Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Timocka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Berg Judit és Kertész Erzsi könyveket keresek.
Az óra rejtélye
Az őrzők
És boldogan éltek - Mesehősnők utóélete
Drifter
Lengemesék 5
Az óra rejtélye
Találj ki! 1.-2.
Lássátok csodát!
A sárkány nyomában
Ne parázz!
Állati vadállat
Gáz van!
Segítségeteket előre is köszönöm!
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Foster

Tolkien enciklopédia A-tól Z-ig​

1608113207730.png
E kötet legyen kalauz annak a több millió olvasónak, akik már kalandoztak Középfölde világában, és azoknak is, akik még csak most indulnak vándorútra. Végre mindenki számára hozzáférhető az egyetlen betűrendbe szedett útmutató, amely valóban életre kelti Tolkien varázslatos világát. Könyvünkben megtalálható Középfölde összes szereplője, helyszíne és minden, amire A Gyűrűk Ura világában való kalandozáshoz szükségünk lehet.
 

Csatolások

  • foster_robert_tolkien_enciklopedia_a-tol_z-ig.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 234

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Esther Hicks · Jerry Hicks

Sara és Seth beavató meséi (Sara 2.)

1608208979461.png
„Salamon Meséinek” folytatása

A Sara és Seth olyan könyv, mely örömteli utazást ígér a szellemi megértés és az önmegvalósítás birodalmába. Ahogy olvasod a könyvet, az öröm beköltözik szívedbe, és nem is távozik onnan, még a könyv letétele után sem. Sarával és Seth-tel megtanulhatsz egy egyszerű és gyakorlatias módszert, mely által tudatos teremtőként főszereplője lehetsz az életednek, és elérheted, hogy valóban az történjen veled, amit szeretnél – közben pedig olyan mulatságban lesz részed, amit megoszthatsz mindenkivel, akit szeretsz. Talán jelen pillanatban is jól érzed magad a bőrödben, ám a lelki boldogságnak fokozatai vannak és e könyv elolvasása után nem ismernek többé rád. Határtalan örömben lesz részed, miközben hatalmas lépést teszel a lelki önmegvalósítás felé vezető úton.
 

Csatolások

  • salamon2.pdf
    1 MB · Olvasás: 174

kbmm

Állandó Tag
Állandó Tag
A kovetkezo konyvet keresem (mar az elso nehany oldal is boldogga tenne belole):
Thomas Wildgruber - Malen und Zeichnen ... vagy
Thomas Wildgruber - Painting and drawing ...
 

pszi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy baranyai pedagógiatörténeti tanulmányban találtam ezeket a mondókákat. Egy falusi népiskolában együtt mondatva a gyerekekkel, a tanító így súlykolta be az elvárt magatartási szabályokat.. Elgondolkoztam rajta: némi átalakítással bizony nem ártana alkalmazni a módszert digitális korunkban sem, különösen hátrányos helyzetű térségekben és járvány sujtotta időkben... Szóval, falusi népiskola, Baranya 1800-as évek eleje:
Baranyai népiskolai tanítás.jpg
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Fecske Csaba

Hol voltam​

1608627897462.png
Fecske Csaba költészetében megvannak a legnagyobbakra emlékeztető erények. A költő meglepő képi biztonsággal találja meg az utat a kicsinyek képzelet- és élményvilágához bensőségesen szép lírai verseivel, vidám pattogó ritmusú, csúfoló mondókáival. Intenzíven átélhető versvilág az övé, amelyben a kicsinyek mellett a felnőttek is kedvüket lelik a szemük elé varázsolt mesevilágban. A gyermekkort színes, ötletgazdag rím- és ritmusjátékokkal idézi fel. Természetszeretete, emberközelsége megragadó. Verseiben gyakran érezzük a népdalok ritmusát, képanyagának inspirációit, finom sugallatait.
 

Csatolások

  • fecske-csaba-hol-voltam.pdf
    2 MB · Olvasás: 111

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Jékely Endre

Fogakkal és karmokkal​

1608653137208.png
Ez a könyv az állatvilágban előforduló ragadozók közül mindössze 28--at mutat be. A gerincesek csoportjából azokkal a szárazföldön és vízben élő ragadozókkal foglalkozik, amelyek életmódjukkal, viselkedésükkel talán leginkább felkelthetik az érdeklődést. Nemcsak emlősökről, hanem hüllőkről, halakról és polipokról is szól, ennyiben eltér a zoológia rendszertani kategóriájától, amely a ragadozók kifejezéssel az emlősök egyik rendjét jelöli meg.
A ragadozók elejtéséről, vadászatáról a magyar irodalomban már sok érdekes, értékes és izgalmas könyv látott napvilágot. Ez a munka viszont főleg a ragadozók zsákmányszerzését és vadászatát kívánja ismertetni.
 

Csatolások

  • jekely_endre_fogakkal_es_karmokkal.pdf
    954.9 KB · Olvasás: 122

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Luzsi Margó (szerk.)

Mesélj nekem királylányokról és királyfiakról (Mesélj nekem 2.)

1608723077825.png
Ebben a kötetben olyan népszerű, királylányokról és királyfikról szóló klasszikus és népmesék szerepelnek, mint például Benedek Elek A csúnya királyfi és a szép királykisasszony, vagy a Többsincs királyfi című meséje. De megtalálhatóak benne kevésbé ismert történetek is, mint A néma szultánkisasszony, vagy A Zöld király fia című népmese.
 

Csatolások

  • luzsi_margo__meselj_nekem_kiralylanyokrol.rar
    851.4 KB · Olvasás: 225

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
A kovetkezo konyvet keresem (mar az elso nehany oldal is boldogga tenne belole):
Thomas Wildgruber - Malen und Zeichnen ... vagy
Thomas Wildgruber - Painting and drawing ...
Szia!

Szerintem ezt az idegen nyelvű könyveknél próbáld kérni elsősorban.
Persze ez csak egy tipp.
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Henry Rider Haggard

Salamon király kincse​

1608907748100.png
Ez regény 1885-ben jelent meg először. Írójának első munkája volt, s azonnal nagy sikert aratott. Nem ok nélkül. Haggard hosszú évekig élt az akkor még titokzatos és jórészt ismeretlen Afrikában. Ismerte őslakos népét éppen úgy, ahogyan a kincsekre sóvárgó fehéreket. S mi más is lehetne témája egy ízig-vérig kalandos regénynek, ha nem kincs, amelyet csak embertelen próbák után, örökös életveszedelemben talál meg az utazó. Haggard hősei derék emberek, minden kincsnél többre tartják a helytállást, a becsületért és az életért. Amikor néger szolgájukról kiderül, hogy jogos örököse egy bennszülött királyságnak szívvel-lélekkel melléje állnak, hogy elűzhesse a zsarnok trónbitorlót. Kukuanaföldet persze hiába keresnénk akár a régibb, akár az újabb Afrika-térképeken! Valóságos ismeretei alapján az író találta ki, nehogy bárkinek is kedve támadjon a bibliai Salamon király mesés kincsei után kutakodni!
 

Csatolások

  • haggard_henry_rider__salamon_kiraly_kincse.rar
    236.1 KB · Olvasás: 192

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Kevin Crossley-Holland

A látókő (Arthur király 1.)

1608908035755.png
1199-et írunk. Anglia és Wales határán az ifjú Arthur de Caldicot türelmetlenül várja, hogy felnőjön és lovag lehessen. Egy szép napon apja barátja, Merlin egy fényesen csillogó, fekete követ ajándékoz Arthurnak, aki előtt így megjelennek névrokonának, Arthur királynak a történetei.
A látókő a múlt megelevenedett tablója, tele érdekesebbnél érdekesebb figurákkal – megjelenik például Arthur féltékeny bátyja; Gatty, a szókimondó falusi menyecske; Tanwen, a szolgálólány; és Lady Alice, aki szörnyű titkot bíz Arthurra. Egyéni drámájuk mögött kibontakozik egy középkori uradalom élethű képe. Az egyéni drámákat pedig átszövik Arthur király legendái, s az elbeszélés izgalmas és csodálatos áradatában összefonódik a két Arthur története. A száz rövid elbeszélés nemcsak Arthur király életéről villan elénk száz eleven pillanatfelvételt, hanem a középkor földhözragadt, emberpróbáló mindennapjairól is – erről a bizonytalan jövőjű világról, az örökös háborús fenyegetésről, a mai szemmel nézve vérlázító társadalmi különbségekről, a józan ész és a babona küzdelméről és persze a kereszténység és az iszlám vetélkedéséről. A látókő az Arthur-mondakörnek a maga nemében páratlan feldolgozása. Olyan, mint az Arthurnak adott varázserejű „látókő”. Segítségével belepillanthatunk a múltba s a múlton keresztül a jövőbe. Kevin Crossley-Holland, a neves költő, irodalmi antológiák szerkesztője és régi történetek felelevenítője sok könyvet írt már gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Leghíresebb művei egyebek közt a Norse Myths, Beowulf, British Folk Tales és az Enchantment: FAiry Tales, Ghost Stories and Tales of Wonder, Emma Chichester Clark illusztrációival. Az ő műve The King Who Was and Will be: Th World of King Arthur and His Knights is. Crossley-Holland most e kötet folytatásán, az Arthur-trilógia hamarosan megjelenő második és harmadik kötetén dolgozik.

Kevin Crossley-holland rendszeresen tart előadásokat és szerepel a rádióban is. Éveken áttanított a Minnesotai Egyetemen, ma Észak-Norfolk partvidékén él, ahol gyermekkora nagy részét is töltötte. A Royal Society of literature tagja. Storm (Vihar) című regényéért Carnegie Érdeméremmel tüntették ki.
 

Csatolások

  • crossley-holland_kevin__arthur_kiraly_-_a_latoko.rar
    403.7 KB · Olvasás: 196

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Kevin Crossley-Holland

Keresztutak előtt (Arthur király 2.)

1608908164560.png
A Keresztutak előtt önmagában is élvezetes második regénye az Arthur-mondakört feldolgozó háromrészes sorozatnak, amelynek első kötete az Arthur király – A látókő. A sorsára és küldetésére eszmélő fiúgyermek kalandjai folytatódnak egy legendás mondavilág, valamint a középkor – Oroszlánszívű Richárd király és I. Földnélküli János – Angliájának határmezsgyéjén.
 

Csatolások

  • crossley-holland_kevin__keresztutak_elott.rar
    369.1 KB · Olvasás: 192

eniko63

Állandó Tag
Állandó Tag
A kovetkezo konyvet keresem (mar az elso nehany oldal is boldogga tenne belole):
Thomas Wildgruber - Malen und Zeichnen ... vagy
Thomas Wildgruber - Painting and drawing ...
Ezt nem talaltam, de tonna szamra vannak 'painting' es 'drawing' keresessel konyvek, a pdfdrive.com website-on. Esetleg ott kereshetnel (csak a boseg zavaraval fogsz kuzdeni....). Sok sikert!
Eniko
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Móra Ferenc

Titulász bankója​

1608999593189.png
Móra Ferenc történelmi elbeszélései mese formájában idézik fel a történelmet. Az a gyerekolvasó, aki az író színes fantáziával szőtt meséinek ismeretével indul, fogékonyabb, érdeklődőbb lesz a valóságos történelem megismerésére. Az a gyerek, aki Móra tolla nyomán olvassa először a honfoglalás mondáit, a Mátyás király alakjához fűződő meséket, a török hódoltság korában játszódó históriákat, történelmünk nagy alakjainak, Hunyadinak, Rákóczinak, a szabadságharc hőseinek történeteit, sohasem felejti azokat el. Reich Károly művészi, színes rajzai teszik még vonzóbbá a kötetet.
 

Csatolások

  • mora-ferenc-titulasz-bankoja-trtenelmi-elbeszelese.pdf
    471.9 KB · Olvasás: 154

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Hélène Commin

Lassie kölyke​

1608999863758.png
A magyar gyermekolvasók régen szívükbe zárták már Eric Knight halhatatlan kutyahősét, Lassie-t, aki száz viszontagságon át visszatért gazdáihoz, Sam és Joe Carraclough-hoz. Aztán telt-múlt az idő, már Lassie kölyke, Laddie is kutyányi kutyává serdült. Szeles és bohókás kutyává, de ifjú gazdája, Joe, szentül hiszi, hogy benne is lakozik annyi hűség és értelem, mint anyjában. És mikor kitör a háború, és Joe bevonul a repülőezredhez, Laddie valóban anyja hű fiának bizonyul: gazdájához szökik, és vele indul a háborús kalandokba, a nácik által megszállt Norvégiába. Hol együtt, hol egymástól elszakadva, hősies tettekkel segítik a norvég ellenállókat a végső győzelemig.
 

Csatolások

  • helene-commin-lassie-kloyke.pdf
    1.7 MB · Olvasás: 165
Oldal tetejére