Hírek Befolyásolja az oltakozási kedvet a nem, az iskolázottság és a lakóhely is

A nem, az iskolázottság és a lakókörnyezet is befolyásolja az oltakozási hajlandóságot – közölte Takácsné György Katalin, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának professzora szombaton.


A szakember szerint ezt igazolta a Semmelweis Egyetem vezetésével, a Debreceni Egyetem, a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem részvételével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósult felmérés is, amelynek eredményeit többen is idézték az Óbudai Egyetem e heti, a koronavírus társadalmi és gazdasági hatásairól rendezett konferenciáján.

Az idén májusban készült, 78 ezer fős, reprezentatív kutatás azt mutatta, a nők esetében magasabb az oltakozási kedv, mint a férfiaknál. A megkérdezett nők 70,7 százaléka, a férfiak 66 százaléka válaszolt igennel – ismertette a professzor.

Nagy különbséget mértek a felső- és az alapfokú végzettséggel rendelkező emberek között, a diplomások több mint 86 százaléka, míg a legfeljebb általános iskolát végzettek 55,5 százaléka nyilatkozta azt, hogy igényli az oltást.

Az oltási hajlandóság a megyei jogú városokban volt a legmagasabb, a megkérdezettek 77,7 százaléka igényelt volna oltást. Ebben az összehasonlításban Budapest a második helyen végzett háromnegyedes aránnyal, a kisebb városokban kétharmadnyian oltakoztak volna idén tavasszal. A községekben volt a legkisebb az oltakozási kedv, mindössze 62,5 százalék.

A szakember megemlítette azt is, hogy a felmérés azt mutatta, a járvány második hullámában jelentősen megemelkedett az oltási hajlandóság. Tavaly novemberben még csak a megkérdezett emberek 17,2 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy be szeretné-e oltatni magát, májusban viszont már a megkérdezettek 68,4 százaléka mondott igent.

MTI

oltas2.jpg
 
Nem tudok.
Az emberek közt meg egyre erősebb az oltás tagadása.
Mert a mellékhatások.....minek nincs mellékhatása?
Inkább itt politikai nyomást is érzek ha a kormány erölteti akkor azért sem!!!
Dacosak ....
Be vagyok oltva maszkot viselek vitamin eszek ....ennyi.
Setni,
Orbánnak példát kéne vennie a németek virusmegelözéséröl ! Itt már munkából való eltiltással jár , ha nem vagy beoltva ! Lassan pénzbüntetés és elzárás jár az "oltatlanoknak" !
 
Utoljára módosítva:
Setni,
Orbánnak példát kéne vennie a németek virusmegelözéséröl ! Itt már munkából való eltiltással jár , ha nem vagy beoltva ! Lassan pénzbüntetés és elzárás jár az "oltatlanoknak" !
Igen, vesszük észre. Egyre több ügyfél jelentkezne, mivel a kelet-európai 24 órás gondozók sorban mondják le a turnusukat (az oltottnak is kötelező tesztelni), de nincs szabad kapacitásunk nekünk sem. A rendszer az összeomlás felé rohan.
 
Az ismert humorista, Dombóvári István Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az egész családja (tíz hónapos kisfia és felesége) elkapta a koronavírust. Azt írta, ennyire még sosem volt beteg, a fertőzést pedig annak dacára kapta el, hogy felvette az oltást.

Több mint egy hétig lebegtem 40 fokos lázban, már a tudatom sem volt tiszta. A feleségem ápolt engem, miközben a fiunk életéért rimánkodtunk, aki már inni sem volt képes
– írta a humorista, hozzátéve, hogy a felesége hősként ápolta gyermeküket, minden éjjel virrasztott az ágyánál, miközben ő ehhez annyit tudott hozzátenni, hogy hajnalig delíriumban hörgött.
Dombóvári István azt írja, a láz után jött a többi; a gyógyszerek tönkretették a gyomrát, a koronavírus pedig komoly pusztítást végzett a tüdejében.

Még mindig alig kapok levegőt, rohadék egy érzés, hogy szívod, de nem jön! Még mindig arról, a sz**os koronavírusról beszélek ám, amiről a mémek szólnak! A koronavírus ki****ottul létezik
– fogalmazott, hozzátéve, hogy amennyiben nincs a háziorvosa, szerinte egyértelműen belehalt volna a betegségbe.

A humorista azoknak is üzent, akik még mindig nem hisznek a vírusban és az oltás szükségességében.

Takarózhatsz majd ennél jobb sztorikkal, hitegetheted magad mindenféle olcsó konteóval, röhögd ki azokat, akik elővigyázatosak, nyugodtan csináld, gyűjts vele jó sok lájkot. A vírus meg majd figyel téged egy sötét sarokból, és meg fog ölni! Teljesen evidens, hogy oltasd be magad! […] A filléres papírmaszk meg a kézmosás nem fog megvédeni senkitől, főleg a karácsonyi teszkós hordáktól, akik az összes kasszában majd a te nyakadba fognak beleköhögni
– írta, hozzátéve: a mostani helyzeten emberéletek múlhatnak az apró döntéseken is.
A humorista végezetül azt is bejelentette, hogy az összes idei fellépését lemondja, mivel sehol sem látja biztosítottnak, hogy ne terjedjen tovább a vírus.

Könyörgöm nektek: tanuljatok a példámból! Majdnem elvesztettem mindent
– írta bejegyzése végén.
 
A filmre szót vesztegetni itt sem érdemes
Inkább egy covidon átesett ember vallomása
A

LEZÁRÁSI ÉS OLTÁSI KÖZLEMÉNY formájában​

 
Utoljára módosítva:
A filmre szót vesztegetni itt sem érdemes
Inkább egy covidon átesett ember vallomása
A

LEZÁRÁSI ÉS OLTÁSI KÖZLEMÉNY formájában​


Igen, így működik ill. így nem működik a járványvédelem, ha a politika veszi kézbe az irányítást.
Annyit értenek hozzá, mint az elektromos oktatáshoz meg a statisztikagyártáshoz.
Az oltásellenesek 11%-a támogatja a kötelező oltás bevezetését. Az egész statisztikából kb. ennyit érdemes megjegyezni ahhoz, hogy helyén tudjuk kezelni a járvánnyal kapcsolatban közölt adatokat.
 
Szerintem befolyásolni fogja az "oltakozó" kedvet, ha ezeknek az oltóanyagoknak decemberben lejár a vészhelyzeti engedélyük, és megkapják a rendes forgalomba hozatali engedélyt.
A beléjük vetett bizalmat mindenképpen növeli, hogy a gyártó is felelősséget kell vállaljon az általa forgalomba hozott termékért, és nem háríthat át minden felelősséget a fogyasztóra.
Nem hiszem, hogy ez tartott volna vissza bárkit is az oltástól. Inkább egy jó ürügy volt amit felsorolhattak önigazolásként. Majd ha nem így lesz akkor találnak más kifogást hidd el. :(
 
Ebben látom én is a legfőbb problémát. Hiába van zárva a mozi, meg a fodrász, ha a határok tárva-nyitva, egyeseknek ugyan csak covid-passal, kettesek viszont gond nélkül jártak-járnak ki-be rajta.
Gazdaságpolitika=oltáspolitika.
Felszámolni nem akarják a járványt, Afrikában pl. a törekvésnek még a leghalványabb jelét sem látni. Nyájimmunitásról beszélni, miközben 5 milliárd embert figyelmen kívül hagynak, még laikus szemmel is vicckategória.

U.i. Több helyen olvastam, hogy a magyar Parlamentben továbbra sem kötelező a covid elleni oltás.
Nem az lenne az alap, hogy jó példát mutassanak, ne csak egy-egy szelfi erejéig a facebookon?
Bizony szégyen, hogy még a parlamentben sem kötelező. Innentől kedve mit várnak a néptől? Lassan elsűllyedek milyen emberek között kell élnünk. Magyarországon a kormányt nem érdekli egy cseppet sem a járványhelyzet, sem az egészségügy helyzete, és a betegek sorsa sem, meg az egészségügyi dolgozóké vagy tanároké. Őket egyetlen dolog érdekli, hogy nekik minél több jusson és minél jobb életük legyen, minél több pénzhez jussnak és ehhez az kell, hogy megnyerjék újra a választásokat. Látták, az elmúlt 2 szezonban, hogy nyárra magától is lecsendesül a járvány és ha nehezen is de valahogy kibírta az egészségügy nem jutott botrány szintig a dolog, mert befogták az ott dolgozók száját, nem nyilatkozhatott szinte senki, és a betegek még épp nem kerültek az utcára. Csak azok akiket a covidosok miatt nem láttak el, de valahogy a nép csendben tűri a sorsát és inkább meghal vagy szenved minthogy balhét csapjon. 1-2 cikket leszámítva nem igazán vannak hírek ilyen témában sem, pedig tudjuk, hogy nincs rendes orvosi ellátás. A háziorvosok online rendelnek, a szakorvosi ellátásra több hónap várakozással lehet bejutni, diagnosztikai vizsgálatokra szinte lehetetlen és a műtéteket mind halasztják. De kormánynak miért számítana ez mikor ők magánklinikán is kezeltethetik magukat ha valami bajuk lenne? Annyira nincs járványkezelés, hogy még a teszteket is kemény pénzért a legtöbb covidos betegnek önmagának kell állnia. Ami egy háromtagú család esetén potom 50 ezer forint. Miközben 5 milliárd forint értékben semmisítik meg épp a lejárt teszteket 200 millió forintot kifizetve a megsemmisítés költségeként. Önmagában ezért repülnie kéne az egész kormánynak. De az emberek ezt is szó nélkül tűrik. Ha én csinálnék a munkahelyemen csak 50 ezer forintos kárt, minimum ki kéne fizetnem de jó eséllyel az állásomat is leveszíteném. Őket még csak számon sem kéri valaki. El sem hiszem, hogy egy ilyen országban élek. :( Siralmas és elkeserítő. És ezt hívjuk demokráciának?
 
Utoljára módosítva:
Három közeli ismerősöm halt meg oltást követően kettő nappal, illetve egy héttel. Egy 59 éves nő, egy 72 éves férfi, és egy 85 éves nő.
El tudom képzelni... de azt a tragédiát is akik az ellátatlanság miatt, az ágykapacitás csökkentése miatt nem jutnak időben orvoshoz és végül ezért halnak meg. Vajon egy tervezett veskő eltávolításra kiírt egyén fél évvel későbbi sorra kerülése azzal, hogy "addig majd irunk fel fájdalomcsillapítót" nem tragikus-e, holott ez már napi rutinműtétnek számít?

A probléma nem az, hogy oltás, vagy nem oltás, hanem az hogy a politikusok voksszerzési csodamondatként használják, hogy "mindenki oltassa be magát", holott napjainkra világossá vált az, hogy megsértve egy orvosi aranyszabályt "Járvány idején nem oltunk, mert a vírus mutálódik" ellenére mégis oltanak. Igy jöhetett létre a már ki tudja hányadik mutáns-variáció.
És, hogy ez (véleményem szerint) miként jöhetett létre? A húzd meg, ereszd meg taktikával. Nyáron eresztünk, mert kell a bevétel a kirándulásokból, a turizmusból, Magyarországon pl. addig nem történt őszi szigorítás, amig a keresztény-kongresszus, illetve az állatkivégzési kiállítás le nem zajlott. Máshol fesztiválok, tengerparti bulik, az egy évre elhalasztott közönség nélküli olimpia, stb.
Nagy üzlet ez az oltóanyag és teszt gyártóknak, a megrendelőknek, és a forgalmazóknak.
Magyarország pl. vakcinagyár fog felépülni, a saját vakcina gyártáshoz, olyan vakcina gyáertására, ami máshonnan szükség esetén beszerezhető. Amúgy van 3-4 hazai vakcinagyártó cég, igaz Nemzeti Vakcinagyár az még nincs.
Ez mind-mind politikai érdkek mentén zajlott és zajlik.
Most ott tartunk, hogy oltottan, és/vagy védettségi(?) igazolvánnyal lehet továbbadni a kórt, ha pedig valaki közel két év után is még mindig egészséges, arra pedig korlátozások várnak.
Mi ez, ha nem arra bazíroznak a politikusok, hogy a lebutított tömegeknek bizonygassák, hogy "én majd megmentelek benneteket".
A médiában szinte kivétel nélkül azok szólalhatnak meg, akik, oltás, oltás, oltás jelszóval érkeznek, a másik oldal érvei jó esetben a közösségi hálón jelehetnek meg.

Ha már ekkora a vészhelyzet, és "tudjuk, hogy az oltás, a maszk, a kézmosás, és a karantén megvéd", illetve ezt a betegség kb 2 hét alatt lekűzdhető, akkor miéert nem lehet egységesen lezárni a Föld minden országát két hétre, amely alatt ez mind elmúlna, mert a gyógyuláshoz a szakemberek szerint is ennyi idő kellene ehhez.

Szóval, miért is szükséges ez a tili-toli?
Miért is kell a hangzatos jelszó, hogy (többedszerre is) "újra indítjuk a gazdaságot". Újra indítani csak azt lehet, ami egyszer leállt.
Nem látod jól a dolgokat. Az tény, hogy az oltások megérkezésével a kormány teljes mértékben áthárítja a társadalomra a felelősséget, mondván oltasd be magad, mi nem korlátozunk ha nem teszed és beteg leszel vagy meghalsz akkor így jártál. Nagyon nem így kéne, mert a járványt sajnos csak a vakcina nem állítja meg.
Nem akarlak megbántani de nem hiszem el, hogy az oltástól halt volna meg 3 ismerősöd. Az viszont tény, hogy az oltás után is fognak meghalni emberek, mivel az csak a covidtól véd más betegségektől nem. Nagyon fontos lenne a maszk használat, távolságtartás stb. De amit írsz hiába tűnik jó ötletnek, hogy 2 hétre mindenkit bezárunk, minden leáll és akkor megszűnik a járvány. De sajnos nem szűnne meg, max visszaszorulna. Egyrészt mindenki nem maradhat otthon. Vannak szervek amiknek működnie kell. Pl rendőrség, tűzoltóság, egészségügy, szolgáltatók stb. és ezeknek az emberkenek valahogy el kell jutniuk munkába is, így a tömegközlekedés sem állhat le. Másrészt az emberek sem fegyelmezettek. A tavalyi kijárási korlátozás és lezárások alkalmával is tömegesen játszotta ki a dolgot a lakosság. A fiatalok picsipartikat meg hajnalig tartó házibulikat szerveztek. Ugyan úgy összejártak figgyet hányva a járványra. Aztán szépen hazavitték a vírust a nagyinak meg a szülőknek. Most sem lenne másképp. Mindenki mellé nem lehet rendőrt állítani, főleg ha ők sem tartják be a szabályokat. Hányat láttam közülük maszk nélkül megszámolna sem tudom. Bónuszban amiért nem fog eltűnni a covid talán soha a Földről az az, hogy állatokat is fertőz és jelen van a vadállományban is mindenhol. Így bármikor megtörténhet a visszafertőződés. Más betegségeknél is ugyan ez a probléma. Pl a sárgaláz is ezért kiirthatatlan. Azért sokkal nehezebb ügy ám ez minthogy te képzeled. Az sem igaz sajnos, hogy 2 hét alatt kiheverhető a betegség. Nem abból kell levonni a következtetéseket, hogy voltak olyan szerencsések akik 2 hét után meggyógyultak. Sajnos a deltánál már sokkal komolyabbak a tünetek. Nekem 22-30-as éveik elején járó, korábban egészséges kollégáim oltatlanul 5 hétig feküdtek otthon és romokban tértek vissza. 40 esek kórházban végezték, sokan maradandó egészségkárosodással. Az idősebb korosztályból pedig több haláleset is előfordult. Egyetlen betegség nem terített le még ennyi embert a környezetemben mint a covid. Az oltás igenis fontos, és életeket menthet. A cél most az, hogy az egészségügyről levegyük a terhelést és ha mindenki be lenne oltva nem lenne ennyi beteg a kórházakban, mert valóban többségében 2 hét alatt kihevernék a vírust szövődmények nélkül. Persze az oltás mellett a járványkezelés és védekezés is fontos lenne, ami meg sajnos egyáltalán nincs, a választások miatt. De a többségnek egyébként ez az igénye, a fiatalok többségének az a véleménye, hogy ne zárjanak be semmit, ne legyen semmilyen korlátozás, aki meghal az így járt, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat itt és most. Ennyi. Azért érdemes megnézni Ausztrália példáját, ott nagyon komoly kontaktkutatás és járványkezelés folyik. Az emberek oltva vannak mRNS vakcinákkal, plusz fegyelmezettek és a maszkot is hordják annak ellenére, hogy nincs járvány. De ott ahogy megbetegszik valaki, egész városrészeket zárnak le amíg megtalálnak minden kontakt személyt akár oltva van valaki akár nem. Nálunk a tesztet is fizetheted magadnak. Kedves kormányunk az oltottakat is diszkriminálja. Aki oltott azt nem tesztelik, vegyen magának tesztet ha akar egy vagyonért. Így sokan enyhe tünetekkel vagy kontakt személyként szépen bemennek dolgozni. A munkahelyek többségénél semmilyen járványügyi intézkedés nincs, maszk használat nincs, kézmosásra távolságtartásra sem figyelnek az alkalmazottak. Nem csoda ha itt tartunk. És sajnos azok az emberek is eljutnak a nemtörődömségig akik eddig komolyan vették a járvány elleni védekezést. Én pl felvettem mindhárom oltást, hordom munkahelyen az ffp2-es maszkot, figyelek a kézmosásra távolságtartásra, nem járunk most társaságba, a rokonokkal is csak utcán találkozunk maszkban. De mikor náthás lettem már engem sem érdekelt kit fertőzök meg. És nem vettem egy vagyonért tesztet, és bejártam dolgozni. Mert semmi kedvem nem volt a rakás idióta miatt szívni esetleg otthon 2 hetet betegállományban fizetés kieséssel, meg fizetni magamnak a teszteket. Természetesen azoknak szóltam, hogy náthás vagyok akik ugyan úgy figyelnek a kollégák közül mint én, hogy kerüljenek most el és nem talákoztam senkivel 2 hétig az ismerőseim közül. De hogy az oltatlan, maszk nélküli kollégáim közül kit fertőzök meg esetleg, az megmondom őszintén marhára nem érdekelt. Ugyan akkor ha nem ilyen lenne az általános hozzáállást akkor a világ legtermészetesebb dolga lett volna hogy ha folyik az orrom akkor teszteltetem magam akár önköltségen. Sajnos elérik a passzivitást a felelősségteljes embereknél is a felelőtlen tömegek. :(
 
Utoljára módosítva:
Csak azok akiket a covidosok miatt nem láttak el, de valahogy a nép csendben tűri a sorsát és inkább meghal vagy szenved minthogy balhét csapjon. 1-2 cikket leszámítva nem igazán vannak hírek ilyen témában sem, pedig tudjuk, hogy nincs rendes orvosi ellátás. A háziorvosok online rendelnek, a szakorvosi ellátásra több hónap várakozással lehet bejutni, diagnosztikai vizsgálatokra szinte lehetetlen és a műtéteket mind halasztják.
Németországban ugyanez a helyzet. Az egyetlen kezelés, amit eddig még nem halasztottak el, a dialízis.
 
CasaLoma ,
azért nemszabad ám elfeljteni , hogy Németországban tavaly óta ca. 6000 ezer , igen hatezer kórházi helyet zártak be mert ugye van egy ugynevezett "Fallpauschale" és azt jobban fizetik a kórházaknak , ha fekvöhelyeket megszüntetnek a tulajdonosok ! Amugy meg elég sok ápoló mondott fel a lehetettlen munkakörülmények miatt vagy maradt otthon . De gondolom ezt te jobban tudod .
 
Nem látod jól a dolgokat. Az tény, hogy az oltások megérkezésével a kormány teljes mértékben áthárítja a társadalomra a felelősséget, mondván oltasd be magad, mi nem korlátozunk ha nem teszed és beteg leszel vagy meghalsz akkor így jártál. Nagyon nem így kéne, mert a járványt sajnos csak a vakcina nem állítja meg.
Nem akarlak megbántani de nem hiszem el, hogy az oltástól halt volna meg 3 ismerősöd. Az viszont tény, hogy az oltás után is fognak meghalni emberek, mivel az csak a covidtól véd más betegségektől nem. Nagyon fontos lenne a maszk használat, távolságtartás stb. De amit írsz hiába tűnik jó ötletnek, hogy 2 hétre mindenkit bezárunk, minden leáll és akkor megszűnik a járvány. De sajnos nem szűnne meg, max visszaszorulna. Egyrészt mindenki nem maradhat otthon. Vannak szervek amiknek működnie kell. Pl rendőrség, tűzoltóság, egészségügy, szolgáltatók stb. és ezeknek az emberkenek valahogy el kell jutniuk munkába is, így a tömegközlekedés sem állhat le. Másrészt az emberek sem fegyelmezettek. A tavalyi kijárási korlátozás és lezárások alkalmával is tömegesen játszotta ki a dolgot a lakosság. A fiatalok picsipartikat meg hajnalig tartó házibulikat szerveztek. Ugyan úgy összejártak figgyet hányva a járványra. Aztán szépen hazavitték a vírust a nagyinak meg a szülőknek. Most sem lenne másképp. Mindenki mellé nem lehet rendőrt állítani, főleg ha ők sem tartják be a szabályokat. Hányat láttam közülük maszk nélkül megszámolna sem tudom. Bónuszban amiért nem fog eltűnni a covid talán soha a Földről az az, hogy állatokat is fertőz és jelen van a vadállományban is mindenhol. Így bármikor megtörténhet a visszafertőződés. Más betegségeknél is ugyan ez a probléma. Pl a sárgaláz is ezért kiirthatatlan. Azért sokkal nehezebb ügy ám ez minthogy te képzeled. Az sem igaz sajnos, hogy 2 hét alatt kiheverhető a betegség. Nem abból kell levonni a következtetéseket, hogy voltak olyan szerencsések akik 2 hét után meggyógyultak. Sajnos a deltánál már sokkal komolyabbak a tünetek. Nekem 22-30-as éveik elején járó, korábban egészséges kollégáim oltatlanul 5 hétig feküdtek otthon és romokban tértek vissza. 40 esek kórházban végezték, sokan maradandó egészségkárosodással. Az idősebb korosztályból pedig több haláleset is előfordult. Egyetlen betegség nem terített le még ennyi embert a környezetemben mint a covid. Az oltás igenis fontos, és életeket menthet. A cél most az, hogy az egészségügyről levegyük a terhelést és ha mindenki be lenne oltva nem lenne ennyi beteg a kórházakban, mert valóban többségében 2 hét alatt kihevernék a vírust szövődmények nélkül. Persze az oltás mellett a járványkezelés és védekezés is fontos lenne, ami meg sajnos egyáltalán nincs, a választások miatt. De a többségnek egyébként ez az igénye, a fiatalok többségének az a véleménye, hogy ne zárjanak be semmit, ne legyen semmilyen korlátozás, aki meghal az így járt, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat itt és most. Ennyi. Azért érdemes megnézni Ausztrália példáját, ott nagyon komoly kontaktkutatás és járványkezelés folyik. Az emberek oltva vannak mRNS vakcinákkal, plusz fegyelmezettek és a maszkot is hordják annak ellenére, hogy nincs járvány. De ott ahogy megbetegszik valaki, egész városrészeket zárnak le amíg megtalálnak minden kontakt személyt akár oltva van valaki akár nem. Nálunk a tesztet is fizetheted magadnak. Kedves kormányunk az oltottakat is diszkriminálja. Aki oltott azt nem tesztelik, vegyen magának tesztet ha akar egy vagyonért. Így sokan enyhe tünetekkel vagy kontakt személyként szépen bemennek dolgozni. A munkahelyek többségénél semmilyen járványügyi intézkedés nincs, maszk használat nincs, kézmosásra távolságtartásra sem figyelnek az alkalmazottak. Nem csoda ha itt tartunk. És sajnos azok az emberek is eljutnak a nemtörődömségig akik eddig komolyan vették a járvány elleni védekezést. Én pl felvettem mindhárom oltást, hordom munkahelyen az ffp2-es maszkot, figyelek a kézmosásra távolságtartásra, nem járunk most társaságba, a rokonokkal is csak utcán találkozunk maszkban. De mikor náthás lettem már engem sem érdekelt kit fertőzök meg. És nem vettem egy vagyonért tesztet, és bejártam dolgozni. Mert semmi kedvem nem volt a rakás idióta miatt szívni esetleg otthon 2 hetet betegállományban fizetés kieséssel, meg fizetni magamnak a teszteket. Természetesen azoknak szóltam, hogy náthás vagyok akik ugyan úgy figyelnek a kollégák közül mint én, hogy kerüljenek most el és nem talákoztam senkivel 2 hétig az ismerőseim közül. De hogy az oltatlan, maszk nélküli kollégáim közül kit fertőzök meg esetleg, az megmondom őszintén marhára nem érdekelt. Ugyan akkor ha nem ilyen lenne az általános hozzáállást akkor a világ legtermészetesebb dolga lett volna hogy ha folyik az orrom akkor teszteltetem magam akár önköltségen. Sajnos elérik a passzivitást a felelősségteljes embereknél is a felelőtlen tömegek. :(
Ez is egy néző-,és álláspont.
Én azonban a saját példámat és tapasztalatomat tudom csak felhozni.
Évtizedekig olyan helyen dolgoztam, ahol nap mint nap emberek ezreivel kerültem kapcsolatba. Ezen a munkahelyen is kötelező volt az influenza elleni oltás, mindenféle szankciók ígéretével megspékelve, azonban mindennek ellenére nem oltattam be magam, és nem kaptam el soha sem az influenzát. Később velem szemben már nem eröltették az évenkénti (őszi) parancsot erre az aktusra.
Később a háziorvosom is kísérletesett ezzel, talán egy két évig aztán többé már nem.
Emberekkel történő találkozásaim manapság is elég rendszeresek a különböző rendezvényeken, konferenciákon egyebeken.
Mindezek ellenére eddig még nem kaptam el ezt a kórt immáron már második éve sem.

Az tény, és ezt még senki sem cáfolta, hogy erre a felsőlégúti betegségre az immunszegény szervezetű emberek mennek rá, akiknek a szervezet már valamilyen más kórral viaskodik, az egészségesek pedig vagy el sem kapjájk, mert az immunrendszerük legyűri, vagy csak minimális tünetekkel vészelik át. Ez pontosan olyan tünetekkel zajlik mint az influenza, amine szintén a szövődményeire mennek rá sokan.

Én azt látom, hogy két éve nincs influenza, csak covid. A gyerek ugyanaz, csak a neve lett más.

A titok (ha ez még egyáltalán titok) pedig az, hogy nyáron és télen minél több "D" vitamin kerüljön a szervezetbe.
Nyáron erről a Nap, télen pdeig a 2-3000 egység dózisú "D" vitamin pirula gondoskodik, plusz minél több időt tölteni a szabad levegőn.

Tudom, most lehetne példát hozni a sportolók, vagy volt sportolók közül, azonban a terembe, uszodába nem süt be a Nap, és az izomtól duzzadó test nem a "D" vitamin tömegtől válik azzá.
 
Utoljára módosítva:
CasaLoma ,
azért nemszabad ám elfeljteni , hogy Németországban tavaly óta ca. 6000 ezer , igen hatezer kórházi helyet zártak be mert ugye van egy ugynevezett "Fallpauschale" és azt jobban fizetik a kórházaknak , ha fekvöhelyeket megszüntetnek a tulajdonosok ! Amugy meg elég sok ápoló mondott fel a lehetettlen munkakörülmények miatt vagy maradt otthon . De gondolom ezt te jobban tudod .
Lehetetlen munkakörülményekről jut eszembe, a 24 órás ápolóknak is kötelezővé tették a napi tesztelést. De aki ezt kitalálta, az nem megy oda minden nap leváltani az ápolót, míg az elmegy teszteltetni!
 
Lehetetlen munkakörülményekről jut eszembe, a 24 órás ápolóknak is kötelezővé tették a napi tesztelést. De aki ezt kitalálta, az nem megy oda minden nap leváltani az ápolót, míg az elmegy teszteltetni!
Én megfejtettem
Hisz már megtörtént a Rákosi rendszerben a nagy sztahanovista időkben
Mesélték én nem éltem át
A teljesítmény jelentést meg tinta ceruzázták
Baromi sokat kerestek a traktorosok, mert egy menetben gépszakadásig egyszerre mély szántottak és boronáltak vagy Disztiller tárcsáztak
Ki tudja mi gép volt akkor de csaltak alaposan
Ekkor jött a csattanó ami ide illik:
Egy fószert 25 óra munkaórát írt be magának.
És észrevették.
- Te marha ez nem lehet egy nap 24 óra
- Persze, de én nem tartottam meg az 1 óra ebéd időt, akkor is dolgoztam
 
Utoljára módosítva:
Én megfejtettem
Hisz már megtörtént a Rákosi rendszerben a nagy sztahanovista időkben
Mesélték én nem éltem át
A teljesítmény jelentést meg tinta ceruzázták
Baromi sokat kerestek a traktorosok, mert egy menetben gépszakadásig egyszerre mély szántottak és boronáltak vagy Disztiller tárcsáztak
Ki tudja mi gép volt akkor de csaltak alaposan
Ekkor jött a csattanó ami ide illik:
Egy fószert 25 óra munkaórát írt be magának.
És észrevették.
- Te marha ez nem lehet egy nap 24 óra
- Persze, de én nem tartottam meg az 1 óra ebéd időt, akkor is dolgoztam
Vagyis szomorú.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,782
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére