Túlélte a botrányokat és újra választást nyert Justin Trudeau

Megnyerte a vasárnapi parlamenti választásokat Kanadában a Justin Trudeau miniszterelnök vezette Liberális Párt, amely azonban csak kisebbségi kormányzáshoz elegendő mandátumot tudott összeszedni.

Folytathatja a kormányzást a Justin Trudeau kanadai kormányfő vezette Liberális Párt, amely a legtöbb szavazatot kapta a vasárnapi parlamenti választásokon - írja a BBC. A párt azonban csak kisebbségi kormányt alakíthat, vagy koalíciós partner után kell néznie a kanadai CBC televízió közlése szerint.

A 2015 óta hatalmon lévő liberálisok Kanada keleti részén a vártnál több szavazatot is vesztettek, de így is a legtöbb mandátumhoz juttottak. Az Andrew Sheer vezette Konzervatív Párttal végig fej-fej mellett álltak a közvélemény kutatások szerint, a két párt támogatottsága közötti különbség kevés, így Trudeau-nak a második ciklusában az eddigieknél sokkal nehezebb dolga lesz.

A 2015-ben kormányra jutott Liberális Párt vezetője a politikai (és gender) korrektség arca lett, ám több botrányba is belekeveredett az elmúlt években. Ezek közül a legsúlyosabb az SNC-Lavalin nevű kanadai építőipari vállalathoz fűződik. A Líbiában is üzletelő cég kenőpénz ügyeivel kapcsolatban Trudeau megpróbált nyomást helyezni a kanadai igazságügyi miniszterre (aki a főügyészi posztot is betölti Kanadában) annak érdekében, hogy vádemelés helyett vádalkut kössenek.

c6903f484f055c0a6c220056e63871b8b77548bc.jpeg


Emellett sok támadást kapott Trudeau azért is, mert a 20-as évei elején kétszer is feketére maszkírozott arccal jelent meg jelmezbálokon. Bár a kormányfő a saját maga által rasszistának ítélt "tette" miatt többször is bocsánatot kért, mégis ez az ügy árthatott a legtöbbet a népszerűségének.

Nem vetett jó fényt a klímaváltozás elleni harcot folytató kormányra az sem, hogy 4,5 milliárd dollárért megvásárolta a Trans Mountain kanadai olajvezetéket, hogy annak megépítését befejezhesse, igaz, a széndioxid kibocsátásra korábban külön adót vetettek ki. Trudeau első kormányzati ciklusában egyébként legalizálták a kannabiszt, és a szír menekültekkel szemben is megengedőbb politikát folytattak.

A kanadai kormány egyik legfontosabb gazdasági lépése volt, hogy sikerült újratárgyalnia az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodást (NAFTA) az Egyesült Államokkal, melyet korábban Donald Trump amerikai elnök - az USA hátrányos külkereskedelmi mérlegére hivatkozva - felrúgott.
 
Nem élek Kanadában de amit eddig Trudeau-ról halottam, olvastam, láttam nagyon szimpatikusnak tűnik.
-
Nem szokásom politikusokat magasztalni mert én nyugaton szocializálódtam ahol a személyi kultusznak nincs helye.
Drukkolok Trudeau-nak, hogy tovább is eredményes legyen és megőrizze a belé vetett bizalmat.
Jó munkát és sok sikert az elkövetkező években is.
:cool:
-
melania-trump-justin-trudeau-meme-g7-biarritz-e1566891612466.jpg

-
:rolleyes:
 
Trudeau végülis túlélte.

Hogy ezt azután Clintonék hogy élik túl, az már mókásabb lesz:




A nö 3 éve rajta volt a témán, csak épp a demokrácia s véleménnyilvánitás hazájában...leállitották s nem engedték leközölni az anyagát.

Aki fizeti a zenészt, annak a nótáját húzzák a plutokráciában...

S mellé egy tanulságos olvasni való:
https://web.archive.org/web/https:/...den-says-jeffrey-epsteins-death-was-homicide/
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,238
Tagok
615,595
Legújabb tagunk
OwenDay
Oldal tetejére