Hírek Karácsony bejelentette: megvétózza az atlétikai vb-t

A főpolgármester szerint a kormány a Fudan-törvénnyel nem tartotta be ígéretét a Diákvárossal kapcsolatban, ezért a tettek mezejére kell lépni.


„Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk” – mondta Facebook-videójában Karácsony Gergely. A főpolgármester a Diákváros tervezett területén arról beszélt, a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezését, ezért itt az ideje, hogy ez a „gaztett” ne maradjon válasz nélkül. Bejelentette, hogy szeptember elsején a fővárosi közgyűlésnek azt fogja javasolni, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.


A főpolgármester szerint a kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk.


A Demokratikus Koalíciónak már van egy beadványa a fővárosi közgyűlés előtt arról, hogy vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot.


A kínai Fudan Egyetem kampuszát a magyar kormány 400 milliárd forintot jelentő kínai hitelből építené meg, azon a területen, ahol a főváros 10 ezer diáknak szállást biztosító Diákvárost kialakítását tervezte. Karácsony már korábban jelezte, hogy ha nem épül meg a Diákváros, akkor kész lemondani a 2023-as atlétikai vb megrendezéséről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont korábban azt állította, hogy a két építkezés nem zárja ki egymást.

IAAF_logo-.jpg
 
B+, ez most hogy jön ide? 2007-ben (!) - 14 évvel ezelőtt - Clinton előadást tartott Budapesten, ahová 50 üzletember foglalhatott vacsoraasztalt, 3 millióért, SAJÁT KÖLTSÉGÜKÖN... hogy ez miért érte meg nekik, kvára semmi közünk hozzá és különben is kit érdekel.... jó hogy már nem mész vissza a tatárjárásig, hogy miért érte meg nekik idáig elügetni....
Azért azt lássuk be megdolgozik a jutalomcsontért! :D
 
B+, ez most hogy jön ide? 2007-ben (!) - 14 évvel ezelőtt - Clinton előadást tartott Budapesten, ahová 50 üzletember foglalhatott vacsoraasztalt, 3 millióért, SAJÁT KÖLTSÉGÜKÖN... hogy ez miért érte meg nekik, kvára semmi közünk hozzá és különben is kit érdekel.... jó hogy már nem mész vissza a tatárjárásig, hogy miért érte meg nekik idáig elügetni....
ne foglalkozz a kérdéssel, kétbitesnek megoldhatatlan problem
 
Utoljára módosítva:
Ha már Clinton és a volt elnökök. Ez is a korupció egy módja, csak ott nem előre, haenm utánna fizetnek :D Bezzeg keleten elősször fizess és aztán talán kapsz is valamit :D
 
Vagy inkább épüljön-e diákváros, a magyar diákok számára megfizethető kollégiumokkal, könyvtárral, ingyen használható sportlétesítményekkel.... a népszavazás a legoptimálisabb esetben is még egy év, mire kiírható, addigra döbrögi úgy bebetonozza a fudant, hogy nincs az az isten, aki visszacsinálhatná... a telkeket már odavetette a kínai komcsiknak... a háttérben meg röhög a markába....
Kínában kőkemény kapitalizmus van, mégpedig a XIX. század eleji forma, csak az emberek más ruhákban szaladgálnak, más közlekedési eszközökkel parádéznak.
Hogy papíron mit állítanak ... erről csak a Frangepán utcai kínai piac árusa jut eszembe, aki az orrunk alá nyomott egy műbőr kabátot, s erősen állította: "szászábő, szászábő" (fordítom: 100% bőr).
Persze ...
 
persze, a Fudan Hungary Egyetem Alapítvánv egy közérdekű vagyonkezelő alapítvány ... az ilyesmi alapítványoknak a vagyona csak közcélra, oktatási tevékenységre fordítható, jó sok hasonló van.
Mint kb. a gyermekmentő alapítvány.
A befolyt összeg 95%-a a saját fenntartására megy el...
De visszatérve a hasonlatodhoz:
"A szomszedod összeír egy bevásárló listát egy hétvégi bulihoz. Te felajanlod, hogy beszerzed. Meg is veszed a saját pénzeden, leszállítod. Majd ahelyett, hogy a szomszéd kifizetné, megköszönné és meghívna rá családostól, közli, hogy akkor jöhettek el rá, ha belépti díjat fizetsz.."

Szerintem az jobb hasonlat lenne mikor hárommillióba kerül egy pesti vacsora Clintonnal ... vajon miért éri meg?
Nem. Nem jobb példa.
Egy üzletember szempontjai az üzletének függvénye és (cég)magánügy.
Ráadasul, ha már ezt a peldat hoztad, kontrazom 300 milliárddal.
Ennyibe került (vacsora nélkül) Orbán kézfogása Trumppal.
És kéretik nem azzal jönni, hogy a honvédség akarta (a beszerzést). Semmilyen előzménye nem volt ilyen igénynek. Még egy nyamvadt LOR se. (A LOR a Letter of request rövidítése.)
Szép szavak, tervek. De mi valósult meg belőle eddig? És erre a semmire alapoznak?
Kettős pénzügyi diploma? Biztos nagyon hasznos az EU-ban.
Ja nem.
A kinai még nem hivatalos nyelv az EU-ban.
Persze nekik jól jön, mert a kinai Európaban elfogadott végzettseghez jut...
Bár furcsállom, hogy mindket fel MSc-re hivatkozik, holott a pénzügy MBA, de ki vagyok én, hogy értsek is hozzá?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,777
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére