Penzrol szol a vilag

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Torokorszagnak a felajanlott 3 milliardos segelyrol megallapodtak az unios tagallamok. 1 milliardot az eus koltsegvetesbol finansziroznak, a maradek 2 milliardot a tagorszagok kozott osztjak szet gazdasagi teljesitmenyuk alapjan.

Nemetorszag 427 millio eu,
Nagy -Britania 327 millio Eu,
Franciaorszag 309 millio Eu
Magyarorszag 15 millio eu,
Amit fizetni kell ebbe a megallapodasba.
Nincs vege meg a penz kiadasnak mert ez arrol szol, hogy a torokok meg tudjak fekezni a tovabbi migrans aradatot.

Akik mar megerkeztek az Euba azok ellatasa a kvota rendszer penzbeni kivaltasa, meg hatra van, hogy nem filleres tetelek lesznek az mar elore kalkulalhato.
A kerites ara 22-28-60 milliard Forint az osszeg es ez meg nem vegleges.
A rendorok tulorazasa, itt aztan lehet sporolni vissza kell fizetniuk a tulora penzt talan akkor javul a migransugy anyagi merlege...

Erdemes lenne elfogadni a kvotat /olcsobbnak tunik/es azt az 1-2000 embert befogadni.


mel
 
Egyszerűen Magyarország újra felosztásáról szólnak napjaink belföldi hírei. Az új birtokosok féltik azt, amit az elmúlt években kaptak,loptak szolgálataikért„Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél". Ők a zokni foltjai.
Csak a mában gondolkodnak, ezért ki kell találni azoknak a hitetlen,másképp gondolkodóknak valami ellenségképet, hogy ne vegyük észre mennyire szaporodik a luk. Gyerekeink külföldre mennek, mi öregszünk, így nem nagyon lesz , aki szolgálja, fenntartsa ezt a rendszert.
Ha be akarják foltozni ezt a nagy semmit, kénytelenék lesznek elfogadni a kvótát, de ez csak akkor tutti, ha ők találják majd ki.
(Új szavazóbázis)
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A pénznek igenis van szaga, csak vannak, akik béfogják az orrukat...

A letelepedési kötvényeket kezelő cégek miatt, több feljelentés is érkezett. Az ügyészség egy-től-egyig azokat elutasította. Ők tudják miért. (Szerény véleményem: a pénzt nem szagolják, de élére teszik, hogy hol és hová, ez már az ő titkuk marad- G.B.) Továbbiakban: a Központi Nyomozó Főügyészség rendre is utasított, szerintük a letelepedési kötvények értékesítésével összefüggésben tett feljelentéseket, mivel elméletileg kizárt a hűtlen és a hanyag kezelés az ügyben. Az ügyészség ugyanis hiába átláthatatlan a kötvényértékesítésbe bevont külföldi cégek tulajdonosi háttere, ebből még nem következik, hogy bárki is megszegte volna vagyonkezelői kötelezettségét. Többen is feljelentést tettek ugyanis a letelepedési kötvény-értékesítések miatt, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a speciális állampapírokat szinte kivétel nélkül offshore hátterű cégek forgalmazzák a világban, így azt sem lehet tudni, hogy kiknek a zsebébe vándorol végül a kötvény névértékének közel negyedét kitevő közvetítői jutalék.
Felettébb figyelemre méltó: a legutóbbi adatok szerint a letelepedni szándékozók által kifizetett pénzből 17,7 milliárd forint folyt be a költségvetésbe, mintegy 1,9 milliárd forint pedig az offshore-hátterű közvetítőkhöz került, akik 45 ezer eurós (több mint 14 millió forintos) kezelési költséget is kérnek egyenként a kötvényt vásárló külföldiektől.
Áh, ügyészség azonban nem talált kivetnivalót abban, hogy ez a pénz offshore-hátterű cégekhez vándorolt, legutóbb április 28-án, egy magánszemély feljelentésének elutasításakor mondta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy nem hajlandó nyomozni a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos anomáliák ügyében, mert azok szerinte nem bűncselekmények, mert az értékesítés feltételeit a parlament törvényben határozta meg, ez a törvény pedig nem írta elő az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának, hogy a tranzakcióba bevont külföldi cégeket bármi módon is ellenőrizze, ezért formailag kizárt a törvénysértés.
A BRFK korábban szintén arra az eredményre jutott, hogy akárhogyan is lettek bejegyezve az értékesítő cégek, nem történt bűncselekmény.
A konstrukciót meg 2012 decemberében foglalta törvénybe a parlament Rogán Antal javaslatára, de már akkor felvetődött a kérdés, hogy miért nem közvetlenül az Államadósság Kezelő Központ értékesíti a kötvényeket, mi szükség van az átláthatatlan tulajdonosi hátterű közvetítő cégekre.
*
Most akár azzal is búcsúzhatnék, hogy ez már kimeríti Seherezádé meséjét is...
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Apróságnak tűnik, mégis csípi a szemem...
Ki lehet nyírni Budapesten egy helyet, ami mások szemében szálka... vagy mondhatnám azt is, hogy gerenda?!
Az ötödik kerület illetékesei fel akarták túrni a Kamermayer téren találgató díszburkolatot másfél éve, végül meghátráltak. Idén rájöttek, hogy annyira imádják a korábban feltúrásra szánt díszburkolatot, hogy nem adnak rá terasz engedélyt, a burkolatot saját költségen lerakó Gerlóczy étteremnek, nehogy a terasz felsértse a köveket. Az a terasz, ami tíz éve semmilyen kárt nem okoz. A bíróság is jelezte, hogy ez a kifogás baromság, tessenek jobb hazugságot kitalálni. A kerület azonban továbbra sem adta ki az engedélyt, de nem mondta el, miért nem. Végül kiderült, hogy egy a későbbiekben várható felújítás miatt, ami a Városháza utcán érinti majd: a kerület vezetősége annyira aggódik a vendégekért, hogy nem engedi meg a terasz építését, nehogy az ötven méterre zajló felújítás zavarja őket.

Ezért nem így néz ki most a terasz, de így nézett ki. Többen szerettek ott üldögélni, beszélgetni, nyáresti találkozókat megejteni.

4_4_1_1.jpg



Hanem így. Illetékesek szerint ennek így kell lennie, megszüntetni, lehetetlenné tenni mindazt, ahol emberek jól érzik magukat... Mert ők úgy akarják, mert ők uraskodnak, mert "csak". Ezt a "csak"-ot nagyon is megismertük, más ügyben is:

dsc00976_1280_1.jpg



A polgármester azért nem engedi kiadni a teraszengedélyt, mert sittlerakónak akarják használni Budapest egyik kedvenc terét.
Nem viccelek, itt a hivatalos válasz a kerülettől: “Mivel az épített környezet szűkös, a gyalogosforgalom és az építési munkálatokhoz szükséges terület biztosítása elengedhetetlen. A bontott illetve beépítendő anyagok ideiglenes, ezen a területen kerülnek majd elhelyezésre, így a munka és balesetvédelmi okok miatt nem lehetséges a terasz működtetése.”

(Nem találok szavakat, annyira vicces, hogy legszívesebben sírva vihorásznék, de nem teszem. Mélységesen el vagyok keseredve).

Szóval ott a terasz, amit tönkre akarnak tenni, aztán annyira megszeretik, hogy az éttermet akarják tönkretenni, nehogy az tönkretegye a burkolatot, aztán szétbasszák az egészet sittel és még az éttermet is kinyírják, biztos, ami biztos. Kettő az egyben, nagy ötlet!
Amíg ilyesmit meg lehet csinálni egy étteremmel Budapesten vagy Magyarországon hasonlóan hülye indokokra hivatkozva, addig bárkivel bármit meg lehet tenni.
A történet szempontjából teljesen irreleváns, hogy a Gerlóczy tett-e valamit a környékért vagy sem, ért-e ott valakit sérelem, vagy egy évtizedes szinten is hibátlanul működő étteremről van szó.
A lényeg az, hogy a fentihez hasonló érvekkel egy érvényes bírósági döntés ellenére is ki lehet nyírni Budapesten egy helyet, csak mert valakinek éppen ehhez van kedve. Nem, tökre nem tudhatod, hogy nem a te kedvenc éttermed, lakásod, állásod, életed lesz-e a legközelebbi sittlerakója valakinek, amíg egy ilyen esetet is hagyunk.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Olimpiát NE!

- egy állampolgári kezdeményezésű mozgalom.
Honlapjukon a következőket osztják meg az érdeklődőkkel: "célunk, hogy Budapesten ne legyen Olimpia. Budapest és Magyarország nagyszerű Olimpiát lenne képes rendezni, de ezért hatalmas árat kellene fizetnie. Akkora, amekkorát nem szabad Magyarországnak vállalnia. A világ két hetes figyeleméért, több évtizedes megszorításokat és adóemeléseket kellene vállalnunk, hogy állni tudjuk a rendezés költségeit. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis ezeket a szempontokat nem nézi, amikor dönt arról, hogy mely városnak ítéli meg a rendezés jogát. És minden ígérettel és kezdeményezéssel szemben ezekhez minimális mértékben járul hozzá".
A rendezés irdatlan terhét nekünk, Magyarország polgárainak és a gyerekeinknek, unokáinknak kell(ene) majd viselniük. Hogy milyen nagyságrendűek valójában ezek a terhek? Bemutatjuk a tényeket.
Akit érdekel és ezek alapján nem szeretné, hogy Budapest és Magyarország rendezzen Olimpiát, támogassa a célunkat és csatlakozzon hozzánk: likeolja facebook oldalunkat, ossza meg bejegyzéseinket, jelentkezzen segíteni," - erre biztatnak honlapjukon.
*

Vannak még Magyarországon olyan emberek, akik fel tudják mérni, hogy mit bírnánk és miért? Megemlíteném itt a még több stadiont, amelyek már valóban feleslegesek volnának. A szállodákból is már elég sok van Budapesten. S a folyamatos kihasználtságról nem nagyon "énekelhetünk". Továbbá a közlekedést. Ha Olimpiát rendeznénk, akkor úgy át kellene szervezni, tervezni az útvonalakat, hogy egyik stadionból - a másik rendezvény helyszínére a lehető leggyorsabban "A" pontból a "B" pontba a leggyorsabban lehessen eljutni.
S, eközben az országban több faluból nincs megoldva a környékbeli településekre sem az utazás. Azonkívül igazságtalan lenne az egész országgal szemben, hogy az eladósodás, a költségvetés HIÁNYA, amit az Olimpia rendezése miatt nyögnénk, az egész ország lakosságára kiterjed(ne), amíg a budapestiek kerülnének előnyösebb helyzetbe, arra a pár hétre lenne több állás lehetősége stb. stb. És ezek után, hogyan a tovább?
De ez messzemenően nincs, nem lenne arányban azzal az irgalmatlan pénzzel, amit így, e módon szó szerint elherdálnánk, s amivel nem is rendelkezünk.
Akkor?
Ismételten kölcsön?
S, ráadásul a játékot szervezők sem tudják a pontos összeget, amivel "zárnánk" az Olimpiát. Nagyon kockázatos egy dolog, pláne akkor, ha a költségvetésünk oroszlán részét el is vinné ez a költekezés.
A maradék nem volna elég az országnak, s akkor a hogyan a tovább? Nem is értem, igaz, ez többekben felmerült: EZT hogyan is képzelték?
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Torokorszagnak a felajanlott 3 milliardos segelyrol megallapodtak az unios tagallamok. 1 milliardot az eus koltsegvetesbol finansziroznak, a maradek 2 milliardot a tagorszagok kozott osztjak szet gazdasagi teljesitmenyuk alapjan.

Nemetorszag 427 millio eu,
Nagy -Britania 327 millio Eu,
Franciaorszag 309 millio Eu
Magyarorszag 15 millio eu,
Amit fizetni kell ebbe a megallapodasba.
Nincs vege meg a penz kiadasnak mert ez arrol szol, hogy a torokok meg tudjak fekezni a tovabbi migrans aradatot.

Akik mar megerkeztek az Euba azok ellatasa a kvota rendszer penzbeni kivaltasa, meg hatra van, hogy nem filleres tetelek lesznek az mar elore kalkulalhato.
A kerites ara 22-28-60 milliard Forint az osszeg es ez meg nem vegleges.
A rendorok tulorazasa, itt aztan lehet sporolni vissza kell fizetniuk a tulora penzt talan akkor javul a migransugy anyagi merlege...

Erdemes lenne elfogadni a kvotat /olcsobbnak tunik/es azt az 1-2000 embert befogadni.


mel
*
Véleményem, hogy az örökös "fikázással", bírálgatással, amit az EU felé nap, mint nap küldözgetnek, ezt tették országunkkal. S, mi a többi állampolgárok vagyunk megvezetve... Nem mondom, hogy jelenlegi kormányunk, s az őket vezető Döbrögi tapsot érdemelne, legfeljebb kifütyülést.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Már eladta a szabadalmi jogokat a cégnek, amikor a cég az EU-s támogatást felvette
A Profi Trade 90 Kft. a MobilSign nevű projektjéhez 256 millió 800 ezer forint támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése alapján. A projekt alapja az a találmány, amit két társával együtt Rogán Antal jegyez, és az elektronikus aláírások területén jelent figyelemreméltó technológiai előrelépést.
Rogán minisztériuma kijelentette, hogy "Rogán Antal a szabadalmában leírt eljárás kifejlesztésére soha nem igényelt és nem is kapott EU támogatást".
Valóban nem, ő már eladta a szabadalmi jogokat ennek a cégnek, amikor az EU-s támogatást felvették rá.
A Profi Trade 90 Kft. 2012-2015 között összesen közel egymilliárd forint uniós pénzt nyert el különböző pályázatokon
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Vannak még csodák!

Miniszterelnökünk testvérét, aki a Győző keresztnévre hallgat, még januárban, az unió 57 millió forinttal megtámogatta.
Mire?
Cégének termelési kapacitásának bővítésére. Az a cég, melyben az öccsnek 26 %-os a tulajdonrésze, a belépése előtt is 2009-ben és 2013-ban – 62 millió – forintot, uniós támogatásként már felmarkolt. Most augusztusban pedig 290 millió forintos uniós támogatást nyert el a Gamma Analcon nevű cég, amelynek egyik tulajdonosa, minő véletlen? Ugyancsak ugyanez a testvér, s mivel semmi nem marad(hat) titokban, a Direkt36 derítette ki, hogy a cég megújúló energiával foglalkozó projektre nyerte el a pénzt, amelyet a Borsodtech Kft-vel végeznek majd el, közösen.
Igen, a csodákat van aki várja, van akinek önmagától lép be az ajtaján. No, de nem mindegy, hogy az a bizonyos ajtó hun is van?!
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Pénzről szól a világ - de, hogy ennyire?!

Felcsút polgármesterének nem kell munka után kilincselnie!
No nem ippeg gázszerelésekről van ám szó…
Mészáros Lőrinc cége már másfél hónapja telepítheti, újíthatja föl az egész országban a sorompókat. Július 12-én kötötte meg a MÁV azt a szerződést, amelyet a Közbeszerzési Értesítőben most jelentették meg, hogy az uniós támogatású Közlekedés Operatív Programból (Közop) közel kétmilliárd forintért újíthat fel, illetve telepíthet sorompókat a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft., Mészáros Lőrinc cége.
A MÁV közbeszerzési kiírásában négy részre osztotta Magyarországot (Észak, Dél, Kelet, Nyugat), és minden részre külön-külön lehetett ajánlatot tenni. Két részre kettő, míg a másik kettőre három ajánlat érkezett, de mind a négyet a legolcsóbb ajánlattevő, az R-Kord Építőipari Kft. nyerte.” Azt nem tudni, mely cégek pályáztak még az R-Kordon kívül, a vesztesek nevét nem tartalmazza a megjelent közlemény. Nem is értem, a többi pályázó cégek neve, valamint a vesztesek nevét miért nem teszik közzé?! Csúnyákat gondolok, elképzelhető, hogy egy pályázat lett benyújtva, s az nyert? Mivel versenytárs hiányában, talán nem tudtak megjelenni, mert akadályoztatva voltak? Nem működött a net, sem a telefon. Postagalamb pedig, no az eléggé macerás.
Így aztán gond nélkül bekövetkezhetett az újabb beseprés: a kétmilliárdos munka új sorompó telepítésére félsorompók hajtóműveinek a telepítésére, az izzólámpás optika ledes optikára történő cseréjére vonatkozik.
*
No comment. Reménykedem, Brüsszelben, egyszer talán ezek a ügyek szemet szúrnak?
Amíg az országunkban nem létező, s ha mégis, csak átmenő migránsokkal foglalkozik a média, az emberek, s megy ezerrel a gyűlöletkeltés. Addig a háttérben rendesen osztják ám a szerencsés lapokat. Ebben az esetben az Ász-t, vagy talán a Jokert?! A lényeg, hogy a nyertes mindent vigyen, de morzsát sem hagyjon maga után. S, visz is. Ebben biztosak lehetünk.
(Egy aprócska megjegyzés, ezt a hírt most fedeztem fel, szerényen elbújt a többi között. 2016. augusztus 30-i. A munkák azóta is serényen folynak, uniós pénzből). S, mivel nem sokan tudtunk erről az újabb "bukfencről", ezért tettem közzé.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Érdemes megnézni,
s az országhatáron túl, nem ordibálja minden "csövön" a média, hogy legyünk hálásak, mert rezsicsökkentés van... stb. stb. stb.



Magyarországon nem lehet tervezni, mert itthon csak vegetálni lehet, stagnálnak az emberek és filléreskednek... Ez az ok, amiért feveszik a vándorbotot a családok.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
238 millió forintot kaptak - lengőkaros hirdetésekért
Garancsi István cége, az ország 8. legbefolyásosabb embere, O.V. barátja, az ESMA a menekültek ellen hangoló kormányzati kampányra szánt pénzből, 238 millió forintot kapott. - Tudta meg az RTL Híradó. Garancsi cége, az ESMA villanyoszlopokra szerelhető, úgynevezett lengőkaros hirdetéseket adott el, összesen 5100 darabot.
Az ilyen típusú hirdetéseket 2015-ig jogszabály tiltotta, mert elterelték a figyelmet az utakon, balesetet okozhattak. Az ESMA Zrt.-be Garancsi István egyébként 2015-ben szállt be.

A kormányzati tájékoztatás szerint szó sincs arról, hogy közeli jóbarátok között osztanák ki a kampányra szánt pénzt, hiszen a kormánynak nem médiafelületeket árusító cégekkel van szerződése, hanem médiaügynökségekkel, ők választották ki Garancsi cégét.
*
Óh, de jó, hogy erről a köznépet felhomályosították. Ennek a sornak már soha nem lesz vége, akik a pénzcsap elé járulnak, hogy megtöltsék a táskáját?
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Pénzről szól a világ - itt és most UNIO-s pénzekről
Magyarország, a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) látókörébe került
Az uniós finanszírozású infrastrukturális beruházások (közút- és vasútfejlesztések miatt indult nyomozás. A vidékfejlesztési támogatások átvilágítása is napirenden van. A szervezet, az OLAF ismét magyar csoportot állított fel: egyidejűleg 18-20 nyomozó is a magyarországi ügyek felgöngyölítésére összpontosít. A fenti területeken elnyert pályázatok többsége esetében felmerült a csalás gyanúja. Ez már csak azért is kiugróan magas szám, mert a 28 európai uniós tagországra összesen jut mintegy 170 szakember, köztük ügykezelők, jogi véleményezők és hírszerzési elemzők is vannak. Vagyis egy ország uniós forrás felhasználásával átlagosan hat fő foglalkozik, esetünkben azonban ennek a létszámnak a háromszorosát is indokoltnak tartja az OLAF.
A 2014–2020-as ciklusban integrált közlekedésfejlesztésre (IKOP) mintegy 1100 milliárd forintot kapott hazánk, terület- és településfejlesztésre pedig több mint 1000 milliárdot. Az éves fejlesztési terv szerint közlekedésre idén 288 milliárd forint jut, vidékfejlesztésre pedig 280 milliárd.

A kormányhatározat 81 projektet sorol fel a támogatottak között.
Az autópályát Debrecennél a román határig, Miskolcnál a szlovák határig, Bólynál a horvát határig kell megépíteni. Emellett prioritást élvez Salgótarján, Eger, Sopron, Vác, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Szolnok és Szombathely gyorsforgalmi elérhetőségének megteremtése is. Terítéken van továbbá a komáromi új Duna-híd, a Kalocsa–Paks-i Duna-híd, az új budapesti Duna-híd (Galvani híd) megépítése, illetve a nagykanizsai, hódmezővásárhelyi, kisvárdai, nyíregyházi, soproni, székesfehérvári, várpalotai elkerülő útszakaszok kivitelezése.
 
"Torokorszagnak a felajanlott 3 milliardos segelyrol megallapodtak az unios tagallamok. 1 milliardot az eus koltsegvetesbol finansziroznak, a maradek 2 milliardot a tagorszagok kozott osztjak szet gazdasagi teljesitmenyuk alapjan. "
a politikai körökben tipikus, "már farkával veri a csalánt" esete, -y nekünk csak 1mrd van 2mrt-t ti fizettek, de ha befuccsol a segélyezés akkor kamatostul visszavesszük! :p
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
"Torokorszagnak a felajanlott 3 milliardos segelyrol megallapodtak az unios tagallamok. 1 milliardot az eus koltsegvetesbol finansziroznak, a maradek 2 milliardot a tagorszagok kozott osztjak szet gazdasagi teljesitmenyuk alapjan. "
a politikai körökben tipikus, "már farkával veri a csalánt" esete, -y nekünk csak 1mrd van 2mrt-t ti fizettek, de ha befuccsol a segélyezés akkor kamatostul visszavesszük! :p
*
Elnézésed, de az idézeted pontosan így van: "más farkával veri a csalánt". Ami a többi észrevételed illeti, remélem nem hiába dolgoznak a nyomozók, vagy nevezhetném "fel-, illetve kiderítőknek"?! Nem oda mennek a pénzek, ahová küldik és ahol helye volna. Tudjuk, s mégsem történik semmi. Továbbra is pofátlanul lenyúlják és saját alapítványokba dugják. Elegem van, de többünknek.
 
*
Elnézésed, de az idézeted pontosan így van: "más farkával veri a csalánt". Ami a többi észrevételed illeti, remélem nem hiába dolgoznak a nyomozók, vagy nevezhetném "fel-, illetve kiderítőknek"?! Nem oda mennek a pénzek, ahová küldik és ahol helye volna. Tudjuk, s mégsem történik semmi. Továbbra is pofátlanul lenyúlják és saját alapítványokba dugják. Elegem van, de többünknek.
köszönöm! észrevettem az elírást, csak javítani már nem tudtam
a felderítőkről meg annyit, hogy azok is a saját belső köreikből származó ügynökök
 
Oldal tetejére