Orbánnak tizenegy éve először van oka aggodalomra

Mind nemzetközi, mind hazai téren szorult helyzetbe került Orbán Viktor a Frankfurter Rundschau szerint. A miniszterelnök helyzetét rontják az abszolót többség melletti drámai járványügyi adatok, az ellenzék egységes fellépése, valamint elszigetelődése az Európai Unióban. A lap szerint Orbán számára megkezdődött a politikai végjáték.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szorult helyzetbe került a szörnyűséges koronavírus-mérleg, a megerősödött ellenzék és az Európai Unión belüli elszigeteltség miatt – állítja a Frankfurter Rundschau című, jobbára szociáldemokrata szellemiségű német lap. Felhívja a figyelmet arra, hogy az egymillió lakosonkénti 2960 COVID-halottal Magyarország a világ legrosszabb mérőszámát mutatja: lakosságarányosan közel tizenhétszer annyian vesztették itt életüket, mint a járvány által különösen súlyosan érintett Indiában, ahol egymillió lakosonként 178 a halottak száma.

Ezt a tényt a frankfurti lap szerint semmilyen médiapolitikával nem lehet elfedni. Gyenge munkabizonyítvány ez egy olyan miniszterelnök esetében, aki tizenegy éve abszolút többséggel kormányoz – azt, hogy kétharmaddal, nem is említi a Rundschau. Utal viszont arra, hogy a Fidesz mostani, még mindig jónak mondható 48 százalékos népszerűségét azzal kell összevetni, hogy a járvány előtt a jobboldali nemzeti kormánypárt időnként 56 százalékon is állt.

Az elemző cikk szerint az ellenzék újszerű felállása ennél is drámaibb fejlemény Orbánra nézve. A kormányfő eddig vakon bízhatott abban, hogy a szociáldemokraták, a zöldek, a liberálisok, a polgáriak és a szélsőjobboldaliak szétmarcangolják egymást. Most azonban Orbán ellenfelei félretettek minden viszályt, és olyan választási szövetséget kovácsoltak ki, amely a felmérések szerint azonos súlyú a Fidesszel. A Frankfurter Rundschau úgy látja, hogy az ellenzéknek csak egyetlen közös programpontja van: az Orbán-rendszer leküzdése.

A német lap kitér Török Gábor politológus azon megállapítására, hogy Orbánnak tizenegy év óta most először van oka az aggodalomra, meg tudja-e tartani hatalmát. És – folytatódik a cikk – ez nem csak a világjárványnak tudható be: ennél nagyobbak Orbán gondjai az EU-val. Márciusban a Fidesz kénytelen volt távozni az Európai Néppártból, Orbánt kitaszították abból a keresztény-konzervatív pártcsaládból, ahová a CDU/CSU is tartozik. Ezzel Helmut Kohl egykori politikai nevelt gyermeke elvesztette a leghatalmasabb EU-tagállam támogatását.

A lap szerint Orbán kormányzásának a mérlege olyan, mint egy autoriter kézikönyv. Kormányzati ellenőrzés alá helyezte a médiát, megtámadta az igazságszolgáltatás függetlenségét, kiüresítette a tudomány szabadságát. A 2015-ös menekültválság óta a keresztény Nyugat védelmezőjeként állítja be magát, és az EU jogának megkerülésével csaknem a teljes eltörlésig megszigorította a menedékjog szabályait.

A Fidesz búcsút intett a kereszténydemokrata értékeknek – idézi a Fankfurter Rundschau Markus Södernek, a bajor CSU vezetőjének a megállapítását, és hozzáteszi: ma már egyáltalán nem olyan nagy a félelem attól, hogy – miként azt a magyar politikus meghirdette – „új jobboldalt” hoznak létre az EU-n belül. Orbán messzemenően elszigetelődött Európában. A Brexittel távoztak a szigetország EU-szkeptikusai. Olaszországban a szélsőjobbos Matteo Salvini vesztett a befolyásából. És – teszi hozzá a lap – Orbánnak a lengyel kormánypárttal való szövetségén is repedések mutatkoznak. Tavaly ugyan még együtt próbálták – sikertelenül – elhárítani a jogállamisági szabályok uniós megszigorítását, azt, hogy aki nem tartja magát a demokratikus értékekhez, annak pénzmegvonással kell számolnia. Mindketten az Európai Bírósághoz fordultak ebben az ügyben, de azóta egyre inkább elidegenedik egymástól Magyarország és Lengyelország. Ennek pedig elsősorban Orbán és a Varsóban agresszornak tekintett Putyin egymáshoz való közelsége az oka. Budapesten tovább erőltetik a paksi atomerőmű orosz bővítését, a járvány alatt pedig a magyar kormány nem várta be az EU jóváhagyását, és nagy mennyiségben vásárolt Szputnyik orosz oltóanyagot.

Orbán egyúttal Kínához is közeledni próbál – folytatódik a Rundschau cikke. Ott is vásárolt vakcinát, legújabban pedig kínai elitegyetem budapesti létrehozását készíti elő. Ráadásul Budapest vétót emelt egy Kínát bíráló uniós határozattervezettel szemben.

A Frankfurter Rundschau összegző megállapítása: sok jel utal arra, hogy a futballrajongó Orbán számára megkezdődött a politikai végjáték. Közel ötvennyolc évével ugyan még sok energiát sugároz magából, de már régen nem az a fiatal miniszterelnök. A jövő – írja a frankfurti lap – a jelek szerint már másoké. Ott van például a negyven éves Annalena Baerbock, a német zöldek sztárja, akinek a pártja az Európai Parlamentben Orbán kurzusának a legkeményebb ellenfele. A végén olyan konfrontáció is előállhat, amelyben akár a Hungexit, Magyarországnak az EU-ból való távozása sem zárható ki – vélekedik az elemzés szerzője, Ulrich Kögel.

Magyarország nélkül is elítéli Kína Hongkonggal szembeni magatartását

A cikkismertetésben említettem az EU Kínával szembeni állásfoglalásának a magyar megvétózását. A szóban forgó tervezet a Hongkongra vonatkozó pekingi előírásokkal, a város demokratikus berendezkedésének a veszélyeztetettségével kapcsolatos. Nos, e témában az EUObserver című brüsszeli hírportál arról adott hírt, hogy Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kijelentette: hamarosan mindenképpen közzéteszik az állásfoglalást, akár csatlakozik hozzá Budapest, akár nem. Ha nem jutunk egységes álláspontra, akkor legfeljebb úgy tesszük közzé, hogy az nem tükrözi az egyöntetűséget. De még egy hétig tovább dolgozunk a magyar kifogásokon – idézte Borrellt az EUObserver.

Kárpáti János


ujsag.jpg
 
Megette a fene azt az országot, ahol azt hiszik a választók, hogy ők csak nézőközönség, és elég tapsolni vagy fújolni.

Személyes felelősség, hogy ezért az országért tenni kell, s nem várni, hogy valaki mozgósítson.
Pedig így van nézünk , tapsolunk és pfujolunk.
Hisz a döntések hátteréről nem tudunk azért vannak a képviselők ők hozzáférnek plusz infókhoz is.
Mi ˝csak˝végrehajtjuk illetve élvezzük a kormányzás eredményét.
Nincs itt semmiféle személyes felelősség.
Max annyi hogy betartod a kötelességedet és használod a jogaidat. Ennyi.
 
Megette a fene azt az országot, ahol azt hiszik a választók, hogy ők csak nézőközönség, és elég tapsolni vagy fújolni.

Személyes felelősség, hogy ezért az országért tenni kell, s nem várni, hogy valaki mozgósítson.
Mindenkinek vannak jogai, csak sokan a köteleségüket elfelejtik. Nem egy diákom volt és gondolom lesz, aki fennen hangoztatta a jogait (kedvencem, hogy nem hagyok neki időt készülni a dogára, mert csak 3 héttel korábban jeleztem, hogy doga lesz :D), de a kötelesgégtudat az nem buzog annyira.
 
Elveszel a részletekben!
Az egyetlen lényeges kérdés mindig az, hogy KI ALAKÍT KORMÁNYT?

Ilyen körülmények között ez túl általános - az ördög bizony a részletekben van.

Vagy nem számít ott Németországban, hogy egyenlő lehetőségeket kapjanak a választáson indulók, hogy az ott élő állampolgárok megismerhessék mindenki véleményét?

Ott is felvásárolják a köztéri hirdetőfelületeket, hogy csak azt lehessen rá kitenni, amit ők jónak látnak?

Ott sincs más vélemény a televíziókban, csak, amit a kormány fogalmaz meg?

Ott is elveszik a pártok támogatását, miközben a kormányzó pártok állami pénzen reklámoznak minden médiában?

Ott is összeomlik a választás napján az internetes felület?

Ott sem foglalkoznak a bejelentett választási törvénynek ellentmondó cselekményekkel?

Ott is leváltották a bírókat és kormánypárti potentátok kezébe adták az ítélkezést?

Ott is meghekkeli a számadatokat a kormánypárt, vagy ha nem tudja, egyszerűen nem adja ki azokat?

Ott is becsapják az embereket, hogy elérjék a céljukat? (Lásd például a magánnyugdíjpénztári kilépések kierőszakolása jogszabgállyal alátámasztott fenyegetéssel - amit persze egy év múlva visszavontak, csak addigra kilépett ijedtében a többség.)

S mindezért vagy mindennek ellenére a 2018-as választáson, ugyan szétdarabolódva, de többen akarták leváltani Orbánt.

Most egységes fellépés lesz a választók akaratából - mert milliók gondolják úgy, hogy Orbánnak az egész pereputtyával mennie kell.
 
Most egységes fellépés lesz a választók akaratából -
így legyen!
Már 4 évvel ezelőtt is adott volt a lehetőség, de az egyéni érdekek felülkerekedtek.
De én tartok attól, amit Melitta is írt, ahogy a DK szimpatizánsok nem szavaznak egy jobbikosra/momentumosra/stb-re, úgy egy jobbik/momentum/stb szimpatizánstól sem elvárható, hogy Dobrevet támogatja.
 
így legyen!
Már 4 évvel ezelőtt is adott volt a lehetőség, de az egyéni érdekek felülkerekedtek.
De én tartok attól, amit Melitta is írt, ahogy a DK szimpatizánsok nem szavaznak egy jobbikosra/momentumosra/stb-re, úgy egy jobbik/momentum/stb szimpatizánstól sem elvárható, hogy Dobrevet támogatja.
Ráadásul ott lesznek a fidesz pénzelte kis pártok akik azt híresztelik magukról hogy függetlenek azok is elvesznek szavazókat az ellenzéktől de, csak az ellenzéktől. Mert a fidesz még egységes.(mi hazánk)
 
Pedig így van nézünk , tapsolunk és pfujolunk.
Hisz a döntések hátteréről nem tudunk azért vannak a képviselők ők hozzáférnek plusz infókhoz is.
Mi ˝csak˝végrehajtjuk illetve élvezzük a kormányzás eredményét.
Nincs itt semmiféle személyes felelősség.
Max annyi hogy betartod a kötelességedet és használod a jogaidat. Ennyi.
Ebben nem leszünk egy állásponton.

Mindig is szerettem az országot, ahol élek, s ha úgy érzem, nem jó, ami történik, változtatok rajta.
Ezért nem bírom, amikor a szocializmusra fogják az emberek ..., mondjuk közönyösségét a saját szűkebb, tágabb környezetükkel szemben,

A felelősség valós.
Mindenen lehet változtatni, s ami rossz, azon kell is.
Ez alap.

Orbánék szétlopják az országot és most már el is adósítják - mindezt kétes (Paks II.), illetve rossz ügyek miatt (egyetem a kínaiaknak 540 millárdos magyar adófizetői pénzért, magyar állami ingatlanok átadásával).

Ez ellen tenni kell, nem várni, hogy valaki mozgósítson.
Miért élsz, ha csak túl akarod élni a hétköznapokat?
Ha nem érzed, hogy része vagy az egésznek, s meg kell tenned érte mindent, ami jó, s mindent az ellen, ami rossz?

Én nem döngetem a mellem, hogy hű, de nagy magyar vagyok, de minimum, hogy ha kifosztja valaki az országomat, ha eladja külföldieknek, az ellen menjek felhívás nélkül is.
 
így legyen!
Már 4 évvel ezelőtt is adott volt a lehetőség, de az egyéni érdekek felülkerekedtek.
De én tartok attól, amit Melitta is írt, ahogy a DK szimpatizánsok nem szavaznak egy jobbikosra/momentumosra/stb-re, úgy egy jobbik/momentum/stb szimpatizánstól sem elvárható, hogy Dobrevet támogatja.
Nem kell tartani ettől - Orbán a fő ellenség.
A jobbikos is látja, a momentumos is, és maguk a szavazók erőszakolták meg a pártokat, hogy kapják össze magukat, álljanak össze, mert mi hiába megyünk szavazni, ha az ennyi felé oszlik.

1620990727874.png


Ezért az "összefogás" a pártok között, s nem azért, mert ők mindenben egyetértenek.
De az alapokban egyformán gondolkodnak, s ez az ország jogrendjének visszaállítása, mert nem azért születtünk, hogy Orbánt és a sleppjét kiszolgáljuk.
Ezen változtatni kell!
1620993143615.png
 
Utoljára módosítva:
NEm akarok senkit meggyozni foleg nem hitkerdesben. A szamok azok magukert beszelnek.
Ugy az elhunytak, ugy a 5000 egeszsegugyis tavozasa ugy a draga kinai vakcina, vagy lelegezteto gep stb.
Gyurcsany biztos elfogadta volna az Eu segitseget , de hiaba hivatkoznak ra , nem indul Orban ellen a valasztasokon igy csak folytatjak a karaktergyilkolaszasat mar aki ezt beveszi hisz tobb mint 10 eve Orban vezeti az orszagot.
Hűha valaki kritika nélkül is Gyurcsányt kívánná, de a világban szétszórt magyarok inkább nem, egy néhány vak kivételtől eltekintve.
 
Ebben nem leszünk egy állásponton.

Mindig is szerettem az országot, ahol élek, s ha úgy érzem, nem jó, ami történik, változtatok rajta.
Ezért nem bírom, amikor a szocializmusra fogják az emberek ..., mondjuk közönyösségét a saját szűkebb, tágabb környezetükkel szemben,

A felelősség valós.
Mindenen lehet változtatni, s ami rossz, azon kell is.
Ez alap.

Orbánék szétlopják az országot és most már el is adósítják - mindezt kétes (Paks II.), illetve rossz ügyek miatt (egyetem a kínaiaknak 540 millárdos magyar adófizetői pénzért, magyar állami ingatlanok átadásával).

Ez ellen tenni kell, nem várni, hogy valaki mozgósítson.
Miért élsz, ha csak túl akarod élni a hétköznapokat?
Ha nem érzed, hogy része vagy az egésznek, s meg kell tenned érte mindent, ami jó, s mindent az ellen, ami rossz?

Én nem döngetem a mellem, hogy hű, de nagy magyar vagyok, de minimum, hogy ha kifosztja valaki az országomat, ha eladja külföldieknek, az ellen menjek felhívás nélkül is.
Az ország még ennyit soha nem haladt előre mint az utóbbi 10 évben. Az összes iskola, óvoda, kórház, templom, sok múzeum és értékes épület köztük várak és hisztórikus kastélyok teljes felújításon estek át. Sok- sok községben mentő állomások létesültek, az egész mentőkocsi állományt lecserélték Mercédeszekre. A munkanélküliséget visszaszorították rendesen, a fizukat főleg a doktorok és ápolókét felemelték. Neme sorolnám tovább, de aki nem hiszi jöjjön és nézze meg! A sok lopás mellett még ilyenekre is jut pénz a maradékból, szerintem még többet kellene lopni.
 
Hűha valaki kritika nélkül is Gyurcsányt kívánná, de a világban szétszórt magyarok inkább nem, egy néhány vak kivételtől eltekintve.
Nem indul a valasztasokon GYurcsany ergo se lato se vak hivo meg ha akarna se tud ra szavazni. Ezert is es meg sok ok miatt talalom(juk) ertelmetlenek a karaktergyilkolaszast./Ervelni kellene nem karaktergyilkolaszni/ A masik nem kivansag musor ki mit kivan hanem a szavazas fogja eldonteni kit akar a nep azok kozul aki elindul a valasztasokon.
 
Az ország még ennyit soha nem haladt előre mint az utóbbi 10 évben. Az összes iskola, óvoda, kórház, templom, sok múzeum és értékes épület köztük várak és hisztórikus kastélyok teljes felújításon estek át. Sok- sok községben mentő állomások létesültek, az egész mentőkocsi állományt lecserélték Mercédeszekre. A munkanélküliséget visszaszorították rendesen, a fizukat főleg a doktorok és ápolókét felemelték. Neme sorolnám tovább, de aki nem hiszi jöjjön és nézze meg! A sok lopás mellett még ilyenekre is jut pénz a maradékból, szerintem még többet kellene lopni.
Írnám hogy nincs igazad de, ezt látom én is.
Megnőtt a házasodási kedv is hisz így kapnak hitelt.
A városban ahol élek már azok a házak is elkeltek amik szinte csak romok.
Hogy ennek lesz-e rossz vége,?
Én inkább optimistán közelítek a dolgokhoz csak így tovább (hogy a jelenlegi vagy másik kormánnyal az nem annyira fontos)
 
Az ország még ennyit soha nem haladt előre mint az utóbbi 10 évben. Az összes iskola, óvoda, kórház, templom, sok múzeum és értékes épület köztük várak és hisztórikus kastélyok teljes felújításon estek át. Sok- sok községben mentő állomások létesültek, az egész mentőkocsi állományt lecserélték Mercédeszekre. A munkanélküliséget visszaszorították rendesen, a fizukat főleg a doktorok és ápolókét felemelték. Neme sorolnám tovább, de aki nem hiszi jöjjön és nézze meg! A sok lopás mellett még ilyenekre is jut pénz a maradékból, szerintem még többet kellene lopni.
Ennek a jo iranyu valtozasnak szivbol orulok. Ami viszont ebben a nagy joletben arra biztos nem gondoltal hogy a szep kastelyok es epuletek atvandoroltak Tiborcka es Meszaros es a tobi haver rokon tulajdonaba. Csak nem vesznek at romos vacak kastelyokat.
VAnnak rendbe hozott felujitott korhazak ami remek csak eppen se szemelyzet se fentartashoz penz nincs elgendo azaz erre nem jut.
Kihagytad a stadionokat a lelatokat a semmibe vezeto bicigli utakat a kisvasut stb fejleszteseit epiteseit.
Kozben lett 3 millio letminimum koruli elo polgar, az Eus atlag minimal bert eppen most vetozta meg a fonok.
HA olyan sok a fizu a doktoroknak miert kellett olyan szerzodest alairniuk hogy meg fel se mondhatnak? el is ment 5000 fo az egeszsegugybol pont a pandemia idejen. Hu de okos huzas volt...vajon hanyan haltak meg emiatt?
HAtalmas penz jott az Eubol , nyilvan mindent nem lehetet lenyulni csak jol megcsapolni az osszegeket. Evtized alatt minden orszag fejlodik(ott) az Eu ban is.
Rachel is a sajat laban all meg a tieden es a tobbi magyaren. /Az a lanya aki a teli pelenkat az ut mellett eldobja. /
Hogy meg tobbet kellene lopni, megnyugtatlak kivansagod hamarosan valora valik a kinai vasuttal a kinai egyetemmel es a paks 2 vel. MAr le se hajolnak rongyos millakert ,mar csak milliardokba beszelnek. Te meg remelem vastapssal orulsz es fizeted az adodat mert jo helyre megy szegeny Orban familianak ami olyan mint a feneketlen kut. Hisz olyan szegenyek mint a tamplom egere ezert is stafiroza ki az egyhazat milliardokkal.
 
Ennek a jo iranyu valtozasnak szivbol orulok. Ami viszont ebben a nagy joletben arra biztos nem gondoltal hogy a szep kastelyok es epuletek atvandoroltak Tiborcka es Meszaros es a tobi haver rokon tulajdonaba. Csak nem vesznek at romos vacak kastelyokat.
VAnnak rendbe hozott felujitott korhazak ami remek csak eppen se szemelyzet se fentartashoz penz nincs elgendo azaz erre nem jut.
Kihagytad a stadionokat a lelatokat a semmibe vezeto bicigli utakat a kisvasut stb fejleszteseit epiteseit.
Kozben lett 3 millio letminimum koruli elo polgar, az Eus atlag minimal bert eppen most vetozta meg a fonok.
HA olyan sok a fizu a doktoroknak miert kellett olyan szerzodest alairniuk hogy meg fel se mondhatnak? el is ment 5000 fo az egeszsegugybol pont a pandemia idejen. Hu de okos huzas volt...vajon hanyan haltak meg emiatt?
HAtalmas penz jott az Eubol , nyilvan mindent nem lehetet lenyulni csak jol megcsapolni az osszegeket. Evtized alatt minden orszag fejlodik(ott) az Eu ban is.
Rachel is a sajat laban all meg a tieden es a tobbi magyaren. /Az a lanya aki a teli pelenkat az ut mellett eldobja. /
Hogy meg tobbet kellene lopni, megnyugtatlak kivansagod hamarosan valora valik a kinai vasuttal a kinai egyetemmel es a paks 2 vel. MAr le se hajolnak rongyos millakert ,mar csak milliardokba beszelnek. Te meg remelem vastapssal orulsz es fizeted az adodat mert jo helyre megy szegeny Orban familianak ami olyan mint a feneketlen kut. Hisz olyan szegenyek mint a tamplom egere ezert is stafiroza ki az egyhazat milliardokkal.
Ez így van.
De, ez nem sok embert háborít fel annyira hogy az ellenzékre szavazzon.
Mert azt látják hogy jól megy az országnak míg 20 éve válság volt .
Az emberek szerintem nem érzik hogy most bármi veszélyeztetné őket.
Jól élnek.
 
Az a valsag vilagvalsag volt, es most a joletbe tobb az allamadossag mint ano. Az Eu a csucson tudom a vak hit az mindent legyoz, de csak latjak ok is ezt.
 
Az a valsag vilagvalsag volt, es most a joletbe tobb az allamadossag mint ano. Az Eu a csucson tudom a vak hit az mindent legyoz, de csak latjak ok is ezt.
De, kit érdekel az államadósság?
Az emberek a családjuknak élnek és a barátaiknak. Nem kedvelik a kormányt de, semmit sem tudnak az ellenzékről. Kivéve azokat akik aktívak a politikai életben. De, ezek kevesen lesznek a kormány ellen.
 
Ez így van.
De, ez nem sok embert háborít fel annyira hogy az ellenzékre szavazzon.
Mert azt látják hogy jól megy az országnak míg 20 éve válság volt .
Az emberek szerintem nem érzik hogy most bármi veszélyeztetné őket.
Jól élnek.

Mindig ezt írod, de vajon tudtok-e számolni?

Mert úgy fest, nem.
Vagy homok a fejbe, s akarjátok hinni, hogy "nem sok embert háborít fel".

Meglátjuk!

Egy biztos, az ellenzék egységes, s mögöttük több millió ember.
Szintén egységesen, változást, lopkovicék nélküli országot akarva!
Nagyon határozottan, nagyon eltökélten.
 
Mindig ezt írod, de vajon tudtok-e számolni?

Mert úgy fest, nem.
Vagy homok a fejbe, s akarjátok hinni, hogy "nem sok embert háborít fel".

Meglátjuk!

Egy biztos, az ellenzék egységes, s mögöttük több millió ember.
Szintén egységesen, változást, lopkovicék nélküli országot akarva!
Nagyon határozottan, nagyon eltökélten.
Legyen. Nekem nem oszt nem szoroz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,710
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére