Hírek Megérkezett a kanadai segítség Ukrajnába

A második katonai felszerelésekkel és fegyverekkel megpakolt kanadai repülőgép is megérkezett Ukrajnába. A két ország régi szövetségesek, Justin Trudeau miniszterelnök korábban is hangsúlyozta, hogy kiáll Ukrajna függetlensége mellett.

Kanada kiáll Ukrajna önállósága és függetlensége mellett, ezért a múlt heti 120 millió dolláros kölcsön után újabb hadifelszerelésekkel megpakolt gépet indított Ukrajnába.

Kanada ebben a hónapban ígéretet tett arra, hogy több mint 7 millió dollár értékben halálos fegyvereket ad az országnak, ennek a második fordulója érkezett meg éjjel Ukrajnába.

"A mai napon a kanadai haderőnk második alkalommal szállított katonai segélyt ukrán partnereink támogatására" - tette közzé Twitteren Anita Anand kanadai nemzetvédelmi miniszter.

A miniszter hangsúlyozta, hogy "Oroszország újabb inváziója egy szuverén állam ellen teljesen elfogadhatatlan". Kanada továbbra is Ukrajna mellett fog állni, miközben az ország megvédi szuverenitását és függetlenségét - hangsúlyozta Anand.

Az Ukrajnában szolgáló kanadai katonai kiképzőket előző hétvégén már evakuálták az országból, hasonlóan az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hadseregének tagjaihoz, akik ugyancsak az ukrán katonák kiképzésében segédkeztek.

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, hétfő esti bejelentésében Vlagyimir Putyin orosz elnök elismerte azt a két "népköztársaságot", amit az oroszbarát szakadárok önkényesen alakítottak az általuk felügyelt ukrán területeken.

A döntést a katonai jelenlét megnövelése követte, így keddre hivatalosan is átlépték Ukrajna határát az orosz csapatok. A Nyugat koordinált szankciós csomagokkal válaszol Oroszország fegyveres határsértésére, ennek részleteiről jelenleg is folynak a tárgyalások.

1645701719874.png
 
Még ebben az a cikkben is vannak árulkodó nyomok: "Az Ukrajnában szolgáló kanadai katonai kiképzőket előző hétvégén már evakuálták az országból, hasonlóan az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hadseregének tagjaihoz, akik ugyancsak az ukrán katonák kiképzésében segédkeztek."

1. miért az ukrán katonákat képezgették ezek?
2. miért nem mondjuk laoszi, brazil vagy zimbabjei katonákat (azok nem szomszédosak az oroszokkal)? Az amcsik nem ludasak abban, hogy az oroszok/Putyin ingerküszöbét ezzel túllépték?
3. ez nem arra utal, hogy számoltak valami ilyen támadásra USA és legfőbb szövetségesei?
4. USA nyilván tudta, hogy nem fog belépni a háborúba, de minek hitegette az ukránokat?
5. az "önkéntes harcosok" Nyugatról (hentesek, kamionsofőrök, pincérek, ahogy olvasom) olyan segítség, akár a halottnak a csók
6. Vajon mit lépne USA, ha mondjuk az oroszok megjelennének Mexikóban, elkezdenék felfegyverezni a hadsereget. Mind a mexikói, mind az ukrán kormányt teljesen megbízhatatlan figurák vezetik/vezetnék. A mexikói lakosság meglincselgetné az amerikai turistákat, a közhangulat teljesen USA-ellenes lenne és valami katonai szövetségbe akarnának kerülni az oroszokkal, s várnák a Mexikóba telepítendő atomfejes rakétákat? Szerintetek mit tenne ez esetben USA? Nem azt, amit most az oroszok? Biden is kis-Hitler lenne, mint most Putyin, vagy ő a demokrácia nevében bombázná le fél Mexikót?
7. az EU befagyasztaná az USA-val való kereskedelmet? Elítélné a Nyugati világ ezért? Egyébként az USA katonai akcióit Ázsiában, Szerbiában,vagy Közép-Amerikában vagy máshol, a világ egyik fele elítélte, őket "gyilkosoknak" tartja/tartotta. Erről mi nem olvastunk/olvashattunk, mert a nyugati világ ezt nekünk úgy csomagolta, hogy USA minden felé a demokráciát védte, terroristákat bombázott (a katonai vagy gazdasági érdekekről alig esett szó)...

Szerintem ezek a nyugati fegyverszállítmányok arra jók, hogy a harcok elhúzódnak.
Putyinnak sem joga, sem indoka nem lehetett, hogy frontálisan rátámadjon szomszédjára. Tényszerűen voltak oroszokat fenyegető előjelek, amit fenyegetésként értékeltek (mint amit pld. az idézet is írt), de ez nem igazolja ezt a vandalizmust, barbárságot, amivel szétlőnek egy országot, tönkretesznek egy egész nemzedéket Ukrajnában.
Mért nem vonul be Putyin csak arra a határ menti területekre, ahol a lakosság oroszbarát, orosz érzelmű? Ebbe talán az ukránok is belemehettek volna, ha végül békén hagyja őket és nem lépnek be a NATO-ba...
 
Nem,hanem az ukránok akik hagyták,hogy ellopják tőlük a Krimet meg Donbaszt,amit az orosz duma egyedül gyorsan elismert önálló államoknak. Nézd meg a térképet mielőtt geopolitikát emlegetsz.
Az ukránok, a két köztársaság oroszajkú lakosságát cseszegették, amit az anyaország most nem tűrt tovább. A Krímet pedig ajándékba kapták, még Hruscsovtól, előtte sosem tartozott Ukrajnához. Aztàn amikor az amcsik oda is betették a sátánpatájukat, csak nem hagyhatták, hogy a fekete-tengeri hadikikötőt és a kijáratot a Földközi tengerre ne tudják használni.
Szóval gondolkodj még...
 
Canada bekefentarto,sok orszagbol kepeznek ki katonakat.
nem artana utana nezned.
Se laoszi se zimbabve nem valoszinu hogy vilaghaborut robbantana ki.
Usa ellensegedet mashol fejtsd ki
 
A nyugat provokálta a ruszkikat, jobban tennék ha maradnának a hátsójukon.
Így igaz! Ukrán fasiszták nyolc éve válogatás nélkül pusztítják Donyeck és Luhanszk lakosságát, azt nem közvetítette a mainstream (fősodratú) média. Nekik nam járt a függetlenség. Krim 97% szavazattal elszakadt, erre elzárták a vizet, tankhajokkal szállították Orosz országból. USA befolyására vagyunk kénytelenek elviselni a szörnyűségeket. Már a 2014-es majdani eseményeket is az USA számlájára lehet írni.
 
Tudsz te eleg baromsagokat osszeirni. a jelenlegi katonai allas szerint ha Usa akarta volna az oroszokat sarokba szoritani igen rovid ido alatt meg is turdta volna tenni.
Hogy egy 40millios nep mit akar az nem erdekel teged. 56-ban igen nagy veraldozat szamba akartak szabadsagba elni az emberek.
Lerohanak egy orszagot es nem az agresszor a hibas hanem egy harmadik orszag Usa.
A nemetek lerohantak ano Lengyelorszagot akkor most mar nem is bun hanem Usa ezert is a hibas.
Ha Regen nincs aki farkas szemet nezett az oroszokkal akkor ma lehet mar Mo is az orosz federaciohoz tartozna.
Amennyiben a III.v.h. kirobbantja Putyin ki is allitana meg hanem az USa? Es meg csak nem is kell atombomba eleg ha egy atomrekatort felrobbantanak, nana, ezert is Usa a hibas.
Europa keleti fele nem tud szabadsagba elni. 100even belul ujra es ujra kirobbantanak egy vilagegest.
Tul kell lepni a tortenelmi serelmeken, az aldozatokra mindig meg kell emlekezni de nem lehet ujabb es ujabb oldoklest csinalni.
Nem a vilag es Usa tehet arrol,hogy az oroszoknal megallt az ido es komcsi modszerekkel akar a kapitaizmussal versenyre kellni. Egesz Europat legutobb folddel egyenlove bombaztak. Miert is kell ezt ismetelni? es meg igazat is adni Putyinak.
 
Most érezett segítség? Eddig hol voltak?
Évtizedig ment a harc addig miért nem mutatták ki a nagy segítőkészségüket?? Ja, hogy fegyvert hoztak...
....az más.
 
Gorbachev kezdemenyezese eloszor uszkorenyije (gyorsítás) majd a peresztrojka (átstrukturálás)
ezek nelkul Regen semmire se ment volna
Csod szelen alltak es rantottak vona megjobban magukkal az egesz keleti tombot. Raadasul a propaganda gepezetrol kiderult nincs semmi mogotte azaz van mindenbol -1-2 darab amivel felvonaulaskor lehet reklamozni a nagy semmit..
Most érezett segítség? Eddig hol voltak?
Évtizedig ment a harc addig miért nem mutatták ki a nagy segítőkészségüket?? Ja, hogy fegyvert hoztak...
....az más.
a valasz egyszeru kirobbantotta Putyin a 3 vh-t. amibe a civilek is aldozatok lehetnek ha csak egy raketat lo valamelyik atomrektorba. a sugarzas nem ismer hatarokat. Chernobilt is eloszor a Svedek jeleztek, most a canadaiak.
en azt kerdezem mire is varnak meg? meg elpusztitjak tobbszaz millio embert?
 
Ha Regen nincs aki farkas szemet nezett az oroszokkal
Erre én azt a választ adom:
Igen úgy van!
Az politikát nem tanult volt színész fogta meg a dolgot
Lehet nem is tudta mit tesz
Gazdaságilag tette lehetetlenné a szovjetuniót
Lett egy félig fantazmagória de akkor szükséges: csillagháborús tervezet (földi és űrbéli telepítésű fegyverek használata)
A ballisztikus rakéták ellen
Akár ki tudta számolni hatását a Szovjetunióra akár nem.
De ez ellenlépést váltott ki a fegyverkezési versenyben.
Amit a Gorbacsov idejei Szovjetunió nem bírt.
"uszkorenyije (gyorsítás) majd a peresztrojka (átstrukturálás)"
És meg az akkori új politikai fogalmat nem is mondtuk: :ppluralizmus, ez ís Gorbacsov ötlete kínjában
Majd csak (a fegyverkezés miatti hiány) miatt lett a peresztrojka
A költségvetést nem bírta a Szovjetunió
És ennek következtében a KGST rendszer is tönkrement
Hisz sokakat pénzelt a ruszki
Költségcsökkentés a KGB-nél, GRU-nál a teljes haderőnél.
Fenntarthatatlanná vált a Varsói szerződés tagállamainak felügyelete!
Regan ezt tette belehajszolta a SzU-t a fegyverkezésbe
a gazdasági átszervezés a SzU-ban csak ennek következménye.
Ami már az összeomlás 2. fokozata.
(persze az USA se tudta megvalósítani)De kiütötte a SzU-t



pl.: A lézerfegyver

Lawrence Livermore kutatóközpontban indították az 1980-as évek elején, amely több évnyi kutatómunka, tíz kísérlet és több milliárd dollár befektetett tőke után tévútnak bizonyult. A livermore-i intézetben indult programot végül 1990-es évek elején szüntették be, miután Teller és Wood kormányzat felé történő folyamatos félretájékoztatása után a kísérleti eredmények bebizonyították, hogy a lézer fényereje sokkal gyengébb, mint azt Tellerék lefestették nagyszabású ismertetéseikben


 
Utoljára módosítva:
Csod szelen alltak es rantottak vona megjobban magukkal az egesz keleti tombot. Raadasul a propaganda gepezetrol kiderult nincs semmi mogotte azaz van mindenbol -1-2 darab amivel felvonaulaskor lehet reklamozni a nagy semmit..
Most vettem észre ezt a nőies választ.
De kb igaz.
A pontosabb választ feljebb találod.
 
Még ebben az a cikkben is vannak árulkodó nyomok: "Az Ukrajnában szolgáló kanadai katonai kiképzőket előző hétvégén már evakuálták az országból, hasonlóan az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hadseregének tagjaihoz, akik ugyancsak az ukrán katonák kiképzésében segédkeztek."

1. miért az ukrán katonákat képezgették ezek?
Szerinted a mi katonáinkat 89 után kik képezték? A zimbabveiek?
2. miért nem mondjuk laoszi, brazil vagy zimbabjei katonákat (azok nem szomszédosak az oroszokkal)? Az amcsik nem ludasak abban, hogy az oroszok/Putyin ingerküszöbét ezzel túllépték?
Hogy is van ez?
A 3 balti állam minden további nélkül lehet NATO tag (160km a legrövidebb táv az ICBM-eknek), de Ukrajna nem? Mert ingerküszöb? Nem inkább éléskamra? (1992-ben 1 millió tonna búzát küldtek az ukránok az oroszoknak, amit azok eladtak, hogy legyen miből nyugdíjat fizetni...)
3. ez nem arra utal, hogy számoltak valami ilyen támadásra USA és legfőbb szövetségesei?
Csak annyira, mint az a bejelentés, hogy február 14-én indítják a háborút...
4. USA nyilván tudta, hogy nem fog belépni a háborúba, de minek hitegette az ukránokat?
Holott a budapesti memorandum jogalapot adna rá.
Persz ebből minden ország tanul és többé soha nem lesz olyan, hogy ha lesz atomfegyvered, addl, majd és ,egvédelek.
5. az "önkéntes harcosok" Nyugatról (hentesek, kamionsofőrök, pincérek, ahogy olvasom) olyan segítség, akár a halottnak a csók
Hát lehet, hogy hentes a másodállása a legh0resebb mesterlövésznek, de ő is oda készül.
6. Vajon mit lépne USA, ha mondjuk az oroszok megjelennének Mexikóban, elkezdenék felfegyverezni a hadsereget.
Azért én megnézném, hogy Mexikó mikor fogadna el fegyvert az oroszoktól...
Mind a mexikói, mind az ukrán kormányt teljesen megbízhatatlan figurák vezetik/vezetnék. A mexikói lakosság meglincselgetné az amerikai turistákat,
Bár én csak kétszer jártam arrafelé, de az amcsikat bevételi forrásként kezelik (mármint a turistákat)-
a közhangulat teljesen USA-ellenes lenne és valami katonai szövetségbe akarnának kerülni az oroszokkal, s várnák a Mexikóba telepítendő atomfejes rakétákat?
ez valahogy nem jött be sem Kuba sem Venezuela esetén...
Szerintetek mit tenne ez esetben USA? Nem azt, amit most az oroszok? Biden is kis-Hitler lenne, mint most Putyin, vagy ő a demokrácia nevében bombázná le fél Mexikót?
7. az EU befagyasztaná az USA-val való kereskedelmet? Elítélné a Nyugati világ ezért? Egyébként az USA katonai akcióit Ázsiában, Szerbiában,vagy Közép-Amerikában vagy máshol, a világ egyik fele elítélte, őket "gyilkosoknak" tartja/tartotta. Erről mi nem olvastunk/olvashattunk, mert a nyugati világ ezt nekünk úgy csomagolta, hogy USA minden felé a demokráciát védte, terroristákat bombázott (a katonai vagy gazdasági érdekekről alig esett szó)...
És akkor az oroszoknak másolni kell az amikat?
Szerintem ezek a nyugati fegyverszállítmányok arra jók, hogy a harcok elhúzódnak.
Putyinnak sem joga, sem indoka nem lehetett, hogy frontálisan rátámadjon szomszédjára.
Na ebben egyet is értünk.
Tényszerűen voltak oroszokat fenyegető előjelek, amit fenyegetésként értékeltek (mint amit pld. az idézet is írt), de ez nem igazolja ezt a vandalizmust, barbárságot, amivel szétlőnek egy országot, tönkretesznek egy egész nemzedéket Ukrajnában.
Mért nem vonul be Putyin csak arra a határ menti területekre, ahol a lakosság oroszbarát, orosz érzelmű? Ebbe talán az ukránok is belemehettek volna, ha végül békén hagyja őket és nem lépnek be a NATO-ba...
Én csak azt kérdezném, hogy szülészeti otthon, kórház könyvtár,... mióta veszélyes célpont, hogy porrá kell bombázni.
Hogy is mondta a szomorú lóarc (Lavrov): ott terroristákat gyógyítottak, ezért kelllett lebombázni.
Ez aztán érv!
De hergelték őket rendesen . Pl. A NATO bővítése egészen az orosz küszöbig Csak egy mellékes kérdés: honnan tájékozódsz?
Újfen tkérdem a balti államok közelebb van Moszvához, mint ukrajna bármely része. Akoor miért is?
Ja, hogy kell egy kijárat a Fekete tengerre?
Így igaz! Ukrán fasiszták nyolc éve válogatás nélkül pusztítják Donyeck és Luhanszk lakosságát, azt nem közvetítette a mainstream (fősodratú) média.
Tudnál erről egyetlen felvételt is prezentálni?
Mertt éppenhog tilos az ukránoknak polgári célpontokat lőni (az oroszokkl ellentétben).
Ha nincs ott az orosz hadsereg, 8 év alatt a "békés" bányászokat nem tudták volna helyretenni?
Nekik nam járt a függetlenség. Krim 97% szavazattal elszakadt,
Akkor azt is említsük már meghogy orosz katonák biztosították a szavazás "biztonságát".
Most valahogy nem lehet újfent népszavazni, mert a Krím nem csupán elveszítette az autonomitását, de besorolták egy regionális kormányzóság alá.
erre elzárták a vizet,
Miért is kellene egy idegen orszába vizet, áramot,... biztosítani?
tankhajokkal szállították Orosz országból. USA befolyására vagyunk kénytelenek elviselni a szörnyűségeket. Már a 2014-es majdani eseményeket is az USA számlájára lehet írni.
Ühüm. tankhajók a szárazföldön? Vagy körbekerülték Európát?
Megjegyzem, jelenleg a helyi lakosok nagy részét kitelepítették Krímből és az egész egy hatalmas katonai bázis lett...
Ja, hogy erről nem iír az oroszhirek.hu?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,730
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére