Tegnap eldőlt az is, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben

Eddig az volt a kérdés a választásokon, hogy meglesz-e a kétharmada a kormánypártoknak. Erre most elvesztették Budapestet és több nagyvárost. Mi történt? Elemzés.

seg

Senki nem tudja, mit tettek idén nyáron, mégis sokkoló vereséget szenvedett a Fidesz az ellenzéki összefogástól Budapesten és több nagyvárosban az önkormányzati választáson. Miközben még mindenki az eredményeket böngészi, érdemes átgondolni, hogy mi vezetett a korábbi évek magabiztos fideszes tarolásától a mostani, kis túlzással a NER megroppanását okozó választáshoz.



tarlos-es-karacsony_lgc.jpg
Tarlós és Karácsony
Eddig ugyanis az volt a kérdés – legyen szó parlamenti, önkormányzati vagy európai parlamenti voksolásról -, hogy meglesz-e a kormánypártok kétharmada. Vagy megvolt, vagy nem, de kétség nem fért ahhoz, hogy egy-két elszigetelt települést leszámítva nincs olyan közigazgatási egysége az országnak, ahol megdönthetőnek tűnik a Fidesz hatalma.

Erre most vasárnap Budapestet elvették Orbántól. Azért emeljük ki a fővárost, mert Budapest ellenében nem lehet kormányozni az országot. Tartósan biztos nem (az első Orbán-kormány alatt a szabaddemokrata Demszky Gábor irányította a várost). Tetszik, vagy sem, helyes-e vagy sem, de gazdaságilag, kulturálisan, politikailag megkerülhetetlen a 23 kerület alkotta város.

És ezt az erőcentrumot vesztette el most Orbán. Nem csak a főpolgármestert, de a közgyűlést is. Házon belül tehát nem tudnak revánsot venni, csak nyíltan, szemtől szemben.

De miért most? Mi történt a legutóbbi, májusi választás óta, ami ekkora fordulatot hozott? Hiszen az európai parlamenti frakciók megszavazásakor is leginkább csak az volt a kérdés, hogy a kormánypártok adják-e a magyar kontingens kétharmadát.

Végül nem adták, de a meglepetést igazából nem ez jelentette, hanem az ellenzéki táborokon belüli erősorrend átrendeződése, például a Demokratikus Koalíció előretörése.

Mindez azonban nem magyarázza mindazt, ami most történt: az ellenzéki fölényt a fővárosban, és az újabb megyei jogú városok megszerzését. Mit rontott el – a maga szempontjából - a Fidesz, mit csinált jól – a maga szempontjából – az ellenzék?

Nem könnyű válaszolni erre. Mondhatjuk, hogy régóta gyűlő sérelmek törtek fel, a nyílt színi lopásból – ami minden rendszer bukását elhozza egyszer - lett elege a fővárosi szavazóknak.. De az sem kizárt, hogy az utolsó napokban napvilágra került Borkai-videó fordította meg a hangulatot. Tisztázatlan jövedelmek és képmutatás – nem kellenek nagy dolgok a szimpátia elvesztéséhez.

Az is kiderült, hogy a migrációs központú kampány már nem működik. Nem azért, mert a tagadhatatlanul meglévő, európai szintű probléma megoldódott volna, egyszerűen elhomályosodott, nem tudott már átütő erejű lenni ez a fajta riogatás. Egy Borkai-videó bizony képes lenullázni a legaprólékosabban kidolgozott kormánypropagandát is.

Mi történt ezen a nyáron tehát? Úgy néz ki, semmi olyan, ami magyarázná ezt a fordulatot. Rendszerszerű változás nem volt a politikában. Az érdekcsoportok sérelmei – pedagógusok, egészségügyiek – sem friss keletűek, akár már a 2018 tavaszi voksoláson is hangot adhattak volna elégedetlenségüknek.

Egyelőre annyit tudunk, hogy valami miatt lángra kapott a gyújtózsinór. Nem lehet figyelmen kívül hagyni annak a jelentőségét, hogy az ellenzék a közös jelöltállítással szűkítette a politikai alternatívát. S egyáltalán nem lehet kizárni, hogy Karácsony Gergely és társai végső sikeréhez elég volt egy nyomorult videó egy adriai hajókázásról.

S talán az is kiderült vasárnap, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója a 2022-es parlamenti választáson.

tarlos-es-karacsony_lgc.jpg


Baka F. Zoltán
 
Utoljára módosítva:
zsarnokpártiak és a szabadságpártiak
Érdekes hogy így osztottad TE is az ellenzéket és a kormányt...hogy melyik melyik?
A lényeg hogy zavart keltsenek. Megingassák az embert .
Folyamatosan jönnek a hírek , cáfolatok..
A polgármesteri hivatalokban beindult az írólap daráló...
Tüntetés a kurdok mellett, tüntetés az olasz miniszter mellett.....kezdődnek az összehasonlítások hányan voltak itt hányan ott...
Hogy erdogan ellen vagy mellett lesz-e????
Mert most úgy néz ki aki erdogan mellett lesz az kormány párti aki pedig ellene az ellenzéki.....Szerintetek ez normális?
(erdogan iskoláját magyarországra hozták pedig összefüggésbe hozták a terrorizmussal)
Most támogatják salvinit csak azt nem veszik figyelembe hogy salvini épp megakarja állítani a török támadásokat.
A már ellenzéki olasz Liga párt vezetője szerint a török offenzíva ahelyett, hogy megoldaná a menekültkrízist, fokozza azt. A volt olasz belügyminiszter tehát ebben a kérdésben nem ért egyet Orbán Viktorral és a magyar kormánnyal. A magyar diplomácia ugyanis támogatja Erdogan szíriai elképzeléseit, amely szerint a fegyveres beavatkozás után a szír menekültek visszatérhetnek majd hazájukba, és nem jönnek Európába.

SALVINI EZZEL SZEMBEN ARRA BUZDÍTJA AZ EURÓPAI UNIÓT, HOGY KÉNYSZERÍTSE RÁ ERDOGANT A VISSZAVONULÁSRA.

A populista politikus szerint azonban erre csak az Egyesült Államok vagy Oroszország képes, mert ehhez csak ők rendelkeznek megfelelő katonai erővel.
 
Sorry.Badarság.Szájadjár tények nélkül...."észlelés utján"....
Az észlelést ne becsüld le.Ott van például a kormány hiába ordítja ezerrel ezer helyen az ország jobban teljesít.Még statisztikákat is hazudik megrendelésre akár,
Ha ezt észlelés útján nem érzi az, aki kiviül esik a vezérkar gazdagságán.
Épp így volt az összes szoc hazugság statisztika
Észlelés útján mindenki tudta mi történt 1950 években.
A boltokon ás termékeken át.

ismétlés:
A boltok kozmetikai termékei mind kengyelben gyártottak.
Ha fordítva lenne nem mondanám fejlődőbbnek.
Épp most hirdetik rendszeresen a Lengyel légitársaságot
(LOT) és Budapesti járatai indultak.
Ő bővült ide.
Ez is egy fellendültség.
ugyanakkor magyar légitársaság továbbra is semmi
A Wizz Air hazudja kommunikálja hogy na én vagyok az.
 
Utoljára módosítva:
Ezt honnan veszed!
Ez rémisztőbb és sokat ígérőbb is egyben annál mint egy tény mondat.
Ez olyan mint a hosszúbájtok éjszakája.Csak hamarabb
Lehet hogy a ledarált papírok csak általános papírhulladékok de, mi van ha nem?
Ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet a Facebookon Budai Lóránt, Jászberény vasárnap megválasztott új polgármestere.
Budapesten is pakolnak.
akik éppen felpakolták a szállítványt, vagyis egy rakás kartondobozt egy ponyvás teherautóra és megkérdezi őket, hogy mit szállítanak el. A fuvarosok először azt mondják, hogy nem tudják, mi a szállítmány,
A volt polgármester szintén azt állította, hogy a dobozokban a hivatali ideje alatt az irodájában felhalmozott könyveket vitette el. Kérdésemre, hogy ezt miért késő éjjel csinálták, azt mondta, hogy nem akarta napközben hosszas parkolással feltartani a hivatal munkáját.
 
Ugyan van itt direkt téma a törökök szíriai viselt dolgairól, de ott nem tolonganak akik itt a jelenlegi magyar kormányt istenítik.....
Aki tudja annak azért nem részletezem, mi volt az örmény genocidium, aki nem hallott róla az pedig olvasson utána, mert a mai események kísértetiesen múltidézőek... Csak most a kurdokról van szó, s nem vallási, hanem etnikai alapon. Máig huszonhét ország ítélte el, de Magyarország nincs köztük! A török kormány talált egy jó kulcsszót a leszámoláshoz "terrorizmus", s talált egy jó indokot, védőövezet kialakítása, ahová a szír menekülteket "visszatelepíthetik", ezzel akadályozva a menekültek Európába áramlását..
Még Salvini is nyilvánvaló hazugságnak nevezte a török verziót, hisz a menekültek jelenleg Észak-Afrikából érkeznek, Szíriában pedig ha a törökök nem háborúznának, lassan helyre állna a rend...
A magyar ellenzék impotenciáját mi sem mutatja jobban, mint a kurd zászló kitűzése a Főpolgármester ablakába, s egy tüntetés belengetése Erdogán látogatásakor az összes ami telik tőlük...
A magyarok történetét bármely nép megirigyelhetné, értelmetlen helyette más származást kitalálni, mert csak nevetség tárgya lesz a világ szemében s hitelteleníti a valódi értékeket is...(Lásd Románia, Szlovákia, Szerbek...)
Fel kellene ébredni a bűnös nemzet rákényszerített zagyvaságból, az álkereszténységből, s számon kérni kitől és mire kapott felhatalmazást a jelenlegi kormány, a keresztségben Alaptörvénnyé keresztelt Alkotmány hatályon kívül helyezésével kellene kezdeni... Mert ha a hatalom eredeztetésének alapja rendül meg akkor a többség is meghallja, hogy ma Magyarországon a lakosság 32%-a a szegénységi küszöb alatt él, a nyugdíjasok felének pedig nem éri el a nyugdíja a hivatalos létminimumot sem... Ugye nemcsak Lőrinc az aki lopcsak, hisz Ő csak egy "bizalmi vagyonkezelő", a hatalomban sem csak Antilop, hanem mindenki, mert nincs kontroll a divide et impera éli virágkorát...
Ja és azoknak. akik itt az általánosságoknak nevezik a megjegyzéseket az ország leromló állapotáról ajánlom a KSH adatainak tanulmányozását.. Vagy csak egyszerűen nyissák ki a szemüket, fülüket, hogy lássák és hallják miként is él Magyarországon a többség... akinek nincs érdek képviselete, mert ez a kormány már nem Magyarország, hanem csupán Orbán Viktor kormánya....
 
Van az a rossz érzésem, hogy a mai magyar ellenzék némi örömünneplés után ismét elkezdi egymást kapálni, és semmire sem jutunk. A kormányoldal ezt tudja, nem véletlenül játszanak csendes kivárásra.

De az is lehet, hogy a háttérben áskálódnak. ;)
De mindenekelőtt a terhelő bizonyítékokat próbálják eltüntetni.
-
Természetesen fenn áll a veszély, hogy az emberek belefáradnak a sziszifuszi munkába
a kormánypárt ahogy látjuk ott ül minden kulcspozícióban, 2000:200 hoz, ahogy valaki megjegyezte.
-
Nagyon csendben nincsenek mert számos helyen támadásba lendültek és megvétózták az eredményt
a nyert 3 nap elég, hogy eltüntessék a súlyosan terhelő bizonyítékokat.
-
Én kívánok sok erőt és kitartást.
A demokrácia egy sziszifuszi-munka aminek soha nincs vége.
 
Azért nem kellene a realitástól elrugaszkodni.... Ugye ismételten a Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot... Azért nem biztos, hogy mindenki hülye aki nem az ellenzékre szavazott.. nem is tolvaj , nem is becstelen, sőt megkockáztatom számos jelöltje a Fidesznek sokkal, de sokkal alkalmasabb volt a közösség képviseletére, mint az ellenzéki jelölt...Boldog István nincs egyedül a "véleményével", ideje lenne tudomásul venni, Magyarországon milliók gondolkodnak másként a homoszexualitásról, s bizony a keresztény máz csak az antiszemitizmus elfedése. A cigányság pedig mindent megtesz az őket kivételezetten kezelő politikával, hogy rövidesen az ország legégetőbb problémájává váljon. Sima struccpolitika itt a Fidesz bukásáról beszélni, meg ellenzéki összefogásról....
Ebben az országban nem lesznek változások addig, míg a jóérzésű emberek nem a korrupcióról, a hazugságokról, a lopásról, a dilettáns külpolitikáról, a törvénytelenségekről beszélnek reggeltől estig minden lehetséges fórumon.
De nem csúsztatva, hanem a tények alapján, s nem Erdogán hanem Orbán és sleppje ellen kell az utcára vonulni....
Érdekes módon senki nem meri megkérdezni, mitől is keresztény ország Magyarország, mennyi is a keresztények száma? hány újszülöttet keresztelnek évente? ... Az Alaptörvény miért kirekesztő? S miért is kell megint módosítani, főként úgy hogy újabb százezreket kizárjanak a nemzetből? S milyen felhatalmazás alapján....

Sokban egyetértek veled, különösen ott ahol az önkritikára intesz.
-
Erdogáról csak annyit, hogy: Szíjártó szerint "a magyarok nemzeti érdeke" egy háború a kurdok ellen. Orbán már régóta készül a hadvezér szerepre és ez nagyon veszélyes.
-
Én megnéztem a kurdok tüntetését amin nagyon sok fiatal részt vett. Ahogy láttam nagyon békések és szimpatikusak voltak.
Ha Magyarország minden áron a világpolitikában akar "keverni" akkor teret kell adni ilyennek is,
Miértünk is sokan az utcára mentek és annak külföldön .
-
Mi lenne ha az Olasz követség előtti Tüntetést ítélnénk el,
ahol a magyar kormány ideológusa egy Mussolini örökség érdekében ment tüntetni!
-
Magyarországon szerintem lassan több nyugat-európait keresztelnek mind keletit. :)
Rengeteg esetet hallok, hogy Magyarországon keresztelik meg a gyereküket, hogy késöbb "fehérbe tudjon" házasodni.
Németországban a keresztelővel rögtön adóköteles leszel, az egyházadó pedig nem olcsó
-
Igazad van a felsorolt hazai problémákat illetően.
Én ezekből a szabad sajtót és közmédiák visszaadását a köz számára tartom a legfontosabbnak.
-
Azért nincs komoly ellenzék mert a tömeg nem hall alternatívákat,
ugy az ellenzék mind a kormány különböző színpadokon (mediák) szerepelnek, egyiknek sincs lehetősége magán javítani.
 
Lehet hogy a ledarált papírok csak általános papírhulladékok de, mi van ha nem?
Nyomeltakarítás mint a hosszú-bájtok éjszakáján.
Amikor a Simicska által, már akkor általa vezetett APEH takarította el az összes Simicska adócsalósi akciók a székhát eladása óta elkövetett bűnök nyomait.
Nos ennél jobban nem árulkodik semmi a gyönyörűséges, magát jobboldali keresztény konzervatívnak hazudó egyszerű szélhámos pártról.
A történelmi emlékezet 100 év múlva Magyarország legútszélibb korszakaként fog megemlékezni.Útonállók természetét szülte meg a felső-vezetésbe és a képviselőikbe.
Felvételi kívánalom lehetett?
 
Van az a rossz érzésem, hogy a mai magyar ellenzék némi örömünneplés után ismét elkezdi egymást kapálni, és semmire sem jutunk. A kormányoldal ezt tudja, nem véletlenül játszanak csendes kivárásra.
Az eddigek alapján látottait kívánod előrevetíteni a elkövetkezendőekre.
Nem kizárt.
De az ilyen szemléletű ,a mát nem figyelő emberek nem szokták észrevenni a változást.
A kormányoldal pedig egyáltalán nem játszik kivárásra teljesen hamis állítás.
Napirenden van mind Karácsony ekézése mind a nyert városok vezetőinek lejáratása egyáltalán nem álltak le a rombolással
A Botkát még nagyobb hévvel támadják.
Az összeugrasztási taktikájukat se hagyták abba.
Kérdés sikerül-e?
Hogy a DK-t is tovább intrikálja a köztévé
Ez sem a leállásról és kivárásról szól sem.
Épp csak kérdés hisz-e még nekik valaki.
Vagy minél inkább támadnak annál inkább kovácsolódik az ellenzék.
A DK és a ki az ellenzék vezetője témát is unos untalanig ismétlik.
Néha elgondolkodom rajta nem-e ezzel érik el hogy tényleg annak fogják tekinteni az emberek és még jobban megerősítik
Mert erősnek dumálják be a nem is olyan erőset.

Szóval érzésed lelhet elemzésed nem látszik valósnak
 
Magyarországon szerintem lassan több nyugat-európait keresztelnek mind keletit. :)
Rengeteg esetet hallok, hogy Magyarországon keresztelik meg a gyereküket, hogy késöbb "fehérbe tudjon" házasodni.
Ez arra emlékeztet a határon át kapni szolgáltatást.
Mint a katolikus lengyelek abortuszért németekhez utaznak át.
Vagy amikor a benzinturizmus volt: átjárni tankolni az osztrákokhoz.
Tanulság a nép fiai megtalálják a kormányok és jogszabályok alól a kiutat.
A dohánycsempészet se állt le sőt nőtt a trafikmutyival.
 
úgyhogy nem látom mi köze a pártok parlamenti jelenlétének az önkormányzatisághoz.
Közvetlen köze nincs.
Érvelni azzal nem tesz semmit.
A megyékben a DK erősödött a városokban nem.
És ha a megyei jogú városokban(közgyűlésben) ott vannak az egy jó ugródeszka feljebb és már most készülhetünk a következő választásokra ahol a Fidesz mai lecsúszás már megmutatja hatását.
Épp csak a NVI vezetőjét kellene elküldeni nyugdíjba.
Az alkotmánybíróságnál is a Fidesznek táncolt
És az NVI számítástechnikusait biztonsági őrnek az MTVA-ba.
 
Az eddigek alapján látottait kívánod előrevetíteni a elkövetkezendőekre.
Nem kizárt.
De az ilyen szemléletű ,a mát nem figyelő emberek nem szokták észrevenni a változást.
A kormányoldal pedig egyáltalán nem játszik kivárásra teljesen hamis állítás.
Napirenden van mind Karácsony ekézése mind a nyert városok vezetőinek lejáratása egyáltalán nem álltak le a rombolással
A Botkát még nagyobb hévvel támadják.
Az összeugrasztási taktikájukat se hagyták abba.
Kérdés sikerül-e?
Hogy a DK-t is tovább intrikálja a köztévé
Ez sem a leállásról és kivárásról szól sem.
Épp csak kérdés hisz-e még nekik valaki.
Vagy minél inkább támadnak annál inkább kovácsolódik az ellenzék.
A DK és a ki az ellenzék vezetője témát is unos untalanig ismétlik.
Néha elgondolkodom rajta nem-e ezzel érik el hogy tényleg annak fogják tekinteni az emberek és még jobban megerősítik
Mert erősnek dumálják be a nem is olyan erőset.

Szóval érzésed lelhet elemzésed nem látszik valósnak
Ne érts félre, kérlek! Én a menthetetlen reménykedőkhöz tartozom, és igyekszem, ami tőlem tellik befolyásolni az "irányt", ha mégoly kicsi is a lehtőségem. Ugyanakkor a tendenciák, lássuk be, nem nekünk kedveznek. Azért, ha nem nekem lesz igazam, nagyon boldog leszek, ezt ígérem neked!
 
Hallottál már a Párbeszéd nevű csapatról?
Úgy tűnik nem, ha a DK-t tartod a legkisebbnek.
Nem mellesleg a Momentumnak nincs egy képviselője sem a parlamentben, mégis jó eredményt értek el, úgyhogy nem látom mi köze a pártok parlamenti jelenlétének az önkormányzatisághoz.

a Párbeszédről ... hát persze, de csak mint MSZP -Párbeszéd együttes (mintha Karigeri hozta volna létre, de elnökségi tag biztosan volt).
A pártok parlameni képviselete mutatja a pártok népszerüségét, elvégre ott a saját értékeikeiket képviselik. Ezen az önkormányzati választáson viszont a különböző nézeteket, értékeket valló pártok összeálltak, liberálisok a kommunistákkal, a szélsőjobbal, stb.... képzelheted mikor egy liberális dícséri a szélsőjobbost :rohog: csakhogy megkaparintsanak néhány önkormányzati széket... tehát ez nem mutatja a saját egyenkénti erejüket. De mindjárt vége a mézesheteknek, el kell kezdődjön az osztozkodás.
 
Utoljára módosítva:
Ne érts félre, kérlek! Én a menthetetlen reménykedőkhöz tartozom, és igyekszem, ami tőlem tellik befolyásolni az "irányt", ha mégoly kicsi is a lehtőségem. Ugyanakkor a tendenciák, lássuk be, nem nekünk kedveznek. Azért, ha nem nekem lesz igazam, nagyon boldog leszek, ezt ígérem neked!
Dehogy értelek félre épp csak mélyebbre tettem az elemzést.Mármint hogy a tegnapelőtti jelenségek nem azonosak a ma láthatóval.
Változott a helyzet.
Nagyobb a hajlandóság a megegyezésre és a Fidesz lejárató összeugrasztó taktikája is ellenkező hatást fejt ki ez is már látszik.
A városok zsarolása se érte el amit akart.
Hiába lesz lejárató kampány és van.Már unosig ismerjük.
Persze majd nagyon tetszeni fog a saját embereinek.De őket megingatni földrengéssel se lehet Pedig vezetőik kilopják a szemüket.
 
a Párbeszédről ... hát persze, de csak mint MSZP -Párbeszéd együttes (mintha Karigeri hozta volna létre, de elnökségi tag biztosan volt).
Olyannyira, hogy társelnöke a P-nek.
De, ha már népszerűségről beszélünk van a parlamentben egy kdnp elnevezésű formáció is.
Tudnál valamit mondani a támogatottságukról/népszerűsegükről?
A pártok parlameni képviselete mutatja a pártok népszerüségét, elvégre ott a saját értékeikeiket képviselik.
Megismétlem: kdnp?
Na jó: Momentum?
Ezen az önkormányzati választáson viszont a különböző nézeteket, értékeket valló pártok összeálltak, liberálisok a kommunistákkal, a szélsőjobbal, stb.... képzelheted mikor egy liberális dícséri a szélsőjobbost :rohog: csakhogy megkaparintsanak néhány önkormányzati széket... tehát ez nem mutatja a saját egyenkénti erejüket. De mindjárt vége a mézesheteknek, el kell kezdődjön az osztozkodás.
Szélsőjobb? Az melyik párt? Ha a jobbikra utalsz, akkor mi a mi hazánk?
 
Azért nem kellene a realitástól elrugaszkodni.... Ugye ismételten a Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot... Azért nem biztos, hogy mindenki hülye aki nem az ellenzékre szavazott.. nem is tolvaj , nem is becstelen, sőt megkockáztatom számos jelöltje a Fidesznek sokkal, de sokkal alkalmasabb volt a közösség képviseletére, mint az ellenzéki jelölt...Boldog István nincs egyedül a "véleményével", ideje lenne tudomásul venni, Magyarországon milliók gondolkodnak másként a homoszexualitásról, s bizony a keresztény máz csak az antiszemitizmus elfedése. A cigányság pedig mindent megtesz az őket kivételezetten kezelő politikával, hogy rövidesen az ország legégetőbb problémájává váljon. Sima struccpolitika itt a Fidesz bukásáról beszélni, meg ellenzéki összefogásról....
Ebben az országban nem lesznek változások addig, míg a jóérzésű emberek nem a korrupcióról, a hazugságokról, a lopásról, a dilettáns külpolitikáról, a törvénytelenségekről beszélnek reggeltől estig minden lehetséges fórumon.
De nem csúsztatva, hanem a tények alapján, s nem Erdogán hanem Orbán és sleppje ellen kell az utcára vonulni....
Érdekes módon senki nem meri megkérdezni, mitől is keresztény ország Magyarország, mennyi is a keresztények száma? hány újszülöttet keresztelnek évente? ... Az Alaptörvény miért kirekesztő? S miért is kell megint módosítani, főként úgy hogy újabb százezreket kizárjanak a nemzetből? S milyen felhatalmazás alapján....
Miért vagy ennyire elégedetlen az "ellenzékkel" kurd ügyben?

Az Orbán-féle túlhatalom és korrupció ellen fellépni nem könnyű, ha az embereket nem tudhatják maguk mögött azok, akik vállalják a harcot. S a harc nem képletes, gondoljunk csak Polt Petire, a hűséges főügyészre, aki odacsap, ahova köll.
Az ellenzéki pártok összeálltak, azért, hogy leváltsák az Orbán-sleppet az önkormányzatokból. Jelentős sikerrel.
S tudja mindenki, aki rájuk szavazott, hogy ez csak egy lépés - cél 2022, s utána a valóban "szabad" választások, ahol a Fidesz annyi szavazatot kaphat a választóitól, amit valóban megérdemel. Ahol 49%, nem 60% vagy több.

Az önkormányzati választás jelentősége ráadásul abban van, hogy kiderült: hiába minden túltolt fidesz-propaganda, hiába a pénzosztás Bözsi néninek, hiába a pénzelvonással való fenyegetés, Orbán és az enyveskezűek szent honvédő, keresztény politikája rendesen erodálódik.
Játszhatják a felsőbbrendűt, a király meztelen, s egyre több fidesz-szavazó is csak csóválja a fejét. Egyre több a kételkedő. Az árak is emelkednek, már annak is drága az élet, aki eddig elégedett volt. S bizony, pénztárca-érzékeny nép vagyunk.
A "Magyarország jobban teljesít" megbicsaklik az élelmiszerárakon.
 
Néztél, olvastál mostanában ellenzéki médiát? Mert ugyazt a pártos-manipulatív médiát tolják az ember képébe, mint kormányoldalon.
Igen nagy valószínűséggel egyet fogok érteni veled ha egyetlen példával alátámasztod.
Van és lehet benne igazság az árok ásottságnak ez is következménye lett. A módszereket átvették ahol az ellenfél ellenség.
Ennyit engedtem a feltételezésednek jobb szeretnék meggyőződni az alákérdezés mélységéről.
És az ellenséges műsorvezető van e annyira mint a veres hajú Anett
akit az első hír-tv-ből megismertem majd átkerült a közre de volt talán az echonál is.
Az alákérdező lógónyelvűre legjobb példa az Obersovszky Péter Schmidt Pál interjúja és minden riportja
Ő lesz a mérce ki tv-je jobban kérdez alá lógó nyelvvel.
Az Szabó Anett pedig az ellenségesség mércéje. Ugyanakkor a maximális elfogultság pártérdek teljesítője.

jobbikos portál írta:
Megtisztul a HírTV két irritáló műsorvezetőtől - a rossz hír, hogy valószínűleg a "köz"médiában látjuk majd viszont őket
Kovács Andrea és Szabó Anett
Ez a Simicskás Hír TV-re váláskor volt.
Ugyanakkor:
Az MTVA 177 fő kirúgásáról döntött.
 
Utoljára módosítva:
Mint mondják, ha a Jobbik nem lép vissza Győrben, Borkai biztos bukott volna. Ahol visszaléptek, azokban a szavazókörökben nem az ellenzék nyert. Hiányzott pár ember ....
Beidéztelek de nem rá reagálok
Hanem egy kedvelt hozzászólóm írását át Schmidt Pálozom:

A szex népszerű téma, alkalmas közfigyelem és közfelháborodás keltésére, valamint a figyelem rossz irányba terelésére is. Borkai nem azért alkalmatlan polgármesternek, mert szexbotrányt okozott, hanem a közpénz kezeléséért: nem is kétes gazemberekkel üzletel, offshorozik velük, megbízásokat játszik kezükre, fia részére ellenszolgáltatást fogad el, legális jövedelmén felül gazdagodott. Lehet finnyáskodni, hogy nem minden vád bizonyított (Polt mellett nem is lesz), de a vagyona és életmódja bizonyíték. Végül pedig kurtizánjait is közpénzből fizette, hogy a két bűn összeérve jellemezze, hogy is áll becsület terén.
Glázer anyó pedig amatőr. A botrány kirobbanása utáni nyilatkozatában dicsérte Borkai városvezetői teljesítményét, szót sem ejtett korrupcióról, a bulit pedig magánügynek minősítette. Így beszélhet egy pártoló propagandista, de nem egy vetélytárs, aki akarja a megbízatást. Ritka eset, hogy kulturáltan és korrekten mondhatott volna vmi célravezetőt is. Most pedig azt mondja, Borkainak fontosabb a Fidesz a városnál, amit cáfol a tény: Borkai kilépett a pártból, de ragaszkodik a városvezetéshez. Ostoba nyilatkozat, talán tényleg jobb is, hogy nincs rábízva a város. Tényleg nem volt jobb választék? A győrieknek pedig mi kell még az ébredéshez? Kis magyar abszurd, hétezredik kiadás.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,792
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére