Hírek Litvániában rendkívüli állapot lépett hatályba a fehérorosz határon

Rendkívüli állapot lépett hatályba kedd éjféltől Litvániában a fehérorosz határ térségében az ott kialakult migránsválság miatt.

Az egyelőre csak egy hónapra szóló rendkívüli jogrend bevezetéséről a litván parlament hozott döntést. Az intézkedés a határ menti öt kilométeres sávra vonatkozik, illetve azokra a befogadóhelyekre, ahol a Fehéroroszországon át érkezett afrikai és ázsiai illegális bevándorlókat szállásoltak el.

A határövezetbe csak külön engedéllyel lehet belépni (ez nem vonatkozik a helyi lakosokra), és tilos ott gyülekezni. A befogadóhelyeken tartózkodó migránsok nem használhatnak elektronikus távközlési eszközöket és internetet, kizárólag a hatóságokkal való kapcsolattartáshoz lehet azokat igénybe venni.

Viktorija Cmilyte-Nielsen parlamenti elnök azt mondta, hogy


az illegális migráció elleni harchoz már nem elegendőek a kormány rendelkezésére álló eszközök olyan körülmények közepette, amikor a Lengyelország elleni "hibrid támadások" erősödése Litvánia nyugalmát is fenyegetik.

Az éve eleje óta a litván-fehérorosz határon több mint négyezer illegális bevándorlót vettek őrizetbe, ötvenszer többet, mint a tavalyi év egészében.

A Fehéroroszországgal szomszédos uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük Irakból. Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy az ő rendszere szervezi a migránsok szállítását a határra, megtorlásul a Fehéroroszország ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért.

A lengyel hatóságok szerint jelenleg több ezer migráns tartózkodik a határ fehérorosz oldalán, és ők újabb támadást akarnak indítani a sikertelen hétfői tömeges határátkelési kísérlet után. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kedden arra figyelmeztetett, hogy a lengyel-fehérorosz határon uralkodó helyzet az egész Európai Unió stabilitását veszélyezteti.

A dpa német hírügynökség közölte, hogy a lengyel hatóságok kedd este feltartóztatták a Seebrücken Deutschland és a LeaveNoOnBenihd nevű szervezet aktivistáit szállító buszt. A két szervezet humanitárius segélyt szállított a határnál összegyűlt migránsoknak, akiket Németországba akar szállíttatni. A német belügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy ennek büntetőjogi következményei lehetnek.

MTI

migransok.jpg
 
Megérkeztünk, már a menekülés jogosságát is kétség akarod vonni-
1956-ban még két hetet sem dörögtek a fegyverek máris 180.000 magyar elmenekült félelmében.

Sehol sem mondtam, hogy fogadjon be Magyarország valakit, csak tekintse embernek az embert.
Orbán már 6 éve üldözi a menekülteket, diszkriminálja öket, gyűlöletet szit ellenük és egyoldaluan tájékoztat rolluk.

Aki nem szolidáris azzal a közösség sem lesz szolidáris.
Nincs kizárva, hogy Orbánnak nemsokára menekülnie kell a jog sújtó keze elöl. Vajon ki fogja öt befogadni?
Ó ez nem csak Orbán bűne, régebben sem volt annyira szolidáris a magyar. Évfolyamtársam még bőven 2010 előtt a Gyurcsány korban lett rosszul a vonaton, fél óráig feküdt a padlón és senki sem segitett neki, mert azt hitték részeg. Ez olyan lelki törés volt neki, hogy évekig antideprenszásokon éldegélt. Továbbá a szolidaritás, tolleranci és hasonlók csak akkor működek, ha kölcsönösek. Ha Én tisztelem a törvényeket, a másik fél is tisztelje, ha támogatom, akkor ne herdálja el és stb.
Amugy meg továbbra is fentartom, a jelenlegi rendszer nem alakalmas, hosszabb távon csak mélyiti a társadalmi feszültséget és az történemi tény, hogyha az inga kileng nagyon az egyik irányba, akkor ki fog a másikba is. Persze mondhatod, hogy ez a 21 század, de 2012-ben előre láttad az ukrán válságot, vagy 88-ban a jugoszláv polgáháborús népirtásos eseményeket, vagy koszovót?
 
azert aki nem hulye az latja hogy nem veletlen es celtalan a nagy del-amerikaba adakozas
meg az azsiai vilagvegi kisorszagok intenziv segitese
es ha veszed a faradtsagot mar latod is hogy nincs kiadatasi egyezmeny
nahaaat meg ilyet kinek nem egyertelmu a menekulo ut elokeszitese
mert ez meg egy ostoba hatelemisnek is szemetszur
Ha orbán menekül, az szerintem Oroszország lesz, bár Kinának is sok gesztust tett. Miért menjen a sok pénzel egy lepukadt országba, mikor élhet olyan világvárosokban is mint Moszkva vagy akár Hong Kong.
 
És mi lett volna, ha a regiztrációt elvégezték volna a görögök? Mi lett volna, ha az eljárás végét meg sem várva a menekültek nem taposnak át egy csomó országon, hogy elérjék Németországot? Mi lett volna ha a vándorlás alatt nem tömik egy csomó pénzzel az embercsempészek zsebét? Ha annyira fontosak lennének, miért fizet az eu a törököknek, hogy tartsa őket ott. Stb. A menekültek 99,999999999% nem magyaroszágra akar jönni.
Elobb utobb mindenki belekerul valamilyen regisztracioba, NEm lehet szazezres nagysagrendbe felszivodni egy orszagba se. MIndig minden lager szinte telt hazzal uzemelt, legyen az Cipruson vagy Zindorfba Olaszba stb.
Mivel ha valaki menekul nem valogat a modszerekbe hogy a celba erjen sok ember el embercsempeszesbol.
MIt gondolsz 1956 nem volt vamszedoi a tavozoknak? Akik igenybe vettek a teherautot ott is fizettek azert hogy elvigyek a szabad vilagba oket. Volt aki azert fizetett a hatarkornyekieknek hogy azon a rovid tavon segitse oket at,hogy ne lojek le ne talalkozanak hatarellenorokkel.
NAgyon ritka volt aki maganyosan elindult altalaban osszealltak az emberek es tobben probaltak eljutni a hataron. KEsobb mikor mi jottunk ki, nem mertunk hatartserteni ahogy mondtak mert akarmennyire akartam kijonni , azert a felsz velem volt es a felelsosseg a csaladert hogy lepofantsanak. Kivartuk meg kaptunk utlevelet es visumokat es ugy leptunk le. Rengeteg ember halt meg utkozban Romaniabol erkezok akik atuszva a hatart volt nap hogy minden masodik embert eltalaltak .Egyik baratunk testveret lottek ki a vizbe.
Orok fajdalma volt donteseert, hogy vissza kellett volna menni tesverert es segiteni neki , de nem tette hanem minden erejevel ment tovabb uszott es uszott
Egyszer s mindenkora akinek fogalma nincs a menekult eletrol ,okokrol modrol az ne kritizaljon.
Altalaban a menekultek a haborubol ehinsegbol stb indulnak el.
Egyaltalan nem lehet azt mondani hogy teljesen szegenyek , analfabetak stb. MInden menekult hullamba rengeteg sikeres ember vett reszt. Usat a menekultek tettek naggya. Altalaban az elso 5 ev a nagyon nehez ,mire kialakul minden helyismeret , szokasok elvarasok, iskolazasok stb.
Nem csak az 56-os generacio alkotott nagyot kulfoldon hanem folyamatosan kijovok is karriert tudtak csinalni, ill taplon maradtak sikeresek lettek. Nincs ez mas generacional se maskeppen.
POnt a magyaroknak nem kene kritizalni mert rengeteg ember nagy hullamokba keresett uj hazat es nyert befogadast sok orszagba. Ezeknek a nagy % menekult volt es csak mostansag van hogy gazdasagi erdekbol jobb elet remenyebe majd 1 millio magyar indult utnak.
 
Ha orbán menekül, az szerintem Oroszország lesz, bár Kinának is sok gesztust tett. Miért menjen a sok pénzel egy lepukadt országba, mikor élhet olyan világvárosokban is mint Moszkva vagy akár Hong Kong.
putyin nem egy hosszutavu eletbiztositas
a kinai meg nem ismered oket igy feltetelezel huseget a penz cserebe
pedig a kinai az anyjahoz se hu a gyereket is eladja ha elonye szarmazik ha nem akkor elassa
ezt azeeeee barmennyire is ostoba mar reg tugggggyaaa
 
Menj már!
Sziriat és Irakot ki döntötte romba?
Vagy az nem szamit ki dobálja rájuk a bombakat a szent demokracia nevében?
Eluldozik az embereket a hazajukbol, és nem iteled el azokat akik ezt teszik. ÁÁÁááááá nem! Azokat akik nem akarjak befogadni oket.
Azt igen!
Ettol képmutatobb álszentebb álláspontot nem tudok elkepzelni!!!!!!!!
POnt ezert kell befogadni a menekulteket ,az uldozoket az ellenzek segitsegevel Usanak NAtonak ill a nagyhatalmaknak kell elintezni.
Afganoknal is hiaba voltak az oroszok az amcsik segitettek penzben iskolaban kepzesben, mi lett vege, szanaszet szaladt a kikepzett afgan hadsereg. Nem masoknak kell megvedeni a hatsojukat ha ok maguk semmit nem tesznek erte.
 
POnt ezert kell befogadni a menekulteket ,az uldozoket az ellenzek segitsegevel Usanak NAtonak ill a nagyhatalmaknak kell elintezni.
Afganoknal is hiaba voltak az oroszok az amcsik segitettek penzben iskolaban kepzesben, mi lett vege, szanaszet szaladt a kikepzett afgan hadsereg. Nem masoknak kell megvedeni a hatsojukat ha ok maguk semmit nem tesznek erte.
Főleg, hogy az egész üldözés kirobbanásában nyakig benne vannak ezen nagyhatalmak. Egyáltalán nem volt demokratikus és harmonikus a közelkelet, de Irak, afganisztán és az arab tavasz csak rosszabbá tette a helytetet és egyáltalán nem látni, hogy javulni fog a dolog. Hiába képzünk és segitünk a amnekülteknek, ha odahaza nem épitik újra az országukat folyamatosan csak jönni fognak. A jelenlegi rendszer egyszerüen nem tudja integrálni és megfelelő életpályára állítani az ekkora tömegben érkezőket. Reform kell a rendszerben és ebben az első pont, az illegális bevándorlók örökös kitiltása. A konfliktuszónák és az EU között van egy csomó biztonságos ország, ott már nem üldözik, oda kell képzőközpontot kihelyezni, aki akar tanulni és képesitést szerezni, az ott megkapja az alapokat és jöhet legálian. Amig ezt nem lépik meg, addig lehet egyeseknek a keritésre mutogatni és hergelni a népet.
 
POnt ezert kell befogadni a menekulteket ,az uldozoket az ellenzek segitsegevel Usanak NAtonak ill a nagyhatalmaknak kell elintezni.
Afganoknal is hiaba voltak az oroszok az amcsik segitettek penzben iskolaban kepzesben, mi lett vege, szanaszet szaladt a kikepzett afgan hadsereg. Nem masoknak kell megvedeni a hatsojukat ha ok maguk semmit nem tesznek erte.

Akkor most hogyan legyen?
A nyugat bombazik egyet kettot, aztan hagyja az egeszet.
Szerencsetlen emberek meg menekulnek, mert a kormany, a tálibok, vagy az iszlam forradalmi erok meg eluzik oket?
Hanyat?
Mi lesz azokkal akik helyben maradnak?
Kicsit olyan ez mint qa helyi ciganysag! Nem menedekjog amire vágynak hanem emberi élet, de ezt ki fogja megadni nekik?
 
aki akar tanulni és képesitést szerezni, az ott megkapja az alapokat
valamit nagyon rosszul kozelitetek meg
mutass nekem akar egy fel romat is amelyik magatol dalolva beul az iskolapadba tanulni
marpedig ITT az osszes roma ISKOLABA JAR dalolva magatol
mert HA nincs meg a kiskonyve amit a tanara napiszinten alair a nap vegen --- es NEM nem irja ala HA nem volt ott !!
es nem tudja honap vegen bemutatni az igazolt iskolabajarast
akkor biza arra honapra NEM KAP SEGELYT !!! egy fillert sem !!!
az meg ugye bitang rosszul esik nekik
igy a canadai elerte hogy iskolaba jar a menekult meg a magyar roma IS !
 
valamit nagyon rosszul kozelitetek meg
mutass nekem akar egy fel romat is amelyik magatol dalolva beul az iskolapadba tanulni
marpedig ITT az osszes roma ISKOLABA JAR dalolva magatol
mert HA nincs meg a kiskonyve amit a tanara napiszinten alair a nap vegen --- es NEM nem irja ala HA nem volt ott !!
es nem tudja honap vegen bemutatni az igazolt iskolabajarast
akkor biza arra honapra NEM KAP SEGELYT !!! egy fillert sem !!!
az meg ugye bitang rosszul esik nekik

igy a canadai elerte hogy iskolaba jar a menekult meg a magyar roma IS !
Ez így leírva inkább kényszerítés, mint a saját akarata. De megoldásnak jó, vagy megszokik, vagy visszajön!
 
valamit nagyon rosszul kozelitetek meg
mutass nekem akar egy fel romat is amelyik magatol dalolva beul az iskolapadba tanulni
marpedig ITT az osszes roma ISKOLABA JAR dalolva magatol
mert HA nincs meg a kiskonyve amit a tanara napiszinten alair a nap vegen --- es NEM nem irja ala HA nem volt ott !!
es nem tudja honap vegen bemutatni az igazolt iskolabajarast
akkor biza arra honapra NEM KAP SEGELYT !!! egy fillert sem !!!
az meg ugye bitang rosszul esik nekik
igy a canadai elerte hogy iskolaba jar a menekult meg a magyar roma IS !
Én ezt az eljarast tamogatom, csaaaak....
Volt mar ilyen itt is, hogy a szulo csak akkor kapta meg a csaladi potlékot, ha a gyerek nem hianyzott iskolabol!
Aztan azt mondtak, ez igy nem oök, mert nem lehet kényszeriteni az embereket, mert ezt csak egy diktaturaban stb...
Hidd el, hogy a ciganykerdes megoldasanak az utjaban foleg az ugynevezett jogvédok állnak!
 
valamit nagyon rosszul kozelitetek meg
mutass nekem akar egy fel romat is amelyik magatol dalolva beul az iskolapadba tanulni
marpedig ITT az osszes roma ISKOLABA JAR dalolva magatol
mert HA nincs meg a kiskonyve amit a tanara napiszinten alair a nap vegen --- es NEM nem irja ala HA nem volt ott !!
es nem tudja honap vegen bemutatni az igazolt iskolabajarast
akkor biza arra honapra NEM KAP SEGELYT !!! egy fillert sem !!!
az meg ugye bitang rosszul esik nekik
igy a canadai elerte hogy iskolaba jar a menekult meg a magyar roma IS !
Aham. Én meg tanitottam pályám kezdetén olyan suliban, ahol az osztály egy szem roma gyereke nem a legrosszabb tanuló volt, de volt olyan osztály, ahol lehuzta a többieket, mert nem lehetett buktatni, felsőbb utasitásra. Két év után váltottam is, mert tele volt a hócipőm. Ha x azt látja, hogy Z megkapja a 2 esét annak ellenére, hogy a dolgozat fele arra megy el neki, hoy leirja a nevét, a másik, meg, hogy elolvassa a kérdéseket, akkor Ő aki válaszol egy kérdésre elvárja a 3-ast. Aztán jön az osztáyfőnök, majd az igazgató, és tulajdonképpen a független értékelési rendszer alaján 2 est érő teljesitményt fel kel huzni 4 esre.
 
Én ezt az eljarast tamogatom, csaaaak....
Volt mar ilyen itt is, hogy a szulo csak akkor kapta meg a csaladi potlékot, ha a gyerek nem hianyzott iskolabol!
Aztan azt mondtak, ez igy nem oök, mert nem lehet kényszeriteni az embereket, mert ezt csak egy diktaturaban stb...
Hidd el, hogy a ciganykerdes megoldasanak az utjaban foleg az ugynevezett jogvédok állnak!
saccolj errefele mennyi es milyen statuszu jogvedok lodorognek a menekultek kozott ??
DE mikor a kormany szabalyt hoz azt a jogvedo piszkalhasssssa de nem sokat er vele
az az adofizetok penze es kerem szanaszet szorni feltetelekkel lehet
marpadig menekultfinansirozas komoly koltseg engedtessek meg a feltetelhez kotes
kapod akkor HA es HA nem teszed akkor kovetkezik HOGY ez_az+amaz szankcio
a menekultjeink be is allnak a sorba
a jogvedo pedig kussol mert o is allamtol adofizetotol kapja a piiiizet
meg is magyarazza hogy mit miert es hogyan s mikent kolll hogy betartson
pedig itt aztan van am nagypofaju taliban meg hozza hasonlok
 
szerintem attól, hogy a jogvédő csendben marad mert az államtól kap fizetést.
Mohacsi Viktoria megvan ??? Europa Unio kepviselo roma jogvedo itt el pereputtyostul tesok gyerkocok szulok
a roma kozosseg un. szoszoloja mit gondolsz ki az aki a a tobbi roma fejebe veri hogy
menj iskolaba -dolgozz-ne lopj ect. igen o a jogvedo aki mindezt szorgalmazza fejeben hogy itt maradhatott
naszoval kinek hisz a roma ??? nekem -neked vagy a masik romanak??
es igen az allam akarataval megeggyezo allaspontot kepvisel a jogvedo
 
Akkor most hogyan legyen?
A nyugat bombazik egyet kettot, aztan hagyja az egeszet.
Szerencsetlen emberek meg menekulnek, mert a kormany, a tálibok, vagy az iszlam forradalmi erok meg eluzik oket?
Hanyat?
Mi lesz azokkal akik helyben maradnak?
Kicsit olyan ez mint qa helyi ciganysag! Nem menedekjog amire vágynak hanem emberi élet, de ezt ki fogja megadni nekik?
Egy szakember megkozelitese

 
Az M1 szerint 100.000 menekülttől védet meg bennünket csak az idén Orbán? Hát hol vannak ezek az emberek?
A határon kívül vannak.
Nyilván lelövöldözte volna Orbán öket, ebben elméletileg megegyeztek a német AfD-vel.
Egy biztos, a nyugat egy nagy terhet vett le a magyarok váláról, ki tudja mi történt volna abban az országban.
Ernő ez valami problémát jelez nálad. A menekülteket nem lőtték ki hanem azok hatására haltak meg ÁRTATLAN nyugati polgárok !!!
 
És mi lett volna, ha a regiztrációt elvégezték volna a görögök? Mi lett volna, ha az eljárás végét meg sem várva a menekültek nem taposnak át egy csomó országon, hogy elérjék Németországot? Mi lett volna ha a vándorlás alatt nem tömik egy csomó pénzzel az embercsempészek zsebét? Ha annyira fontosak lennének, miért fizet az eu a törököknek, hogy tartsa őket ott. Stb. A menekültek 99,999999999% nem magyaroszágra akar jönni.
Csak a magyarok a hibásak.
Főleg az orbán kormány........döbbenetes.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,821
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére