Vizsgaanyagok, tételek, szakdolgozatok

Tessy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, szakdolgozatot írok a román nyelv tanításáról magyar tannyelvű óvodában. Sajnos nem találok semmiféle szakirodalmat ezzel kapcsolatosan. Ha van Nektek vmi anyagotok, kérlek osszátok meg . Köszönöm
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Az a feladatom, hogy összefoglaljam 10 pontban, mik a környezeti nevelő feladatai. A pontokat egy-egy mondatban magyarázzam meg és rangsoroljak a feladatokat tekintve (számomra mi a legfontosabb ezek közül, stb.). A környezeti nevelő szakvizsgával rendelkező kolléganők talán tudnának segíteni :) Köszönöm szépen!
 

Emília 38

Új tag
Sziasztok! Államvizsga megírásához kérem a segítségeteket. Témákra lenne szükségem,útbaigazításra,esetleg kész dolgozatra mintaként! Előre is köszönöm a segítséget!!!
 

ronix7-7

Állandó Tag
Állandó Tag
Ped. és cs.segítok!
A képzésetek régi leánykori neve Pedagógiai asszisztens. Tehát a can hun.-on lévo tételsor elso 7 tétele megegyezik. A 17. ételhez is találtok segítséget itt elobbre a can.hun.-on. A hivatalos tételsorokat megtaláljátok az NSZFH oldalának 570-71. sorában. Beírjátok a googleba "Pedagógiai és családsegíto munkatárs kidolgozott tételek", ott találjátok A komplexszakmai vizsgákhoz " oldalt. A pedagógiai részhez, tételekhez mindent megtaláltok az interneten, a tétel egyes részeit, ill a fontosabb hívó szavait beutve minden elokeresheto. Saját magatoknak érdemes roviden kijegyzetelni,mert kozben meg is tanuljátok, vizsgán vissza tudtok emlékezni még olyanra is, melyet jegyzetelés kozben olvastatok (amire álmotokban sem gondoldolátok).
Még egy segítség, egy elég friss doktori disszertáció elérhetoségét is felteszem ide, melyben megtaláljátok a szociális Tv.-t, rendeleteket, mindent, ami a családsegítés tárgyában lényeges és fontos. A felsorolt szakirodalomban megtalálhatjátok a Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció 2011-2020.-at is.
[HIDE-THANKS]doktori.myme.hu/461/1/rostaneieza_dosszertacio.pdf[/HIDE-THANKS]
 

Tessy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, érdekelne bármilyen anyag a téri orientációról. (Szakdolgozat, könyvek, cikkek stb.)
 

anita1022

Új tag
Sziasztok!
Valaki nem tudná esetleg felrakni az óvodai dajka képzés kidolgozott tételeit! Nagyon szépen köszönöm, fontos lenne.
 

Mtundecs

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
1-es fokozati dolgozatomra gyűjtök anyagot zenéből óvodában. Kérem, aki tud segitsen megtalálni Kokas Klára műveit: A zene felelmeli a kezemet, Öröm, bűvös égi szikra- vagy bármi ehhez kapcsolódó anyagot szivesen elfogadok. Köszönöm a segitséget.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok!
1-es fokozati dolgozatomra gyűjtök anyagot zenéből óvodában. Kérem, aki tud segitsen megtalálni Kokas Klára műveit: A zene felelmeli a kezemet, Öröm, bűvös égi szikra- vagy bármi ehhez kapcsolódó anyagot szivesen elfogadok. Köszönöm a segitséget.
Ezt láttad már? Igaz, nem a könyv, attól sokkal több. Klára néni csodás tanítása
 

tommka

Új tag
Sziasztok elnézést nem jól írtam nem modulzáró írásbeli hanem a központi írásbeli mintafeladatok ha valaki ebben tudna segíteni nagyon megköszönnénk:)

Köszi:Zsu
 

Puding1220

Új tag
Sziasztok!
Pedagógiai és családsegítő munkatárs képzésre járok. A szakdolgozatom témája: A társadalmi devianciák különös tekintettel az iskoláskorúak körében. Aki tud esetleg hozzá szakirodalmi könyveket címeket, esetleg pdf-ként könyveket belinkelni szívesen fogadnám. Köszönöm a segítséget előre is.



Jó estét! Én most járok erre a szakra,és szeretnék egy kis segítséget kérni! Esetlegesen eltudná küldeni a szakdolgozatát,vagy a vázlatát. Most írok elsőnek ilyen,és kicsit bizonytalan vagyok! Köszönöm előre is.
 

ronix7-7

Állandó Tag
Állandó Tag
Puding1220-nak!
Alap szakirodalom:
-Buda Béla-Andorka Rudolf-Gyorgy István-Dong Katalin: Társadalmi beilleszkedési zavarok Magyarországon, Kossuth, 1986
-Rácz József: Ifjúsági szubkultúrák, fiatalkori "devianciák", Bp.Magyar Pszichiátriai társaság, 1989
Dr. Patai Klara: Szenvedélybetegségek. Egészségnevelo kézikonyv pedagógusok, védonok,egészségnevelok, szulok számára, Glaxo és a Zsiráf kft kozos kiadása a Voroskereszt az Ifjúságért Alapítvány támogatásával, 1994
(Rácz J. a társadalmi komtroll elméletek tudója)
Kicsit írsz a
*a devianciák elmélete, torténete -1. Szociális dezorganizáció(szociológiai iskola Chicago, 1930-as évek: Park és Burgess elmélete, 2. Funkcionalizmus (30-as évek Usa-kiemelkedo egyéniségei Durkheim(u-n 2 ponttal ejtendo)+ Merton, Durkheim elméletének folytatását Kai Erikson vitte és fejlesztette tovább. 3.Anómia elmélet (deviancia) Durkheim nevéhez fuzodik, az anómia elméletét, koncepcióját Merton fejlesztette tovább (pl.elidegenedés..)
*Deviancia fogalma, deviáns viselkedési formák, jellemzoi
* ongyilkosságról -írsz Ringel bécsi professzor ongyilkosságot megelozo presuiciduális szindrómáról, a szindróma hármasát, mely jellegzetes,szabályszeru állapot>jelzés a kulvilág felé
*Drog, alkohol, dohányzás, egyéb fuggoségek(játék, Tv, internet...fuggoség)
*Ezek megelozése
Irhatsz a stesszrol, stresszorokról( Selye János: Gyozelem a stressz fellett-talan ez a pontos cím). Iskolai stressz, szorongás...
Google-ba írod: fiatalok beilleszkedési zavarai Magyarországon> itt a 8-9 oldalig sok jót találsz: A nehezen nevelheto..,Tárad. beil.zavarok...,Beill. zavar.Tanulási éateljesítmény zavara. Viselkedési zavar.(docplayer.hu) -letoltheto, A problámás diákc. is letoltheto, sot pedagógus feladatairól is olvashatsz
Folyt.
 
Oldal tetejére