Kitiltanák a magyar köztisztviselőket az USA-ból

Ezt javasolják demokrata szenátorok, mert a magyar vezetés szerintük teret enged az orosz beavatkozásnak. A dokumentum szerzői szerint nem volt még olyan elnök az Egyesült Államokban, aki figyelmen kívül hagyott volna egy olyan súlyos nemzetbiztonsági fenyegetést, mint amit az orosz beavatkozás jelent.


Donald Trump nem veszi komolyan az orosz fenyegetést sem Amerikában, sem Európában. Ezt állítja az a szenátus külügyi bizottságának demokrata tagjai által készített jelentés, amely szerint még nem volt olyan elnök, aki ennyire figyelmen kívül hagyott volna egy ilyen súlyos nemzetbiztonsági kockázatot.

A 200 oldalas dokumentum szerint Moszkva az Egyesült Államok mellett 19 európai országban próbálta és próbálja befolyásolni a választásokat és terjeszt álhíreket. Magyarországról azt írják, hogy az Orbán-kormány saját hatalmának növelése érdekében teret engedett az orosz beavatkozásnak, ezért javasolják, hogy Washington ismét tiltson ki korrupt magyar köztisztviselőket, csakúgy mint 2014-ben.

„Az Egyesült Államok elnökének nyilvánvalóvá kell tennie, hogy elítéli Oroszország beavatkozását és hazudozásait. Engem még mindig aggaszt az elnöknek az a kijelentése, miszerint Putyin azt mondta neki, hogy nem avatkoztak be. Mintha ez elfogadható válasz lenne. Fontos, hogy az amerikai elnök vezető szerepet vállaljon és kimondja, hogy ezt nem fogjuk tolerálni, nem leszünk barátok, nem fogunk együttműködni, és nem nézzük tétlenül a választásunkba való beavatkozást” – fogalmazott Maxine Waters demokrata képviselő.


Közben a szenátus igazságügyi bizottsága is nyomoz. Kiderült, hogy a Trump-kampánystáb egyik tagja is aggódott amiatt, hogy az elnök túl közel került az oroszokhoz, és ezt jelezte is az FBI-nak. Trump volt stratégiai főtanácsadója, Steve Bannon pedig lemondott a Breitbart című szélsőjobboldali lap vezetéséről, miután az elnökség titkait kiteregető könyvben árulónak nevezte Trump idősebb fiát, amiért találkozott egy orosz ügyvéddel, aki lejárató információkat ígért Hillary Clintonról. Bannon azt állítja, hogy valójában nem Trump fiát, hanem egyik volt tanácsadóját nevezte árulónak, aki szintén érintett az orosz befolyásolási ügyben.

usa1.jpg
 
Aztán kiket is kellett volna kitiltani és Hagában biróság elé állitani mondjuk Chile , Tonkin ,Irak miatt ??? Erröl miért nem beszélnek , vagy az IS pénzeléséröl ??
 
,
Csatolás megtekintése 1584809[/QUOTE]
A dokumentum szerzői szerint nem volt még olyan elnök az Egyesült Államokban, aki figyelmen kívül hagyott volna egy olyan súlyos nemzetbiztonsági fenyegetést, mint amit az orosz beavatkozás jelent.

Már hogyne lett volna. pl.: Obama elnök. Magyarország az ő idején tartotta a legszorosabb kapcsolatokat az oroszokkal. Lásd... mikor Horn Gyula volt az elnök. Zsilinovszkij úgy járt Magyarországra mintha "hazautazott" volna és ha itt volt akkor rendszeresen szerepelt is a TV-ben és újságokba.... később volt egy pár év szünet mikor az első Orbán-kormány és a Medgyesi kormány volt. Aztán a Gyurcsány kormány szorosabb kapcsolatokat kezdett ápolni, sőt Putyinnal személyes barátságot is kötött. Annyira, hogy egymás családjához jártak.vendégeskedni... És ezt se kifogásolta még Obama elnök se pedig Gyurcsány elindította a Paks II.-őt is. Mikor Orbán megnyerte a választásokat pár hónapig csend volt az orosz-kapcsolatok terén de akkor Putyinék emlékeztették a kormányt a Paks II-re Innentől gazdasági síkra terelte a kormány a kacsoltatokat pro/kontra..... minden esetben egyeztetve az EU-val. És miért-miért nem innentől azért megjött a szava az USA elnöknek is... Külön megjegyzem, hogy a szerb háborúban mikor a NATO volt a szerbek ellenfele akkor rendszeresen nagy olaj-szállítók konvoja vitte az üzemanyagot és egyéb valamiket, hazámon keresztül az oroszoktól a szerbeknek. De ez sem zavarta az USA-elnököt. Pedig volt ám itt tiltakozás ez ellen elég szépen a lakosoktól is és Orbánéktól is. Mert ha jött a konvoj akkor a lakosok be lettek zavarva a házaikba és a forgalom is el lett terelve. Valamiért ez sem jutott el az USA-elnökök fülébe pedig itt a mostani ellenzék nagy része volt hatalmon.
 
Utoljára módosítva:
Ugyan kerem, egyet kerdezek. Mikor tamadtak meg az oroszok Europat ? 39-ben a finnekkel a haboru csak egy rigo futy volt)
Europa tamadta meg oket 2 x is. Szerintem eszuk agaban sincs a nyugatot megtamadni, orulnek, hogy gazdasagilag rendkivul fejlodnek. Ezt a Demokrata szenatorok akik megrogzott Trump ellenesek es nemelyik Conzervativ szenatorok eroltetik az orosz ellenesseget.
 
Én gyermekkoromban megtanultam azt a közmondást, hogy „egy seggel nem lehet megülni két lovat egyszerre”. A véleményem tehát az, illene hogy egy ország eldöntse, hova tartozik, melyik szövetségi rendszerbe. Gazdaságilag is és katonailag is.

A kétkulacsos politika nemcsak nem szokott bejönni hosszútávon, de megvetendő is erkölcsileg. Én már úgy vagyok vele hogy azt szeretném ha kiebrudalnák „azonnali felmondással” Magyarországot az EU-ból és a NATO-ból is, aztán menjen a francba ahová akar. Ugyanez a véleményem a lengyelekről is amúgy, de a törökökről is.
 
Én gyermekkoromban megtanultam azt a közmondást, hogy „egy seggel nem lehet megülni két lovat egyszerre”. A véleményem tehát az, illene hogy egy ország eldöntse, hova tartozik, melyik szövetségi rendszerbe. Gazdaságilag is és katonailag is.

A kétkulacsos politika nemcsak nem szokott bejönni hosszútávon, de megvetendő is erkölcsileg. Én már úgy vagyok vele hogy azt szeretném ha kiebrudalnák „azonnali felmondással” Magyarországot az EU-ból és a NATO-ból is, aztán menjen a francba ahová akar. Ugyanez a véleményem a lengyelekről is amúgy, de a törökökről is.
Mondod ezt úgy, hogy nem itt élsz.
 
Jártó Róza
[/QUOTE]
Már hogyne lett volna. pl.: Obama elnök. Magyarország az ő idején tartotta a legszorosabb kapcsolatokat az oroszokkal. Lásd... mikor Horn Gyula volt az elnök. Zsilinovszkij úgy járt Magyarországra mintha "hazautazott" volna és ha itt volt akkor rendszeresen szerepelt is a TV-ben és újságokba.... később volt egy pár év szünet mikor az első Orbán-kormány és a Medgyesi kormány volt. Aztán a Gyurcsány kormány szorosabb kapcsolatokat kezdett ápolni, sőt Putyinnal személyes barátságot is kötött. Annyira, hogy egymás családjához jártak.vendégeskedni... És ezt se kifogásolta még Obama elnök se pedig Gyurcsány elindította a Paks II.-őt is. Mikor Orbán megnyerte a választásokat pár hónapig csend volt az orosz-kapcsolatok terén de akkor Putyinék emlékeztették a kormányt a Paks II-re Innentől gazdasági síkra terelte a kormány a kacsoltatokat pro/kontra..... minden esetben egyeztetve az EU-val. És miért-miért nem innentől azért megjött a szava az USA elnöknek is... Külön megjegyzem, hogy a szerb háborúban mikor a NATO volt a szerbek ellenfele akkor rendszeresen nagy olaj-szállítók konvoja vitte az üzemanyagot és egyéb valamiket, hazámon keresztül az oroszoktól a szerbeknek. De ez sem zavarta az USA-elnököt. Pedig volt ám itt tiltakozás ez ellen elég szépen a lakosoktól is és Orbánéktól is. Mert ha jött a konvoj akkor a lakosok be lettek zavarva a házaikba és a forgalom is el lett terelve. Valamiért ez sem jutott el az USA-elnökök fülébe pedig itt a mostani ellenzék nagy része volt hatalmon.[/QUOTE]

Lehet direkt csak nagyolod a torteneseket ?
Putyin igen normalis volt az elejen es egesz Europa fogadta es jo kapcsolatot apolt vele. Jott a vilagvalsag es nem tudta elengedni a hatalmat es ezert minden eszkozt meg is ragadott . A fegyveres balheja csak tetozte hogy diktaturaba gondolkozik.
Gyurcsany hamar te is Gyurcsany fobias vagy. o se maradt ki a nemzetozi kapcsolatokbol ano mikor Putyinnal baratkozott egesz Europa. Ugy olvastam egyszer volt nala nem egy rendszeres barati bulikat csinaltak. A gazdasagi kapcsolatokat minden magyar MIninszter elnoknek kotelessege megprobalni kiepiteni..azt o se tudhatta hogy pava tancol Putyin is. A Paksrol ano 12 eve kellett targyalni erdeklodesi szinten mert akor az energia letfontossagu volt .Nem kotelezte el magat, es meg az orosz sajtoba se ugy refereltak hogy az oroszokkal bratyizni akar. Az egesz politikai palettan talan legjobban Gyurcsany az aki elkotelezett demokrata es Eu party.
Kizart dolog hogy o kelet fele kacsitgatna vagy kacsintgatott volna.
 
Mondod ezt úgy, hogy nem itt élsz.

Tényleg nem ott élek. És annak hogy nem ott élek, jelentős részben az is oka volt hogy MEGUNDORODTAM attól ami ott megy, politika címen. Többek közt attól hogy azt az EU-t szapulja az ország ami gyakorlatilag eltartja őt a rohadtulsok pénzzel, közben meg a ruszkik dákóját nyalogatja. Képletesen persze.

Nem, nem ez volt az egyetlen oka a kijövetelemnek, elismerem! De ez IS. Számos oka van ám mindig egy ekkora életmódváltásnak, tudod. De ez is belejátszott, és vastagon ám. Nem azt akarom mondani hogy az amerikai politikában minden tetszik, mert messze nem, de azért valahol mégis sokkal őszintébb és nyíltabb, tehát bár a szememben az is rém távol áll a tökéletességtől, nekem mégis sokkal inkább megfelel. Tudod, én régimódi ürge vagyok, akinek még vannak erkölcsi elvei.
Oké, én se vagyok tündér. Elismerem ezt is. De ahhoz képest ami Magyarországon megy... Egyszerűen nem tudja bevenni a gyomrom, na.
 
Tényleg nem ott élek. És annak hogy nem ott élek, jelentős részben az is oka volt hogy MEGUNDORODTAM attól ami ott megy, politika címen. Többek közt attól hogy azt az EU-t szapulja az ország ami gyakorlatilag eltartja őt a rohadtulsok pénzzel, közben meg a ruszkik dákóját nyalogatja.
Egyet tudnod kell, azt roszul tudod, hogy EU-t szapulja az Orszag, en legalabb is azt latom hogy a tobbseg tamogatja az EU-t,
ezt hallom altalaban az emberektol, ( en sem elek az O-hazaban) nemtudom tudod e hogy az Orszagban mukodo Valalkozasok kb;
80% nyugati kezben van ebbol kb; 1700 ceg USA kezben van a tobbi Europai tulajdonos. Gondolod hogy ezek a Cegek csak jo indulatbol vannak ott, mar nehogy a olcso beru profitert es ez elfogadhato hiszen ott is az van ami itt, KI MIT TUD!
Aki okos az ott is penz csinal manapsag! Aztan mind egy jobb vagy Baloldali egyarant.
Az csak egy rohely amit az EU_ad ahoz amit kivisznek az orszagbol profitot!
 
Áruljátok már el lécci, mi az értelme annak a szokásnak hogy valaki csak beidézi valaki más korábbi kommentjét, de egy árva sor saját üzenetet (véleményt, hozzászólást stb) se tesz hozzá/mellé?!

Most őszintén, honnan tudjam mit akar ezzel kifejezni? Mert bevallom, nem tudom. Fogalmam sincs, mi ennek az elharapódzó szokásnak a célja illetve jelentése.
 
Ugyan kerem, egyet kerdezek. Mikor tamadtak meg az oroszok Europat ? 39-ben a finnekkel a haboru csak egy rigo futy volt)
Europa tamadta meg oket 2 x is. Szerintem eszuk agaban sincs a nyugatot megtamadni, orulnek, hogy gazdasagilag rendkivul fejlodnek. Ezt a Demokrata szenatorok akik megrogzott Trump ellenesek es nemelyik Conzervativ szenatorok eroltetik az orosz ellenesseget.
Szerintem ha nem lenne az USA a maga katonai potenciáljával, akkor Európa már nem is létezne rég, mindössze földrajzi értelemben. Politikailag azonban nem. Oroszország része volna, annak nyugati nyúlványa és kész. Amik meg ma olyan országok hogy Németország, Magyarország, Franciaország stb, azok helyett lennének olyasmik hogy Magyar Asszk, Német Asszk, stb. Minden érdemleges politikai önállóság nélkül, kb akkora jogkörrel mint ami Magyarországon egy megyének van.

Azaz messze sokkal jobban el lennének nyomva az országok akkor mint most vannbak az EU-ban, sőt annál is sokkal jobban mint ahogy az Európai Egyesült Államokban lennének, ha az USA példája alapján csinálnák meg.

Nem tudom miből gondolod hogy Putyin olyan önzetlen és drága jó lélek. Miért lenne az? Én se lennék az a helyében. Trump se. Orbán se. TE SE.

Egy államfőnél ez érthető is: az a dolga hogy az országa felemelkedéséért küzdjön. Ezt sokféleképp el lehet érni. Na most ha Európa gyenge, teljesen logikus hogy így vagy úgy de az érdekszférájába akarja vonni, ha semmi másért nem is de azért, mert fél hogy ha ő nem teszi, valaki más megteszi, s az neki régen rossz lesz!

Európa azért létezik, mert létezik az USA és erős. Ez van. Ha az USA nem lenne, akkor tényleg csak aközt választhatna Európa hogy arab kalifátus lesz vagy a ruszkik csicskása. Lehetne másképp is, ha az EU tagjainak megjönne az eszük és megcsinálnák az Európai Egyesült Államokat, összefognának, akkor igen, akkor ha nem is most de reálisan nézve kb 20 éven belül az USA méltó párja lehetne az EU gazdaságilag is és politikailag is. Katonailag is. Igazából gazdaságilag nem hiányzik ma se olyan nagyon sok. De nagy a széthúzás, emiatt nem tudják ezt kihasználni.

Én nem is értem, miért beszélnek manapság több-pólusú világrendről. Nincs több pólus csak egy igazi pólus, és ez az USA: ő a legfőbb pólus, gazdaságilag is és katonailag is!

A második pólus Oroszország, de kizárólag katonailag, mert gazdaságilag csak a „futottak még” kategóriában van benne, kivéve egy dolgot, az olajat (és földgázt).

Harmadik pólusnak mondható TALÁN az EU, de csak gazdaságilag, és már e téren is kb beéri őt Kína. Igazából az olcsó tömegcikkek terén le is hagyta. Katonailag azonban nem igazán jelentős még, kivéve természetesen a szárazföldi hadseregét. De azzal csak a határai közelében fenyegetőzhet, szóval kb indokínában meg Tibetben és talán Mongóliában. Szóval katonailag ő se egy igazi „pólus”. Eléggé rágyúrt erre az utóbbi időben, szóval LEHET hogy majd lesz belőle egy „pólus”, de perpillanat még messze van ettől.

Szóval nemhogy több-pólusú világ nincs de kétpólusú sem. Egypólusú van. Az EU lehetne a másik pólus, de ehhez összefogás kéne, és Orbán épp ezt igyekszik minden módon aláaknázni. Disznó dolog. Komolyan jöhetne egy nagy sertéspestis Magyarországra, ami kiirtja a disznókat arrafelé...
 
Áruljátok már el lécci, mi az értelme annak a szokásnak hogy valaki csak beidézi valaki más korábbi kommentjét, de egy árva sor saját üzenetet (véleményt, hozzászólást stb) se tesz hozzá/mellé?!

Most őszintén, honnan tudjam mit akar ezzel kifejezni? Mert bevallom, nem tudom. Fogalmam sincs, mi ennek az elharapódzó szokásnak a célja illetve jelentése.

Peddig igen egyertelmu! Hatha nem erted, To Bad!
 
Peddig igen egyertelmu! Hatha nem erted, To Bad!
Hogy micsoda?! Figyelj, most bosszantani akarsz? Mert ezt se értem amit ideírtál. Nem magyaráznád el olyan részletességgel, CÉLOZGATÁS NÉLKÜL, tehát EGYÉRTELMŰEN, mintha egy gyengeelméjűhöz beszélni, mi a célja annak hogy beidézel valamit de semmit nem szólsz hozzá?!

Mert kurvára nem értem még most se. Nem bánom ha emiatt idiótának tartasz, oké legyek az a szemedben, no problem. De kérlek áruld már el!
 
Hogy micsoda?! Figyelj, most bosszantani akarsz? Mert ezt se értem amit ideírtál. Nem magyaráznád el olyan részletességgel, CÉLOZGATÁS NÉLKÜL, tehát EGYÉRTELMŰEN, mintha egy gyengeelméjűhöz beszélni, mi a célja annak hogy

beidézel valamit de semmit nem szólsz hozzá?
!

Mert kurvára nem értem még most se. Nem bánom ha emiatt idiótának tartasz, oké legyek az a szemedben, no problem. De kérlek áruld már el!
okostoni HOZZASZOLT csak keresdd meg ,hogy honnet es mit !
avval a hatalmas nagy eszeddel lathatnad --- olyan roppant nagy computer tudosnak tartod magad es meg ez se megy ??
a nagyapadkoruval meg tudd hogy hogyan bansz
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,948
Tagok
615,342
Legújabb tagunk
Kovács Lászlóné13
Oldal tetejére