A fideszes Boldog István bojkottálja a kólaivást a Coca-Cola melegbarát plakátjai miatt

Kisebb botrány lett az azonos neműek közötti szerelem elfogadását hirdető reklámból.

Az elfogadást hirdeti a napokban megjelent #loveislove feliratú plakátjaival a Coca-Cola a budapesti metróban.

A plakátokon azonos nemű szerelmespárok láthatók. Több kormánypárti lap is felháborodva számolt be a hírről, sőt, elindult egy online petíció, amelyben a plakátok eltávolítását kérik. Boldog István fideszes képviselő vasárnap délután bejelentette, hogy bojkottálja a Coca-Colát.

image.aspx

© hvg.hu
Az online petícióban vészjóslóan azt írják,

az ilyen hirdetések Nyugat-Európában már mindennaposak. Hazánkban még megállíthatjuk a folyamatot. Erre most van esély, amikor a szemünk láttára lép szintet. Eddig Magyarországon nem reklámoztak a nagyvállalatok nyílt homoszexuális tartalommal és üzenettel. Ne legyenek illúzióink, ez egy próba. Ha ezt elfogadja a magyar társadalom, újabb és újabb lépések fognak következni. Plakátok, reklámok, filmek, szivárványos termékek, stb. És miután tovább csúszunk a lejtőn, egyre nehezebb lesz megállni.

A petíció ezek után szinte kétségbeesve kéri címzettjeit, hogy mielőbb távolítsák el a plakátokat, ugyanis:

  • "A plakátokon hirdetett homoszexuális tartalom veszélyezteti a közerkölcsöt – lévén a homoszexuális kapcsolatok ellenkeznek a természetes erkölcsi törvénnyel –, illetve a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját."
  • "Sok szülő aggódik, hogy gyermeke Budapesten közlekedve akarva-akaratlan találkozhat ezekkel a plakátokkal, melyek összezavarhatják őt."
Felszólítják továbbá az illetékes döntéshozókat, hogy

a homoszexuális lobbi által gerjesztett jelenséget tartsák korlátok között, hogy ne veszélyeztesse a közerkölcsöket, s főként ne alakítson ki a fiatal nemzedékekben téves fogalmakat a nemiségről és a házasságról. E téves fogalmak védtelenné tennék őket, és tovább fokoznák a jelenség terjedését.

A BKK ezek után közleményben reagált a plakátokra. Azt írták, "társaságuk felületeinek reklámcélú hasznosítását – az ahhoz kapcsolódó valamennyi feladat teljes körű ellátásával – külső, szerződött partnerek végzik. A felületek hasznosítása ugyanis nem tartozik közvetlenül a BKV Zrt. profiljába."

Hvg

67778198_2444315708958360_6543999784947023872_n.png
 
Mégis mi a bánattól féltik a gyerekeket? Nem fertőző betegekről beszélünk! Barátaim között vannak meleg párok, olyanok is vannak közöttük akik már a 7. örökbe fogadott gyereket nevelik, és egyik gyerek sem lett meleg!
Sokkal előbb lesz alkoholista egy alkesz gyereke, mint meleg, a homoszexuális szülők gyereke!
Az alkoholista apukától vagy anyukától miért nem féltik a gyerekeket?
Népszerűsítő tartalom??? Ez mekkora idiótaság! Nem népszerűsítő, elfogadó!
Szerintem a gyerekek idáig észre sem vették.
 
én megértelek ... ezért ismétlem tökéletes kampánytéma a régi vágású Tarlósnak....eddig vagy 26.000 -en írták alá a petíciót, hogy szedje le a plakátokat, ellenkezően értelmezik a reklámot mint Te.
Reagált a Coca-Cola Boldog István bojkottjára

Hétfőn reggel a cég közleményt adott ki, amiben elmagyarázzák, mit és miért szeretnének kifejezni a #loveislove címkével futó hirdetésekkel és különleges palackokkal. A Sziget Fesztivál idei témája a Love Revolution, azaz a Szeretet forradalma, amellyel a cég örömmel vállal közösséget, hisz az egyenlőséget és a sokszínűséget alapvető értékeiknek tartják. Az ikonikus, több országban is megjelenő, szivárványos palackcímkénk is ezt fejezik ki, ezen értékek előtt tiszteleg. Ezt a kampányunkat városszerte kihelyezett plakátokkal kísérjük. A háromféle plakáton egy-egy Coca-Colát ivó pár szerepel, hetero - és homoszexuális párok egyaránt. Ezzel valóban szeretnénk üzenetet közvetíteni: a hitünket abban, hogy mindenkinek joga van a szeretetre, szerelemre, hogy a szerelem érzése ugyanaz. Számos reklám esetében megoszlik az emberek véleménye: van, akinek tetszik, és van, akinek nem. Természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye a miénktől. A cég hozzáteszi: hisz abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk – függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Hisznek abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezik az általuk képviselt elveket, így az emberek egyenlőségébe vetett hitüket. Úgy gondolják, hogy egy olyan világban, amely ezeken az értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet. A szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié, ahogy a Coca-Cola is. A szivárványos címkékkel ellátott, limitált szériás félliteres Coca-Cola zero termékeket egyébként a Sziget fesztivál területén lehet majd megvásárolni.

Magánvéleményem: Aki nem akar ilyen palackból inni, ne vegye meg! A Sziget Fesztiválra meg a gyerek nélkül menjen!
 
Magánvéleményem: Aki nem akar ilyen palackból inni, ne vegye meg! A Sziget Fesztiválra meg a gyerek nélkül menjen!
Nem ennyire egyszerü a dolog ... jön egy világcég és azt mondja ez a menő, ez a trendi, így éljetek. A kérdés, maradjanak a reklámjai a közterületeken, maradjon ez az utcai propaganda?
 
Utoljára módosítva:
Nem ennyire egyszerü a dolog ... jön egy világcég és azt mondja ez a menő, ez a trendi, így éljetek. A kérdés, maradjanak a reklámjai a közterületeken, maradjon ez az utcai propaganda?
A plakát szerintem azt üzeni hogy akkor vagy trendi ha cocacólát iszol látod még a homokosok (nem így mondják hanem úgy hogy b..ik) is azt teszik.
Sajnálom hogy ennyire nem értik a plakát üzenetét...talán ha az iskolákban jobb nevelést kapnának....(a szülők)
 
Én akkor sem tudok egyetérteni ezzel, ha sokan igen. (tipikus, millió légy lepi a xart, akkor biztos jó)
MIÉRT KELL? Az emberek képébe dörgölni, hogy vannak b*zik???
Anélkül is tudjuk. Nem elég. Felvonulás, meg plakátok. És akkor pilláznak, ha előítélet van velük szemben.
Bakkermár! A nemi irányultság - SZVSZ- mindneki magánügye. Maradjon már az intimitás!
 
Én akkor sem tudok egyetérteni ezzel, ha sokan igen. (tipikus, millió légy lepi a xart, akkor biztos jó)
MIÉRT KELL? Az emberek képébe dörgölni, hogy vannak b*zik???
Anélkül is tudjuk. Nem elég. Felvonulás, meg plakátok. És akkor pilláznak, ha előítélet van velük szemben.
Bakkermár! A nemi irányultság - SZVSZ- mindneki magánügye. Maradjon már az intimitás!
bakkermár! Még soha nem láttam, hogy hetero párok plakáton való megjelenése is hasonló felhördülést keltett volna, neszeneked "magánügy meg maradjon otthon az intimitás". Amíg ekkora hülyeséget be lehet adagolni a jónépnek, hogy "utcai propaganda" (mégis mi a fenét lehet propagálni a homoszexualitáson?:o ) meg "népszerűsítő mittudoménmi", addig ne mondjátok már hogy előítéletmentesen hőbörögtök...
...gyerekvédelem, uramatyám... :(
 
.

Hol vannak a katolikusok??? :rolleyes:

A Coca-Cola plakátok eltávolításáért kampányol a Hit Gyülekezete

Facebook-oldalán jelezte Németh Sándor egyháza, az ATV-t tulajdonló és működtető Hit Gyülekezete, hogy mélységesen nem ért egyet a Coca-Cola plakátkampányával, amin férfiak illetve nők nemtől függetlenül ölelkeznek, mosolyognak egymásra, és szeretik egymást.

Az egyház szerint a Coca-Cola plakátjai a homoszexualitást népszerűsítik, ezért arra kérik követőiket, írják alá a petíciót, amit néhány nappal korábban indítottak civilek a neten, és aminek célja rábírni a BKV-t: hogy bontsanak szerződést a plakátcégekkel, amelyeken megjelentek ezek a képek, és kövessenek el mindent, hogy azok eltűnjenek a közterületekről:




A Coca-Cola plakátjain elsőként Boldog István fideszes képviselő akadt ki, aki bojkottot hirdetett az üdítőmárka ellen, de pártja nem tartott vele.


A Hit Gyülekezete viszont, amelynek vezetője pedig híve az őt támogató Orbán Viktornak és pártjának, ebben a hitvitában kérlelhetetlen maradt. Csakúgy mint Bencsik András:




A Coca így kommentálta az „ügyet”:

„Ezt a kampányunkat városszerte kihelyezett plakátokkal kísérjük. A háromféle plakáton egy-egy Coca-Colát ivó pár szerepel – hetero- és homoszexuális párok egyaránt. Ezzel valóban szeretnénk üzenetet közvetíteni: a hitünket abban, hogy mindenkinek joga van a szeretetre, szerelemre; hogy a szerelem érzése ugyanaz (#loveislove)” (24.hu)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
xart, akkor biztos jó)
[...] vannak b*zik???
És még valami, de ez már csak dupla zárójelben, mert ez - tapasztalatból tudom - csak az én orromat bánccsa... tudod annyira árulkodó már azoknak a kis eufemisztikus *csillagocskáknak a használata is, ha finnyásorrbefogva buzit akartál mondani, hát mondd ki bátran, én úgy tapasztaltam, a szar sem lesz illatosabb a kukactól.
 
Utoljára módosítva:
Iránban vagy Szaud-Arábiában is nyomják ezt a reklámot?

Na látod, megtaláltad a közös nevezőt a Magyar és a Szaud-Arábiai kormány között.
-
Közép keleten egy Iszlám Istenállam (IS) Pannóniában meg egy keresztény IS épül.
Orbán egy keresztény fundamentalista, egy ilyen Ajatohla aki az "Isten kegyelméből" uralkodik
 
itt már nem a tolerálásról van szó ... itt már azt szugerálják, hogy mi a jó, mi a követendő

A magyar kormány még a szexuális felvilágosító oktatást is ellenezte az iskolákban.
Most meg a Coca-Cola reklámtól akarja elvárni, hogy ezt megtegye?

Gondolod Orbán azért nyalja a nők kezét, hogy felélessze vele a szexualitást a gyerekekbe?
 
Aztán milyen plakátokat tennének a helyére? Pl.:
Ha Magyarországra jössz, üres kézzel-zsebbel gyere, mert haza úgyis úgy mész!

10 perce került ki a netre:
A vasárnapi Formula 1-es futam alatt elloptak több, nagy értékű felszerelést a fotóriporterek számára fenntartott, és elvben szigorúan őrzött irodából a Hungaroringen, számolt be Völgyi Attila fotós a blogján. Egy magyar fotóriporter két objektívjét kereste hiába, a Getty Images nemzetközi képügynökség munkatársa egy négymillió forintos teleobjektívvel lett szegényebb. A magyar nagydíjak 34 éves történetében eddig még nem fordult elő hasonló eset.

Úgy tudjuk, hogy a teremhez vezető biztonsági kaput már a futam közben elbontották, és a belépést biztonsági őrök ellenőrizték. Az irodában amúgy nem működött biztonsági kamera. Az üggyel kapcsolatban kerestük a Hungaroringet és a rendőrséget is, egyelőre nem reagáltak megkeresésünkre.
 
Mégis mi a bánattól féltik a gyerekeket? Nem fertőző betegekről beszélünk! Barátaim között vannak meleg párok, olyanok is vannak közöttük akik már a 7. örökbe fogadott gyereket nevelik, és egyik gyerek sem lett meleg!
Sokkal előbb lesz alkoholista egy alkesz gyereke, mint meleg, a homoszexuális szülők gyereke!
Az alkoholista apukától vagy anyukától miért nem féltik a gyerekeket?
Népszerűsítő tartalom??? Ez mekkora idiótaság! Nem népszerűsítő, elfogadó!

Itt van az eb elhantolva... ami más, mint a hivatalosan deklarált, az elfogadhatatlan ebben az országban, legyen szó bármilyen másságról, nem csak erről (ahogy medvegy polgártárs is utalt erre).
A fanyalgókhoz csak egy kérdésem lenne: azokban az országokban, ahol toleránsak az emberek, vannak-e még hetero párok (akik mellesleg toleranciára nevelik a gyermeiket) ?
Homosexualitás volt, van és lesz (ez az állatok körében sem ismeretlen), ha tetszik, ha nem, tudomásul kell venni. Minden embernek joga van azzal boldognak lenni, akit választ magának és pont.
Ahogy te is írtad, attól nem lesz meleg egy gyerek sem, ha ilyet lát.
Már csak az hiányzik, hogy újra büntetendő legyen, mint anno...én itt már azon sem csodálkoznék ebben a fene nagy (farizeus) keresztény áhítatban.
(Figyelem, kedves VALÓDI keresztények, ez nem rólatok szól !)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,668
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére