Elképesztő felfedezés! Bizonyítékot találtak egy izraeli templomban, hogy Jézus csodálatos története

Egy izraeli zsinagóga romjai között bizonyítékot találtak a régészek, hogy amit az újszövetségben leírtak az igaz, vele együtt Jézus csodálatos története is.

Az elképesztő leleteket a Tabor hegységben fedezték fel egy zsinagóga romjai között. A régészek írásos bizonyítékot találtak rá, hogy Jézus a zsinagógában járt és prédikált.

A zsinagóga a rómaiak 79-es betörésekor szinte teljesen megsemmisült. Azért maradhatott fenn ez a fantasztikus bizonyíték mert azóta a romok föld alatt voltak eltemetve.

A Kinneret Intézet vezető kutatója, Motti Aviam megerősítette, hogy a felfedezés minden kétséget kizárólag bebizonyította, amit az Újszövetség állít, hogy Jézus valóságos személy volt és járt Galileában és több zsinagógában is tartott prédikációt.

Motti Aviam elmondta, hogy véleménye szerint a hely restaurálása után a zsidók és a keresztények milliói fognak elzarándokolni oda.

Forrás: express.co.uk

bible.jpg
 
De 2000 év múlva is ismételd meg ezt a tesztet :)

Mellesleg biztos vagyok benne, hogy most is a Beatles maradna alul.
A zuhanó repülőn, biztos lehetsz benne, hogy nem a Yesterdayt mormolják.

Gyerekkoromban én is fohaszkodtam mert belémnevelték, de az iskolàba menéssel szerencsére kinöttem. :)

Az én gyerekeim sok verset ismernek kivülröl de imákkal nem foglalkoztak soha. Ezzel szemben a 112 öt és a 911 es telefonszámokat megjegyezték. Az többet ér. :)
 
Olvasom, hogy az aktiv pápa, Francuszkus ujra felszolitotta az orbán-kormànyt, hogyha nem változtat a gyülöletet szito pllitikáján akkor az diplomatiai konfliktusokhoz vezethet Vatikán és Mo közltt. :)

Behnam Iranit, az iráni elnököt viszont nem szólította fel őexellenciája, hogy "baj lesz", amiért keresztényeket börtönöznek be, kínoznak meg és ölnek meg Iránban (és még számos országban)!
http://kozbenjaro.blog.hu/2013/10/0...sztenyek_sinylodnek_a_leghirhedtebb_bortonben

Ez valahogy nem szúrja Franciszko szemét. Ahogy az ezrével elüldözött, keresztre feszített, lefejezett iraki és szíriai keresztények, köztük nők és gyerekek se érdeklik különösebben. Nem. Őt kifejezettem csak az érdekli, hogy Magyarország telepítsen be muszlim BEVÁNDORLÓKAT, akik nem mellesleg, nem is akarnak idetelepülni.
Most akkor a pápa a katolikus egyház feje, vagy egy muszlim imám, vagy a globális nagytőke ügynöke! Jó lenne, ha végre megtudnánk.
 
Ernoe alighanem erre a cikkre gondol:
http://24.hu/kozelet/2016/08/18/papai-intes-orbannak/

A pápa azt mondta, hogy "baj lesz"!
Én is kíváncsi vagyok rá, hogy ez mit jelent. Kiátkozza Orbánt? :D Az nem baj, hogy Orbán nem is katolikus?

Látod bementél te is a csőbe. Ernő mindig ezt csinálja. Ha felmerül egy komoly téma, azt elbagatellizálja, hogy mit mondott ez, vagy a a személy.....az Isten, vagy Istenek léte nem magyarázható az emberi gyarlósággal. Még ha a Pápáról van szó, akkor sem.....
 
Látod bementél te is a csőbe. Ernő mindig ezt csinálja. Ha felmerül egy komoly téma, azt elbagatellizálja, hogy mit mondott ez, vagy a a személy.....az Isten, vagy Istenek léte nem magyarázható az emberi gyarlósággal. Még ha a Pápáról van szó, akkor sem.....

Ez így igaz.
Ernoe az ateizmus apostola, és foggal-körömmel küzd Isten ellen, aki szerinte nem létezik. Ha nincs ellenérve (ami nem szokott lenni), akkor valóban gyorsan másra tereli témát.
 
Látod bementél te is a csőbe. Ernő mindig ezt csinálja. Ha felmerül egy komoly téma, azt elbagatellizálja, hogy mit mondott ez, vagy a a személy.....az Isten, vagy Istenek léte nem magyarázható az emberi gyarlósággal. Még ha a Pápáról van szó, akkor sem.....

Kedves Csillagözön a felebarati szeretetet nem lehet olyan ellentétesen értelmezni mind a magyar jobboldali párt vezetöje azt teszi.

En tudom tapasztalatbol micsoda összegeket kapott és kap a magyar egyház a nyugati egyhàz-közösségektöl, ha ekkora eltérések vannak az igehirdetésben akkor megkell vonni töllük a támogatást.

Örülök neki, higy a Papa ezt felismerte.
 
A 112 és a 911 még soha nem támasztott fel senkit. ;)

Nem tudom, hogy sirjak vagy nevessek. Màr ott tart Mo. , hogy papot küld orvos helyett? :)

En meg még olyat nem láttam, higy a vakbélgyulladás, szívinfarktust. .. egy fohászkodással gyogyithato lett volna. :)

Szomoru, hogy a lerongyolodott magyar korházakban márcsak az imába reménykedhetnek az emberek. :(
 
Ez így igaz.
Ernoe az ateizmus apostola, és foggal-körömmel küzd Isten ellen, aki szerinte nem létezik. Ha nincs ellenérve (ami nem szokott lenni), akkor valóban gyorsan másra tereli témát.

Természetes, hogy nem egy mesebeli isten ellen küzdök, hanem a babona ellen. Nagy felelötlenség a részedröl, hogy az orvosi segitség helyet imádkozást ajánlasz.
 
Viszont sem a te nevedet,sem az általad jegyzett könyvet nem fogják ismerni 2000 év múlva. Ez azért elgondolkodtató egy csöppet.
A Biblia nem azért ennyire ismert, mintha ezt holmi irodalmi értéke alapozná meg, mert irodalmilag egy nagy nulla, a legrosszabbfajta ókori horror, öldöklések tömkelege, ráadásul megspékelve hihetetlenül unalmas, száraz részek tömkelegével. Hanem amiatt ennyire elterjedt és ismert, mert amikor keletkezett, gyakorlatilag nem volt vetélytársa, mert az írásbeliség annyira zéró szinten állt, hogy gyakorlatilag nem volt más olvasnivaló. Aki olvasni akart, muszáj volt ezt olvasnia, eszi nem eszi, nem kapott mást! Márpedig ha nincs konkurencia, akkor egy rendkívül silány termék is nagy karriert futhat be.
 
Azért itt van vagy két lényeges dolog. Ha valaki szándékosan hazudik, az nem valószínű, hogy szent könyvek írásához folyamodik. Olyan ez, hogy bárki bármennyire is ateista, mégsem vesz bátorságot ahhoz, hogy az Isten segítségét kérje valamilyen tisztességtelen dologhoz. Mert végül is az ember egy olyan pici porszem, hogy ha "élesbe" kerül a kivagyisága, akkor általában jelentkezik a "zabszem szindróma". Mert még a "nemlétező" Istennel sem mer senki ujjat húzni......

A másik lényeges dolog, hogy valaki hisz e a teremtettségben, vagy a kőszikla "életadó" erejében bízik.

Hiszen, ha teremtettek vagyunk, akkor más egyéb "csodák" is történhetnek, mint ahogyan ma is tanúi lehetünk néhánynak, már, ha érdeklődéssel vagyunk.....

Aztán van egy olyan oldala is a dolognak, hogy lehetett abban az időben - valóban - sok "vándor" próféta, vagy prófétáló, de valahogy egyetlen egynek az "eszmefuttatásai" sem maradtak fenn, pedig a tudósok biztosan azokat is szeretnék megkutatni.....

Az írásoknak van egy érdekes tulajdonsága: megtapasztalhattad, ha pedig túl fiatal vagy meg fogod tapasztalni; hiába születnek napjainkban is nagyon érdekfeszítő, jó szándékkal, nem a Világ becsapására, adott esetben a fél Világ érdeklődésére számot tartó remekművek, azok néhány évtized alatt elenyésznek. Ha szóba kerül néha egy-egy közülük, akkor hozzáteszik, hogy azt bizony mindenkinek ismernie kell, meg....különböző pátoszos jelzőket, de kiadásukra nem igen mer vállalkozni egyetlen kiadó sem, mert igen csak a nyakukon maradna.

Még egy megjegyzésem van: az Isten-hitet, vagy valamilyen Teremtőben való hitet soha nem szabad az emberi gyarlósággal keverni.....

Látszik, nem ismered az ateistákat. Egy ateista persze hogy nem fog isteni segítséget kérni tisztességtelen dologhoz, eddig oké, de NEM azért mert „nem mer ujjat húzni” még ő se holmi Teremtővel, hanem mert aki ateista úgy véli, nincs is teremtő, ergo teljesen felesleges volna tőle segítséget kérni akár tisztességes, akár tisztességtelen célokhoz, emiatt az ateista nem fog isteni segítséget kérni semmihez se, mert nem pocsékolja ilyesmire ami szerinte felesleges, se az idejét, se az energiáját!

Továbbá, ha az ateista kellően tisztességtelen, és jó üzletnek gondolja holmi „szent” könyv megírását, akkor igenis meg fogja azt írni, a haszonért, és nem fog félni hogy emiatt túlvilági büntetést kap, hiszen nem hisz a túlvilágban! Erre konkrét poéldát is tudok mondani: így született meg L. Ron Hubbard tollából (aki egy sikertelen író volt addig) a Szcientológia nevű vallás! Tuti hogy a kitalálója vastagon ateista volt, sajnos azonban kellően tisztességtelen rohadék is, aki ezzel akaart kihúzni a hiszékeny bugyutákból nagy pénzeket! Sajnos sikerült neki.

Ti hívők mindig Hitlerrel meg Sztálinnal jöttök példálódzva azzal, az ateisták milyen disznóságokat műveltek, holott e két példa közül Hitler mindenképpen téves, mert ő igenis vallásos volt, ráadásul pontosan katolikus! Ő maga mondta ezt többször is, adatolt tény. Sztálin ugyan nagy valószínűséggel valóban ateista volt, de semmi különös gazmberséget nem művelt DIREKT azért mert ő épp ateista volt. Ő egyszerűen egy tök közönséges diktátor volt, olyan mint mindegyik másik.

Ha ateistát akartok felhozni mint negatív példát, hogy egy ateista milyen gonoszságra képes, akkor ajánlom figyelmetekbe a fent említett Hubbard urat, aki teljesen cinikusan megteremtette a Szcientológiát, holott már annak tanaiból is nyilvánvaló, hogy a kiötlője abszolút hitetlen kellett legyen. Igazából jobban utálom a szcientológiát mint a katolicizmust (pedig ez nálam rém nagy szó ám...!) mert a nevével is már szégyent hoz a tudományra!

Mellesleg épp ez a Hubbard az egyik fő oka annak, hogy nem nagyon igyekszem a magam kitalálta vallások részletes bemutatásával, mert még ha pechem van képes és elterjed valamelyik, aztán sokan behülyülnek tőle. Ha meg olyan igazán vaskos pechem van akkor nemcsak elterjed, de még csak nem is nekem lesz belőle hasznom. Engem vetnének meg érte, a lét meg más nyúlná le. Közben meg hiába magyarázgatnám hogy de ezt csak szellemi játéknak szántam. Na köszi ebből nem kérek.
 
T
Isten létezése:
Nem az a baj,hogy az ember szemmel látható,és kézzel fogható dolgokat szeretne magának bizonyságul, hanem az,hogy hiába látja,hallja..még is elveti.
Az első csoda maga teremtés... (hiszen nem ember keze által jött létre). Már a növények is ,az állatok is,nap,hold csillagok előbb a földön voltak,mint Mi emberek!..

Emberek csatája:
Vannak akik nem értik még,hogy igazából egy "szellemi" csatról van szó a szeretet és a szeretetlenség között. Az embernek mindig van választási lehetősége,melyiket válassza.

A szeretet:
Korinthusbeliekhez írt I. levél 13. rész

4.
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
5.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
6.
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
7.
Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8.
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.


Anno Kaint is figyelmeztette Isten:

Mózes I. könyve 4. rész
7. Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta.

Így volt mindig is! A szabad akaratunk vezet oda minket ,ahol most vagyunk.
És a "rossz" emberek,akiket fentebb olvastam, a szabad akaratukból döntöttek úgy,ahogy. Az az ő választásuk volt...Rossz ember nincs,csak rossz döntés...ami elképzelhető,hogy bűnökhöz vezet!!..Így lesz bűnös az ember!


Nagyon jó megfogalmazást olvastam ezzel:
Ti Hívők! ... ez jó! Mert aki hisz,az megkapja azt a csodát,hogy Isten kezet nyújtott neki,és ezáltal képes észre venni a hibáit,amik az élete során elkövetett rossz döntései hoztak létre. Szeretetben "javul meg" , és elkezd kifényesedni. Átéli a határtalan boldogságot,és a szeretetet.Megkapja a látás,hallás,és bölcsesség képességét is! Mikor Ő a "javulás útjára tér" képes segíteni más embereknek is.Ezek a dolgok az emberben mennek végbe! Semmi közük helyiségekhez!!!
Ilyen pl: egy szelíd hang amit mindenki hallott már,mikor rossz döntés előtt állunk (ami bűnre csábít) ,ez nem más mint a Ne tedd!!! De ez annyira szelid,és annyira szeret,hogy sokan eltapossák magukban....Pedig figyelmeztetett minket!!!!!

A vallásos ember pedig, azzal az eszmével ért egyet,amit hall,jónak lát.
Ők egy nézetet vallanak! Egy emberek által létrehozott " házi rendet" ... DE teljesen mindegy a házi rend...Mert minden ember!!! egyéni külön álló, mindenkitől független a döntésünk!!!! Ezért van az,hogy egy vallásban éppen úgy megtalálható a bűnös,mint a bűntelen.
De ez nem csak a vallásra igaz,hanem mindenre!
Nem az a lényeg az ember hol él, milyen nemzetiségű! Hanem az ...hogy a "csatában" melyik oldalra áll....

Mt 7,20
Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Természetes, hogy nem egy mesebeli isten ellen küzdök, hanem a babona ellen. Nagy felelötlenség a részedröl, hogy az orvosi segitség helyet imádkozást ajánlasz.

A zuhanó repülőn Te orvosi segítséget hívsz???

Babonáról pedig senki sem beszélt itt. Egyáltalán tudod Te, mi az a babona? Vagy nem tudod, vagy megint torzítasz, hogy vádaskodhass.
 
És itt rögtön adódik egy komoly ellentmondás: ha nem hiszek valakiben,szükségtelen 1001 érvet felhoznom a létezése ellen,nem igaz? Én pl. nem hiszek a vasorrú bábában és nagyon hülyének tartanám magamat,ha naponta több órát töltenék a vasorrú bába létezésének cáfolatával! Ergo valamennyire mégiscsak hinnem kellene benne,mert ki az az ember (Don Quijote-n kívül) aki képzelt ellenféllel küzd állandóan....?Na ugye.

Nálad a pont :rohog:
 
Én ilyenkor szoktam azt mondani,hogy Isten létezésére a legfőbb bizonyiték az a kihatás,az az önjobbitó szándék ,amit a benne való meggyőződés ránk gyakorol. Ez a belső meggyőződés, (ami látszólag sehonnan sem érkezik,de mégis ott van legbelül ),ha úgy tetszik,ez a velünk született természetes erkölcsi érzék. Egy darabka az igazi Lélekből.

Így van.
Fogalmazhatjuk úgy is: Isten létezésére a legfőbb bizonyíték a lelkiismeret.
 
A pápa,nézetem szerint,most sajnos téved. Mert valóban fel vagyunk szólítva a menekülők,az üldözöttek,a hazájukat vesztett emberek megsegitésére-de nem a közöttük báránybőrben közeledő farkasok megsegitésére! És itt sajnos,túlsúlyban van az utóbbi.

A pápa abban téved, hogy csak a befogadást hangsúlyozza, holott a Biblia, amire hivatkozik, a menekültek védelme mellett ugyanolyan hangsúlyt helyez a befogadó kultúra védelmére is. Ezt pedig a pápa teljesen figyelmen kívül hagyja (vagy szándékosan elhallgatja).

A Biblia valóban azt mondja:
„Hogyha jövevény tartózkodik nálad, a ti földeteken, ne nyomorgassátok őt. Olyan legyen néktek a jövevény, aki nálatok tartózkodik, mintha közületek való bennszülött volna, és szeressed azt, mint magadat, mert jövevények voltatok Egyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.” (3Móz 19:33–34)

„Ha a te atyádfia elszegényedik, és keze erőtlenné lesz melletted, segítsd meg őt, akár jövevény, akár zsellér, hogy megélhessen melletted.” (3Móz 25:35–36)"
stb.

A pápa viszont teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a Biblia ugyanilyen szigorral írja elő a "jövevények" kötelező alkalmazkodását a befogadó kultúrához. Pl:
„Hat napon át végezd dolgaidat, a hetedik napon pedig nyugodjál, hogy nyugodjék a te ökröd és szamarad, és megpihenjen a te szolgálód fia és a jövevény.” (2Móz 23:12).

Az engesztelés napját illetően pedig így rendelkezik a Törvény: „Örökkévaló rendtartás legyen ez nálatok: a hetedik hónapban, a hónapnak tizedikén sanyargassátok meg magatokat, és semmi munkát ne végezzetek, se a bennszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény.” (3Móz 16:29)

A helyi étkezési tilalmak közül is kötelezővé tesz egyet a bevándorlókra nézve: „Azért mondtam Izráel fiainak: Egy lélek se egyék vért közületek; a köztetek tartózkodó jövevény se egye meg a vért.” (3Móz 17:12)

Egy törvény legyen nálatok: a jövevény olyan legyen, mint a bennszülött, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.” (3Móz 24:22)

„Egy rendtartástok legyen néktek, mind a jövevénynek, mind a föld lakosának.” (4Móz 9:14)

„Óh közösség! néktek és a köztetek lakozó jövevénynek egy rendtartástok legyen; örökkévaló törvény legyen a ti nemzetségeiteknél, hogy az Úr előtt olyan legyen a jövevény, mint ti. Egy törvényetek legyen, és egy szabályotok néktek és a jövevénynek, amely közöttetek lakik.” (4Móz 15:15–16)

Tehát ha a pápa a Bibliai alapelvekre hivatkozva szorgalmazza a migránsok befogadását, akkor ugyanilyen hangsúllyal kellene kiállnia amellett is, hogy egy törvénye legyen itt mindenkinek, mégpedig a befogadó kultúra törvényei, nem pedig saria-törvény, meg ilyen-olyan eltérő vallási szokások, és párhuzamos kultúra!!!!

A pápának fel kéne szólítania a "jövevényeket", hogy tartsák be a befogadó kultúra törvényeit, szabályait, szokásait! Ezt a pápa nagyon hibásan, teljes mértékben elmulasztja.
Ez utóbbi hangsúlyozása nélkül pedig az első nem működik, csak a kettő együtt!!!! Már ha a Bibliára hivatkozunk!

A Biblia szerint pedig éppen hogy a vallási előírásokhoz kellett igazodniuk a jövevényeknek! A pápa viszont egyáltalán nem is említi ezt, holott ez lenne az elsődleges feladata. Neki a kereszténység védelme lenne a dolga, nem pedig az iszlám védelme, még kevésbé az iszlám vallás előnyben részesítése a kereszténységgel és a bibliai alapelvekkel szemben. Ezért amikor a pápa a krisztusi szeretetre hivatkozva a kereszténység helyett az iszlám mellett áll ki, ez nem kis mértékben megzavarja a katolikus híveket. Mert az rendben van, hogy a befogadást szorgalmazza, de ha a "jövevénytől" nem várja el, hogy a bibliai alapelvek szerint alkalmazkodjanak a befogadók törvényeihez, kultúrájához, és vallásához, akkor ilyen káoszt generál, mint ami most van, és nagy károkat okoz! Még úgy is, ha leszámítjuk, hogy valóban bűnöző és terrorista elemek is beszivárognak Európába a migránsokkal.

Így nem csoda, ha az országok úgy védik magukat az idegen hatástól, ahogy tudják, (pl. a határok lezárása, burka, burkini betiltása, arctakarás betiltása, stb).
Ha a pápa kiállna amellett, hogy a "jövevények" alkalmazkodjanak a befogadó ország jogi, vallási, kulturális törvényeihez, sokkal könnyebben menne a migránsok befogadása. Az iszlám egy hódító vallás. Ha a pápa nem védi a kereszténységet, azzal lényegében az iszlámot támogatja. Márpedig ő nem az iszlám feje, hanem a kereszténységé. De mintha megfeledkezne erről, egyáltalán nem úgy viselkedik. Sokkal inkább úgy, mint az iszlám szószólója. Hogyne zavarná ezzel meg a híveket!

Elmondanám, hogy az iszlám bezzeg védi magát a kereszténységgel szemben! Próbálja csak ott hirdetni valaki az evangéliumot, vagy Bibliát osztogatni, le is fejezik egyből, vagy élete végéig börtönbe csukják!
 
Utoljára módosítva:
Turáni átok.
A turáni átok ősi magyar legenda, sokféle változata terjedt el, de mindegyikben közös az átok: a magyarok közt legyen széthúzás, ellenségeskedés.

A legismertebb változat szerint amikor Szent István államvallássá tette a kereszténységet, az ősi vallás papjai, a táltosok megátkozták a magyarokat. Egyesek szerint az átok 1000 évig tart, más források szerint addig, amíg Magyarország a római egyházat követi. Ez komoly különbség, hiszen ha csak 1000 évig tartott, akkor már felszabadultunk az átok alól, míg másik változat szerint még sokáig rajtunk lehet.
Tegyen Ferenc pápa azt ami jól esik neki...
 
Kedves advocatus,ne provokálj itt időrabló vitákat légyszi! Van némi irodalmi műveltségem,de nem nevezném a Bibliát irodalmi nullának,te se tedd ezt nyilvánosan,mert irodalomhoz kicsikét is értő emberek roppant műveletlennek fognak téged tartani. (Még az ateista irodalmárok is.) És joggal. Erre utal az is,hogy az ókorban közkedvelt, széles körben elterjedt irodalmi művek létezéséről még csak fogalmad sincsen. Homérosz: Iliász ,Odüsszea,Szophoklész drámái,Szappho,Anakreón költészete, a Romolus és Remus monda,Vergilius, Horatius,hogy csak a jéghegy csúcsát említsem....Ők mind az általad emlitett zéró szintű irodalmi tényezők közé tartoznak. És jóval Jézus előtt éltek.Ha nem hiszed,kérdezz meg egy 18 éves,frissen érettségizettet,ő majd pótolja hiányos ismereteidet .
Hát ledöbbentem rendesen! Szerinted az Iliász meg a többi amit felsoroltál, a Biblia része?! Szerintem ugyanis NEM.

Én azt írtam, a Biblia irodalmi értéke van valahol zéró környékén, és nem az Iliászról írtam ezt (amit olvastam), meg nem az Odüsszeáról írtam, amit szintén olvastam, meg nem Szophoklészről írtam, akitől szintén olvastam ezt azt, meg satöbbi. Kifejezetten csak a Bibliáról írtam hogy nulla, teccikérteni?! És azért írtam róla, mert ha hiszed ha nem, de a Bibliát is olvastam. Igaz hogy nem arámi vagy ógörög nyelven csak fordításokban, de olvastam.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,084
Tagok
615,737
Legújabb tagunk
Vizimento.
Oldal tetejére