Már Kanadánál járt a KLM gépe, amikor visszafordult Amszterdamba

Tizenegy órát repültek a KLM légitársaság egyik járatának utasai, de ugyanoda érkeztek, ahonnan indultak.

A KLM légitársaság Boeing 747-es gépe Amszterdamból Mexikóvárosba tartott, ami normál esetben kicsivel több mint 11 órás út. A repülő nagyjából az út felénél tartott, és Kanada fölött járt, amikor a pilóták úgy döntöttek, hogy visszafordulnak. Ekkor vették észre ugyanis, hogy egy mexikói vulkánkitörés miatt nem tudnak leszállni a célpontjukon. A gép 11 órával az indulás után így Amszterdamban ért földet.

20191202klm1.jpg

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com
A holland légitársaság közleménye szerint más repülőtéren az utasok vízumelőírásai miatt nem tudtak leszállni, illetve sok lovat is szállítottak a poggyásztérben.

Az AirLive.net információ szerint 24 ló volt a repülőn, és ez volt a legvalószínűbb oka, hogy nem Kanadában vagy az Egyesült Államokban tettek kitérőt, hanem visszafordultak Amszterdamba.
 
Mexikóban vannak vulkánok? Ki a fene épít repteret egy vulkán mellé egy ilyen hatalmas pusztaságban?
Mexikó katasztrófavédelmi szervei figyelmeztetést adtak ki, hogy mindenki maradjon távol a gőzölgő vulkántól, ami nem is olyan egyszerű, mert Mexikóváros legközelebbi pontjai csak 70 kilométerre vannak a vulkántól, és így a vulkán 100 kilométeres körzetében 25 millió ember él.
 
Mexikóban vannak vulkánok? Ki a fene épít repteret egy vulkán mellé egy ilyen hatalmas pusztaságban?
Hetvenöt évvel ezelőtt viharos gyorsasággal, mindössze pár nap alatt emelkedett egy új tűzhányó a Mexikói-felföldön. A történelemben ez volt az első alkalom, hogy geológusok megfigyelhették és dokumentálhatták egy vulkán teljes életciklusát.


Dionisio Pulido és családja épp a tavaszi munkálatokat készítette elő 1943. február 20-án a Mexikóvárostól 330 kilométerrel nyugatra fekvő Paricutin falu határában található kukoricaföldjén, amikor földrengés rázta meg a területet, két méter széles és ötven méter hosszú hasadékot nyitva a felszínen. A nyílásból kezdetben csak füst és kéngőz szállt fel, de rövidesen kisebb lávadarabok is feltörtek.
1944 nyarára néhol mintegy húsz méter vastag kőzetolvadék fedte el a hátrahagyott településeket.
Stockphoto-Mexic%C3%B3-vulk%C3%A1n-L%C3%A1va-templom-Antigua-Iglesia-de-San-Juan-Parangaricutiro-.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,971
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére