Hírek Az LMP nem vette át a Gyurcsány-ellenes propagandát, nem támogatja ebben Márki-Zay Pétert

Ungár Péterrel és Kanász-Nagy Mátéval, az LMP vezető politikusaival, amelyben meglepően korrekt és higgadt módon beszéltek Gyurcsány Ferencről, akit Márki-Zay Péter arra kért meg, hogy ne kampányoljon. Ungár Péter azt mondta, “a magyar nép úgy döntött, hogy a DK a legnagyobb ellenzéki párt, és annak a tudatában döntöttek így, hogy tudták, hogy ki Gyurcsány Ferenc, és ő vezeti a pártot. Tudjuk, hogy ez a 10 millió politológus országa, de hagyjuk a vulgárpolitológuskodást. Gyurcsány Ferencre szükség van. Személyileg is.”


Már az is furcsa, hogy Magyarországon meglepetést okoz, hogy valaki így beszél, s nem áll be az Orbán által folytatott Gyurcsány-ellenes gyűlöletpropagandába, és ki mer állni a közellenséggé tett DK-elnök mellett, holott ez lenne nemcsak a normális, hanem uszítás esetén a minimálisan elvárható magatartás. Orbán propagandagépezete egy hazugságra épülő narratívával, szinte lincselést követelő hangnemben uszított a 2006-os zavargások évfordulóján Gyurcsány ellen, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje pedig ezzel az uszítással azonosult, így szerezte meg az elsőséget.


Az Amerikai Népszava Gyurcsány Ferenc és a DK legnagyobb kritikusa volt, amikor a párt legitimálta az Orbán-rendszert és a törvénytelen alaptörvényt azzal, hogy bement Orbán álparlamentjébe. Azt nem lehet mondani, hogy lapunk Gyurcsány Ferenc és a DK fenntartás nélküli híve, támogatója vagy kritikátlan kiszolgálója lenne. Az ellenzéki sajtó legélesebb hangú kritikáit mi fogalmaztuk meg vele és a DK-val szemben, amikor érzésünk szerint Gyurcsány Ferenc és pártja engedményeket tett az elvszerűség rovására. De egy ember aljas, fasiszta üldözését a legmélyebben elítéljük.


Márki-Zay Péter nem tud semmi olyat tenni, amivel megbocsátható lenne az, hogy a leváltandó fasiszta diktátor gyűlöletpropagandáját átvette, saját karrierje, előválasztási győzelme érdekében azt felhasználta. A bűnbakképzés náci technikájával és a goebbels-i propaganda stílusával előállított Gyurcsány-ellenes gyűlöletkampányt nem utasította el, hanem behozta a demokratikus ellenzékbe, legitimmé tette a demokratikus oldalon, miközben kereszténységről és szeretetről papolt. Márki-Zay ezzel örökre kiírta magát a demokraták közül, nevezze magát akárminek, ő fasiszta gazember.


Megbocsáthatatlan, hogy az orbáni gyűlölködést a vele szemben álló humanista demokratikus oldal részévé tette, az ellenzéki oldalt megosztotta és szembefordította önmagával. Az orbáni szellem a két világháború közötti antiszemita, fasiszta rendszer szellemisége. Ennek nincs helye demokraták között. Márki-Zay pedig megfertőzte ezzel a demokratikus oldalt, igazat adott az orbáni uszítás, a gyűlölet politikájának, s azt a demokratikus oldal legitim részévé tette. Ez elfogadhatatlan. Ki kellett volna zárni az előválasztásból, és az ellenzéki összefogás pártjainak tiltakozniuk kellett volna.


Megengedhetetlen demokraták között, hogy valaki úgy állítsa be magát, hogy csak ő lehet képes egyedül legyőzni a politikai ellenfelet, és aki őt nem támogatja, az hazaáruló. Márki-Zay ezt mondta, és ezt gondolta, mert aki nem ezt gondolja, az nem mondja ezt. Ez egy hazugság, mert Orbánt akkor fogják leváltani, ha az ország elsöprő többsége, szavazók milliói lázadnak fel ellene, s akkor egy háromlábú szamár is lehet a kijelölt ellenfele, akkor is elsöprik. Amíg ilyen többség és népakarat nincs, mert be tudja csapni az embereket, addig Jézus Krisztus is lehetne a jelölt, az sem győzne.


Nincs bocsánat, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Ilyen aljasságnak jogállamot hirdető demokraták között nincs helye. Márki-Zay ezzel Orbán mellé állt. Mindezt csak azért, hogy elhitesse azt a hazugságot, hogy Orbánt csak ő tudja leváltani, és megszerezze az ellenzék miniszterelnök-jelölti posztját. Ez a hataloméhség és gátlástalanság mindent elmond róla. Márki-Zay nem demokrata. A demokratikus ellenzék legnagyobb pártjának elnökéről kijelentette, hogy vele nem lehet nyerni, miközben neki annyi támogatója sincs a DK nélkül, hogy hódmezővásárhelyi polgármester legyen.


Ezért üdítő ez a higgadt, értelmes, tárgyilagos hangnem, a józan ész hangja, amelyet az LMP két politikusa megütött. Ez egybecseng Donáth Anna, a Momentum elnökének hangvételével is, ami azt mutatja, hogy Márki-Zay-nak nincs helye ebben az ellenzékben. Idegen test, valójában Orbán Fideszéhez tartozik, és leginkább Orbán Fideszét szeretné megszerezni. Magát kereszténynek nevezi, ezért tudnia kell, mit jelent, hogy a juhok ismerik a pásztor hangját. Ez nem a jó pásztor hangja. Demokratikus szabad sajtóként mi a juhokat képviseljük, és tiltakozunk ellene. Ez a farkas hangja.


Ez elfogadhatatlan, Márki-Zay összes többi szövegével együtt. Egy gátlástalan fasiszta karrieristának tartjuk, attól a pillanattól kezdve, hogy egy demokratikus párt elnökének felesége ellen Orbán gyűlöletkampányát bevetette, s ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelölti pozícióját elragadta saját magának. Mindent elmond róla, hogy győzelme után bejelentette, hogy leváltotta az ellenzéket. A szív bőségéből szól a száj, mondja a Biblia, ezzel bizonyságát adta, hogy mit akar: ő magát helyezte az ellenzék helyébe, megpuccsolta az ellenzéket. Ez történt.


Egy farkas becsapta a juhokat, akik farkast választottak a nyáj vezetésére. Amerikában élt, tudhatja, hogy ha valaki “bullyzik” másokat, még az iskolából is eltanácsolják. Ő pedig ezt tette. Fasiszta módszer a bűnbakképzés, ellenségkép kinevezése, és az ellene irányuló gyűlölet felkorbácsolása. Márki-Zay a gyurcsányozással ezt tette, s azóta is ezt folytatja. Ő egy senki, és kirekeszti az ellenzék legnagyobb pártjának elnökét a választási kampányból és a közéletből. Honnan veszi a jogot? Mindezt egy fasiszta diktátor gyűlöletpropagandájának átvételével. Egy volt miniszterelnököt.


Egy olyan ember teszi ezt, aki akkora hülyeségeket beszél, hogy a fal adja a másikat, aki szerint az elmúlt 30 év legjobb kormánya az első Orbán-kormány volt. Annak az ellenzéknek, amelynek ő lett a miniszterelnök-jelöltje, az első Orbán-kormány is az ellenfele volt, az első Orbán-kormánytól is irtózott, amely már akkor is fasiszta volt és korrupt. Ha neki az tetszett, akkor mondjon le az ellenzék vezetéséről, mert nem ezen az oldalon van a helye. Induljon el a Fideszben az elnöki posztért, ha arra a pártra vágyik. Vagy mérettesse meg magát előbb az új pártjával.


Majd ha az ellenzéki összefogás szavazói nélkül Márki-Zay Péterre és a Fideszből kiszuperált elvbarátaira (akik senkinek nem kellettek, még Orbánnak sem), többen szavaznak, mint Gyurcsányra, akkor járassa a száját, hogy Gyurcsány akadálya Orbán leváltásának. Megköszönheti, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ilyen nagyvonalúan és türelmesen, az ország érdekeit szem előtt tartva viszonyul az aljasságához, mert ha ők azt mondják, hogy akkor kiveszik a DK-t Márki-Zay mögül, és győzze le a templomba járó zseni Orbánt nélkülük, mehetne vissza házalni Ohió-ba.


Mindenkinek joga van a közéletben szerepelni, amitől senki nem tilthatja el. Amit Márki-Zay követel, azt még Orbán sem engedte meg magának. Ha Orbán Viktor, aki megdöntötte az alkotmányos rendet, önkényesen eltörölte a jogállami alkotmányt, bevezetett egy fasiszta rendszert, aki egy felcsúti gázszerelő stróman nevén százmilliárdokat lopott el a köz vagyonából, akinek a családja egy tipikus maffiacsalád, lehet a magyar közélet legitim része, akivel szemben választáson veszik fel a küzdelmet, akkor Gyurcsány Ferenc is lehet, mert ő töredékét sem követte el annak, amit Orbán.


Aljas, nevetséges és primitív hazugság az is, hogy az elmúlt harminc év Orbán és Gyurcsány párharca lett volna, ahogy most sem az. A DK az ellenzék egyik pártja. Aki ezt állítja, az a riválisától akar megszabadulni, mert a DK a politikai karrierjének útjában áll. Annak a DK szavazói kellenek a pártjuk nélkül. El akar tüntetni mindenkit az útjából, mert ő akar lenni az új diktátor. Se nem jobb, se nem bal, hanem csak Márki-Zay. Aki meg akarja haladni a jobboldal és a baloldal ellentétét, az diktatúrát akar, az a centrális erőteret hirdeti.


Gyurcsány Ferenc követett el hibákat, miközben a pártja ellene dolgozott, és fel is dobta Orbánnak. Másik oldalról egy nagyképű koalíciós partner támadta, ahol csak tudta. Orbán puccskísérletet is végrehajtott ellene, és tíz éve semmit nem tesz, mint őt kriminalizálja, mert az egyetlen nagy formátumú politikusnak tartotta magával szemben, aki legyőzte. Majd a történészek mérleget vonnak a teljesítményéről. Nem angyal és nem ördög, de semmiképpen nem az, amit Orbán mond róla. Az is elfogadhatatlan, amikor azt mondják, hogy tudomásul kell venni a lejáratását. Nem kell.


Ha tetszik, ha nem, Gyurcsány ma már egy történelmi személyiség. Márki-Zay sem felkészültségben, sem tapasztalatban, sem teljesítményben, nyomába sem léphet. Akkora baromságokat, amiket ő beszél, Gyurcsány biztos nem mondana. De Gyurcsány Ferenc hátralépett. Dobrev Klára pedig talán még nála is felkészültebb, európai színvonalú politikus, államigazgatási tapasztalattal, Márki-Zay a táskáját nem hordhatná. Azzal együtt nyerte simán az első fordulót, hogy Gyurcsány Ferenc a férje. Márki-Zay pedig Orbán gyűlöletpropagandájával győzte le, mert ő visszafogott maradt.


Egy alázatos ember inkább tanácsokat kérne, kikérné a véleményüket. Márki-Zay a kereszténységével kampányol, de egy keresztény ember alázatos. Márki-Zay ezzel szemben trappol, hőzöng és csörtet, mint aki mindenkinél jobban tud mindent, akihez képest mindenki csak egy hülye. Miközben az ellenzék pártjainak minden megszólaló politikusához képest egy súlytalan, dilettáns senki. A legfeltűnőbb a szellemiség és a hangvétel közötti különbség. Az LMP-sek interjúját is jó elolvasni, az embernek az a véleménye, hogy ezek intelligens, kedves emberek.


Márki-Zay-ról ez nem jut eszünkbe. Róla az jut eszünkbe, hogy egy beképzelt akarnok, egy öntelt hólyag. Zengő érc és pengő cimbalom.


Mitől keresztény Márki-Zay, ha valakit üldöznek, nem áll az üldözött mellé? Az általa lenézett, megvetett, humanista, liberális demokraták, mint az LMP politikusai nem olyanok, mint ő. A gyűlölet hiányzik belőlük, ami a jó “keresztény” Márki-Zay-ban megvan. Az ellenzék kultúrájához az tartozik, hogy ha valakit aljas módon támadnak, akkor mellé állnak, megvédik attól, nem pedig átveszik és felhasználják a maguk hasznára. Ehhez kereszténynek sem kell lenni. De az ilyen keresztényekből éppen elég volt. Senkit nem érdekel, hogy keresztény, üsse meg a normális emberi szintet.


Érdeklődéssel várjuk, hogy a közös kampánycsapat mikor kezdi meg a működését, ha egyáltalán megkezdi, a mindenkinél okosabb Márki-Zay mennyire veti alá magát egy ilyen kampánystábnak. Megjósoljuk: semennyire.


Amerikai Nepszava

ungar-lmp.jpg
 
Ez nem csak a fidesz-szavazókra hanem minden szavazóra igaz, és még csak nem is magyar sajátosság!
De miért is juttatnék hatalomra olyan képviselőjelöltet vagy pártot, amelyik nem az én érdekeimet, hanem a tiédet vagy bárki másét képviseli???
Igen
Furcsa is lenne hogy olyan emberre szavazzak aki azt ígéri hogy a másiknak jó lesz de, neked rossz.....
 
Ez nem csak a fidesz-szavazókra hanem minden szavazóra igaz, és még csak nem is magyar sajátosság!
De miért is juttatnék hatalomra olyan képviselőjelöltet vagy pártot, amelyik nem az én érdekeimet, hanem a tiédet vagy bárki másét képviseli???
(most láttam egy pócs jános interjút huhh és még is rászavaztak....)
 
Casaloma, Setni!

Látom mit nem értetek, de hogy miért ...

Más erkölcsi szinten neveltek a szüleim - csak ezzel tudom magyarázni.
Nekem azt mondták: ne nyúlj ahhoz, ami a másé (a ne vedd el, el sem hangzott, mert még hozzányúlni sem volt szabad a tulaj engedélye nélkül!).

Az én szememben konkrétan tolvaj, aki hozzányúl a köz pénzéhez, lop.
Tolvaj, aki saját hűbéri rendszert épít csókosokból ebből a pénzből.
Tolvaj, aki visszaél a hivatalával, elnyomja az ellenvéleményeket, s saját jogrendet hoz létre önmaga tisztázására.
Tolvaj, mert elveszi egy ország jövőjét.

S Ti nem látjátok, hogy lop?
Ezt inkább nem kommentálnám.
1640259522158.png

 
(az ajvékolás szó azt ugye tudod hogy látens antiszemita kifejezés?)

:rohog: :rohog: :rohog:ezt a marhaságot honnan vetted? Az ajvékolás hőbörgést, méltatlankodást jelent.... azért lenne antiszemita, mert jiddis jövevényszó? Akkor ilyen alapon aki balhé, elpaterol, haver, koffer, lejmol, pacák, ésatöbbi, ésatöbbi szavakat használ, az is antiszemita? Ez egy kicsit beteges....
Több lehetőség volt?? Mire?
Melyik rendszerben volt?,
2010 előtt ?
Nem írom már ismét le hogy most a családosok mennyivel többet kapnak. (most meg egyes hitelek kamatait fagyasztotta be a kormány)
Persze ha neked ezek nem tetszenek ám legyen.
Nem kötelező felhasználni a támogatásokat. Ha nem kell a visszatéritendő adód (1-.1,5 millió forint akkor ne igényeljed..) Ezekből hogy szűrted le hogy melyik pártra szavazok?

Először is: max 800 ezer, látod, mondott valaki valamit, és bekajálod.... arról nem beszélve, hogy megint a gazdag, max egy gyerekeseket jutalmazzák, a sokgyerekes, közmunkán élők nem kapnak túrót se... pláne úgy, hogy mindezt devizahitelből, amit te is fizetni fogsz plusz adó formájában, de csak örvendezz...befagyasztották a kamatot, húúúha.... majd megemelik később, ne gondold, hogy ezt a bankok benyelik...
Itt a mai magyarországon ezek a lehetőségek!
Vagy élsz vele vagy nem.
De, nehogy már az legyen a hibás aki kihasználja vagy felhasználja a lehetőségeket!
Még egyszer kérdezem: Ez neked lehetőség? Hogy 4 évente odalöknek valamit, utána meg jön a feketeleves? A GDP 90 százalékát közelíti az államadósság, gondolod, hogy majd magukon fognak spórolni? Elég naív gondolat...
 
Először is: max 800 ezer, látod, mondott valaki valamit, és bekajálod.... arról nem beszélve, hogy megint a gazdag, max egy gyerekeseket jutalmazzák, a sokgyerekes, közmunkán élők nem kapnak túrót se... pláne úgy, hogy mindezt devizahitelből, amit te is fizetni fogsz plusz adó formájában, de csak örvendezz...befagyasztották a kamatot, húúúha.... majd megemelik később, ne gondold, hogy ezt a bankok benyelik...
Vicces vagy. Ezek a kedvezmények engem hogy érintenek???
Minek örvendezzek??
Ne engem akarj meggyőzni aki csak dühöng ezek miatt. Azokat akik azt hiszik hogy most aztán milyen jól jártak.
 
Még egyszer kérdezem: Ez neked lehetőség? Hogy 4 évente odalöknek valamit, utána meg jön a feketeleves? A GDP 90 százalékát közelíti az államadósság, gondolod, hogy majd magukon fognak spórolni? Elég naív gondolat...
Komolyan úgy érzem magam mint aki a kabát lopásba keveredett ....
Mi közöm nekem az egészhez amiket írsz???
Amit leszűrtem az egészből az az hogy a kormánypárti szavazó tömb mozdulatlan. Az ellenzéknek nem sikarült eddig átcsábítani az embereket.
Vagyis jó nekik a 4 évente oda lökött ajándék.
Ezért is írtam hogy az ellenzéknek jobban megfogalmazott program kell!
 
:rohog: :rohog: :rohog:ezt a marhaságot honnan vetted? Az ajvékolás hőbörgést, méltatlankodást jelent.... azért lenne antiszemita, mert jiddis jövevényszó? Akkor ilyen alapon aki balhé, elpaterol, haver, koffer, lejmol, pacák, ésatöbbi, ésatöbbi szavakat használ, az is antiszemita? Ez egy kicsit beteges....
Nagyon örülnék neki.....ezt elhiheted.
Sajnos nincs igazad mert ez a szó használat a jobb oldalon divat. Mivel nyíltan nem merik használni a szavakat ezzel mutatják hogy tudod kikről van szó.....
Ha TE nem így használtad akkor tárgytalan a mondanivalóm.
 
látod, mondott valaki valamit, és bekajálod.... arról nem beszélve, hogy megint a gazdag, max egy gyerekeseket jutalmazzák, a sokgyerekes, közmunkán élők nem kapnak túrót se..
Hm...akkor a legújabb hírnek sem lehet örülnöm....

Februártól SZÉP-kártyával is lehet élelmiszert venni a boltban​

Ezt Orbán Viktor jelentette be egy Facebook-posztban, további részletek nélkül.
(akkor pedig a vendéglátósok dühöngeni fognak....lehet hogy csak magyar üzletekben fogadják majd el....)
 
Komolyan úgy érzem magam mint aki a kabát lopásba keveredett ....
Mi közöm nekem az egészhez amiket írsz???
Amit leszűrtem az egészből az az hogy a kormánypárti szavazó tömb mozdulatlan. Az ellenzéknek nem sikarült eddig átcsábítani az embereket.
Vagyis jó nekik a 4 évente oda lökött ajándék.
Ezért is írtam hogy az ellenzéknek jobban megfogalmazott program kell!
Még egyszer leírom: mégis te vagy az, aki ezzel kampányol....
 
Nagyon örülnék neki.....ezt elhiheted.
Sajnos nincs igazad mert ez a szó használat a jobb oldalon divat. Mivel nyíltan nem merik használni a szavakat ezzel mutatják hogy tudod kikről van szó.....
Ha TE nem így használtad akkor tárgytalan a mondanivalóm.
Én baloldali vagyok.... légyszíves ne sértegess azzal, hogy jobb oldali divatot követek.... egyébként érdekes, mert ezt a kifejezést még soha egyetlen jobboldalitól sem olvastam, pedig adják az ívet rendesen:oops:
 
Nyilvánvalóan Orbáni terjesztővé váltál.
Mintha nem lenne hírcsatornai oldala ami propaganda is
Mégis te vagy az, aki ezzel kampányol :oops:
Még egyszer leírom: mégis te vagy az, aki ezzel kampányol....
Sajnos addig kell ezeket ide írnom amíg nem értitek meg hogy mitől sikeres a jelenlegi kormány. Az hogy az üzenet hozót támadjátok csak rólatok árul el bizonyítványt.
...és persze az is kiderül hogy mitől nem sikeres eddig az ellenzék...
 
Én baloldali vagyok.... légyszíves ne sértegess azzal, hogy jobb oldali divatot követek.... egyébként érdekes, mert ezt a kifejezést még soha egyetlen jobboldalitól sem olvastam, pedig adják az ívet rendesen:oops:
Mert nem mentél igazán mélyre....a kirakat jobboldaliak csak addig jobbosok amíg előnyük származik belőle.
 
Hm...akkor a legújabb hírnek sem lehet örülnöm....

Februártól SZÉP-kártyával is lehet élelmiszert venni a boltban​

Ezt Orbán Viktor jelentette be egy Facebook-posztban, további részletek nélkül.
(akkor pedig a vendéglátósok dühöngeni fognak....lehet hogy csak magyar üzletekben fogadják majd el....)
Most dobjam el az agyamat? Szép kártyával eddig is lehetett, a vendéglátás zsebből...most annyi változott, hogy a többi zsebből is lehet...mert a pandémia miatt bent ragadt a sok szabadidős juttatás...azt amúgyis azok választották, akiknek nincsenek napi gondjaik, akik egyik napról a másikra élnek, azok a közértben levásárolható zsebet választották.... ergo ez megint nem segít a legszegènyebb rétegen....
 
Most dobjam el az agyamat? Szép kártyával eddig is lehetett, a vendéglátás zsebből...most annyi változott, hogy a többi zsebből is lehet...mert a pandémia miatt bent ragadt a sok szabadidős juttatás...azt amúgyis azok választották, akiknek nincsenek napi gondjaik, akik egyik napról a másikra élnek, azok a közértben levásárolható zsebet választották.... ergo ez megint nem segít a legszegènyebb rétegen....
Vásároltál a Tescóban a Lidl-ben stb??
eddig a COOP-ban tudtam vásárolni.
 
Vásároltál a Tescóban a Lidl-ben stb??
eddig a COOP-ban tudtam vásárolni.
Nem, mi az Auchanba járunk, itt van mellettünk egy köpésre...illetve a párom jár, ő imád vásárolgatni, én utálok, nem fosztom meg ettől az élvezettől.... csányit meg nem fogom gazdagítani....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,743
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére