2020-as olimpia 2021-ben

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismét felröppent a hír hogy talán ismét elhalasszák a 2020-as Olimpiát.
Ami eddig biztosnak tűnik hogy nézők NEM lesznek. Sajnos eddig csak botrányok uralják az olimpiai híreket.
Nem, nem, szó sem lehet róla, ez csak egy politikai blöff
– mondta az Indexnek Tokióból Schmitt Pál,
Egy zeneszerző kilépett abból a csapatból, amely a tokiói olimpia megnyitóünnepségén dolgozik, miután kiderült, hogy az iskolában zaklatta fogyatékossággal élő osztálytársait – írja a BBC.
A hétvége egyik fő sporthíre volt, hogy a kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis Covid–19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja. A sportoló a Blikknek az olimpiai álmai összezúzásáról és a kényszerhelyzetbe hozataláról beszélt.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Schmid Julia visszalép az olimpiától a kötelezően előírt Covid-oltás miatt. Arról, hogy mi volt a pontos ok, Schmid a Blikknek beszélt, a kérdésre pedig, hogy oltásellenes, nemmel válaszolt: „Egy bécsi klinikán dolgozom állatorvosként, tisztában vagyok vele, mennyire fontos a vakcina.”
Elmondta, hogy viszonylag későn szerezte meg a kvótát, sok versenyen vett részt, és amikor már lett volna lehetősége oltatni, migrénes fejfájása volt, hányt és ágyhoz volt kötve.

Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tette kötelezővé a vakcina beadását, és ekkor még a MOB-nál sem volt szó erről, július elején nyugodtan utaztam el Japánba edzőtáborozni. A terv az volt, hogy a tokiói játékok után beoltatom magam” – mondta Schmid, csak aztán július 9-én, két héttel a megnyitó előtt a MOB kötelezővé tette a vakcinát.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
A Haász SZUE szegedi nyíltvízi úszója, Olasz Anna idei versenyein már jelezte: nagyszerű formának örvend, ez pedig kellő önbizalmat ad neki a közelgő tokiói olimpiára.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
A lengyelek eredetileg 23 úszót neveztek, de 17 fősre csökkent a sportági küldöttségük, miután az utolsó pillanatban kiderült, hogy hatan nem feleltek meg a vizes sportokat tömörítő szövetség, a FINA kvalifikációs szabályainak.
Képzelje el mindenki, hogy öt évet áldoz az életéből azért, hogy rajthoz állhasson a világ legnagyobb sporteseményén. Aztán a végén jön a csalódás.”
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Megtalálták az ugandai olimpiai csapattal Japánba érkezett súlyemelőt, aki pénteken tűnt el – adta hírül az MTI.
A sportolóra Jokkajcsi városában, edzőtáborától 170 kilométerre bukkantak rá a hatóságok, és egyelőre a rendőrségi kihallgatása zajlik. A szervezők szerint még nincs döntés a súlyemelő sorsa felől.


A 20 éves Julius Ssekitoleko szállodai szobájában hagyott írásos üzenetében annyit közölt: nem akar hazatérni, és a szigetországban kíván letelepedni.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Úti tapasztalatok...(sajna nem az enyémek)
A Tokióba vezető, dohai átszállással megspékelt, 20 órásra nyúló repülőút végén enerváltan vettük tudomásul, hogy még tovább nyúlik a kaland, ugyanis a gépről való leszállásnál a nem az olimpiára érkezők élveztek prioritást. Ha már eddig kibírtuk, gondoltuk, ezt már fél lábon is. De ami ezután következett, arra nem voltunk felkészülve.
  1. Keresztülvezettek mindenkit a Narita Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján, és jött az első ellenőrzés, ez még csak egy általános (útlevél, papírok).
  2. Ezután a japán kormány által fejlesztett applikációt – ami mellé a szervezőbizottság fejlesztett még kettőt, biztos, ami biztos – kellett bemutatni néhány méterrel arrébb, valamint a beutazáshoz szükséges papírokat.
  3. Akinek az applikáció nem működött – ahogy nekünk sem –, azokat egy kis szobába vezették, és nagyjából egy órát kellett várniuk, hogy kapjanak egy pecsétet egy papírra. Itt az volt az érzésünk, hogy nem csak mi veszítettük el a fonalat, de a helyiek is.
  4. Ezután Covid-teszt (nyálmintás) következett,
  5. majd az applikáció újbóli bemutatása,
  6. majd a papíroké (esetünkben duplán).
  7. Ha minden rendben volt, egy váróterembe irányítottak, ahol a történtekről akár egy szórakoztató műsort is forgathattak volna. Jó két méterre egymástól sorban leültettek mindenkit, és az útlevélre ragasztott matrica utolsó négy számjegyét olvasták fel – aki hallotta a számát, mehetett tovább, negatív lett a tesztje. Mint egy bingó, akinek találata volt, az nyert – én másodikként hagyhattam el a terepet, pedig a számomat hatodikként olvasták fel. Az önkéntesek eme késői órán – nagyjából éjjel fél kettőt írtunk ekkor – is megőrizték humorukat, és gratuláltak a továbbjutáshoz. De a párharc még nem volt lefutott.
  8. A negatív teszttel újabb papírmunka következett,
  9. majd a hatósági ellenőrzés, ahol ujjlenyomatot is vettek az arckép mellé. Innen már nincs menekvés, gondoltam magamban.
  10. Miután ezeket is abszolváltuk, begyűjthettük az addigra gondosan egymás mellé helyezett bőröndöket a váróból, és a hotel felé vehettük az irányt. Pontosabban a buszpályaudvarra, ahonnan autókkal vittek mindenkit (egyesével) a megadott szállására. A gép landolása és a hotelbe való becsekkolás között több mint 7 (!) óra telt el.
  11. Az olimpiát lényegében egy ötkarikás buborékban rendezik meg, ugyanis a játékokra érkezők az első 14 napban csak a versenyhelyszínek és a szállásuk között mozoghatnak, és csak a szervezőbizottság által biztosított járatokkal. A tokiói tömegközlekedést, taxikat, bérelt autókat nem lehet használni, csak a 15. naptól kezdve. Emellett folyamatosan tesztelik is a résztvevőket, mint megírtuk, kisebb-nagyobb sikerrel. Ráadásul a játékokra fejlesztett applikációban naponta nyomon követik mindenki egészségügyi állapotát is, bár az adatfeltöltés önkéntes.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Zárt kapusok lesznek az olimpiai események.
DE.
De, Ellenben négy nappal ezelőtt, pár prefektúrával odébb 15 000 néző előtt rendezték a japán baseball-liga All-Star meccsét. Ki érti?
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Több szempontból emlékezetes lesz a héten kezdődő tokiói olimpia. Ha pár éve valaki azt mondja nekünk, hogy a 2020-as olimpia elmarad, és a Tokió 2020-at 2021-ben fogják megrendezni a japán lakosság ellenszenvétől övezve, méghozzá üres nézőterek előtt, ahol a sportolók maguk akasztják a nyakukba az elnyert érmeket, biztosan bolondnak néztük volna őt. De azt is megmosolyogtuk volna, ha szentül állítja, hogy a világ mind a 18 ezer olimpikonja kartonágyakon tér majd nyugovóra, és készül a nagy mérettetésre.
Miután lezajlottak a versenysorozatok, a legjobbak a dobogó felé veszik az irányt. Most elmarad a nézők ovációja, a rituális kézfogás sorozat, robotasszisztensek sürgölődnek majd a helyszíneken, a sportolók pedig saját magukat tüntetik ki a kiharcolt éremmel.
Már évek óta gyűjtik Japán-szerte az olimpiára szánt műanyagszemetet. Mostanra 24 és fél tonna műanyaghulladék gyűlt össze, amelyből könnyedén kinyomtatták mind a 98 pódiumot. Ezeket szintén modulárisra tervezték, tetszőleges méretben össze lehet őket állítani, akár szólóméretben, akár komplett focicsapatok számára.
De odáig már igen, hogy az aranyat, ezüstöt és bronzot kidobott elektronikai hulladékokból nyerjék ki. Itt is országos gyűjtést rendeztek már két évvel ezelőtt, pazar eredménnyel: a kezdeményezésre 6,21 millió mobiltelefon és temérdek kis méretű elektronikai kütyü érkezett be, amely összesen majdnem 80 ezer tonnát nyomott, és 32 kilogramm aranyat, 3500 kilogramm ezüstöt és 2200 kilogramm bronzot tartalmazott. Ennyi nemesfém pedig már elegendő lett a következő hetekben kiosztandó 5000 medál elkészítéséhez
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Olimpia, olimpia...lassan már mindenről szól .....
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Tokió 2020 szervezői szerdán megtiltották a közösségi médiát kezelő csapatuknak, hogy olyan képet posztoljanak, amin sportolók térdelve tiltakoznak a rasszizmus ellen, de most visszavonták ezt a döntésüket.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Rengeteg az érdekesség az Olimpiával kapcsolatban ezért csak szemezgetek.

Mikrofon és hangszóró is van a thai olimpikonok okosmaszkjában​

fontos megjegyzés az is, nem állítják, légtisztítós maszkjuk védelmet nyújtana a koronavírus ellen!
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Az europai foci kezd égni az olimpian!
Delelott a Mexiko Francian a Mexikoiak, Most aBrazil németen a Brazilok iskolaztak le az ellefeleiket
Általában nem azok a válogatott csapatok játszanak az olimpián, mint a vb-n vagy az eb-n. A brazilok győzelme borítékolható volt.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Általában nem azok a válogatott csapatok játszanak az olimpián, mint a vb-n vagy az eb-n. A brazilok győzelme borítékolható volt.
Akkor mi is az értelme?
Talán ez?
Magyarországon a kormány 2020. december 8-án jelentette be, hogy az addigi 35 millió forintos bónuszt 50 millióra emeli, ezzel pedig hazánk minden országot figyelembe véve a hatodik a rangsorban.
1626962437804.png
 

eddy56

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor mi is az értelme?
Talán ez?
Magyarországon a kormány 2020. december 8-án jelentette be, hogy az addigi 35 millió forintos bónuszt 50 millióra emeli, ezzel pedig hazánk minden országot figyelembe véve a hatodik a rangsorban.
Csatolás megtekintése 1807627
Gond volt sokaig, hogy az olimpian profik ne jatszanak, aztan ezt talaltak ki, hogy a foci keretekben a 21 éven aluliak kapjanak helyet, pár idősebb játékossal megerősitve
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Gond volt sokaig, hogy az olimpian profik ne jatszanak, aztan ezt talaltak ki, hogy a foci keretekben a 21 éven aluliak kapjanak helyet, pár idősebb játékossal megerősitve
Így egyáltalán miért van olimpia?
Igen az állam eltartja a szórakoztatóinkat.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Tizenkilenc új koronavírusos esetet jelentettek a tokiói olimpia szervezői néhány órával a játékok ünnepélyes megnyitója előtt. A fertőzöttek közül hárman sportolók, egyikük az olimpiai falu lakója.

Július 1-je óta az olimpiára érkezettek közül a hivatalos közlés szerint 106 ember szervezetében mutatták ki a kórokozó jelenlétét.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Olimpiai eszme és a valóság ha találkozik....
Nem vesz részt az olimpián az algériai cselgáncsozó, Feti Nurin, miután kiderült, hogy az izraeli Tohar Butbul lehet az ellenfele a második körben, amennyiben nyer az első meccsén.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Olimpiai eszme és a valóság ha találkozik....
Nem vesz részt az olimpián az algériai cselgáncsozó, Feti Nurin, miután kiderült, hogy az izraeli Tohar Butbul lehet az ellenfele a második körben, amennyiben nyer az első meccsén.
Csak egy sportoló, hol van már az az idő amikor országok léptek vissza az indulástól?
 

Hasonló témák

Oldal tetejére