Ember-kutya barátság

gyuja

Állandó Tag
Állandó Tag
A feleségemnek van kutyája én kb kétszer annyit vagyok vele,sétáltatom stb. MÉGIS a feleségem az isten én csak falkatárs vagyok.
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
A feleségemnek van kutyája én kb kétszer annyit vagyok vele,sétáltatom stb. MÉGIS a feleségem az isten én csak falkatárs vagyok.
Ritkán van a feleséged veled és amikor te azt látod,hogy a kutya neki örül, valójában azért boldog mert hárman együtt vagytok. A kutyád szerint így komplett a csapat.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kutyámat telefonra cserélném…” – ez valami vicc?

260911_kutya1.jpg


Sajnos nem, ez a rideg valóság, újabb rémálom a kisállatok világában. Egyre több helyen találkozhatunk olyan megdöbbentő apróhirdetésekkel, melyekben „házikedvencek” testesítik meg az alku tárgyát.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Hős volt!

image


"Párizsi lövöldözés: meghalt a hős rendőrkutya a terroristák elleni harcban

Kora hajnal óta tart a lövöldözés Párizs Saint Denis negyedében. A rendőrség különleges alakulatai egy házat rohamoztak meg, ahol a pénteki terrortámadások szervezője bújt meg.

A tűzharcban 3 terrorista meghalt, és 5 rendőr megsebesült. Több embert letartóztattak. A különleges egység emberei előtt hatolt be az épületbe Diesel, a 7 éves Malinois-belga juhászkutya.

Diesel robbanószereket keresett, megtisztítva kétlábú kollégái előtt az utat. Mikor az egyik megbújó terrorista a mögötte érkező rendőrökre emelete fegyverét a tűzvonalba ugrott, s élete utolsó pillanatában is a gazdáját, munkatársát védte.

A Malinois-t a világ egyik legokosabb kutyafajtájaként tartják számon. Míg korábban szint kizárólag németjuhász kutyák szolgáltak a különleges alakulatoknál, ma már Franciaországban, Belgiumban elsőszámú szolgálati kutyának tartják, és az igen veszélyes harci feladatokat ellátó kommandós egységek soraiban is elsősorban ők szolgálnak.

A hírhedt terroristavezér, Oszáma bin Láden megölésekor is egy ilyen kutya derítette fel az amerikai haditengerészet Seal kommandósai előtt a terepet, hogy biztonságosan be tudjanak menni a terrorista pakisztáni búvóhelyére."

Szófogadó, hűséges kis drága, nyugodj békében!

 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Más a kutya szeretete és az emberi barátság, az biztos.
hogy kinek, mikor, melyik jelenti a többet, az megint más kérdés...
*
GEORGINA BOJANA ajánlata: Jóga két- és négylábúaknak!
Kedves Puszedliufo!
Nézem, nézem a videót és nem tudok a látvánnyal betelni :).
Ilyen barátságot, ilyen összhangot még soha nem láttam. Figyeljük meg a kiskutttyot, ahogyan figyeli a Gazdit, így nagy betűvel írom, mert Ő is úgy látja,
sőt követi minden mozdulatát. :rolleyes:

Kattints a linkre, s legyen nagyon szép napod! :cool:



G.B.

 

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy kutyabarát vagyok én is. Van nekem is 4 kutyám.
Szomorusággal tölt el, hogy mostanában egyre többet hallani arról, hogy a kutyák megtámadtak embereket. Nem tudom mi lehet az oka?
Rengeteg rossz kisugárzásu ember van a világ minden táján a kutyák egyből megérzik ki az ilyen ember.Valószinüleg ezt érzik, nekem jagd terrierem van rengeteg időt töltök a kutyával nagyon nagy az ismeretségi körünk és bizony van akire rosszul reagál.
 
Utoljára módosítva:

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Én, aki imádom az állatokat és erőmön túl is mindent megteszek értük, bizony ezt az egy fajtát nem szeretem. Biztos a te kutyusod talán jó nevelést kapott, de ennél a kutyánál fajtajelleg az alattomos, agresszív, kiszámíthatatlan viselkedés. Több rossz személyes tapasztalatom volt velük. :rolleyes:
Szerintem ez azokra a szerencsétlenekre jellemző inkább akit kicsi korátol fogva láncon vagy kenelben tartják.Akkor agresszivak lesznek nem kapnak szeretetet csak a nagy semmit.Azt szokták mondani nem a kutya a hibás hanem a gazdája.
 

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Kutyabarátok!
Nekem egy kérdésem lenne hozzátok. Azt hallottam, hogy a kutyának nem szabad édeset, édességet adni, mert az rontja az érzékszerveit (szaglás, látás). Azt szeretném tudni, hogy ez tényleg igaz, vagy csak mese.
Semmilyen csokit vagy ami kakaoport tartalmaz ne adj neki.A kekszel viszont nincs semmi gond.Mérgezed a csokival a szervezetét.Acukor pedig ronja a fogát.
 

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék segítséget ill.tanácsot kérni,bárkitől aki tud.Van egy Magyar Vizsla kutyusom, 10 hónapos. Már nem tudom mit csináljak vele.Kertes házban lakom,de ott,amit lehet mindent tönkretesz.A kis motoromnak az ülését szétrágta,a kisgyereknek a hintáját,lerágta az akasztóról.A fa korlátokat,kerítés elemeket szétrágja! Az udvarban állandóan lyukat ás, a rózsafákat szétrágja,az összes virágot kikaparja a helyéről.és még sorolhatnám bőven.Pedig a rágásra már vettem neki gumicsontot,labdákat stb.... Mindig volt kutyánk.Igaz nem Vizsla,de egy sem volt ilyen ,mindent tönkretevő!!!!
Mit csináljak.Megkötni nem akarom. Valaki aki tud mondjon valamit!!!!!!
Előszőr is bele kellene vésni kis fejébe te vagy a falkavezér de ehez szigor kell.ha nem tudsz vele határozottan és szigoruan viselkedni vidd el néhány kiképzésre.
 

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
a kutya tíz kérése - bizonyára ismeritek

1) Minden elválásunk - még ha rövid időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel!

2) Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy...

3) Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.

4) Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet - mégsem tennék ilyet soha.

5) Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.

6) Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz neked is.

7) Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha tőled kapom - s igyekszem megszolgálni érte.

8.) Te vagy az én gazdám - és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszerís arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük.

9) Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.Nagyon tetszik soha nem olvastam még.


10) Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek - hiszen Te is öreg leszel egyszer...
Nekünk is volt egy rottweilerünk. Erről a fajtáról annyi rosszat beszélnek, pedig szerintem az egyik leginteligensebb kutyafajta. Sajnos évekkel ezelőtt elpusztult. Ha rágondolok, mai napig elfog a sírhatnék.
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, kutyaiskola és napi hosszú séta, futtatás, játék más kutyákkal. Ez levezeti a felesleges energiáit és utána nyugton lesz. Sokat kell velük foglalkozni, akkor nem jut idejük a rombolásra. Az enyém is egy kis tornádónak indult, mindent tönkretett, kiásott, szétrágott. Most 10 hónapos, iskolába járunk, sétálunk, labdázunk vele sokat és semmi baj nincs vele. Nincs megkötve, a kennelében is eddig kb. 3 x negyed órát töltött (amikor olyan jött hozzánk, aki betegesen fél minden kutyától), szabadon van az udvarban.
 

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék egy kiskutyát itthonra, valaki nem tudja milyen lenne jó lakásba? Én a mopszon gondolkoztam

Jah meg a yorksii-n kérlek valaki irjon
a yorkit ajánlanám igaz a mopsz is nagyon cuki viszont kevés időt fogsz vele tölteni.Sajnos nem sok az életévük.
 

titanella

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is volt rotim kiskorában az ut szélén találtuk egy zsákban.Hazavittük annyira megverték hogy három napig nem jött ki a sarokbol ráadásul pargós volt.Aztán szeretettel és jószóval gyönyörü kutya lett belőle olyannyira hogy örző védő szolgálathoz került.Okos és bátor volt bár mindig éreztem ami kiskorában történt vele soha nem felejtette el.
 
Oldal tetejére