Nyílt levél a Fidesz női országgyűlési képviselőihez

Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

Az utóbbi napokban a “nemzeti”, “keresztény-konzervatív”, “jobboldali” “újságírás” korábban soha nem látott mélységekbe merészkedett. A Pesti Srácok a DK kampánynyitó rendezvényén befotózott az eseményen felszólalóként részt vevő diák, Nagy Blanka ruhája alá, majd Pilhál Tamás, a Pesti Srácok “újságírója” a Facebook-on tette közzé a fényképet azzal a szöveggel, hogy “TRÁGÁRKA VILLANT. A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban.”
Nem szeretnék abba belemenni, hogy amikor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a jobboldalon újságírónak lenni “önmagában morális fölényt jelent”, akkor pontosan erre gondolt-e, de abban biztos vagyok, hogy ilyen eset egy normális, európai országban nem történhet meg következmények nélkül.
Képzeljék el, ha Önökkel történne hasonló a Fidesz egyik rendezvényén és egy ilyen fotóval aláznák meg Önöket női mivoltukban. Képzeljék el, ha édesanyjukkal vagy lányukkal történne ilyesmi, hogy egy “újságíró” a szeretteik fehérneműjén csámcsogna. Ez nem pártpolitika kérdése, ez alapvető emberség és a nők tiszteletének kérdése. Első sorban én sem ellenzéki politikusként fordulok most Önökhöz, hanem nőként és anyaként. Én beleborzongok, ha arra kell gondolnom, hogy ilyen megtörténhet nem csak Nagy Blankával vagy velem, hanem akár a lányommal is, ha kritikus véleménye van a Fideszről és kormányzásáról.
Éppen ezért kezdeményeztem a DK törvénymódosításával, hogy a már létező és alkalmazott brit példa alapján legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül, szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek a ruha alatti fehérneműjéről. Azt szeretném, ha ez soha nem történhetne meg újra, sem Nagy Blankával, sem mással.
Azt kérem Önöktől, hogy győzzék meg a Fidesz-frakciót arról, hogy szavazzák meg a javaslatunkat. Mutassák meg, hogy a Pesti Srácok által elkövetett támadást sem nőként, sem politikusként nem tartják elfogadhatónak!

Budapest, 2019.04.16.

Tisztelettel,
Dobrev Klára

images
 
A kizárólag piaci alapú, kétpilléres nyugdíjrendszer a lehető legrosszabb ötlet volt.
Valamit igértek kárpótlásul...
Az Országgyűlés a közel 3 millió kötelező magánnyugdíj-pénztári tag eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy: garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerb e átlépő, korábbi kötelez ő magánnyugdíj-pénztári tagoknak ; garantálni kell az állami rendszerbe átlép őknek az egyéni számlára történő befizetések értékállóságát; garantálni kell a kötelező magánnyugdíjpénztárból az állami rendszerbe átlép ők veszteségeinek jóváírását ; garantálni kell az állami rendszerbe átlép ők esetleges hozamának adómentességét, h a 2011 . január 31-ig átléptek és hozamukat kivették; ki kell vizsgálni a magánnyugdíj-pénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodá s körülményeit.
 
Se kedvem, se időm, hogy cáfoljalak. Mert azzal nem lehet mit kezdeni, hogy "csak loptak és hazudtak". Ha én valós eredményekre, az én politikai beállítottságomhoz mért eredményekre hivatkoznék, te helyből tagadnád ezeket - pedig a gazdaság terén, a családpolitika terén, a külpolitika terén számos eredményt köszönhetünk az erős felhatalmazású jobboldali kormánynak -, vagy pedig rögtön azt mondanád, hogy a kormánypropagandát fújom. (A családomban igenis számított a rezsicsökkentés, a CSOK, a közmunkaprogram, a családi adókedvezmény, az ingyenessé tett méhnyakrák elleni vakcina, ahogy számít a súlyos betegségek utáni adókedvezmény, az ingyenes tankönyvellátás és még sorolhatnám.) És igen, tudnék hibákat is felsorolni. Nem is egyet, számosat. De én - komolyan - összességében prosperitást látok; főleg ahhoz képest, ahol átvette a stafétát a jobboldal. Feltehetően a magas támogatottság annak is köszönhető, hogy sokan, összességében többen látják ugyanígy. Igen, az hiba, hogy nincs kompromisszumkeresés az ellenzékkel, de hogyan lehet kompromisszum ott, ahol homlokegyenes ellentétesek az elgondolások. A DK és az MSZP Európai Egyesült Államokat akar liberálizált bevándorlás-politikával, a Fidesz-KDNP őrizni akarja nemzeti szuverenitást az EU keretein belül, s nem akar nyitni a bevándorlók felé. Itt nincs közös nevező. S mérlegnek arra kell mozdulnia, amerre a többség gondolja. (Mellesleg ma vagy tegnap épp maga Juncker foglalt állást az Európai Egyesült Államok ellen.). Na, de be is fejezem, mert azonnal ki fogjátok kezdeni a szavaim hitelét. --- Az EU választás valóban nem belpolitikáról szól, de van belpolitikai, sőt a magyar társadalom egészére kiterjedő következménye.

Csak néhány tény - nem cáfolat.

Közmunkaprogram - indította Gyurcsány Ferenc kormánya
2008. augusztus 27-i Népszabadság 2. oldal
"A kormányfő bejelentette továbbá Nemzeti közfoglalkoztatási programot indítanak, amely a korábban - több fórumon is megvitatott segély helyett munkát program része. Ebben, ahogy korábban már a miniszterelnök bejelentette, 2009-2010-re majd ötvenezer ember számára kívánnak munkát biztosítani, elsősorban azzal a lépéssel, hogy az állami beruházásoknál a foglalkoztatottak legalább 10 százalékának hátrányos helyzetűnek kell lenni."

Nem írom tovább, de ha kell, lefotózom az újságot, a Népszab. archívuma, minden ígéret ellenére, nem ingyenes.
page0507.jpg

upload_2019-4-18_23-32-43.png

**************************************************************************************
"súlyos betegségek utáni adókedvezmény" - indította Gyurcsány Ferenc kormánya

upload_2019-4-18_23-33-26.png

upload_2019-4-18_23-33-53.png

https://laktozerzekeny.hu/wp-content/uploads/2014/02/335_2009_XII_29_Kormány_rendelet-1.pdf
**************************************************************************************************
HPV - az oltás tényleg nagyon hasznos.
Van azonban még tennivaló a nőkért - indította Gyurcsány Ferenc kormánya
upload_2019-4-18_23-50-39.png

**************************************************************************************************

ingyenes tankönyv - Orbánék előtt
upload_2019-4-18_23-59-58.png

upload_2019-4-19_0-1-58.png


Ehhez hozzátenném a Tiszta Szoftver programot, ami minden köz- és felsőoktatásban résztvevő számára járt. Ez jelenleg az Office 365-re korlátozódik - persze ez sem semmi.

Csak azért írom le, hogy látható legyen, nem volt ördög Gyurcsány Ferenc sem, mégha voltak hibák, akkor sem. Azonban olyan karaktergyilkolás áldozata lett, amit egyértelműen Orbánék gerjesztettek, és azóta is újra és újra felüti a fejét.

Csak támogatni kellett volna már akkor, ami jó volt, s most előrébb lennénk.
Egyszerűbb volt úszítani, s így Orbánék ölébe hullott a kincstár ...
 
Utoljára módosítva:
Kiegészíteném, mert nagyon jellemző:
upload_2019-4-19_0-24-4.png



"Cser-Palkovics András a Fidesz helyettes szóvivője így reagált:

Jellemző a Gyurcsány-kormány gondolkodásmódjára, hogy drága interaktív táblák beszerzésén gondolkodik, miközben pénzhiány miatt sorra zárnak be a falusi kisiskolák, de városi oktatási intézmények is. Az iskolák sokszor rendkívül rossz állapotban vannak, sok helyen a fűtés, a világítás is gondot okoz, a kormányzat azonban inkább digitális technológiára költi a pénzt. Természetesen erre is szükség van, de nem lenne szabad fordítva ülni a lovon; előbb gondoskodni kell az iskolák működtetéséről, az oktatás feltételeinek maradéktalan biztosításáról."

Azóta sem sikerült elérni a XXI. századba. Persze a gyerekeinkről lenne szó.
Ti találkoztok velük, kérdezzétek már meg, miért nem fejlesztik az iskolákat?
 
Utoljára módosítva:
Ebben, ahogy korábban már a miniszterelnök bejelentette, 2009-2010-re majd ötvenezer ember számára kívánnak munkát biztosítani, elsősorban azzal a lépéssel, hogy az állami beruházásoknál a foglalkoztatottak legalább 10 százalékának hátrányos helyzetűnek kell lenni."
Nem idézem mind a kettőt mit írtál
Ám ez is elég annak bizonyítottságára amit csak úgy már megírtunk
A Orbán előtti kormány kormányzott voltak javaslatai beindított programjai ami beérett volna előbb utóbb
De volt neki egy igen hatalomra törő mindent ellenző, demagóg, nemzetieskedő, bármit tagadó ,kivonuló, embereket médiájában ellene hangoló, hatalomvágyó kárt okozó ellenzéki pártja
És azokat amiket akkor támadott
Azóta ő maga vezette be.
Ebből látszik csak rosszat akart.
Az erős politikai felhatalmazása meg lett neki nyert
De az igazán nagy dolgokat gyáva megtenni.
És még mindég azzal szórakozik.
Amazok miért nem csinálták meg.És még most 20 év után is vissza mutogat
Pedig tőlük lopott sok dolgot
Te megmutattad
Mi tudtuk, de tételesség nélkül.
Mindettől függetlenül én magam nem kedvelem a Gyurcsányt alkalmasnak se találom.
Nem azért írtam, hanem hogy többet lopott tőle az Orbán de gyáva volt megtenni az igazán komoly de szükséges lépéseket
apró hangulatjavító hűségkovácsoló dolgokat tesz szavazatvadászat rövid távú sikernek látszó dolgok.
Lehetőséggel ország érdekében nem élt
Hosszútávút pedig rombol.
Ezért rossz államférfi
Csak egy sima politikai szerencsevadász egy kalandor.
 
Utoljára módosítva:
A kizárólag piaci alapú, kétpilléres nyugdíjrendszer a lehető legrosszabb ötlet volt.
Ez egy vak kijelentés nálad.
Melyik szó nem tetszik?
A kétpilléres vagy a piaci alapú?
Mondom neked az a nyugati amerikai tanulmányból lesett elemzést
Az európai államok Otto von Bismarck óta, az amerikai kormányzatok Franklin Roosevelt óta ezért felosztó-kirovó nyugdíjrendszert tartanak fenn. Később Japán is egy ilyen rendszert vezetett be.
A nyugdíjasok számának természetes emelkedésével mára már ez nem fenntartható
Ezért kényszerülnek korhatár emelésre
A állami nyugdíjrendszer mellé meg kell jelenjen a tiszta felosztó-kirovó nyugdíjrendszerről egy vegyes rendszerre átállás lehet, amelyben a fix juttatásokat a pénzügyi befektetések hozamai egészítik ki.

Egy lehetséges modell az is, hogy a meglévő felosztó-kirovó rendszert fokozatosan felváltaná egy tisztán befektetéseken alapuló rendszer, amely azonos várható juttatási szintet biztosítana jóval alacsonyabb járulékkulcs mellett. Sajnos ebben a modellben jelentős kockázat, hogy a juttatások mértéke a vártnál akár jóval alacsonyabb is lehet.
------------
Itt a vége az elemzésének piaci alapú, kétpilléres nyugdíjrendszernek
Te meg mindössze kijelented a legrosszabb ötlet volt
És azzal igyekeztél bizonyítani
Nézd meg a 2018-as negatív hozamokat!
Nem igaz amit mobdasz
Én már egyszer hoztam neked pénzügyi kimutatásokat:
Nem igaz hogy rossz hozamú!!
Még a 2018 év is sokkal magasabb mint bármi más megtakarítás
A bankok különböző hozamokat értek el.

És nem is rossz
10 év távlatában pedig kifejezetten jó.
Vagyis miért is nem jó szerinted a?
A kizárólag piaci alapú, kétpilléres nyugdíjrendszer
Mint hoztam az amerikai elemzést az a jövő a kétpilléres
--
És helyette mit tett Orbán elvette a kétpillérest egyre
Vissza a múltba
És az elvett pénzt elszórta nem lett betéve a kasszába nem lett elkülönített kezelés

Nos akkor megint egy olyan aminél te kijelentetted legrosszabb, holott az lett a legrosszabb hogy nincs meg a pénz és az egy pilléres továbbra se működő.
Nézzük az országokat:

Németországban jelenleg 65 év és két hónap a nyugdíjkorhatár (a következő 20 évben fokozatosan 67 év fölé emelik), és minimum 5 év járulékbefizetés után jár nyugdíj. A kötelező állami nyugdíjrendszer egypilléres, kereset alapú folyófinanszírozású rendszer.

Lengyelországban a nyugdíjrendszer kétpillérű.
A svéd nyugdíjrendszer egy folyó-finanszírozású, egy felosztó-kirovó és ugyanakkor 16 százalékot az egyéni számlákon írják jóvá és négy állami nyugdíjalap között egyenlő arányban.
A fennmaradó 2,5 százalék pedig az egyén által választott befektetési alap valamelyikébe kerül.
Tehát piaci alapúba megy egy része

Hollandia – a világelső nyugdíjrendszer
az állam, a munkaadók, valamint az öngondosodás három pillérén alapszik
A legtöbb országban már többpilléres
Itt is megfelelő hozammal bírtak már központi agitációd ellenére
A hosszútávú hozamokat nézd 10 évest tudsz
Ám egy derékba tört megoldás aminek nem várod meg a beérését
Eleve kizárod hogy működhessen.
Ezért nincs még hosszabb távú adat
Egy évet nézni tilos hisz éppen hosszútávú megtérülésekről van szó.

Itt a Pénzügyi Szemle2017 kiadása olvasgasd
A második és harmadik nyugdíjpillér szerepe a magyar ...

Azért írtam, mert nem igaz amit beszéltél kétpilléres rendszerről.
 
Utoljára módosítva:
Te se nagyon írsz adatokat. Ami az adóéket jelenti. Ehhez felületesen értek: de ez mintha azt fejezné ki, hogy 100 egységnyi jövedelmen hány egységnyi az adó és járulékteher. Innen nézve nehezen értelmezhető a dolog. (Kérem a forrást, hátha megértem.)
Két kattintás és a gugli adja.
Mellesleg magas minőségű közszolgáltatásokhoz magas adó- és járulékterhek párosulnak.
Mintha pont ezt cáfolná Magyarország helyzete. :(
De ne csak más országokhoz viszonyíts, hanem ahhoz is, ahonnan indultunk.
Na ez az amire a harmadik ciklusban már nem lehet hivatkozni.
Továbbá, nagyon is fontos, ki mit tenne! (Az alapján is választunk, ki mit tervez.) Az európai szocialisták kinyilvánították a szándékaikat bevándorlásügyben. Ha ez érvényesül, akkor vagy azért jönnek, mert elosztják őket.
Tőled azért ennél többet várnék el.
Nagyon jól tudod, hogy bármit meg lehet vétózni. (Vajon miért is nem tette eddig Orbán?)
Az ominózus hetes cikkely kapcsán ezért is nem fáj a feje sem a lengyeleknek, sem a magyaroknak, mert mindkét kormányfő/államfő kijelentette, hogy megvétózzák, ha a másik államnál odáig jutna a dolog.
Gondolod nem ugyanezt tenné bevándorlás ügyben?

Vagy azért jönnek, mert Nyugat-Európa megtelik, vagy azért, mert a benső határok nyitottak.
Ez most komoly?
Szerinted egy olyan országba jönnének, ahol az idegengyűlöletet ilyen mértékűre szították és ahol a világ egyik legnehezebben elsajátítható nyelvét beszélik? (A bérekről és szociális ellátásról nem is szólva.)
(Ha olyan nagy a szegénység, mint ahogy vélelmezed, szerinted képesek vagyunk hatékony integrációra. Ne légy már naiv!) Most akkor releváns forrás a nemzeti konzultáció vagy sem?!
Nem. Amíg olyan kérdéseket tartalmaz, amilyeneket és nem pl. az oktatást, egészségügyet fejlesztendőeket. (De akár azt is megkérdezhették volna, hogy kell-e nekünk ennyi stadion...)
A CSOK egy nagyobb családpolitikai koncepció része.
Csak épp a megvalósítás feltételeivel ellehetetlenítik a használatát...
Ez a családpolitikai pedig jóval eredményesebb a korábbi kormányok családpolitikájánál.
Most én kérnék adatokat!
A közmunka mellett a közfoglalkoztatásra is gondoltam. Ez utóbbi nekünk sokat segített.
Adatok?
Én azt láttam Borsodban, hogy rengeteg cigányember elkezdett dolgozni.
Én meg pont nem látom, pedig Borsodban élek. Mondanál példát, hogy hol kezdtek el dolgozni?
Ezért hoznak Tiszaújvárosba külföldi vendégmunkásokat?
Mindenesetre a foglalkoztatottsági adatok lényegesen javultak. Miben is van prosperitás? Olvasd a hitelminősítők jelentését.
Olvasgattam és még jó, hogy nem volt pénzem Enron vagy Lehman Brs. részvényeket venni. (Mert ezek még egy nappal a csődjük előtt is kiváló ll. befektetésre javasolt besorolásúak voltak.)
Hogy jön ide a MAL Zrt?! Ajkán az ipar tudod mikor kezdett el lejtmenetbe kapcsolni? Szerintem magad is kitalálod. Ráadásul a MAL a régi rendszer káderei kezén közén ment tönkre! A kizárólag piaci alapú, kétpilléres nyugdíjrendszer a lehető legrosszabb ötlet volt. Nézd meg a 2018-as negatív hozamokat!
Miért is? Melyik magánnyugdíj alap volt negatív?
A kormány támogatottsága pedig magas, miközben az ellenzék megosztott. Innentől kezdve miről beszélünk?
Ez igaz. És amíg a két - rendszerváltáskor már létező - párt (mszp, fidesz) ki nem kopik a képből, addig nem is várható javulás.
 
Csak néhány tény - nem cáfolat.

Közmunkaprogram - indította Gyurcsány Ferenc kormánya
2008. augusztus 27-i Népszabadság 2. oldal
"A kormányfő bejelentette továbbá Nemzeti közfoglalkoztatási programot indítanak, amely a korábban - több fórumon is megvitatott segély helyett munkát program része. Ebben, ahogy korábban már a miniszterelnök bejelentette, 2009-2010-re majd ötvenezer ember számára kívánnak munkát biztosítani, elsősorban azzal a lépéssel, hogy az állami beruházásoknál a foglalkoztatottak legalább 10 százalékának hátrányos helyzetűnek kell lenni."

Nem írom tovább, de ha kell, lefotózom az újságot, a Népszab. archívuma, minden ígéret ellenére, nem ingyenes.
Csatolás megtekintése 1663789
Csatolás megtekintése 1663790
**************************************************************************************
"súlyos betegségek utáni adókedvezmény" - indította Gyurcsány Ferenc kormánya

Csatolás megtekintése 1663791
Csatolás megtekintése 1663792
https://laktozerzekeny.hu/wp-content/uploads/2014/02/335_2009_XII_29_Kormány_rendelet-1.pdf
**************************************************************************************************
HPV - az oltás tényleg nagyon hasznos.
Van azonban még tennivaló a nőkért - indította Gyurcsány Ferenc kormánya
Csatolás megtekintése 1663794
**************************************************************************************************

ingyenes tankönyv - Orbánék előtt
Csatolás megtekintése 1663795
Csatolás megtekintése 1663796

Ehhez hozzátenném a Tiszta Szoftver programot, ami minden köz- és felsőoktatásban résztvevő számára járt. Ez jelenleg az Office 365-re korlátozódik - persze ez sem semmi.

Csak azért írom le, hogy látható legyen, nem volt ördög Gyurcsány Ferenc sem, mégha voltak hibák, akkor sem. Azonban olyan karaktergyilkolás áldozata lett, amit egyértelműen Orbánék gerjesztettek, és azóta is újra és újra felüti a fejét.

Csak támogatni kellett volna már akkor, ami jó volt, s most előrébb lennénk.
Egyszerűbb volt úszítani, s így Orbánék ölébe hullott a kincstár ...
Annyit mindent írtatok, hogy nem tudok mindenre reagálni. A rászorultságú elvű ingyenes tankönyvellátás nem általános ingyenesség - csak azoknak ingyenes, akik rászorulnak. Tehát azt, hogy mennyien kapnak, az határozza meg, hol is húzzák meg ezt a határt!
 
Ez egy vak kijelentés nálad.
Melyik szó nem tetszik?
A kétpilléres vagy a piaci alapú?
Mondom neked az a nyugati amerikai tanulmányból lesett elemzést
A nyugdíjasok számának természetes emelkedésével mára már ez nem fenntartható
Ezért kényszerülnek korhatár emelésre
A állami nyugdíjrendszer mellé meg kell jelenjen a tiszta felosztó-kirovó nyugdíjrendszerről egy vegyes rendszerre átállás lehet, amelyben a fix juttatásokat a pénzügyi befektetések hozamai egészítik ki.

Egy lehetséges modell az is, hogy a meglévő felosztó-kirovó rendszert fokozatosan felváltaná egy tisztán befektetéseken alapuló rendszer, amely azonos várható juttatási szintet biztosítana jóval alacsonyabb járulékkulcs mellett. Sajnos ebben a modellben jelentős kockázat, hogy a juttatások mértéke a vártnál akár jóval alacsonyabb is lehet.
------------
Itt a vége az elemzésének piaci alapú, kétpilléres nyugdíjrendszernek
Te meg mindössze kijelented a legrosszabb ötlet volt
És azzal igyekeztél bizonyítani
Nem igaz amit mobdasz
Én már egyszer hoztam neked pénzügyi kimutatásokat:
Nem igaz hogy rossz hozamú!!
Még a 2018 év is sokkal magasabb mint bármi más megtakarítás
A bankok különböző hozamokat értek el.

És nem is rossz
10 év távlatában pedig kifejezetten jó.
Vagyis miért is nem jó szerinted a?

Mint hoztam az amerikai elemzést az a jövő a kétpilléres
--
És helyette mit tett Orbán elvette a kétpillérest egyre
Vissza a múltba
És az elvett pénzt elszórta nem lett betéve a kasszába nem lett elkülönített kezelés

Nos akkor megint egy olyan aminél te kijelentetted legrosszabb, holott az lett a legrosszabb hogy nincs meg a pénz és az egy pilléres továbbra se működő.
Nézzük az országokat:

Németországban jelenleg 65 év és két hónap a nyugdíjkorhatár (a következő 20 évben fokozatosan 67 év fölé emelik), és minimum 5 év járulékbefizetés után jár nyugdíj. A kötelező állami nyugdíjrendszer egypilléres, kereset alapú folyófinanszírozású rendszer.

Lengyelországban a nyugdíjrendszer kétpillérű.
A svéd nyugdíjrendszer egy folyó-finanszírozású, egy felosztó-kirovó és ugyanakkor 16 százalékot az egyéni számlákon írják jóvá és négy állami nyugdíjalap között egyenlő arányban.
A fennmaradó 2,5 százalék pedig az egyén által választott befektetési alap valamelyikébe kerül.
Tehát piaci alapúba megy egy része

Hollandia – a világelső nyugdíjrendszer
az állam, a munkaadók, valamint az öngondosodás három pillérén alapszik
A legtöbb országban már többpilléres
Itt is megfelelő hozammal bírtak már központi agitációd ellenére
A hosszútávú hozamokat nézd 10 évest tudsz
Ám egy derékba tört megoldás aminek nem várod meg a beérését
Eleve kizárod hogy működhessen.
Ezért nincs még hosszabb távú adat
Egy évet nézni tilos hisz éppen hosszútávú megtérülésekről van szó.

Itt a Pénzügyi Szemle2017 kiadása olvasgasd
A második és harmadik nyugdíjpillér szerepe a magyar ...

Azért írtam, mert nem igaz amit beszéltél kétpilléres rendszerről.
Még egyszer mondom, nézd már meg a 2018-as hozamokat! De bemásolom az én önkéntes pénztáram értesítőjét is! OTP Növekedési Porfólió: Mínusz 4,4 a "hozama"!
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijpenztar-nyugdij-2018.676559.html

otp.jpg
 
Utoljára módosítva:
Annyit mindent írtatok, hogy nem tudok mindenre reagálni. A rászorultságú elvű ingyenes tankönyvellátás nem általános ingyenesség - csak azoknak ingyenes, akik rászorulnak. Tehát azt, hogy mennyien kapnak, az határozza meg, hol is húzzák meg ezt a határt!
Rászorultság....
Annyi kiskapu van,,,egyedül neveli...minimál bért kap...
A lényeg hogy papíron szépen nézzen ki.
A papír mindent elbír.
 
Rászorultság....
Annyi kiskapu van,,,egyedül neveli...minimál bért kap...
A lényeg hogy papíron szépen nézzen ki.
A papír mindent elbír.
Ez akkor sem általános ingyenesség, hanem rászorultsági alapú ingyenesség. A liberális szociálpolitikák alkalmaznak efféle redisztribúció-ellenes technikákat (ellentétben a szocialista, konzervatív szociálpolitikákkal).
 
Szerinted egy olyan országba jönnének, ahol az idegengyűlöletet ilyen mértékűre szították és ahol a világ egyik legnehezebben elsajátítható nyelvét beszélik? (A bérekről és szociális ellátásról nem is szólva.)
Nem. Valószínűleg nem jönnének. De hidd el, hogy az EU megtalálná a módját a megfelelő elosztási mechanizmusok kidolgozásának. Pl. ha nem marad ott, ahová irányítják, akkor kevesebb segély kap, nem vállalhat munkát etc. etc. Most más okból, de ilyen intézkedéseket fontolgatnak a német törvényhozásban.
 
Még egyszer mondom, nézd már
meg a 2018-as hozamokat! De bemásolhatnám az én önkéntes pénztáram értesítőjét is! OTP Növekedési Porfólió: Mínusz 4,4 a "hozama"!
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nyugdijpenztar-nyugdij-2018.676559.html
Az önkentes nyugdijpenztarak nyeresegerdekelt allalkozasok, mig az allami nyugdij egy a szolidaritasi elven mukodo nyugdijbiztosito.
De a fogalom csak nevlegesen az, igazabol ez az allami koltsegvetesi szerv a befizetett jarulekokat marossza szet kulonfele szempontok alapjan. A lenyeg, hogy nem piaci elvven mukodik!

Magyarorszagon ma mintegy 40 nyugdijpenztar mukodik onkentes begfizetesekkel, es a gazdalkodasat tekintve piaci alapon.

Ezek a tagok altal befizetett penzeket igyekeznek olyan befektetesekben tartani,, amik a tagok szamara a befizetett osszegen felul hozamot, a tulajdonosok szamara pedig nyereseget produkalnak.

Ollyan befektetesekbe igyekeznek tartani a penzt, ami egyreszrol viszonylagos biztonsagot kinal, mas reszrol a lehetosegek szerinti legmagasabb hozamot adja.
Ilyenek voltak korrabban az ingatlanbefektetesek( erdekessegkeppen emlitem, hogy ha alaki a Kinizsi utcabbol a Raday utca fele megy egy keresztezodesben maig olvashato egy tabla egy hazon, ami szerint az egy nyugdijbiztosito alltal emelt berhsaz, ok a '30-as evekben ezzel probaltak a tagok befizeteseit biztositani)
Aztan viszonylag biztosnak tunnek allampapirok,, es olyan tozsdei befektetesek, ahol a tozsdek ezeto reszvenyei biztos befektetesek, de egy szolid, viszont biztosnak tuno hozamot biztositanak.

A 2008-as hitelvallsag utan az ingatlanbefektetesek csak nagyonn korlatozottan feleltek meg az elvarasoknak. Maradtak az allamkotvenyek es a tozsdei befektetesek.
Az allamkotvenyekrol tudni kell, hhogy a kamatuk folyamatosan csokken.
A tozsdekre pedig a 2018-as evben jellemzo volt a zuhanas.

Ezeknek a kovetkezmen ye, hogy 2018-ban a nyugdijpenztarak zommel negativ hozamot biztositottak.

A nagyjabol 40 penztarbol mintgy 5 volt ami pozitiv, az osszes tobbi negativ hozamot(veszteseget ) tudott produkalni.

Ez ttermeszetesen nem jelenti azt hogy az iden is igy lesz, mint ahogy azt sem jelenti, hogy ez meg fog fordulni. Mint minden piaci alapon mukodo vallalkozas ki van teve a vilaggazdasag valtozasainak, valamint a toket elhelyezo munkatarsak ugyessegenek.

Ami teny, hogy 2018-ban minimalis hozamot tudott biztositani par nyugdijpenztar, a tobbi pedig vvesztesegeket koyvelhetett el
 
Egész eddig többször tagadtad a negatív hozamokat 2018-ra!
Hát ha nem nyugdíjpénztárról beszélsz hanem az OTP-ről ott bármi lehetséges de nem érv az igazi nyugdíjbiztosítók ellen.
Én nyugdíjbiztosítókat hoztam te meg a szar OTP ből általánosítasz
Felejtsd el az nem cég
És többször mondtam ne csúsztass úgy hogy egyetlen évet nézel
Tessék 10 éves átlaghozamot vizsgálni
Így vált hazugsággá a kiragadott tökéletlen példa
Érved ellen bizonyítás akart lenni de lebuktál mert Igazi nyugdíjmáztárat nézz és hosszútávú hozamot
A célod az volt: hogy rossz volt a két-lábon álló piaci alapú biztosítást kitalálni
Erre semmi a példád
Hazuggá vált
 
Utoljára módosítva:
Hát ha nem nyugdíjpénztárról beszélsz hanem az OTP-ről ott bármi lehetséges de nem érv az igazi nyugdíjbiztosítók ellen.
Én nyugdíjbiztosítókat hoztam te meg a szar OTP ből általánosítasz
Felejtsd el az nem cég
Az ceg, meghhozza egy eros penzugyi ceg

Ami viszont peldanak lett hozva nem a bank.
Az OTP ahogy a legtobb nagy penzintezet tobb labon probal allni.
Nyugdijbiztositok zomeben valamelyik penzintezet onallo uzletagai.

Az OTP is a hhitelezesen kivul sokmindennel foglalkozik.
Az OTP lakaskassza egy kulon uzletag, mmintahogy kulon uzletag az OTP penzugyi portfolio is ami egy nyugdijbiztosito.
Egy a mi tegy 40-bol

Nem szabad az otp nevbol csak a penz ntezetre gondolni!
(raadasul az OTP egy olyan tobbsegi kulfoldi tulajdonban levo vallalkozas, ami ma mar kiscit mas, mint amit a neve jelent!)
 
Én nyugdíjbiztosítókat hoztam te meg a szar OTP ből általánosítasz
Láthatod 5-10 %-t hozott 2017-ben
10 évesben pedig 6%-t
Nincs negatívban
Táblázatba gyűjtöttem neked a pénztárak adatait:
Összegyűjtöttem neked ebben a táblázatban a 16 legnagyobb taglétszámú nyugdíjpénztár hozamadatait és költségeit. Ha már pénztártag vagy és váltáson gondolkozol, vagy új belépőként a legjobb önkéntes nyugdíjpénztárt keresed a táblázaton kívül is van még itt néhány fontos infó amivel nem árt, ha tisztában vagy. Görgess lejjebb és elmondom mire gondolok!
onkentes-nyugdijpenztar-hozamok-2017-1-1.png
 
Az OTP ahogy a legtobb nagy penzintezet tobb labon probal allni.
Üdvözlöm Csányit de a piaci alapú nyugdíjbiztosításról beszélünk
Az OTP kamatai nem izgatnak ez ügyben
Azt tudom 1% alatti
És a többe se jobb.
De a piaci alapú nyugdíjbiztosítás az nem annyi az 5-10 %-t is elért
még a 2017 év se volt mínuszos a Budapestnél 2,61 %-11% A 10 éves átlag pedig 5,9-7,8%
És erről van szó
Ide egy nulla hozamú OTP-t hozni példának ez ügyben felesleges
 
Utoljára módosítva:
Üdvözlöm Csányit de a piyc9i alapú nyugdíjbiztosításról beszélünk
Az OTP kamatai nem izgatnak ez ügyben
Azt tudom 1% alatti
És a többe se jobb
De a piaci alapú nyugdíjbiztosítás az nem annyi az 5-10 %-ot is elért
És erről van szó
Ide egy nulla hozamú OTP-t hozni példának ez ügyben felesleges
Ennyire buta vvagy, agy csak azt szeretned ha neked lenne igazad minden aron?

Az OTP novekedesi Portfolio egy magannyugdijpenztar neve, aminek az alaptokejet az otp biztositja.
Ennyi koze van a bankhoz!
Egy piaci alapon mukodo nyugdijbiztosito
HA ezt keptelen vagy felfogni sajnalom most irom le harmadszor
 
HA ezt keptelen vagy felfogni sajnalom most irom le harmadszor
Nem is kellett volna beleszólnod
Ott a hozam táblázat és a név
A többi dolgod nem érdekel nem is kell beleszólnod.
Az OTP novekedesi Portfolio egy magannyugdijpenztar neve, aminek az alaptokejet az otp biztositja.
De minek ha szarul működik nulla hozamos
Szegény Johant csak megvezették vele
Lépjen ki onnan gyorsan jobban jár
Azok közül válaszon amik jobban működnek.
És pont azzal akarta bizonyítani nem működik a nyugdíjbiztosító?
Az működik rosszul mert nullát hoz
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,654
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére