Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Tímár Gábor: Isteni igazság

Kicsit didaktikus 2. világháborús történet, szerelemmel és borzalmakkal fűszerezve. A meseszövés nem vall profi íróra, de azért egyszer el lehet olvasni. Ami inkább érdekes, az a hadapród életkép.
 
Fredrik Backman: Mi vagyunk a medvék

Van egy város valahol az erdő közepén, ahol a tél hosszú, az emberek pedig kemények, mint a jég. Nincs se turizmus, se ipar, se munka, de a remény még pislákol. Van ugyanis valami, ami mindenkit érdekel. Amihez kivétel nélkül mindenki ért. Ez pedig a hoki. Aki azt hiszi, hogy az csak egy játék, nagyon téved. A hoki itt maga a remény...

Nekem nagyon tetszett. :)

Fredrik Backman_Mi vagyunk a medvék.jpg
 

Boca Isabela

Állandó Tag
Állandó Tag
covers_99457.jpg


Most fejeztem be, nagyon tetszett.

Tímár Gábor: Isteni igazság

Kicsit didaktikus 2. világháborús történet, szerelemmel és borzalmakkal fűszerezve. A meseszövés nem vall profi íróra, de azért egyszer el lehet olvasni. Ami inkább érdekes, az a hadapród életkép.


Milyen volt?En is el szeretnem olvasni, de meg eddig nem vitt ra a lelkem hogy megvegyem, mivel eleg sok magyar iroban csalodtam.

Belina Alexandra: Toszkán rózsa könyvében a titokzatos idegen, akit csak a „Farkasként” ismernek, egy csecsemőt hagy a Santo Spirito zárda apácáinál.
A kisded ruhái között apró ezüstkulcs rejtőzik, ami származásának egyedüli bizonyítéka…
Rosának az apácák jelentik a családját, akik felnevelték. Tizenöt évesen el kell hagynia őket, hogy nevelőnőként munkába álljon egy arisztokrata család előkelő, ámde elátkozott kastélyában. Rosát a sors különös képességgel ruházta fel – képes „látni” a dolgok eredetét. Tehetségét latba vetve megpróbálja kideríteni a ház ijesztő úrnője, valamint saját származása rejtélyét.
Miközben az eszelős Mussolini háborúba sodorja Olaszországot, Rosa élete óriási fordulatokat vesz, elképzelhetetlen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, melyek során az intelligenciája, az intuíciói és az eltökéltsége lesznek a segítségére.


Nekem nagyon tetszett, kedvenc lett, mit Belinda osszes konyve.

Vi Keeland: A beosztott című könyvébe kezdtem bele. Már a felénél járok picit talán még unalmas számomra de a humora az írónőnek nagyon tetszik :)


En is igy voltam vele, de egyszeri olvasasnak elmegy.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Az utóbbi idők legnagyobb könyvélménye volt számomra Oravetz Imre trilógiája, A rög gyermekei.
1. Ondrok gödre, 2. Kaliforniai fürj, 3. Ókontri volt. Nagyon olvasmányos, tanúságos, és emellett megkapó történet.
"
Az Ókontri Oravecz Imre monumentális regény-folyamának záró kötete. Az ókontri, amely a régi emigráns magyarok magyar-angol keveréknyelvén óhazát jelent, egy Kaliforniából az 1930-as években Magyarországra költöző második nemzedékbelieknek lesz az otthona. Míg a második kötet, a Kaliforniai fürj a kivándorlás, az Amerikába való beilleszkedés rögös története, addig a záró darab a "visszatérésé" és a szajlai újrakezdésé. A rög gyermekei című trilógia első kötete (Ondrok gödre) 1857-ben kezdődik, az új regény pedig 1956-ban ér véget, így lesz a három könyv, száz esztendőt felölelve, az igazi realista regények érvényével a magyar társadalomtörténet forrásértékű dokumentuma. Egyetlen család és több nemzedék otthonvesztésének és otthontalálásának, mindennapjainak és ünnepeinek, nyelvváltásainak és hallgatásainak pontos, líraian megkapó krónikája. "
 

Andágica

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem pont ezt olvastam utoljára, de nemrég. Margaret Atwood -A szolgálólány meséje. Hát elég nehezen rágtam át rajta magam. Mondjuk, én megéltem egy diktatúrát, nem vagyok mai csirke. És hallottam még más diktatúrákról is, amik szerencsére már letűntek, szóval borzongató volt a könyvet olvasni. Nem is ment, csak kis adagokban, de én kitartó vagyok, és ha már elkezdtem, be is fejeztem. Felszabadító érzés volt a végére érni. Gyorsan utána egy lágy, romantikus könyvet kellett olvasnom!;)
 

Andágica

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap fejeztem be E.L James-Árnyalat 5-Sötét (Christian szemszögéből a második rész)- ez valahogy kimaradt, amikor megjelent. Gyors voltam, mert a történetet ismertem. Most nézegetem, hogy mi legyen a következő könyv. Imádok olvasni!
 

Elizabeth Montagu

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Egy ideje eléggé megcsömörlöttem a könyvektől, de ez a regény visszahozta a kedvemet!

"Örökre emlékezetessé tetted magad, amikor elrohantál tőlem, tudva, hogy teljesen be voltam rád indulva! Én nem viselem el, hogy újra itthagyj ugyanúgy! Nem bírnám ki még egyszer, értsd meg! Ennél többet nem adhatok, negyven évesen jobb vagy ügyesebb sem lehetek már! Ez van! De te megint itt vagy velem, a csúcson! Édesen, gömbölyűn, izgalmasan, mint a megtestesült kísértés!"

Tíria Devil: Láng és puskapor
 

Csatolások

  • covers_466075.jpg
    covers_466075.jpg
    94.3 KB · Olvasás: 4

Andágica

Állandó Tag
Állandó Tag
Lisa Jewell: A férfi titka. Tetszett. Tudom persze, hogy az ilyen fajta emlékezet kiesés (amiben Frank szenved), nagyon ritka, de azért előfordul. És egy regénynek nem az a dolga, hogy a leghétköznapibb dolgokról szóljon, nem igaz?
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ebben a topikban lehet könyvet ajánlani, ismertetőt írni róla, miért ajánlod másoknak.
Amit viszont nem lehet:
Kérni, és feltölteni!
Arra van megfelelő téma.
Kéréseket, kösziket, külső linkeket, és borítón kívüli csatolásokat törlöm!
 

Andágica

Állandó Tag
Állandó Tag
Georgia Cates : Szépség trilógia.(A fájdalom szépsége, A megadás szépsége, A szerelem szépsége)
Végig követi az írónő 2 ember kapcsolatát, mely egy fura megállapodással kezdődik és igazi, "földrengető" szerelemmé válik.
Nem csak szenvedélyről szól, hanem féltékenységről, megértésről, gondoskodásról, igaz szeretetről, mely az idő múlásával csak még erősebbé válik.
Érdemes elolvasni.
 

Bodor Gézáné

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Nick Hornbytól a Hosszú út lefelé című könyvet olvastam, épp tegnap "végeztem" vele. Kissé letargiás lettem utána, de gondolom, ez a cél... Négy öngyilkos-jelölt majdnem-öngyilkossága utáni időszakáról szól, és bár a téma finoman szólva sem vidám, mégis voltak olyan részek, amiken (hála az író remek stílusának) jókat vigyorogtam. Nagyon-nagyon tetszett!!!
Ez nekem is az utóbbi idők kedvenc könyve, nagyon szeretem Nick Hornby stílusát. Másik kedvencem az Egy fiúról.
 

Helsinga

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Épp tegnap előtt olvastam ki V.E. Schwav - Viszály című könyvét. Nagy könyvfaló vagyok, és ez éppen elég agyament, bizarr és meglepő volt. Irónikus, szarkasztikus, az alkotó humora, hihetetlen és nagyon szórakoztató. Régen volt ilyen pozitív élményem egy történet olvasása közben, a flasbackkek váltása is jó helyen és ritmusban váltogatják egymást. Újra fogom olvasni pár hónap múlva...
 

Bodor Gézáné

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy izgalmas és szép fantasy regény: Patrik Rothfuss: A szél neve.

A Rohfus regény folytatása: A bölcs ember félelme
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére