Koncz Zs.mindent elsöprő válasza "Uram! Lehet engem feljelenteni, de én nem tettem mást mint....

Amint azt ma megírtuk Orbán Viktor feljelentéssel fenyegette meg Koncz Zsuzsát.

2019. június 18-án látott napvilágot Koncz Zsuzsa és Bródy János közös dala "Ne mondd (hogy nincs remény)".
A dal szövege több aspektusban is a Magyarországon folyó helyzetre utal és bizonyos tekintetben beszól az Orbán kormánynak.

Amint azt ma megírtuk Orbán Viktor feljelentéssel fenyegette meg Koncz Zsuzsát.
A Művésznő válasza a következő:

"Meg vagyok döbbenve, hogy Magyarország Miniszterelnöke fenyegetőzik.
Ön azt hangoztatja, hogy demokrácia van.
Én nem tettem mást, csak dalba öntöttem a magyar nép álmait.
Semmi sértőt nem vélek a dalomban, Ön ennek ellenére fel akar engem jelenteni.
Nem riaszt vissza és nincs okom bocsánatot kérni senkitől.
Ha Önt mégis sérti a dalban kimondott őszinteség, talán tükörbe kellene néznie!
Tisztelettel: Koncz Zsuzsa"

index.jpg


 
már megint tévedésben vagy, nem a kormány , hanem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap tett feljelentést, lopott felvételek miatt. Itt olvashatsz a témáról:
https://888.hu/ketharmad/az-mtva-fe...nyvideojanak-lopott-felvetelei-miatt-4175307/

Magyarországon a médiák 95%-a (a közmédiák, amik a leg nagyobbak és hatásosabbak 100%-ban) a kormánypárt szócsövei.
-
Ezt a marhaságot, a magyar kormány inditotta utjátra, hallgassad meg a külügyminisztert és Kovács Zoltánt ebben az ügyben.
A cél a félelemkeltés, hamis hírek terjesztése volt.
-
Vagy te is bevetted, hogy egy "bűncselekmény" lenne a kormányt leleplező, a közmédiákban az éterbe kisugárzott felvételből egy rövid szakaszt beilleszteni egy híradásba?
-
Orbán nagyon kapálódzik, kíváncsi vagyok meddig tart még ez a régime.
 
Én személy szerint ritkán hallgatok magyar számokat, akkor is inkább csak retrot.
Nem is igazán értem miért kell csótányozni egymást, legyen szó akármelyik úgynevezett oldalról. Szerintem vannak jó számai Koncz Zsuzsának, Ákosnak és a Kárpátiának is, és ugyanezeknek vannak rossz számai is. Ez mind csak ízlés kérdése, hogy kinek mi jön be. Vagy ti az alapján hallgatok zenét, hogy az elődadónak éppen mi a politikai meggyőződése? o_O

Én speciell meghallgatom Cipő számait is, nem egy olyan van, amire azt tudom mondani, hogy kedvelt magyar szám, mindezt annak ellenére, hogy elképzelhetetlenül nagy ellenszenvet érzek a kommunistákkal, internacionalistákkal szemben (mint amilyen Bódi László is volt), de a két dolog teljesen különválasztható számomra. Amikor a "Szállj el kismadár" szól én speciell magasról letojom, hogy a Republic énekesének mi a politikai meggyőződése. De ha nektek ez számít, hát akkor a lelketek rajta.

Szomorú, ha a kormánymédia is ez alapján szűr, de azért teljesen felesleges ezt csak a Fidesznek tulajdonítani, ugyanis a Fidesz uralom előtt is aligha szólhatott olyan szám a kormányfelületen, ami a balliberális kormánynak nem volt vállalható, mint amilyen a például az említett Kárpátia, vagy éppen a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő Ismerős Arcok.

Pitiáner dolognak tartom, hogy az éppen aktuális hatalom (mindkét oldal) ez alapján válogat, de az is szomorú, hogy az énekesek (mindkét oldalon) többet foglalkoznak lassan a pártpolitikával, mint a zenéléssel.
Egyetértek.
 
Mitol is kamu mert maniatok mindenre rafogni, ha nem ertetek egyet?
Teny hogy nem jatszak se a Brody se a Koncz szamait egyik kozmediaba se. Ettol akar meg egylepes a leirtak.
Mi kesztet irasra ha nem tetszik a hir?
Jo lenne ha tartozkodnal a hireink kritizalasatol hamar tartalmi hozzaszolasod nincs a hirrel kapcsolatba.
Ez nettó hazugság.
 
Fentebb írt valaki tartalmilag olyat:
Nem kellett papíron utasításszerűen kiadnia a letiltási parancsot.
Ez teljesen így van, egy lopakodó, rejtőzködő álarcot viselő diktatúrában.
A szerviensek,és szervilissé vált önkéntes kiszolgálók, papír utasítás nélkül csak informális folyamattal is képesek végrehajtani egy még fekete listán meg nem jelent letiltásokat.
És a ellenük cikkezés is nyálcsorgó, lihegő folyamattá válik.
Itt nem fog találni senki miniszterelnöki hivatal által kiadott pecséttel ellátott feketelistát.
Mégis lehet nem kívánatos előadóvá tiltani valakiket.Ilyenné vált
Aztán fordítva Bródy János Alföldi Róbert Koncz Zsuzsa.
És futtatottá kedvelte felhasználttá a nemzet valamikori csótánya kritikusa.Aki az Orbáni rendszer nyílt talpnyalója lett Nagy Feró.
A kormányközeli korrupciót is ilyen természetesnek tartja?
https://24.hu/belfold/2019/03/27/nagy-fero-interju/
Élvezte a talpnyalóság minden előnyét.
Ám már mintha kicsikét ébredezne
Na pont a Nagy Feró az akinek nincs már zenei mondandója hanem direkt politikába siklik át nyilatkozataival.
 
Utoljára módosítva:
Ha már egyre sűrűbben találkozhatunk hazug, légből kapott, vagy éppen csak eltorzított, híreknek nevezett cikkekkel itt a CH-n, vagy engedni kellene, nem minősítve azok hozzászólásait akik erre felhívják a figyelmet, vagy ha valóban az a cél, hogy eggyel több Fórum legyen ahol a kormánnyal. azok tagjainak cselekedeteivel kritikus hangokat, elhallgatott tények felmutatásával meg lehessen jeleníteni, akkor talán erre kellene fókuszálni.... Az elvesztett hitelességet nagyon nehezen, vagy soha nem lehet visszaszerezni... Érdekes, hogy Orbánnal kapcsolatban nem arról volt szó, hogy a Klímacélt azért nem szavazta meg, mert vagyonkezelőjéé a Mátrai Erőmű, s szemben Lengyelországgal itt nem fogják emberek tízezreit elbocsájtani a CO kibocsájtás csökkentése miatt, de igényt tartanak egy kis unios támogatásra a bezárás fejében.. vagy a szőlő zöldszüret kinek jó, vagy miért kell Orbánnak Babis támogatása annyira, hogy kiadta a kilövési engedélyt Bige Lászlóra....Mindenütt a világon, minden hatalom arra törekszik, törekedett, hogy ismert emberekkel, művészekkel, tudósokkal hitelesítse politikáját...De ha például Rogán éves beszámolójára az ellenzék el sem megy, vagy csak a végére ér oda(?)....A baloldali hazugság és a jobboldali hazugság egyszerűen hazugság....
A hazugság ellen a tények az ellenszer, még akkor is ha éppen ismereteink, szocializálódásunk miatt másként értékeljük a tényeket... De ugye ezt hívják véleménynek... S szerintem ezt csak abban az esetben van helye korlátozni, ha mint itt az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalható a véleményalkotót véleményezik.. S talán nem azt hívják véleményszabadságnak, ha a nem egyetértő hozzászóló azt a tanácsot kapja: nem kell hozzászólni, ha mást gondol...
Talán van oka, ha több mint tíz éve valakik itt maradtak a Fórumon, s feltehető, hogy nem ellene szólnak, hanem érte, hogy ne vesszenek el a megszerzett értékek.....
 
Kulturarol beszelunk es nem Roganrol klima csucsrol stb es mas prominens politikus alakokrol.
NAgyon sokszor leirtam(tuk) Nincs szuksegunk a negativ kritikakra. Mindent szetoffoltok ezt a topicot is hisz egy budos szo nem hangzott el a dalrol miert is nem tetszik a regnalo kormanynak, vagy akar nektek.
Elegge szabadon hangoztatjatok a nagyfonok velemenyet akar gondolhatjuk azt is hogy fizetett trolok vagytok.
NEm nekem van elmebajom es meg csak nem is szenvedek ilyen nyavajaban.
A Ch ertekei resze a hir section es a hozzaszolas lehetosege.
Aruljatok mar el hol lehet beledumalni melyik media amelyiket ilyen kritikaval lehet illetni? Fidesz duma ez szoszerint miert akarjatok idehozni? Egy mediat se degradalhatok le, legfeljebb az ujsagiroval nem ertetek egyet. Lehet irni neki es megcafolni irasat,de a CH "izelgetni"senkinek nincs joga es nem biztositunk helyt a negativ kritikanak a szemelyeskedesnek mert itt minden moderator ,magam is ingyenbermentve aldozuk az idonket munkankat hogy kellemesen beszelgesunk.
Arrol mar nem is beszelek egy webportal fo szempontja a latogatottsaga, mivel nalunk kint van a statisztika hanyan olvassak el es velemenyezik a cikket maximalisan jo valasztasa volt a CH nak. Akinek nem tetszik az miert olvassa el, miert nem ugorja at, vannak szines vagy nagyvilagbol is boven hirek.
Fek newsnak talalod nem kell elhined, csupan atugranod e s nem litaniakat irni a Ch rol, hogy rossz utra tert.
 
*
A Facen kommenteltem a dolgot, természetesen Bródy János és Koncz Zsuzsának adva az igazat. Meg sem jelent a beírásom, azonnal törölték. Hajrá szabadságjog, hajrá... Így lehet Magyarországon véleményt mondani, írni... Ha nem hízelgő az a min.elnök részére, azonnal eltüntetik.
Komolyan hiszed, hogy Zuckerberget Orbán irányítja Felcsútról? Sokkal inkább Merkel. Ő pedig nem Orbán-fan. Szóval kár ennyi sületlenséget írni. Újból és újból.
 
Utoljára módosítva:
Fújj! Ez a Johann Sebastian Bach hogyan hajlongott Nagy Frigyes porosz király előtt! S milyen szervilizmussal szolgálta Lipót kötheni herceget és udvarát! Antidemokratikus, fasiszta gondolkodás! Ráadásul mekkora zeneművekkel támogatta az egyházat, a pedofil elöljárók gyülekezetét. És ehhez még mélyen is hitte ezeket a sületlenségeket. Ostoba, ideológiailag megnyomorított alak! Az már csak hab a tortán, hogy a német zenei hagyományokhoz megőrzéséhez is ragaszkodott. Egy maradi nacionalista. Köpedelem. Bezzeg...
 
Utoljára módosítva:
Ha már egyre sűrűbben találkozhatunk hazug, légből kapott, vagy éppen csak eltorzított, híreknek nevezett cikkekkel itt a CH-n, vagy engedni kellene, nem minősítve azok hozzászólásait akik erre felhívják a figyelmet, vagy ha valóban az a cél, hogy eggyel több Fórum legyen ahol a kormánnyal. azok tagjainak cselekedeteivel kritikus hangokat, elhallgatott tények felmutatásával meg lehessen jeleníteni, akkor talán erre kellene fókuszálni.... Az elvesztett hitelességet nagyon nehezen, vagy soha nem lehet visszaszerezni... Érdekes, hogy Orbánnal kapcsolatban nem arról volt szó, hogy a Klímacélt azért nem szavazta meg, mert vagyonkezelőjéé a Mátrai Erőmű, s szemben Lengyelországgal itt nem fogják emberek tízezreit elbocsájtani a CO kibocsájtás csökkentése miatt, de igényt tartanak egy kis unios támogatásra a bezárás fejében.. vagy a szőlő zöldszüret kinek jó, vagy miért kell Orbánnak Babis támogatása annyira, hogy kiadta a kilövési engedélyt Bige Lászlóra....Mindenütt a világon, minden hatalom arra törekszik, törekedett, hogy ismert emberekkel, művészekkel, tudósokkal hitelesítse politikáját...De ha például Rogán éves beszámolójára az ellenzék el sem megy, vagy csak a végére ér oda(?)....A baloldali hazugság és a jobboldali hazugság egyszerűen hazugság....
A hazugság ellen a tények az ellenszer, még akkor is ha éppen ismereteink, szocializálódásunk miatt másként értékeljük a tényeket... De ugye ezt hívják véleménynek... S szerintem ezt csak abban az esetben van helye korlátozni, ha mint itt az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalható a véleményalkotót véleményezik.. S talán nem azt hívják véleményszabadságnak, ha a nem egyetértő hozzászóló azt a tanácsot kapja: nem kell hozzászólni, ha mást gondol...
Talán van oka, ha több mint tíz éve valakik itt maradtak a Fórumon, s feltehető, hogy nem ellene szólnak, hanem érte, hogy ne vesszenek el a megszerzett értékek.....

Tegnap alaposan utánanéztem az interneten, mert ügye a statisztika, az információk kronologikus sorrendjének elemzése kiválóan alkalmas állítások igazolására vagy elvetésére.
-
Valószínű egyikünk sem tudja megmondani, hogy mit gondolt, mondott Orbán mert nem vagyunk vele per du kapcsolatban, egyébként is négy szem között mondatokat le lehet (ne) tagadni. A problémát nemcsak a politikából ismerjük a kartereket és börzét felügyelő intézetek is igy dolgoznak.
-
Nos mindenkinek aki kételkedik a fenti hír korrektségében ajánlom. Vizsgáljátok meg mi volt először:
- Koncz Zsuzsa dala elleni "felháborodás", az énekesnő elleni támadások, vagy az ö válasza?
-
A 2010-es hatalomra jutás óta nemcsak a két művész (Brody, Koncz) hanem
- számos a klasszikus zenében, irodalomban és tudományos intézmény célpontja az Orban-Regime-nek.
- nyilvánvaló, hogy ennek a kormánynak nem a kedvence a művésznő, oda-mondogató szövegivel.
- a virágnyelv a magyar kultúra egy része, nyugaton az emberek azt mondják amit gondolnak, Mo.-on ezt sose lehet tudni
-
Koncentráljunk inkább arra, hogy milyen törvény módosítások történtek már eddig a Fidesz kormány részéről ami a művészek, újságírók, gondolkodó polgárok kikapcsolását szolgálta?
-
Elég ha a média-törvényt veszem elő, vagy ha megemlítem, hogy a sajtószabadság listáján Orbán óta 50 helyet csúszott le az ország és ott áll Afrikai államok mögött a 83.-ig helyen.
-
Aki azt állítja, hogy Koncz ezzel a pitiáner híreszteléssel akarja kibillenteni Orbánt a hatalomból az elakarja bagatellizálni az oiási bakikat ami ennek a kormánynak a politikáját kíséri.
-
Ismétlem, a kételkedők lapozzanak egy kicsit az interneten, nézzék meg mióta célpontja a korábbi diktatúra alatt is kritikus művésznő ennek a jelenlegi jobboldali kormánynak, milyen hangon és vádakkal illetik öt, hogy akarják elsöpörni a nyilvánosságból.
 
Utoljára módosítva:
a korábbi diktatúra alatt is kritikus művésznő
Tudtommal nem börtönözték be, nem zaklatták, nem lehetetlenítették el mint osztályellenséget, el nem hallgattatták el és tették tiltólistára, nem vonták be az útlevelét etc. mint annyi más embernek. Koncz Zsuzsa az előző rendszerben szép karriert befutó, lemezeket kiadó, filmekben és a médiában szereplő - egyszóval a hatalom által a "TÁMOGATOTT" kategóriába sorolt - művész volt. Szóval csak ÉSSZEL Ernoe!
 
Koncz gyonyoruen enekel, orom hallgatni.
Rengeteg bakelitje van itt a lemezeim kozott.

Azt mondani, hogy az elmult rendszerben elnyomott volt, legfeljebb olyantol fogaedhato el aki nem itt elt, aki nem tudja hany lemezet adtak ki, hany koncertje volt.

Had emlitsek egy ellenpedat.
Volt egy zenekar, aki soha nem, szerepelt a radioban, nem jelenhetett meg lemeze, megis nagyon szerettuk. Koncertjeiken haknijaikon mindig rengeteg ember volt.

 
Tudtommal nem börtönözték be, nem zaklatták, nem lehetetlenítették el mint osztályellenséget, el nem hallgattatták el és tették tiltólistára, nem vonták be az útlevelét etc. mint annyi más embernek. Koncz Zsuzsa az előző rendszerben szép karriert befutó, lemezeket kiadó, filmekben és a médiában szereplő - egyszóval a hatalom által a "TÁMOGATOTT" kategóriába sorolt - művész volt. Szóval csak ÉSSZEL Ernoe!

Nézd engem mint mást sem börtönöztek be, nem zaklattak, nem lehetetlenítettek el mint osztályellenséget, el nem hallgattattak és tettek tiltólistára, nem vonták be az útlevelem etc. mint annyi más embernek... mégis politikai menedékjogot kapott az ember külföldön.
-

Eltiltva bizony volt eltiltva Brody és Koncz. Nekem volt szerencsém autóstopposként az együttessel utazni abban az időben amikor csak a Szabad-Europa játszotta a számaikat egy éven keresztül.
-
Egy bizonyos ismeretségi-fok felett másképp szoktak gáncsot állítani a diktatúrák.
Egy ismeretlen embert ellehetett vinni az éj leple alatt sötét börtönbe de egy közismert személyt hiányolt volna a tömeg.
Így próbált eljárni a magyar kormány a Bangladesi menekültekkel is akiknek aztán fizethetett több tízezer euró jóvátételt. (és hány esetről nem tudunk.)
-
Az Illés együttesnek az volt a szerencséje, hogy Bródy János-t nem lehetett volna csak úgy kivonni a forgalomból mind a felmenőit mert a külföldi rokonok, ismerősök a barikádokra mentek volna. Ezért tűrték meg öket, na meg a hazai rock, beat -amit játszottak - mégiscsak kevésbé volt veszélyes mind az angol-nyelvü, Koncz rengeteget tett a magyar irodalom (Karinthyi-tol, József Attila) népszerűsítéséért.
-
Koncz Zsuzsa édesanyja ápolónö az édesapja pedig kántor volt, míg Orbán gyerekkorában nem látott templomot belülről (lásd Interview), a kereszténységet csak mint hatalomra törő politikus fedezte fel és azóta ennek a hiszékeny rétegnek a kihasználásából tartja magát a hatalmon.
-
Koncz egészen biztosan fellépett KISZ által fenntartott előadótermekben mert nem is volt más (lásd Illés együttes Londoni Interview-ja a szabad Európának amit eltiltás követett) ezzel ellentétben Orbán a politikai karrierjét a Magyar Szocialista Munkáspárt, Kommunista Ifjúsági Szövetségének a Titkárjaként kezdte és ott is maradt volna, ha egy nagyvonalú ember fel nem nyitotta volna a szemét, nem támogatta volna öt a világlátásban.
-
Orbán egy rövid átmenet után teljes erővel azon van az országot visszavezetni oda ahol olyan körbeágyazva érezhette magát.
-
Ismétlem, Koncz a 68-asok közé tartozik és ennek a generációnak sokkal nehezebb volt egy pici szabadságot kiharcolni mind a 80-as években, a gulyás-kommunizmusban világra pottyant Orbánnak.
-
Ha a két személy politikai állásfoglalását akarod összehasonlítani (Koncz tehetsége már országon tul elismert volt amikor Orbán még rövid gatyát hordott) akkor tegyük a jelennel.
-
Nézzük meg melyik személynek a kettőből van permanens problémája az Emberi Jogok Birósságával,
ki ellen folyik eljárás a demokratikus jogállam aláásása miatt?
-
Mint tanár ember azt kéne mondjam neked: "si tacuisses, philosophus mansisses"
 
Utoljára módosítva:
Komolyan hiszed, hogy Zuckerberget Orbán irányítja Felcsútról? Sokkal inkább Merkel. Ő pedig nem Orbán-fan. Szóval kár ennyi sületlenséget írni. Újból és újból.
Azt mire alapozod, hogy Orbán (és a regnáló hatalom) lapjának maga az Fb alapító az adminja?
(A kitiltottak száma akkora, hogy saját honlapot hoztak létre és tartanak fenn a FB-s saját oldaluk mellett.)
A pomázi városi oldal (fideszes önkormányzat/polgármester) kezelője például 6 nicken "imádja" a vezetést, de adminként még az önkormányzat két ellenzéki képviselőjét is letiltotta amikor bírálóan hozzászóltak a város életét érintő intézkedésekhez (és ez csak egy példa a több tucatnyiból). A szomorú az, hogy ezt minden olyan pomázi tudja, aki fel tud lépni a netre, de mégis megválasztották többedszerre is a polgármestert..
 
Utoljára módosítva:
Koncz gyonyoruen enekel, orom hallgatni.
Rengeteg bakelitje van itt a lemezeim kozott.

Azt mondani, hogy az elmult rendszerben elnyomott volt, legfeljebb olyantol fogaedhato el aki nem itt elt, aki nem tudja hany lemezet adtak ki, hany koncertje volt.

Had emlitsek egy ellenpedat.
Volt egy zenekar, aki soha nem, szerepelt a radioban, nem jelenhetett meg lemeze, megis nagyon szerettuk. Koncertjeiken haknijaikon mindig rengeteg ember volt.



Ez ügye egy egészen más generáció. Ök a Vasfüggöny lehullása után, a kelet Európából elindult "nagy gazdasági-migráció" idején bontogatták a szárnyaikat.
-
(Ne feledjük a Szovjetunió szétesését követő 2-3 év alatt 2,5 millió volt szovjet-polgár települt át Németországba, a Varsói szerződés többi csatlós államából migráltakról nem is beszélve)
 
Ez ügye egy egészen más generáció. Ök a Vasfüggöny lehullása után, a kelet Európából elindult "nagy gazdasági-migráció" idején bontogatták a szárnyaikat.
-
(Ne feledjük a Szovjetunió szétesését követő 2-3 év alatt 2,5 millió volt szovjet-polgár települt át Németországba, a Varsói szerződés többi csatlós államából migráltakról nem is beszélve)
Nem teljesen ertem- bar teged ismerve ez nem egeszen igaz - hogy mi koze a nemetorszagba kivandoroltaknak ahhoz amit irtam.
De ha a z elozo pelda keves akkor berakok ide egy masikat.(ot nem akartam ide tenni, mert a szivem csucske Beremenyi es Cseh)
Gondolkodj el kicsit a szam szovegen.
Ez kicsit korabbi mint a republic:

 
Nem emlékszem pontosan melyik előadó művésznő mesélte egy interjúban, hogy megnyert egy Tv- s zenei versenyt, már készült a továbbjutás kapcsán a külföldi útra és jött az értesítés, hogy Koncz Zs. képviseli M.o.-t...
 
Ne haragudjon rám senki ezért, de én kifejezetten elkerültem Őt. Nekem kimesterkélt és hatásvadász...tudom, most kapni fogok:)
De mások is megosztották érzelmeiket vele kapcsolatban.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,999
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére