Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet III.

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondja meg valaki, a gyerekeket miért nem tesztelik, ha már ott vannak?
Az azért kicsit bonyolultabb lenne. Mi 14-en voltunk, egymást váltottuk az órán nagyon rugalmasan, hogy akinek órája volt, az is tudjon menni tesztelésre. A gyerekek viszont 258-an vannak. Ha délelőtt csinálják (ráadásul hetente), akkor órák maradnak el. Már ha minden gyereknek a szülei beleegyeznek, mivel gondolom, az ő esetükben szülői engedély kell. Délután pedig szintén nem jó, mert meddig kellene ott maradniuk, vagy esetleg vissza kellene menniük. Vagyis szerintem ehhez nagyon sok mintavevő kellene, valamint sok szabad terem. Nem tudom, hogyan lehetne megoldani technikailag.
Persze az alapgondolatoddal teljes mértékig egyetértek, szerintem is tesztelni kellene a gyerekeket.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagyis szerintem ehhez nagyon sok mintavevő kellene, valamint sok szabad terem. Nem tudom, hogyan lehetne megoldani technikailag.
Én tudom: sok tesztelővel, sok szabad teremmel. Ahogy írod.
Én már javasoltam: be kellene vonni a körzeti praxisokat, házi- és gyermekorvosokat a tesztelésbe. Ha nem dolgozik nővér mind a 6000 praxisban, s csak 3000 elvégezne napi 12 tesztet, az is 36.000 teszt lenne naponta a hivatalos egyéb tesztelésen felül.

Ráadásul annak ugye nem sok értelme van, hogy kiszűri a pedagógusok közül a pozitív eseteket, de a gyerekek közül nem (akik között magasabb arányban vannak hordozók, s ezt nem én mondom) .

Nálunk is volt pozitív gyerek is - eszébe nem jutott senkinek sem, hogy a környezetét (beleértve a tanárait, osztálytársait) szűrjék.
Én is elmegyek, csinálják meg nekem is, de a mai nap alig haladta meg az országos mintavétel a 10.000-et, s ebből 3929 esetet találtak, ami a szűrt esetek számának 38 %-a!!
Ebben benne vannak a pedagógus szűrések?
Már 20.000 fölött voltak a napi szűrések, miért esett vissza a szám?

Várom a holnapi adatot, mert ha a maiból kellene következtetni, holnap le kellene zárni az országot minimum két hétre.
Remélem, jobb a helyzet!
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Mert sokan vannak és a család is karanténba kerülne és akkor ki dolgozna a cégnél, miből élnének.... stb.
Nincs olyan szociális ellátásunk, amivel ez megkockáztatható lenne... szerintem.
 

gyrado

Tag
Friss helyzetjelentés óvodánkból: a 12 nevelő-oktató munkát végző dolgozóból kapacitásbővülés miatt 18 főt szűrtek meg: konyhai dolgozókat, kisegítő konyhai dolgozókat-alias közfoglalkoztatottak, iskolabusz vezetőjét. (ha lett volna hitoktató, őt is bevehettük volna a listára)
Ezen felüli jó hír, hogy mindenki negatív lett!!!
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ma hangot adtam azon véleményemnek, hogy tudomásom szerint többen túlélték már a mintavételt. Ugyanis néhányan arra hivatkoztak, hogy azért nem kérik, mert kellemetlen és/vagy fáj."

Kellemetlen??? És belehalni vagy hetekig lélegeztetőgépen lenni nem kellemetlen?
Ma az egyik kolléga kifejtette, hogy mivel ő három iskolában dolgozik (nálunk van állományban, két iskolába áttanít), ezért ő jól tudja hozni-vinni a vírust az intézmények között. De nem teszteltette magát, és esze ágában sincs a jövőben sem, mert teljesen jól érzi magát. Hiába mondtam, hogy láttuk tegnap, a kiszűrt kolléga is jól volt, viszont pozitív, tehát fertőz. Még hozzátettem, hogy nem saját maga miatt kell teszteltetnie magát, hanem éppen a többiek védelmében. Nem hatotta meg, úgy tűnik, a többiek nem érdeklik. :mad2:
Másik kollégám kifejtette, hogy mit várunk másoktól, ha mi, értelmiségiek ilyen felelősségvállalással (vagyis jó sokan semmilyennel) állunk hozzá az ingyen teszteléshez. Természetesen ez a kolléga teszteltette magát.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma mi is átestünk a tesztelésen - kb. 50 fő, s kb. 20 szándékosan nem.
Azért írom így, hogy szándékosan, mert volt egy kis fejetlenség - 8-12 között ígérték az érkezést, így beosztást nem lehetett előre csinálni, s ehhez képest beestek fél nyolc után, hogy hajrá.
A második órások még éppen elérték őket, de a 3.-ra érkezők már nem.
Mivel nem tudtuk, mennyi ideig tart, mindenki akkor jött, amikor a munkaideje kezdődött. Ehhez képest a kb. 50 embert 1 óra alatt megcsinálták, olyan sokan jöttek -kb. 12 tesztelő.
Tehát többen lemaradtak róla, bár szerették volna teszteltetni magukat.

Amit visszavonok: a gyerekek tesztelését, legalábbis ezzel módszerrel.
A mai orrtesztelés után józan fejjel nem ajánlom gyerekeknek.
Nem volt kellemes, de ki lehetett bírni, kb. 15 másodperc. Egy fogtömés hosszabb is, kellemetlenebb is. Tehát felnőtt számára mindenképpen elvégezhető, de gyereknek nem ajánlanám.
Van teszt a gyerekeknek külön? Vagy náluk a vérvizsgálatot csinálják?

Nálunk ugyanis volt egy pozitív eset, bár nincsenek tipikus tünetei, némi rekedtség igen, de se láz, se hasmenés, semmi szerencsére. Az osztálya holnaptól ugyanúgy jön suliba - ez a tankerületi igazgató döntése.
Azért ennyire közeli kontaknál valami szűrés mégis jó lenne, főleg így, hogy bejárnak továbbra is.
 

pappica

Állandó Tag
Állandó Tag
Minket kedden teszteltek és mindenkit, aki kérte. A portástól kezdve a konyháson át az óraadókig. Flottul ment, mert mi is rugalmasan álltunk hozzá. Hétfőn du. 3-kor jött az értesítés, hogy másnap nyolctól tesztelés. Az iskolavezetés lóhalálában megcsinált egy 10 perces beosztást. Viszont 9.30 előtt nem sokkal értek csak hozzánk, megkérdeztem őket és azt mondták, hogy fél kilenckor tudták meg, hová kell menniük. Így az előzetes beosztás borult, de mert a tesztelő egység csak nálunk volt aznap, nem kellett elrohanniuk, így aki vállalta sorra került. Ennyi váratlanság egy ennyire nagy projektbe szerintem belefér. És nálunk is negatív lett mindenki eredménye.

Amit nem értek, de nagyon nem, hogy mi a viharért nem ordít torkaszakadtából még most sem a szakma, hogy végre fizessenek már a helyettesítésekért. Lassan beledöglenek az iskolák. A város egy másik iskolája eleve létszámhiánnyal küzd, erre jön rá a korona vagy egyéb ok miatt táppénzen lévők, így ők mától 10 napig online vannak. Nincs aki bemenjen az órákra. Attól persze nem lesz több ember a pályán, de pontosan tudjuk, ha valami pénzt kapnánk érte, lenne vállalkozó akár a 38-40. órát is megtartani.
 

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Friss levélke:
Lényeg: vészhelyzet után dolgozik a MAGASSÁGOS ALGORITMUS tanfütty esetén...
A minősítésről nem esik szó , tehát az "menetrend szerint" várható (hiszen digitálisan lehet megvalósítani).
Jól értelmezem?????
Iktatószám: TKHF/3855-4/2020.

Tárgy: Értesítés a 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés időpontjának későbbi közzétételéről

Tisztelt Szakértő Asszony!
Tisztelt Szakértő Úr!


Az Oktatási Hivatal 2021-ben is feltétlenül számít az Ön szakértői munkájára, így a hatályos jogszabály alapján kijelöltük Önt a 2021. évi pedagógusminősítés, valamint az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) szakértői (auditálási) feladatainak ellátására.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet értelmében a 2021. évi tanfelügyeleti látogatások időpontjait az Oktatási Hivatal 2020. november 30-ig teszi közzé.

Ugyanakkor az emberi erőforrások minisztere 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozata az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet miatt az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési eljárások megszervezéséről és lebonyolításáról (a továbbiakban: 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozat) ezt az időpontot módosította. A 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések (tanfelügyeletek) látogatási időpontja közzétételének új határideje a veszélyhelyzet megszűnését követő nap. A 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozat szerint 2021-ben az első tanfelügyeleti látogatásokra veszélyhelyzet megszűnését követő 31. napon kerülhet sor.

Tehát tanfelügyeleti szakértői feladatairól, a 2021. évi tanfelügyeleti látogatásai tervezett időpontjáról és további adatairól a veszélyhelyzet megszűnését követően tájékoztatjuk Önt.

A 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozat az Oktatási Hivatal honlapján az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el: https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/covid19

Tanfelügyelettel és az informatikai felület használatával, belépéssel kapcsolatos kérdéseit, általános szakmai kérdéseit, valamint szakértői adatainak pontosítására vonatkozó jelzéseit a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központ e-mail címére juttathatja el. A Pedagógiai Oktatási Központok e-mail címeit itt érheti el: Pedagógiai Oktatási Központok (POK) elérhetőségei

Budapest, 2020. november 27.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Átestünk az első online eljáráson.
Nem volt probléma, szerintem flottul ment minden.
Fárasztónak ugyanolyan fárasztó, ráadásul mindenki izgult egy kicsit, mert mindenkinek ez volt az első ... :)

Láttuk, hallottuk egymást gond nélkül (lmeet felület volt - ehhez nem kell Google-fiók), a ppt-t megosztotta a minősülő kolléga, megjelent az 5. kisablakban, amit lehetett teljes képernyősre állítani, tehát mindent lehetett látni rajta, s közben simán beszélt a kolléga - teljesen jó volt.
Az óramegbeszélés ugyanez, dettó.

Ha még megoldanák, hogy órát is lássunk, pl. egy feltöltő felülethez jelszóval csatlakozva, akkor nagyon pöpec lenne, mert ez hiányzott változatlanul. Egy pedagógus kolléga kapcsolata a gyerekeivel, a gyerekek és az ő reakciói, az osztályterme (óvodai csoport területei) díszítése, otthonossága is sokat mutat. Ráadásul iszonyatosan sokat kellett körmölnie szegénynek. Majd 50 oldalt töltöttem föl óralátogatási címen, ebből 5 oldal volt az enyém (óralátogatásik és a képernyőkép).

Szóval, nem kell tőle félni, jól megvalósítható így is.
 
Átestünk az első online eljáráson.
Nem volt probléma, szerintem flottul ment minden.
Fárasztónak ugyanolyan fárasztó, ráadásul mindenki izgult egy kicsit, mert mindenkinek ez volt az első ... :)

Láttuk, hallottuk egymást gond nélkül (lmeet felület volt - ehhez nem kell Google-fiók), a ppt-t megosztotta a minősülő kolléga, megjelent az 5. kisablakban, amit lehetett teljes képernyősre állítani, tehát mindent lehetett látni rajta, s közben simán beszélt a kolléga - teljesen jó volt.
Az óramegbeszélés ugyanez, dettó.

Ha még megoldanák, hogy órát is lássunk, pl. egy feltöltő felülethez jelszóval csatlakozva, akkor nagyon pöpec lenne, mert ez hiányzott változatlanul. Egy pedagógus kolléga kapcsolata a gyerekeivel, a gyerekek és az ő reakciói, az osztályterme (óvodai csoport területei) díszítése, otthonossága is sokat mutat. Ráadásul iszonyatosan sokat kellett körmölnie szegénynek. Majd 50 oldalt töltöttem föl óralátogatási címen, ebből 5 oldal volt az enyém (óralátogatásik és a képernyőkép).

Szóval, nem kell tőle félni, jól megvalósítható így is.
Kedves Gagamail!
Köszönöm szépen a beszámolót, segítség volt.
Mi még csak a próba értekezleten vagyunk túl, és a kolléga szeretné, ha a PPT vetítés alatt látná a mi arcunkat is. Ezt a Teams értekezletben meg lehet valósítani, de a Letsmeet-en ilyen lehetőséget nem találtam. Erről van tapasztalat? Nem zavarta a kollégát, hogy csak a bemutatóját látja?
Előre is köszönöm a választ.
 

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gagamail!
Köszönöm szépen a beszámolót, segítség volt.
Mi még csak a próba értekezleten vagyunk túl, és a kolléga szeretné, ha a PPT vetítés alatt látná a mi arcunkat is. Ezt a Teams értekezletben meg lehet valósítani, de a Letsmeet-en ilyen lehetőséget nem találtam. Erről van tapasztalat? Nem zavarta a kollégát, hogy csak a bemutatóját látja?
Előre is köszönöm a választ.
A próbán nálunk a megosztáskor minden résztvevő ablaka látszódott a Letsmeeten. Igaz, így kicsit kisebb a PPT, de jól olvasható.
 
A próbán nálunk a megosztáskor minden résztvevő ablaka látszódott a Letsmeeten. Igaz, így kicsit kisebb a PPT, de jól olvasható.
Köszi a gyors választ. A minősülő tudott így navigálni a PPT-ben? Mert ő szeretné látni a mi reakcióinkat. Nekünk csak úgy sikerült, hogy ő a PPT-jét vezérelte, így nem látta a LM képét. Vagy ha jobban belegondolok, a diaváltás után ő is vissza tud lépni ide.
 

Napocska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi a gyors választ. A minősülő tudott így navigálni a PPT-ben? Mert ő szeretné látni a mi reakcióinkat. Nekünk csak úgy sikerült, hogy ő a PPT-jét vezérelte, így nem látta a LM képét. Vagy ha jobban belegondolok, a diaváltás után ő is vissza tud lépni ide.
Mint írtam, mi csak épp kipróbáltuk, de amikor kitette vetítőre, akkor is középen maradt, és mi nem tűntünk el. Majd Gagamail is leírja, hogy ment élesben.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gagamail!
Köszönöm szépen a beszámolót, segítség volt.
Mi még csak a próba értekezleten vagyunk túl, és a kolléga szeretné, ha a PPT vetítés alatt látná a mi arcunkat is. Ezt a Teams értekezletben meg lehet valósítani, de a Letsmeet-en ilyen lehetőséget nem találtam. Erről van tapasztalat? Nem zavarta a kollégát, hogy csak a bemutatóját látja?
Előre is köszönöm a választ.
Megmondom őszintén, azt nem tudom a minősülő kolléga mit látott, mert nem szólt erről, de én láttam mindenkit, plusz a ppt. képét (akkor az 5. kicsi ablak is megnyílt a képernyőn), s mivel én nem a kollégákat néztem, ezért a ppt. kisablakában található jelre kattintva, teljes képernyősben néztem, s közben hallgattam, mit mond.
Megkérdezzem Őt, mit látott?
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Online tapasztalat: a ppt-t ki is lehet vetíteni, akár a falra, akár dig. táblára, és közben ugyanúgy működik mindenki kamerája. A mikrofont viszont javaslom némítani mindenkinél, aki épp nem beszél. Persze lehet, hogy ez a kivetítéses módszer nem elég profi, és egy üzletkötésnél bukta lenne, ezt nem tudom...
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Friss levélke:
Lényeg: vészhelyzet után dolgozik a MAGASSÁGOS ALGORITMUS tanfütty esetén...
A minősítésről nem esik szó , tehát az "menetrend szerint" várható (hiszen digitálisan lehet megvalósítani).
Jól értelmezem?????
Iktatószám: TKHF/3855-4/2020.

Tárgy: Értesítés a 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés időpontjának későbbi közzétételéről

Tisztelt Szakértő Asszony!
Tisztelt Szakértő Úr!


Az Oktatási Hivatal 2021-ben is feltétlenül számít az Ön szakértői munkájára, így a hatályos jogszabály alapján kijelöltük Önt a 2021. évi pedagógusminősítés, valamint az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) szakértői (auditálási) feladatainak ellátására.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet értelmében a 2021. évi tanfelügyeleti látogatások időpontjait az Oktatási Hivatal 2020. november 30-ig teszi közzé.

Ugyanakkor az emberi erőforrások minisztere 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozata az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet miatt az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési eljárások megszervezéséről és lebonyolításáról (a továbbiakban: 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozat) ezt az időpontot módosította. A 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések (tanfelügyeletek) látogatási időpontja közzétételének új határideje a veszélyhelyzet megszűnését követő nap. A 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozat szerint 2021-ben az első tanfelügyeleti látogatásokra veszélyhelyzet megszűnését követő 31. napon kerülhet sor.

Tehát tanfelügyeleti szakértői feladatairól, a 2021. évi tanfelügyeleti látogatásai tervezett időpontjáról és további adatairól a veszélyhelyzet megszűnését követően tájékoztatjuk Önt.

A 15/2020. (XI. 26.) EMMI határozat az Oktatási Hivatal honlapján az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el: https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/covid19

Tanfelügyelettel és az informatikai felület használatával, belépéssel kapcsolatos kérdéseit, általános szakmai kérdéseit, valamint szakértői adatainak pontosítására vonatkozó jelzéseit a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központ e-mail címére juttathatja el. A Pedagógiai Oktatási Központok e-mail címeit itt érheti el: Pedagógiai Oktatási Központok (POK) elérhetőségei

Budapest, 2020. november 27.
Én is hasonlóképpen értelmezem. Vagy az is lehet, hogy más-más irodában/algoritmusban/fontossági sorrendben (megfelelő aláhúzandó) döntenek a Tf-ről és a minősítésekről.
Más szempontokat nem is akarok belelátni...
Amúgy meg térjünk előbb magunkhoz, azután ellenőrizgessünk!
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Gagamail!
Köszönöm szépen a beszámolót, segítség volt.
Mi még csak a próba értekezleten vagyunk túl, és a kolléga szeretné, ha a PPT vetítés alatt látná a mi arcunkat is. Ezt a Teams értekezletben meg lehet valósítani, de a Letsmeet-en ilyen lehetőséget nem találtam. Erről van tapasztalat? Nem zavarta a kollégát, hogy csak a bemutatóját látja?
Előre is köszönöm a választ.
Találtam egy videót, bár elég nagyvonalú, s abban ezt az ablakot :
1606596226441.png

... s ebben láttam azt a részt is, hogy "listázhatjuk a résztvevőket is". Lehet, erről a listázásos felületről is elegendő egy képernyőkép ...

1606596704316.png
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt ki mennyire ért a Krétához? Órát látogattam. Saját intézmény, munkaközösség-vezetőként tettem. Szeretném ezt a naplóban rögzíteni, csak éppen fogalmam sincs róla, hogyan. Van ugyan a tanári feladatoknál egy óralátogatási rész, el is olvastam, mit írnak a használatáról:
A Napló felület / Tanári feladatok menüpontban elérhető Óralátogatás felületen tekinthetjük meg, hogy mely pedagógus látogatta óráinkat, illetve mi, mely órákat látogattunk meg a tanév során.
A Pedagógus által rögzített saját óralátogatásait a felületen rögtön tudja törölni, míg az őt látogatók beírásait megtekinteni.

Használjuk a bal oldalon található keresősávot a lista elemeinek csökkentésére.

A jobb felső sarokban látható, hogy a keresési feltételeknek hány óralátogatás felelt meg, és itt lehet lépkedni az egyes oldalak között, ha a szűrésnek 100-nál több eredménye lett.

Ha az adatokat ki akarjuk exportálni, akkor ezt a keresősáv mellett található
Export.PNG
gombra kattintva tehetjük meg.

Ha valamelyik óralátogatásról szeretnénk bővebb információt kapni, akkor ezt az érintett adatsor végén található
Adatok.png
gombra kattintva érhetjük el.

Ha valamelyik óralátogatást ki szeretnénk törölni, akkor ezt az adatsor végén található
Torles_kuka.png
gombra kattintva tehetjük meg.

Megjelenő adatok listája
  • Az óralátogatás dátuma
  • Az adott napon hányadik tanóra
  • Ki volt az óralátogató
  • Az óralátogató beosztása
  • A tanóra tantárgya
  • Osztály/csoport
Szűrési feltételek
  • Mely dátumtól kezdődően
  • Mely dátumig
  • Melyik osztály vagy csoport
  • Kapcsolódó csoportok hozzáadási lehetősége
  • Melyik pedagógus látogatta a tanórát
  • Milyen tantárgyú óra

Teljesen rendben van, hogy a leírt módon tekinthetjük meg. Szűrni is tudunk. A nagy semmit könnyen szűrjük, az eredmény egy szintén nagy semmi lesz. Csak éppen arról nincs szó, hogy amit itt megtekinthetünk, azt hol és hogyan kellene rögzíteni. Ha nem tudjuk rögzíteni, akkor nincs is mit megtekinteni.
Én vagyok nagyon béna, vagy vagy valóban csak megtekinteni lehet azt, amit nem lehet rögzíteni?
 

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt ki mennyire ért a Krétához? Órát látogattam. Saját intézmény, munkaközösség-vezetőként tettem. Szeretném ezt a naplóban rögzíteni, csak éppen fogalmam sincs róla, hogyan. Van ugyan a tanári feladatoknál egy óralátogatási rész, el is olvastam, mit írnak a használatáról:
A Napló felület / Tanári feladatok menüpontban elérhető Óralátogatás felületen tekinthetjük meg, hogy mely pedagógus látogatta óráinkat, illetve mi, mely órákat látogattunk meg a tanév során.
A Pedagógus által rögzített saját óralátogatásait a felületen rögtön tudja törölni, míg az őt látogatók beírásait megtekinteni.

Használjuk a bal oldalon található keresősávot a lista elemeinek csökkentésére.

A jobb felső sarokban látható, hogy a keresési feltételeknek hány óralátogatás felelt meg, és itt lehet lépkedni az egyes oldalak között, ha a szűrésnek 100-nál több eredménye lett.

Ha az adatokat ki akarjuk exportálni, akkor ezt a keresősáv mellett található
Export.PNG
gombra kattintva tehetjük meg.

Ha valamelyik óralátogatásról szeretnénk bővebb információt kapni, akkor ezt az érintett adatsor végén található
Adatok.png
gombra kattintva érhetjük el.

Ha valamelyik óralátogatást ki szeretnénk törölni, akkor ezt az adatsor végén található
Torles_kuka.png
gombra kattintva tehetjük meg.

Megjelenő adatok listája
  • Az óralátogatás dátuma
  • Az adott napon hányadik tanóra
  • Ki volt az óralátogató
  • Az óralátogató beosztása
  • A tanóra tantárgya
  • Osztály/csoport
Szűrési feltételek
  • Mely dátumtól kezdődően
  • Mely dátumig
  • Melyik osztály vagy csoport
  • Kapcsolódó csoportok hozzáadási lehetősége
  • Melyik pedagógus látogatta a tanórát
  • Milyen tantárgyú óra

Teljesen rendben van, hogy a leírt módon tekinthetjük meg. Szűrni is tudunk. A nagy semmit könnyen szűrjük, az eredmény egy szintén nagy semmi lesz. Csak éppen arról nincs szó, hogy amit itt megtekinthetünk, azt hol és hogyan kellene rögzíteni. Ha nem tudjuk rögzíteni, akkor nincs is mit megtekinteni.
Én vagyok nagyon béna, vagy vagy valóban csak megtekinteni lehet azt, amit nem lehet rögzíteni?
Kedves Baj!

Válaszd ki fent a haladási napló részt, ott megjelenik az óralátogatások felirat. Ha rákattintasz, kiválaszthatos, hogy melyik pedagógus órájáról szeretnél értékelést feltölteni. Az adott óra kiválasztása után kattints az órára és ott megtalálod a felületet, ahová írni tudsz.
Sok sikert!
 
Oldal tetejére