Ellensúlyt kap Donald Trump, de a támogató kemény mag mögötte áll

Az amerikai félidős választások előzetes eredményei szerint a demokratáké az amerikai képviselőház, az elnök mögött álló republikánusoké pedig a szenátus. Frank Tibor külpolitikai szakértő szerint az nem várható, hogy az elnököt elmozdítanák.

Az előzetes eredmények szerint a demokraták kerülhetnek többségbe az amerikai képviselőházban, az elnök mögött álló republikánusok pedig a szenátusban növelhetik előnyüket. A képviselőházi demokrata többséggel

Donald Trump politikája kellő ellensúlyt kapott, de az nem várható, hogy az elnököt elmozdítanák
- mondta az Inforádióban Frank Tibor egyetemi tanár.

"Legfontosabb, hogy a képviselőház mostantól nem lesz baráti, hanem egyfajta kontroll szerepben áll azok után, hogy eddig mindkét ház republikánus többségű volt" - ecsetelte a külpolitikai szakértő.

Szerinte a demokraták egy része "fenyegeti az elnököt", de Frank Tibor kevésbé hiszi azt, hogy ez sikerrel járna; "ki kell várni, hogy valóra váltják-e a fenyegetéseket azok, akik meg akarnak szabadulni az elnöktől" - mondta. Ő személyesen nem tartja valószínűnek, hogy Trumpot végül idő előtt el tudják mozdítani, az amerikai elnökség történtében először.

"Még Nixont és Clintont sem váltották le"
- tette hozzá.

Frank Tibor azt sem tartja valószínűnek, hogy Trump nem kap majd támogatást a saját, nagyszámú, igen lelkes híveitől, akik a különböző ötletei mögé rendre felsorakoznak.

"Ez a republikánus kemény mag ott áll az elnök mögött, és ünnepli őt, mert Trump az ő hősük"
- mondta a szakértő.

A következő két évről szóló várakozásairól elmondta, Trump elnök olyan hangot üt meg, amely egyre kevésbé népszerű az országban, és olyan mértékben felkorbácsolja az indulatokat, hogy azt már mindenki észreveszi, az is, aki kedvelte és mellé állt korábban.

"Olyan mértékben megosztja az országot, és uszít egymásnak különböző embereket, hogy ez veszélyezteti az elnöki folytatásának esélyeit"
- húzta alá Frank Tibor, de mint figyelmeztetett, a 2020-as választásokat a nemzetközi folyamatok még befolyásolhatják.

1541580714-PCTcV5JjH_md.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,736
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére