Gyurcsány Ferenc leírta, hogy milyen lesz az Orbán utáni Magyarország

„Tudom, hogy a napi események sodrában sokszor nem látszik mindaz a munka, ami az ellenzéki térfélen zajlik. Az alábbi írás egy rövid kivonata annak, hogy mi a Demokratikus Koalícióban hogyan látjuk azt az utat, amin a következőkben együtt fogunk végigmenni” – írta vasárnap reggel a Facebookon a DK elnöke, volt miniszterelnök, aki szerint az ellenzéki pártoknak közös ajánlatuk lesz Magyarországnak. A pártelnök posztjában lényegében az Orbán rezsim leváltásának menetrendjét ismertette.

Közös, élhető Magyarországot kell teremtenünk

A DK elnöke úgy látja, hogy „az ellenzék világképe egységes. Demokráciát, jogállamot, európai Magyarországot akarunk! Ez a közös világkép az ellenzéki együttműködés eszmei, politikai alapja."

Az orbáni önkény – természeténél fogva – egyszínű. Bakancsegység trappol azon a térfélen. Ugyanakkor az ellenzék szakpolitikai kérdésekben annyira sokszínű, mint a demokratikus Magyarország. Igen, mi fogunk egymással vitatkozni! Fogunk a választókkal beszélgetni arról, hogy mi a legjobbnak tűnő adó-, vagy nyugdíjrendszer, vagy éppen, hogy mi a legkedvezőbb földtámogatás. Majd a választók eldöntik, hogy nyílt, demokratikus vitákat akarnak közös sorsunkról, vagy diktátumokat.
Gyurcsány szerint az ellenzék demokratikus koalíciót ajánl Magyarországnak, és koalíciós kormányzati közösségét az azonos világképű demokratikus pártoknak, mert az a véleményük, hogy ideje közösen, a választókkal együtt kormányozni hazánkat. Közös, élhető Magyarországot kell teremtenünk, írta a volt miniszterelnök – a Jobbik állandó figyelmeztetésével, hogy történelmi, nemzeti magyarságunk őrizni és védeni való érték, mindannyiunk ezerszer felemelő élménye. Közös Magyarországot és egy jobb hazát a Momentum új generációs európai liberalizmusával, az LMP és a Párbeszéd zöldpolitikai elkötelezettségével, az MSZP szociális demokráciát építő céljaival, majd hozzátette, „Mi, a Demokratikus Koalícióban lassan egy évtizede azért dolgozunk, hogy ezek a demokratikus áramlatok egymásra találjanak. Hiszem, hogy most sikerülhet!”


Gyurcsány szerint jelenleg időben vannak ahhoz, hogy az ellenzéki pártok előválasztás útján, jövőre közös egyéni képviselőket és közös miniszterelnök-jelöltet válasszanak, pár héten belül pedig döntés születik a közös listás indulásról, majd közös programot adnak hazánknak. Mint írta, „az előválasztás belső verseny. Mint minden kampány, sokszor tele lesz érzelemmel, kisebb-nagyobb belső konfliktussal. Teremtő viták és konfliktusok lesznek ezek, és amíg mi tisztességesek maradunk, nem kell félni tőlük. És miért ne maradnánk? Csak azok fogják tudni tisztességesen vezetni Magyarországot, akik egymás között is tisztességesen vetélkednek.”
Gyurcsány leszögezte:, hogy „bárki is fog győzni bármelyik választókerületben, bárki is lesz a közös miniszterelnök-jelölt, mi valamennyien őt, és őket fogjuk támogatni! Közös az ország, közös a sorsunk.”

Orbán szégyene nem a nemzeté

Magyarország visszatér Európába, írta a DK elnöke, de megfogalmazása szerint „nem feltartott kézzel, nem bocsánatkérően, hiszen Orbán szégyene nem a nemzet szégyene! De nem fogunk kétséget hagyni afelől, hogy mi a többi európai nemzettel közösen akarjuk alakítani földrészünk, és benne hazánk jövőjét. Hol vitatkozni és küzdeni fogunk, hol meg kompromisszumot kötünk. Ahogy az szerintünk helyes, és természetes.”
Nem pogrom lesz, hanem igazságszolgáltatás, hangsúlyozta Gyurcsány. Tűpontosan, érzelem nélkül. A jog és az erkölcs győzni fog a bűn felett!

Írásában a DK elnök kitért arra is, hogy nem fognak engedni a vereséget szenvedők zsarolásának. „A demokratikus intézmények és a demokratikus sokaság erejét használva fogunk rendet tartani. Erős kormányt, szilárd és demokratikus berendezkedésű hatalmat építünk. És vigyázni fogunk rá! Mert nincs se demokrácia, se rend az azokat őrző demokraták mindennapi erőfeszítése nélkül. A jog és a demokratikus intézmények teljes erejével fogjuk őrizni az új köztársaságot, írta a volt miniszterelnök, megjegyezve, hogy szabadságot, kiszámíthatóságot biztosítunk a vállalkozásoknak. Az iskolát visszaadjuk a gyerekeknek, a szülőknek, a tanároknak, a településeknek. Az egyéni- és a közfelelősség okos egyensúlyára épülő modern egészségügyet építünk. Vigyázni fogunk egymásra! A föld azé lesz, aki megműveli. Megőrizzük, és ahol kell, helyreállítjuk természeti környezetünk egészségét. A nemzetek és nemzetközi intézmények sokaságával közösen, aktívan teszünk a klímaváltozás ellen. Lesz végre szabad sajtónk, nem lesz bocsánatos bűn a közlopás! Véget vetünk ennek a bornírt, férfivilágra épülő macho közkultúrának. Egy szó, mint száz: visszahozzuk a normalitást közös ügyeink intézésébe."

Legyél boldog, és engedd, hogy más is az legyen!

Gyurcsány szerit az ellenzék közös hazát ajánl Magyarországnak, ami „nem csak a közös nyelv, a közös örökség, vagy a nemzettudat kérdése. Persze, az is. De ha az egyiknek minden jut, a másiknak meg semmi, akkor ebből nem lesz közös haza. Új adó- és támogatási rendszerrel segítjük a küzdelmes életet élőket, és szolidaritást kérünk a nemzet nevében azoktól, akiknek nagyon sok van.”

Vigyázunk Magyarországra, írta Gyurcsány, vigyázunk minden emberre, a magyar kultúrára, nemzeti örökségünkre. Vigyázunk a határon túli magyarokra, nyelvükre, kultúrájukra, szabad, demokratikus nyilvánosságukra.
Békén hagyjuk az embereket, ígéri a volt a miniszterelnök. „Szeressenek, éljenek, ahogy a mai világban ez sokféleképpen természetes, mert számtalan családi, egyéni és csoportos életfelfogás létezik. Lehess a magad ura! Legyél boldog, engedd, hogy más is az legyen! Tartsd meg a törvényt, azon túl meg legyél szabad! Szabad emberek egymásra is vigyázó hazáját teremtjük meg, szabad emberek szabad hazáját!” Közös a haza, közös a nemzet, állapította meg posztja végén Gyurcsány Ferenc, majd hozzátette: „méltósággal, demokratikus meggyőződéssel, belátással és erővel” fogják vezetni Magyarországot.

gyuecsany.jpg
 
Mert ők nem vették komolyan a költő sorait.
Csak ne feledd itthon mindig otthon van. Bármikor hazajöhetnek és van otthonuk. Lesz még száz év múlva is, kint már 20 év múlva sem lesz semmijük...
Fiatalok..majd mikor elérik a 70 életévüket rádöbbennek hogy mit hagytak ki.
Öt év türelmi idő után, 2009-től lettünk olyan téren teljes jogú EU-s tagok, hogy szabadon lehet munkát vállalni az unión belül. Ekkortól kezdtek igazán áramlani nyugatra a magyarok. Bárki nyer 2010-ben, ez megtörtént volna (mondjuk erre Orbán tett rá egy lapáttal: a munkanélküli 9-ről 3 hónapra csökkentésével, és annak 34 ezer forintos maximálásával). De nem irigylem őket. Nem egy nyerő más népek nyakára menni, feladni az anyanyelved (ahogy itt látom, valakinek már szinte teljesen sikerült) és beleülni a jóba. Sehol nem szeretik az ilyet (mégha van is pár hülyének olyan illúziója, hogy épp őket "szeretik"). Nálunk se nagyon vannak oda a gazdasági bevándorlókért, idegen dolgozókért, máshol se lehet másképp. Ahogy írtad, csak itthon vagy otthon!
 
Utoljára módosítva:
Hogy gyurcsány megéri-e hogy milyen lesz az ország orbán után?
Most így karácsony előtt gyorsít a kormány...
Az Európai Tanács múlt heti ülésén győzött a józan ész: "megvédtük Magyarország szuverenitását, és megvédtük a magyarok pénzét
A hit- és erkölcstant választja minden második gyermek, összesen mintegy 270 ezer.
a DK „antikrisztiánus és hungarofób”, egyházi iskolák elleni mesterkedése az 1950-es évekre emlékeztet, mindezek mögött a Sátántól származó istenellenesség áll.
Novák Katalin legújabb videójában többek között arra buzdít, hogy a nők ne aggódjanak a fizetésük miatt.
Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kellene mérni magunkat egymással és legalább olyan beosztásban, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak.
Novák Katalin egyébként úgy próbál nyugtatni minden nőt, amiért a férfiak jobban keresnek náluk adott munkakörökben, hogy ő maga a miniszteri munkájáért

1, 9 MILLIÓ FORINTOT
kap, nagyjából ugyanannyit, mint a férfi tárcavezetők.

Miniszteri kinevezésekor Novák Katalin egy félmillió forintos fizetésemeléssel indított.
Brüsszeli források szerint „még nem százszázalékosan biztos”, hogy napirendre tűzik a fideszes delegációvezető kizárásáról szóló döntést. Amennyiben döntenek Deutsch Tamás sorsáról, és ki is zárják, „megyünk mindannyian” – mondta az atv.hu-nak egy befolyásos fideszes politikus.
A párbeszédes Szabó Tímea Szájer József ügyével kezdte az azonnali kérdéseit
Mondja meg nekünk őszintén: tudott ön arról, hogy Szájer József 40 éve nem az Alaptörvény és a keresztény-konzervatív értékek szerint él, vagy nem tudott? Vagy ezután a botrány után tudta meg miniszterelnök úr?
– kérdezte a párbeszédes politikus Orbán Viktortól.
A miniszterelnök először úgy válaszolt, meglepődve tapasztalja, hogy van olyan képviselőtársa, még ha „hölgy is, elnézést, ha udvariatlan, amit mondok” – fogalmazott –, akinek fogalma sincs az alkotmányos rend lényegéről. Orbán azt mondta, a magyar alkotmány egyetlen embernek sem mondja meg, hogyan éljen.
Szabó Tímea erre úgy reagált, hogy a kormány az elmúlt 10 évben folyamatosan mások hálószobájában kutakodott, és emlékeztetett, hogy a meleg pároknak most akarják megtiltani az örökbefogadást. A párbeszédes politikus szerint az Orbán-kormány a legkirekesztőbb politikát folytatja.
Mivel többszöri felszólításra sem maradt a helyén, az ülést vezető elnök büntetést helyezett kilátásba.
Nos ez volt a miniszterelnök válasza egy kérdésre.
 
vajon miert is tett ra erre a patoszos dumara az kozel egy millio fiatal ,akik az elmult ot evben vettek utilaput ,mert a csaladjaikat
NEM mo-n kivantak megalapitani
Ha mindenki pátoszos dumának tartaná Vörösmarty Szózatát, sokak örömére már nem lenne Magyarország. Amúgy meg nem külföldről kell okosnak lenni, gyerek haza, mutassátok meg, milyen fasza gyerekek vagytok, hogy csinálnátok jobban, mert a vakerotokból az jön le, hogy csak a hülyék, az impasszibilisek, és a tehetségtelenek maradtak itthon. Hányni tudnék az ilyen dumától.
 
Utoljára módosítva:
Érdekes mennyivel másképp látják a külföldi emberek a hazai politikai helyzete.
Majd a választások után megint jön a magyarázkodás.
Miért hiszik azt hogy itt elnyomás van.
Rengeteg és óriási támogatást kapnak a családosok.
Csak szét kell nézni mindenfelé építkeznek.
Ráadásul mást sem hallani csak a sikereket.
3:09

 
Igen így van.
De, mi polgárok nem politikával foglalkozunk hanem dolgozni járunk.
Ha hiszed ha nem még egyet is értek az ellenzéki felszólalásokkal.
De, nem esek át a ló túloldalára hogy amit a kormány tesz az mind rossz nekünk.
Azért említhetnél pár pozitív intézkedést (a 15% SZJA-n kívül, amit bőven kompenzál a 27%ÁFA meg az egy kulcs)...
 
Nem vagyok egy kormánypárti...
A határőrség megerősítése.
Az ugye megvan, hogy nincs határőrség.
Rendőröket, katonákat vezényeltek el az eredeti szolgálati helyükről + azokat a korkedvezményes nyugdíjba vonult hivatásosokat rántották be- akik, hogy ne terhelje a szolgálati járandóságukat a 15%-os elvonás-, bevállalták a tartalékos szolgálatot.
A rezsicsökkentés
Az is megvan pl., hogy a gáz ára a világpiacon harmadára esett (ok, mostmár emelkedik) és a 10-15% végár csökkenés meg a 60-70% nagykerár közötti különbözetet az offshore tulajdoni hátterű MET teszi zsebre? (A villany önköltségi ára kW-onként 8-16 Ft volt - nyilván Paks a 8Ft-os -, még abban a csúf Mátrai erőműben is 21 Ft/kW volt. Ök meg az 50 Ft/kW-ot vitték le 40-re.)
Családi kedvezmények
Amit az tud érvényesíteni,aki sokatkeres és sok gyereke van...
 
nem ujkeletu a jol hazasodni
ehhez mindenkinek megvan a joga es lehetosege
nemhiszem hogy tul boldog lenne az a szulo ,akinek gyerkoce a faluvegi putribol valasztana part maganak
kiert mindazt folvallalja amit tan magaert sem >>> azert hogy ...
véleményt nem is nyilvánítottam, csak megjegyzés volt részemről, hogy honnét volt a kezdő tőke
 
... es azt csak uuuugy feltetelezven
tudod azert NAGYON SOK gazdagodast lattam azidoben toke nelkul
csakuugy poooriasan az eszevel
na, azért az sem szolgált hátrányukra, hogy már a tűz közelében toporogtak
esze, azt elismerem, mindkettőnek volt, fel tudták mérni, hogy politikai pályán több babér terem
 
vajon miert is tett ra erre a patoszos dumara az kozel egy millio fiatal ,akik az elmult ot evben vettek utilaput ,mert a csaladjaikat
NEM mo-n kivantak megalapitani

Ha, majd a Feri megteremti a "közös, élhető Magyarországot", majd visszajönnek!
Bár arra is gondolhatsz véletlenül, hogy Közép és Kelet-Európában fele, harmada vagy akár negyede is az átlagbér a nyugat-európainak. Nem csak (!!!) magyarok mentek nyugatra! Itt keleten van mindenféle kormány, bal és jobboldali, még liberális is, de lengyelek, horvátok, szlovákok, litvánok, románok, stb. milliói dolgoznak nyugaton. Őket nem Orbán zavarta ki! Nem tudom, miért csak Magyarországot emlegetik itt, mint ahonnan elüldözték a fiatalokat nyugatra? Szándékosan összemossák a kivándorlást a rendszerrel. Kimondhatjuk, szinte mindenki a pénz miatt ment ki, s nem "Orbán" miatt. Számos embert ismerek, akik Nyugaton dolgoznak, de itthon szavazásra hazajönnek és rendre leszavaznak a Fideszre. Biztos van ellentétjük is, de azokkal alig találkozni. Ferit utoljára a londoni magyarok kifütyülték, mert nagyon sulykolta, a Viktor miatt vándoroltak (menekültek) ki.
Ha Európa keleti feléből a pénz miatt ennyin mennek nyugatra, úgy nagyon nem lehet csodálkozni, ha a fél Afrika Európába akar jönni...
 
na, azért az sem szolgált hátrányukra, hogy már a tűz közelében toporogtak
esze, azt elismerem, mindkettőnek volt, fel tudták mérni, hogy politikai pályán több babér terem
penzzel penzt csinalni nem egy big deal
de penznelkul csak az eszeddel -tudasoddal penzt csinalni
azt mar figyelemre melto
es volt azidoben boven ilyen melegedoo tuz nelkul is
 
Ha, majd a Feri megteremti a "közös, élhető Magyarországot", majd visszajönnek!
Bár arra is gondolhatsz véletlenül, hogy Közép és Kelet-Európában fele, harmada vagy akár negyede is az átlagbér a nyugat-európainak. Nem csak (!!!) magyarok mentek nyugatra! Itt keleten van mindenféle kormány, bal és jobboldali, még liberális is, de lengyelek, horvátok, szlovákok, litvánok, románok, stb. milliói dolgoznak nyugaton. Őket nem Orbán zavarta ki! Nem tudom, miért csak Magyarországot emlegetik itt, mint ahonnan elüldözték a fiatalokat nyugatra? Szándékosan összemossák a kivándorlást a rendszerrel. Kimondhatjuk, szinte mindenki a pénz miatt ment ki, s nem "Orbán" miatt. Számos embert ismerek, akik Nyugaton dolgoznak, de itthon szavazásra hazajönnek és rendre leszavaznak a Fideszre. Biztos van ellentétjük is, de azokkal alig találkozni. Ferit utoljára a londoni magyarok kifütyülték, mert nagyon sulykolta, a Viktor miatt vándoroltak (menekültek) ki.
Ha Európa keleti feléből a pénz miatt ennyin mennek nyugatra, úgy nagyon nem lehet csodálkozni, ha a fél Afrika Európába akar jönni...
Az, hogy mindenki a Fidesz miatt hagyta el az országot, éppen annyira nem igaz, mint ahogy az sem, hogy most azért költöznek olyan sokan haza, mert nem bírnak a fidesz nélkül élni.
Egyszerűen van az a pénz és olyan körülmény, amiért érdemes volt országot váltani, de nincs az a pénz, amiért az otthon maradt családról lemondanánk. Márpedig most ezt várják/várnák el tőlünk.
 
Az ugye megvan, hogy nincs határőrség.
Rendőröket, katonákat vezényeltek el az eredeti szolgálati helyükről + azokat a korkedvezményes nyugdíjba vonult hivatásosokat rántották be- akik, hogy ne terhelje a szolgálati járandóságukat a 15%-os elvonás-, bevállalták a tartalékos szolgálatot.
Ez csak a szó elemzése általad. Mert a valóság az hogy a határt őrzik.
Hogy mivel és kik nem lényeges egy polgár számára .
Minden nap elég sok embert utasítanak vissza a határnál.
Teszik a dolgukat.
Az is megvan pl., hogy a gáz ára a világpiacon harmadára esett (ok, mostmár emelkedik) és a 10-15% végár csökkenés meg a 60-70% nagykerár közötti különbözetet az offshore tulajdoni hátterű MET teszi zsebre? (A villany önköltségi ára kW-onként 8-16 Ft volt - nyilván Paks a 8Ft-os -, még abban a csúf Mátrai erőműben is 21 Ft/kW volt. Ök meg az 50 Ft/kW-ot vitték le 40-re.)
Nos itt meg az a helyzet hogy jó pár éve nem volt áremelés és a csekken boldogan olvashatjuk hogy mennyit megspórolt nekünk az állam hogy állami kézben van az energiaszektor.
Ez ismét tény.
Amit az tud érvényesíteni,aki sokatkeres és sok gyereke van...
Igen azoknak lett kitalálva és büszkék is vagyunk rá hogy azokat segíti az állam akik sok gyereket illetve sok adót fizetnek.
---------------------
Vagyis ezek amire a kormány épít és nem alaptalanul.
 
Ez csak a szó elemzése általad. Mert a valóság az hogy a határt őrzik.
Ha így állunk a kérdéshez, akár közmunkások is tehetnék.
Hogy mivel és kik nem lényeges egy polgár számára .
Egész addig, amíg be nem üt a baj.
Záhonynál pl. 3 havonta új állományt hoznak, mert a régiek korrumpálódnak.
A déli határon meg havonta találnak egy lukat...
De hogy nem veszik észre amikor ássák?
Minden nap elég sok embert utasítanak vissza a határnál.
Teszik a dolgukat.
Ez sem teljesen így van.
Akinek érvényes útlevele van (EU vízumos), azt simán beengedik.
Aki "menekült", az meg a követségen fordulhat menekült státuszért. A maradék az illegális migráns lenne, ha megpróbálna átkelni a határon.
Nos itt meg az a helyzet hogy jó pár éve nem volt áremelés és a csekken boldogan olvashatjuk hogy mennyit megspórolt nekünk az állam hogy állami kézben van az energiaszektor.
Ez ismét tény.
Tényleg állami kézben van? (MOL<6%,MVM<13%)
Amúgy csökkentek az energiaárak az egész világon és nem 5-10 %-al. Az olaj hordónkénti ára 100 dollárról 20 alá is ment. A palagázt lassan nem akarják kitermelni, mert önköltségi áron sem tudják eladni...
Igen azoknak lett kitalálva és büszkék is vagyunk rá hogy azokat segíti az állam akik sok gyereket illetve sok adót fizetnek.
A fenébe, hogy az etnikum valamiért nem érzékeli, pedig ott többnyire sok a gyerek...
Sok adót meg pont nem fizetnek.
---------------------
Vagyis ezek amire a kormány épít és nem alaptalanul.
Nem. A kormány sajnos a tudatlanokra épít és nem alaptalanul.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,699
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére