Kanadai kutatók is bizalmatlanok a kínai és orosz vakcinákkal szemben

Szerintük a kínai és orosz akció alááshatja az oltóanyagok iránti bizalmat, és megnehezítheti a globális oltási erőfeszítéseket is.

Oroszország és Kína rohamléptekkel halad a saját Covid–19-vakcinájának fejlesztésével és tesztelésével. A nyugati világ ezt élesen kritizálja, a szerintük ugyanis ez veszélyes is lehet – írja az Index. Most az egyik legismertebb orvosi folyóiratban, a Lancetben kanadai kutatók figyelmeztettek: az oltóanyag-nacionalizmus nem írhatja felül azt, hogy sürgősséggel is csak olyan vakcinák használhatók, amelyeknek az előnyei meghaladják a kockázataikat.


A 2013–16-os nyugat-afrikai ebolajárvány miatt a WHO kidolgozta az oltóanyagok gyorsító bevezetésének eljárását, így ahelyett, hogy évekig húzódnának a különböző vizsgálatok és engedélyeztetések, a vakcina egy sürgősségi felhasználási engedéllyel forgalomba hozható és elkezdhetők a tömeges oltások.
Az Egészségügyi Világszervezet értékelési eljárása alapján a mostanihoz hasonló helyzetekben fontosabb, hogy mielőbb gátat szabjanak egy járvány terjedésének, mint hogy minden lépést pontosan betartsanak a rendkívül szigorú oltóanyag-fejlesztési eljárásban.

A sürgősségi engedélyeztetéskor fontos és alapvető szempont ugyanakkor, hogy az oltóanyag várható előnyei felülmúlják az előre látható kockázatokat – mutatnak rá Lancetben megjelent a cikk szerzői.
Csakhogy az Oroszországban és Kínában jóváhagyott Covid–19-vakcinák nem követték a WHO-eljárást, és nem kaptak engedélyt eddig sürgősségi felhasználásra - írja az Index- tehát így nem világos, hogy ezek az oltóanyagok megfelelnek-e a WHO normáinak és szabványainak.

A Lacetben megjelent tanulmány szerzői egy sajátos tényre is felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány kapcsán, ez pedig az oltóanyag-nacionalizmus. Néhány országban, különösen, ahol elég sokan élnek ahhoz, hogy a lakosságuk körében elvégezzék a klinikai vizsgálatokat, a nemzeti érdekek kerülnek előtérbe, és a vakcinát elsősorban a saját állampolgáraik számára igyekeznek biztosítani. Ez viszont az elemzők szerint lehetőséget ad arra, hogy a szigorú előírásoknál lazább feltételekkel engedélyezzék a Covid–19-jelölt vakcinák sürgősségi felhasználását.

A szakértők hangsúlyozzák: az ilyen akciók mindenképpen kártékonyak, mert aláássák az oltóanyagok iránti bizalmat, és megnehezítik a globális oltási erőfeszítéseket.

orosz_oltoanyag__focuspoint_460x305.jpg
 
Szijjártó Péter rámutatott: Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, nemzetközi viszonylatban is kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető.
A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen „minden oltóanyagunk onnan származott”
 
"5-6 éve rendszeresen felveszem a védőoltást. Novemberben is megtettem. "...na ezt nem kellett volna. Lappangási idöben ui. már nem oltunk. Ezt valamikor posztulátumként tanitották.

Szerintem meg rendben volt az, hogy nem hagytam ki ezt az évet se az influenza elleni védőoltásnál, mert legalább influenzás nem leszek...A COVID-19-nél meg már vissza is igazolták a védőoltásra a jelentkezésem és a remény is visszajött, hogy kaphatok akár az orosz vakcinából is. Én legalábbis azt szeretném.
 
Boncolás nélkül hogyan lehet bizonyosan kijelenteni, hogy a covid áldozata? Cecilia asszonyság elszólta magát, hogy készül ez a statisztika, a who iránymutatása alapján. Bárki, aki csak egyszer is pozitív tesztet produkált, azt a covid áldozatának kell tekinteni. Akkor is, ha pozitív fél éve volt, a vonat meg fél órája vágta le a fejét.
A statisztika, egy különös állatfajta. Szinte mindig valamilyen érdek alapján készül.
Két rövid, néhány hónapos/hetes történet a közvetlen környezetemből:
1.) Cukorbetegség miatt amputált lábú közel 70 éves ismerősöm, aki naponta egy kisebb piperetáskányi gyógyszert szed, egy éjszaka arra ébredt, hogy légszomja van. Mentők ki a lakásra, gyors ellátás, benne a covid teszt, ami negatív volt és irány a kórház. A kórházi orvos a annak ellenére, hogy a mentő tiszt nyomatékosan közölte, hogy nem covidos, mégis a covid részlegbe utalta, ahonnan csak közel egy hét után, miután az istennek sem kapta el a betegséget, vitték át a "normál" részlegbe, majd haza.
Azóta is - az alap betegségeit leszámítva- makk egészséges, vidáma él.
2.) +90-es ismerőst gyenge állapota kiszáradás miatt vittek kórházba - az idősekre jellemző hogy kevés folyadékot vesznek magukhoz- és először negatív, majd egy pozitív, a továbbiakban sorozatosan negatív covid tesztjei voltak. Nem volt túlságosan biztató, aztán rendbe jött és mindenféle covid nélkül tért haza. Még lábadozik, de jól van.

A két történetben az a közös vonása, hogy mindenféle kísérlet ellenére, nem kerültek bele a covid statisztikába. Azonban az a gyanúm, hogy ha valamikor mégis meghalnak, akkor 1.) "A covid részlegen volt", 2.) "Volt egy pozitív covid tesztje", ez alapján fognak helyet kapni a statisztikában.
Én pedig azért, mert az ismerőseim... :)
 
Ez azt bizonyítja, hogy a kínai vakcina a legjobb. Lehet vásárolni belőle. :D
Az emberek nagy többsége, pedig (sajnos) mindent elhisz, aki a médiában megjelenik.
Érdekes, hogy ha az occo kici kinaji maszkokról van szó, akkor senki nem finnyáskodik. Talán azért nem, mert amit Kínában fillérekért milliós tételekben vásárolnak fel, azt Európában már busás haszonnal, darabonként adják el, és vagyunk annyira sznobok, hogy elhisszük, ami drágább, az jobb is?

Én csak azt nem értem, ha a maszk annyira hatásos a járvány megfékezésében, akkor miért nem biztosítják ingyen a lakosságnak? Nem mindannyiunk érdeke lenne, hogy a járvány ne terjedjen tovább?
És miért kell aranyárban megvennünk a gyógyszertárban a kéz- és egyéb fertőtlenítőt, ami szintén szerepet kellene hogy játsszon a járvány megfékezésében? Nem az lenne az alap, hogy hatóságilag úsztatnák a világot fertőtlenítőszerben, akár örülünk neki, akár nem?
Vagy az üzleti érdekek felülírják még a járványvédelmi intézkedéseket is?
Csupa költői kérdés, nem várok rá választ.
 
A "Nemzetközi Oltóközpont" ötezer forint ellenében lefoglalhatóvá tette a koronavírus elleni védőoltást szeptemberben.
A magáncég már akkor azt ígérte, hogy az összeg nem számít bele a vakcina árába.
A cégnél a hatósági vizsgálat ellenére továbbra is előjegyezhető a koronavírus elleni vakcina, ebben az sem zavarta meg őket, hogy Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: az államon kívüli szervezett oltási programokról szóló hírek nem felelnek meg a valóságnak.
Az előjegyzés melletti érvként hozzák fel azt is, hogy amennyiben több fajta vakcinához jutnak hozzá, a páciens választhat, melyiket kívánja beadatni, és ha egyiket sem, visszatérítik az előfoglalás díját. Ugyanez történik, ha nem jutnak vakcinához a jövő év végéig, vagy egyéb okból nem tudjuk beoltani a delikvenst. Szintén visszatérítik a pénzét annak, aki időközben ingyenes oltást kap/vesz igénybe.
 
A Reuters tudósított egy szenzációs magyar eredményről, a Szirákon, Dr. Lukács Noémi laboratóriumában előállított antitestekről, amelyekért a világ gyógyszeriparának összes óriása,
az amerikai Pfizer-től a németországi BioNTech-ig sorban áll – tájékoztatta sajtószolgálatunkat Botos László, az MVSZ Amerikai Országos Tanácsának elnöke
.https://magyarmegmaradasert.hu/.../jelentos.../item/5664-z
A biológus egyetemi tanár, Dr. Lukács Noémi nyugdíjas éveiben hazatelepült szülőfalujába, Szirákra, és földszintes szülőházának egy részében világszínvonalú laboratóriumot alakított ki.
Itt működik cége, az English & Scientific Consulting Kft., más néven SCICONS, amely egyetlen gyártója és világméretű forgalmazója a kettős szálú RNS (dsRNS) jelenlétét kimutató anyagnak, azaz bizonyos monoklonális antitesteknek.
A dsRNS a szaporodó vírusok mellékterméke. Ugyancsak mellékterméke a dsRNS a készülő koronavírus-elleni oltóanyagoknak. Életbevágóan fontos, hogy a forgalomba kerülő oltóanyag mentes legyen bármilyen genetikai mellékterméktől.
Ennek a mellékterméknek a kimutatását végzi a Dr. Lukács Zsuzsa cége által előállított antitest.
A Szirákon előállított antitestekből pár gramm elég a világ összes gyógyszergyártója szükségleteinek kielégítésére. Az innen postázott adagokat mikrogrammban mérik.
A Reuters megemlíti, hogy nem csak a Pfizer, hanem a német BioNTech is vásárlója a sziráki cégnek. Ráadásul a BioNTech ugyancsak egy magyar asszonynak köszönheti jelenlegi főszerepét,
a koronavírus ellenszeréért folyó versenyben. BioNTech Karikó Katalin, a cég alelnökének szabadalmára épít.
Az egész emberiséget érintő koronavírus ellenszeréért folyó világméretű kutató-versenyben kiemelkedő teljesítmény született egy kis magyar faluban, és kiemelkedőt teljesítettek e téren magyar asszonyok.
Igazán talányos, hogy a "magyar" sajtó figyelme erre nem terjedt ki, még hat nappal a Reuters tudósítását követően sem...
A Reuters tudósítása itt olvasható: https://www.reuters.com/article/idUSKBN27V0AT
A SCICONS bemutatkozása pedig itt: http://hungarianbiotech.org/.../EnglishandScientific-HU.pdf
Fotó: Dr. Lukács Noémi és egy munkatársa (Reuters)
 
A Reuters tudósított egy szenzációs magyar eredményről, a Szirákon, Dr. Lukács Noémi laboratóriumában előállított antitestekről, amelyekért a világ gyógyszeriparának összes óriása,
az amerikai Pfizer-től a németországi BioNTech-ig sorban áll – tájékoztatta sajtószolgálatunkat Botos László, az MVSZ Amerikai Országos Tanácsának elnöke
.https://magyarmegmaradasert.hu/.../jelentos.../item/5664-z
A biológus egyetemi tanár, Dr. Lukács Noémi nyugdíjas éveiben hazatelepült szülőfalujába, Szirákra, és földszintes szülőházának egy részében világszínvonalú laboratóriumot alakított ki.
Itt működik cége, az English & Scientific Consulting Kft., más néven SCICONS, amely egyetlen gyártója és világméretű forgalmazója a kettős szálú RNS (dsRNS) jelenlétét kimutató anyagnak, azaz bizonyos monoklonális antitesteknek.
A dsRNS a szaporodó vírusok mellékterméke. Ugyancsak mellékterméke a dsRNS a készülő koronavírus-elleni oltóanyagoknak. Életbevágóan fontos, hogy a forgalomba kerülő oltóanyag mentes legyen bármilyen genetikai mellékterméktől.
Ennek a mellékterméknek a kimutatását végzi a Dr. Lukács Zsuzsa cége által előállított antitest.
A Szirákon előállított antitestekből pár gramm elég a világ összes gyógyszergyártója szükségleteinek kielégítésére. Az innen postázott adagokat mikrogrammban mérik.
A Reuters megemlíti, hogy nem csak a Pfizer, hanem a német BioNTech is vásárlója a sziráki cégnek. Ráadásul a BioNTech ugyancsak egy magyar asszonynak köszönheti jelenlegi főszerepét,
a koronavírus ellenszeréért folyó versenyben. BioNTech Karikó Katalin, a cég alelnökének szabadalmára épít.
Az egész emberiséget érintő koronavírus ellenszeréért folyó világméretű kutató-versenyben kiemelkedő teljesítmény született egy kis magyar faluban, és kiemelkedőt teljesítettek e téren magyar asszonyok.
Igazán talányos, hogy a "magyar" sajtó figyelme erre nem terjedt ki, még hat nappal a Reuters tudósítását követően sem...
A Reuters tudósítása itt olvasható: https://www.reuters.com/article/idUSKBN27V0AT
A SCICONS bemutatkozása pedig itt: http://hungarianbiotech.org/.../EnglishandScientific-HU.pdf
Fotó: Dr. Lukács Noémi és egy munkatársa (Reuters)
Nem tudom, hogy van-e a hölgynek engedélye a laborra, de erre a "reakcio" könnyen az lehet, hogy bezárják.

Elég ránézni az ablakra.
 
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Pfizer cég oltóanyaga "valójában egy magyar vakcina", mert a kifejlesztésében magyaroknak is szerepe van.
Elmondta, hogy a napokban hosszan beszélt Karikó Katalin biokémikussal és megértette, hogy ugyan egy német professzor is "benne van ebben a dologban, de legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban", ezért "kis túlzással, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne".
"Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam" - mondta Orbán.
Azon, hogy a miniszterelnök "asszonyságnak" nevezte azt a magyar tudóst, akinek a nevét már szinte az egész világ ismeri, és akit a Nobel-díj esélyeseként is emlegetnek, elég nagy felháborodást okozott a közösségi médiában.
 
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Pfizer cég oltóanyaga "valójában egy magyar vakcina", mert a kifejlesztésében magyaroknak is szerepe van.
Elmondta, hogy a napokban hosszan beszélt Karikó Katalin biokémikussal és megértette, hogy ugyan egy német professzor is "benne van ebben a dologban, de legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban", ezért "kis túlzással, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne".
"Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam" - mondta Orbán.
Azon, hogy a miniszterelnök "asszonyságnak" nevezte azt a magyar tudóst, akinek a nevét már szinte az egész világ ismeri, és akit a Nobel-díj esélyeseként is emlegetnek, elég nagy felháborodást okozott a közösségi médiában.
mikeppen NEM eloszor es NEM utoljara
el kellett mennie ,hogy nagyot tudjon alkotni !!
a lanya Amerika szineit kepviseli az olimpian es NEM a magyart
Amerikaban es Amerikanak jar az erdem NEM magyarorszagnak ahova a golya pottyantotta
ahol nem kellett sem a tudasa sem pedig a szemelye
 
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Pfizer cég oltóanyaga "valójában egy magyar vakcina", mert a kifejlesztésében magyaroknak is szerepe van.
Elmondta, hogy a napokban hosszan beszélt Karikó Katalin biokémikussal és megértette, hogy ugyan egy német professzor is "benne van ebben a dologban, de legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban", ezért "kis túlzással, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne".
"Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam" - mondta Orbán.
Azon, hogy a miniszterelnök "asszonyságnak" nevezte azt a magyar tudóst, akinek a nevét már szinte az egész világ ismeri, és akit a Nobel-díj esélyeseként is emlegetnek, elég nagy felháborodást okozott a közösségi médiában.
Közösségi média meg a felháborodás:))
Hidd el hogy a magyar választókig csak az jut el hogy a vakcina magyar fejlesztés.
 
Akárhogy is fáj, de be kell látni hogy nagyon okosan csinálják azokat a dolgokat, amik nekik jót tesznek.
tessen tan elgondolkodni azon ,hogy miert is nem magyarkent lettek egyet kiveve Nobel-dijasok
azok akiket az orszag magaenak vall TEVESEN !!
- merthatkerem egyik sem kellett sem a tudasa sem pedig a szemelye
ezert fordul elo hogy mar a gyerekken hozottak SEM akarnak magyarnak maradni !!!
 


A felcsuti suttyo bugris Orbán Viktor "kisújszállási asszonyságnak" nevezte a Nobel-díj egyik várományosát
 
Közösségi média meg a felháborodás:))
Hidd el hogy a magyar választókig csak az jut el hogy a vakcina magyar fejlesztés.
Mit vársz attól a rétegtől, akinek a nótája az "Asszony lesz a lányból, ha vegigmegyek ratad én"?
NEM magyar AMERIKAI
DE egy magyarszulott munkaja
es a honnet jottel kerdesre MINDENKOR az a valasz Europabol remelem erzed a miertet
Magyar-amerikai kettős allampolgár a professzorasszony és magyarként dolgozik Németországban.
Amit külön becsülök benne, hogy a történtek ellenére életben tart közös kutatásokat (Debrecen) es másoknak is tart konzultaciót, pedig...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,795,001
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére