A magyar adófizetők így támogatják a kanadai magyarokat

Limuzin Vancouverben, templomépítés és új Magyar Ház Torontóban, fizetett magyarországi utazások külhoni magyaroknak– többek között ilyen célokra fordítja a magyar kormány az Óhaza állampolgárainak adóforintjait.

A napokban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke – az edmontoni Szenthe Anna – hivatalos oldalán bukkantunk rá két képre, amely Vancouverben, egy limuzinban készült maroknyi kanadai magyar közösségi prominenssel és Mátrai Márta fideszes politikussal. A vancouveri “Magyar Napok” miatt gyülekeztek ezúttal a Brit Columbia-i városban. A Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke a következőket írja a limuzinos transzferről:

“Egy egész évi fáradhatatlan munka köszöneteként a szervezõk “limo ride”-al “kényeztettek” minket és magyarországi vendégeiket.”
A limuzinos fotókon többek között Szenthe Anna társelnök, Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke, Balla Sándor torontói építőipari vállalkozó és Mátrai Márta fideszes parlamenti képviselő látható.



(Balla Sándor a baloldalon, Szenthe Anna a jobboldalon látható. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala.)

(Harmadik a baloldalon: Dancs Rózsa, a KMOSZ alelnöke. Leghátul: Mátrai Márta/Fidesz. Fotó: A Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala)

“Élni tudni kell”–jegyzi a vancouveri Magyar Híd rádió, kissé csípősen a kép alatt. Erre azonban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöki oldalon Alexander Sandor Szenthe azzal érvel, hogy a limuzinbérlés olcsóbb volt, mintha mindenkinek taxit rendeltek volna.

A limuzinos selfie és a még ennél is szerencsétlenebb felirat a “megérdemelt kényeztetésről,” illetve az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyar személyek és szervezetek látványos “jutalmazása” sokaknál kiverte a biztosítékot, elsősorban British Columbia tartományban. Például Keszler-Karsai Edit a következőket írja a vancouveri magyar gáláról és arról, miképpen fogadják el kanadai magyar közösségi vezetők a magyar adófizetők pénzét:

“A hétvégén megrendeztek itt Vancouverben egy gála estet amelyre több ösztöndíjas, (érdekes módon van aki másodszorra is elnyerte), politikus és egyéb emberek lettek meghívva a magyar adófizetők pénzen. A társaság jó nagy resze (pontosan nem tudom mennyi) jöttek innen onnan, többen otthonról lettek hozatva, elszállásolva hotelban. Itteni szakácsok nem feleltek meg az étel elkeszítéséhez, otthonrol kellett szakácsokat hozatni mikor van itt is sok jó szakács…

Kérdezlek én titeket mint magyar állampolgárokat: nem sül le a bőr az arcotokról hogy elfogadjátok ezt a pénzt és elszórakozzátok mikor kórházak zárnak be mert nincs fűtés, emberek éheznék mert nincs mit enniük? Miért nem ezeken az embereken segítünk, miért mi kanadai magyarok élvezzük? Érdekes módon egy hónapja mi magyarok segítettünk az itteni tűzkárosultakon. Ez az amit élvezni kellene, nem pedig a magyar adófizetők pénzét. Van otthon is bőven helye annak a pénznek. Lassan hánynom kell attól hogy egyes emberek itt a magyar házban mennyire nyalják a magyar kormány seggét és pofátlanul utazgatnak haza meg ide oda többször is a mi testvéreink, szüleink, adófizető barátaink pénzen…”

Ilyen széthúzás még soha nem volt a vancouveri magyarok között mint most van. Bizonyos személyek diktatúrára váltottak át. Csak az tartozhat hozzájuk akik mindenben egyetértenek velük. Aki nem, attól aljas módon megszabadulnak. Ennyi”



(Balról jobbra: Ábrahám Tibor Vancouverből, Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese és Szenthe Anna Edmontonból. Ábrahám Tibor és Szenthe Anna az Orbán kormány képviselőivel tárgyaltak Budapesten 2016. decemberében. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnök.)

A “kényeztető limo-ride” — a társelnökasszony szavait használva — pusztán a jéghegy csúcsa. Már ami a magyar állam a kanadai magyar közösségek és közösségi vezetőkhöz juttatott támogatást illeti. Ez a magyar adófizetői pénz eléggé ízléstelen elköltésének látványos példája, de információink szerint korántsem egyedi eset. Például tudjuk, hogy a magyar állam több mint 600 ezer dollárral segítette a torontói Magyar Ház felépítését–mely ház elsősorban különböző bálok és szórakoztató rendezvények színhelye, nem pedig a színvonalas magyar kultúrát vagy művészetet bemutatni hivatott intézmény. Továbbá információink szerint, magyar állami támogatással épült fel idén a Torontói Magyar Baptista Gyülekezet új imaháza a 7379 Islington Avenue alatt.



(Épül az új magyar baptista imaház Torontó elővárosában. Fotó: First Hungarian Baptist Church.)

Lapunkban már korábban arról is beszámoltunk, hogy magyar adóforintból utaztatnak Magyarországra minden évben több mint száz külhoni, diaszpórában élő magyar közösségi vezetők, akik állítólag különféle szervezetekben töltenek be elnöki és alelnöki posztot. A gond az, hogy sok esetben az említett szervezetekről szinte semmit nem lehet tudni, hiszen nincs honlapjuk. nincs ellenőrizhető tagságuk, sem pedig elérhető költségvetésük. Vegyük példaként Szenthe Anna vezetése alatt álló Kanadai Magyar Kulturális Tanácsot (KMKT), amely információink szerint részesülhetett magyar állami támogatásban. A KMKT-nek nincsen honlapja, nem tudjuk felkeresni a KMKT tagszervezeteinek listáját, nem tudjuk hogy kinek és mikor tartoznak beszámolási kötelességgel, hogy ki fogadja el a szervezet költségvetését. Annyit tudunk, hogy a Magyar Távközlési Irodai a mai napig egy már régen elavult Ontario-i levelezési címet tüntet fel honlapján, elnökként pedig Somorjai Ágnes-t, aki tudomásunk szerint csaknem két éve visszaköltözött Magyarországra.

Bár honlapjuk, elérhető szervezeti tagsági listájuk, nyilvánosan elérhető költségvetésük és elszámolásuk nincsen, a KMKT azért ad életjelet magáról, különösen amikor az Orbán kormány iránt tanusított lojalitásról van szó. Például 2015-ben a következőket írták Orbán Viktornak, a kanadai magyar “többség” nevében:

“A kanadai magyarok többsége, kanadai magyar tagszervezeteink és ernyőszervezetünk vezetősége nevében köszönetünket és hálánkat fejezzük ki a magyar kormánynak, ahogy a menekült helyzetet és az abból adódó nehézségeket kezeli…Mi, kanadai magyarok ezúton elutasítjuk azokat a sértéseket és kritikákat, amik a magyar kormányt a migráns helyzet kezelésének vonatkozásában érték.”

Az az egyik gond a távoli diaszpórában történő magyar állami költekezéssel, hogy sok ezer kilométeres távolságból, átlátható és nyilvános elszámolás nélkül, messze a magyarországi tényfeltáró újságíróktól, sokkal nehezebb az a teljesen normális és elvárható számonkérés, ami minden magyar adófizető érdeke. Például amikor magyar adóforintból támogatnak egy olyan megemlékezést Edmonton városában, ahol pusztán harmincan jelennek meg (ilyen volt információik szerint a csaknem érdektelenségbe fulladó tavalyi 56-os megemlékezés az albertai városban), joggal kérdezhetjük: milyen alapon, milyen célből és milyen elszámolás ellenében költik a magyar állam pénzét Kanadában?

A magyar Miniszterelnökségtől sem könnyű egyenes választ kapni. Például 2014-ben a Kanadai Magyar Hírlap felvette a kapcsolatot a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal és a Diaszpóra Tanácsról kérdeztük, melyre tagság és helyi támogatás nélküli, csaknem fantomszervezetek önjelölt vezetői is meghívást kaptak. Az államtitkárságtól részben kaptunk is választ. Azonban azt is szerettük volna tudni, hogy mi volt a diaszpóra tanácskozás, a Magyarországra való utaztatás összköltsége. Erre a következő választ kaptuk:

“A világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek küldöttek, számláik és bizonylatainak vizsgálata, összesítése még folyamatban van, ami miatt kérdésére konkrét, összegszerű választ nem áll módunkban adni.”

Választ azóta sem sikerült kapni. Közben már ismét készülnek az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyarok az idei budapesti Diaszpóra Tanácsra. Köszönettel a magyarországi adófizetőnek tartoznak.

Kanadai Magyar Hirlap

limusin.jpg
 
Usa meg rafogta hogy haborus bunos nem de Tornando?
Amerikát nem érdekelte, amikor az NSZK-ból továbbállt beengedték később állampolgárságot is adtak neki.
Inkább az ukránokat kellene megkérdezni, hiszen az ottani tevékenysége miatt kapta mindkét vaskeresztet! A Wiesenthal-alapítvány sem szórakozásból jelentette fel!
 
Wass Albert pedig fasiszta gyilkos és még írni sem tud."
Hogy nem tud írni azt te mondod mert előítéletes lettél
Ha meg nem lettél nekem az is mindegy.
Akkor mivel nem tetszik neked az írása!
Hát ne olvasd.
Ha meg nem olvastál egyet se, ne bíráld azt amit nem ismersz.
A tetszés az egyéni magad nevében beszélhetsz.
Hogy ki tud írni az nagyon egyéni.
Néha még az irodalom kritikusok se tudnak megegyezni.
Néha 100 év múlva mondják valakiről hogy nem tud írni.
Néha 200 múlva meg ugyanarra azt:nagyszerű.
 
ez a lenyeg Wass Albert pedig fasiszta gyilkos
a semmitero firkalmanyaival egyutt szemetrevalo a naci szarhazi

micsoda KIFORDULT ERTEKREND??
irt nehany szemetrevalot ezert mentsuk fol a a fasiszta naci gyilkost ??
deportaltatott ,kivegzett gyerekeket, not , fiatalt-oreget es papot
Aki egyetlen elteto betut is merne rola irni -mondani
azt MIND a fasiszta -nacinak neveznem
Te olvastál egyet is a "semmirevaló firkálmányok" közül?
 
Wass Albert természet írásainak költőisége hangulat-festése miatt csak Fekete Istvánhoz lehet hasonlítani
Példa a Floridai mocsár világra
Szilánkokra tört hold reszketett fázósan a víz színén. Egy másik, nagy és kerek korong a mélyfekete, csillagos égbolton világított.Júniusi éjszaka volt, meleg és illatoktól meg hangoktól terhes fenn a Holtember-patak torkolatánál. Az aligátorok mély röffentései összemosódtak a békakuruttyolással. A romlás keserű-meleg bűze, melyet a szellő a mocsarak felől hozott, meg a fenyők fűszeres illata – mindez a sápadt holdfénnyel meg a fény-árnyék kísérteties játékával a fák alatt különösen túlvilágivá és titokzatossá varázsolta az éjszakát.
 
Őrülttel(zakkantal) nem érdemes beszélni.
Még azt se veszi észre, senki nem akarja felmenteni.
az idézése pedig egyetlen fél mondat tiszta Fidesz módszer
A kiragadás mintapéldája.
Ezt Rima nevében, és saját nevemben is kikérem magunknak!
Neked nem tetszik hogy a fidesz kisajátította magának, ha ez neked sérelmez a te dolgod!
Kettőnk szerint egy háborús bűnöst siratni egy demokratikus országban gyalázat!
Lehet hogy mi ketten zakkantak vagyunk, de legalább nem mocskoljuk be magunkat egy gyilkos éltetésével!
 
Neked nem tetszik hogy a fidesz kisajátította magának, ha ez neked sérelmez a te dolgod!
Kettőnk szerint egy háborús bűnöst siratni egy demokratikus országban gyalázat!
Lehet hogy mi ketten zakkantak vagyunk, de legalább nem mocskoljuk be magunkat egy gyilkos éltetésével!
Én nem vagyok bíró,Azok ítélkeznek
A háborús bűnösségétől képes vagyok elvonatkoztatni de nem felmenteni írásai olvasásakor.
Egyetlen sor sincs írásaiban se fasiszta se náci téma.
Először én is előítéletes voltam.
Mert képtelen voltam felismerni hogy soviniszta nacionalista-e
Elhittem amikor támadták a feltámasztásért divatba hozásáért.
Aztán meggyőződtem róla írásai alapján nem igaz egy szó sem
A mocskolódás és az erőltetett feltámasztás ment
Egymással szemben
Ez a politikai pártok harca volt
Ugyanez történt a Nyírő Józseffel

Amikor divatba hozásába kezdett a Fidesz azonnal Nyírő szentélyét kezdték támadni
Holott ott az Én népem című könyv
Nagyon jó nagyon jó felolvasóval Fekete Ernő olvassa fel
Az 1950-1970 közötti írók között is voltak politikailag én íróm te íród. pl Berkesi és
Mattyasovszky Jenő

A politikai csatározás ki az én íróm ki a te íród
Nem érdekel egy könyvnél

A siratást pedig kérdtem ki teszi?
 
Utoljára módosítva:
A háborús bűnösségét nem tekintem írásai olvasásakor.

Nem kell törödni más véleményével. Ha el tudsz vonatkoztatni attól, hogy mit csinált és a művei is tetszenek, akkor olvasd. Ennyi.

Hogy nem tud írni azt te mondod mert előítéletes lettél

Ez egy többéves szöveg, amit idekopizott. Ráadásul ez a szöveg is szemet huny a tettei fölött és a bajnak azt titulálja, hogy szar író.
 
*
:mad:
véleményem EZ és így... Elképesztő. Elmondhatjuk azt, hogy Magyarországnak "voltak" kormányai, de ilyen, mint a fityeszes kormány, így még a törökök sem viselkedtek velünk, az ország polgáraival, vidéki parasztokkal, értelmiségekkel, orvosokkal, pedagógusokkal és sorolhatnám a végtelenségig. Már Mikszáth Kálmán is megírta, hogy anno' miket műveltek a képviselő urak... Ha ezeket vissza is olvasom, szinte felkiáltok: "mintha ma történt volna"... Hát igen, igen, voltak régen is ocsmány dolgok. A lista hosszú, mire és mikre kellene költenie a kormánynak. Ez a viselkedés mélységesen felháborít!
Teljesen egyetértek veled!
 
Nem kell törödni más véleményével. Ha el tudsz vonatkoztatni attól, hogy mit csinált és a művei is tetszenek, akkor olvasd. Ennyi.



Ez egy többéves szöveg, amit idekopizott. Ráadásul ez a szöveg is szemet huny a tettei fölött és a bajnak azt titulálja, hogy szar író.
A főnixi értékítélet szerint Gorkij is rossz író, mert Sztálin személyes jóbarátja volt.
 
azeee ne keverjuk ,fokent pedig ne mossuk ossze a baratot a
haborus bunossel aki aktívan közreműködött az erdélyi zsidóság deportálásában IS
Jó, sz@r ember volt. A politikai nézetei nem férnek a pc keretbe. De azzal támadni, hogy rossz író volt, semmirevaló firkálmányai vannak, a szezonnak meg a fazonnak az ő összekeverése.
Valaki úgy jellemezte egyszer, hogy környezetvédő írásai vannak. Sem politika, sem ideológia nincs bennük. Sőt, nemzetiségi ellentéteknek sem éreztem halvány szagát sem. A funtinelli boszorkányról, amiben román hegylakók a szereplők, a román kritika a legnagyobb elismerés hangján szólt.
 
Tényleg nem sül le a bőr a pofájukról! ?
*
Nem, mert genetikailag --csak a bőrüket!-- az elefánttal keresztezték... Miért hangsúlyozom, hogy "csak a bőrüket"? Mert az elefánt, az indiai egy nagyon szerethető, okos jószág. Ezek az embereknek kinéző lényekre nem merném ezt állítani. Emberhez hasonlóak, de nem emberek. Sok mindent elveszítettek életük folyamán, most veszítik el a becsületüket, és nemcsak az eszüket...
:mad:
 
Limuzin Vancouverben, templomépítés és új Magyar Ház Torontóban, fizetett magyarországi utazások külhoni magyaroknak– többek között ilyen célokra fordítja a magyar kormány az Óhaza állampolgárainak adóforintjait.

A napokban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke – az edmontoni Szenthe Anna – hivatalos oldalán bukkantunk rá két képre, amely Vancouverben, egy limuzinban készült maroknyi kanadai magyar közösségi prominenssel és Mátrai Márta fideszes politikussal. A vancouveri “Magyar Napok” miatt gyülekeztek ezúttal a Brit Columbia-i városban. A Diaszpóra Tanács kanadai társelnöke a következőket írja a limuzinos transzferről:

“Egy egész évi fáradhatatlan munka köszöneteként a szervezõk “limo ride”-al “kényeztettek” minket és magyarországi vendégeiket.”
A limuzinos fotókon többek között Szenthe Anna társelnök, Dancs Rózsa, a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) alelnöke, Balla Sándor torontói építőipari vállalkozó és Mátrai Márta fideszes parlamenti képviselő látható.



(Balla Sándor a baloldalon, Szenthe Anna a jobboldalon látható. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala.)

(Harmadik a baloldalon: Dancs Rózsa, a KMOSZ alelnöke. Leghátul: Mátrai Márta/Fidesz. Fotó: A Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnökének Facebook oldala)

“Élni tudni kell”–jegyzi a vancouveri Magyar Híd rádió, kissé csípősen a kép alatt. Erre azonban a Diaszpóra Tanács kanadai társelnöki oldalon Alexander Sandor Szenthe azzal érvel, hogy a limuzinbérlés olcsóbb volt, mintha mindenkinek taxit rendeltek volna.

A limuzinos selfie és a még ennél is szerencsétlenebb felirat a “megérdemelt kényeztetésről,” illetve az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyar személyek és szervezetek látványos “jutalmazása” sokaknál kiverte a biztosítékot, elsősorban British Columbia tartományban. Például Keszler-Karsai Edit a következőket írja a vancouveri magyar gáláról és arról, miképpen fogadják el kanadai magyar közösségi vezetők a magyar adófizetők pénzét:

“A hétvégén megrendeztek itt Vancouverben egy gála estet amelyre több ösztöndíjas, (érdekes módon van aki másodszorra is elnyerte), politikus és egyéb emberek lettek meghívva a magyar adófizetők pénzen. A társaság jó nagy resze (pontosan nem tudom mennyi) jöttek innen onnan, többen otthonról lettek hozatva, elszállásolva hotelban. Itteni szakácsok nem feleltek meg az étel elkeszítéséhez, otthonrol kellett szakácsokat hozatni mikor van itt is sok jó szakács…

Kérdezlek én titeket mint magyar állampolgárokat: nem sül le a bőr az arcotokról hogy elfogadjátok ezt a pénzt és elszórakozzátok mikor kórházak zárnak be mert nincs fűtés, emberek éheznék mert nincs mit enniük? Miért nem ezeken az embereken segítünk, miért mi kanadai magyarok élvezzük? Érdekes módon egy hónapja mi magyarok segítettünk az itteni tűzkárosultakon. Ez az amit élvezni kellene, nem pedig a magyar adófizetők pénzét. Van otthon is bőven helye annak a pénznek. Lassan hánynom kell attól hogy egyes emberek itt a magyar házban mennyire nyalják a magyar kormány seggét és pofátlanul utazgatnak haza meg ide oda többször is a mi testvéreink, szüleink, adófizető barátaink pénzen…”

Ilyen széthúzás még soha nem volt a vancouveri magyarok között mint most van. Bizonyos személyek diktatúrára váltottak át. Csak az tartozhat hozzájuk akik mindenben egyetértenek velük. Aki nem, attól aljas módon megszabadulnak. Ennyi”



(Balról jobbra: Ábrahám Tibor Vancouverből, Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese és Szenthe Anna Edmontonból. Ábrahám Tibor és Szenthe Anna az Orbán kormány képviselőivel tárgyaltak Budapesten 2016. decemberében. Fotó: Diaszpóra Tanács Kanadai Társelnök.)

A “kényeztető limo-ride” — a társelnökasszony szavait használva — pusztán a jéghegy csúcsa. Már ami a magyar állam a kanadai magyar közösségek és közösségi vezetőkhöz juttatott támogatást illeti. Ez a magyar adófizetői pénz eléggé ízléstelen elköltésének látványos példája, de információink szerint korántsem egyedi eset. Például tudjuk, hogy a magyar állam több mint 600 ezer dollárral segítette a torontói Magyar Ház felépítését–mely ház elsősorban különböző bálok és szórakoztató rendezvények színhelye, nem pedig a színvonalas magyar kultúrát vagy művészetet bemutatni hivatott intézmény. Továbbá információink szerint, magyar állami támogatással épült fel idén a Torontói Magyar Baptista Gyülekezet új imaháza a 7379 Islington Avenue alatt.



(Épül az új magyar baptista imaház Torontó elővárosában. Fotó: First Hungarian Baptist Church.)

Lapunkban már korábban arról is beszámoltunk, hogy magyar adóforintból utaztatnak Magyarországra minden évben több mint száz külhoni, diaszpórában élő magyar közösségi vezetők, akik állítólag különféle szervezetekben töltenek be elnöki és alelnöki posztot. A gond az, hogy sok esetben az említett szervezetekről szinte semmit nem lehet tudni, hiszen nincs honlapjuk. nincs ellenőrizhető tagságuk, sem pedig elérhető költségvetésük. Vegyük példaként Szenthe Anna vezetése alatt álló Kanadai Magyar Kulturális Tanácsot (KMKT), amely információink szerint részesülhetett magyar állami támogatásban. A KMKT-nek nincsen honlapja, nem tudjuk felkeresni a KMKT tagszervezeteinek listáját, nem tudjuk hogy kinek és mikor tartoznak beszámolási kötelességgel, hogy ki fogadja el a szervezet költségvetését. Annyit tudunk, hogy a Magyar Távközlési Irodai a mai napig egy már régen elavult Ontario-i levelezési címet tüntet fel honlapján, elnökként pedig Somorjai Ágnes-t, aki tudomásunk szerint csaknem két éve visszaköltözött Magyarországra.

Bár honlapjuk, elérhető szervezeti tagsági listájuk, nyilvánosan elérhető költségvetésük és elszámolásuk nincsen, a KMKT azért ad életjelet magáról, különösen amikor az Orbán kormány iránt tanusított lojalitásról van szó. Például 2015-ben a következőket írták Orbán Viktornak, a kanadai magyar “többség” nevében:

“A kanadai magyarok többsége, kanadai magyar tagszervezeteink és ernyőszervezetünk vezetősége nevében köszönetünket és hálánkat fejezzük ki a magyar kormánynak, ahogy a menekült helyzetet és az abból adódó nehézségeket kezeli…Mi, kanadai magyarok ezúton elutasítjuk azokat a sértéseket és kritikákat, amik a magyar kormányt a migráns helyzet kezelésének vonatkozásában érték.”

Az az egyik gond a távoli diaszpórában történő magyar állami költekezéssel, hogy sok ezer kilométeres távolságból, átlátható és nyilvános elszámolás nélkül, messze a magyarországi tényfeltáró újságíróktól, sokkal nehezebb az a teljesen normális és elvárható számonkérés, ami minden magyar adófizető érdeke. Például amikor magyar adóforintból támogatnak egy olyan megemlékezést Edmonton városában, ahol pusztán harmincan jelennek meg (ilyen volt információik szerint a csaknem érdektelenségbe fulladó tavalyi 56-os megemlékezés az albertai városban), joggal kérdezhetjük: milyen alapon, milyen célből és milyen elszámolás ellenében költik a magyar állam pénzét Kanadában?

A magyar Miniszterelnökségtől sem könnyű egyenes választ kapni. Például 2014-ben a Kanadai Magyar Hírlap felvette a kapcsolatot a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal és a Diaszpóra Tanácsról kérdeztük, melyre tagság és helyi támogatás nélküli, csaknem fantomszervezetek önjelölt vezetői is meghívást kaptak. Az államtitkárságtól részben kaptunk is választ. Azonban azt is szerettük volna tudni, hogy mi volt a diaszpóra tanácskozás, a Magyarországra való utaztatás összköltsége. Erre a következő választ kaptuk:

“A világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek küldöttek, számláik és bizonylatainak vizsgálata, összesítése még folyamatban van, ami miatt kérdésére konkrét, összegszerű választ nem áll módunkban adni.”

Választ azóta sem sikerült kapni. Közben már ismét készülnek az Orbán kormányhoz lojális kanadai magyarok az idei budapesti Diaszpóra Tanácsra. Köszönettel a magyarországi adófizetőnek tartoznak.

Kanadai Magyar Hirlap

Csatolás megtekintése 1570892
*
Ennek a cikknek a címe ez:
A magyar adófizetők így támogatják a kanadai magyarokat
Jómagam pedig erre válaszul ez alábbit küldöm. Indulat nélkül képtelen vagyok olvasni, s főleg értelmezni kormányunk mostani döntését... Jól tudom, hogy itt és most NEM a kanadai magyarokról van szó! A jövő évi választási voksokra vadásznak ezzel (is), de más újításukkal (is).
A magyar adófizetők - önmagukon kívül - MÁSOKAT is így támogatnak, mint ahogyan alább olvashatod. Igaz, erről nem történt népszavazás, t. kormányunkat nem érdekli, mi erről az utca népének a véleménye?! Áh' ők döntenek és felettünk, a fejünk felett, az nem számít, hogy NEKÜNK, akik ITT élünk, mi a véleményünk?
"A kormány a gyermekvállalást ösztönző akcióterv részeként az életkezdési támogatást és a Start-számla nyitás lehetőségét a nem Magyarországon élő magyar gyermekekre is ki kívánja terjeszteni.
A fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztésével kapcsolatos törvénymódosításokra a javaslatot a kormány benyújtott a a parlamentnek, elfogadás esetén a változások 2018. január elsején lépnének hatályba.
A törvény hatálya kibővül a 2017. június 30. napja után született, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező, magyar állampolgárságú vagy a kettős állampolgárságot el nem ismerő országokban élő, magyar igazolvánnyal rendelkező gyermekekre.
A javaslat szerint a 2005. december 31. után született belföldi gyermeket és a 2017. június 30. után született külföldi gyermeket önálló életkezdéséhez életkezdési támogatás illeti meg.
Belföldi gyermeknek határozza meg a jogszabály a Magyarország területén élő magyar állampolgárt a 18. életévének betöltése napjáig.
Külföldi gyermeknek tekinti a jogszabály a Magyarország területén kívül élő, a hazai anyakönyvezés végzésére kijelölt anyakönyvi szerv által anyakönyvezett magyar állampolgárt 18. életévének betöltése napjáig, illetve az olyan nem magyar állampolgárságú személyt a 18. életéve betöltésének napjáig, aki a szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvény alapján kiadott "Magyar igazolvánnyal" rendelkezik, feltéve, hogy a lakóhelye szerinti szomszédos állam joga szerint a magyar állampolgárság felvétele a lakóhelye szerinti szomszédos állam állampolgárságától való megfosztással jár."

Infó: Propeller
*
+ban még ez is belefér! Nem elég, hogy külhonban ledolgozott, s ott adózott embereknek - nyugdíjat fizetnek, még ezt is behúzták, törvénybe. Igaz, igaz, a nyögdíjasoknak utalgatott összegeket már régen le kellett volna állítani, ebben már előző kormányok is bűnösek. De ez a mostani?! Még megfejelte a pénzünk kiszórását... Még. Meg nem értem. Az itthoni, itt élő gyerekeknek miért nem lehet(ne) akkor több pénzt adni, ezek szerint lenne miből, ha másoknak jut.
Ezek után szinte várom, hogy rám írják azt, hogy írigy vagyok. Igen, elismerem. Írígy, mert sokan itthon képtelenek megélni. :mad:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére