Az ellenzék 13 pontja a korszakváltásért. Magyarországért, a köztársaságért!

1. A 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltet állítanak, akinek személyéről a választópolgárok döntenek az előválasztásokon.

2. Az együttműködésben részt vevő ellenzéki pártok megállapodtak abban, hogy mind a 106 választókerületben közös egyéni képviselőjelöltet állítanak. A közös képviselőjelöltek kiválasztásába a pártok bevonják a választókat is, akik az előválasztások során dönthetnek arról, hogy a választókerületükben ki képviselje őket az országgyűlési választásokon.

3. A közös listát állító pártok kizárólag olyan képviselőjelöltek indulását támogatják, akik átesnek az ellenzéki pártok által közösen megszervezett szigorú átvilágításon, aláírják a jelölti feddhetetlenségi nyilatkozatot és a közös kormányzás alapelveit leíró értéknyilatkozatot, írásban vállalják a közös kormányprogram végrehajtását, továbbá elfogadják azt az elvet, mely szerint megválasztásuk esetén a teljes magyar nemzet érdekében végzik képviselői feladatukat.

4. A közös listát állító pártok határozottan elutasítják olyan képviselőjelöltek támogatását, akik emberi méltóságot sértő kijelentéseik, Fidesszel való elvtelen összejátszásuk, korrupciós cselekményekben való bizonyított részvételük vagy egyéb törvénysértő tevékenységük miatt nem méltók a korszakváltást akaró választópolgárok bizalmára.

5. A közös listát állító pártok vállalják, hogy kormányzásuk során megtisztítják Magyarország közéletét az azt hosszú ideje mérgező rendszerszintű korrupciótól, véget vetnek az oligarchák gátlástalan vagyonszerzésének, és megteremtik a feltételeit annak, hogy a NER korrupciós cselekményeinek elkövetői a független igazságszolgáltatás előtt feleljenek a tetteikért. Ennek érdekében a pártok vállalják, hogy visszaállítják az ügyészség és a bíróságok függetlenségét, csatlakoznak az Európai Ügyészséghez, valamint egy széles körű átláthatósági csomag elfogadásával transzparenssé teszik a kormányzat közpénzfelhasználását és a pártfinanszírozási rendszert.

6. A közös listát állító pártok helyreállítják a sajtószabadságot, a tekintélyelvű rezsimekben tapasztalt hazug és gyűlöletkeltő pártpropagandát sugárzó közmédia helyett kiegyensúlyozott, minőségi közszolgáltatást teremtenek, illetve vállalják az állami hirdetések és közpénzből fizetett kampányok törvényi szintű korlátozását.

7. A közös listát állító pártok vállalják, hogy minden valós társadalmi támogatottságú politikai párt és a civil társadalom bevonásával új alkotmányt hoznak létre, amit népszavazással erősítenek meg. A közös listát állító pártok eltökéltek abban, hogy az Alkotmánybíróságot újra az alkotmány és minden magyar ember alkotmányos jogainak megbízható őrévé tegyék, visszaállítva ezzel korábbi tekintélyét, függetlenségét, és visszaadva a regnáló kormány féktelen hatalomvágyának áldozatul esett jogköreit.

8. A közös listát állító pártok vállalják, hogy új választási törvényt alkotnak, amely az arányosság és igazságosság elvein alapul, nem kedvez egyoldalúan egyetlen politikai szervezetnek sem, viszont képes megakadályozni a kamupártok közpénzrablását.

9. A köztársasági elnök nem lehet többé egy egyszerű báb, erős legitimitással és személyes integritással kell rendelkeznie, hogy a nemzet egységét szimbolizálva, valódi hatalmi ellensúlyt képezve tölthesse be a feladatát. A közös listát állító pártok ezért vállalják, hogy a köztársasági elnök megválasztását közvetlenül a választópolgárok kezébe helyezik.

10. A közös listát állító pártok vállalják, hogy bepótolják az 1989-1990-es rendszerváltás fájó mulasztását, és nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat.

11. A közös listát állító pártok vállalják, hogy a fenntarthatóság elvei szerint kormányoznak, szembenéznek az ökológiai és klímaválság jelentette kihívással, és központi kérdésként kezelik a természet- és klímavédelem, a klímaalkalmazkodás és az igazságos átmenet ügyét.

12. A közös listát állító pártok vállalják, hogy összetartó, igazságos és biztonságos társadalmat építenek, ahol a jogaikban megerősített dolgozók tisztességgel megélnek a munkájukból, a nőknek a férfiakkal azonos fizetés és megbecsülés jár, az idősek méltányos nyugdíjat kapnak, az állam mindenki számára garantálja a minimális létfeltételeket és a minőségi közszolgáltatásokat, és kiemelten támogatja a leszakadó térségek, régiók gyorsabb fejlődését.

13. A közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek, és azon fáradoznak, hogy begyógyítsák a magyar társadalomban máig elevenen élő történelmi sebeket.

Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt
Momentum Mozgalom
Párbeszéd Magyarországért Párt
See Less

ellenzek.jpg
 
Csak ezek az emberek mögé választókat is kell állítani.
A jelenlegi kormány nem csinált semmi különlegeset ˝folytatjuk˝...
 
Hát a 13. pont eddig kicsit sántított, mert a fidesz szavazók és a krumplizás, stb. egyeseknek sértő lehetett, stb.. Kérdés ki lesz a végső jelölt az előválasztás végén.
 
Hát a 13. pont eddig kicsit sántított, mert a fidesz szavazók és a krumplizás, stb. egyeseknek sértő lehetett, stb.. Kérdés ki lesz a végső jelölt az előválasztás végén.
Nézem a 13. pontot:
13. A közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek, és azon fáradoznak, hogy begyógyítsák a magyar társadalomban máig elevenen élő történelmi sebeket.
És nem tudom te miként értelmezed a társadalmi békét.
Az nem csak és főleg nem a politikai közhelyszlogenekből áll.
És itt beismerem a krumpliért szavazónak nevezni a Fidesz tábor összességét az sértő lehet.
De az oda szavazó és nem is engedélyezett szavazatvásároltaknak nevezni a tényleg szavazat-vásároltakat.Az nem a társadalmi ellentét szítás kategória.
Ezek személyes tanúvallomásokkal és egyéb bizonyítékokkal alátámasztott választási "csalás" elemei.
Valóban vannak olyan kiszolgáltatott rétegek kiket zsarolnak közmunkával krumpli osztással.
Azt a társadalmi békét másképp kell megteremteni.
Ott ami a társadalmi feszültségeket okozza.(ez jól hangzik ugye?)a feszültség okát kell megszüntetni ezt vállalják.
Ennek persze egy eleme a más politikai nézetem levők nem gúnyolása.
Most mellőzöm azt a szóhasználat felsorolást amit bevezettek főleg a politikai kommunikátorok.
Főleg a véleményvezérek.A kommunikáció mi a médiában terjedt el és ide is átgyűrűzött.
Azon feltétlen kell változtatni. A krumplizás megtestesítője a szavazat-vásárlolt csoportoknak.
A buszőztátottság is.Az "IBUSZ" utakat megszervezett bértapsolás is ha megszűnik.
Akkor azt se fogja már emlegetni senki.Ok megszüntetés ezzel megtörténik.
Ezzel sem les olyan sértettség mit emlegetsz.
Van a 13. pontban egy nem igazán látom miként kivitelezhető:
és azon fáradoznak, hogy begyógyítsák a magyar társadalomban máig elevenen élő történelmi sebeket.
Csak sejtem itt főleg a jobbik és szélső jobb kérése miatt lett betéve
Hogy a főleg a valamikori MSZP és MSZMP hivatalos álláspontját közelítsék.
Itt főleg a turulos és a volt árpádsávos felvonulások a mind, mind a Trianon tabu.
Ellentét lazítása miatt kerülhetett oda.
Ez igen ez már társadalmi béke felé közelítés.
Hiszen tanú rá a sok évtized ez sokaknak kell mint történelmi seb ápolás.
Épp csak azt nem tudom ebben miként lehet úgy egyensúlyozni hogy ne váljon szélsőséges nacionalizmussá.
Na de vállalják: hogy türelmesebbek lesznek egymással.
Gondolom ehhez kell még jó néhány szobor állítás és kitörés megemlékezést engedélyezni.
Vagy elég lesz a nem tiltás.
Mindkét fél nagy megértésére van szükség és ön-mérsékletére.
Na jó majd nemzeti konzultációt indítanak és nem számolják össze.
Majd csak lesz valahogy, túl kell esni ezen is.
A
ki lesz a végső jelölt az előválasztás végén.
Azt én nem tartom úgy fontosnak mint még most élezik.
Nem kell kivételes embernek lenni hogy mindenben Ő "tojja" a Spanyolviaszt
Olyan széles-körben ismert elég mint Márki-Zay ki talán elég keresztény mindenkinek a jobbikkal is kijön
 
Utoljára módosítva:
Nem is tudom...
Ha komolyan veszik a 3. és 4. pontot, találnak 106 jelöltet?
Aztán furcsállom azt is, hogy csak a parlamenti pártok (+momentum) találhatók a lap alján, holott a hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma most formálódik párttá és Márki-Zay maga az egyik lehetséges miniszterelnök. De ott vannak a kutyáék is,akik mérhetőek már, sőt a multkori 1% helyett már a duplájára mérik és ők ténylegesen a közre használják a kapott állami támogatást.
 
Nem is tudom...
Ha komolyan veszik a 3. és 4. pontot, találnak 106 jelöltet?
Aztán furcsállom azt is, hogy csak a parlamenti pártok (+momentum) találhatók a lap alján, holott a hódmezővásárhelyi polgármester mozgalma most formálódik párttá és Márki-Zay maga az egyik lehetséges miniszterelnök. De ott vannak a kutyáék is,akik mérhetőek már, sőt a multkori 1% helyett már a duplájára mérik és ők ténylegesen a közre használják a kapott állami támogatást.
Hidd el ezek a pontok semmit sem fognak számítani a választók körében.
A kormánypárt az majd kigúnyolja és nevetségessé teszi az egészet.
Első körben pártokra szavaznak majd az ismert emberekre.
Majd jönnek a lejárató kampányok amik nem lejárató kampányok néven fognak futni..pl: az mszp jelentette be, hogy a párt és parlamenti frakciója gyakornoki programot hirdet roma identitású, felsőoktatásban tanuló diákok számára. Ez nagyon pozitívnak hangzik de, az fog majd visszajönni hogy a cigányságot akarják támogatni a többi választó ellen. Elidegenítik maguktól a választók elég nagy részét.
És így tovább.....
 
Hidd el ezek a pontok semmit sem fognak számítani a választók körében.
Attól tartok náluk sem. Tegnap néztem az ATV egyik műsorában feltette a műsorvezető a kérdést: hogyan tudják majd kiszűrni a "tiszta" jelölteket, hisz a fidesz rögtön rájuk fog valamit. Mire Brenner (jobbikos parlamenti alelnök) - mi tudjuk, hogy az csak sárdobálás. Ma reggel Molnár (mszp pártigazgató) szintén negligálta a műsorvezetői felvetést, hogyan szűrne, hisz őt magát Botka (mszp szegedi polgármester) vádolta fidesz kollaborációval.
Így aztán tényleg hiteltelenné válhatnak a választók szemében.
A kormánypárt az majd kigúnyolja és nevetségessé teszi az egészet.
Már most gúnyolja, hisz Gulyás maga jó viccként aposztrofálta az összefogást.
Első körben pártokra szavaznak majd az ismert emberekre.
Azért remélem, hogy a helyi elfogadottság is számítani fog.
Majd jönnek a lejárató kampányok amik nem lejárató kampányok néven fognak futni..pl: az mszp jelentette be, hogy a párt és parlamenti frakciója gyakornoki programot hirdet roma identitású, felsőoktatásban tanuló diákok számára.

Én meg bejelentem, hogy miniszterjelölt lettem. (A sógorom mondra, hogy elyan okos vagyok, hogy minisztert kéne belőlem csinálni.) A világ féligazságokból ál, csak tudni kell ajó felét tálalni.
Ez nagyon pozitívnak hangzik de, az fog majd visszajönni hogy a cigányságot akarják támogatni a többi választó ellen. Elidegenítik maguktól a választók elég nagy részét.
És így tovább.....
Ettől nem tartanék. El sem jut a hír (hír?) a választóhoz.
A kérdőjel itt számomra azt jelzi, hogy egyáltalán hírnek számítható-e a roma "identitású" egyetemisták támogatása.
Nem tehetek róla, de nekem az alábbi vicc jut eszembe még az "átkos" idejéből: ...De rendőr elvtárs! Hisz maga is volt egyetemista. ...
 
Ismét az látszik hogy távolból próbálnak politizálni.
Ez nehezen fog a vidékre jönni.
Hisz itt elég annyi hogy migráns, komcsi, és soros.
 
Ismét az látszik hogy távolból próbálnak politizálni.
Ez nehezen fog a vidékre jönni.
Hisz itt elég annyi hogy migráns, komcsi, és soros.
Ha valóban nem csak fogd meg semmi szövegeket akarnak puffogtatni, amit ők sem gondolnak komolyan, akkor valóban fel kellesz tűrni az ingnek az újját és keményen kampányolni a választók között heti hét nap. Az nem elég, hogy benyögök valamit amit felkap a sajtó. Másrészt ha begyógyítás, pl. kezdhetnék azzal, hogy a jobbik bocsánatot kér a gárda miatt, az mszp a kettős állampolgárság elleni kampányért a népszavazásban, Gyurcsány a határontúliaktól pl. a polgrármesterválasztáskori nyilatkozatai maitt és akkor talán több hitelük lenne egyes szavazóknál. stb. majd minden pártnak van hibája, ha lehet a választás előtt gyónja meg a jelölt mit szúrt el, ne választás közben mosdasság az x évvel ezelőtti ügyei miatt. Lehet figylmen kívül hagyni a határon túliakat, az új ellenségnek beállítani, de akkor ők lesznek a Fidesz "cigányai", akik 200-400 000 szavazatot is hozhatnak a pakliba, sőt többet, ha tovább sértegetik őket az ellenzéki platformról.
 
Ha valóban nem csak fogd meg semmi szövegeket akarnak puffogtatni, amit ők sem gondolnak komolyan, akkor valóban fel kellesz tűrni az ingnek az újját és keményen kampányolni a választók között heti hét nap. Az nem elég, hogy benyögök valamit amit felkap a sajtó. Másrészt ha begyógyítás, pl. kezdhetnék azzal, hogy a jobbik bocsánatot kér a gárda miatt, az mszp a kettős állampolgárság elleni kampányért a népszavazásban, Gyurcsány a határontúliaktól pl. a polgrármesterválasztáskori nyilatkozatai maitt és akkor talán több hitelük lenne egyes szavazóknál. stb. majd minden pártnak van hibája, ha lehet a választás előtt gyónja meg a jelölt mit szúrt el, ne választás közben mosdasság az x évvel ezelőtti ügyei miatt. Lehet figylmen kívül hagyni a határon túliakat, az új ellenségnek beállítani, de akkor ők lesznek a Fidesz "cigányai", akik 200-400 000 szavazatot is hozhatnak a pakliba, sőt többet, ha tovább sértegetik őket az ellenzéki platformról.
Igen.
A cigányság most talonban van a kormánypártnál.
Nem tudom elképzelni hogy az ellenzéki jelöltek vidéki kisvárosokban valamit is elérjenek ha csak plakátokkal próbálkoznak.
Az ellenzéki pártok nem fognak bocsánatot kérni mert miért is tennék??
Jobbik a gárda miatt? Egyedül ez az ami még megkülönbözteti őket más párttól.
Mszp kettős állampolgárság? Egyedül ez az ami megkülönbözteti őket más párttól.
Gyurcsány a határontúliaktól? Egyedül ez az ami még megkülönbözteti őket más párttól.
Azt akarod hogy csak lebegjenek?
A kormány mikor gyónt??
Ne visszafele nézz.
 
Igen.
A cigányság most talonban van a kormánypártnál.
Nem tudom elképzelni hogy az ellenzéki jelöltek vidéki kisvárosokban valamit is elérjenek ha csak plakátokkal próbálkoznak.
Az ellenzéki pártok nem fognak bocsánatot kérni mert miért is tennék??
Jobbik a gárda miatt? Egyedül ez az ami még megkülönbözteti őket más párttól.
Mszp kettős állampolgárság? Egyedül ez az ami megkülönbözteti őket más párttól.
Gyurcsány a határontúliaktól? Egyedül ez az ami még megkülönbözteti őket más párttól.
Azt akarod hogy csak lebegjenek?
A kormány mikor gyónt??
Ne visszafele nézz.
Akkor az milyen új kezdet lesz? Akor mi lesz az ami miatt ők már nem a régiek lesznek, akiket ezért vagy azért utál\gyűlöl a társadalom egy része, egy szinten maradnak erkölcsileg Fidesszel, mert ha nyernek akkor majd bocsánatot kérnek? Ha majd kibuknak az ügynökakták sok korábbi politikus lesz kínos helyzetben, főleg az mszp, hisz ezek nyilvánoságra hozatalára nekik is 3 ciklusnyi időszakuk volt. Nem igérni kell az erkölcsi megtisztúlást, hanem példát mutatni.
Itt van egy igencsak tetszetős kampány videó, aztán a valóság még a közelébe sem jött.

Megismétlem. Példát kelllllé mútatni, mert mást nem tehetnek, a kampány enélkül csak üres fecsegés. Nem csak beszélni kell, hanem tenni is a szavazatokért, ott lenni minden rendezvényen, Beszélgetni a szavazókkal minden nap. Megmutatni, hogy ők is esendő emberek, akik jobbá akarnak válni és jobbá tenni az országot\nemzetet. SZerintem.
 
Akor mi lesz az ami miatt ők már nem a régiek lesznek, akiket ezért vagy azért utál\gyűlöl a társadalom egy része, egy szinten maradnak erkölcsileg Fidesszel,
Nos nem azt a réteget célozzák meg akik őket utálják mert azok nem fognak melléjük állni bármit is igérjenek.
Azokat akarják meggyőzni akik elpártoltak tőlük.
Ha majd kibuknak az ügynökakták sok korábbi politikus lesz kínos helyzetben, főleg az mszp,
Nem fog ott semmilyen akta kibukkanni hisz titkosítva vannak 100 évre....
Nem igérni kell az erkölcsi megtisztúlást, hanem példát mutatni.
Miért miben piszkolódtak be??,
Megmutatni, hogy ők is esendő emberek, akik jobbá akarnak válni és jobbá tenni az országot\nemzetet. SZerintem.
Aki gyengeséget mutat azt eltapossák.
Hisz aki sírdogál arról az a vélemény hogy ha most nincs tartása akkor ha kormányra kerül ott fog picsogni??
 
Megismétlem. Példát kelllllé mútatni, mert mást nem tehetnek, a kampány enélkül csak üres fecsegés. Nem csak beszélni kell, hanem tenni is a szavazatokért, ott lenni minden rendezvényen, Beszélgetni a szavazókkal minden nap. Megmutatni, hogy ők is esendő emberek, akik jobbá akarnak válni és jobbá tenni az országot\nemzetet.
Hogy mennyire sokkal több lehetne ez mint amit írtál.
A kampány az sima meggyőzés és elhitetés.
Szépen kell beszélni és lelkesítve.
Az a baj hogy a hihetőség az nem racionalitáson alapul.
Hanem érzelmen.
Azt meg kell adni A videódon a Gyurcsány is hangzatosan beszél.
A többit az Orbán félé felvételeket is ismerjük.
Azt meg kell adni Orbán is jól hitet szépen beszél.
Épp csak az a nagy veszély mindkettő populizmus.
Ezért maradnak a választások választások.A kormányzás pedig reális jó esetben.
De ugyanakkor gyáva kormányzás is.
Kivéve aki felvállal átszervezést vagy Bokros csomagot.
Átszervezést a nagy rendszerre értem a teljes társadalombiztosítási és egészségügyi rendszer.
De ezt gyáva volt 10 év alatt megtenni.
Hisz ilyenekbe bele lehet kormánynak bukni.
Ezért nem csinált rajta lukfoldozáson kívül semmit.
Azt megmutatni hogy Ők is esendő emberek ismét sablonhoz és klisékhez vezet.
Gyurcsány 5 éve alkalmazza.
A hatása vitatható. Aki híve annak tetszik aki megveti annak szemében nevetséges
 
Aki gyengeséget mutat azt eltapossák.
Ezt meg te értetted félre.Az esendőséget nem a bevallásra érthette úgy gondolom.
Abban az igazabb amit orbán vall: soha semmit be nem vallani tagadni.
Bár már ez is csődöt mond.
Az esendőség nem a bűnökre vonatkozhat.
És nem is a meggyőzhetőségre.
De az már inkább kell.
Bevallani rossz úton jártak. Azt se ismeri be egyik sem.Talán csak Gyurcsány ismerte be.
 
Ezt meg te értetted félre.Az esendőséget nem a bevallásra érthette úgy gondolom.
Abban az igazabb amit orbán vall: soha semmit be nem vallani tagadni.
Bár már ez is csődöt mond.
Az esendőség nem a bűnökre vonatkozhat.
És nem is a meggyőzhetőségre.
De az már inkább kell.
Bevallani rossz úton jártak. Azt se ismeri be egyik sem.Talán csak Gyurcsány ismerte be.
Esendőség nem a bűnökre vonatkozik.....hahah...láthattad hogy hányszor bejátszották azokat a képeket ahol helyesírási hibákat követnek el vagy ahol neki mennek az ajtónak...
Sajnos a mai magyar társadalom CSAK az erőből ért azt tiszteli.
 
Esendőség nem a bűnökre vonatkozik.....hahah...láthattad hogy hányszor bejátszották azokat a képeket ahol helyesírási hibákat követnek el vagy ahol neki mennek az ajtónak...
Sajnos a mai magyar társadalom CSAK az erőből ért azt tiszteli.
Igazán? Akkor irok már Viktornak, hogy üzemelje be újra Recsket. Elfogadom, hogy a választók java érzelmi alapon dönt és a politikusok még azt sem gondoljk komolyan, amire épp felesküsznek nagy szavakkal. Viszont továbbra is abban a szellemben nyilatkozom, hogy ez nem így van jól. Lehet ez naivitás, utópista várakozás vagy sima személyiséghiba a részemről. Viszont a kormányzás, olyan mintha buszvezetőt választanál egy hagyi túrára, lehet a bajszos jovális, aki alkesznak néz ki, vagy a fiatal vékony, tetkókkal kivart, aki egy pillantással megolvassza a női sziveket. Viszont ha elkéred a jogsit kiderül, csak az egyikük vezethet buszt. Ha az érzelmek alapján döntesz le se ... van e engedélye bust vezetni, csak az számít Ő a szimpatikus. Kb ez a jelenlegi válaszáts Magyarországon. Van 2-3 vezetőjelölt, de az utasok java le se ..., hogy tude a vezetni vagy van elképzelése merre megyünk (program), aztán indulás után hőbörög, hogy hát Ő nem oda akrt menni, de mikor dönteni kellet nem gondolkodott csak érzett.
 
Igazán? Akkor irok már Viktornak, hogy üzemelje be újra Recsket. Elfogadom, hogy a választók java érzelmi alapon dönt és a politikusok még azt sem gondoljk komolyan, amire épp felesküsznek nagy szavakkal. Viszont továbbra is abban a szellemben nyilatkozom, hogy ez nem így van jól. Lehet ez naivitás, utópista várakozás vagy sima személyiséghiba a részemről. Viszont a kormányzás, olyan mintha buszvezetőt választanál egy hagyi túrára, lehet a bajszos jovális, aki alkesznak néz ki, vagy a fiatal vékony, tetkókkal kivart, aki egy pillantással megolvassza a női sziveket. Viszont ha elkéred a jogsit kiderül, csak az egyikük vezethet buszt. Ha az érzelmek alapján döntesz le se ... van e engedélye bust vezetni, csak az számít Ő a szimpatikus. Kb ez a jelenlegi válaszáts Magyarországon. Van 2-3 vezetőjelölt, de az utasok java le se ..., hogy tude a vezetni vagy van elképzelése merre megyünk (program), aztán indulás után hőbörög, hogy hát Ő nem oda akrt menni, de mikor dönteni kellet nem gondolkodott csak érzett.
Így van érzelmi alapon választunk.
 
Igazán? Akkor irok már Viktornak, hogy üzemelje be újra Recsket. Elfogadom, hogy a választók java érzelmi alapon dönt és a politikusok még azt sem gondoljk komolyan, amire épp felesküsznek nagy szavakkal. Viszont továbbra is abban a szellemben nyilatkozom, hogy ez nem így van jól. Lehet ez naivitás, utópista várakozás vagy sima személyiséghiba a részemről. Viszont a kormányzás, olyan mintha buszvezetőt választanál egy hagyi túrára, lehet a bajszos jovális, aki alkesznak néz ki, vagy a fiatal vékony, tetkókkal kivart, aki egy pillantással megolvassza a női sziveket. Viszont ha elkéred a jogsit kiderül, csak az egyikük vezethet buszt. Ha az érzelmek alapján döntesz le se ... van e engedélye bust vezetni, csak az számít Ő a szimpatikus. Kb ez a jelenlegi válaszáts Magyarországon. Van 2-3 vezetőjelölt, de az utasok java le se ..., hogy tude a vezetni vagy van elképzelése merre megyünk (program), aztán indulás után hőbörög, hogy hát Ő nem oda akrt menni, de mikor dönteni kellet nem gondolkodott csak érzett.
Ennyit az ellenzékiségröl ...nézd mit tesznek!!
Szegény családok már emelkedik a kiadásuk..bezzeg a fidesz alatt milyen jól éltek.
Karácsony Gergely egy személyben döntött arról, hogy tíz százalékkal megemeli a gyermekétkeztetés díját a fővárosi fenntartású köznevelési intézményekben,
A budapesti Fidesz szerint Karácsony Gergely két év alatt feléli az elmúlt tíz évben megspórolt tartalékokat, ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját –
......
Nos ehhez mit szólsz?
 
Így van érzelmi alapon választunk.
Na azért nem mindenki.
Az érzelmi alapon választókat lehet megvenni hazudozással és olcsó öndicsérő propagandával
Máris mutatok egyet:
1608730833734.png

Ekkora befelé szóló "öndicséret büdös" saját híveinek szóló.
Torzított kiforgatott hírre csak az ott talált komment való:
Londonban mindenki irigykedve beszél a magyar egészségügyről, és Orbánt akarják Boris után...remélem sikerülni fog
Vagy a másik az már szarkazmus:
Folyamatosan bombáznak a kint élő rokonok mikor tudok nekik szerezni egy jó kis elfekvőt, de mondtam nekik, pénzzel itt nem lehet elérni semmit mert első a magyarok egészsége!
 
Utoljára módosítva:
Na azért nem mindenki.
Az érzelmi alapon választókat lehet megvenni hazudozással és olcsó öndicsérő propagandával
Máris mutatok egyet:
Csatolás megtekintése 1767807
Ekkora befelé szóló "öndicséret büdös" saját híveinek szóló.
Torzított kiforgatott hírre csak az ott talált komment való:

Vagy a másik az már szarkazmus:
Csakhogy ezt el is hiszik!!
Naiv vagy ha azt hiszed hogy ennek nincs táptalaja.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,622
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére