nils Holgersson részt, de csak kanadaiak számára.
Segítene nekem valaki úgy, hogy leszedi és feltölti valami megosztóra, hogy én is láthassam? Olyan kíváncsi vagyok, hogy az angol szinkron milyen!
KÖSZI előre is
 

*Rima

Kitiltott (BANned)
Helló
Nem tudom, igazából hova írjak ez ügyben, hát megpróbálom itt:
https://www.tfo.org/en/universe/the-wonderful-adventures-of-nils-holgersson
Ezen z oldalon elveileg le
lehet tölteni pár ANGOL nyelvű Nils Holgersson részt, de csak kanadaiak számára.
Segítene nekem valaki úgy, hogy leszedi és feltölti valami megosztóra, hogy én is láthassam?

Olyan kíváncsi vagyok, hogy az angol szinkron milyen!

KÖSZI előre is
sehol nem irja hogy angol lenne >>> honnet szedted???
ebbol az angolt sose tudod meg >>> mindd FRANCIA
 
Utoljára módosítva:

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
sehol nem irja hogy angol lenne >>> honnet szedted???
ebbol az angolt sose tudod meg >>> mindd FRANCIA

Hogy honnét szedtem? :)
Mindenütt angolul voltak a címek, a leírás, minden
És mikor írtam nekik, hogy szeretném angolul is, nem írták, hogy minden francia...
Ezek szerint bedőltem, mint a maci a málnásba :(
Azért köszi, hogy próbáltál segíteni!!!
 
Oldal tetejére