Kutyák-macskák

TücsökTímea

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát valószínű nem azért nem akart enni, hanem inkább bántalmazhatták és a kutyák között is elég a rangsor alján lehet.
Látszik ahogy végez a kajával utána a falhoz húzódik.
 

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
IGEN, alapjában véve nyilván a fő gond a bántalmazás.

Ugyanakkor vannak kutyák, akik a zajokra nagyon érzékenyek. Az enyém például az. Furán működik őkelme: a tűzijáték meg sem kottyant neki, egy hirtelen - nem szokásos zajtól iszonyúan megijed. Tegnap a futtatóban a bulldog zihált, hörgött, ugatott, Bella meg nagyon nehezen bírta.

A doki mindenesetre nagyon rendes, tényleg.

És a kutyuska amstaff-nak tűnik, a drága. Szegénykém, remélem, találnak neki jó helyet.
 

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
Két kérdés. Tudom, kérdezzem meg az állatorvost. Na most mi a kerületi hatósági állatorvoshoz járunk, akiről kiderült, hogy kettő van. :) Az egyik ezt mondja, a másik azt mondja. Ezért a köv. a kérdésem:
a) Ha a kutya a falat nyalogatja, adhatok neki szépiát? (Bölcsis gondozónő mesélte, hogy vannak a "falnyalogató" gyerekek, akiknek hagyják, hogy nyalják a falat, mert tudják, hogy kell nekik a mész (?).)
b) Miért lehet a szeme begyulladva? Az egyik doki felírt antibiotikumos szemcseppet, de az egy cseppet sem használt. :(
 
Utoljára módosítva:

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
Újabb kérdés. A családban (közeli családtag) van egy 3 éves csivava kutyus, akit el akarnak ajándékozni. Nos, nem különösebben kedvelem az ún. társasági kutyákat (FCI 9-es fajtacsoport), de nagyon sajnálom a drágát, mert SENKINEK nem kell.

Tudom, hogy tök elméleti kérdés, de egy 5 hós szuka kutyus (az enyém) el tudna viselni egy nála kisebb termetű 3 éves kan kutyát? Kijönnének vajon? Próbáljuk meg őket összeengedni és nézzük meg, hogy mi lesz?

Milyen betegségekre hajlamosak a csivavák? Gyakran betegek? Nagyon aggódom, hogy anyagilag sem bírnám (állatorvos, oltás, gyógyszerek). Enni nyilván nem eszik sokat.
 

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon leült a topik :( A csivava lekerült a napirendről, shar pei visszakerült a napirendre. :) Van itt valaki, akinek volt-van (esetleg lesz) shar pei-e? Mindegyik shar pei-nek muszáj szemplasztikát csináltatni? Magyarországon hol találok megbízható, jó tenyésztőt? Az index fórumon van egy shar pei topik, de egyáltalán nem válaszolnak.
 

annabell147

Állandó Tag
Állandó Tag
Megkaptam Cesar Millan egyik könyvét (Hogyan neveljünk tökéletes kutyát). 4 kölyökről van szó benne, érdekes, hogy a magyar kiadásban csak Angelt (törpe schnauzer) és Mr. President-et (angol buldog) mutatják fényképen. Szerencsére találtam egy oldalt, ahol meg lehet lesni Juniort (pitbull) és Blizzard-ot (labrador retriever) is.

https://books.google.hu/books?id=cc...unior, blizzard, angel, mr. president&f=false
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia, látom itt jártál.
Ez a topic azért ült le, mert van külön kutya meg cica topic, és úgy látszik, ritkán kerülnek témába egyszerre mind a ketten. :D
 
Oldal tetejére