Kész a leltár

A Fidelitas kongresszusán Tarlós István arról beszélt, hogy veszélyben a nemzetállam, s létezik egy „nyilvánvaló szándék” a kevert népességre, a népességcserére. De nem lesz baj, ha a Fidelitas példát vesz a fideszesekről.

Szijjártó Péter egy magyar diplomáciai akadémiára tett ígéretet, s arra, hogy kizárólag a hazafias diplomáciai nevelésben részesültek dolgozhatnak majd a külügyben.
Varga Mihály szerint manapság szintet lépett a hazaárulás. Aztán a Nélküled c. dalt emlegette.
Gulyás Gergely szerint kereszténydemokratának lenni annyi, mint normálisnak lenni.
Kásler Miklós a Belső-Ázsiában 1100 évvel ezelőtt kialakult magyar hagyományról és identitásról beszélt, amelynek része a szuverenitás és a különleges életszemlélet. Mindezt a keresztény szabadság spirituálisan magasabb fokra emelte.
Kubatov Gábor, Bayer Zsolt veretes sorait idézve, virsliujjú, nájloninges kommunistákról szólt, akik most visszajöttek. Aztán a Nélküled c. dalt emlegette.
Kocsis Máté a Fidelitas humoráról emlékezett meg, és felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzék a legundorítóbb és legaljasabb módszerekkel, kizárólag személyeskedésekkel szokott támadni, következésképp ez vár a fidelitasosokra is. Aztán a Nélküled c. dalt emlegette.

Kósa Lajos egy grandiózusat zsidózott, arra utalva, hogy minden zsidó ugyanolyan, minden zsidó rossz helyre szavaz (hogy ki a zsidó és mi a rossz hely, azt Karl Luegerrel konzultálva Kósa mondja meg!), s Kósa persze pontosan tudja, hogy az összes zsidó hogyan, s kire szavazott. A zsidók. Akiknek nagy, görbe orruk van, az ereikben pénz csörgedezik, jó pénzért mindent árulnak, még hazát is, és nemzetközi összeesküvők. (A kútmérgezés, a szentségek meggyalázása és a rituális gyermekgyilkosság most valamiért kimaradt a kósai kitekintésből.)

Novák Katalin a saját, egyszerre nyugat-európai, egyszerre magyaros, rímes időmértékes poémáját szavalta el, melynek prozódiailag, a párrím technikai megvalósítását illetően, továbbá ütemileg és merész képi világát tekintve kétségtelenül legszebben lejtő sorai az alábbiak voltak: „Mi nem szállunk bele a méhedbe, / csak nem mondunk nemet az életre.”

Kövér László Európa klasszikus hagyományaiban fürdőzve arra fókuszálta vigyázó tekintetét, hogy az ellenség és az idegenség a kapuk előtt áll, és készül rárontani arra, ami ezer évig a nemzetet jelentette. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalok sokat interneteznek, továbbá a nemzettagadók veszélyforrást látnak a családban és az egyházban.

Monumentális szellemi muníció, amelyből gazdagon profitálhatnak fidelitasos ifjak.
Felötlött bennem, hogy a Zóhár egyik értelmezése szerint az édenkert nem más, mint az anyaméh. Ennek mentén haladva nekem a Fidelitas kongresszusáról egy egészen más anatómiai tájegység jutott az eszembe, amelyről viszont elmondható, hogy mind a hímnem, mind a nőnem rendelkezik vele.

Gábor György:

74302296_2622094741407727_4222092021793292288_n.jpg
 
Nem akadt ki mindenki....akinek dolgoznia kell az persze hogy nyűgös. Aki meg szeretne vásárolgatni ,nézelődni az meg azért nyűgös ha zárva vannak.
Persze ha jobban szereted ha az állam mindent a szádba rág és gondolkodik helyetted nos volt olyan rendszer is.,
Szerintem ezt a bolthálózatokra bíznám ha nekik ez megéri akkor legyenek nyitva.
A rabszolga törvény az meg teljesen más...
Miért kell keverni?
Bizony lehetőséget adtál J-nek hogy a boltra bíznád mondattal hogy imádd a rabszolga törvényt
És a melóst kezdte védeni
Holott előtte nem értette az egészet a Kettő közti különbséget sem.
Megpróbáltam röviden összefoglalni miért tiltakoznak látszólag ellent mondó dolog esetén.Mert nem ugyanaz a túlóra elrendelése és térítésének módja.

Befejezésül
ha jobban szereted ha az állam mindent a szádba rág és gondolkodik helyetted nos volt olyan rendszer is.,
Ne feledd akkor 100% volt minden vasárnapi túlóra és a munka törvénykönyv nagyon védte a dolgozót.
Csak megemlítem mert hajlamos vagy elfelejteni.
A többi rossz mellett ez is volt
 
Marhaságnak is tartom a vasárnapi nyitvatartást, hétközben is meg lehet mindent kényelmesen vásárolni, ugyanis még vidéken sem megy ritkaságszámba a 20, illetve 22 óráig tartó nyitvatartás.
Nagyon hasznosnak tartanám ugyanakkor a kormány- föld- és egyéb hivatalok vasárnapi nyitvatartását, ha nem is minden vasárnap és nem napi 24 órában, de legalább egy vasárnapot. Ha már a kormány annyira a dolgozó népet igyekszik (ki)szolgálni, akkor ugyan már ne kelljen a melósnak szabadságot kivennie ahhoz, hogy hivatalos ügyét elintézhesse.
Külföldön láttam:
Vasárnap nyitva az Auchan-szerű (de nem az, vagy nem ezen a néven) áruház, teljes üzem.
Hétfőn későn nyit, 8-kor és korán zár, 12-kor. Egyéb boltok meg kedden teszik ugyanezt.
Így mindenki mindenhez hozzáfér.
 
Churchil mondta: A statisztikákban csak akkor hiszek, ha magam hamisítottam azokat.
Ezt nem kétled remélem chuchill idézgetés nélkül se:
Eltűnt több százezer aktív korú munkavállaló az elmúlt évtizedben (ma már munkanélküliség helyett egyértelműen munkaerőhiány van).
A külföldre mentek száma különböző források szerint 600 ezer.Nem egyszerű kimutatni de kb ennyi ez sokfelé te is láthattad
A kormány se tagadja épp csak Ő neki se egyszerű mérni.
Azt pedig hogy munkaerő hiány van azt is minden forrás mondja.
Te meg jössz Churchillel, túl egyszerű semmit se hinni mindent hazugnak nevezni.
 

Kósa Lajos rendkívül gyengén szerepel. A nem kért bocsánatot csak a Facebookon. Azt hiszem a kormány médiára célzott hogy ott kellett volna valami dologért bocsánatot kérnie.Erre egyáltalán nem válaszolt kínban volt.
Amit próbált Kulcsár Gergelyről beszélni és ezzel a jobbik tag egykori tettével operálva. Az összefogást áztatni.
Nos ez egy erős szellemi gyengülés.
Vagy egyáltalán nincsenek ennyire hozzászokva ha odakérdeznek.
A kérdező pedig rettenetesen kíméletlen és adagolja a dicséretet csak azért hogy csapdába csalja.Elhitetve innentől már alákérdezés lesz.


Hozzáteszem én nem tudom miért kellene bocsánatot kérni mi volt az rosszul sikerült nyilatkozata.
Azt tudom hogy Fekete-Győr elnézést kért, amiért csalódást okoztak egy olyan ember támogatásával, aki szégyenteli módon viselkedett(Kulcsár Gergely)
De hogy Kósa mit tett nem tudom.
Azóta találtam:
Muszáj a link.
https://azonnali.hu/cikk/20191203_k...k-majd-le-akarta-allitani-az-elo-teveinterjut
 
Utoljára módosítva:
A kormány se tagadja épp csak Ő neki se egyszerű mérni.
A kormány nem is akarja tudni, sőt, azt sem szeretné, ha lenne olyan statisztika, amiből egyértelmű információt kaphatnánk.
Ezért szüntette meg az ideiglenes lakcím lehetőségét, a külföldön munkát vállaló vagy marad papíron Magyarországon is állandó lakos (ezzel máris szépít ill torzít az adaton), vagy egyszerűen fel kell számolnia otthon mindent, mert a magyar hivatalok, szolgáltatók ragaszkodnak a lakcím kártyához. Nem elég, hogy valaki a kizárólagos tulajdonosa egy ingatlannak, állandó lakcím kártyával is rendelkezni kell hozzá, hogy bármit is intézni tudjon.
Ha a becsült 600ezer főt levonod (akik lakcímkártya szerint Magyarországon élnek, de a valójában mégsem), meg a cukorka-állampolgárokat, akik százasával élnek (természetesen csak papíron) egy-egy lakásban, megkapod a ténylegesen munkára fogható aktív korúak számát, (még így sem egészen, mert van egy réteg, amelyik képzettség/képesség/alkalmasság hiányában semmilyen munkára nem alkalmazható) és így már lehet érteni, hogy miért van munkaerőhiány.
 
Hát nem Németországban, az biztos! Itt vasárnap mindenhol zárva tartanak az élelmiszerboltok, és képzeld, még egyszer sem haltunk éhen! :)
Majd az lesz itthon is de, amíg vannak akik éjjal nappal nyitva tratják az üzleteiket akár ünnepnapon is addig marad a verseny.
Kisfalumban már Pl: karácsony napján nyitva a bót....
Igaz a tulaj van benne de nyitva.
 
Majd az lesz itthon is de, amíg vannak akik éjjal nappal nyitva tratják az üzleteiket akár ünnepnapon is addig marad a verseny.
Kisfalumban már Pl: karácsony napján nyitva a bót....
Igaz a tulaj van benne de nyitva.
El tudom képzelni, karácsony napján hány háziasszony ér rá boltba menni. :) De ha a boltosnak nincs családja vagy jobb dolga, akár az újévet is kivárhatja ott.
 
Szerintem a szeparálás, a faji megkülönböztetés a természetellenes, a mesterkélt, az embertelen
ami a legalapvetőbb természeti törvény az entrópia és a legalapvetőbb vallásos elképzelés, az egy emberpár, - tehát
a keresztény "kultúra" alapjai ellen irányul.
-
Nem tudom, hogy tudja a Fidesz és a keresztény koalíció összeegyeztetni azt az ellentmondást,
hogy vasárnaponként "felebarátokról" beszél de a cigányokat, színes bőrűeket kirekeszti,
hogy vasárnaponként felolvas a "hegyi beszédből", különösen az irgalmas szamaritánust hangoztatva
de ha alkalmazni kéne akkor fasiszta manírokat vesz magára.
-
Természetes, hogy a világ össze fog keveredni ehhez nem kell egy "terv" ez megy magától.
- Az emberek szeparált éltek évezredeken keresztül mert nem volt autó, vonat, repülő.
- Nem voltak kommunikációs eszközök, könyv, telefon, internet ami a kultúrák Synkretismus-ához vezethet

Umberto Eco egyszer felsorolta az ös-fasizmus 14 jellemzőjét,
ami időközben mind megtalálható a magyar kormány ideológiájában.

Eböl az egyik, hogy a magyar kormány tagadja, hogy egymásnak ellentmondó nézetek a
vallástudományokban vagy a politikában, hogy emberek különböző bőrszínnel békésen élhetnek egymás mellett
nem beszélve arról, hogy nézetek szintézise egy tökéletesebb világképhez vezethetnek.
Feltéve ha akarjuk és nem állítjuk a gyűlöletet ennek az útjába.
Majd ha a német export-többletbe nem nem rokkan bele Európa másik fele, akkor hajlandó vagyok megfontolni, hogy hitelesek-e ezek az olcsó emberbaráti szólamok! Az EU-n belül ugyanúgy megy tovább az egyes államok kemény érdekérvényesítése, ráadásul ennyi állam érdekeit lehetetlen összehangolni. Lásd: Brexit. Én konzervatívként szkeptikus vagyok a te világmegváltó utópiáddal kapcsolatban. Hamis illúzió, semmi több. Ilyen illúziókat kergettek anno úgy a nemzetközi, mint a nemzeti szocialisták. Láttuk, mi lett belőle.
 
Utoljára módosítva:
a kötelező túlóra felemelése
Biztos vagy ebben? Tudtommal az elrendelhető rendkívüli munka továbbra is 250 óra, a további +150 megállapodáshoz van kötve. Én nem hiszem, hogy a törvény a munkavállalók alkupozícióit lényegesen gyengítette volna, bár ez nyilván szektoronként és szakszervezetenként is változik. Ugyanakkor én ebbe csak partvonalról látok bele. 4 éve kiléptem a szakszervezetből.
 
Biztos vagy ebben? Tudtommal az elrendelhető rendkívüli munka továbbra is 250 óra, a további +150 megállapodáshoz van kötve. Én nem hiszem, hogy a törvény a munkavállalók alkupozícióit lényegesen gyengítette volna, bár ez nyilván szektoronként és szakszervezetenként is változik. Ugyanakkor én ebbe csak partvonalról látok bele. 4 éve kiléptem a szakszervezetből.
Van még szakszervezet??
Akkor lenne szava a szakszervezeteknek ha KÖTELEZŐ lenne minden munkahelyen.
Ez meg az állam feladata lenne hisz bármikor meghozhatnának egy ilyen törvényt, valamiért nem hoznak.....de, közben harsogják hogy számukra a magyar munkaerő a fontos.
blabla...
 
#25
Őt pl. hova soroljam? :rohog::cool::cool::dr_123:
"Ezt nem kétled remélem chuchill idézgetés nélkül se:" Gondoltam, megkérem fusson neki mégegyszer .... de nem éri meg.
 
Van még szakszervezet??
Akkor lenne szava a szakszervezeteknek ha KÖTELEZŐ lenne minden munkahelyen.
Ez meg az állam feladata lenne hisz bármikor meghozhatnának egy ilyen törvényt, valamiért nem hoznak.....de, közben harsogják hogy számukra a magyar munkaerő a fontos.
blabla...
Már ne haragudj Setni, de ha az államnak kötelezni kell az érdekvédelmi szervezeteket, hogy legyenek már érdekvédelmi szervezetek, akkor az már régen rossz.
 
Majd ha a német export-többletbe nem nem rokkan bele Európa másik fele, akkor hajlandó vagyok megfontolni, hogy hitelesek-e ezek az olcsó emberbaráti szólamok! Az EU-n belül ugyanúgy megy tovább az egyes államok kemény érdekérvényesítése, ráadásul ennyi állam érdekeit lehetetlen összehangolni. Lásd: Brexit. Én konzervatívként szkeptikus vagyok a te világmegváltó utópiáddal kapcsolatban. Hamis illúzió, semmi több. Ilyen illúziókat kergettek anno úgy a nemzetközi, mint a nemzeti szocialisták. Láttuk, mi lett belőle.

Németországban demokrácia, több párt rendszer van.
Az emberek nem tekintenek mindent jónak ami előnyösnek látszik.
A legjobb példa a tervezett Autobahn-maut amit csak a külföldiek fizettek volna.
Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy fair előrébb megyünk mint trükkökkel.
Ez nem buta altruizmus hanem a történelemből való tanulás és itt nem csak a naci-idöre gondolok.
-
Nem értek egyet veled amikor az EU-t tul nagynak tartod ahoz, hogy egy egység legyen. Nézz még-egyszer a térképre.
Akarunk nem akarunk a technika mai állásánál nem marad más hátra mint, hogy kijöjjünk egymással.
-
Látod, hogy már az egész föld kicsi az emberiség számára, nem mindegy az egyik kontinensnek mi történik a másikon.
Tudod, hogy ennek a Synkretismus-nak a tagadása az ös-fasizmus egy jellemzöje.
Vannak akik tagadják, hogy különböző kultúrák erősíthetik egymást.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,890
Tagok
615,339
Legújabb tagunk
Dorki000
Oldal tetejére