Hírek A lényeg az 1. előválasztásról:

Kire voksolnál a 2. előválasztáson?

  • DOBREV KLÁRA

    Szavazat: 6 50.0%
  • KARÁCSONY GERGELY

    Szavazat: 2 16.7%
  • MÁRKI-ZAY PÉTER

    Szavazat: 6 50.0%

  • Összes szavazó
    12

Jámbor András: Elképesztő kampányba kezdtek a DK arcai


„Egészen elképesztő az a kampány, amibe az első forduló után a DK különböző arcai kezdtek a még állva maradt jelöltekkel szemben, valamiféle antidemokratikus fordulatnak beállítva a lehetséges visszalépéseket és a második forduló intézményét” – írta Facebook-oldalán Jámbor András, a VIII. kerületben győztes ellenzéki jelölt, azután, hogy Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba is nekiment Karácsony Gergelynek.

Jámbor András, a Szikra Mozgalom civil jelöltje, aki MSZP-Párbeszéd támogatással megnyerte az előválasztást a fővárosi VIII.-IX. kerületben, azt írta a Facebookon: újságíróként végigkövette Czeglédy Csaba küzdelmét az ellene irányuló koncepciós perben, tiszteli a küzdelmét, de szerinte most „visszavehetne az arcából”. Főleg, miután Szombathelyen úgy nyert 176 szavazattal, hogy ehhez a Fidesz propagandája segítette hozzá, amikor „őt jelölte ki” az Ördög Ügyvédjének – tette hozzá.
„Egészen elképesztő az a kampány, amibe az első forduló után a DK különböző arcai kezdtek a még állva maradt jelöltekkel szemben, valamiféle antidemokratikus fordulatnak beállítva a lehetséges visszalépéseket és a második forduló intézményét.” – fogalmazott.
Úgy folytatta: egész eddig azt hitte, hogy konszenzus van az ellenzékben arról, hogy a Fidesz választási rendszere, az egyfordulós választás antidemokratikus és elfogadhatatlan intézmény, és közösen akarnak ennél demokratikusabbat. Czeglédy most mégis azt írja: „Karácsony, aki kierőltette a második fordulót”. Ki kellett erőltetni? Nem az a normális, ha van második forduló? Nem inkább az a baj, hogy a DK megfúrta, hogy az egyéni jelölteknél is legyen második forduló? – tette fel a kérdéseket Jámbor András.
Felhívta a figyelmet arra is: azok a DK-sok, akik most azt mondják, ha Márki-Zay vagy Karácsony visszalép, az nem demokratikus, vajon mit gondolnak a DK-Jobbik előválasztási alkuról, amelynek következtében 31 helyen lépett vissza egymás javára ez a két párt? Vagy talán 2018-ban is antidemokratikus volt, amikor a DK és az MSZP nem indított egymás ellen jelölteket? – fűzte hozzá.
Vagy lehet, hogy a „demokratikust” egy szűk kisebbség a DK-n belül (mert azt nem hiszi, hogy a többség ilyen bután gondolkodna) úgy értelmezi, hogy „ami nekünk jó”? – kérdezte a budapesti 6-os választókerület győztese.
Jámbor egyrészt arra reagált, hogy Czeglédy délelőtt azt írta: „a legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett, vidéken csúfosan leszerepelt”.
De Gyurcsány Ferenc pártelnök se kímélte Karácsonyt, felkérdezős posztjával azt sugallta, hogy a főpolgármesternek voltaképpen már több köze van az MSZP-hez, mint neki, aki egyébként 2004-től 2009-ig a párt színeiben miniszterelnök volt.
 
Küldöd vagy tanácsolod a magániskolába?
Bármelyik azzal elismered képtelen működtetni a kormány az államit
Vagyis elismered komoly baj van.
Kösz, lett szemed nyitása.Ha látod
Hosszú-hosszó évek óta mondom, hogy komoly baj van!
Ha nem így lenne, akkor nem kellett volna egy középkategóriás új autó árát az általános iskola hiányosságait pótolandó, majd egy másik árát az egyetemi felkészítésre költenem.
Általános iskolában nem volt angoltanár! Csak úgy, mint a mesében, hol volt, hol nem volt (helyettesített ott a napközis tanítótól a tornatanáron át mindenki, akinél még az sem volt elvárás, hogy angolul köszönni tudjon a gyerekeknek!)
.... aki középiskolába szerette volna küldeni a gyerekét (ahogy én is, méghozzá angol tagozatra) annak magántanárnál kellett megtaníttatni a teljes általános iskolai tananyagot!!! 7-8 osztályban már volt "igazi" angoltanár, de aki addig nem hordta magántanárhoz, annak esélye nem volt behozni 6 évnyi elmaradást.
A középiskolában pedig egyszerűen nem tanulták sem olyan mélységben, sem olyan magas óraszámban a fizikát, biológiát, hogy annyi tudással felvértezve sikeresen lehessen megugrani egy orvosi egyetemi felvételit. Aki végül is bejutott, azt mindegyiket magántanár készítette fel, súlyos ezrekért/óra!
Persze, hogy szerintem sem ez a normális!
(érdekes módon, az Államokban ő korrepetál fizikát és molekuláris biológiát az egyetemen a társainak, tehát nem az ő értelmi képességeivel volt a hiba)
 
Hosszú-hosszó évek óta mondom, hogy komoly baj van!
Ha nem így lenne, akkor nem kellett volna egy középkategóriás új autó árát az általános iskola hiányosságait pótolandó, majd egy másik árát az egyetemi felkészítésre költenem.
Akkor egyértelmű neked is Váltsunk kormányt
Aki az alábbiak szerint állítja össze tevékenységét a közös alapvetésük

Az ellenzéki pártok

önmagával békében élő nemzetet,
demokratikus jogállamot,
jövőbe tekintő kormányzást,
gondoskodó Magyarország,
szolidáris, igazságos Magyarországot,
és hazafias kormányt, európai Magyarországot szeretnének.
Itt megtalálod részletesen a programot az összes pontra:
Az oktatásra itt találod meg hogy másképp és jobban legyen:

Minden égető kérdésre van program eléggé részletesen kidolgozva
Vita alapnak Társasalmi vitára is fog kerülni

ahhoz, hogy a programot megvalósítsuk, akkor ennek az első lépése az, hogy a választóknak megmutassuk, hogy mire jutottunk, és megkérdezzük: van-e, ami kimaradt? Jól látjuk-e, hogy ez mindannyiunk összehangolt érdeke? Jól látjuk-e, hogy ez a program megtartja azt, ami a jelenlegi helyzetben jó, és megteremti azt, ami hiányzik belőle?
 
Utoljára módosítva:

Szanyi Tibor: Tisztelt Márki-Zay “bugyibuci” Péter​

dobrev-marky-z-promenad-1000x600-1.jpeg


Bő egy éve volt egy kisebb csörtém Márki-Zay Péterrel a Városi Kurír hasábjain, amiben az engem lefideszbérencező polgármester cserébe megtudhatta, mi mindent gondolok az ő tevékenységéről.​

Két állításomat idézem fel. Ugyanis már akkor előrevetítettem, hogy Hódmezővásárhely első embere előbb-utóbb listázni akarja a cigányokat (és másokat). Nos, ez azóta bekövetkezett, sőt, a buzik listájába is belefogott, rögtön a miniszterelnök fiával kezdve. Másik állításom az volt, hogy kisnyilas módjára ösztönözni fogja a feljelentéseket. Lám, ezt is megtette a választási csalások kapcsán előrevetített egymilliós vérdíj kitűzésével.
Akkori levelemet a “Tisztelt Bugyibuci!” megszólítással kezdtem.

Most ugyanígy folytatom.

Tisztelt Bugyibuci!
Fenemód elszaladt veled a ló, mióta a vicces kedvükben lévő fideszesek jól megtolták a szekeredet az előválasztás nevű tragikomédia első felvonásában. Nem csoda, hisz önvallomásod szerint mélykonzervatív és mélykeresztény vagy, s emberi tulajdonságaid sorában sokat meséltél a gyerekverés helyességéről, a cigányok listázásáról, illetve Orbán Gáspár homoszexualitásáról. Ha fideszes lennék, részemről bizony’Isten pont te kellenél kihívónak, hiszen nagyon meggyőzően rástartoltál, hogy nagyobb főnyeremény legyél Orbánéknak, mint Dobrev Klára.
Dobrev ugyanis csak Gyurcsány. Te viszont pont olyan beteges hatalommániás vagy, mint Orbán, viszont lényegesen csököttebb képességekkel.
Ez utóbbit rögtön bizonyítod is azzal a vicces állításoddal, hogy Jézus Krisztus volt az első baloldali ember. Most hadd ne menjek bele abba a problematikába, hogy Isten fia miként lehet, vagy sem ember, inkább beszéld ezt meg valamelyik kedvenc papoddal, hátha neked is elmagyarázza egy – szerinted – baloldali ember földi követeként, hogy – szerinte – miért a jobboldali Fideszre kell szavazni.
Inkább elmondom neked, hogy a baloldaliság messze nem valamiféle jótékonykodás kérdése, hiába mondtad fel az ISZOMM Kádár János Tervének főbb vázlatpontjait. A baloldaliság lényege ugyanis a rendszerkritika. Ne tévedj, nem Orbán, vagy másvalaki rendszerének a kritikája, hanem a kapitalizmusé! Márpedig se Jézusnak, se neked semmi bajod a kapitalizmussal, hiszen Jézus korában szó sem volt ilyesmiről, te pedig szinte mit sem tudsz erről az egészről, bár profitért küzdő cégekhez neked is volt-van közöd.
Ugye te magad is meglepődtél, hogy miként jöhetett össze neked a 33 ezer előzetes aláírás? Mert hogy a néhány aktivistátok ennyit bizonyosan nem tudott termelni. Meg azon is csodálkozol, hogy aztán 126 ezer szavazat is keletkezett. Négyszer annyi szavazat, mint aláírás… Hmmm… Fekete-Győrnél ez kb. 1:1 volt, de a győztes Dobrevnél is csak 2 és fél az egyhez. Attól tartok, a rekordod ugyanannak köszönhető, amiért az LMP mindig épp, hogy elérte a belépési küszöböket, avagy amiért a Momentum ‘anno’ az utolsó nap kapott jó pár tízezer olimpiás aláírást. Nos, fogalmazzunk így: az ‘égieknek’!

Szintén az ‘égieknek’ adhatsz hálát, merthogy a gigantikus kampányköltségeidre is hirtelen lett temérdek pénz.​

Nyilván ömlenek hozzád a százmilliós adományokhoz szokott szponzorok. Esetleg nézz utána, miből is jönnek össze úgy hipp-hopp csak a nagygyűléseidhez szükséges tízmilliók. A jóval vaskosabb médiakiadásokról most ne is beszéljünk!
Amit te a ‘momentumodnak’ nevezel, azt a szövetségeseid ziccerként élik meg. Ráéreztek a pillanatra, hogy felnőttél az igazi balekok szintjére, ők pedig kicsekkoltak az immár bukóra álló csatából. Nekik ugyanis – nagyságrendileg – már tutira megvannak a frakcióik, amelyekről ők is pontosan tudják, hogy ellenzéki frakciók lesznek, persze kellően busás állami támogatásokkal. Ebből nekik már nem lehet gond.
Abból viszont igen, hogy ha az ‘égiek’ akaratából legyőzöd Dobrevet. No, nyilván nem a Fidesznek lesz ez gond. Az ún. ellenzéknek se, mert ők is kellően tudják, hogy mire vagy képes. Igazából az országnak lehet fájó, hogy 12 évnyi ellenzéki teszetoszaság után előugrik valaki, akiről csupán annyi gondolható, hogy ha az összes gyerekét meg tudta verni, akkor talán Orbánt is. Illetve – szerinted mindenki hazaáruló, aki nem téged támogat. A hátországodban, az USA-ban erre mondják, hogy ‘interesting’.
Szanyi Tibor
 
Jön vagyis jöhet egy újabb előválasztás...
Magyar György bejelentette, hogy a későbbiekben egy köztársasági elnök-jelölti választást is szeretnének tartani.

A Civil Választási Bizottság elnöke a Klubrádió adásában azt mondta: tisztában vannak azzal, hogy köztársasági elnököt nem közvetlenül választanak az emberek,
azt javasolta, hogy az ellenzékiek tegyenek javaslatot a köztársasági elnök személyére is és a mostani előválasztáshoz hasonlóan szavaztassák meg, hogy kit tartanának alkalmasnak arra, hogy a nemzet egységét megtestesítse.
(nemzet egysége aha....a kormány már látatlanban nemet is mond a személyre...de, mindegy is. )
 
Tudom nem erre az oldalra való ennek az eseménynek a reklámja de, ha nem ismerjük az ellenfélt akkor már el is bukjuk a választást (kormány szerint a csatát)
Ők így készülnek!!!
1634381980104.png
 
Tudomasul kell vennunk ,hogy ez a hazudos pali lett a nyero.
Tavaszig sok viz lefolyik a Dunan. Ha minden nap ketszer serti verig az ellenzek szavazoit , akkor isten le nem mossa rola hogy a fidesz szekeret tolja. Hogy tobbet GYurcsanyozik mint a fdiesz bagazs ez is eleg unintelligens dolog, hisz Karacsonyiert kiallt GY.F akinek koszonheti a nagy sikeret. NEm lehet olyant se mondani hogy na levaltottuk az ellenzeket....O nem az ellenzeki osszefogasba van? vagy csak addig volt erdekes meg Mor megtette koteleseget?
A tiszta kezek,hat aki ennyi handabandazik ,az a tisztasagtol igen messze all. Kivansi vagyok holnap mivel all elo?
Nem beszelve Mzp 2/3 ra vagyik. Akar csak Orban.
 
Utoljára módosítva:
Tudomasul kell vennunk ,hogy ez a hazudos pali lett a nyero.
Tavaszig sok viz lefolyik a Dunan. Ha minden nap ketszer serti verig az ellenzek szavazoit , akkor isten le nem mossa rola hogy a fidesz szekeret tolja.

Melyik Isten?

Hogy tobbet GYurcsanyozik mint a fdiesz bagazs ez is eleg unintelligens dolog, hisz Karacsonyiert kiallt GY.F akinek koszonheti a nagy sikeret. NEm lehet olyant se mondani hogy na levaltottuk az ellenzeket....O nem az ellenzeki osszefogasba van? vagy csak addig volt erdekes meg Mor megtette koteleseget?
A tiszta kezek,hat aki ennyi handabandazik ,az a tisztasagtol igen messze all. Kivansi vagyok holnap mivel all elo?
Nem beszelve Mzp 2/3 ra vagyik. Akar csak Orban.

Viktor nekem mar fiatalon annyira volt izgalmas politikuskent, szonokkent mint ez a jeges kv amit szurcsolgetek.

MKZ hasonloan izgalmas, de az osszes bakijaval es tettevel egyutt, nem hallottam ami uberelne Viktor hulyesegeit (nekem ennyi mar boven elegendo, megugrotta a lecet).

Me'g nem halottam oregecskedo felesegeket sem.

Felemelo volt hallani Klaritol a "hogy fogja vezetni az orszagot, ha faradtan ilyeneket mond" roppant intelligens/utos ervet; el is gondolkoztam, hogy a ferje anno hogy a fenebe vezette azt, az alabbi mondatokkal.

Mielott valaki felreertene - ezt lehet idezni - nincs kulonosebb bajom Gyurcsannyal (aki ismer, tudja)...mindenki hibazik.
Ferenctol csak 2005-ben (egyetlen evben, mert amugy konyvet lehetne beloluk irni) ezek szulettek:
_______________

"Lehet villáskulccsal hadonászni, de ebből még nem lesz munkáspolitika."
(A budapesti Első Munkásfesztivál, 2005. szeptember 19.)

"A szaúdi királyságot nagyon sokszor vádolják azzal, hogy igazából a világ terrorizmusának legaktívabb pénzügyi támogatói közé tartoznak bizonyos családok. És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény."
(MSZP-rendezvényen a szaúdiak ellen futballmeccsről, 2005. február 5.)

"Szép jó napot kívánok! Kezüket csókolom! Szervusztok! Hosszú időn át megpróbálták kitörölni a szótárunkból a munkás szót. De nem hagytuk - Önök és Ti nem hagytátok."
(A budapesti Első Munkásfesztivál, 2005. szeptember 19.)

"Emlékszem édesanyámra '73-ban, mikor Pápán a tanács megküldte az értesítést, hogy egy kétszobás, nem összkomfortos, de félkomfortos lakótelepi lakásba költözhetünk. Micsoda boldogság volt az olyan munkáscsaládoknak, mint az én családom, és nyilvánvalóan milyen boldogság volt több százezer családnak a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes években."
(A budapesti Első Munkásfesztivál, 2005. szeptember 19.)

"Tudom és ismerem milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban."
(2005 szeptember)
_______________

Multkor, nem jott allom a szememre; olvasgattam, amit 27 eve torontoban politikarol irtam; (minden irasom / reakciom fent van a neten az elmult 30 evbol); probaltam - nem tudtam belekotni; ma is ezt irnam, mindennel egyettertek :hurra::dr_123:


.
 
Egyik politikus se ma szuletett barany, se a regebbiek de a jelenlegiek se. Semmivel se hibazik kevesebbet MZP mint ano mikor a GY.F. es Orban kezde a politikat.

Ki kene lepni mar a multbol es a jelennel es foleg a jovovel foglalkozni.
Gratulaltunk a nyertesnek ,mert valoban nem kis teljesitmeny volt orszagos szinten megnyerni az elovalasztast.
A szemelyeskedes a sertegetes a gyulolet kampanyok ideig orakig dolgoznak az arkok melyulnek es nem tuntek el, hisz a felorszag nem osztja a jelenlegi ideologiat.
Nincs nap hogy ne sertene meg valakit ugy hogy bocsanatot kell kernie. Igaz ez is nagy ereny Orbanhoz viszonyitva mert o senkitol nem kert bocsanatot semmiert.

A regiek tudjak ,hogy mi nem cserelgetjuk a nezeteinket, meg ha kritikusak is vagyunk.
A munka java most fog jonni, hisz jo ha tudja MZP is, nem az ellenzeket kell lecserelni, legyozni hanem a fideszt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,671
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére