Szex közben halt meg egy üzleti úton lévő férfi, és ezt munkahelyi balesetnek tekintik a bíróságok

A francia férfi munkaadójának így kompenzációt kell fizetnie az elhunyt férfi családjának.

A párizsi fellebbviteli bíróság döntése szerint munkahelyi balesetnek számít, ha valaki üzleti úton szex közben belehal egy szívrohamba, és így a munkaadónak kötelessége kárpótlást fizetnie az elhunyt dolgozó családjának – jelentette a francia sajtó. A döntés még májusban született, de az eset csak a napokban kapott nagy nyilvánosságot, miután egy francia munkaügyi ügyvéd közzétette az ítélet szövegét, és BFM TV francia hírtelevízió beszámolt róla.

A döntést egy 2013-as haláleset kapcsán hozta meg a fellebbviteli bíróság. A bírósági iratokban csak Xavier X. néven említett áldozat a TSO francia vasúti építővállalat mérnöke volt, akit a Párizstól nagyjából 150 kilométernyire található Meung-sur-Loire településre küldtek.

A férfi február 21-én halt meg, miután szívrohamot kapott, miközben egy nővel szexelt, akit csak akkor ismert meg.

A TSO ezek után nem akarta elfogadni, hogy a férfi halálát munkahelyi balesetté minősítsék, és perre ment, hogy bizonyítsa igazát. A cég érvelése szerint Xavier X. halálának nem volt semmi köze a munkához, hanem csak amiatt történt, hogy „lefeküdt egy számára teljesen ismeretlen” nővel. Sőt, a cég szerint azért sem felelős a történtekért, mert az még csak nem is abban a szállodai szobában történt, amit a cég kivett neki.

A cég érveit azonban nem fogadta el sem az elsőfokú, sem a fellebbviteli bíróság. Az ítéletek szerint munkahelyi balesetnek tekinthető minden üzleti úton történt baleset, kivéve abban az esetben, ha munkavállaló személyes okokból megszakította a munkát, és közben történt vele valami. A mindennapos cselekedetek, mint például a zuhanyzás, vagy az étkezés nem számít a munka megszakításának, és a bíróságok szerint a szex is beletartozik ebbe a kategóriába.

A francia jogszabályok szerint a munkahelyi balesetben elhunyt emberek családtagjai nem csak az államtól, hanem cégüktől is kárpótlásra jogosultak. A cégnek a meghalt dolgozó fizetésének 80 százalékát kell kifizetnie az özvegynek, vagy az elhunyt gyerekeinek, egészen addig, amíg el nem érte volna a nyugdíjkorhatárt.

Azt nem lehet tudni, hogy a TSO-nak mennyi pénzt kell kifizetnie a meghalt munkavállaló családjának, és azt sem, hogy a cég fellebbezett-e az ítélet ellen.

24hu

agy-e1568206629126-1024x576.jpg
 
Magamnak pedig nem tudok elképzelni szebb halált mint szex közben.....
*
Nem Te vagy az első férfi, akitől ezt hallom, ezt olvasom. Arra pedig önző módon nem is gondolsz, hogy a partner mit érezhet, ha rajta, v. alatta szenderül jobb létre a partnere? Borzalmas lehet, no meg az ezt követő herce és hurca, rendőrség meg nyomozás meg, hogyan is volt?! Rettenet. Ha azt kívánjuk, gyors legyen és kíméletes, ne fájjon, de azt is, hogy még éljünk sokáig, így, ebben az állapotban, amiben most vagyunk.
 
Köszönhetően annak hogy ez egy nagyon jó buli,
jóval több segély, kedvezmény, meg egyéb juttatás illeti meg az így nyilvántartott gyereket meg az "eltartót"- aki tkp. eltartott maga is.
Van itt az országban egy népréteg aki kifejezetten az ilyen meg hasonló manipulációkból tartatja el magát az állammal - mondhatnám az adófizetők pénzéből- de az olyan banális - hát nem ?
*
Nem, nincs igazad. A bármi okból egyedülálló szülő feladata sokkal összetettebb és kevesebb pénzből gazdálkodik, mintha két kereső lenne a csonka családban. Ezen túl, kapj már a fejedhez (kérlek), s gondolj bele abba a ténybe, ha a gyerek, vagy pláne gyerekek megbetegszenek, mennyivel nehezebb helyzetben van az a szülő, aki egyedül van. Hogyan oldja meg azt, hogy a gyerekével is legyen, de a munkahelyét is meg tudja tartani. S, akkor még nem szóltam arról, hogy egy gyereket két emberre talált ki a jó természet. No meg az a legjobb, ha több személyből álló, segítő családtag is vannak körülöttük. Miért? Mert a napi 24 órában dolgozni, nevelni, szeretni, segíteni, okítani, hallgatni és később megfelelő módon tanácsot adni a gyereknek bizony bitang nehéz.
Anyagiak? Nagyon sok szülő szó szerint vergődik, mert a családi pótlék annyi, amennyi. A kormány már évek óta nem emeli, az árak pedig az egeket verik. Gondolj a kenyér-, a paradicsom-, a gyümölcs, sőt a krumpli árára is. A többiről nem is beszélve. A gyerektartást többször lehetetlen bevasalni a másik felen, mert vagy mindig új meg új munkahelyre megy, hogy ne érhessék utol, vagy éppen nem dolgozik. Az igazságszolgáltatás sem működik olyan gyorsan, mint kellene. Az állam -állítólag- megelőlegezi a gyerektartást, s ha az a szülő, aki ez elől menekül, előbb v. utóbb börtönben találja magát. De addig? De addig? Most írjam le azt, hogy a gyereknek nem mondhatom, hogy nincs vacsora, mert apád, v. anyád nem küldött pénzt. Ezen túl az ünnepeket is nehéz megoldani, úgy, hogy ilyet kár volt leírni.
Egyre több férfi azt találta ki, hogy egy hétig nála, majd egy hétig a volt feleségénél, párjánál, gyermeke(i) anyjánál legyen(ek) a gyerek(ek). S, akkor mentesül a gyermektartás fizetése alól. Furmányos gondolkozás, csak éppen a szerencsétlen gyerek lelkivilágába nem gondol bele. Milyen élet lehet az, hosszú évekre kivetítődve, hogy egy hétig itt, majd ott élek. Nincs egy biztos otthonom, csak heti forgásban van életterem? Sokszor nem is érdekli a saját gyereke, valahogy elvergődik azon az egy héten, aztán megy vissza az anyjához, apjához, ahol életvitelszerűen szeretne élni, de viaskodnak a feje felett. Milyen élet ez? Ki az, aki igazán szereti a gyerekét, ha ezt megteszi vele? Ismerek ilyen családot, a gyereket rendszeresen pszichiáterhez kell vinni, de még mindig nincs kegyelem. A magyar igazságszolgáltatás, még mindig húzza és húzza, immár éveken keresztül az ügyet. A gyerek közben szó szerint felőrlődik.
Ki az igaz szülő? Ha csak az ilyennek fogalma lenne erről, megnézetném vele a Kaukázusi krétakört...
Természetesen ha az egyik szülő elhalálozik, a másiknak helyt kell állnia. Ez a szerep is iszonyatosan nehéz, mert u.olyan problémákkal kell megküzdenie, mintha bármi okból elhagyták volna. Igaz kap árvasági ellátást addig, amíg a gyerek tanul. Ez sem mentesíti fel a napi rutin feladatok nehézségei alól. Hidd el nekem.
 
Lássuk be a szívroham bárkit, bármikor, bárhol érhet.
Márpedig az a szívroham egy olyan alkalom során történt amikor a cég alkalmazottja abban a helyzetben volt, hogy a cég érdekében elindult egy feladat elvégzése érdekében.
A jog arról szól, hogy a munkába indulástól a hazaérkezésig történő incidens munkahelyi balesetnek minősül.
Szívrohamot pedig sok helyen lehet kapni ez idő alatt: Ebéd, kávézás, séta, megbeszélés, satöbbi, ja és szex közben amely mint tudjuk személytől nem függ.
És a bónusz kérdés: Mi van akkor, ha a szorgalmas férj erre a légyottra a feleségét hívta volna el otthonról? :D
 
bíróság döntése szerint munkahelyi balesetnek számít, ha valaki üzleti úton szex közben belehal egy szívrohamba
Magyar törvények szerint a munkahelyre be és haza utazáskor ért baleset.Munkahelyi baleset.
Azt nem írta közlekedési történésnek kell-e lenni vagy ágyon fekve is baleset?
 
Van benne önérdek is, de kettőn áll a vásár.
Az biztos hogy nincs két egyforma ember a világon, az ikrek sem pontosan egyformák.
Ha már választhatok, akkor sokkal inkább azt mint mondjuk kertet ásni/havat lapátolni, vagy szőlőt permetezni.
Én 5-éves koromban kezdtem dolgozni, mostanra elegem van belőle, habár még a munkát sem akarom abba hogyni a közeljövőben.
 
Nos azért nem ilyen egyszerű ez.
Csak hogy maradjunk a jogszabálynál.
Nem tekinthető munkavégzéssel összefüggésben bekövetkező balesetnek (munkabalesetnek) az a baleset, amely a sérültet a lakásáról (szállásáról) a munkahelyére, illetve a munkahelyéről a lakására (szállására) menet közben éri, kivéve, ha a baleset a munkáltató saját tulajdonában álló, bérleti vagy más szerződés alapján, továbbá egyéb megállapodás alapján biztosított járművel történt.
A munkába járó dolgozók döntő többségét (akik vonattal, menetrend szerinti távolsági vagy helyi buszjárattal, metróval, villamossal, saját gépjárművel, kerékpárral, gyalog stb. járnak munkába) kizárja ezzel a módosítással.
Gyanítom, hogy ők vannak többségben.
(a törvénymódosítás megálmodója és a képviselők akik a gombot megnyomták, azért arra kínosan vigyáztak, hogy saját magukat ne zárják ki belőle)
 
Utoljára módosítva:
A munkába járó dolgozók döntő többségét (akik vonattal, menetrend szerinti távolsági vagy helyi buszjárattal, metróval, villamossal, saját gépjárművel, kerékpárral, gyalog stb. járnak munkába) kizárja ezzel a módosítással.
Gyanítom, hogy ők vannak többségben.
(a törvénymódosítás megálmodója és a képviselők akik a gombot megnyomták, azért arra kínosan vigyáztak, hogy saját magukat ne zárják ki belőle)
Nem kötözködök de, ha már ennyire belemegyünk a jogba.
Van Üzemi illetve munkabaleset.
Üzemi baleset:
munkába vagy onnan lakásra menet közbeni baleset/legrövidebb út használatával/
 
Üzemi baleset:
munkába vagy onnan lakásra menet közbeni baleset/legrövidebb út használatával/
Ezt uti baleset. Üzemi baleset a jogszabály módosítás következtében csak akkor lesz belőle, ha a sérültet pl. kék rendszámos autó parádés kocsissal szállította munkába vagy onnan haza.
 
Komolyra fordítva egy pillanatra a szót, a régi szabályozással ellentétben, ma Mo-on már a munkába/ból menet során történt baleset sem számít munkahelyi balesetnek....nehogy már új tőkéseinknek egy huncut garast is kelljen fizetniük így "potyára"...o_O
Ez biztos? Mert ha az EU barmelyik orszagaba mas a torveny (es biztosan az, ami a regi Mo. torvenybe volt! Utana lehet keresni...), akkor azt Mo is be kell tartani (persze, Mo nem fogjak hamar beadni a ferekukat, de meg lehet probalni).
 
Ez biztos? Mert ha az EU barmelyik orszagaba mas a torveny (es biztosan az, ami a regi Mo. torvenybe volt! Utana lehet keresni...), akkor azt Mo is be kell tartani (persze, Mo nem fogjak hamar beadni a ferekukat, de meg lehet probalni).
Az EU-ban csak bizonyos dolgokban egységes a jogrend, szerintem ez nem tartozik bele, a foglalkotatással kapcsolatos törvénykezés a tagországok szuverén joga.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére