Öt euróért árulják a testüket a magyar gyerekek Bécsben

Döbbenetes riportban rántja le a leplet az osztrák Presse a bécsi gyermekprostitúciós állapotokról. Sajnos főszerepben a magyarok. A placcra dobott gyerekek között akad, aki még a 12. életévét sem töltötte be.

A cikk szerzője szerint az érintettek közül minden negyedik gyermek magyar. Az osztrák zsaruk legalább húsz fiúról és lányról tudnak, akik rendszeresen a Práter környékén „dolgoznak”.

A gyerekek jellemzően a mély szegénységből érkeztek, többeknek a szülei meghaltak, árvaházba kerültek, onnan szaladtak az emberkereskedők markai közé. Néhány még a 12. életévét sem töltötte be.

1277835_screen-shot-2017-06-29-at-182025.jpg


A kiskorú lányok többsége árva és kiszolgáltatott (képünk illusztráció)
Az üzlet szervezett keretek között zajlik. A futtatók ügyelnek rá, hogy elkerüljék a rendőri intézkedéseket, figyelők felügyelik a környéket. A gyerekek java része egy kukkot nem tud németül, és más idegen nyelven sem, így cédulák segítségével tudatják a kuncsaftokkal a tarifát. A cikk szerint az árak 5–20 euró (1600– 6400 forint) között mozognak, az ügyletet parkolókban bonyolítják le. Az újság úgy tudja: tavaly ősszel az osztrák rendőrök felszámoltak egy magyar hálózatot, amely 23 lányt és öt fiút kényszerített arra, hogy a testét áruba bocsássa. A fiatalok ezután egy időre eltűntek, de a jó idő beköszöntével visszatértek a placcra.

Az osztrák rendőrség a magyar kollégák, illetve civil szervezetek segítségével próbál segíteni az áldozatokon. Ebbe beletartozik, hogy akit sikerül kiemelni ebből a közegből, azt Magyarországon különleges létesítményekben helyezik el.



1277846_prostitute.jpg

Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetőjéhez nem jutott el a Bécsben működő magyar hálózat híre. Ugyanakkor úgy véli: a magyar prostituáltak Európa szinte valamennyi országába eljutnak, gyakran a hazai intézkedések elől menekülve hagyják el Magyarországot.

– A gyermekprostitúció persze más ügy, biztos vagyok benne, hogy az osztrák rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak erre – mondta lapunknak Földi Ágnes.

A könnyebb élet miatt csinálják

Dr. Tamási Erzsébet kriminológus két éve átfogó tanulmányt készített a hazai prostitúció helyzetéről. Új trend, hogy korántsem csak a mély szegénységben élő gyerekek folytatnak prostitúciós tevékenységet, hanem középiskolások önszántukból is áruba bocsátják testüket pénz, egzisztencia, könnyebb élet reményében.

http://www.atv.hu/videok/video-20170713-magyar-gyermekprostitualtak-a-becsi-utcakon

PROSTI.jpg
 
Új trend, hogy korántsem csak a mély szegénységben élő gyerekek folytatnak prostitúciós tevékenységet, hanem középiskolások önszántukból is áruba bocsátják testüket pénz, egzisztencia, könnyebb élet reményében.
Ez nem új...hisz már a 1990-es években is sokan ebből fizették az egyetemi költségeket...(persze biztos régebben is)
Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetőjéhez nem jutott el a Bécsben működő magyar hálózat híre.
Aha...
– A gyermekprostitúció persze más ügy, biztos vagyok benne, hogy az osztrák rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak erre – mondta lapunknak Földi Ágnes.
Ebből is látszik hogy nem a ˝mélyszegénység˝az ok.
Van rá kereslet.
Ha azt büntetnék aki igénybe veszi őket akkor talán visszalehetne szorítani ezt a trendet.
 
Aki igy szedi ossze az egyetemre a tandijat , nem lehet semmit csinalni vele, mert mar joval meghaladta a nagykorusagot.
12 eves gyerek kiskoru az viszont nem megengedett ,elitelendo. HA riportot megnezitek , megoldas sincs nagyon, hiaba emelik ki az ilyen kornyezetbol a gyereket,felevet kell varni ,hogy egyaltalan ki tudjak szakitani ebbol a konyezetbol a fitalkorut.
 
Uram Isten! Lehet erre mit mondani? Milyen ember képes erre a gaztettre? Gyereket így kihasználni, és erre van kereslet!!
Igen, Beka, van rá fizetőképes kereslet, és igény is. Gyanítom, hogy a borsodi vagy ormánsági kis falvakban ezek hiányában hiába is próbálnák jótevőik futtatni őket.
 
Épp a minap láttam egy filmet erről, hogy az amerikai egyetemisták közül is sokan ebből a pénzből fedezik a tandíjat. Persze sajnos arra remény sincs, hogy a mi honfitársaink is egyetemi tandíjra gyűjtenek. :p
Az egyetemista azért általában nagykorú. Az maga dönti el, hogy kivel, mikor és mennyiért. Itt arról próbál ez a kriminológus meggyőzni bennünket (engem sikertelenül), hogy ezek a gyerekek azért bocsájtják áruba testüket mert: 1. annyira oda vannak a szexért, 2 annyira pénzéhesek. Persze, ebből a megközelítésből sokkal könnyebb nem tudomásul venni és foglalkozni a problémával, mert azt bizony nagy gáz lenne bevallani, hogy a 21. században úgy adják-veszik a gyerekeket Európa kellős közepén, mint más a cukorkát.
 
Nem lehet. Itt büntetik aki igénybe veszi, de nem szorult vissza semmi, az égvilágon semmi.
Miért lehet nyomravezetői ill. besúgói díjat felajánlani az egyik bűnözőért, és miért nem lehet egy másikért? Hidd el, van akkora összeg, amennyiért még a saját anyja is feldobná az ilyen aberrált alakot.
 
Igen, Beka, van rá fizetőképes kereslet, és igény is. Gyanítom, hogy a borsodi vagy ormánsági kis falvakban ezek hiányában hiába is próbálnák jótevőik futtatni őket.
Engem lelkileg megvisel ha arról hallok, hogy felnőttek milyen kegyetlenül bánnak gyermekekkel! Nem tehetek róla, de ha valaki megüt egy gyereket képes vagyok odalépni és megfogni a kezét, hogy ne tudja megismételni. Amit ezekkel a gyerekekkel tesznek az mindennek az alja! Egy életre nyomorítanám és zárnám börtönbe akit ilyen váddal elítélnek!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére