Tízezrek vonultak az utcákra a rasszizmus ellen világszerte

Ausztráliától Európáig tízezrek vonultak az utcákra a faji megkülönböztetés és George Floyd május végi meggyilkolása elleni tiltakozásul szombaton.
22000.jpg


A fekete bőrű Floyd május 25-én halt meg, mert egy fehér rendőr csaknem 9 percig térdelt a nyakán, miután a férfi egy hamis 20 dollárossal próbált fizetni. A gyilkosságba torkolló intézkedésnél négy rendőr volt jelen, másnap mindannyiukat elbocsátották, és később vádat is emeltek ellenük.

A Floyd nyakán térdelő rendőrről videofelvétel is készült, amelyen többször hallható, hogy a fekete férfi azt nyögi, hogy nem kap levegőt. Mint kiderült, az utolsó három percben Floyd már nem mozdult, és pulzusa sem volt. A gyilkosság miatt helyenként zavargásokba és fosztogatásba torkolló tiltakozások kezdődtek az Egyesült Államok több városában, melyek során szintén számos bírálat érte a rendőrség fellépését a békés tiltakozókkal és újságírókkal szemben is.

Szombaton Londonban az esős idő ellenére ezrek vonultak a parlament melletti térre a koronavírus-járvány miatt többnyire maszkban, és azt skandálták, hogy igazság nélkül nem lesz béke, és legyen vége a rendőri rasszizmusnak. Mindezt annak ellenére, hogy Priti Patel belügyminiszter a járvány miatt mindenkit arra kért, hogy ne vonuljon az utcára.

Berlinben a hatóságok szerint 15 ezer ember vonult a város szívében fekvő Alexanderplatzra. Emellett Hamburgban és a lengyelországi Varsóban is voltak megmozdulások.

Párizsban a hatóságok nem engedélyezték az amerikai nagykövetség elé és az Eiffel-torony közelébe tervezett tiltakozást. Ennek dacára több száz ember gyűlt össze Black lives matter (A fekete életek is számítanak) feliratú táblákkal a képviselethez és a francia elnöki palotához is közel fekvő Concorde téren, ahol a rendőrség kordont állított fel, hogy távol tartsa a tiltakozókat a nagykövetségtől.

Nápolyban az amerikai főkonzulátusnál gyűltek össze tiltakozók, akik angolul és olaszul kiabálták, hogy "Ha nincs igazság, nincs béke! Fenébe a rendőrséggel!".

Az ausztráliai Brisbane-ben a hatóságok szerint mintegy 30 ezer ember tiltakozott békésen a rendőri fajgyűlölet ellen, és nemcsak a feketék, hanem az ausztrál őslakos lakossággal szembeni rendőri rasszizmust is elítélték. Ausztrália népességének 2 százaléka tartozik az őslakos közösséghez, de a börtönben lévő emberek 27 százaléka közülük kerül ki. Sydneyben is ezrek tiltakoztak, a hatóságok pedig maszkokat osztottak, és kézfertőtlenítővel is segítették a tiltakozókat.

Japánban egy kurd férfi ellen elkövetett rendőri túlkapás miatt vonultak sokan az utcára, és ugyanúgy elítélték a feketék elleni rendőri erőszakot is. Szöulban ott élő külföldiek és helyiek is tiltakoztak. Fekete maszkjaikra koreai nyelven írták fel, hogy "nem kapok levegőt".

MTI
 
A szavazó elégedettnek hiszi magát.
Szerintem másképp kell nézni a dolgot.
A választók nem csak egy forrásból értesülnek (ha csupán egy forrásból értesülnének, igazad lenne, és azt lehetne mondani, hogy optikai csalódás az egész). Viszont manapság rengetegen dolgoznak külföldön azoknak a százezreknek mindnek vannak rokonaik ismerőseik idehaza, és első kézből informálódnak, hogy milyenek a körülmények nyugaton, hogy mit jelent munkaerőnek lenni, mit jelent szobát vagy ágyat bérelni.
De elég bekapcsolnia televíziót és váltogatni a külföldi csatornákat, nézni a zavargásokat a különböző országokban, az éhezőket ahogy a pédaképnek tartott országokban sorban állanak ételosztáskor.

A hazai köztelevízió, miért lenne baj ha élőben közvetíti a brüsszeli meghallgatásokat, hogy mindenki élőben láthassa, hallhassa az ellenzéki képviselőinket .... a kormánypárt nem kell tegyen abszolut semmit, csak bemutatni miket állítanak a magyarországi állapotokról, vagy hogyan viszonyulnak a határokon kívül rekedt magyar állampolgárokhoz.

Felsoroltam három különböző forrást, amiből tájékozódik a választó ... és nem is foglalkoztam a párthű médiákkal, amik természetesen a kormánypárt vagy az ellenzék szócsövei, tehát elfogultak.
 
Utoljára módosítva:
tud valaki bármi bizonyítékot arra nézve hogy a g.f.-t megölő rendőr bárminemű rasszista kijelentéseket tett vagy csinált?? vagy csak sima gondatlanság, hanyagság volt, hogy nem vette észre hogy nem kap levegőt. mert ha így van, akkor ez az egész egy nagy kamuzás és fos ami történik az ügy kapcsán. és azok az előítéletesek akik rasszizmussal vádolnak bárkit nem feketét, aki hozzá merészel érni egy feketéhez. és kb mindenki aki tüntet kretén, ha pedig nem fekete akkor duplán kretén ha tüntet. aki meg nem békésen tüntet hanem még fosztogat és lincsel az meg sima köztörvényes garázda és rabló, bűnöző és a sitten a helye.
 
tud valaki bármi bizonyítékot arra nézve hogy a g.f.-t megölő rendőr bárminemű rasszista kijelentéseket tett vagy csinált?? vagy csak sima gondatlanság, hanyagság volt, hogy nem vette észre hogy nem kap levegőt. mert ha így van, akkor ez az egész egy nagy kamuzás és fos ami történik az ügy kapcsán. és azok az előítéletesek akik rasszizmussal vádolnak bárkit nem feketét, aki hozzá merészel érni egy feketéhez. és kb mindenki aki tüntet kretén, ha pedig nem fekete akkor duplán kretén ha tüntet. aki meg nem békésen tüntet hanem még fosztogat és lincsel az meg sima köztörvényes garázda és rabló, bűnöző és a sitten a helye.
Nos pontosan azért van itthon ekkora döbbenet a következmények miatt nem tudjuk (tudom) hogy mi a rasszizmus azon hogy remélhetőleg rendőri hiba miatt meghalt egy ember.
Valószínű sokkal mélyebb ellentétek húzodnak meg e mögött az esetnél.
valamiféle bajok vannak a nyugati társadalmaknál. Amik persze befolyásolják a mi életünket is.
 
Elérhetetlenné tette a BBC a felületein a Waczak Szálló A németek című epizódját, írja a Guardian. A '70-es évekbeli vígjátéksorozat említett epizódja eltűnt a BBC-hez tartozó UKTV felületéről, mert abban rasszista kifejezések hangzanak el.
A Little Britain című vígjátéksorozat azért tűnt el a netről, mert két szereplő feketére maszkírozva játszik az egyik epizódban, de a Disney Plus is úgy indult el, hogy a régebbi filmjeik elé tettek egy figyelmeztetést, hogy az adott produkció – így a Dumbo, a Pán Péter, A dzsungel könyve vagy a Macskarisztokraták – idejétmúlt kulturális általánosításokat tartalmaz. A Netflix pedig a Mighty Boosh és a League of Gentlemen című BBC-sorozatokat tüntette el, mert azokban feketére festett fehér színészek is szerepeltek.

A legismertebb alkotás, amit most átmenetileg eltávolítottak az HBO Max felületéről, az Elfújta a szél című 1939-ben készült, nyolc Oscar-díjjal elismert filmklasszikus, amely mai szemmel túlzottan romantikus módon mutatja be a polgárháború előtti amerikai Dél világát, és nem hangsúlyozza, hogy mennyi szenvedést okozott a rabszolgaság.
 
Vigyázzunk a könyveinkre mert a papír lehet tovább fog tartani mint az e-könyv....A papír talán 50 év múlva is a valóságot mutatja míg egy elektronikus kiadvány percről percre változhat.
 
nem tudom volt e mélyebb személyes ügy, de ha volt is, aligha akarta kinyírni kamerák és szemtanuk előtt, sokkal valószínűbb hogy egyszerűen nem gondolta hogy a fulladás miatt akar szabadulni a szorításból, hanem csak kiszabadulni akar, és mivel nagydarab, nem kockáztotta meg hanem tovább térdelt rajta, ahogy a korábbi tapasztalatai szerint, mivel eddig nem volt belőle ilyen probléma.
semmi olyanról nem tudni ami indokolá ezt a pédátlan felfordulást.

a nyugati társadalmak úgy látszik tényleg megértek a pusztulásra. egész egyszerűen felfoghatatlan ez a kreténség. de az már jól látszik miféle "szép új világ" közeleg. szobordöntögetések meg filmek stb. kvázi betíltása. amúgy is már több fekete születik mint fehér, és a fagyi most visszanyal. minden visszájára fordul, a black lives matter valójában azt jelenti hogy a white lives don't matter, ha valakit csak azért lincselnek meg mert fehér. na ez a rasszizmus.
az ellenzék meg ezerrel önti az olajat a tűzre, hogy befűtsön vele Trumpnak.

nézem azokat az elhízott fehér és fekete tüntetőket a hülye tábláikkal. - hát kik ezek? normálisak ezek? fizetik őket vagy maguktól ilyen gyökerek? ki és mivel mosta ki az agyukat ennyira? elképesztő! bírkák (bizonyos körök számára hasznos idióták).
soha nem volt még ennyire vágyott egy külön bolygó ahová el lehetne különülni a világ még norámlis felének az ilyen elmeháborodottaktól.
 
Rendori tulkapas, nem biraskodhat nem olhet meg senkit hanem beviheti elozetesbe es vadat emelhetnek ellene.
Az eset utan a rendor maga is varja majd a varhato bunteteset a targyalasok utan.
A legnehezebb munkanak talalom a redorit mert naponta tobbszor is lehet kiteve hogy eltalalja egy golyo vagy a rendcsinalasba o maga is aldozat lesz sok rendor hal meg evente.
George Floyd tobbrendbeli bunozo volt az nem jogodsitja fel a rendort hogy kinyija es valoszinu nem is ez volt a szandeka. NEm vette figyelembe hogy a pali rosszul lett, szivbajos is volt es meg egyeb betegsegei ami miatt ezt a rendori atrocitast nem birta ki.
A vilagmereti demonstraciot sok afro szervezet is eliteli mert sok ember halt meg ebben is, a rombolas meg egyenesen felhaborito mert az eletet nem tudja senki visszaadni de vetlen emberek uzeltet vagy eletet nem kell tudatosan tonkre tenni. A Caribian nagyon erdekes fesztival de mar regota en sem voltam mert minden alkalommal vagy bandak leszamolasa vagy vita vagy ki tudja miert de tobb embert is lelonek csak mero veletlensegbol, es mit mondanak, rosszkor rosszhelyen volt.

A demonstracio mikor duborog a Covid19 igazan nagyon rossz es veszelyes mindenki szamara, ujabb halotakat okoz ez az ugy.

Nem lehet allandoan a rabszolgasag serelmei miatt torni zuzni , meg ha mindenki tudja hogy ez a tortenelem legsotetebb idoszaka volt. KArpotlast kell adni mint az indianoknak az elszenvedett tortenesek miatt. Erdeket ervenyesiteni feher asztal mellett lehet es nem az utcan gyujtogatas fosztogatas modszerevel.
 
nem tudom volt e mélyebb személyes ügy, de ha volt is, aligha akarta kinyírni kamerák és szemtanuk előtt, sokkal valószínűbb hogy egyszerűen nem gondolta hogy a fulladás miatt akar szabadulni a szorításból, hanem csak kiszabadulni akar, és mivel nagydarab, nem kockáztotta meg hanem tovább térdelt rajta, ahogy a korábbi tapasztalatai szerint, mivel eddig nem volt belőle ilyen probléma.
Egy agreszív, fegyveres bűnözői múlttal rendelkező, körözött embert fogott el, és természetesen azt a fogást alkalmazta amit tanítottak a rendőrakadémián, hogy alkalmaznia kell.
 
Utoljára módosítva:
Egy agreszív, fegyveres bűnözői múlttal rendelkező, körözött embert fogott el, és természetesen azt a fogást alkalmazta amit tanítottak a rendőrakadémián, hogy alkalmaznia kell.
Akkor a baj mélyebb.
Persze te nem tudhatod hogyan szól az előírás.
Kizárt hogy nyakra térdelésnél ne legyen egy emberi anatómiát tudómódszereket ismerő iránymutatás.Hogy mind a nyaki ütőér elzárási milyen életveszélyes és tartós bénulást okoz.Nem "hat" hanem okoz.
A fulladást gondolom a légzés elzárása okozza.
Ne mesélgess már nekem hogy a helyszínen való meggyilkolás engedélyezett?
A módszerek sem hinném hogy mind ellenőrzés nélkül alkalmazandó.
Az emberölés ezek esetében nem baleset vagy figyelmetlenség.
Erre ki kellett oktatva legyen mivel okoz halált.
Ebben az esetben az egyén a mérhetetlenül bűnös.nem a gondatlanságból elkövetett emberölés miatt hanem a rendőri brutalitás.
Tettének cselekedetének teljes tudatában szándékos emberölés is megkísérelhetni bizonyítani.
Jó kis móka lenne egy rendőrt emberölésért halmozottan 110 évre ítélni.
Most a mentegetésed és "megérdemelte" ügyödön kívül.
Elgondolkoztató mire a sokkoló?
 
Nem tudom volt e mélyebb személyes ügy, de ha volt is, aligha akarta kinyírni kamerák és szemtanuk előtt, sokkal valószínűbb hogy egyszerűen nem gondolta hogy a fulladás miatt akar szabadulni a szorításból, hanem csak kiszabadulni akar, és mivel nagydarab, nem kockáztotta meg hanem tovább térdelt rajta, ahogy a korábbi tapasztalatai szerint, mivel eddig nem volt belőle ilyen probléma.
semmi olyanról nem tudni ami indokolá ezt a pédátlan felfordulást.
Tipikusan hasonlít "mellékes" gondolkodásod arra:
Hogy nem számít ,hogy halált okozott az hogy a kórházból gyógyultság nélkül hazaküldött 1 db hozzátartozója meghalt.
Jó figyelem átterelés oda hogy nem s OMSZ mentőtiszt volt és hazudott a 9 másik meghaltról.A vétek a bűn az hogy hazudott foglalkozásáról.Pedig a bűn a meghalt estnél van.
Azt én sem értem elsőre: látta filmezik mégis tovább fojtogatta.
Pedig állam hatalmi erőszak szervezeteinek tagjai, gyakran tesznek hasonlót
Erre van néhány megtörtént pszichológiai hasonlat.
A dolog nagy ugrásnak látszik: de az ember ki felsőbbrendűnek törvények felettinek képzeli magát az nem hisz abban fordul a kocka.Hogy őt is felelősségre vonhatják.
Ezért nem képes józanul látni.

Mondom a példát:Láttál biztos SS tiszteket tarkólövéseknél fotózkodni.
Láttál felgyújtott faluval a háttérben és akasztott ember előtt pózolni náci embereket.
De ott van Az USA és Vietnám ugyanezeket a ők felette állnak a törvénynek és nincs következménye terrorjaiknak.
A fotók ott is megvannak.
Guantánamoi törvénysértésekről is ők maguk csinálták a fotót.
Na hozott példák után talán megérted a baj onnan származik törvények felett állóknak képzelik magukat.

Hozzam még példának a CIA által elkövetett gyilkosságokat?Vagy a cseka gyilkosságokat.A fehér és vörös terror tagok általi embertelenségeket.
Mindnek gyökere ugyanaz mint az USA rendőrnél.(törvények felett állóknak képzelik magukat.)És erről az állam tehet
És ne hazudj magadnak se.Mert tüntetés tiltakozá a quntanamói kínzások ellen is volt.
Számonkérés vagy elítélés nem tudom

gitmo_0.jpg
 
Utoljára módosítva:
Akkor a baj mélyebb.
Persze te nem tudhatod hogyan szól az előírás.
persze én is pontosan úgy tájékozódom mint bárki más, például itt olvashatsz a témáról te is
https://edition.cnn.com/2020/06/02/...-neck-restraints-george-floyd-invs/index.html
A lényeg, átlagosan hetente egyszer alkalmazták a minneapolisi rendőrök a nyakra térdelést, engedélyezték munkatársainak, hogy nyomást gyakorolhatnak „a nyak egyik vagy mindkét oldalára a karral vagy a lábbal anélkül, hogy direkt nyomást fejtenének ki a légcsőre vagy a légutakra”
Mikor egy fegyveres rablásért elítélt körözött bűnözövel kerül szembe egy rendör .. megérthető, hogy nem elég szakszerü.
 
Utoljára módosítva:
Szerintem a vilag elso 10 filmjei kozott van. Tokeletesen bemutatja Amerikat, a kort eszak-del ellentetett, haborut, igaz van bene szerelem .
Evekig be volt tiltva Mo-on. Csak a 70-es , evek vegen vetitette a Film Museum.
Az ok legalabbis a koztudatban a fold mindenek feleti tisztelete erot eletet ad es ujrakezdest a tulajdon szentseget stb. Ez nem volt szimpi a komcsi hatalomnak mikor a tsz ideologiat akartak terjeszteni
Így igaz, igen.
 
Filmeket, irodalmat, képzőművészetet tiltanak be semmisítenek meg.
Ők beszélnek rasszizmusról.
Biztos teljesen új formákat akarnak létrehozni a művészetek terén.....fiatal az állam átkell esni azon amin az európai államok már átestek.
Forradalmak és ellenforradalmak. Hogy mennyire lesznek véresek??
 
Filmeket, irodalmat, képzőművészetet tiltanak be semmisítenek meg.
Ők beszélnek rasszizmusról.
Biztos félreértem.
Ezek betiltása nem rasszizmus hanem cenzúra.Ami eléggé régi műfaj mindenütt.
A politika irányította kultúra.Vagyis a kultúrpolitika károsságát is láthattuk Magyarországon.Az 1945 utáni is megtette a magáét Az 1989 utáni is belerondított.Ma is folyik.
A kultúrpolitika mégis másabb mert önmagáról azt hiszi jót tesz.
És az elfújta a szél is azt hiszi hitte.
Ki betiltja az is.
A faji kérdés gondja eléggé mély gyökerű főleg az USA-ban.
Ne csodálkozzunk hogy érzékenyebbek rá.
Hogy fiatal az állam igaz, mégis többet tapasztalt faji kérdésből főleg a fajgyűlöletből.
A fehér felsőbbrendűség arroganciája nincs kimúlva.
A cenzúrában adtak izgalmas eseteket:A csók tiltottsága, az alkohol megjelenítése.A cigaretta mellőzése filmen.
A brutalitást is megcenzúrázták.
Majd jött Quentin Tarantino és besüllyedt az erőszakba és a trágárságba.
 
Utoljára módosítva:
A faji kérdés gondja eléggé mély gyökerű főleg az USA-ban.
Főleg?
Ha csak így lenne.....
A brutalitást is megcenzúrázták.
Majd jött Quentin Tarantino és besüllyedt az erőszakba és a trágárságba
Őt nem cenzúrázták?
Ezt nem értem.
Ajánlok egy filmet ezt sok helyen betíltották itthon sincs a tv-k kedvence között....a címe a született gyilkosok ha van időd és kedved nézd meg.
Kezdve a szülőgyilkosságoktól a média által tüzelt erőszakon át...
 
Ezek betiltása nem rasszizmus hanem cenzúra.Ami eléggé régi műfaj mindenütt.
De, rasszizmus.
Blackface: a nem fekete színészek arcának feketére mázolása egy szerep eljátszásához annak idején, amikor fekete színészeket nem engedtek játszani sehol. Lásd még minstrel, minstrel show.
2008-ban Robert Downey Jr a Trópusi vihar című vígjátékban egy ausztrál színészt alakított, aki a method actinget olyan szinten űzte, hogy elvállalta egy fekete őrmester szerepét is a filmet a blackface miatt levették a kínálatból, ahogy az HBO az Elfújta a szelet, a BBC meg a Waczak szálló egyik epizódját, vagy a valóban rémes Angolkák című sorozatot, és így tovább, a legfrissebb áldozat a W/Bob & David című szkeccs-show egyik epizódja, amiben dettó blackface volt látható, David Cross adta elő, és nagyon nem tetszett a Netflix cenzorainak, akik

a rasszok sztereotip és sértő ábrázolása miatt távolítják el az ilyen tartalmat
Ebben az a legszebb, hogy a kínálatban továbbra is szerepel az a White Chicks (Feketék fehéren) című vígjáték, amiben Shawn Wayans és Marlon Wayans fehérre mázolt arccal, műmellel, magassarkúban alakít fehér nőt.
......felkészül az Aranyoskám című alkotás....
 
Van még érdekesség vagy inkább szomorúság...
Szemlátomást nem csitulnak a J.K. Rowling körüli vihar hullámai. Az író egy cikkre adott korábbi reakcióját (ITT írtunk róla) többen transzfóbnak nevezték, a Harry Potter-sorozat több szereplője nyilvánosan elhatárolódott tőle, most pedig a Hachette kiadó brit részlegének dolgozói fenyegetőznek azzal, hogy nem fognak az új meséjén dolgozni.
 
a rasszok sztereotip és sértő ábrázolása miatt távolítják el az ilyen tartalmat
Soroltál példákat azok betiltása továbbra sem rasszizmus.állítom
eltávolítás ezzel az indokkal nem rasszista cselekedet.Hanem cenzúrázás.
Esetleg rasszista veszély miatti túlreagálás.És ebből lesz egyszerűen nevezetten cenzúra
Egy rasszista film levétele tiltása nem lesz attól rasszista mert betilt egy másik művet.
Ne is mondogassuk már a szót mert hígul.
De utoljára megteszem.Egy valódi példával.
Ízlelgesd a kiírást.Érzel e benne humort vagy igazságra döbbentő abszurditást.
Én egy darabig nem értettem szándékát a kiírónak.Szerintem mára már értem.
ízlelgesd:
Le a rasszizmussal !!!
 
Utoljára módosítva:
a rasszok sztereotip és sértő ábrázolása miatt távolítják el az ilyen tartalmat
Ez pontosan így van de eltávolítás ezzel az indokkal nem rasszista cselekedet.Hanem cenzúrázás.
Ostoba félreértelmezése túl és átpolitizálása a kérdésnek.
Túlreagálják és cenzúrázzák a műveket.
És mosolyogj a kiíráson:
Le a rasszizmussal !!!
Vagy mondok más abszurdot:
Halál az erőszakra
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,649
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére