TÁRSASJÁTÉKOK IV.

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ka-memo
noris-ka-memo.jpg
 

Csatolások

  • 8vPIQShHyG4.jpg
    8vPIQShHyG4.jpg
    238.5 KB · Olvasás: 193
  • JjHLcSFpOtw.jpg
    JjHLcSFpOtw.jpg
    264.9 KB · Olvasás: 165
  • lQjKbuXVPk8.jpg
    lQjKbuXVPk8.jpg
    167.8 KB · Olvasás: 224

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
MINI LOTTO ZAVAROTT KÉPEK 2+
A játék a klasszikus lottó elvén alapszik. A játéktér a sok egymásba fonódó vonal között "elrejtett" tárgyak körvonalait ábrázolja. A gyermek feladata, hogy színes képekkel ellátott kártyákat vegyen fel a számukra. A játék megtanítja, hogyan lehet egy tárgyról képet találni a kontúr mentén, kiválasztani a kívánt alakot egy sorból, elősegíteni az önkéntes figyelem, a vizuális észlelés és a reakciósebesség fejlesztését.
 

Csatolások

  • b8YzLwqx39Y.jpg
    b8YzLwqx39Y.jpg
    109.2 KB · Olvasás: 248
  • AjMFyT9nFTU.jpg
    AjMFyT9nFTU.jpg
    332.6 KB · Olvasás: 259
  • c7m0b-X7ZPM.jpg
    c7m0b-X7ZPM.jpg
    288.1 KB · Olvasás: 221
  • CKewNqlMtWM.jpg
    CKewNqlMtWM.jpg
    394.4 KB · Olvasás: 283

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
PAPÍR TETRIS 3+
Az eredeti játékban véletlenszerű darabok esnek le a képernyő tetejéről. A játékosnak a lehető legjobb módon kell elrendeznie a darabokat, hézagok nélkül. A papír változatban egy játékos vagy több résztvevő egyszerre felváltva darabokat rajzol a táskából, és alulról felfelé tölti ki a játékteret. A játék akkor ér véget, amikor a darabok már nem férnek el a pályán. Ezután megszámoljuk az üres négyzetek számát.
Kinyomtatjuk a sablont elég vastag papírra, kivágjuk az összes részt és játszunk!
Más játéklehetőségekkel is előállhat, például használhatja a Tetris figurákat mozaikként, és szimmetrikus mintákat készíthet (a játéktér közepétől kezdve).
 

Csatolások

  • TetrominosChallenge.pdf
    153.7 KB · Olvasás: 95

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
COLOFORMIX (DJECO) 3+
745462584.djeco-coloformix-szin-forma-logikai-jatek-djeco.jpg
 

Csatolások

  • 8W3mzacdveA.jpg
    8W3mzacdveA.jpg
    267 KB · Olvasás: 272
  • ACreyYuskOk.jpg
    ACreyYuskOk.jpg
    83.1 KB · Olvasás: 254
  • dZT_uNrHavA.jpg
    dZT_uNrHavA.jpg
    239.9 KB · Olvasás: 228
  • eVqUjL2GTgw.jpg
    eVqUjL2GTgw.jpg
    149.5 KB · Olvasás: 215
  • -j0gK_BXOSE.jpg
    -j0gK_BXOSE.jpg
    217.9 KB · Olvasás: 204
  • QmhTffzczus.jpg
    QmhTffzczus.jpg
    119.5 KB · Olvasás: 198
  • mH5quSqzi7g.jpg
    mH5quSqzi7g.jpg
    220.2 KB · Olvasás: 188
  • URUQxtO2AQ0.jpg
    URUQxtO2AQ0.jpg
    223.3 KB · Olvasás: 188
  • wl-kNfD_1Yo.jpg
    wl-kNfD_1Yo.jpg
    224.3 KB · Olvasás: 272

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
JÁTÉK "ZOO" 2.6+

A játék 12 nagy "Zoo" kártyát tartalmaz, sok képpel, és 40 kis kártyát, amelyek mindegyikével külön-külön. Számos lehetőség kínálkozik a játék kártyáival való játékra, ezek közül néhány:

1. Játék a memória fejlesztésére (4 éves kortól). Minden játékosnak 5 kis, képpel lefelé fordított játékkártyát osztanak ki. A játékosok, nem nézve a kártyáikat, néhány másodpercig megfordítanak egy nagy állatkert-kártyát, és megpróbálnak emlékezni a rajta ábrázolt összes állatra. Aztán kinyitják kártyáikat, és emlékeznek, milyen állatokat láttak az állatkertben. A helyes választás esetén az állattal ellátott kártyát a játékos megnyerte. Helytelen választás esetén a játékos feladja az egyik megnyert kártyát - az ilyen kártyákat eldobottnak tekintik. Ezután a játékosok ismét megfordítják a még meg nem játszott kártyákat állatokkal, kivéve a szükséges számú kártyát az általános pakliból (összesen 5 lap), és feltárnak egy új nagy kártyát "Zoo". A játék addig folytatható, amíg az összes nagy kártya ki nem nyílik. A játékos nyer

2. Játék a figyelem, a reakció sebességének fejlesztésére (4+). Először minden játékosnak 5 kis játékkártyát osztanak ki. Megnyílik egy nagy "Zoo" térkép. És minden játékos megpróbálja megtalálni ugyanazokat a képeket, mint a nagy térképen, a lehető leggyorsabban az 5 lapja között. Ha a képek megegyeznek, a kártyát a játékos elnyerte és eldobja. Hiba esetén a játékos kihúz egy újabb kártyát a pakliból. Az a játékos nyer, aki a leggyorsabban megszabadulhat a kártyáitól.

3. A legkisebb játékosok (3+) szabályainak megértése. Nyisson meg egy nagy állatkert-kártyát, mellé tegyen egy összekevert kis kártyacsomagot arccal lefelé, és húzzon egymás után egy kártyát. Ha a kis kártyán lévő kép a nagyon van, akkor a kártya a játékos gyűjteményében marad, és megnyertnek tekinthető. A legtöbb kártyát nyerő játékos nyer.

4. Memória játék egy játékos számára. Hagyja, hogy a gyermek 20 másodpercig gondosan nézzen meg egy nagy állatkert-kártyát, majd fordítsa meg a kártyát, és tegyen több (3-5) előre kiválasztott kis kártyát a gyermek elé, ahol a képek kivételével az összes a képen lesz. Állatkert. Kérje meg a gyermeket, hogy nevezzen meg egy extra kártyát, kérdezze meg, hogy ezek közül melyik állat nem volt az "Állatkertben"?

5. Memóriajáték több játékos számára. Minden játékos kap egy nagy állatkert kártyát 30 másodpercig. A játékosok alaposan tanulmányozzák a kártyáikat, majd megfordítják és elkezdik választani a kis kártyák szétszóródása közül azokat, amelyek a képükön voltak. Az nyer, aki több képet helyesen választ ki.

6. Alternatív megoldásként játszhatja ezt a játékot, mint a Lotto. Csak tegye az egyik nagy kártyát és több előre kiválasztott kis kártyát a baba elé, és kérje meg őket, hogy találják meg a hozzá illő képeket.

7. Vagy egyszerűen használhatja a kis kártyákat különféle osztályozási feladatokhoz, csak madarakat, vagy csak fákat, vagy állatokat választhat, amelyek erdőinkben élnek, valamint trópusi, szavanna és sarki állatokat; rovarok, emlősök vagy kétéltűek. Ebben az esetben a játék kognitív ösztönzővé válhat a gyerek számára, hogy megismerkedjen a különféle állatok élőhelyével és szokásaival, amikor a gyerekének érdekes lesz tudni, hogy hol él, mit eszik és hogyan néz ki. Ideje tehát megszereznie az enciklopédiát, várva a megfelelő alkalmat!
 

Csatolások

  • Igra_ZOOPARK.pdf
    9.8 MB · Olvasás: 222

tucsok2000

Állandó Tag
Állandó Tag
MINE SHIFT
Nagyon megtetszett ez a játék. Nincs-e meg valakinek, mert szerintem könnyen elkészíthető lenne.
 

Csatolások

  • Screenshot_20210207-225845_Chrome.jpg
    Screenshot_20210207-225845_Chrome.jpg
    574.9 KB · Olvasás: 230
Sziasztok!

Engem most szippantott be a társasjáték készítés, de már az elején elakadtam. Tényleg próbáltam visszakeresni ebben a témában, de erre nem volt még kérdés se. :))
Szóval jpg formátumban nagyon sok van, viszont kinyomtatva egyáltalán nem éles, próbáltam mindenféle beállítást. Kisebbre állítani, de úgyse sikerült.
Erre van vmi technika?Bocsánat a nagyon ostoba kérdésért.
Köszönöm, ha vki válaszol.
Szép estét és nagyon köszi mindent :)
 

levendi9

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Engem most szippantott be a társasjáték készítés, de már az elején elakadtam. Tényleg próbáltam visszakeresni ebben a témában, de erre nem volt még kérdés se. :))
Szóval jpg formátumban nagyon sok van, viszont kinyomtatva egyáltalán nem éles, próbáltam mindenféle beállítást. Kisebbre állítani, de úgyse sikerült.
Erre van vmi technika?Bocsánat a nagyon ostoba kérdésért.
Köszönöm, ha vki válaszol.
Szép estét és nagyon köszi mindent :)
A "jpg nem éles", így nem lehet meghatározni. bármelyik formárumnál a felbontást nézzük. 300dpi (nyomtatás). Ha egy kép 300dpi és20cm széles az jó álló A4-re. ha valaki talált egy 72dpi (képernyő) - 20cm-es képet, azt átváltjuk 300dpi-re csak 5 cm lesz. na így már életlen is. antialiasing.gif kb hány pixelből áll ugyan az a vonal.
 
Utoljára módosítva:

manyoc

Állandó Tag
Állandó Tag
Indián nyár és a Virágoskert magyar nyelvű szabályát keresem.
Mindkettő PNP letölthető a blogomról
 
Oldal tetejére