Soha ennyi fiatal nem tüntetett még Budapesten a klímaváltozás miatt

Pénteken zajlik a harmadik globális klímasztrájk, a várakozások szerint világszerte milliók üzenhetik meg a politikusoknak, hogy konkrétabb és radikálisabb lépéseket követelnek az emberi tényezők okozta klímaváltozás megfékezéséért.


Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA
És ez lett az a klímasztrájk, ahol a budapesti esemény sem maradt már el az európai mezőnytől: péntek délelőtt több ezren, egyes becslések szerint akár tízezren is végigvonultak a belvároson, hogy azonnali változásokat követeljenek.

A tüntetők átlagéletkora pedig tényleg alacsony volt, a Kossuth térre beérkező több ezres tömeg nagy része középiskolás volt. Az általunk megkérdezett gimnazisták mind ugyanarról meséltek: szervezetten jöttek ide, volt olyan budapesti iskola, ahonnan egy évfolyamról akár 20-30 diák is, és hiányzásukat előre bejelentették az osztályfőnöküknek, aki tudomásul is vette azt.


Üzenet Gulyás GergelynekFotó: Horváth Bence / 444
Hogy a pénteki tüntetés a megjelent diákok számára nem csak egy lehetőséget jelentett a lógásra, azt jelezte, hogy a megkérdezett fiatalok mind kifejezetten képben voltak a klímaváltozást kísérő következményekkel, és többen beszéltek arról is, hogy a saját életükben is igyekeznek környezettudatosabban élni.


A Parlament előtt a rendezvényt szervező Fridays for Future Magyarország tagjai az ökológiai - és a klímavészhelyzet kihirdetését, illetve azonnali és konkrét lépéseket követeltek a kormánytól. (A mozgalom szervezőivel korábban hosszabban is beszélgettünk, ezt itt lehet elolvasni.)

A közelmúltban több állam parlamentje is klímavészhelyzetet hirdetett, ami részben szimbolikus tett persze, de részben azt is jelenti, hogy az állam vállalja, hogy minden döntésénél prioritásként tekint a klímaváltozásra.


Azért is kelthetett meglepetést a pénteki tömeg, mert a korábbi budapesti klímatüntetéseken ennél azért kevesebben vonultak. Volt gimnazista, aki azzal magyarázta ezt, hogy korábban mindig csak utólag hallott a tüntetésekről, és most volt az első alkalom, hogy már előzetesen is tudtak az eseményről.


Fotó: Horváth Bence / 444
Az egyébként a résztvevők visszatérően felmerülő tapasztalata volt, hogy ők maguk is kevesebb emberre számítottak, és meglepte őket, milyen sokan eljöttek és hogy mennyire intenzív volt a tüntetés.

Hogy ez miért alakulhatott így, arra általában ugyanaz volt a válasz: így látják esélyét annak, hogy végre cselekvésre bírják a politikusokat. Ezt jelképezte a tüntetés végén a közös ébresztőóra-csörgetés, amivel a politikusoknak üzenték meg, hogy ébredjenek már fel. És szemben azzal, amit Gulyás Gergely miniszter tippelt pár napja, hogy ez csak pár tucat aktivistát foglalkoztat Magyarországon, pénteken több ezer fiatal tette ezt.

444.
 
de azt állítom, hogy Magyarországnak a méretéből fakadóan lényegében semmi jelentősége nincs a klímaváltozással kapcsolatban, de például most 106 milliárd forintot költenek az erdőgazdálkodás fejlesztésére és nagyon helyesen rengeteget invesztálnak az atomenergiába.
Nem TE állítod ezt hanem Áder János mondotta volt....
Atomerőművekbe invesztálni..
Az EDF adatai szerint a második nagy hőhullám idején, július végén 5,2 gigawattal, vagyis 8 százalékkal kevesebb áramot termeltek Franciaország atomerőművei, mivel két reaktor használhatatlanná vált, további hat termelését pedig korlátozni kellett a hűtővízhiány miatt. Bugey, Saint-Alban és Tricastin atomerőműveinek működését a Rhône alacsony vízhozama és magas hőmérséklete hátráltatta, a golfechi erőmű két reaktorát pedig a Garonne folyó felmelegedése miatt kellett leállítani. Németországban ugyanekkor két napra be kellett zárni Grohnde nukleáris erőművét, a Weser folyó emelkedő hőmérséklete miatt.
 
Atomerőművekbe invesztálni..

A globális felmelegedés növelni fogja az energiaszükségletet, másik lényeges tényező, legyen olcsó villamos energia kiszámítható hazai forrásból és lehetőleg CO2 kibocsátása nélkül.
Ezekből következik az atomerőmű ... hogyan működik, az ország energiaszükséletének hány százalékát kell biztosítsa hagyjuk a szakemberekre. Gondolom a hűtés a tervezés egy lényeges pontja, az erőmüvet évtizedekre tervezik és a globális felmelegedés növekedésével (tehát a hűtővíz melegedése) is számolnak.
 
Utoljára módosítva:
A globális felmelegedés növelni fogja az energiaszükségletet, másik lényeges tényező, legyen olcsó villamos energia kiszámítható hazai forrásból és lehetőleg CO2 kibocsátása nélkül.
Ezekből következik az atomerőmű ... hogyan működik, az ország energiaszükséletének hány százalékát kell biztosítsa hagyjuk a szakemberekre. Gondolom a hűtés a tervezés egy lényeges pontja, az erőmüvet évtizedekre tervezik és a globális felmelegedés növekedésével (tehát a hűtővíz melegedése) is számolnak.
Nem írtam volna ezt még pár éve de, most nagyon erősödik a fúziós erőmű megvalósulása.
Múlt héten Budapesten gyűlt össze a világ magfúziós kutatásokkal, plazmafizikával, fúziós erőművek fejlesztésével foglalkozó tudósainak, kutatóinak, mérnökeinek legjava, akik többek között az ITER, az első nemzetközi kísérleti fúziós erőmű építésén is dolgoznak
 
Tehát kedves Ernoe, Te azt állítod, hogy most a levegő, az ivóvíz sokkal tisztább kellemesebb mint mondjuk 50 éve?
Szerintem pontosan fordítva van, sokat romlott a minőség, az embereknek, álatoknak beadott rengeteg ovosság, hormom mind bekerült a körforgásba ... a csapvízbe ... figyuzd csak meg mennyit költenek az emberkék az otthoni ivóvíz tisztítására.
-
- Nem tudom hogy ízlik ma Budapesten a csapból a viz de emlékszem gyerekkoromban érezni lehetett a klórt.
- A vízminőség vidéktől függö. Igen korábban lehetett inni a kerti kutakból de folyóvíz ugy sem létezett.
- Én voltam a "művezető" aki nyári munkába a falvak víz ellátásán dolgozott - képbe vagyok
- Igen volt sok bombatölcsér, benne viz ami egy biotóp volt tele élölénnyel, ebihallal, békával, siklóval..
- Ugyanakkor az erőművek, cementgyárak kéményéből jött a perle, a háztetök tele voltak porral, nem lehetett lélegezni

- De ugorjunk nyugatra. Itt a török vendégmunkások nem fizetésemelés hanem egy gázmaszk érdekében tüntettek
- Kesztyüt hordani Magyarországon is "nöies volt" senki sem hordta, auto-lakkozáshoz nitro-lak, gázmaszk nélkül
- Én tudom hogy nézett ki a Duna és a Raina és tudom, hogy néz ki ma
- Düsseldorfba lakta, a Bayer Werke Leverkusen-be esténként kinyitotta a szelepet és a szenyet a Rainába engedte
- Megalakult a Greenpeace, betömték a Rainába vezetö csövet, ök lettek letartoztatva. A német folyokba nem volt hal
- Környezetvédelem abból állt, hogy a kéményeket meghosszabbították, hogy ne náluk jöjjön le a szenny
- Magyarországon még a 80-as évekbe is az utcán, kertben mosták az autókat, ott volt olajcsere

- Igen azelött annyi rovar volt, hogy a szélvédőt 100 km-erenként le kelett kaparni
- Aztán jött az enzimes mosószer ami a "fehérjét" (rovar) feloldotta, nem kellett kiszállni az aútóból
- Időközben az emberiség és a fogyasztás több mint megduplázódott,
- A szeméttel bánás nem tartott lépést a szennyezéssel, most itt van a saláta. Tenni kell!

annyi szemét van, hogy már a kínaiaknak sem kell, már nem veszik az újrahasznosítható hulladékot.

- A Kinaiak nem tárolás céljából vették át a szemetet mint Afrika, DDR vagy Mo. hanem nyersanyag újra hasznosítása érdekében.

ezekből a mondataidból csak az tükrözi a relaitást ahol belátod, hogy a környezetszennyezés a népszaporulattal nő. Természetesen az energiafogyasztás is egyre csak nő.... az árakat pedig az OPEC határozza meg (persze drónokkal befolyásolható).
Sehol sem állítottam olyasmit, hogy van egy nemzet amelyik über alles ... de azt állítom, hogy Magyarországnak a méretéből fakadóan lényegében semmi jelentősége nincs a klímaváltozással kapcsolatban, de például most 106 milliárd forintot költenek az erdőgazdálkodás fejlesztésére és nagyon helyesen rengeteget invesztálnak az atomenergiába.
-
- Örülök neki, hogy egy kicsit közelebb jöttünk a nézeteinkkel.
- A problémák manapság már nem lokálisak, hanem globális
- Azelött voltak "paradicsomok" és elhagyatott ipari vidékek.
- Ma a paradicsomok veszélyeztetve vannak.

- Azzal nem értek egyet, hogy Magyarországnak semmi köze ehhez, mi "olyan keveset" szennyezünk, Kina a hibás.
-
70975111_2521888271204853_7620074948714823680_n.jpg

Ez a kép nagyon jól visszaadja a helyzetet

"Miért én korlátozzam az életstílusomat a klíma kedvéért, a Kínaiak sokkal többet szemetelnek"

Nézzünk mindannyian magunk körül, nem mindenűt az áll "Made in China"? :)
Orbán már a migrációnál azt hajtogatta "Ez Merkel problémája, nem a mi problémánk"
Most a Párizsi szerződés betartásánál is megpróbálja a felelősséget tovább tolni.
 
Mellesleg ez a tüntetés kinek szólt? az EU -nak? mert látom minden angolul van
Valószínű ez egy globális megmozdulás volt ezért az idegennyelvű felirat.
Lehet elítélni nem megérteni de, számomra fontos hogy nekik a környzet tudatos magatartás is kezd fontossá válni, az hogy mi itt nem sokat tehetünk az lehet de, ne nézzünk bután ha szelektíven kell gyűjteni a szemetet.......
 
Jut eszembe...ha valahol gyereket, kutyát használnak, az mindig valahogy büzlik.

upload_2019-10-2_17-42-59.jpeg


"Politikusok gyerekeket használnak arra, hogy eltitkolják a céljaikat"
 
"Politikusok gyerekeket használnak arra, hogy eltitkolják a céljaikat"
A Bajai Választási Bizottság megállapította, hogy jogsértő módon kampányolt Fercsák Róbert Baja fideszes polgármestere szeptember 25-én a helyi Szent László óvodában, írja a 168Óra. A lapnak is megküldött határozat "a hasonló cselekmények felhagyására kötelezi" a városvezetőt, és valamint felszólítják a kérdéses Facebook-poszt törlésére. Fercsák ennek még nem tett eleget, kedd délután is látható a galéria az óvodások fotóival.
 
Jut eszembe...ha valahol gyereket, kutyát használnak, az mindig valahogy büzlik.
Én nem értem nincsen arány érzékük az embereknek akik véleményeznek?
A filmekben is tuti-receptek vannak ha gyerek van,siker-reményes.
A politikusok is tuti receptként használják.
Ám arányaiban és ízléstelenségükben igen különbözőképpen jelenhetnek meg.
Ha egyetlen politikus mellett egyetlen gyerek feltűnik még helyzettől tartalomtól függően lesz ízléstelenül számító.
Néhány itt megjelent ügy
Csepregen útátadás, a polgármesterre várva előadást adnak az óvodások
csepreg-696x464-jpg.1579664

Persze Ezt a legtöbb politikus csinálja de mértéktelenül ízléstelenre fokozni kevesen tudják
57484733_2064719520498506_9147310171792343040_n.jpg


A Határ kerítés építésekor az MTVA az oda kivezényelt, betanított óvodás gyerekeket énekeltették dicsőítésre erről nincs kép.

És igen a rezsimek a személyi kultuszos rezsimek kiemelkedően és szemérmetlenül alkalmazzák.

Amit a beidézett hozott képeket azok keverve voltak direkt hamisan egy személyi kultuszos mellé sugallatként betett egy egy más értelmű képet.
Rákosi Hitler és Sztálin kiemelkedően rászerveztek a gyermek használatra.Ja igen és távol keleti rezsimek is.
Ott kicsikét még ízléstelenebbül tömeghisztériaként jelenik meg a beidomítottság.
Mert a gyermekkori agymosás része és jelensége a gyermek tömeges rendezvény megjelenés
Ám lehet egyetlen kép videó is ízléstelenül számító.
Azt mondanám az érzelmi politizálás része.

Én ide sorolnám a klímás gyermeklány használatát is.
Érzelmi politizálás és felhasználás
És valamilyen távolabbi módon a Nagy Blanka is.Pedig már nem gyermek csak fiatal kamasz tájék épp mint Greta.
Nem ők maguk hanem akik kampányt szerveznek rá az a mocsadék ízléstelen számító gondolat.
Az óvodás korúak felhasználása sokkal gyalázatosabb.
 
Utoljára módosítva:
Mondják....

"Vlagyimir Putyin orosz államfő szerint az „iskolai klímasztrájkok” mozgalmát elindító 16 éves svéd klímaaktivista, Greta Thunberg egy kedves, ám rosszul tájékozott tizenéves.
„Menj el, és magyarázd meg a fejlődő országoknak, hogy miért éljenek szegénységben, s ne úgy, mint Svédországban” – mondta Putyin egy szerdán rendezett moszkvai konferencián, majd azt is hozzátette, hogy Thunberget néhány, Putyin által néven nem nevezett csoport tolja előtérbe."
 
Végtére is...
Ám ez is igaz: Ha a reményt keltő, friss hangot sikerül befeketíteni, az üzenete háttérbe szorul. Márpedig itt erőteljesen ez folyik.
http://www.urbanlegends.hu/2019/10/...cad2B1GNL9Vhrt2gvD0fZbI5-kso5Yn8gK9U7bXOsnkZY

Na eddig birtam, hogy:
"...Thunberg tudományosan alátámasztott álláspontján nehéz fogást találni".
Ennyi elég is volt.

Nekem valahogy mind az "álláspontról" mind pedig a báburól eltérö ismereteim vannak.
 
Na eddig birtam, hogy:
"...Thunberg tudományosan alátámasztott álláspontján nehéz fogást találni".
Ennyi elég is volt.

Nekem valahogy mind az "álláspontról" mind pedig a báburól eltérö ismereteim vannak.
Komoly ismeretek lehetnek anélkül, hogy végigolvasol - noch dazu végig is gondolsz valamit, na, ugyan miről is szólhat...
Látom, számodra is az elemi kényelem, konzerv és lustizás az irányadó - ez hüje, más hüjék mozgattyák, mer politikavan és nemigaz!!! - oszt kész.
Jóvanakkor :)
 
Ha valamiröl világos a felénél, hogy értelmetlenség, azzal minek tovább foglalkozni? Az a végén is értelmetlenség marad.
Mindíg csodálkoztam, milyen beállítottság kell így hozzáállni bármihez is... noch dazu kifene támogat egy Trumpot, kifene képes egy ilyen témát visszakézből groteszknek tartani és nekimenve értelmetlenséggel lezúzni egy ... ááá, mindegy. Kinek hogy kerek a világa, ki mennyire vonalasan szemellenzős. A világ szerencsére ennél összetettebb és komolyabb....
 
Ki ismeri ezt a cikket? Igaz vagy hamis?
Meg kell enni a kisbabákat a Föld védelméért.

A nő egy új kampányszlogent javasolt a politikusnak, miszerint meg kell enni a kisbabákat. A nyilvánvalóan elmeháborodott asszony klímaszorongása minden eddigit felülmúl.
Arra a svéd professzorra hivatkozik, aki szerint meg kell fontolni az emberi hús fogyasztását.




 
Ki ismeri ezt a cikket? Igaz vagy hamis?
Meg kell enni a kisbabákat a Föld védelméért.

A nő egy új kampányszlogent javasolt a politikusnak, miszerint meg kell enni a kisbabákat. A nyilvánvalóan elmeháborodott asszony klímaszorongása minden eddigit felülmúl.
Arra a svéd professzorra hivatkozik, aki szerint meg kell fontolni az emberi hús fogyasztását.
 

Csatolások

  • upload_2019-10-5_10-28-22.png
    upload_2019-10-5_10-28-22.png
    803.7 KB · Olvasás: 43

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,719
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére