Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyakornokként ped1-be minősülne. Nekem is sántít az egész, nincs ped. végzettsége, akkor hogyan lehetne pedagógus 1 a besorolása?
"66. § (1)296 A köznevelésben az alkalmazás feltétele, hogy az alkalmazott, a megbízási jogviszonyban foglalkoztatott
a) rendelkezzen az előírt iskolai végzettséggel, szakképesítéssel, szakképzettséggel,"
2011. évi CXC. törvény Hatályos: 2016.11.30 - 2016.12.31

#11943 szerint rendelkezik a megfelelő felsőfokú végzettséggel és szakképesítéssel. Az idézett jogszabály alapján 2020-ig maradhat, ha nem jelentkezett pedagógusi képzésre.
Továbbá:
"2. § (1)6 A köznevelési intézményben a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá tartozó munkakör betöltéséhez előírt végzettséggel és szakképzettséggel, valamint két évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkező pedagógust, továbbá a (3) és (4) bekezdés, valamint a 13. § (3) bekezdése szerinti esetben a pedagógust Gyakornok fokozatba kell besorolni, kivéve abban az esetben, ha korábban már ennél magasabb fokozatba való besorolásra jogosultságot szerzett. A gyakornok számára a foglalkoztatási jogviszony létesítésekor, vagy a pedagógus előmeneteli rendszer hatálya alá történő átkerülés esedékességének időpontjában a kinevezésben, munkaszerződésben két év gyakornoki idő kikötése kötelező."
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet Hatályos: 2016.10.28 - 2016.12.31

A minősítés lehetősége, formája a betöltött munkakörhöz kötött. Ha őt pedagógus munkakörben alkalmazták, mert a tv szerinti végzettséggel és szakképzettséggel rendelkezik, minősíthető. Az egy jövőbeni kérdés, hogy meddig töltheti be a munkakört.
Természetesen egy matek vagy történelem, stb tantárgynál ez nem működne, de a tesinél megengedi.
Az sem mindegy, hogy milyen típusú iskolában tanít. Ha kifejezetten sport szakiskola, a szakképzési tv alapján is lehetősége van tanítani, vagyis minősíthető.
 
Utoljára módosítva:

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Tesinél megengedi a kt, ahogyan gtszg pontosan idézte.
Ahhoz képest, hogy ki számít "pedagógusnak" (lásd még: bölcsőde, pedagógiai szakszolgálat, pszichológus, stb.) tehát olyannak, aki a pedagógus életpályamodell alá tartozik, e szabályok szerint minősül, ez még igazából nem is extrém.
1. szabályoknak megfelel.
2. valóságosan tanít.
3. jogosan számít arra, hogy 2 év gyakornoki helybenjárás után valamelyest emelkedhet a bére, a garantált bérminimum 2017-es 161.500 Ft-jához képest is.
2018-től a bérminimum lehagyja a pedagógus gyakornoki fizetést (ez utóbbihoz diploma szükséges, előbbihez talán egy bukdácsolva, akárhogy megszerzett szakmunkásvizsga...)
@gtszg levezetése pedig zseniális.
A POK-ok egy-két embert azért alkalmaznak, hogy későbbi válaszaikhoz megfelelő joganyagot szerezve szemlézzék a CH-t, meg még egy-két hasonló fórumot...
 

jagi61

Állandó Tag
Állandó Tag
Korábban találtam, valahol:
Az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjához érkezett megkeresésére az alábbi tájékoztatást adom:
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 3. melléklete tartalmazza főszabályként a pedagógus munkakörben foglalkoztatottak képesítési követelményeit. Az Nkt. az átmeneti rendelkezések között azonban rendelkezik az alábbiról:
98.§ (16) Ha az iskola megfelelő végzettségű és szakképzettségű pedagógussal nem tudja megszervezni a 27. § (11) bekezdés szerinti mindennapos testnevelést, akkor a testnevelés tantárgy tanítására határozott időre, legfeljebb a 2019/2020. tanév kezdetéig alkalmazható, aki testnevelő-edzői szakképzettséggel vagy felsőfokú végzettséggel és sportoktatói vagy sportedzői szakképesítéssel rendelkezik.
X.Y. (okt.az.:………..) felsőfokú végzettséggel és sportedzői (…………) szakképzettséggel rendelkezik, ezért a fentiek értelmében átmeneti időszakra, alkalmazása testnevelőként (tehát pedagógus munkakörben) határozott idővel jogszerű, ezáltal a besorolása és minősítése is jogszerű.
Felhívom szíves figyelmét arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglaláshoz/tájékoztató levélhez semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban/tájékoztatásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti.
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
848028-f701618bb80dd47b.gif
xmas_emoticon84_emotloader.com.gif
xmas_emoticon60_emotloader.com.gif
xmas_emoticon49_emotloader.com.gif
3560.gif

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket és sok-sok pihenést kívánok!
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ladysla! Kedves Szakértő Kollégák!

Szilágyi Domokos Karácsony című versével kívánok Nektek és a családotok minden tagjának Áldott, Békés Ünnepeket! Köszönöm Nektek a sok okos ötletet, segítséget és támogatást, amit egész évben nyújtottatok nekem!
Ladyslának külön köszönöm, hogy összefogja a csapatot, értékes hozzászólásaival, ötleteivel segít bennünket! upload_2016-12-23_16-44-28.png

A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.
upload_2016-12-23_16-44-15.png
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Most pedig figyelj jól: a karácsony a születés ünnepe. Valaminek vége van, és valami most jön létre. Bárhol. Akár egy istállóban is. Állatok között, segítség nélkül, egy gyűlölettel teli, gonosz és sötét világban, ahol a kis Jézus született. Mindegy. Csak szüless meg. Szüld meg magad. Lobbantsd lángra a szívedet, s hagyd, hogy ez a lángocska eloszlassa az egész elmúlt éved sötétségét! Várj egy kicsit, míg azt nem érzed, hogy a kis gyerekláng megerősödik benned, és utána menj vissza a hozzátartozóidhoz. Vidd be nekik a békédet, az új arcodat, és azt a meggyőződésedet, hogy az életünk díszlete nem egy szoba, hanem az egész világmindenség. A legszebb ajándék: egy mosoly. Egy ölelés. Vagy még az sem - csak egy gondolat: "Szeretlek".
(Müller Péter)
 

vimoni

Állandó Tag
Állandó Tag
Mire költötte? Ha tárgyra (játék...), gyűjts össze egy helyre, fényképezd le más/mások jelenlétében (mivel nagy összeg, soknak kell lennie), írjatok jegyzőkönyvet arról, hogy fogalmad sincs, ez hogyan került az óvodába. Hiszen igaza van annak, aki írta (talán Kros), hogy akárhonnan jön az adomány (illetve "tárgyiasult" formája), annak leltárba kell kerülnie. Persze fura helyzet, hiszen ez sokat hoz az óvodának (gondolom), viszont mégis törvénytelen. Ötlettáram kimerült. :(
Nálunk a leltárt elvileg a fenntartó végzi. Amióta én vagyok vezető (3 éve) erre nem került sor. Nagy mértékben gazdagítottam az intézmény eszköztárát, de ez papíron nem szerepel! Ezért ki a felelős, ha az általuk megbízott személy nem teszi meg,de az intézmény működéséért magam felelek?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére