Kanadai kutatók is bizalmatlanok a kínai és orosz vakcinákkal szemben

Szerintük a kínai és orosz akció alááshatja az oltóanyagok iránti bizalmat, és megnehezítheti a globális oltási erőfeszítéseket is.

Oroszország és Kína rohamléptekkel halad a saját Covid–19-vakcinájának fejlesztésével és tesztelésével. A nyugati világ ezt élesen kritizálja, a szerintük ugyanis ez veszélyes is lehet – írja az Index. Most az egyik legismertebb orvosi folyóiratban, a Lancetben kanadai kutatók figyelmeztettek: az oltóanyag-nacionalizmus nem írhatja felül azt, hogy sürgősséggel is csak olyan vakcinák használhatók, amelyeknek az előnyei meghaladják a kockázataikat.


A 2013–16-os nyugat-afrikai ebolajárvány miatt a WHO kidolgozta az oltóanyagok gyorsító bevezetésének eljárását, így ahelyett, hogy évekig húzódnának a különböző vizsgálatok és engedélyeztetések, a vakcina egy sürgősségi felhasználási engedéllyel forgalomba hozható és elkezdhetők a tömeges oltások.
Az Egészségügyi Világszervezet értékelési eljárása alapján a mostanihoz hasonló helyzetekben fontosabb, hogy mielőbb gátat szabjanak egy járvány terjedésének, mint hogy minden lépést pontosan betartsanak a rendkívül szigorú oltóanyag-fejlesztési eljárásban.

A sürgősségi engedélyeztetéskor fontos és alapvető szempont ugyanakkor, hogy az oltóanyag várható előnyei felülmúlják az előre látható kockázatokat – mutatnak rá Lancetben megjelent a cikk szerzői.
Csakhogy az Oroszországban és Kínában jóváhagyott Covid–19-vakcinák nem követték a WHO-eljárást, és nem kaptak engedélyt eddig sürgősségi felhasználásra - írja az Index- tehát így nem világos, hogy ezek az oltóanyagok megfelelnek-e a WHO normáinak és szabványainak.

A Lacetben megjelent tanulmány szerzői egy sajátos tényre is felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány kapcsán, ez pedig az oltóanyag-nacionalizmus. Néhány országban, különösen, ahol elég sokan élnek ahhoz, hogy a lakosságuk körében elvégezzék a klinikai vizsgálatokat, a nemzeti érdekek kerülnek előtérbe, és a vakcinát elsősorban a saját állampolgáraik számára igyekeznek biztosítani. Ez viszont az elemzők szerint lehetőséget ad arra, hogy a szigorú előírásoknál lazább feltételekkel engedélyezzék a Covid–19-jelölt vakcinák sürgősségi felhasználását.

A szakértők hangsúlyozzák: az ilyen akciók mindenképpen kártékonyak, mert aláássák az oltóanyagok iránti bizalmat, és megnehezítik a globális oltási erőfeszítéseket.

orosz_oltoanyag__focuspoint_460x305.jpg
 
Sziasztok,

Akkor most, hogy is van? Annak idején kinyilatkoztatták kormányzati szinten, hogy majd lehet választani az egyes vakcinák közül.
Utána a kommunikáció némileg módosult, megváltozott. Miniszterelnökünk is nyilatkozott, hogy ő majd a kínai vakcinával oltatja be magát.
Ha ő választhatott akkor én is választhatok? Én éppen nem a kínait választanám. Akkor most az én választásom mi is lehet az utóbbi idők változó kormányzati kommunikációját figyelembe véve? Vagy elfogadom ami kapok, vagy megyek a "sor végére"?
Hát végül is ez egyfajta választási alternatíva lehet.
 
Minde vakcinával bizalmatlan vagyok, kivéve azt amelyiknek a gyártójában részvényeim vannak. Kb. most erről megy a birkózás. A gyártók ha hivatlosan nem s számláznak profitot csak gyártási költséget, abban simán benne lehet a profit, amiből lehet megkenni a kormányokat, hogy őket válasszák, a részvényeik meg az égbe ugranak.
Amúgy az oltások fontosak, csak ez a rohamtempó nem tetszik. Máskor éveket töltenek egy oltás tesztelésével, hogy nincsenek e hosszú táávú hátulütői.
Nincs igazad. Teljesen más volt a vakcina fejlesztés 100-200 évvel ezelőtt, mint ma. Régen nem volt gyors közlekedés, gyors kommunikációs lehetőségek, így a párhuzamosan folyó kutatásokról gyakran nem is értesültek a résztvevők. Nem volt számítógép nem volt internet. Ami régen évtizedeket vett igénybe az ma már pillanatok alatt meg van. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy az ősember barlangjában akkor volt világos és meleg ha villám csapott egy fába és tüzet tudott szerezni, ma meg elég felkapcsolni a lámpát egy gombnyomással. Ráadásul ezek az oltóanyagok csak látszólag újak. A kínai vakcina elölt vírussal működik. Évtizedek óta használják az eljárást. Pl az influenza vagy a veszettség elleni oltás is ilyen. Ez egy kissé elavult kevésbé hatékony technológia. A vektor oltások sem újak. Használták már őket a mers és ebola ellen is. Az mRNS oltások valóban újak. De ezek sem egy szerda délután pattantak ki Karikó Katalin fejéből. A sars és mers vírusok is koronavírusok ezen járványok során már tanulmányozták a koronavírusokat, és elkezdték a vakcina fejlesztést. Hosszú évek óta dolgoztak már ezeken a vakcinákon is, ráadásul rengeteg ember állt rá a témára. Nem mindegy, egy házat 3-an vagy 30 000 ezeren építenek. ;) Régen alig dolgozott pár tucat orvos a vakcinák fejlesztésén. És azt sem tudták mivel állnak szemben. Nem voltak még megfelelő vizsgáló módszereik sem amivel eldönthették egyáltalán vírussal, baktériummal vagy csak valami tápanyag/vitamin hiánnyal állnak szemben. Ma ez pillanatok alatt eldönthető. Nem szabad félni a jelenlegi oltásoktól. Ezek a legkorszerűbb vakcinák. Az hogy nem védenek meg maximálisan a megbetegedéstől. Sajnos nem a vakcina hibája. A covid gyorsan mutálódik, és az új mutációk felülete is változik. Mivel a vektor és mRNS vakcinák a vírus külső burkában lévő tüskefehéjét kodó génszakaszt tartalmazzák, megváltozott tüskefehérjét már nem ismeri fel a szervezet, vagy lassabban leagál rá az immunrendszer. Az alap vírus ellen még tökéletes működtek. Sajnos a vírus még mindig gyorsabb mint a vakcinafejlesztés. Meg sok az ember is. Új vakcinát gyorsan lehet készíteni de ilyen mennyiséget legyártani, szállítani, beadni az rengeteg idő és addigra megérkezik az új vírus variáció. Szerencsétlen helyzet. Talán idővel lesznek olyan oltások amik nem csak a tüskefehérje felismerését célozzák.
 
Akkor, röviden.
A világon soha, egyetlen vakcinát sem fejlesztettek ki úgy, hogy előre megtervezetten elkészítve, majd egy jövőbeni ismeretlen kórságot fog orvosolni. Mindig a legutóbbi, már ismert vírus az alap, és azt előre senki sem tudja meghatározni, hogy a következő vírus milyen mutációban jön létre. Ezért telnek el hosszú évek, vagy évtizedek, amíg egy 100%-osan működő vakcina létrejön. Lásd: gyermekbénulás, vagy TBC, stb... (nem vagyok orvos).
Vagyis, a már ismert vírus egy "lebutított", gyengített változatát fecskendezik be a szervezetbe annak reményében, hogy az majd az újat -ami még ismeretlen- legyűri.

A jelenlegi "verseny" pedig a piacról szól.
Csakhogy a covid19 elleni vakcinák egyike sem legyngített vírussal dolgozik. :) A vektor és mRNS vakcinák ennél sokkal korszerűbbek, és veszélytelenebbek. Ettől függetlenül a fekete himlőt teljesen, gyermekbénulást és kanyarót pedig erősen visszaszorították a legyengített vírussal dolgozó vakcinák. A tbc az nem vírus, hanem baktérium. :) A verseny maga lehet, hogy a piacról szól de kivételesen ez a verseny az emberek érdekeit szolgálja.
 
Sziasztok,

Akkor most, hogy is van? Annak idején kinyilatkoztatták kormányzati szinten, hogy majd lehet választani az egyes vakcinák közül.
Utána a kommunikáció némileg módosult, megváltozott. Miniszterelnökünk is nyilatkozott, hogy ő majd a kínai vakcinával oltatja be magát.
Ha ő választhatott akkor én is választhatok? Én éppen nem a kínait választanám. Akkor most az én választásom mi is lehet az utóbbi idők változó kormányzati kommunikációját figyelembe véve? Vagy elfogadom ami kapok, vagy megyek a "sor végére"?
Hát végül is ez egyfajta választási alternatíva lehet.
Ez csak eleinte volt így, amikor még nem volt elég vakcina. Ma már bárki választhat. De februárban sem a sor végére került aki nem kérte amit ajánlottak neki, csak azt kellett kivárnia amíg megérkezik az általa választott oltás és azok akik előtte voltak a sorban, és ugyan arra vártak. A többség 1-2 hét várokozással hozzájutott ahhoz amit szeretett volna.
 
Nincs igazad. Teljesen más volt a vakcina fejlesztés 100-200 évvel ezelőtt, mint ma. Régen nem volt gyors közlekedés, gyors kommunikációs lehetőségek, így a párhuzamosan folyó kutatásokról gyakran nem is értesültek a résztvevők. Nem volt számítógép nem volt internet. Ami régen évtizedeket vett igénybe az ma már pillanatok alatt meg van. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy az ősember barlangjában akkor volt világos és meleg ha villám csapott egy fába és tüzet tudott szerezni, ma meg elég felkapcsolni a lámpát egy gombnyomással. Ráadásul ezek az oltóanyagok csak látszólag újak. A kínai vakcina elölt vírussal működik. Évtizedek óta használják az eljárást. Pl az influenza vagy a veszettség elleni oltás is ilyen. Ez egy kissé elavult kevésbé hatékony technológia. A vektor oltások sem újak. Használták már őket a mers és ebola ellen is. Az mRNS oltások valóban újak. De ezek sem egy szerda délután pattantak ki Karikó Katalin fejéből. A sars és mers vírusok is koronavírusok ezen járványok során már tanulmányozták a koronavírusokat, és elkezdték a vakcina fejlesztést. Hosszú évek óta dolgoztak már ezeken a vakcinákon is, ráadásul rengeteg ember állt rá a témára. Nem mindegy, egy házat 3-an vagy 30 000 ezeren építenek. ;) Régen alig dolgozott pár tucat orvos a vakcinák fejlesztésén. És azt sem tudták mivel állnak szemben. Nem voltak még megfelelő vizsgáló módszereik sem amivel eldönthették egyáltalán vírussal, baktériummal vagy csak valami tápanyag/vitamin hiánnyal állnak szemben. Ma ez pillanatok alatt eldönthető. Nem szabad félni a jelenlegi oltásoktól. Ezek a legkorszerűbb vakcinák. Az hogy nem védenek meg maximálisan a megbetegedéstől. Sajnos nem a vakcina hibája. A covid gyorsan mutálódik, és az új mutációk felülete is változik. Mivel a vektor és mRNS vakcinák a vírus külső burkában lévő tüskefehéjét kodó génszakaszt tartalmazzák, megváltozott tüskefehérjét már nem ismeri fel a szervezet, vagy lassabban leagál rá az immunrendszer. Az alap vírus ellen még tökéletes működtek. Sajnos a vírus még mindig gyorsabb mint a vakcinafejlesztés. Meg sok az ember is. Új vakcinát gyorsan lehet készíteni de ilyen mennyiséget legyártani, szállítani, beadni az rengeteg idő és addigra megérkezik az új vírus variáció. Szerencsétlen helyzet. Talán idővel lesznek olyan oltások amik nem csak a tüskefehérje felismerését célozzák.
Ezt nem is vitatom.
Amit viszont fenntartással kezelek, hogy a járvány megfékezésére is alkalmas. Éppen annak vagyunk szemtanúi, hogy az oltott is megfertőződhet, és tovább is adhatja.
Jó volt a párhuzamod a veszettség elleni oltással. Itt is, ha megtörtént a baj, jó szolgálatot tehet az oltás, életet menthet. De ahogy a kutyaharapást nem előzi meg a veszettség elleni oltást, úgy a covidot sem a vakcina. Arra egyenlőre marad az ezeréves bevált módszer, a távolságtartás, sokszori alapos kézmosás, kézfertőtlenítő, maszk és a kontaktok minimális szintre való csökkentése.
 
Nincs igazad. Teljesen más volt a vakcina fejlesztés 100-200 évvel ezelőtt, mint ma. Régen nem volt gyors közlekedés, gyors kommunikációs lehetőségek, így a párhuzamosan folyó kutatásokról gyakran nem is értesültek a résztvevők. Nem volt számítógép nem volt internet. Ami régen évtizedeket vett igénybe az ma már pillanatok alatt meg van. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy az ősember barlangjában akkor volt világos és meleg ha villám csapott egy fába és tüzet tudott szerezni, ma meg elég felkapcsolni a lámpát egy gombnyomással. Ráadásul ezek az oltóanyagok csak látszólag újak. A kínai vakcina elölt vírussal működik. Évtizedek óta használják az eljárást. Pl az influenza vagy a veszettség elleni oltás is ilyen. Ez egy kissé elavult kevésbé hatékony technológia. A vektor oltások sem újak. Használták már őket a mers és ebola ellen is. Az mRNS oltások valóban újak. De ezek sem egy szerda délután pattantak ki Karikó Katalin fejéből. A sars és mers vírusok is koronavírusok ezen járványok során már tanulmányozták a koronavírusokat, és elkezdték a vakcina fejlesztést. Hosszú évek óta dolgoztak már ezeken a vakcinákon is, ráadásul rengeteg ember állt rá a témára. Nem mindegy, egy házat 3-an vagy 30 000 ezeren építenek. ;) Régen alig dolgozott pár tucat orvos a vakcinák fejlesztésén. És azt sem tudták mivel állnak szemben. Nem voltak még megfelelő vizsgáló módszereik sem amivel eldönthették egyáltalán vírussal, baktériummal vagy csak valami tápanyag/vitamin hiánnyal állnak szemben. Ma ez pillanatok alatt eldönthető. Nem szabad félni a jelenlegi oltásoktól. Ezek a legkorszerűbb vakcinák. Az hogy nem védenek meg maximálisan a megbetegedéstől. Sajnos nem a vakcina hibája. A covid gyorsan mutálódik, és az új mutációk felülete is változik. Mivel a vektor és mRNS vakcinák a vírus külső burkában lévő tüskefehéjét kodó génszakaszt tartalmazzák, megváltozott tüskefehérjét már nem ismeri fel a szervezet, vagy lassabban leagál rá az immunrendszer. Az alap vírus ellen még tökéletes működtek. Sajnos a vírus még mindig gyorsabb mint a vakcinafejlesztés. Meg sok az ember is. Új vakcinát gyorsan lehet készíteni de ilyen mennyiséget legyártani, szállítani, beadni az rengeteg idő és addigra megérkezik az új vírus variáció. Szerencsétlen helyzet. Talán idővel lesznek olyan oltások amik nem csak a tüskefehérje felismerését célozzák.
Nem a fejlesztéssel van gond, az valóban felgyorsult. Viszont a tesztelés kvázi élesben megy. Hatalmas a minta amin élesben tesztelik és vannak halálos hibák. Ez az ár amit megfizetünk, mármint az emberiség. Közben új verziók és stb. Talán lesz egy komolyabb vakcinagyártó kapacitás ésmkutatási pénzek, ha már lecseng a járvány végleg.
 
Ezt nem is vitatom.
Amit viszont fenntartással kezelek, hogy a járvány megfékezésére is alkalmas. Éppen annak vagyunk szemtanúi, hogy az oltott is megfertőződhet, és tovább is adhatja.
Jó volt a párhuzamod a veszettség elleni oltással. Itt is, ha megtörtént a baj, jó szolgálatot tehet az oltás, életet menthet. De ahogy a kutyaharapást nem előzi meg a veszettség elleni oltást, úgy a covidot sem a vakcina. Arra egyenlőre marad az ezeréves bevált módszer, a távolságtartás, sokszori alapos kézmosás, kézfertőtlenítő, maszk és a kontaktok minimális szintre való csökkentése.
Dehogy nem. Azok akik rendszeresen dolgoznak vadon élő állatokkal kapnak veszettség elleni alap immunizálást 3 oltás formájában kezdésnek, aztán 1 év múlva emlékeztető. Ha közben harapást szenvednek akkor plusz oltásokat kapnak, mivel ez a vakcina sem véd 100%-ban ahogy egyik sem. A veszettség gyógyíthatatlan így muszáj biztosra menni. A covid19 kevésbé veszélyes, így ott elég a kezdő két oltás. Majd fél év múlva emlékeztető. A vektor és mRNS oltások nagyon hatékonyak az alap vírus ellen amire készültek. Csak sajnos közben megjelent több mutáció amikre már kevésbé. Gyorsabba vírus változása, mint a vakcina fejlesztése. De még így is megvédi a fiatal korosztályt a kórházba kerüléstől. Az idősebbeknél kevésbé hatékony ahogy más oltások is. Pl az influenza elleni 75 év felett már csak 20-30%-ban véd. Na ennél az mRNS oltások sokkal hatékonyabbak. Az oltás magát a vírust nem fogja eltüntetni valószínűleg. Nem azért mert rossz, hanem azért mert sajnos gyorsan változik a vírus, és sajnos az állatokat is fertőzi, így ha el is tűnne időszakosan bármikor visszakerülhet a természetből. A fekete himlőt pl azért sikerült kiirtani mert az csak embereket fertőz. A sárgalázat meg azért lehetetlen mert bármikor visszafertőz a dzsungelből. Ez van. :( De az a csoda még megtörténhet, hogy enyhébb megbetegedést okozó mutációk jönnek létre amik kiszorítják a súlyosabb változatokat. Az oltás 2 dolog miatt fontos. 1. csökkenjen a megbetegedés szám 2. csökkenjen a kórházak leterheltsége mert összeomlik az egészségügy és ebből kifolyólag korlátozásokat vezetnek be ami miatt más ágazatokban dolgozók is bevétel nélkül maradnak. Nem beszélve a társadalomra nehezedő lelki nyomásról.
 
Nem a fejlesztéssel van gond, az valóban felgyorsult. Viszont a tesztelés kvázi élesben megy. Hatalmas a minta amin élesben tesztelik és vannak halálos hibák. Ez az ár amit megfizetünk, mármint az emberiség. Közben új verziók és stb. Talán lesz egy komolyabb vakcinagyártó kapacitás ésmkutatási pénzek, ha már lecseng a járvány végleg.
Kár hogy nem vagy tisztában a korábbi vakcinák tesztelésével. A sárgaláz elleni vakcinákat vagy a kanyarót pl önkénteseken meg saját magukon tesztelték az orvosok. Sokuk bele is halt. Pár állatkísérlet után már embereken próbálkoztak és pár ember kísérlet után ment ki az oltóanyag a hadseregnek. Ráadásul kötelező volt felvenni a vakcinát. A fekete himlő elleni gyengített immunizálás pl sok helyen fű alatt ment, és szájhagyomány útján terjedt a híre. De rengetegen bevállalták a 2%-os mortalitás ellenére is. Mikor megjelent a tehénhimlőt tartalmazó immunizálás a kísérlet abból állt, hogy a kutatóorvos immunizálta saját magát meg a fiát és már kapták is az emberek. Ehhez képest mielőtt egy Európai megkapja a covid19 elleni oltást már minimum tízezrek vagy százezrek túlestek rajta. :) Ne nevettess már. Agyon vizsgát és tesztelt oltásokról van szó. Csak az embereknek nagyobb a szája manapság. Ezt hívják demokráciának, meg szólásszabadságnak nem minden esetben hasznos. ;)
 
Nem a fejlesztéssel van gond, az valóban felgyorsult. Viszont a tesztelés kvázi élesben megy. Hatalmas a minta amin élesben tesztelik és vannak halálos hibák. Ez az ár amit megfizetünk, mármint az emberiség. Közben új verziók és stb. Talán lesz egy komolyabb vakcinagyártó kapacitás ésmkutatási pénzek, ha már lecseng a járvány végleg.
ILyen teszteles egy oltasnal se volt mint ahany beoltott van ma,es ugy nez ki dolgozik az az oltas. Milliard folott van aki megkapta a vakcinal akar a 3.-at is. Semmivel se jobb a Covid mint barmelyik jarvany, milliok eletebe kerul.
 
ILyen teszteles egy oltasnal se volt mint ahany beoltott van ma,es ugy nez ki dolgozik az az oltas. Milliard folott van aki megkapta a vakcinal akar a 3.-at is. Semmivel se jobb a Covid mint barmelyik jarvany, milliok eletebe kerul.
Ez relatív. Milliók életébe kerül mert milliárdok élnek a földön. Ha tized ennyi ember élne egymástól viszonylag izoláltan ugyan ilyen szintű orvostudomány mellett nem lenne olyan vészes a covid19 fertőzés. A korábbi járványok mortalitás adatai sokkal magasabbak voltak, az orvostudomány pedig gyerekcipőben járt. A szerencse csak az volt, hogy nem volt ekkora a népesség és nem voltak ilyen gyors közlekedési eszközök amik 1 nap alatt a világ másik végébe is eljuttatnak egy kórokozót. Az ebola pl sokkal rosszabb megbetegedés a covidnál. A többség belehal, viszont nem terjed ilyen könnyen. A pestis gyorsan is terjedt meg többnyire halálos is volt a himlő is. Szóval ezért mondom, hogy relatív mi jobb meg rosszabb. Itt csak 2% a halálozás, oltással ez is lecsökkenthető. Csak ehhez kéne az a fránya oltás mindenkinek. ;)
 
ILyen teszteles egy oltasnal se volt mint ahany beoltott van ma,es ugy nez ki dolgozik az az oltas. Milliard folott van aki megkapta a vakcinal akar a 3.-at is. Semmivel se jobb a Covid mint barmelyik jarvany, milliok eletebe kerul.
Magyarországon a jelenlegi adatok ezt mutatják:

  • A teljes népességen belül a 3 oltással rendelkezők aránya 25,3%.
  • A 18-24 évesek körében a 3 oltással rendelkezők aránya 9%.
  • A 25-49 évesek körében a 3 oltással rendelkezők aránya 18,5%.
  • Az 50-59 évesek körében a 3 oltással rendelkezők aránya 31,5%.
  • A 60-69 évesek körében a 3 oltással rendelkezők aránya 46,8%.
  • A 70-79 évesek körében a 3 oltással rendelkezők aránya 62%.
  • A 80 évnél idősebbek körében a 3 oltással rendelkezők aránya 51,6%.
  • Az egészségügyi dolgozók körében a 3 oltással rendelkezők aránya egyelőre 31,2%.
 
Ez csak eleinte volt így, amikor még nem volt elég vakcina. Ma már bárki választhat. De februárban sem a sor végére került aki nem kérte amit ajánlottak neki, csak azt kellett kivárnia amíg megérkezik az általa választott oltás és azok akik előtte voltak a sorban, és ugyan arra vártak. A többség 1-2 hét várokozással hozzájutott ahhoz amit szeretett volna.
Kedves Latimeria,

A hozzászólásom 2021.02.22.-én volt, így nyilván az akkori Covid helyzetről és intézkedésekről szólt. A "februárban sem a sorvégére került..." megjegyzésre visszatérve, úgy emlékszem ez a miniszterelnök egy szokásos pénteki rádiós nyilatkozatában szó szerint hangzott el. Aki nem fogadja el a felajánlott vakcinát, akkor az megy a sor végére. (Ezt megelőző nyilatkozatában szólt az oltóanyag választási lehetőségről.)

"A többség 1-2 hét várokozással hozzájutott..." ez akkor nem volt igaz. Vagy én nem a többség része voltam. Annak idején 1-2 hónapig vártam a Pfizer-ra,. A háziorvosom nem is kecsegtetett akkoriban azzal, hogy a közeljövőben megkaphatom a Pfizer-t. Azt mondta, hogy még csak a 70-80 éveseket oltják Pfizer-rel. Így végül beleegyeztem és beoltattam magam Sinofarm-mal. Csak megjegyzésként velem együtt Sinofarm-mal oltakozók 70-80 évesek voltak. (A gyártó szerint 60 év felett nem javasolt a Sinofarm.) Persze, ha akkor nem volt elég oltóanyag akkor ez indokolt lehetett.
 
Felelotlenseg,amit Orban csinalt az Eu biztositott eleg olto anyagot. Nem csak te hanem a media ,szakemberek sokasaga mondta nem jo az idoseknek a kinai oltas. Maguk a kinaiak is lemondtak nem teszteltek az oltasukat 60 ev felett.
Erre Orban mit csinalt beoltattta az idoseket kinai oltassal.
Hibat hibara halmoztak rossz jarvany kezelessel. A sok tomegrendezvennyel amit le kellett volna mondani, de minimum oltasi igazolast es a maszkviselest kotelelzove tenni.Ilyen mennyisegu halal eset csak az o hibajuk az az ORbanne mert mindennert o a hibas, mert o dont szakemberek helyet is. A titkositas , a hirzarlat az emberek nem tajekoztatasa is csak fokozta a oltas elleneseget mert hogy is lehet cafolni ha nem lehet feheren feketen a valosagot bemutatni.
 
Kedves Latimeria,

A hozzászólásom 2021.02.22.-én volt, így nyilván az akkori Covid helyzetről és intézkedésekről szólt. A "februárban sem a sorvégére került..." megjegyzésre visszatérve, úgy emlékszem ez a miniszterelnök egy szokásos pénteki rádiós nyilatkozatában szó szerint hangzott el. Aki nem fogadja el a felajánlott vakcinát, akkor az megy a sor végére. (Ezt megelőző nyilatkozatában szólt az oltóanyag választási lehetőségről.)

"A többség 1-2 hét várokozással hozzájutott..." ez akkor nem volt igaz. Vagy én nem a többség része voltam. Annak idején 1-2 hónapig vártam a Pfizer-ra,. A háziorvosom nem is kecsegtetett akkoriban azzal, hogy a közeljövőben megkaphatom a Pfizer-t. Azt mondta, hogy még csak a 70-80 éveseket oltják Pfizer-rel. Így végül beleegyeztem és beoltattam magam Sinofarm-mal. Csak megjegyzésként velem együtt Sinofarm-mal oltakozók 70-80 évesek voltak. (A gyártó szerint 60 év felett nem javasolt a Sinofarm.) Persze, ha akkor nem volt elég oltóanyag akkor ez indokolt lehetett.
Februárban annyira nem volt még oltóanyag, hogy Németországban az eü személyzet tagjaira is csak késő tavasszal került sor. Ennél korábban szinte csak a covid osztályon dolgozók kaphatták meg az oltást.
 
Kedves Latimeria,

A hozzászólásom 2021.02.22.-én volt, így nyilván az akkori Covid helyzetről és intézkedésekről szólt. A "februárban sem a sorvégére került..." megjegyzésre visszatérve, úgy emlékszem ez a miniszterelnök egy szokásos pénteki rádiós nyilatkozatában szó szerint hangzott el. Aki nem fogadja el a felajánlott vakcinát, akkor az megy a sor végére. (Ezt megelőző nyilatkozatában szólt az oltóanyag választási lehetőségről.)

"A többség 1-2 hét várokozással hozzájutott..." ez akkor nem volt igaz. Vagy én nem a többség része voltam. Annak idején 1-2 hónapig vártam a Pfizer-ra,. A háziorvosom nem is kecsegtetett akkoriban azzal, hogy a közeljövőben megkaphatom a Pfizer-t. Azt mondta, hogy még csak a 70-80 éveseket oltják Pfizer-rel. Így végül beleegyeztem és beoltattam magam Sinofarm-mal. Csak megjegyzésként velem együtt Sinofarm-mal oltakozók 70-80 évesek voltak. (A gyártó szerint 60 év felett nem javasolt a Sinofarm.) Persze, ha akkor nem volt elég oltóanyag akkor ez indokolt lehetett.
Akkor te nagyon szerencsétlenül jártál. Ha nem is pfizerhez vagy modernához de szputnyikhoz és astrához hozzá lehetett jutni pár hét várakozással, ha valaki nem kért kínai oltást. Sajnálom, hogy számodra így alakult.
 
Felelotlenseg,amit Orban csinalt az Eu biztositott eleg olto anyagot. Nem csak te hanem a media ,szakemberek sokasaga mondta nem jo az idoseknek a kinai oltas. Maguk a kinaiak is lemondtak nem teszteltek az oltasukat 60 ev felett.
Erre Orban mit csinalt beoltattta az idoseket kinai oltassal.
Hibat hibara halmoztak rossz jarvany kezelessel. A sok tomegrendezvennyel amit le kellett volna mondani, de minimum oltasi igazolast es a maszkviselest kotelelzove tenni.Ilyen mennyisegu halal eset csak az o hibajuk az az ORbanne mert mindennert o a hibas, mert o dont szakemberek helyet is. A titkositas , a hirzarlat az emberek nem tajekoztatasa is csak fokozta a oltas elleneseget mert hogy is lehet cafolni ha nem lehet feheren feketen a valosagot bemutatni.
Tudod mi a szörnyű, hogy aki tájékozatlanul megy az oltópontra és nincs határozott elképzelése milyen oltást akar és miért annak van ahol most is beadják akár harmadik oltásként a kínait, akkor is ha idős ember. Gulyás Gergely is megmondta, hogy aki kínait kér az azt kap. És van aki laikusként bedől a kormány propagandának és az életével fizet érte. Sajnos sokszor az is azt kap aki nem mást kér. Nemrég hangzott el szintén Gulyás szájából, hogy az omikronra sokkal jobb lehet a kínai vakcina. 1. ezt ő mint nem szakember honnan tudja? Nincs rá bizonyíték, még alig tudnak valamit az új variánsról. 2. hogy veszi a bátorságot ilyen kijelentéshez mikor már beigazolódott, hogy ez az oltás időseknek nem hatékony és még fitalaoknál sem erdményez olyan magas ellenanyag szintet mint a többi vakcina típus? 3. ha olvasott volna egy kis járványtörténetet meg valamit a vakcina kutatásról akkor tudhatná, hogy az elölt vírust tartalmazó oltások sosem voltak olyan hatékonyak más betegségek esetén sem. Ennek az embernek börtönben lenne a helye azért amihez adja az arcát. Orbánnak meg már a hold sötét oldalán ahány ember életébe került a fantasztikus járványkezelése.
 
Tudod mi a szörnyű, hogy aki tájékozatlanul megy az oltópontra és nincs határozott elképzelése milyen oltást akar és miért annak van ahol most is beadják akár harmadik oltásként a kínait, akkor is ha idős ember. Gulyás Gergely is megmondta, hogy aki kínait kér az azt kap. És van aki laikusként bedől a kormány propagandának és az életével fizet érte. Sajnos sokszor az is azt kap aki nem mást kér. Nemrég hangzott el szintén Gulyás szájából, hogy az omikronra sokkal jobb lehet a kínai vakcina. 1. ezt ő mint nem szakember honnan tudja? Nincs rá bizonyíték, még alig tudnak valamit az új variánsról. 2. hogy veszi a bátorságot ilyen kijelentéshez mikor már beigazolódott, hogy ez az oltás időseknek nem hatékony és még fitalaoknál sem erdményez olyan magas ellenanyag szintet mint a többi vakcina típus? 3. ha olvasott volna egy kis járványtörténetet meg valamit a vakcina kutatásról akkor tudhatná, hogy az elölt vírust tartalmazó oltások sosem voltak olyan hatékonyak más betegségek esetén sem. Ennek az embernek börtönben lenne a helye azért amihez adja az arcát. Orbánnak meg már a hold sötét oldalán ahány ember életébe került a fantasztikus járványkezelése.
Nagyon jól beszélsz!
Már mint a kurmány tevékenységéről.


;--------------------
"Tudod mi a szörnyű, hogy aki tájékozatlanul megy az oltópontra és nincs határozott elképzelése milyen oltást akar és miért annak van ahol most is beadják akár harmadik oltásként a kínait, akkor is ha idős ember. Gulyás Gergely is megmondta, hogy aki kínait kér az azt kap."
;--------------------

- A barátom kérdeztette meg velem, 2 Sinopharm után kaphat-e harmadikat. Az oltó orvos kérdésemre válaszolta, minden további nélkül!
(12.09-én voltam 3.-ik oltáson, Pfizer. ott kérdeztem rá.)
Most ez akkor kurmány elvárás (esetleg már nincs hová adományozni, lejár a felhasználhatósági ideje), avagy orvosilag is megalapozott?

- Határozott elképzelés ide vagy oda, idén februárban önvédelemből (60 felett, krónikus betegségekkel megverve) felvettem a Sinopharm oltóanyagát.
02.25-én telefonon hívott a háziorvosom asszisztense, én persze akkor trónoltam, 5-10 perc múlva visszahívtam ám addigra már másik személyt jegyeztek elő a másnapi Pfizer vakcinára, és közölte 2 adag volt még amikor hívott de én nem vettem fel, így mást keresett meg. Hozzáteszem abszolút jogosan, korrekten járt el!
Ezek után már csak a Sinopharm volt a rendelő készletében és az első mondatom szerint jártam el.

Pfizer avagy egyéb "nyugati vakcina" reménytelen hetekig, hónapokig.
Itt ML34567 hozzászólásait csak megerősíteni tudom. (igaz kéretlenül, remélem nem haragszik meg ezért!)
(Én megyeszékhelyen lakom, nívós eü. intézményekkel teli. Mit gondoltok mikor kaphattak oltás a kistelepüléseken élő rokonaim? Ne találgassatok, 3 hónappal utánam, azaz 2021.05.-06-ik hónapban, természetesen szinte csak Sinopharm illetve Szputnyik, (a fityeszes helyi elitnek persze jutott megbízhatóbb, elfogadott.)
(És ugye ezt nem tudom bizonyítani sem, mert az a sok személyes etc. adat védelme rám vonatkozik, a gazságügyi miniszterre nem.)

Végül is csecsemő korom óta ilyen technológiával készült oltásokat kaptam, miért idegenkedtem volna tőle?
Az a későbbi idők zenéje, hogy védettség nuku (ezért kértem a harmadikat).
És itt is kérdeznem kell, kapok 2.-ik adagot a Pfizer-ből, avagy az 60 fölött már luxus?
(Azt mondták nem kell!, én úgy olvastam abból is kettő kell)


Miért is olyan nehéz eligazodni felsőfokú diplomával a kérdéskörben?
Megadom a választ! NINCS NYÍLT, ŐSZINTE, PARTNERI KOMMUNIKÁCIÓ!
ALATTVALÓK VAGYUNK CSAK! Erre mondom neki: ANYÁD!
Szinte mindenhol a kurmány álláspontját ismertetik, ezért már nem hallgatom és nézem az ún. "közmédia" adásait!
Szláviktól már borsódzik a hátam, ennyi halottat nem lehet CSAK az oltás hiányára visszavezetni!

NEM VAGYOK SEM VÍRUS, SEM OLTÁSTAGADÓ!

(Én is az oltást preferálom, de nem lenne szabad elfelejteni a maszkhasználat, fertőtlenítés, távolságtartás-t sem.)

Az ország attól nem áll le, ha maszkban dolgoznak, vásárolnak, netalán még kézfertőtlenítést is megejtenek időnként, nem beszélve a ne lihegjenek már az ember nyakába egy pénztár előtt sorban állva effektusokról.
Nem egyforma a stressztűrő képességünk ez vitathatatlan, de ha műveltebb lenne ez a nép, jobban megértenék, elfogadnák az ilyen jellegű korlátozásokat is.
DE INNENTŐL KEZDVE (vagy eddig is) EZ SZEMÉT POLITIKA!!!

Végezetül, ha lehet, délelőtt ezeket olvasgattam, talán Nektek is hasznos lesz a tartalom.



Tiszteletem mindenkinek!
Oltakozzatok, és sokasodjatok!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,686
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére