Vona: Simicska legyen óvatos bármilyen leleplezéssel, mert Orbán szörnyű bosszút forral

  • A Jobbik vezetője azt mondja, hogy ő a demokrácia utolsó bástyája Magyarországon.
  • Magyarország és Lengyelország autoriter-nacionalista, már csak látszatra demokratikus. Más vélemény szerint Orbán még nem lépte át a Rubicont, de Brüsszel a körmére koppint, ha megteszi.
  • Mit eszik a CSU a magyar miniszterelnökön?

Die Presse

Vona Gábor szerint nem kizárt, hogy Simicska kirukkol egy-két vaskos meglepetéssel, de mint mondta, ezt az üzletembernek meg kell fontolnia, mert Orbán heves bosszút készít elő. A politikus hozzátette, hogy a kormányfő nem demokrata, ám rendszere csak akkor omlik össze, ha meginog a népszerűsége. A Jobbik elnöke ezt a lapnak adott hosszú interjúban azzal indokolta, hogy a Fidesz a félelemre alapoz, ehhez pedig a migráció szolgál eszközül. A lakosság hisztérikus állapotban van, ugyanakkor nem látni érdemi kormányzati tevékenységet. Ebből következik, hogy ha a hatalom már nem tudja megnyerni az embereket, akkor vége az uralomnak. A beszélgetésben, amelyet az újság az első oldalán harangoz be, a politikus kitér arra, hogy a miniszterelnök aláássa a sajtó függetlenségét, a magántulajdont, a vállalkozás szabadságát, az állami szervek önállóságát. A civil szervezeteket és a tanszabadságot támadja. Már nincsenek demokratikus biztosítékok. Egyedül a Jobbiknak van esélye megbuktatni a hatalmat a választáson. Vona a demokrácia utolsó bástyájának nevezte saját magát.

Úgy értékelte, hogy a pártja elleni támadások már túlléptek egy bizonyos határt. A helyzetet úgy érzékeltette, hogy ő tisztán, úriemberként küzd, viszont olyan, mintha egy gépfegyverrel felszerelkezett maffiafőnökkel kell megküzdenie a szorítóban, ideértve, hogy aljas vádakkal, pl. homoszexualitással illetik. Orbán lelkileg akarja őt megtörni, a családját is figyelték. A politikus ezúttal is azt bizonygatta, hogy a Jobbik korszerű, hazafias, konzervatív párttá alakult át, hozzátéve, hogy ő maga soha nem tett antiszemita, rasszista, romaellenes kijelentéseket. Igaz, betapasztotta a fülét, amikor ilyeneket hallott, bár már akkor sem értett velük egyet. A Magyar Gárda ellenőrzése pedig annak idején kicsúszott a kezéből. Azon kívül Magyarországon a zsidóellenesség történelmi örökség, minden pártban jelen van. De a Jobbiknál ilyen kisiklások ma már nem történhetnek meg következmények nélkül.

FT

financial_times.jpg


Az ideológiák harcábán válik el a jövő, és a liberálisoknak sürgősen bizonyítaniuk kell, hogy a rendre épülő világ mindenki javát szolgálja. Ezt hangsúlyozza az elemzés, kiemelve, hogy az idén összeszedték magukat a liberális nyíltság hívei, hogy mozgósítsák erőiket az ellenoldallal szemben. 2018 valószínűleg a nagy összecsapás éve lesz. Előbbi táborba tartozik az unió, jónéhány európai ország, valamint Kanada és Japán. Az antiliberálisok vezére egyértelműen Trump, aki a világot nulla összegű játszmának tekinti. Az ő szemében a gazdaságban nem lehetnek győztesek vesztesek nélkül. Valamint minden országnak magának kell kikaparnia a gesztenyét saját maga számára. A 30-as években, majd a hideg háború idején már megtörtént, hogy az államoknak dönteniük kellett, milyen ideológia mögé állnak oda. A viszályt azután a nemzetközi színtéren fegyverrel vívták meg, közvetlenül, illetve helyettesek útján. A liberális kormányok odahaza igyekeztek visszaszorítani a fasizmussal, illetve a kommunizmussal érzett rokonszenvet. Ellenben a diktatúrákban teljesen elnyomták az eltérő nézeteket.

Most nincs jele annak, hogy háború törne ki a szembenálló felek között. Remélhetőleg nemzeti keretekben is elmarad a politikai erőszak. Három területen viszont folyik a csata: a nemzetközi intézményekben, lásd, hogy Trump be akarja dönteni a kereskedelmi világszervezetet. Egyidejűleg zajlik a szövetségek kialakítása. Az amerikai elnök inkább Putyin fel épít hidat és autokratákkal barátkozik, a Fülöp-szigetektől Szaúd-Arábiáig. Ahelyett, hogy megerősítené a kapcsolatokat a szövetségesekkel, vagy fenntartaná a NATO egységét. Magyarország és Lengyelország e tábor felé hajlik. De a legfontosabb hadszíntér a hazai politika. A populista nacionalizmus nagyrészt a rosszul kezelt pénzügyi válságból és abból meríti erejét, hogy nem jó válaszok születtek a gyors szerkezeti változásokra.

Hosszú távon reménykedhetnek a liberálisok, mert tartós károkat szenvednek azok az országok, ahol a bezárkózás támogatói vannak hatalmon, és amelyek elhagyják a liberális rendet. Ám ha összeomlik a liberális rend, megtarthatják az előnyöket azok a kormányok, amelyek már korán szakítottak vele. További fenyegetés, hogy az antiliberális tömb által elért rövid távú előnyök tovább állnak fenn, mint ameddig a liberálisok hatalmon tudnak maradni. Hogy ez ne így legyen, ahhoz a liberalizmusnak az eddiginél radikálisan haladóbb vonalra kell átállnia.

Der Standard

der_standard.jpg


Európában nyomulnak a tekintélyelvű erők és még nincs meg a recept ellenük. Olyannyira, hogy ma már semmi kivetnivaló nincs abban, amit a minap Paul Krugman, a világhírű közgazdász írt a New York Times-ban, hogy ti. az USÁ-ból könnyen lehet új Törökország, vagy Magyarország, vagyis olyan állam, ahol formálisan van demokrácia, de a gyakorlatban autoriter rendszerként működik. Két éve még kinevették volna a véleményéért. Viszont ha Washington már nem a demokrácia szellemi fegyvertára, ahogyan egykor Roosevelt nevezte, akkor igencsak rosszul áll a demokrácia szénája a világban. Az EU-ban magyar-lengyel tömb alakul, időnként az új cseh vezetés támogatásával. Magyarország és Lengyelország már csupán formális demokrácia, az alapirányzat tekintélyelvű, nacionalista. Az új osztrák kormány részben magyar viszonyokat igyekszik teremteni, mármint az FPÖ, a Néppárt pedig becsukja a szemét a magyar demokrácia szétverése láttán.

A Kurz-Strache-tengely maga is mutat tekintélyelvű vonásokat, majd meglátjuk, ezek mennyire lesznek erőteljesek. Nem a legjobban alakulnak a dolgok az olaszoknál, hollandoknál, belgáknál, de még a németeknél sem. A frontot Macron tartja a franciáknál. Igazából az a veszélyes, hogy jobboldali-populista, sőt szélsőséges esznék és mozgalmat immár behatoltak a “normális” politikába. Egyelőre legalábbis. A hagyományos baloldali és liberális pártoknak nincs épkézláb gyógymódjuk a lemaradottak bajára. Nem tudnak elfogadható jövőképet kínálni. Ezért nemigen tudnak mit kezdeni a jobboldali populizmus nyomulásával, a feladatot alighanem a civil társadalomnak kell átvennie.

Guardian

guardian.jpg


Az újság úgy látja, a lengyel vitában nem az a lényeg, hogy az EU megbünteti az országot, hanem az, hogy a szervezet a saját egységét, integritását óvja. Azaz érvényt szerez az európai jognak, miután idáig példátlan módon beindította az eljárást, amely elvezethet akár Varsó szavazati jogának felfüggesztéséhez. A szélsőjobb persze dühöng a közösségi médiában, mondván, hogy itt az uniós behemót lecsap egy független államra, lábbal tapodja annak jogait. Meg hogy a lengyelek a nyugati civilizációt, a fehér, keresztény identitását védelmezik a Brüsszel által szervezett muzulmán bevándorlással szemben. Orbán Viktor, az illiberális demokrácia önjelölt bajnoka kijelentette, hogy a Lengyelország elleni támadás egész Közép-Európa ellen irányul. Ő nagyon szívesen kovácsol tőkét bármiből, amit úgy tüntethet fel, hogy másoknak is ugyanaz a bajuk az unióval, mint neki. Pedig a Bizottság csupán arra összpontosított, hogy meg kell őrizni a bíróságok függetlenségét, mert az a tagság alappillére. Semmi köze a kvótákhoz. Továbbá szó sincs arról, hogy bevetnék a nukleáris opciót, mert ahhoz egyhangú határozat kellene. És ez vonatkozik arra is, hogy megvonnák a lengyel vezetéstől a közösségi támogatásokat.

Talán nem meglepő, hogy a lengyel ügy hadba hívja azokat az erőket, amelyek azt remélték, hogy az EU szétesik a Brexit után. És az ellenvéleményeket nem is lehet minden további nélkül félresöpörni, mert hosszú azoknak az államoknak a listája, amelyek nem tesznek eleget az uniós normáknak. Akkor meg miért kell kipécézni a lengyeleket? Nos, erre Heather Grabbe, a Nyílt Társadalom Alapítványoktól úgy válaszol, hogy a jogállam az értékeket és a szervezet alapjait egyaránt érinti. Nélküle egyszerűen nincs meg az alap az egységes piac működéséhez. Brüsszel az európai jogot igyekszik megőrizni, mert ha a politika tartja kézben a bíróságokat, akkor sok minden összeomolhat. És itt legalább annyira szó van a gazdasági közösség megmaradásáról, mint a demokratikus elvekről. Minden kilengése ellenére Magyarország még nem lépte át ezeket a vörös vonalakat. Az Orbán-kormány, netán az új osztrák kabinettel együtt, észre fogja venni, hogy ha megteszi, akkor következményekkel kell számolnia. Viszont hogy elkerülje a kettős mérce vádját, a Bizottságnak határozottabb magyarázattal kell szolgálnia, hogy időnként miért cselekszik úgy, ahogy, és időnként miért nem tesz semmit.

Süddeutsche Zeitung
sdz.png


Másfél hét múlva ismét Bajorországban utazik a magyar miniszterelnök, három éven belül ez már az 5. látogatása lesz a tartományban, és a lap ennek kapcsán azt találgatja, mit eszik a CSU a magyar politikuson, aki az illiberális demokráciát hirdeti, és akit Juncker “Helló, Diktátor!” felkiáltással üdvözöl. A magyar fél ugyan még nem igazolta vissza a meghívást a keresztényszociális parlamenti csoportjának tanácskozására, de ha felbukkan, akkor lehet ismét ünnepelni a politikust. Vagy ahogy Orbán szokta mondani, a “különleges fegyverbarátságot”. Jó egy éve két pártvezér is karjaiba vette: Seehofer és elődje, Stoiber. Előbbi előzőleg Magyarországon kereste fel a “drága Viktort”, aki gátolja Berlin (és a CSU) menekültpolitikáját.

Hogy mi a fene nagy barátság alapja, arra részben az a válasz, hogy antikommunista múltja miatt a bajor pártban heorizálják a magyar politikust. Azon kívül fontosak a gazdasági kötelékek, Audi, stb. Továbbá a jövő hónap elején esedékes tanácskozáson kétszer annyi kamera lesz jelen, hogy felvegyék, ha Orbán netán bármi provokatívat mond. A helyzet sokban emlékeztet 2015 őszére, amikor a miniszterelnököt fogadva a CSU, a menekültválság csúcsán Merkelnek üzent. Seehofer alig tudta leplezni örömét, mivel a vendég erkölcsi imperilizmust vetett a kancellár szemére. Ám jelenleg jó a bajor pártvezér és a CDU viszonya, ezért az üzenet inkább az, hogy a keresztényszociálisok a provokációra helyezik a hangsúlyt az idei tartományi választáson.

Die Presse

die_presse.jpg


Egész Európában figyelik, mire jut az új osztrák koalíció, mert bizonyíthatja, hogy semmi különös nincs abban, ha a földrészen összefog a középjobb (a konzervatív tábor és a szélsőjobb – a szerk. megj.). Azt tükrözi, amit Martin Schulz is mondott, hogy ti. egy sor uniós tagállam jobbra tolódik. Nem csupán a magyaroknál és a lengyeleknél, akiket mindig különleges példaként emlegetnek, hanem a Nyugaton is. Keleten a fordulatot a különleges történelmi feltételekkel magyarázzák. A kontinens másik felén ugyanakkor két katalizátort emlegetnek, ami persze igaz keletre is: az egyre nagyobb elégedetlenséget az EU-val szemben, miután az mind inkább központosító kormányzati és fegyelmező rendszernek tűnik. Az ellentábor inkább a kipróbált nemzetállamot szorgalmazza. A másik tényező a migrációs válság, amelynek még nincs vége, ám a következményeit csak most kezdjük sejteni. Kurz a kvótaügyben Tusk mellé állt Merkellel szemben.

Az új kormánnyal az FPÖ jóval közelebb került céljához, hogy szalonképes legyen a földrészen. Sokat segítene a cél elérésében, ha a párt kilépne az EP szélsőjobbos frakciójából. Mindenesetre a párt már eddig is jelentősen változtatott eddigi elutasító álláspontján Európával szemben. Sok a panasz ugyanakkor amiatt, hogy a Szabadságpárt három kulcsminisztériumot is megkapott. Kurz azonban rájött, hogy a hatalmat nem a védelem, a kül- és belügy jelenti. Az sokkal inkább az oktatásban rejlik. Ott kell végbemennie a “szellemi-erkölcsi fordulatnak”. Az iskolareform tervei mutathatják meg, merre tart a szövetség a gondolkodásmód átalakításában.

Der Standard

der_standard.jpg


Extra Hungariam non est vita, azaz Magyarországon kívül nincsen élet. Ezzel ajánjla az olvasók figyelmébe a recenzió Wilhelm Droste legújabb essszékötetét, a Magyar viszonyokat. A legendás mondás szemforgató vigasz a magányra, amihez a gyakran oly odaadóan ápolt magyar különút vezethet. A szerző részéről mindenesetre szerelmi vallomást jelent. Csak éppen nála az irónia helyébe a magyar állapotok miatti szenvedés lép. Az Orbán által kikiáltott illiberális demokrácia főleg a sajtót és a kultúra képviselőit találta telibe. A kormány az állítólagos történelmi küldetésre hivatkozva teljesen ellenőrizni akarja a társadalmat. Droste szerint az ország kísérteties módon fogságba esett. Elsősorban legérzékenyebb polgárai, költők, gondolkodók, művészek, a legmélyebb lemondásba és elszigeteltségbe zuhantak. Viszont a jelenlegi helyzetre nem találja a magyarázatot. Ezzel együtt van vigasz és remény, mert az irodalmár a piaristáknál, a Dunaparton a nyíltság otthonaként újabb vendéglőt szándékozik nyitni. Még ha Magyarországon kívül nincs is élet, de legyen egy hely, ahol van, túl a mostani viszonyokon.


US News and World Report/Reuters
unnamed_9.png

Romániában a hatalmon lévő szociáldemokraták az idén már másodszor próbálkoznak azzal, hogy enyhítsenek a korrupcióellenes szabályokon, ám ha elfogadják a javaslatokat, az azt jelentené, hogy az ország egy sorba kerülne Magyarországgal és Lengyelországgal, ahol a populista vezetők a jogállam megsértésével szintén igyekeznek ellenőrzésük alá vonni a bíróságokat. A tegnap benyújtott indítványok értelmében pl. nem büntetnék a vesztegetéseket, ha azok értéke nem éri el átszámítva a 200 ezer eurót. Továbbá otthon is le lehetne tölteni a büntetést, ha az ítélet kevesebb, mint három évre szól. A változtatások már vonatkoznának a kormánypárt vizsgálat alatt álló elnökére, az Alsóház vezetőjére, Dragneára is, de egy sor képviselőnek, illetve polgármesternek szintén kapóra jönnének. Kenőpénzek elfogadása miatt 11 év alatt 72 honatya került a vádlottak padjára. Az Amnesty International listáján Románia az EU egyik legkorruptabb állama. Több ezer bíróság, Johannis elnök, a Bizottság, az USA, valamint 7 uniós tagállam tiltakozott az ellen, hogy a politika kiterjessze befolyását az igazságszolgáltatásra, de a jelek szerint hiába.

Szelestey Lajos

nemzetkozi sajto.jpg
 
Nagyon érdekes cikk , csak ugye szerintem az "ollózással" van egy kis probléma , meg az idézetekkel is hamár a Standart-t nézzük . Aztán arra sem ad választ , hogy , hogyan is akarja a "civil társadalom" a problémákat megoldani ? Vagy az majd a demokratikusan megválasztott képviselökön kivül mint egy parallél kormány fog müködni ?
Majd a másik cikkben jönn a szállóige melyett Caelius Rhodiginus ugy 1516 körül jegyzett fel tudomásom szerint a Páduában tanuló Magyar egyetemisták szólása volt az étkezéssel kapcsolatban !! Aztán lett belölle ugy 1660 felé megint egy átirás , de talán a legismertebb Szirmay Antal 1804. évböl valója melyett versbe is szedett .
Hungariam passim Europae Chanaan dicitur.
Unde commune est de ea Nationum , quae tertilitatem eius degustarunt , sentimentum:
extra Hungariam non est vita , si est vita , non est ita .
O! Földi Kánaán ! Europa Édene !
Természet tárháza ! Mindennek mindene !
Beléd zárattatni kivánatos fogság ,
Mert határaidon túl nincsen igaz boldogság !
természetesen , ha a verböl , vagy a szállóige kiemeléséböl a lényeget kihagyjuk akkor már teljesen más lesz a mondat jellentése !! Mert ugye 500 évvel ezelött is más volt annak a jellentése mint ha idéznénk és csak röviden . Igy lehet az osztogatásból -fosztogatás ;)
 
Vona?
Lapozzunk...
A sápítozók még mindig nem hajlandóak szembenézni az igazi okokkal, nem hajlandóak beszélni a valódi problémákról. Amíg így lesz, addig teljesen természetes, hogy jobbra tolódik Európa.
Én szóltam!
 
Hm.
A cikk címe alapján mást vártam.
Aztán elolvasva a tartalmát is mást vártam.

Továbbra is az az érzésem, hogy a "Majd én megmondom, hogy mi a jó neked!" elv mentén próbálják mindkét oldalon megmondani a népnek, hogy mit akarjon.
Csakhogy az emberek többnyire úgy vannak vele, hogy ebből már elegem van, mert nem azt tették, amit ígértek és utánanéznek, hogy kiben NEM csalódtak még. Nyilván aki még nem volt hatalmon.
(Tudom ennek ellentmond nálunk a 2oo6-os és a 2o14-es választás, de mindkettőnek meg is van az oka. 2oo6-ban még nem felejteték el az első Orbán kormány ténykedését és annyira nem volt rossz a helyzet a világválság előtt. 2o14-ben pedig már lejtett annyira a pálya a sok 2/3-os törvény meg az ügyészség, NAV, KEHI, ÁSZ... megszállása miatt, hogy szinte nem is kelllett a baloldal idétlenkedése a nyeréshez.)
Úgy vélem, hogy a francia parasztot vagy a spanyol buszsofőrt nem érdekli, hogy hogyan alakul a lengyel törvénykezés, mint ahogy a lengyel tanár is max elégedetlenül csóválja a fejét, ha a franciák sztrájkjáról olvas híreket, de még a barcelonai vezetés letartóztatása sem váltott ki tüntetéseket egyetlen spanyol követség előtt sem (én legalábbis nem hallottam róla).
Ilyen aspektusból nézve a fenti cikkek nem egyebek, sajnálkozásoknál mint kb az éhező etióp gyerekek esetében.
Talán, ha feltalálnák a módszert, amivel a képviselőket rá lehetne bírni, hogy a választóik és ne a pártjuk érdekeit képviseljék, akkor lenne hatásuk is a cikkeknek.
Tudom minden az érdekek mentén halad.
Simicska is akkor keztett el "furcsán viselkedni", miután kiesett a pixisből. Ám úgy tűnik, hogy a milliárdos vagyona sem elég ahhoz, hogy hathatósan vissza tudjon vágni pedig az ő vagyonából nem csak "1o kg krumpli+2 doboz tojás"-sal tudna szavazatokat vásárolni.
 
Utoljára módosítva:
A hagyományos baloldali és liberális pártoknak nincs épkézláb gyógymódjuk a lemaradottak bajára. Nem tudnak elfogadható jövőképet kínálni. Ezért nemigen tudnak mit kezdeni a jobboldali populizmus nyomulásával, a feladatot alighanem a civil társadalomnak kell átvennie.

De vigyázat! Nem jó akármilyen civil szervezet, csak Magyarországon működik több tízezer. Azokra kell bízni a feladatot akiket valaki külföldről pénzel, és az elvárásoknak megfelelően bírálja a kormányt nemzetközi fórumokon.
 
Flamingo , látod pontosan én is ugyvagyok vele mint Te is irtad és szerintem több millióan Europában ! Hiszen hiába is irja elö a Németek alaptörvénye 38-as cikkelye kimondja , hogy a Képviselö csak a saját lelkiismeretére hallgat , ö a Népet képviseli és nem utasitázhoz kötött személy !! Igy lenne az igazi , de talán ez egy parlamentben sem létezik ! Sajnos !
Aztán azt irja a Guardián , hogy ha a biroságokat a politika tartja kézben akkor minden összeomolhat !! Lököttek ezzek ??? Hol melyik állitolagosan demokrata országban nem a politika nevezi ki a birokat , államügyészeket ?? Hiszen minden államügyész utasitáshoz kötött személy !!! A mindenkori igazságügyi miniszternek a "hatalma alá" tartozik . Amerikától kezdve Németoszágon át egészen Oroszországig .
 
Aztán azt irja a Guardián , hogy ha a biroságokat a politika tartja kézben akkor minden összeomolhat !! Lököttek ezzek ??? Hol melyik állitolagosan demokrata országban nem a politika nevezi ki a birokat , államügyészeket ?? Hiszen minden államügyész utasitáshoz kötött személy !!! A mindenkori igazságügyi miniszternek a "hatalma alá" tartozik . Amerikától kezdve Németoszágon át egészen Oroszországig .

Az USÁban a legfelsőbb bíróság tagjait egyértelműen politikai alapon jelölik/választják. (Akárki akármit mond is...) (És persze a többi országban is nagyjából ez a helyzet. Ebből a szempontból pl. a magyar alkotmánybírák megválasztásának 2/3-os "szabálya" szigorúbb, mint az USAban az egyszerű többséggel történő megválasztás.)
 
Flamingo , látod pontosan én is ugyvagyok vele mint Te is irtad és szerintem több millióan Europában ! Hiszen hiába is irja elö a Németek alaptörvénye 38-as cikkelye kimondja , hogy a Képviselö csak a saját lelkiismeretére hallgat , ö a Népet képviseli és nem utasitázhoz kötött személy !! Igy lenne az igazi , de talán ez egy parlamentben sem létezik ! Sajnos !
Aztán azt irja a Guardián , hogy ha a biroságokat a politika tartja kézben akkor minden összeomolhat !! Lököttek ezzek ??? Hol melyik állitolagosan demokrata országban nem a politika nevezi ki a birokat , államügyészeket ?? Hiszen minden államügyész utasitáshoz kötött személy !!! A mindenkori igazságügyi miniszternek a "hatalma alá" tartozik . Amerikától kezdve Németoszágon át egészen Oroszországig .
kedves udvarfy Az államügyész most sem független Szerintem nem is volt soha Független a biróság . Államügyész vádol a biró itél Ha biroság és az államügyész jó viszonyt ápol Na ott valöban nagy gáz van
 
Kedves Tipasa , igen ez igy van ahogyan irod , de nem e mint a biró mint az államügyász függö mindenhol a politikai vezetéstöl ? Nem e a mindenkori uralkodó párt nevezi ki öket , lásd most Ausztiában egyböl 3 alkotmánybiró kerül kinevezésre és nem a portás fogja öket állásukba iktatni ! Akkor most mi a fenéröl beszélünk ?!
 
kedves udvarfy Az államügyész most sem független Szerintem nem is volt soha Független a biróság . Államügyész vádol a biró itél Ha biroság és az államügyész jó viszonyt ápol Na ott valöban nagy gáz van
A baj az, hogy mind a bíró, mind az ügyész, mind az ügyvéd többnyire ugyanarra a jogi egyetemre járt, tehát minimum iskolatársak, még ha nem is egy évfolyamról...
 
Kedves Tipasa , igen ez igy van ahogyan irod , de nem e mint a biró mint az államügyász függö mindenhol a politikai vezetéstöl ? Nem e a mindenkori uralkodó párt nevezi ki öket , lásd most Ausztiában egyböl 3 alkotmánybiró kerül kinevezésre és nem a portás fogja öket állásukba iktatni ! Akkor most mi a fenéröl beszélünk ?!
az alkotmány biroságnál magam is elgondokodtam. Egy batyú pénzért ücsörögnek Néhány tag tudása rátermetsége erősen tarkitja a testületet összetételét . A biróság függetlensége azon kevesek közé tartozik Ami úgy ahogy rendben van.
 
A baj az, hogy mind a bíró, mind az ügyész, mind az ügyvéd többnyire ugyanarra a jogi egyetemre járt, tehát minimum iskolatársak, még ha nem is egy évfolyamról...
Valószinű nem szántál elég figyelmet Az írásom utolsó sorára. Meglehet magam nem fogalmaztam megfelelóen Nem tartom nagy bajnak a későbbi bíró ügyész Azonos egyetemen kapta a diplpmáját. Hol is máshol Nem tudom elképzelni Egy ügyész aki mondjuk 1969 végzett és egy biró aki E század tízes éveibem nagy összefonodás nem feltételezek Szerintem ez mind nem számitA lényeg amit tasztalunk a munkásága mikét itél A rátermetsége a függetlansége amit felénk sugal Mennyire érezzük igaznak Az állam ügyész azt mond amit akar végső szó a biróé
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,777
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére