Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd Ft-ot a magyar embereknek kell

Uniós gigabírság a fideszes autópálya-biznisz miatt – 49 milliárd forintot a magyar embereknek kell állniuk.

A fideszes autópálya biznisz miatt az EU történelmének egyik legnagyobb büntetését rótták ki Magyarországra az elmúlt napokban. A számla 49 milliárd forintra rúg, amit a fideszes korrupció miatt a magyar embereknek kell állniuk- írta a DK oldalán Molnár Csaba.
Molnár Csaba úgy fogalmazott, hogy: “A hétből még csak két nap telt el, de a kormányzati bűnbanda már most minden magyart 5000 forinttal rövidített meg. Az Európai Bizottság a büntetést azért rótta ki, mert szerintük a magyar kormány trükközött az útépítésekkel az elmúlt hat évben.

A Bizottság azt kifogásolta, hogy csak azok a baráti cégek nyerhettek milliárdos autópálya-építéseket, akiknek az építés helyétől 50 kilométeren belül volt saját aszfaltkeverő üzemük. Brüsszel megelégelte, hogy Orbán a magyar emberek helyett a kollégiumi szobatársának, aztán a falubeli haverjának adja az uniós pénzeket. Nem meglepő az sem, hogy a Bizottság kizárólag 2010 utáni trükközések miatt rótta ki a közel 50 milliárdos gigabírságot hazánkra.

A DK szerint az EU történelmének eddigi legnagyobb büntetése az Orbán-kormány szégyene. Orbán Viktornak az uniós tagállamok közül egyedül sikerült azt elérnie, hogy lassan több pénzt fizetünk be bírságként, mint amennyit fejlesztésre kapunk.

A DK követeli a kormánytól, hogy ne okozzon több kárt a magyar embereknek és ne rombolja tovább hazánk nemzetközi tekintélyét.”

Ádám Lajos

forint_kotegek_bankjegyek.jpg


 
*
Jaj, ahhajjj! Maszek rendelés? Egy nőgyógyászati, ahol csak a fogalmazás gátló tablettát írják fel, ott elkérnek 10 ezer forintot. S, hol van ez a pénz ahhoz, amit én ötleteltem ki? A magánklinik árait már be sem írom, mert az nem a magyar átlagfizetéshez igazodik.

Nálunk van nőgyógyászati magánrendelés 5000-ért. Persze, ez se kevés. Fentebb írtam, mi lehet az ok, hogy inkább a tömegközlekedést választják.
 
off topic az, amikor a hozzászólás másról szól, mint a topic témája.
A létszámhoz kellő moderátorral rendelkező jól működő fórumokon ezeket törlik, a jobban működőknél a renitenseket ki is teszik, a még jobban működőknél minimális eséllyel tud visszajönni az ilyen renitens.
Hozzáteszem, ezek általában áldozatot követelnek a tagoktól is, nem önkéntes a "vezetés".
A témához nem kapcsolódó hozzászólás törlése nem a véleményszabadság "megsértése", hanem a működés minőségének mérője is.
off topic nem egyenlő más véleménnyel, hanem az illető más témáról ír. Ha ezeket törlik, akkor megszűnik a félreduma, a móricka effektus és a mekkmester hozzászólás.
Ez a fajta "véleményszabadság", amit tuncu reklamál vezet ahhoz, hogy bárhol, bárki, bármilyen baromságot írhasson ill. bértrollok átalányban lezüllesszenek bármit.
Emiatt nincsenek valamihez jól értők hozzászólásai csak elvétve, mert mindent szétütnek.
Ilyen helyeken általában csak egy érv van ellenük: "...zseninek születtél, már akkor is annyit tudtál, mint most..."

Vannak még olyan jól működő fórumok is, ahol meg a fórumtársak arrogáns jelzőzését nem tűrik meg. Mint pl. az "ostoba pösti", vagy "ostoba funkcionális mélymagyar" stb...
A moderátorok szerintem el tudják dönteni, mit töröljenek (nagyon is), nélküled is.
Egyébként akár igazad is lehetne, egy szakmai fórumban.
 
Tkp. minden összefügg mindennel, szerintem nem olyan főben járó bűn az ha elkúszik a duma az eredeti témától.
A Charlie Hebdo topik is elment nagyon az abortusz téma felé, de mivel kultúráltak a hsz.-ek így nem is zavar ez senkit.
Abban viszont igazat adok az ágálóknak, hogy ha a véleményük merőben eltér a fórum vezetés által képviselttől,
akkor írhat bármilyen tisztességesen, szépen is, mindenképpen ellenséggé lesz nyilvánítva, hozhat bárhonnan képeket,
linkeket, azok mindíg hamisnak lesznek nyilvánítva - ez szerintem nem fair - tudom, el lehet menni.
 
*
Nem tudom elhallgatni, hogy itt, ahol élek, ha labor vizsgálatra megyek, akkor ott a laborban be kell fizetnem valamennyivel több, mint 300 forintot, mondván "üveg-díjra". Itt helyben leveszik a vért, és átszállítják a városba, az ottani kórház laborjába elemzésre. Most és itt senki nem berzenkedik, nyugtát adnak a pénzről. Ennyi. Nagyon halkan megjegyzem, hogy itt a következő probléma, a régi orvosi rendelőnkben volt mindenfajta rendelés: reuma, nőgyógyászat, sebészet, stb. Természetesen nem a hét minden napján, volt ami heti 2x, de volt ami hetente 1x-i alkalommal. No, de felépítettek egy csili-vili orvosi rendelőt, ahol kizárólag háziorvosi-, gyermekorvosi-, ügyeleti (éjszakai, hétvégi), valamint fogáaszati ellátás van. A többi szakorvos "elhúzott", mint a vadlibák, mivel nem kapták meg a helyi önkormányzattól azt a pénzt, ami megérné az ide ingázást. Van egy csili-vili rendelőnk, de ha szakorvosi ellátásra van szükségük vonat-távolsági busz és a városba kell beutazni, esetleg pocsék rossz állapotban ellátásra. Vagy akinek autója van, akkor úgy. S, még örülnünk kell, hogy ami megvan, az működik. Beleértve a fizetős labor segítséget.
Felvetődött bennem a gondolat, ha minden beteg (első ellátáskor) 2000 forintot (és nem 300.- Ft-ot) fizetne be a csili-vili rendelő házi pénztárába, s az a pénzt az orvoshoz kerülne, akkor abből finanszírozhatóvá válna a rendelő bérlése, az asszisztencia megfizetése és a saját munkája. A további ellátáskor "csak" 1000 forintot fizetne a beteg, mint visszatérő - u.azzal a bajjal, panasszal. - S, még így is sokat spórolhatnánk, mint pénzben (utazási költség), mint egyebekben (rossz közérzettel bumlizni, utazni vonattal, távolsági busszal stb.) - s, amikor ez ötletemet többeknek elővezettem, felháborodtak. Az emberek többsége nem lát tovább az orránál. Nem is folytatom, mert ebből is mindenki láthatja, hogy sokan vannak, akik a fától nem látják az erdőt.

A fórumtársak beírásaiból el szoktam rakni az emlékezetem jobb alsó polcára információkat a fórumtársról. Rólad most azt raktam el, hogy hál'istennek makkegészséges vagy és gazdagba hajlóan jómódú.
Ha te első alkalommal 2000FT-ot, a kontrollok alkalmával 1000 Ft-ot fizettetnél, akkor neked fogalmad nincs, hogy hogyan működik az orvoslás. Szerencsére, hál'istennek fogalmad nincs, hogy egy vérnyomás beállítás, egy vércukor beállítás hány orvosi konzultációval történik.
Ha ilyen mértékben sarcolnád meg a betegeket, akkor nem csak az alkotmány szerint nem illetné meg az embereket az orvosi ellátás, hanem az emberek nagy részének gyakorlatban sem lenne módja igénybe venni. Persze, ha belegondolok, az ország anyagi helyzetén lendítene, ha kihalnának az öregek, akik csak viszik a nyugdíjat, meg a TB pénzét.
 
Akkor azt is magyarázd már el, hogy miért is volt egészen a Kósa idétlen megszólalásáig (amikor 15 Ft-ot esett egy röpke pillanat alatt a kurzus), kedvezőbb a devizahitel, mint a forint. Segítek: az MNB (Járai) féle alapkamatot 8%-ról 11%.ra emelte (Járai) egy mozdulattal és ez csak az alapkamat. Ennél minden bank jóval nagyobb kamatlábat állapított meg - úgy a dupláját (21-30% között).
Vagyis egy 10%-os Forint romlás esetén is még mindig a deviza hitel volt a kifizetődőbb. Azt meg ne modja senki, hogy előre kellett volna látni, hogy a CHF-ért a dupláját fogják kérni pár éven belül.


Nekem meg úgy csapódott le, hogy a szociális érzékenységetek nem az egekben honol….
El sem képzelhető, hogy a több posztban említett gyatra egészségi állapot, - ami időskorban fokozttan sőt halmozottan jelentkezik mindenféle betegség formájában - volt az oka az orvoshoz járáshoz.
Persze a megány is biztos közrejátszott, de mivel csak 20 alkalomig kellett a 300 Ft-ot fizetni (ugye emlékezünk erre), azt a 6000-t amúgy is odaadta az orvosnak, csak most az nyugtát kellett, hogy adjon róla.
Megjegyzem, most is odaadják a kék vagy a barna bankót (a nem itthon élőknek 1000 ill 2000 Ft-os) a fehér köpenyes isteneknek…

nekem simán annyi a problémám ezzel (ill. konkrétan a "panaszkodással"), hogy azok az emberek, akik devizahitelt vettek fel (legalábbis aki érintettekkel én találkoztam, hallottam/olvastam megszólalni a témával kapcsolatban), azok másféle banki hitelre nem voltak jogosultak, más hitelkonstrukcióval kapcsolatosan nem tartották őket hitelképesnek...mindezek ellenére a devizahitelt felvették valami sugallatra
tehát érted? A, B, C, D stb. hitelhez nem hitelképes, de mégis belemászott egy x-edik konstrukcióba - na ezt nem értem, hogy mégis mit remélt? hogy ha egyszer azt mondták, hogy nem fogja tudni fizetni, akkor majd ezt igen?

szociális érzékenység/érzéketlenség....engedd meg, hogy a saját tapasztalatomat merjem leírni...itt bizony sokan heti/napi programnak tekintik az orvoshoz járást - és nem azok az emberek, akiknek otthon nincs kivel beszélgetni, nem tudják magukat elfoglalni vagy annyira betegek, hogy az ilyen gyakori orvoslátogatást indokolna, hanem pont úgy járnak az orvoshoz, mint mondjuk a piacra - ráadásul fura módon mindig akkor, amikor az egyébként dolgozó emberke megy, tehát a munkaidő vége felé, holott ott volt az egész nap addig....de neki akkor kell menni és természetesen sürgős is - de amikor kijön az orvostól, még egy órácskát elbeszélget....csak akkor mi is volt olyan sürgős?
na ezek az emberkék legalább addig nem jártak, míg fizetni kellett - mert tudod más a fizetés akkor, amikor önként adja és más amikor kötelezik....érted ugye? ;)
 
Brüsszel már nem tudja, hogyan szívassa Magyarországot, amiért leszavaztuk a migriket. Milyen kicsinyes bosszú! :D

A déká nevezi bűnbandának Orbánékat? Bagoly mondja... Azoknak is mindnek börtönbe kéne ülni, akik a devizahitelt az országra szabadították! Mi ez a 49 milliárd ahhoz képest, amibe az került, meg még kerül is az embereknek!

A deviza-hitel története:

http://hvg.hu/gazdasag/20111105_OTP_bankok_devizahitelezes_okai

Röviden: már az MSZP-előtti kormány is benne volt, de alapvetően nem a kormányok hibája, hanem a bankoké, a túlköltekező idiótáké és a világválságé. Már nagyon nagy lehet a gáz, ha csak a "devizahitelt" tudod a szocik nyakába varrni. Hol marad a gyurcsányozás, elmúttnyócévezés, esetleg egy kis komenistázás? :-D

Nem lett volna szabad engedni, hogy az emberek tömegesen eladósodjanak egy másik ország pénznemében, ráadásul a lakhatásukkal fizessenek érte!

Na röhögtess! Ki kényszerítette őket erre? A kormány? A bankok? Senki. Felelőtlen döntés volt.

A vizitdíjról meg csak annyit (a Demokrata oldaláról idézem, ami nem éppen baloldali lap, 2006-ból):

"A háziorvosok szövetsége már 2004-ben javasolta a hozzájárulás bevezetését, igaz, csupán lakásokra hívás esetére. A szövetség akkor 500 forintos hozzájárulást javasolt. Indoklásuk szerint a hívások nagy része ugyanis megalapozatlan, a kezelést éppúgy végre lehetne hajtani a rendelőintézetben, csupán a beteg azt hiszi, saját otthonában alaposabban foglalkozik vele az orvos. A most lezárult választási kampányban érdekes módon az MDF vetette fel a vizitdíj kérdését. Pusztai Erzsébet, a párt egészségügyért felelős politikusa többször kifejtette: a paraszolvenciát lehetne kiváltani vizitdíjrendszer bevezetésével. Egyrészt csökkenti a fölösleges orvoslátogatások számát - nem mindenki valós problémákkal keresi fel a rendelőintézeteket, vagy több doktort is megkeresnek ugyanazzal a bajjal -, másrészt megszünteti a potyautas-problémát: jelenleg hárommillió ember befizetése tartja fenn az egészségügyi rendszert, miközben tízmillión használják. A szakértő 500 forintos vizitdíj és a gyógyszertárakban felrótt, néhány száz forintos receptdíj fizetését tartaná szükségesnek." (a cikk még hosszan folytatódik)

http://www.demokrata.hu/cikk/fenyegeto-vizitdij-200-500-forint-az-orvosi-vizsgalatokert

Ebből számomra az jön le, hogy nem Gyurcsány ötlete volt (hanem éppenséggel a fidesz egykori bűntársaié) és hogy a 300 forint kevesebb, mint a korai 500-as javaslat.

Nem tudom, hogy az itt kritizálók dolgoztak-e akkor a magyar egészségügyben... ha jól sejtem nem. Mert áthatja a hozzászólásokat a politikai demagógia. A vizitdíj kezdetnek jó kezdeményezés volt, de rossz volt a marketingje és kissé átgondolatlan, kapkodó volt a kivitelezése. És az orvosok esetében voltak benne rejtett buktatók is (pl. közben eltörölték a körzeti rendelők amortizációs hozzájárulását, ami havi mittudomén 200 ezer forint volt - és ezt a kiesést kellett behozni a 300 forintokból).
 
Viktor , csak röviden és nem cikkizés miatt , de miért nem a politika hibája , ha a bankok fünek-fának adnak Deviza hitelt ?! Ha Magyarországon a Ft- a hivatalos fizetö eszköz akkor kérem nem Yenben meg € vagy Svájci Frankban kéne a kölccsönöket kiadni , mert ilyenröl én még nemhallottam !! Mert nemhiszem , hogy Svácban majd pesetában vagy Rubelben adnának kölcsönöket a lakosságnak , meg ugye a mindenkori politikai hatalom irja elö a törvényeket ! Aztán , ha annyira gyagyák , hogy ezt nemtudják és nemveszik figyelemben akkor utána nemkell senkinek sempanaszkodnia ! Van egy szép Magyar közmondás -nyijtozzkodj addig amig a takarod ér !
Másik - magad is irod , hogy rossz volt a Marketingje ! Akkor nemkell háborogni ! Hiszen azzon áll és bukik minden üzlet , azt kéne megkövezni aki nemtette rendesen a munkáját - tehát nem jól Marketingozott , megtudod TISZTSÉGESEN megkéne fizetni az egészségügyi dolgozokat , az orvosoktól a takaritónöig mind ! akkor nemkéne esetleg az ugynevezett paraszolvencia ! Magamsem kapok hiába végzem el a munkámat , de én kapok tiszteséges fizetést a fönökömtöl . Aztán majd elfelejtette ami a legfontosabb irásodban , hogy hogy csak 3 millió tartja el a tiz milliót ?? Ez kinek a hibája ?? Holvan ilyenkor a törvényhozó? Mert ha Te is meg én is tudjuk ezt akkor ezzek ott fent nemtudják ? akor mi a frászt csinálnak ?? /majdnem mondtam egy csunyát !/
 
Már nagyon nagy lehet a gáz, ha csak a "devizahitelt" tudod a szocik nyakába varrni. Hol marad a gyurcsányozás, elmúttnyócévezés, esetleg egy kis komenistázás? :-D

Én minden kormány gazemberségével tisztában vagyok, nem csak a szocikéval.
Azt hiszed Orbán dolgait nem utálom? A korkedvezményes nyugdíjak eltörlését, a rokkantak és a tartós betegek támogatásának megszüntetését ésatöbbit? Vagy azt, hogy minden intézkedésükkel a gazdagokat teszik még gazdagabbá az egykulcsos adórendszertől a rezsicsökkentésig? Miközben a szegények száma csak nő!
A folytonos hazugságokat, mint azt, hogy növekszik az átlagkereset, miközben épp ma egy állásért alig kínáltak nekem többet mint 20 évvel ezelőtt? Ugyanazért az állásért!
Nekem elegem van az összes hazug, korrupt tolvaj kormányból, én nem "elmúttnyócévezek", hanem "elmútthuszonötévezek"!
 
Nálunk is nagyjából ez a helyzet. Sajnos nem lehet minden településen szakrendelés, általában a nagyobbakban van. Így, akik kisebb lélekszámú helyen élnek, nekik sajnos utazni kell. Már ez a laboros dolog is segítség.
A korábbi kormányok idején voltak nálatok szakorvosok?
Működhetne a te javaslatod is, de a tömegközlekedés költségét megtérítik, ha beutalnak egy szakrendelésre, az általad javasolt pénzt viszont nem. Talán ezért választják az emberek inkább az utazást.
*
Igen, voltak szakrendelések. Rendszeresen. Fogász hétköznaponként (ez megmaradt), háziorvosi ellátás (ez is minden hétköznapon, hétvégén és ünnep napokon ügyelet, ez jó dolog), nőgyógyászat, reuma, szemészet, orr-fül gégészet, sebészet (volt heti rendszerességgel), szemészetre nem emlékszem. A labor, valóban jó, hogy legalább ez megmaradt.
Költségtérítésre NEM is gondoltam. Arra viszont igen, mivel ha elutazzuk ezt a pénzt + időt + a fájdalmat, várakozást, rossz időben (esőben, hőban, hőségben) az utazást számítom, igenis megérné, hogy azt a pénzt, amit elutazgatunk (no és általában, ha szükséges autóval megyek), de sokan a tömegközlekedésre szorulnak. Tehát azt a pénzt ide szántam, a csili-vili rendelőben kellene egy pénztárt nyitni és ott befizetni a rendelést végző orvos nevére. Aztán amennyi összejön, Ő abból fizet(het)né a bérleti díját a rendelőnek, az asszisztensnő fizetését és a sajátját. Javaslatom a következő volt (de még mindig nem mondtam le erről, mert közmeghallgatást kérek a polgármestertől) - ha például fülészetre megy bárki, első alkalommal 2000 forint, a többi visszatérő kezelésre, ami fülészet esetében max 3-4 lehetséges, akkor 1000-1000 forintot, s így a többi szakrendelés alkalmából is. Még így is nyereséges, mert a 2. és a többi u.azzal a "kórsággal" jelentkező beteg (egy hónapon belül) "csak" 1000 forintot fizetne és nem 2000 forintot, mint amennyibe kerülne az utazás. Mivel az idősebbek, akiknek nincs autójuk, vagy autós ismerősük, azoknak a helyi taxival kell kivitetniük magukat a vonathoz ez maga 1000 forint általában. S, akkor még ehhez jön a vonat- és a távolsági buszjegynek az ára + a vergődés. Nem tudom az embereket megérteni, mert húzták a szájukat, s tették a negatív megjegyzéseiket. Mintha elfelejtettek volna gondolkozni. De nem állok meg, azt szeretném, ha a régi rend visszaállna. Gyermekrendelés beteg- és egészséges is az megmaradt (szerencsére).
 
A fórumtársak beírásaiból el szoktam rakni az emlékezetem jobb alsó polcára információkat a fórumtársról. Rólad most azt raktam el, hogy hál'istennek makkegészséges vagy és gazdagba hajlóan jómódú.
Ha te első alkalommal 2000FT-ot, a kontrollok alkalmával 1000 Ft-ot fizettetnél, akkor neked fogalmad nincs, hogy hogyan működik az orvoslás. Szerencsére, hál'istennek fogalmad nincs, hogy egy vérnyomás beállítás, egy vércukor beállítás hány orvosi konzultációval történik.
Ha ilyen mértékben sarcolnád meg a betegeket, akkor nem csak az alkotmány szerint nem illetné meg az embereket az orvosi ellátás, hanem az emberek nagy részének gyakorlatban sem lenne módja igénybe venni. Persze, ha belegondolok, az ország anyagi helyzetén lendítene, ha kihalnának az öregek, akik csak viszik a nyugdíjat, meg a TB pénzét.
*
Rosszul ítélsz meg. Kérlek, figyelmesen olvasd el a beírásomat. Az utazás kb. annyi pénzbe kerül, s nem tudom hangsúlyozni a vergődést, a várakozást, pláne, ha rosszul van az ember. S, nem mindenki idős, aki már ingyen utazik. Nagyon sokan nem, s akkor ki kell pengetni az utazási költséget. Van fogalmam az életről, mivel én is itt élek. A kontrollok alkalmával, még így is nyereséges le(het)ne a beteg, mert még így is spórol(hat)na, hiszen nem kell elvergődnie a messzi városba. No és ezt a befizetést kizárólag a szakrendelésekre értettem. A háziorvosi rendelésekre, ahol vérnyomás-, vércukor beállítás van, ott továbbra sem kellene fizetni. Ez nem igazságtalanság, ez előrelátás - lenne - részemről.
 
Amíg fűnek-fának (velem együtt) annyi esze van, hogy fel is veszi, miért ne?
*
Többen voltak úgy, hogy más bankok nem adtak forint hitelt. Személyesen ismerem, rokkant nyugdíjas volt az illető, 100 %-os rokkant. Mindenütt csak elhajtották. Aztán pontosan az OTP felajánlotta, hogy forinthitelt NEM, deviza hitelt Svájci frankban viszont adnak. Természetesen megköszönte, mert a házát újította fel abból a pénzből, amit felvett. Nem utazta és nem bulizta el. Rászorult a segítségre. S, most nyögi, nyögi a végtelenségig. No igen, amikor kifizették, helyesebben átutalták a számlájára, akkor forintban utalták. Itt van a "bukta", amiért vicsorognak és jogosan vicsorognak a devizások, mert sehun nem volt Frank, csak a mesében. Forint volt az, még, ha nem is "kemény", de forint. Voltak akik autót vásároltak, mert a munkába- vagy éppen a munkavégzésükhöz kellett. S, azok is megbukták, mert mire kifizetik az autónak az árát, az roncstelepre való lesz, mert annyi éves lesz, s a mai utakat beszámítjuk, ez nem Németország. Itt vannak lyukak, kátyúk, s minden ami csak elképzelhető út szempontjából. Igenis igazságtalannak vélem, hogy a többszörösét fizetik ki a felvett összegnek.
Az elmúlt/régmúlt években falvak többsége OTP kölcsönből épült fel. Most? Elviszik több családnak a házat a feje fölül, s a felvett kölcsön többszörösét követelik a bankok vissza. Ebben nincs kivétel. Arról nem is énekelek, hogy Kusza Szem, mindig rosszul időzített mindent. Ez nem egy pénzügyi fórum, nem is másznék bele. Természetes, hogy emberek ezrei vannak a kétségbeesés határán, vagy azon túl is. Több ember tragédiáját okozta a kölcsön. Nem elég, hogy elveszítették a házukat, lakásukat, de a gyerekeik állami gondozásba kerültek, a család szétszakadt, s akkor jogos az, ha bármelyik szülő esetleg pszichiátriai kezelésre szorul(na) vagy szorult. Ezeket nem én találtam ki, ezek a valós tények.
No igen, most bejött egy olyan rendelet, hogy szegénység miatt is elvehetik a gyerekeiket a családoktól. S, akkor hol van az sok munkahely, amit beígértek? A többi ígéretről nem is szólok. Ha van munka, akkor van megélhetés is.
Más. Olvastam, hogy a földeken rothadt a káposzta, mert nincs aki leszedje. U.ez volt nyáron a gyümölcsökkel, pl. cseresznye. Azonnal hallottam a hurrogást, hogy mert persze, egyeseknek büdös a munka. Arról viszont a hurrogók elfeledkeztek, ha bárki közmunkás, akkor ott kell ledolgoznia a napját. Ha nem megy el közmunkára, akkor elveszíti még azt a kevés pénzt is. Nem akarnék észt osztogatni, de ha én kerülnék ilyen helyzetbe, közmunka előtt, vagy után , vagy mindkét esetben bizony elmennék gyümölcsöt, káposztát szedni. Az is igaz, ha bárki feljelent, akkor elveszíthetném a közmunkát. Ez egy olyan ördögi kör, hogy jól, semmiképpen nem tud kimászni ebből a szegény ember.
 
Azert a 8 oras kozmunka utan ujabb 8 orat szuretelni nem kis feladat es ezeknek az embereknek jo resze a rokkant kategoria megszunese miatt kenyszerulnek kozmunkara. Kizart dolog hogy ketmuszakot le tudjanak huzni raadasul a ketto nem er fel egy normalis fizetessel.
Kaposzta ugy, mikor valaki eltervezi hogy a foldjen kaposztat fog termelni az nem szamol azzal?- hogy magatol igaz meg no, de nem fog beugrani a ladakba es elcsuszkalni a felvevo helyre. Vagy a Mek mesterre szamitott?

Az orvosok ha mindenert fizetni kell elso vizsgalat conrolok akkor a TB-t mire is vonjak? Ingyen biztositas nagy kiadas, es csak toredeket tudjak beszedni mint amire szukseg lenne. Az orvos tudomany naponta fedez fel ujabb es ujabb gyogymodokat egyre precizebb muszereket es ez is nagyon draga.
A 300Ft-tal egy kis lelegzethez jutott az egeszsegugy.
Minden feltetelesen hisz az a nepszavazas is elbukott, mint a mostani ami ervenytelen lett.
 
Melitta , látod ez az ezt mondom én is . A fene vigye el hamár fizetem azt a fránya TB akkor igenis elvárom attol az orvostól hogy ingyért és nem a jatt jegyébe kezzeljen ! Hogy kapjon Ö is meg mint irtam az utolsó alkalmazott is elég jövedelmet hogy ne a péztárcámat lesse !
Aztán a vállakozó fizesse meg tiszteségesen a dolgozóját , illetve fizesse az utánna járó illetékeket is ! Ha meg állitolag nemtudja akkor igen is tessék azt a céget bezáratni mert hazug , csaló aki a többi terhére dolgoztatt , hiszen az adófizetöket csalja meg mind mivel ök fizetik a maradék pénzt ki .
 
Utoljára módosítva:
Melitta , látod ez az ezt mondom én is . A fene vigye el hamár fizetem azt a fránya TB akkor igenis elvárom attol az orvostól hogy ingyért és nem a jatt jegyébe kezzeljen ! Hogy kapjon Ö is meg mint irtam az utolsó alkalmazott is elég jövedelmet hogy ne a péztárcámat lesse !
Aztán a vállakozó fizesse meg tiszteségesen a dolgozóját , illetve fizesse az utánna járó illetékeket is ! Ha meg állitolag nemtudja akkor igen is tessék azt a céget bezáratni mert hazug , csaló aki a többi terhére dolgoztatt , hiszen az adófizetöket csalja meg mind mivel ök fizetik a maradék pénzt ki .
Csak állítólag azok terhelik meg igazán a TB kasszát akik egy fillért nem fizetnek be.
 
Setni , tudod azért ebben kicsit kételkedném mert bárhogyan is számolok minimál bérböl semmit sem lehet pénzelni ! Se a nyugdijat , sem a betegellátást és a közügyi dolgokról ne is beszéljünk !!
 
Melitta , látod ez az ezt mondom én is . A fene vigye el hamár fizetem azt a fránya TB akkor igenis elvárom attol az orvostól hogy ingyért és nem a jatt jegyébe kezzeljen ! Hogy kapjon Ö is meg mint irtam az utolsó alkalmazott is elég jövedelmet hogy ne a péztárcámat lesse !
Aztán a vállakozó fizesse meg tiszteségesen a dolgozóját , illetve fizesse az utánna járó illetékeket is ! Ha meg állitolag nemtudja akkor igen is tessék azt a céget bezáratni mert hazug , csaló aki a többi terhére dolgoztatt , hiszen az adófizetöket csalja meg mind mivel ök fizetik a maradék pénzt ki .

Nagyon "egybitesen" nézed a világot.
Egyrészt a vállalkozásokat terhelő adók, járulékok eszement mértékűek, másrészt a vevők minél olcsóbban szeretnék megkapni a "vállalkozások" munkáját. Mindig van olyan ügyeskedő vállalkozó, aki jóval olcsóbban tud elvállalni valamilyen munkát, mert "lop-csal-hazudik", mégis jó darabig lesz megrendelése. (Amíg az összes kuncsaft rá nem jön, hogy ráadásul még kókler, kontár is.) Viszont ezalatt az a vállalkozó, aki tisztességesen dolgozik (dolgozna), és még meg is fizetné ebből az alkalmazottait, ráadásul a munkát is tisztességesen, becsületesen, jó minőségben végezné el, addigra tönkremegy. Vagy beáll ő is a csaló-kóklerek közé.
Nagyon hiányzik - talán lassan azért "kinevelődik" - az a megfelelő nagyságú öntudatos vevői/megrendelői kör, amelyik nem az árcédulát nézni, hanem azt, hogy - hosszabb távon - a drágább olcsóbb, a megbízhatóbb jobb. Ezért hajlandó akár a másfélszeres árat is elfogadni, amiből már a vállalkozó tudja fizetni az alkalmazottait, utánuk az illetéket.
 
azeeee ezt igencsak megkerdojelezem!!
a terheles a nyugdijasoktol jon es a mostani nyugdijasok az elmult rendszer dolgozoi
akik 89-ig vegeig garantaltan fizettek betegbiztositast mert kotelezoen vontak a berebol a nyugdij hozzajarulassal egyutt OTI cimen
Lehet kérdőjelezni, az a baj hogy nem találom hogy hol olvastam ezt az adatot.
Csak az a baj hogy a z egészségügyet MOST kell támogatni és az évekkel ezelőtti befizetés az már rég elköltve...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,803
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére