Kedves Barátom! - Levél Kanadából

Kedves Barátom!


Sok éve panaszkodtok nekem (is), legfőképp az otthoni állapotokról. És engem sürgettek már vagy négy éve, hogy írjam már le a véleményem.


Merthogy négy évvel ezelőttig írtam gyakran, mindenféle újságban, azóta nem. Hát azért nem írok négy éve, mert akkor is falra hányt borsó volt. Akkor, a legutóbbi cikkemben azt írtam, hogy fogjatok össze, ha le akarjátok váltani ezt a bandát, mert négy év múlva (most) sokkal nehezebb lesz, ha éppen nem lehetetlen. Merthogy az ingát felakasztották, az nem tud visszalengeni. Akkor azt mondtam, háááát, ha nektek ez így jó, (mert mégiscsak megválasztódtak megint, mert nem akartatok együttműködni), akkor miért én dumáljak bele innen tízezer kilométerről?

Másik, hogy otthon már réges-régen nincs vitakultúra. Tény, hogy írhatsz akár a rőtbóbitás kacagó gerle nemi életéről is, akkor is a kommentek között már a második sorban beindul az anyázás, cigányozás, zsidózás, vagy legújabban a sorosozás. Meg, hogy könnyű innen a messzeségből, a nyugati partról osztani az észt. Ebben van igazság, de abban is, hogy az okos más hibájából tanul.

Otthon valódi vita nincs, érzelmek vannak, indulatok, düh, irigység és félelem, mint az egész országban.

Emlékszem (tinédzser koromban olvastam), Lukács György írja valahol, hogy a nácik a gyűlöletet, a komcsik meg a félelmet használták hatalmuk fenntartására.

Szerinted ma melyik folyik otthon, kedves barátom? Szerintem mindkettő, mesteri keverékben.
Ez már annyira szürrealista, hogy már se nem vicces, se nem tragikus, inkább hihetetlen. Nemcsak a tettek, a reakciók is e világon kívüliek. Putyin tanulni jár Pestre, Erdoğan felkészül, és már Kim Dzsongun is beadta a vízumkérelmét.

Korábban több mint száz cikkben és interjúban kifejtettem, hogy ami hazánkkal történik, az történelmi léptékkel is bűn. Olyan eszméletlen történet, amibe Orwell tolla is beleremegne. Az, hogy az internet korában, a 21-ik században ilyen demagóg dumával valaki népszerű lehessen, ilyen agyament egybites propaganda csatornákat üzemeltessen közmédia címen, ahhoz olyan társadalmi helyzetet, szellemi és idegi állapotot kell feltételeznünk a nép részéről, amilyet én nem is merek elgondolni.

Már sokszor elmondtam neked, hogy ez a hatalom az én szememben, a kor viszonyaihoz képest, bűnösebb az előző kettőnél. Kádár, sőt Horthy rendszerénél is. Én úgy látom, hogy Kádár és Horthy is jobban képviselték az adott kor lehetőségein belül a nép érdekeit, mint Orbán ma. Nekem egyik iránt sincs sok szimpátiám (Kádár elől megszöktem családostul, két könyv is íródott róla; Horthy alatt meg kiirtották édesapám első családját, beleértve két testvéremet is).

Az a kettő azonban többé-kevésbé kötelező volt, és – nem enyhítendő a bűneiket – Kádár meg Horthy is valamelyest enyhítette a háttérben diktáló nagyhatalom akaratát. A „cucilizmus” jobb volt nálunk, mint a környező országokban, és Horthy is próbálkozott ezzel-azzal. Akkor, mint addig szinte mindig, a történelem rossz oldalán álltunk.

Most viszont, először az újkori történelmünk során, igazán Európához tartozhatnánk, békés ország lehetnénk, háborúk, sőt harcok nélkül, építhetnénk hazánkat, szépen lassan, de biztosan felzárkózhatnánk a fejlett nyugathoz, amire mindig is vágytunk. És, tegyük hozzá, amihez a külföld óriási pénzügyi segítséget is adott. (Igaz, kihívást is, a globalizált világban a verseny vállalását). Élvezhetnénk a szabadságot, a vállalkozás és a szellemi kibontakozás lehetőségeit. Az új, innovativ technológiákban élen járhatnánk. Orbán kétharmaddal nemzeti összefogást hozhatott volna létre, és különféle nézetek bevonásával gyors fejlődésnek indult volna hazánk. Ehelyett a vezetők a gyűlölet, az állandó, légből kapott és mesterkélt háborúsdi útját választották. A hazugság és a félelem országát hozták étre. A hülyék meggazdagodását, a lopást és az intézményesített korrupció rendszerét. És ennek fedezése során annyira felbőszítették és lezüllesztették a társadalmat, hogy ennek helyrehozatalához igen hosszú időre lesz szükség. Az agymosás olyan szintjét érték el, ami Európában párját ritkító, történelmi léptékkel is. Főleg békeidőben. Mi régen nem hittük el, hogy pl. a románokat úgy el lehetett nyomni, mint ahogy Ceaușescu tette, Európa közepén. Aztán most itt vagyunk mi, ráadásul elnyomó háttérhatalom nélkül, sőt EU és NATO tagsággal támogatva.

A nyolcéves agylúgozás fokozatosan egyre lejjebb vitte az országot. Ma olyan dolgok történnek, amiket pár éve elképzelni sem tudtunk volna. Nemcsak arról van szó, hogy a régió éllovasából sereghajtók lettünk, (még Lengyelország is megelőzött bennünket, a történelem során először).

Az emberi értékek és viszonyok még fontosabbak, azok hosszú távon sem könnyen hegednek. A toleranciát, a szolidaritást kiölték a társadalomból. Teljesen. Másrészt meg, ahol nem kellene a tolerancia, ott olyan birkatürelemre nevelték az országot, amilyen még a 70-es években sem volt. Igaz, most vannak szelepek. 600 ezren már elmentek. Tehát ahol létszükséglet az egymás iránti szeretet és türelem, ott ökölrázás folyik, ahol viszont nem kellene hagynunk magunkat, ott birkatürelem és apátia van.
Négy éve ezt írtam a nemzeti konzultációkról: „Konzultáció címén olyan együgyű hülyeségeket kérdez meg a néptől, a te pénzeden, amitől az állatóvodában az enyhén retardált 14 hónapos orangután magához nyúl, és helyből hatalmas hátra szaltókat csinál. Azóta se szóltatok neki, a betegnek, hogy vegye be a gyógyszerét. Vagy legalább írjon vékonyabb papírra". És ezekből volt egy pár azóta.

Négy éve íródott ez is: „Negyedszázad alatt gulyás-kommunizmusból szépen puszta-kapitalizmussá lett az ország. Európa egyik leggyorsabban fogyó nemzete és harmadik legszegényebb országa lettünk.” Régen a szocialista blokk "Legvidámabb Barakkja” voltunk, ma legfeljebb a „Balkán Legelcseszettebb Összeszerelő Üzeme” címet kaphatnánk meg.
Tudod, azon mentem le hídba leginkább, amikor tavaly a Heineken vörös csillagjáról ment a propaganda. Hogy komcsi jelkép. De hiszen az egész ország bűzlik a „cucilizmus” rothadó szagától! A bratyizás, a mutyizás, a szürkeség, a földre néző emberek, a vitakultúra teljes hiánya, a felszínesség, a türelmetlenség, a bürokrácia, a kivagyiság, a hantázó és gazdagodó politikusok, a korrupció mindent átszövő bűzétől. Az egész otthoni politika igazi komcsi alapokon nyugszik. (És itt nem a 80-as évek reformistáira gondolok). Legfőképpen pedig a kormányzásnak nevezett mutyi. Persze közben ünnepeljük a Horthy-korszakot is. Volt KISZ-titkárok, pártmunkások, és párt-firkászok vezetik az országot, és persze köztük a besúgók. Igen, a volt komcsi ügynökök is a politika magasságaiban dolgoznak ma is.

Ez megnyilvánul tartalomban és stílusban is: minden területen centralizálás, teljes kontrol, minden idők legnagyobb és legdrágább kormánya (amiben nincs egészségügyi, oktatási vagy környezetvédelmi minisztérium). A másik véleményének az elnyomása, karaktergyilkosság, nem az a lényeg mit mond, hanem, hogy ki mondja, rákosista stílus (aki nincs velünk, az ellenünk van, a haza nem lehet ellenzékben, ellenzék nélkül is működik a parlament), stb. Aztán lásd köztévé: tiszta korai Kádár-rendszer! Emlékszel, barátom, gyerekkori viccünk, amikor a zsiráf megkérdi a sivatagban a két oroszlánt, miért cipelik a hatalmas vasdarabot. „Hát milyen jó lesz, ha letesszük” –, mondják. Én ezt érzem, amikor kikapcsolom a Mirgáncs 1-es csatornát.

Nekem „könnyű”, mert utána körbenézek, és Kanadát látom a szabadsággal, a nyugalommal, a mosollyal, a szeretettel. Igaz, fáj a szívem a hazámért, amelyből ez lett, (és ahol a demokráciáért én is vagy tizenöt évet dolgoztam a gengszterváltás után). A szeretet szigete helyett az utálat, gyűlölet, a félelem, a méreg és idegbaj országa. (Hazánk az utolsó helyen áll az OECD boldogságindexében, és majdnem utolsó a társadalmi tőke, az egymás iránti bizalom terén is).
Itt hetekig nem látom a miniszterelnökünk hülye pofáját a tévében, otthon meg minden róla szól. Tudom, a ti helyzetetek nehezebb, a külvilágot nem tudod kikapcsolni. Ezért írok most.

Te ugyan arra kértél, írjak nyílt levelet én is a Kárpát-medence géniuszának. Inkább írok olyanoknak, akiket nem tartok gazembernek, például neked, barátom. Végül is kik a címzettjei a levélnek? Legfőképpen te, aki lassan, de jössz ki a kómából a pesti kórházban. Meg te, a miskolci közmunkás, a pesti milliárdos, a kispesti hajléktalan, a sakk nagymester, a keleti szélen tengődő roma, a híres komédiás, az óceánjárón dolgozó mosogató, a médiatulajdonos, a kórházban fekvő festőművész, a világhírű sportoló, a rokkant, a politikus, a kisnyugdíjas és a nagy játékos. Te, aki sírsz, ha átléped a határt, és te, aki lélekben már Londonban élsz. Te, a vegasi tervező, a mérnök és nyugdíjas tanár, munkás és művész, tanuló és nyugdíjas.

Mert most talán még van egy esélyetek, hogy megszakítsátok a zombik uralmát, visszaadjátok a népnek az ellopott országot, a hitet, a szeretetet, a nyugalmat, és hagyjátok az embereket, hogy dolgozzanak, jólétet teremtsenek. Hogy kidobjátok a hatalomból a régi KISZ-titkárokat, ügynököket, és az új generációnak biztosítsátok a boldogulást a saját szülőhazájukban.

Hogy ezt az eddigi sok hülyeséget és gonoszságot ki hiszi el, az a választásokon kiderül.
Azt tudjuk, mennyire rövid népünk memóriája. A szabad világban, ha egy vezető mond valamit, általában később számon kérik rajta. Otthon ezek elfelejtődnek. Szerinted mi lett a söralátéttel? Vagy a beígért adócsökkentéssel, a világ legmagasabb ÁFÁ-jának, és a bevezetett félszáz új adónemnek a tükrében? Igaz, az egymillió munkahely majdnem teljesült, csak éppen Londonban és otthon közmunka gyanánt. Fognak-e az emberek emlékezni ezekre a dolgokra a választás napján? Eszükbe jut-e a Malév, vagy a forint bedöntése és a Matolcsy által beígért 5-7%-os növekedés?

Nem vagyok baloldali, tudod jól (itt Kanadában is a konzervatív kormányt támogattam – a mostani enyhén szólva nem tetszik). De itt nem bal- meg jobboldalról van szó, hanem demokráciáról.
A választások előtt meg kellene kérdezni, mi van a másfél milliárddal, ami a roma programban tűnt el? És a vörös iszap kártérítése, a kaszinók, Kishantos, a trafikok, nemdoktor (csaló) schmittpali, a Liget program, a várba költöztetés, az M3, az M4, az MKB eladása, az MNB körüli millió botrány, a milánói expo, a NAV-botrány, a kitiltási botrány (hívjatok tolmácsot), az Öveges program, Questor, 20 ezer beengedett migráncs, a 3500 beengedett menekült (amit eltitkoltak), a Várkert bazár, a Pharaon-ügy, kamupártok finanszírozása, Margit-híd, Népszabadság, hirdetőoszlopok, V. ker-Rogán ingatlaneladásai, Felcsút – ez vagy száz botrány egy név alatt, kisvasút, stadion, közpénzek közpénzjellegének elvesztése, balatoni jachtkikötő, takarékszövetkezetek, földpályázatok, Malév (ja, az már volt), paraolimpiai bizottság, olimpiai pályázat, vizes világbajnokság költségei, festménykölcsönzések, Elios-ügy, M4-es autópálya, közmédia, Origó, Kisvárda, online pénztárgépek, mobilgát, Semjén másolt doktorija és helikopteres vadászata, magán nyugdíjpénztárak, az önkormányzatok kvázi lefejezése, az ügynöktörvény elsumákolása,… na, jó, leállok, mert reggelig lehetne sorolni.
Anyám, borogass!
Már sokszor elmondtam, hogy nemcsak itt, de már fél demokráciákban is réges-rég repülnének olyan emberek, akik így lopnak, csalnak, hazudnak. Egy ilyen Olaf-jelentés után Orbán úgy hasalt volna el bárhol a világon (oké, kivéve vagy húsz országot, Venezuelától Szomáliáig), mint a csuklyás patkány (rattus norvegicus) a látványpékség küszöbén. A többiekről nem beszélve.
Nemrégiben Orbán mondta a nagykövetek tanácskozásán: „Egyedül maradtunk. Egyedül kell megvívnunk a csatákat”. Ez igaz, az első fele. Csatázni nem kellene, nincs is nagyon kivel. Azonban, ha Európa bármely más vezetője ilyen beismerést tenne, akkor azzal be is adná lemondását. Ez a legnagyobb kudarc, ami egy EU-s tagállamot érhet. És ez mindent elárul.
Orbánnak irtózatos szerencséje volt annak idején Gyurcsánnyal és az őszödi beszéddel, ki is használta rendesen. Aztán szerencséje volt a világválsággal, majd harmadszorra az Európát elözönlő migránsokkal is. Ezek nélkül nem lenne ilyen hatalma, és nem lenne ilyen állapotban az ország.

Kérdés, népünk rájön-e arra, hogy azért, mert Európa impotensen és hülyén kezelte eddig a migráció kérdését, (ebben Orbánnak jó kis szerepe volt), abból nem kellene következnie annak, ami otthon van. A környező országok sem engedtek be migránsokat, mégsem volt teletacepaózva az ország egy vigyorgó vénember képével évekig, sok tízmilliárdos költségen. Ők csak egyszerűen nem engedték be őket. Ráadásul Orbánék végig hazudtak, mert közben beengedtek sok ezer migránst, többet, mint az összes környező ország összesen.
Meglátjuk, népünk átlát-e a szitán. Rájön-e arra, hogy abból, hogy az egyik impotens hülye, még nem következik, hogy a másik gecivé váljon, és mellesleg szétlopja az országot.

Tudod barátom, a szeretet soha nem hal meg természetes hallállal. Ezt most is erőszakkal ölték meg, kaszabolták le, hintették be a helyét a gyűlölet és a félelem magjaival. Egy új vezetésnek, ha netalántán mégis létrejön, ennek visszafordítása lesz a legfontosabb feladata. Mert az ország egyik fele nem utálhatja a másik felét. Egy nép fejlődni csak békében, szeretetben, nyugalomban tud, és erre most, Orbán bandáját kivéve, megvannak a feltételek. Egy a sorsunk, mert egy nép vagyunk, egy a hazánk, egy nyelvet beszélünk, egy történelmünk van.

Magyar, zsidó, cigány és a többi is mind egy hajóban evez.
Emlékszel, amikor otthon Miskolcon, a zsarnai piacon mászkáltunk, és néztük a sok csalót, hogy verik át az embereket az itt a piros hol a piros trükkel? Megjegyeztem, furcsa, hogy ezek még szabadlábon vannak. Emlékszel mit mondtál erre? Azt, hogy ez igaz, de az az igazán hülye, aki leáll ezekkel játszani.
Nagyjából ezt kellene észben tartani április 8-án. Remélem, addigra kilábalsz a betegségből, a hosszú kómából, talpra állsz, és el tudod majd mondani a véleményedet!
Vancouverből ölel barátod,

Frank Tibi

Dr. Frank Tibor, kanadai matematikus-közgazdász és üzletember írása

dr frnak tibi.jpg
 
Csak ennyit akartál mondani az egész üzenetre?
A megvédés azt jelenti ugyanott maradtak a határok
De időnként hol az egyik akarta elfoglalni a másikat
Korean_war_1950-1953.gif

Az ideiglenes határok(elfoglalt terület) e szerint változtak
A végén pedig épp ugyanott maradt mint volt
38. szélességi fok

Mi más ez mint patthelyzet?
Ugyanott fejezték be ahol elkezdték
Ha akarod döntetlennek írom


Vietnam egyértelmű vereség Ott semmit nem értek el csak millió halottat
Mi az hogy katonailag nem veszíteni?
Ejnye Setni ha üzenetemből csak azt a két sort vetted ki akkor felesleges volt
Én mást írtam
Amerikáról írtam és a dolgairól a Koreai háború csak példa volt miként szeretnek beleszólni mindenbe.És erkölcsi magaslatokból vérengzenek.
De írhattam volna vereségnek Afganisztánt és Irakot is.
Amikor a kitűzött politikai célok nem valósulnak meg az vereség katonailag is
Amennyiben a hadsereg nem érte el a politikai célokat.
Teszem azt a végén aki küldte őket az hívja vissza
Akkor beismert vereség
És a Vietnami háború pont ilyen volt
De Koreáról ezt:
Vesszen mind! - Amerikai háborús bűnök Koreában
Persze hogy politikailag vesztettek hisz nem vagy csak hiányosan érték el a céljaikat.
 
Persze hogy politikailag vesztettek hisz nem vagy csak hiányosan érték el a céljaikat.
Még hogy hiányosan teljesült?
Mért van olyan érzésem magyarázod a fehéret az nem fehér?
Amikor a kitűzött politikai célok nem valósulnak meg az vereség katonailag is
Amennyiben a hadsereg nem érte el a politikai célokat.
Teszem azt a végén aki küldte őket az hívja vissza
Akkor az beismert vereség.(Vietnam)
Nem csak az a katonai vereség ha mindenki meghal.
Az is az ha a kitűzött célok nem lettek elértve
Biztos nem tudod:
De a teljes Korea egyesítése volt a cél mindkét hadviselő félnek
Na, az semennyire se teljesült.

Döntetlen és patthelyzett lett a vége.
Az máig sincs lezárva
Csak fegyverszünet lett.
És az fehér hogy senki nem érte el célját.
Mit kell ezen szépíteni (.a döntetlen volt a cél,de jó nem kaptunk ki többre)
Nem magyar foci ez!!!
Legalább a képet nézted volna a célok rajta vannak:
Korean_war_1950-1953.gif
 
Utoljára módosítva:
Kérem tisztelettel erről beszéltem, ismét mellé tetszenek beszélni és csúsztatni tetszenek..
A Föld lakossága néhány évtized alatt megduplázódott.. A 7,5 milliárdból 5 milliárd a hátrányos helyzetű..
Miközben Európa lakossága egyre csökken, számos területen munkaerő gondokkal küzd, a világ jóval szegényebb részén némi túlzással exponenciálisan nő a népesség, ezzel egyenes arányban csökkennek a lehetőségek a minőségi életre... Bizonyíthatóan nem változott 1960 óta arányaiban a migráció.. a világ változott.. s sokkal nagyobb számszerűség azért is feltűnő, mert Európában közben csökken, vagy stagnál a népesség, s nem szabad elfelejteni a régebben érkezők már harmadik generációja is felnőtt, akik pedig már európai állampolgárok.. De a szokásaik hagyományaik jó részét megőrzik, s ennek fontos része a vallás is ... Ami további konfliktusokra ad lehetőséget...
De Magyarországnak nem a menekült kérdés a legnagyobb gondja 2018-ban, ugyanis az államilag beengedetteken kívül, akik ahogy megkapták a papírokat észt vesztve továbbálltak nyugatra, nincs menekült az országban....vagy rendészetileg kezelendő csupán... Azt mondják a hídon akkor kell átmenni amikor odaérünk.. Ez az egész menekültekre mutogatás, hivatkozás nem más mint gumicsontok tömkelege, figyelem elterelés a valós problémákról, s arra alkalmas, hogy legyen egy kérdés amiben azonos állásponton van az ország többsége, ha bekövetkezik , de még csak nem is látszik mikor következhetne be... Az ország jelenlegi állapota viszont nagyon jól látszik....S ha a kormány az ország érdekében akar tevékenykedni, akkor azt kellene felmutatnia mit tett a nyugdíjak ellopásán, az unios pénzek baráti szétosztásán, a pénzért árult állampolgárságon kívül, miért van a kormánypárt országos listáján több köztörvényes bűnöző, miért van miniszteri pozícióban több a közpénzzel, közbizalommal visszaélő, miért nem lehet nyilvánosan megvizsgálni egyesek eulottó szintű gazdagodását.. etc. Az, hogy a jelenleg ellenzékben lévők pártja anno lopott, visszaélt a hatalommal, az már történelem. A mostani jelöltjeiket az urnák előtt lehet értékelni... De a FIDESZ kormány a jelen, amelyik a kampányát is közpénzből folytatja... ( Én nagyon szeretném ha a mostani kormánytagjainak is papírjuk lenne magyar bíróságtól (ahogy pl. Gyurcsány Ferencnek), hogy nem loptak, nem éltek vissza a rájuk bízott hatalommal...
Az a világon sehol, csak Magyarországon választási érv, hogy az ellenzék mit tenne ha hatalomra kerülne.. A fent hívatkozott Donald Trump is azzal nyert, hogy azt mondta el, Ő mit tenne... S más országokra azért sem érdemes hivatkozni, mert ott bizony működnek a fékek és ellen fékek. Sehol a világon nem teheti meg egy kormány, hogy a választás előtt kiüríti a kasszát hozomra...(Ráadásul ebből saját újra választására költ milliárdokat) De azt sem, hogy személyre szabott rendeleteket hozzon, mint pl. a világörökségi területen lévő ingatlanok esetén az állam elővásárlási joga, ami nem lenne rossz törvény, ha nem konkrét ingatlanról és nem konkrét akcióról szólna, ahogy a Lex CEU...etc
Arra tessenek mondani példát, hogy pl mit tervez a kormány az 1,2 milliós cigányság helyzetének rendezésében, vagy az oktatás, egészségügy katasztrófális helyzete megérdemel-e saját hozzáértő minisztert? Mennyiben természetes dolog az, hogy emberek aki egész életükben főfoglakozású politikusok voltak milliárdosok lehessenek....
 
Utoljára módosítva:
Bizonyíthatóan nem változott 1960 óta arányaiban a migráció..
Erről már beszéltünk! Arányaiban nem változott persze, de abszolút számokban ez exponenciális növekedés. Magyarországnak nem a menekültkérdés a legnagyobb gondja. Igen, ezt akár még el is tudom fogadni, de az EU és az ENSZ is liberalizációra készül, te pedig gumicsontot emlegetsz?! Na ezért nincsen érdemi párbeszéd a felek között! Te is nagy szavakkal dobálózol, katasztrofális helyzetek stb. Erre mondtam, hogy le kellene higgadni, és várjuk meg a választási eredményt. Persze, ha korteskedni akarsz, tedd azt! Ezzel sincsen semmi baj! De legalább ne nézzük hülyének egymást! El kellene fogadni, hogy mások másként súlyozzák a dolgokat! (Sajnálom, Gyurcsány Ferencre a 2006-os esemény óta csak zsigeri - poszttraumás - reakciókat vagyok képes adni. Inkább passzolom a dolgot.)
 
Ezek szerint a jövő a birodalmaké és a fajelméleté?! Mellesleg a magyar kormány valóban nem mindig ízléses, de nagyon is érthető módon a Soros-féle utópia megvalósítása és az általa finanszírozott NGO-k politikai tevékenysége ellen küzd, korántsem antiszemita indíttatásból. Ugyanezt teszi Izrael állam is. Nem véletlenül erősödött fel a két állam közötti titkosszolgálati együttműködés, és nem véletlenül járt nálunk a zsidó állam miniszterelnöke. (A magyar állam másfél millió euróval támogatta a szabadkai zsinagóga felújítását - hogy egy legutóbbi példát említsek.) Csak hát ahogy itt, a CH-n személyeskedéssel helyettesítik az érdemi vitákat, a politikában a fasisztának, rasszistának vagy épp a hazaárulónak minősítés tölti be ezt a hálátlan szerepet. Manapság a politikai küzdelem - sajnos - ilyen. Te kinyilvánított módon fajelméleti alapokon állsz, nem értem, mi jogon bírálod - igaztalan módon - antiszemitának a magyar kormány Soros elleni fellépését. Ha el is képzelhető - és ennek lehet alapja (!) -, hogy a kormány tevékenysége alkalmas arra, hogy felerősítse a magyar társadalom bizonyos köreiben meglévő hagyományos antiszemitizmust, a politikai logika nem antiszemita alapokon áll. Egyszerűen a konzervatív és a liberális ideológia és a mögöttük húzódó érdekek ütközésének vagyunk a szemtanúi. És ismét ellentéteben veled, aki fajelméleti alapon állsz, a kormány kulturális/civilizatórikus különbségekre (illetve másodsorban gazdasági megfontolásokra) - nem pedig génszennyezettségre - hivatkozva támadja a muszlim tömegek betelepíttetését. Ha ugyanis valami berobbantotta az antiszemitizmust a mai Európában, az épp a liberális bevándorláspolitika által importált iszlám fundamentalizmus. Ráadásul a kozmopolitizmus és a birodalmi politika ideológiailag nem feltétlenül áll ugyanazon a platformon. Összefoglalva: aki fajelméleti alapon áll, az ne nagyon vádoljon másokat antiszemitizmussal, ami ugye - ha logikailag nézzük - egy kisebb osztály a fajelméleten BELÜL.
Elég őszinte vagyok ahhoz hogy bevalljam, - be is vallottam fentebb - a génjeimre való hivatkozásnak van bizonyos összecsengése egyes fajelméletinek tekintett nézetekkel, és ez tulajdonképpen nekem magamnak se tetszik. De azért ne feledkezz meg azért arról a semmiképp se aprócska tényről, hogy ez az érzés azóta van bennem, és csakis azóta mondogatok ilyesmiket, hogy a MAGYAROK, és nemcsak a kormány hanem a közemberek egyre nagyobb hányada is és egyre gyakrabban! - elkezdett ZSIDÓZNI. És hogy különböző úton-módon de végülis elüldöztek engem is abból az országból amit addig a hazámnak hittem, még ha nem is konkrét életveszélyes fenyegetésekkel üldöztek el (bár azóta kaptam olyat is).

Szóval ezt NEM ÉN KEZDTEM, hanem TI. Az meg remélem világos neked hogy ha valakit állandóan lecsepülnek és elnyomnak, felébred benne a dac sőt a gőg is, és ellenlépésként ő is kifejleszt olyan tulajdonságokat mintegy védekezésül, amit különben esze ágában se lenne.

Amikor tehát nektek e szavaim nem tetszenek, akkor a saját tükörképedet ócsárolod, holott az a kép még nem is mutatja be minden ellenszenves tulajdonságotokat igazán realistán, mert én még sokkal szelídebb vagyok.
 
Utoljára módosítva:
Elég őszinte vagyok ahhoz hogy bevalljam, - be is vallottam fentebb - a génjeimre való hivatkozásnak van bizonyos összecsengése egyes fajelméletinek tekintett nézetekkel, és ez tulajdonképpen nekem magamnak se tetszik. De azért ne feledkezz meg azért arról a semmiképp se aprócska tényről, hogy ez az érzés azóta van bennem, és csakis azóta mondogatok ilyesmiket, hogy a MAGYAROK, és nemcsak a kormány hanem a közemberek egyre nagyobb hányada is és egyre gyakrabban! - elkezdett ZSIDÓZNI. És hogy különböző úton-módon de végülis elüldöztek engem is abból az országból amit addig a hazámnak hittem, még ha nem is konkrét életveszélyes fenyegetésekkel üldöztek el (bár azóta kaptam olyat is).

Szóval ezt NEM ÉN KEZDTEM, hanem TI. Az meg remélem világos neked hogy ha valakit állandóan lecsepülnek és elnyomnak, felébred benne a dac sőt a gőg is, és ellenlépésként ő is kifejleszt olyan tulajdonságokat mintegy védekezésül, amit különben esze ágában se lenne.

Amikor tehát nektek e szavaim nem tetszenek, akkor a saját tükörképedet ócsárolod, holott az a kép még nem is mutatja be minden ellenszenves tulajdonságotokat igazán realistán, mert én még sokkal szelídebb vagyok.
Maradjunk annyiban, hogy én nem zsidóztam. Egyszerűen nem értek egyet Soros elveivel és gyakorlatával - már ami a multikulturális társadalom NGO-kon keresztüli politikai erőltetését jelenti. Ennyi, és nem több! Innentől pedig immár a saját szellemeiddel és fajelméleti elveiddel viaskodol.
 
Erről már beszéltünk! Arányaiban nem változott persze, de abszolút számokban ez exponenciális növekedés. Magyarországnak nem a menekültkérdés a legnagyobb gondja. Igen, ezt akár még el is tudom fogadni, de az EU és az ENSZ is liberalizációra készül, te pedig gumicsontot emlegetsz?! Na ezért nincsen érdemi párbeszéd a felek között! Te is nagy szavakkal dobálózol, katasztrofális helyzetek stb. Erre mondtam, hogy le kellene higgadni, és várjuk meg a választási eredményt. Persze, ha korteskedni akarsz, tedd azt! Ezzel sincsen semmi baj! De legalább ne nézzük hülyének egymást! El kellene fogadni, hogy mások másként súlyozzák a dolgokat! (Sajnálom, Gyurcsány Ferencre a 2006-os esemény óta csak zsigeri - poszttraumás - reakciókat vagyok képes adni. Inkább passzolom a dolgot.)

A nagy szavak és a tények között különbség van én tényekről beszéltem.. S azt hiszem az egyike vagyok akik a leghiggadtabban válaszolnak bárkinek...Nem értem a felszólítást .. S az hogy a jövőben ki mit akar menekült ügyben az egy dolog, különösen azért mert nem Brüsszel és nem az ENSZ dönti el hogy Magyarország kit mikor fogad be, úgy hogy igenis ez egy gumicsont amit itt többek vissza visszapasszolnak, mert ez egy messzi jövő, ha egyáltalán bekövetkezik. A lopást a hűtlen kezelést a hazudozást csak egyféleképpen lehet becsületes embernek súlyozni.. Elítélni.. Tessék mondani hol is néztelek hülyének? Az hogy kinek mi a véleménye Gyurcsányról az egy dolog, de Ő nem az én adómból hazudik nekem, a saját pénzéből teszi amit tesz... Azért nincs érdemi párbeszéd mert Te is a menekült kérdést veszed elő, arra nincs mondani valód, hogy mitől jobb ha marad a jelenlegi kormány, miből fogják megvalósítani a terveket, ha egyáltalán azon kívül, hogy megnyerjék a választást, elkerülendő a felelősségre vonást, vannak terveik, ha 1000 milliárdot osztottak ki csókosok között, úgy hogy vélhetően az Unio ha nem is vonja vissza, de hosszú időre felfüggeszti a kifizetéseket, sőt amit elismert még azt sem utalta?
Ezekre kellene gombot varrni, nem terelni.. Mert ez a terelés a másik hülyének nézése, szerintem...
S igen valóban korteskedés, de nem valaki mellett, hanem egy korrupt veszélyes rendszer ellen, mert esetleg ha valaki későn jön rá, hogy rosszul döntött nem csak ő, de esetleg én is érzem a hatását....
S arra, hogy végig gondoljon érveket kellenének ellen érvek is, amik úgy tűnik a jelenlegi hatalmat preferálóknak nincsenek..
Ja és akiket hülyének néznek, azok, akik elhiszik a vízcsapból is folyó kormány hazugságokat...
 
Utoljára módosítva:
Manapság bármiről bármit lehet állítani mindenféle alap nélkül! Ha pedig a reális tényeket nem ismerjük, teljesen mindegy, miről is folyik a vita. Az ellenzék lopások, csalások és korrupciók tömkelegéről szónokol, továbbá hozzáteszi, hogy az igazságszolgáltatás és a törvénykezés sem működik.
Azon tépelődöm ezt ki tagadja?
Millió reális tény hangzott el.
Egyesével is, de te ügyeltél rá ne figyelj oda.
Olyan sok hogy már az elejére senki nem emlékszik
Utasítsd vissza:
Kapott-e alkotmányozásra felhatalmazást a Fidesz?
Polt Pétert is sokszor mutatták már mit nem csinál
A 4/5 törvényt kivette e az alkotmányból?
Hisz ezzel érte el hogy jogilag képes lehessen hozzányúlni teljes átírásra.
Ez már a legelején erkölcs nélküli, de paragrafus szerinti indulás.
Ezt tény, hogy kijátszott mindenkit és olyat tett ami onnantól kezdve a sorozatos jog-visszaéléssel ért el bármit.
Aki bűnben születik egész élete becstelen és illegitim.
Az a bizonyos lopások lehetősége mind onnan indulnak
A jogi háttér megteremtésével.Alkotmány amire nem volt felhatalmazásuk onnantól mindent saját képre jog-alkottak
Ezért a neve intézményesített lopás
 
Utoljára módosítva:
Maradjunk annyiban, hogy én nem zsidóztam. Egyszerűen nem értek egyet Soros elveivel és gyakorlatával - már ami a multikulturális társadalom NGO-kon keresztüli politikai erőltetését jelenti. Ennyi, és nem több! Innentől pedig immár a saját szellemeiddel és fajelméleti elveiddel viaskodol.
MI kifogasod volt az isolataj program ellen ? Miert zavart az az 1 millio dollar amit adott a vosros iszap karosulteknak? Az tomentelen inkubator amivel az orszagot felszerelte, a CEU ellen mi is ami nem nerte el tetszesed?A szabadsag jogok megsertese es birosagra meno ugyek miert is zavarnak?ha feletted itelkeznenek artalanul ugyan kihez tudnal fordulni ha nem vagy kisamfazva penzzel? Hospice alapitvanyok , roma felzarkozasi program es sorolhatnam napestig mi mindenben segitett es segit Soros.
Midezt csak azert kerdezem mert allitod nem a zsido volta miatt nem szereted akkor halljuk miert?
 
A nagy szavak és a tények között különbség van én tényekről beszéltem.. S azt hiszem az egyike vagyok akik a leghiggadtabban válaszolnak bárkinek...Nem értem a felszólítást .. S az hogy a jövőben ki mit akar menekült ügyben az egy dolog, különösen azért mert nem Brüsszel és nem az ENSZ dönti el hogy Magyarország kit mikor fogad be, úgy hogy igenis ez egy gumicsont amit itt többek vissza visszapasszolnak, mert ez egy messzi jövő, ha egyáltalán bekövetkezik. A lopást a hűtlen kezelést a hazudozást csak egyféleképpen lehet becsületes embernek súlyozni.. Elítélni.. Tessék mondani hol is néztelek hülyének? Az hogy kinek mi a véleménye Gyurcsányról az egy dolog, de Ő nem az én adómból hazudik nekem, a saját pénzéből teszi amit tesz... Azért nincs érdemi párbeszéd mert Te is a menekült kérdést veszed elő, arra nincs mondani valód, hogy mitől jobb ha marad a jelenlegi kormány, miből fogják megvalósítani a terveket, ha egyáltalán azon kívül, hogy megnyerjék a választást, elkerülendő a felelősségre vonást, vannak terveik, ha 1000 milliárdot osztottak ki csókosok között, úgy hogy vélhetően az Unio ha nem is vonja vissza, de hosszú időre felfüggeszti a kifizetéseket, sőt amit elismert még azt sem utalta?
Ezekre kellene gombot varrni, nem terelni.. Mert ez a terelés a másik hülyének nézése, szerintem...
S igen valóban korteskedés, de nem valaki mellett, hanem egy korrupt veszélyes rendszer ellen, mert esetleg ha valaki későn jön rá, hogy rosszul döntött nem csak ő, de esetleg én is érzem a hatását....
S arra, hogy végig gondoljon érveket kellenének ellen érvek is, amik úgy tűnik a jelenlegi hatalmat preferálóknak nincsenek..
Ja és akiket hülyének néznek, azok, akik elhiszik a vízcsapból is folyó kormány hazugságokat...
Attól, hogy valamire azt mondod, hogy tény, még nem lesz az. Abba a játékba, hogy ki az, aki lop, csal, hazudik és korrupt, nem kívánok bele menni. Mert akkor jöhetünk listákkal, ellen-listákkal és hasonlókkal. Ezt aztán tényleg vég nélkül lehet játszani. Én már számos alkalommal elmondtam, mitől gondolom jobbnak a jelenlegi kormányt. Politikai programokról és eredményekről érdemes kulturált vitákat folytatni. Az a te dolgod, hogy bemondásra, jogerős bírósági ítéletek nélkül beszélsz a hazugság, a lopás, a hűtlen kezelés és a korrupció "tényéről". Ezek nem politikai kérdések. Én elvi alapon utasítom el a balliberális politikát, és az sem érdekel, ha földre-szállt angyalok képviselik azt. Az is a te dolgod, hogy miként vélekedsz másokról, például akkor, amikor hasra ütve megtagadod állításaik érv-jellegét. Én anno sok ilyet mondtam, de ha te ezt negligálod, nem tudok és nem is akarok tenni ellene semmit. Az én szavazatom ugyanannyit ér, mint a tiéd. Ellentétben veled, én nem nézem hülyének a választópolgárokat vagy azok egy részét ("akik elhiszik a vízcsapból is folyó hazugságokat"). Egy felnőtt ember ítélőképessége és tapasztalatai birtokában el tudja dönteni neki magának mi a jó és a rossz, és tisztában van döntései következményeivel. Hozzátéve, hogy teljesen természetes, hogy különbözőek lévén más-már politikát preferálunk. Ha az alapján minősítjük az embereket, hogy ki milyen politikailag elfogadható preferenciákat követ, nem vagyunk érettek a demokráciára.
 
Utoljára módosítva:
Teljes igaza van Riomare-nak és Johannsebastian-nak is...
Én is azért vagyok itt hogy véleményt cseréljek, esetleg az általam gondoltakra ellenérveket kapjak válaszul..
De csak a személyeskedés, meg a kikérjük magunknak hogy valaki megmondja a frankót( bár néha nem értem kiknek a nevében kérik ki..), valamint a gyűlölködés ami legtöbbször reakció egy egy bejegyzésre.. Pedig a vitába beleférnek a szélsőséges sarkos vélemények is , csak nem a másikról, a témáról... Ott van kérem tisztelettel a jelent gomb, meg kel nyomni.. Ennyire egyszerű, s rögtön a tárgyról szól a beszélgetés...
S bizony az is személyeskedés ha a Fórum más részvevőire utal valaki, ahelyett, hogy a saját véleményét írná meg...
Nem értem miért nem lehet vita alap egy nem Magyarországon élő véleménye, aki ráadásul sokkal többet tett az országért mint az itt élők nagy többsége... Már leírtam sokszor, de leírom még egyszer: én jelenleg nem egészen egy éve élek Magyarországon úgy, hogy az itt hagyott dolgaim gyakorlatilag elpusztították, szétlopták, de nem adtam fel, újra építettem, építem az életem, ami az én koromban már nem egy könnyű mutatvány, most még nem szavazok itt csak a következő választáson, mert másik hazámban szavaztam.. De nem érzem azt, hogy nem lenne jogom az itteni dolgokba beleszólni, hisz saját akaratomból élek Magyarországon, s van magyar állampolgárságom is(születésem óta), mert szeretem ezt az országot, de szeretnék itt békében és nyugalomban is élni. Ahogy ezt megtehetném a világ több országában, mert számos ország (közte a magyar is) magas állami kitüntetésével rendelkezem, s szakmai munkámat is a legrangosabb nemzetközi díj igazolja. Na meg a megfelelő képzéseim is megvannak, hogy szakmailag megalapozott véleményem legyen számos kérdésben. A koromból adódóan az élettapasztalatom is, világpolgárként pedig az összehasonlítási alapom is... Ennek ellenére folyamatosan kiforgatják a témához kapcsolódó hozzászólásaim, s lényegtelen dolgokat kiragadva elterelik a beszélgetés irányát egy kollektív gumicsont rágás irányába...
Ezért még egyszer határozottabban leírnám, dr. Frank Tibor bevezető írása, ahogy az én hozzászólásaim sem arról szólnak kire kell szavazni, hanem arról, hogy véget kell vetni az ország megosztottságának, el kell zavarni a hatalom környékéről is azokat akik ellopják a jövőt (forintosítva is), el kell érni hogy az országban valódi népképviselet legyen, működő parlamenttel amely nem egyetlen politikai párt szavazógépe csak, s mint ilyen valójában felesleges is..
A lopás, a csalás bűncselekmény, ha állami szinten, a választói akarattal visszaélve követik el, akkor még inkább elvárható,- ahogy a világon mindenütt, az igazságszolgáltatás tegye a dolgát, s ne kampány célra használjon nem valós ügyeket...
Fenntartással kell kezelni a statisztikákat, közvélemény kutatási adatokat, de ahhoz nem fér kétség, hogy akkorát nem tévednek, hogy ne a FIDESZ maradjon a legjelentősebb politikai tényező... Ellenben annak igen is meg van a reális esélye, hogy olyan parlament jöjjön létre ahol a kormány számon kérhető, meneszthető, ha nem az ország többségének akaratát hajtja végre.. Mert egy dolog a választók többségével szerzett mandátum, de ez nyilvánvalóan nem azonos a többség akaratával, hiszen a szavazok többsége megosztott, számos kérdésben másként vélekedik...
Viszont az ország kormánya, mindenki kormánya kell hogy legyen, nem csupán egy politikai párt kormánya.
Állami-közpénzekből csak diktatúrákban folytatnak kampányt, s ma Magyarországon ez történik, bugyuta rémképekkel hülyének nézik a polgárokat... Egy béke időszakban nem állhat állandó háborúban egy ország.. Ha pedig egy kormány saját népe többsége ellen is háborút indít, aki nem velünk az ellenünk jelszóval el kell gondolkodni a becsületes embereknek, hogy itt valami baj van, nem kicsi hanem nagy. Ők nem ezt a folytatást szeretnék... ( Ugye az 520 milliárd Ft TAO adókiesés amiből nagyrészt stadion épült, 10.000 migráns húsz évi költsége..)
S a Fidesz szavazóinak nagy része megtévesztett ember, aki el sem hiszi, hogy ezek a dolgok demokráciában az ő asszisztálásával megtörténhetnek, a másik részük, sajnos egyre többen, a rendszer haszonélvezői, csak a kisebb
rész a gazember, akiktől megszabadulva, az ország végre a kisiklás előtti úton elindulhatna egységben, gyűlölködés nélkül...
Na erről szólnak azoknak a hozzászólásai akik ugyan nem szavaznak Magyarországon, bár szavazhatnának, de kellő rálátással rendelkezve, az ott élő rokonaik , barátaik okán elmondják ők hogyan látják... Na meg szeretik is Magyarországot...
Nem terelni, nem csúsztatni, hanem erről kellene beszélni, mert április 9.-én már késő lesz felébredni...

Arra reagálok, amit aláhúztam, minden szóra nincs kapacitásom.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy nem kértem ki, hogy valaki "megmondja a frankót", csak rámutattam, hogy könnyű úgy tanácsot adni, hogy nem érzem a saját bőrömön a következményt. Kvázi: csinálják meg mások, én meg fotelből nézem, ha nem jött be, hát így jártak.
Ha találtál személyeskedést, gyűlölködést abban amiket írtam, hívd fel rá a figyelmemet, hogy tudjam, mire gondoltál konkrétan.
Ha vitaalap lehet egy vélemény, akkor lehet vitatkozni róla, nem értem, miért kifogásolod mégis?
A választók a voksukkal nyilvánítják ki az akaratukat. Ahol a több szavazat, ott a többségi akarat. Aki nem szavaz, az nem nyilvánította ki az akaratát, vagyis elfogadja a szavazók döntését.
Vajon a 2004-es népszavazási kampányt nem állami- és közpénzekből folytatták? Tudod, amikor a 23 millió román vendégmunkással riogattak...
Azzal, hogy egyre többen a rendszer haszonélvezői, azt akarod mondani, hogy egyre többen élnek jobban?
Én nem merném ilyen határozottan állítani, ki a többség. Majd vasárnap többet tudunk.
 
Nem mondtam, hogy honnét tudom. Ne gyárts fiktív "tényeket", ha kérhetem.
Ha annyira módszer ismerő vagy akkor tudod mi a különbség a tény és vélemény közöttHonnét tudná bárki is jobban mint a Sorosozó plalátról.Nincs ember aki ne látta volna kinek fülébe fejébe ne bújt volna bele a Soros ellenes propaganda.
Erre se kérjél KSH adatot mert ez kijelentés nem szorul bizonyításra
Idézőjeles átvitt értelmű kijelentés
 
Ahol a több szavazat, ott a többségi akarat
Látom még a választási matematikát se ismered
Ez így van az arányos választási rendszerekben
Már nem 2010 től
De már nem ott a többségi akarat, csak a mandátumok száma.
A magyar választás 2010-ben kétfordulós, kétszavazatos, a töredékszavazatokat visszaszámláló rendszer volt, amely kombinálta a többségi (egyéni) és az arányos (pártlistás) mandátumokat.
Persze ez csak a leegyszerűsített ismertető,
Mert maga a számítás bonyolult a győzteskompenzáció miatt.
És a töredék szavazatok miatt ami a nem elsőnél keletkezik.
Ám a győztes-kompenzázió még aránytalanabbá teszi
Az egyéni listán első és második közötti különbség pluszként kerül fel az országos listára
740 ezer töredékszavazatot hozott a győzteskompenzáció így jön létre az aránytalanság.
740 ezer ember nem oda szavazott.2014-ben.
 
Utoljára módosítva:
Bocsánat Én figyelmesen elolvasom amit írsz... Nem lehetett félre érteni. Most van, 2018 áprilisa, a választás tétje, hogy ez a kormány folytassa-e, folytathatja-e ugyanúgy ahogy eddig, mert ők ezt ígérik... A tény nem az én véleményem.. Hanem az ügyészség által is számos esetben elismert vizsgálat, amit kénytelenek voltak elindítani, bizony előbb utóbb lefolytatni is.. Ha szerinted az Elios ügy na meg az egyre nagyobb hullámokat vető Microsoft kormányzati beszerzés(ahol a Tiborcz testvérek szintén főszereplők) csak szimpla családtámogatás legyen. Nálam jobboldalibb konzervatívot nagyon nehéz lenne találnod. Én azt a politikát preferálom amelyik nem hazudik a szemembe, nem lopja el a kórházi ellátásomra, nyugdíjamra beszedett pénzeket, a fiatalok oktatását, a képzett emberek Magyarországon tartását a legfontosabb feladatának tartja, nem uszít a lakosság egy tizede ellen, nem szít gyűlöletet polgárai ellen, nem jelszavakkal bizonyít, hanem tettekkel.. Te nem ezt? Mert csak ez esetben más a politikai szemléletünk...
S nem én nézem hülyének a választópolgárokat, hanem saját kormányuk, s ezt is írtam, ezért kellő tisztelettel kérem ne adjál a számba olyan gondolatokat amik nem tőlem származnak...
S még egyszer, én azt szeretném, hogy olyan kormánya legyen az országnak amelyik számon kérhető, s adott esetben leváltható, s ennek a dolgok jelen állása szerint igen csekély a lehetősége, s igen egyetlen szavazat is számít amikor olyanok is szavazhatnak akikre ez a szavazás semmilyen következménnyel nem jár, mindent el kell mondani, hogy akik eddig nem gondolták végig, esetleg rájöjjenek, hogy tévedtek.... Amíg nem késő, mert három nap múlva az már későn lesz...
S bizony én nem azért nem borotválkozom mindennap, mert félek tükörbe nézni..
S természetesen a felnőtt, tájékozott, felelősen gondolkodó emberek különbséget tudnak tenni a tények és hazugságok között, csak persze ahhoz ismerniük is kellene a tényeket, amit bizony ha nem olvas külföldi lapokat nem igen ismerhetnek meg....
 
Látom még a választási matematikát se ismered
Ez így van az arányos választási rendszerekben
Már nem 2010 től
De már nem ott a többségi akarat, csak a mandátumok száma.
Persze ez csak a leegyszerűsített ismertető,
Mert maga a számítás bonyolult a győzteskompenzáció miatt.
És a töredék szavazatok miatt ami a nem elsőnél keletkezik.
Ám a győztes-kompenzázió még aránytalanabbá teszi
Az egyéni listán első és második közötti különbség pluszként kerül fel az országos listára
740 ezer töredékszavazatot hozott a győzteskompenzáció így jön létre az aránytalanság.
740 ezer ember nem oda szavazott.2014-ben.

Márpedig ha meg akarják buktatni a Fideszt, akkor az ellenzékre kell szavazni.
 
Arra reagálok, amit aláhúztam, minden szóra nincs kapacitásom.
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy nem kértem ki, hogy valaki "megmondja a frankót", csak rámutattam, hogy könnyű úgy tanácsot adni, hogy nem érzem a saját bőrömön a következményt. Kvázi: csinálják meg mások, én meg fotelből nézem, ha nem jött be, hát így jártak.
Ha találtál személyeskedést, gyűlölködést abban amiket írtam, hívd fel rá a figyelmemet, hogy tudjam, mire gondoltál konkrétan.
Ha vitaalap lehet egy vélemény, akkor lehet vitatkozni róla, nem értem, miért kifogásolod mégis?
A választók a voksukkal nyilvánítják ki az akaratukat. Ahol a több szavazat, ott a többségi akarat. Aki nem szavaz, az nem nyilvánította ki az akaratát, vagyis elfogadja a szavazók döntését.
Vajon a 2004-es népszavazási kampányt nem állami- és közpénzekből folytatták? Tudod, amikor a 23 millió román vendégmunkással riogattak...
Azzal, hogy egyre többen a rendszer haszonélvezői, azt akarod mondani, hogy egyre többen élnek jobban?
Én nem merném ilyen határozottan állítani, ki a többség. Majd vasárnap többet tudunk.

Nem én kizárólag amit beidéztem arra vonatkozólag helyeseltem, s fejeztem ki egyetértésem. Semmilyen más gondolatot tettet nem tulajdonítottam Neked, ha félreérthető volt akkor az én hibám mert rosszul fogalmaztam, bár én ezt nem érzem így...
Van számos választási oldal a neten, amelyik a matematikát is próbálja előjelezni, de a szavazat elosztást is ismerteti...
Az okosok szerint a jelen állasban csak 60%- vagy afeletti részvétel a nem Fideszre leadott szavazatok esetén, a legesélyesebb ellenzékim jelöltre leadott voks esetén és a Jobbikra, DK-ra, vagy MSZP-P-re leadott listás szavazatnál nem vész el a választó szavazata (illetve nem a Fideszt támogatja), s ez esetben csak többségi mandátuma lesz a Fidesznek... A választási küszöb alatt szereplő pártoknak ugyan fontos a szavazat, mert ha elérik a 2%-ot jogosultak az állami támogatásra, s lesz négy évük építkezni, újrázni... Az egyéni győztes megkapja a saját és a második helyezett közti különbséget az országos listához. Ha tehát a nem a legesélyesebb jelöltre adja le a választó a szavazatát, akkor sokkal nagyobb lesz a különbség s ezzel esetleg a győztest juttatja hozzá újabb mandátumhoz az országos listán...
A választási matematikából látszik, hogy nem kell a választók 30%-ánál több szavazat a kétharmadhoz sem..
Vagyis nem feltétlenül az ország többségének az akaratát tükrözi majd a választás végeredménye....
A valós akarat megjelenését a választási finanszírozás sem segíti, hisz a visszalépések esetén a kapott pénzeket vissza kellene fizetni, azt amit elköltöttek.. mivel legtöbben nem tudják inkább bukják a választást...
 
Maradjunk annyiban, hogy én nem zsidóztam. Egyszerűen nem értek egyet Soros elveivel és gyakorlatával - már ami a multikulturális társadalom NGO-kon keresztüli politikai erőltetését jelenti. Ennyi, és nem több! Innentől pedig immár a saját szellemeiddel és fajelméleti elveiddel viaskodol.
Ha a nézeteimet gonosznak tartod, azt kell mondjam ti, a hozzád hasonlók tettetek gonosszá amíg még köztetek éltem.

Különben, ez szerintem nem fajelmélet mégse, mindössze olyasmi hogy örülök mindennek ami különbséget felfedezek magam és a magyarok közt. Azért örülök, mert nem akarok magyar lenni. Ez különben ismerős érzés kell legyen neked, mert nyilván olvastad azt a kötelező olvasmányt, aminek címe: „Légy jó mindhalálig”. A srácot annyira bántották, megalázták az iskolában, annyit igazságtalankodtak vele, hogy a végén kijelentette hogy NEM AKAR DEBRECENI DIÁK LENNI.

Nos, itt nálam mindössze ugyanerről van szó. Nem akarok magyar lenni. Nem tartom magamat magyarnak és kész, pont. És nem értem itt egyesek miért erőltetik a nézetet hogy de mégis magyar vagyok szerintük. Lefogadom, ha görcsösen bizonyghatnám hogy magyar vagyok annak ellenére hogy nem ott élek, azonnal jönne a trollsereg ezerrel hogy de nem is igaz mert nem vagyok magyar szerintük.

Megjegyzem, más fórumon meg is kaptam már hogy nem vagyok magyar. Sietve közöltem hogy egyetértek velük ebben. Erre köpni-nyelni nem tudtak és elhallgattak.
 
Márpedig ha meg akarják buktatni a Fideszt, akkor az ellenzékre kell szavazni.
Nem vetted észre hogy a te állításodra válaszoltam ami állításod nem igaz
Ez az üzeneted már másról szól
Te azt mondtad: "Ahol a több szavazat, ott a többségi akarat"
És ez nem igaz.
Itt egy kis becslés a választásra:
Elmúlt 24 órában mindegyik nő kivéve a Jobbik és narancsot.És ez nem becslés.
Az abszolút össz % a becslés.

szavaz.JPG
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,336
Legújabb tagunk
Pántlik László
Oldal tetejére