Miért hagyja az EU, hogy hazugságokat terjesszen az Orbán-kormány róla?

Az álhrekről szóló sajtótájékoztatón jutott Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke tudomására, hogy az Orbán-kormány soron következő “nemzeti konzultációjában” azt állítja, hogy “Brüsszel arra készül, hogy megtámadja a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos szabályait. Arra akarnak kényszeríteni bennünket, hogy megváltoztassuk Alaptörvényünk migrációt tiltó rendelkezéseit.” Természetesen az alelnök azonnal közölte, hogy ez “fake news, nem igaz”.

Most már csak az a kérdés, mennyire lehet komolyan venni a Európai Unió álhírek és dezinformációk elleni küzdelmét, ha az EU-nak van olyan tagországa, amelynek kormánya az adófizetők milliárdjait költik dezinformációra, álhírek, hazug propaganda terjesztésére? Az Orbán-rezsim egy propagandagyárat tart fenn, központilag szerkesztenek újságokat, amelyeknek feladata a kormánypropaganda terjesztése, és álhírek, dezinformációk közlése. Magyarországon a közszolgálati média funkciója is a dezinformálás, a hamis propaganda, a fake news, az álhírek terjesztése. Ezek része az EU elleni gyűlöletkeltés is.

Nem mentség, hogy Magyarország kis ország és a magyar nyelvet nem beszélik a magyarokon kívül mások, mert az Európai Uniónak határozottan fel kellene lépnie a hamis hírek, álhírek terjesztése ellen, az pedig megengedhetetlen, hogy ezt nem a közösségi média, nem független sajtótermékek, hanem egy tagország kormánya folytatja, méghozzá az adófizetők milliárdjaiból. Az EU kötelessége lenne az uniós szabályok, törvények betartásának számonkérése, és valamennyi uniós polgár, így a magyar polgárok információs szabadságának és a valós hírekhez való hozzájutás jogának megvédése.

Az Európai Bizottság alelnökének sajtótájékoztatóján egyetlen kérdés rámutatott az uniós jogvédelem nulla voltára és a bürkrácia működésének elégtelenségére: a dezinformálás elleni küzdelemre nagy apparátust mozgatnak, sok pénzt elköltenek, a szúnyogot megszűrik, az elefántot pedig beengedik. Ha egy tagország olyan hazugságot állíthat, hogy az EU a magyar alkotmány megváltoztatását követeli, és annak semmiféle következménye nincs, akkor miféle küzdelem zajlok itt a dezinformálás ellen?

Orbán ún. “nemzeti konzultációi” a legdurvább visszélés és dezinformáció kategóriája, hazug propaganda, amely kérdésnek álcázva terjeszt álhíreket, gyűlöletet, propagandát. Közölnek egy ordas hazugságot, amellyel uszítanak az EU vagy mások ellen, majd “megkérdezik” a lakosságot a hazugságról, hogy helyeslik-e, hogy így legyen. Azok pedig “nemmel” válaszolnak, és már be is vésődött a tudatukba az álhír és a hazugság. Ezek a náci propaganda módszerei és eszközei, amelyekkel leginkább a liberális demokációkat, a jogállamiságot támadják, a szabadságot és a nyugati demokráciákat ássák alá.

images
 
Kuss-Trump-Juncker.jpg

-
Junkers a német televízióban: "Trump-ot nem én akartam megcsókolni, ö csókolt meg engem" :)
-
Igazán el kellett volna már jutnia Magyarországig, hogy Hollandiában, Belgiumban a "Bussi, Bussi" jobban elterjedt mint a kézcsók Magyarországon.
 
Egyszerűen azért mert az ismeretlentől lehet tartani.

Trump 3 év alatt kétszer találkozott Kim Jong Hu-val, mert nagyon nagy volt a konfliktus a két állam között.
Elsősorban ezért vannak politikusaink, nem azért, hogy "baráti látogatáson" vadászni menyjenek egymással.
-
Ha Soros a nyilvánosság előtt, Orbán szemébe mondaná az álláspontját akkor nem lehetne többet fenyegetni vele.
Ebből is képet kapunk a magyar miniszterelnök karakteréről. De Orbán senkivel sem áll ki vitázni mert alul maradna.
-
 
Trump 3 év alatt kétszer találkozott Kim Jong Hu-val, mert nagyon nagy volt a konfliktus a két állam között.
Elsősorban ezért vannak politikusaink, nem azért, hogy "baráti látogatáson" vadászni menyjenek egymással.
-
Ha Soros a nyilvánosság előtt, Orbán szemébe mondaná az álláspontját akkor nem lehetne többet fenyegetni vele.
Ebből is képet kapunk a magyar miniszterelnök karakteréről. De Orbán senkivel sem áll ki vitázni mert alul maradna.
-
Nem így van ez.....Megmondták hogy ˝folytatjuk˝.....ebbe nem fér bele hogy emberibb képben mutassák be a közellenséget......
 
Orbán a nyilvánosság előtt heccel és gyűlöletet szít Brüsszel ellen, ugyanakkor a magyar gazdaság és az oligarchái az EU pénzeken lógnak.

A migráció valamennyi formáját a keresztény civilizációt létezését veszélyeztetőnek nyilvánítja és elutasítja, ugyanakkor éveken át államkölcsönök fejében állampolgárságot és így hozzáférést az EU piachoz biztosított 20.000 dubiose személyeknek, oroszoknak, kiaiaknak.

Miközben keresztény-nemzeti értékekről prédikál és magát a haza védelmezőjeként próbálja eladni borsos áron tekintélyes projekteket épít miközben az egészségügyi rendszert elhanyagolja.

Olvasom, hogy mindent megtesz, hogy az ellenzéki polgármestert kudarcot valljon, megfossza a fővárost az anyagi támogatások jó részétől, söt még a Corona-vírus áldozatai miatt is a néhány hónapja kinevezett polgármestert okolja. Érdemes belegondolni, hogy világszerte a vírus áldozatainak a dandárja öregek otthonában halt meg. (Németországban ez 60%-ot jelent)

Orbán a magyar közmédiákból egy központilag irányított hazugsággyártó gépezetet csinált..
 
Az egyik fenti kép alapján írom: sok esetben az EU adja Orbánék alá a lovat, ebben az esetben pl. azzal, hogy "Gyuri bácsi" politikusokkal karöltve mosolyog, holott Sorost senki sem választotta meg, nincsen joga ilyen közvetlenül hatni a politikára. Egy "egyszerű" polgárt nem fogadnak soron kívül, nem üdvözölnek csókokkal az EP-ben magas rangú tisztségviselők. Milyen jogon? Ez sem egyezik sokak demokrácia-felfogásával, nekem is furcsa. Aki sokat tett, adott, gyarapított, az sem kérhet, várhat el kompenzálásképp lehetetlent, de úgy tűnik "nyaliznak" neki rendesen. Azonfelül nem csak a magyar "jobb"-nak kedvez ama kis démonizálás, hanem az üzletembernek is...
A vilag egyik legnagyobb befektetojet mindenki szivesen fogadja sot mezesmadzaggal csalogassa, hogy az azsioja emelkedjen, hogy fotozkodni tudjon a toszde guruval. Nem nyalizas hanem kozos erdek hogy az Eus orszagokba befektetesen. Tudod nagyon sokan kovetik uzletemberek foleg.
Egyszeru emberek is mennek mint a goymotoros bagazs Szanyi meghivasara, az Eu hivatalaba
 
Orbán a nyilvánosság előtt heccel és gyűlöletet szít Brüsszel ellen, ugyanakkor a magyar gazdaság és az oligarchái az EU pénzeken lógnak
Az a célja hogy MAGYAR oligarchákat neveljen ki akik aztán a párt érdekében tudjanak anyagi támogatást adni a nekik szimpatikus embereknek.
A lényeg hogy a haszon ITTHON maradjon.
 
Igaz, de nem választott képviselő, nem kapott rá felhatalmazást. én is tisztelem de nem mindenben értek egyet vele. Ilyen közvetlenül még a világ egyik legnagyobb befektetője sem szólhatna bele a politikába, az üzlet ennél jobban elkülönül.
Szerintem meg az politika az egy üzlet.
 
Igaz, de nem választott képviselő, nem kapott rá felhatalmazást. én is tisztelem de nem mindenben értek egyet vele. Ilyen közvetlenül még a világ egyik legnagyobb befektetője sem szólhatna bele a politikába, az üzlet ennél jobban elkülönül.

Miről beszélsz? Soros a leg különbözőbb okok miatt járt Brüsszelben, többek között mert Orbán megvádolta öt. Mi sem természetesebb, hogy vannak akik a másik oldalt is szeretnék hallani.

Egyébként semmi olyan tevékenységet nem folytatott Brüsszelbe ami egy EP képviselőnek lett volna fenntartva.

Az Európai parlament tagjai nemcsak gazdasági hanem kulturális, tudományos szakértőkkel söt politológusokkal is konzultálnak.

Ebben semi különös nincsen.

Gondolj csak bele mi lenne ha a fűzfa-ügyvéd Orbán vagy a hittanár helyettese Semjén szakértők véleménynek a meghallgatása nélkül hoznának a döntéseiket?

Szabad megkérdeznem hányszor "konzultált" Orbán csak idén a gazszerelővel?

Ha Soros beleavatkozna EUs döntésekbe akkor az ellen mar reg protestált volna 26 más állam.
 
Utoljára módosítva:
Tisztelt tagok!
Az igaz, hogy nem vagyunk csonton(magyarázat nélküli linken) rágódók, de úgy gondolom, hogy kulturált vitapartnerek viszont igen.
Ez pedig feltételezi azt, hogy a hozzászólások saját véleményt/hozzáfűzött magyarázatot is tartalmaznak.
Remélem ebben egyet tudunk érteni.
 
Orbán Trianon-beszéde után Zágráb feltette a kérdést Orbánnak, hogy akkor most ki akarja bővíteni az ország területét? :eek:
-
Felmerül bennem is a kérdés, ha valaki igy beszél, azt mondja amit mond, aki lépéseket tesz egy ilyen irányba az miért próbálja a megszállással fenyegetett országokkal elhitetni, hogy "csak úgy mondtam"?
-
Aki nem gondolja komolyan a "visszacsatolást" az miért szaladgál ilyen térképekkel, minek osztogat állampolgárságokat, invesztál templomokba és sportpályákba külföldön amikor otthon szűkölnek a rábízott polgárok?
-
Természetesen voltak korábban is emberek akik Napóleonnak képzelték magukat, mást beszéltek mind amit akartak de azok kaptak egy felmentő papírt amin a diagnózis állt. Miért mond Orbán olyat amit nem akar tenni? Csak ijesztget? :eek:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,732
Tagok
615,331
Legújabb tagunk
Monika L.
Oldal tetejére