Teremtő tudat... Ki vagyok...

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
A belső monológ és párbeszéd jelenti az egót. Ezt nem szabad kiiktatni sem mellőzni, sem kisebbíteni...!
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak nem mindegy ki írányit kit....használd arra amit elakarsz érni...és pozitív gondolatokkal...de ezt már leírtam...lehet nem érthetően...vagy csak elsiklottál felette...légy boldog, akkor nincs semmi gond jól csinálod amit csinálsz.... de ha valaki nem az, akkor ott bibi van....légy gyermeki befogadó....ennyi....az már nem az egó hidd el...az egó mindig uralni akar, birtokólni...stb....de persze mindenki maga dönt ....:)
 

Antal

Állandó Tag
Állandó Tag
A vakhit vagy fanatizmus vak bizalom bizonyítékok hiányában, sőt, kényszerítő bizonyítékok ellenében is, amikor az ember hisz valamiben az azt alátámasztó bizonyítékok nélkül.
A 2000 éves keresztény vallás nem vakhiten alapul. Jézus Krisztus mindent bebizonyított szeretetével. Nem tévedett és nem tévesztett. Mivel beb
A vallás nem más, mint az értelmes ember vonzódása teremtője felé. (Ez minden vallásra érvényes.) Kinek a hite vakhit?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
A vallás a hit megnyilvánulási formája. Egy olyan rendszer, amelyben a -vallását gyakorló- ember megélheti, kifejezheti a hitét.

Magyar Értelmező Kéziszótár szerint: Vallás: A társadalmi tudatnak természetfölötti erők és lények létezésébe vetett hiten alapuló formája.

Vakhit: Feltétlen, kritikátlan (vallásos értelemben)
Fanatizmus: Vakbuzgóság, elvakultság.
Vakbuzgó: Vmely (vallási) eszméhez elfogultan ragaszkodó, más nézetűekkel szemben türelmetlen.

Vakhit sztem ha valaki a vallásában hisz vakon, mert a vallás az csak forma.

A teremtő felé való vonzódás az hit.

A keresztény vallás Jézus tanításain alapul. Más vallások mások tanításain alapulnak.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Cathy!
Igen, főleg a TV-ben állandóan újakat mondó jósok hamar elkopnak és nincs tovább újdonság. Be kell osztania magát egy jósnak is és az időhorizonton így kell szánkóznia a balekok körében.
A kopási együttható tehát veszélyeket indukál, mert a létsíkon nincs több gyermekláncfű..
Egy tanítónőt is unnak a srácok, ha nagyon monoton. Ha nem az, akkor módjával elviselik, főleg ha átlényegűl emberré..
E fórum irogatóiról -magam is beleértve- azt mondhatom, hogy a tudományosnak ható ám halandzsisztikus szövegeket nem kedvelik. Azonnal kiszűrik. A fizikán túli felfedezetlen és rezzenéstelen ultramikrorészecskék főfizikusainak álfénysebeségű szövegeit sem hiszik el valószínűleg. De tudják viszont, hogy jön a dinnyeszezon, ezoterice kopogtat!
Nem tudom miért érdemes elkalandozni oda, mellyet az írója végképp nem ért? A nemértés is átsugárzik az ezoterikus semmin..sok duma, kevés (semmi) lényeg-mondja erre Valaki. Ma nem olvasnak már -ill. alig- regényeket, az okfejtéseket pedig végképp elterelik a Kizil Kumba. Ezért megkell gondolni ezo módon a szövegek hosszát is.
Itt talán az ezomifene egyszeregyéről lenne értelme értekezni. Az alapokról, ha van ilyen. Ha van becsületes, egzakt képződménye ennek a műfajnak. Aproximatíve, vagy exoprimitíve a második emeleten, a lét koszos betonján.
Kultúra-valóság-fizikai létsíkok és flambírozott kakukktojás,,,hát egen, ez a zagyváladék messze mutat. De utat nem. Azt minek? A főezoterikus lénytől (nagyon idős pedig9 többmindent olvastam. valaha. nem tudtam, hogy mit akar mondani, most sem tudom. Hiába a sötéteknek ez nehéz. De a könyve nem volt olcsó..pláne a Karma hasmenése című! Azóta fertőtlenítettem magam ezektől.
Persze médiumok azért vannak. Ez terület számomra a legnehezebb ...a túlvilág üzeneteihez nincs szavam. Érveim sem. Neked van? Üzenetet kaptál már? Megfogsz lepődni: én igen: hallgatni arany..

Ezt is tudná valaki értelmezni:pl:ezomifene, lét koszos betonán, zagyváladék ...stb...hol élünk?
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
A gazdagdságnak sok fajtája van.
A meditáció a legmagasabb szinten tesz gazdaggá, mert a belső éned világát tárja fel elötted, de még a hétköznapi értelemben is viszonylag gazdaggá tesz, hiszen olyan képeségeket szabadít fel az elmédben, amiről eddig nem feltétlenül volt tudomásod. a tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki együtt születik valamilyen tehetséggel, és amig ezt nem fejleszti tökélyre önmagában, úgy fogja érezni valami hiányzik az életéből. mindvégig úgy fogja érezni, valami nincs meg, aminek megkéne lennie.
Engedd pihenni az elmét- szükség van rá!
Egyáltalán nem bonyolult dolog: egyszerűen csak maradj szemlélő! Akkor megkapod mindkét gazdagságot.
Egy idő után az elme megtanulja, hogyan csendesedjen el, és rájön arra ha elcsendesedik, óriási ereje lehet. Ráébred, hogy szavai így már nem pusztán üres szavak- igazi érvényüek és gazdagságuk van, olyan amire még korábban nem volt példa. Ilyen módon az elme hatalmas erővel bíró, hasznos szolgálójává válik az embernek. Így lényed lesz a mester és ez a mester bármikor használhatja az elmét, de bármikor ki is kapcsolhatja, ha nincs rá szükség. Ha az elméd veszi át az írányítást, a Paradicsomban is azt mondja majd: Ez lenne a paradicsom? Hát ennél azért többet vártam!
Nem azt mondmon, hogy pusztítsd el az elmédet. Az elme a létezés egyik legkifinomultabb jelensége. Csak azt mondom, hogy vigyázz, hogy a szólgálód ne válhasson a főnököddé. mindig emlékezz arra, hogy az első helyen a lényed áll, a másodikon a szíved és csak a harmadik helyen az elméd- így épül fel egy őszinte és kiegyensúlyozott emberi lény...
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a helyzet és a szituáció függvénye a fentebbi sorrend. Aki erre ráérez, az tud valamit...
 

jezabel

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést. Én azóta is azt keresem, hogy mi az, hogy ideogenezis? Tudja valaki?

Kíváncsivá tettél, már keresem egy ideje, de nem találom a jeentését.

Próbálkozzunk:
ideo - gondolat, képzet illetve azzal kapcsolatos
genezis - eredet, keletkezés, származás,

namármost: nagyon "szepesmáriás" hangulata van a szónak, (persze, jó lenne tudni, milyen szövegkörnyezetből vetted ki a szót)
gondolom, illetve csak találgatok, a világ eszmerendszerből való keletkezése,
előbb gondolatilag alakult ki, aztán materializálódott - ki gondolta ki? Isten. Ki Isten?
Na jó, inkább kutakodok tovább. Lehet, hogy Szepes Mária jó vonal...
 

jezabel

Állandó Tag
Állandó Tag
Már megint előbb járt a szám, illetve a billentyűm, mint az agyam, átrágva magam az írásokon, Bona a legelején kifejti, mi az az ideogenezis, csak nincs így kimondva. Kis huncutok, (Bona és Alberth ) segítsetek már egyértelműen megfogalmazni, persze csak ha akarjátok.
Nekem az derül ki, hogy nem Isten gondolt ki minket, mi gondoltuk ki magunkat. Pontosabban, az Isteni egységből kirezegve mint energialény ideaszinten megteremtettem a világom, ami aztán materializálódott, és amit folyamatosan teremtek, alakítok ideaszinten, de mivel a feledés homályába merült Isteni eredetem, ezért azt hiszem, hogy a világ tőlem függetlenül olyan, amilyen. Aztán materializálodott részemmel némi belátást nyertem (mármint belelátást, mert a belátás eme elmerészemnél még nem alakult ki) a szellembe, vagy visszakukucskát, így azzal hitegetem magam, hogy kisénke teremtek, aztán meg erőlködök, hogy megteremtsem magamnak, amit én kisénkerészem akar. Boldog vagyok, ha sikerül, (persze, mert NAGYÉN azt mondja, jólvankisénke, nesze, hidd azt, hogy ezajóneked) aztán boldogtalan vagyok, ha nem kapom meg. (mert NAGYÉN azt mondja, ejnye kisénke, mégmindig alszol, ébredjmárfel! Aztán elkezdek ébredezni, és elkezdek emlékezni. Jólértem?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
(persze, jó lenne tudni, milyen szövegkörnyezetből vetted ki a szót)
...

"Az ideogenezis végrehajtásához a hétköznapi tudatállapot nem a legmegfelelőbb. Ugyanakkor az ember ebben tudja leginkább mindennapi feladatait teljesíteni. A megfelelő frekvencia megtalálása és az arra való önálló tudatállapotváltogatás már művészet lenne. Olyan értelemben, hogy skizofrenitás ne álljon be. Ilyen géniusz a történelem folyamán nem sok születhetett, amint a múltat elemezve láthatjuk is. És ma sem igen..."
<!-- / message --><!-- sig -->97.hsz. alberth
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Jez! Köszönöm, hogy utánanéztél helyettem is. Kapisgálom a szó értelmét, de még nem vagyok teljesen képben. Azt hiszem, még párszor át kell olvasnom, és értelmezgetnem amit Boana írt, meg Alberth.

Nekem onnantól nehéz érteni, hogy tudatállapotok. Tudatállapota csak a korlátokkal teletűzdelt (aberrált) elmének van. Teremteni pedig leginkább tiszta, aberrációk nélküli tudattal lehet. Akkor hogy kerül a képbe a tudatállapot? A korlátozott tudat eleve hajlamosabb betegségekre, így hasadásra (skizofrénitás) is. Nem a teremtés miatt, hanem az állapota miatt. Vagy tévedek. Mert ez is benne van a pakliban.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Jezabel érti és szerintem éli is a minden napjaiban.....
A tudatállapotodnak 9 szintje van...van a kozmokus tudattalantól az Isteni tudatfelettiig....nem akarok belebonyolodni, mert akkor megint össze zavarlak benneteket....a létezésben induljunk ki abból minden valaha egy volt és ez az egy megosztotta önmagát....tudattalan örököltük a kozmikus létezés alapelveit...miszerint minden egy és örök.....de mi nem maradtunk meg ebben az állapotban és tovább fejlődtünk a gondolat erejével, és kialakult az én központunk....ez sem maradt ebben az állapotban ....a végére így épül fel amit a tudat vagy létezés szintjeinek nevezünk..
A létezés kilenc szintje:

Kozmikus tudatfeletti (Nirvána)
Kollektív tudatfeletti (Isten)
Tudatfeletti
Valódi tudatos
Közönséges tudatos
Tudatalatti
Tudattalan
Kollektív tudattalan
Kozmikus tudattalan

Ez mind benned van néha ezt használod néha azt, de mind a tied....innen van az emberek között a rezgés különbség , mivel aki már régóta medítál autómatikussan megnyítja az elméjét a legmagassabb tudatszintnek.A meditáció a kulcs:
Ha vissza akarnak térni a határtalanságba, s meg szeretnék tapasztalni a létükkel járó örömöt és szabadságot, ismét azzá kell válniuk, ami összetartja önöket. Ennek pedig egyedüli módja – hiszen önöknek közben a test terheit is viselni kell-, ha maximumra állítják be az agyalapi mirigy működését. Így tágíthatják ki a tudásukat Isten végtelenségének megértésévé. Ez a végtelenség mindent megenged, feltétel nélkül szeret, és egyelő önmaga, azaz a gondolat teljességével
 

fenyy

Új tag
Minden generációban megannyi ember próbál választ találni ezekre a minduntalanul visszatérő kérdésekre. S az, hogy ezt minden egyes generációról elmondhatjuk, egyértelműen azt bizonyítja, hogy még mindig nem sikerült kielégítő válaszok birtokába jutnunk. A természetet és a világegyetemet tanulmányozva rájövünk, hogy minden, ami körülvesz bennünket, szigorú és tervszerű törvények alapján működik. Magunkat a természet koronájának tartva rájövünk, hogy az emberiség mintha csak kívül állna ennek a rendszernek. Például, ha csak azt nézzük, hogy a természet mennyire bölcs és logikus módon alkotta meg a szervezetünk minden egyes apró részletét, és hogy a test minden egyes sejtje mennyire egy pontos terv szerint működik, rájövünk, hogy képtelenek vagyunk választ adni a kérdésre, miszerint: mi az elrendeltsége ennek a hibátlan, élő szervezetnek
http://www.kabbalah.info/hung/index.htm
 

csapa9

Új tag
Úgy érzem, itt is meg kell osztanom szélsőséges nézeteimet, azzal együtt, hogy ezzel bárkit is meg akarnék bántani.
Az én hitem szerint az ember a legbutább állat, ráadásul önző, irígy, kapzsi és agresszív. Az ember a természet csodálatos alkotásában csak egy genetikai hiba, egy kártékony vírus. Az úgynevezett inteligens ember megjelenése nem volt szükséges az élővilág számára, mert addig minden tökéletes volt. A természet mindíg meg tudta teremteni az egyensúlyt addig amíg az ember meg nem jelent. Ki állítja azt rólunk, hogy inteligensek vagyunk??? Mi magunk!!
Mi is az az inteligencia??? Mi is az az emberi fejlőddés??? Rombolás, pusztítás!
Mindez az önös érdekek miatt! Egymás, és minden más lerombolása, elpusztítása. És ez alól senki sem kivétel, mert közvetve, vagy közvetlenül, de mindeki részese ennek a dolognak. Sajnos ezért gondolkodunk rajta olyan sokat, hogy mi a fenét keresünk mi itt egyáltalán. Azoknak az élőlényeknek, akiknek van rendeltetésük ebben a világban, azok nem gondolkodnak rajta, hogy miért vannak itt, mert nem kell mindenféle hülyeséggel mentegetni magukat sajátmaguk előtt. Sajnos a belénkkódolt fajfenntartás ösztöne még mindíg elég erős ahhoz, hogy becsapjuk magunkat, és elhiggyük, hogy ez így jó ahogy van. Pedig gondoljunk csak bele, hogy bármelyik élőlény sokkal tökéletesebb nálunk!
Én hiszek a teremtőben, egy magasabb rendű dologban ami mindenek felett áll, és irányít mindent, de nem abban az értelemben, hogy isten bennünk él, hanem én azt mondom, hogy mi élünk istenben. Ő pedig nem más mint a világmindenség, aminek mi egy apró része vagyunk. Szerves, de nagyon nagyon parányi része. És nem mi vagyunk a teremtés koronája!!! A világmindenség egy élő szervezet, ami egyszer megszületett, folyamatosan növekszik, és szüksége van arra is a létezéséhez, ami itt a földön történik. De ahogy a mi szervezetünkben is fellépnek különböző betegségek, úgy a teremtő szervezetében is van egy betegség, ami sajnos mi vagyunk emberek.
Aki ezt el tudja fogadni, mert át tudja lépni a korlátait, az örökre megbékélhet, és nem kell tovább keresni azt, amit így sohasem fog megtalálni.
 

jezabel

Állandó Tag
Állandó Tag
Én hiszek a teremtőben, egy magasabb rendű dologban ami mindenek felett áll, és irányít mindent, de nem abban az értelemben, hogy isten bennünk él, hanem én azt mondom, hogy mi élünk istenben. Ő pedig nem más mint a világmindenség, aminek mi egy apró része vagyunk. Szerves, de nagyon nagyon parányi része.

Ha egy üveget megtöltök tengervízzel, és bedobom a tengerbe, a tenger van az üvegben, vagy az üveg a tengerben?
Aztán ha sok üveget töltök meg, különböző helyekről vett vízzel, van, amelyik tiszta, van amelyik zavaros,és lehet, amiben apró kis halacsok úszkálnak. attól az még tenger, ésa tengerben van.:p
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért nem kapunk válaszokat azoktól akik tényleg tudnak és miért marad a találgatás? Mert a korlátolt gondolat szavakkal dolgozik. Egy mester ezzel szemben nem magyaráz, hanem beéri a tudással. A magyarázgatás eleve önkorlátozást jelent. Amikor eljutnak a tiszta tudás birodalmába, ahol többé nincs szükség önigazolásra és szőrszálhasogatásra, valóban elmondhatják magukról, hogy királyságuk urai az abszolút tudás honában. Egyszerűen csak élvezik a létezés örömeit, beérnek a Nírvánába.
Mi történik a magasabb gondolatfrekvenciák, keltette felemelő érzéssel? A lélek örökre elraktározza az emlékezetben, az emlék azután további érzelmeket gerjeszt. Így a felismerés öröme megsokszorozódik, s önök újra meg újra átélhetik.
A másik csodálatos dolog, ami ezzel a felemelő érzéssel történik az, hogy a lélek az aurán keresztül visszasugározza az egyetemes tudatáramba, ami azon túl, hogy megritkítja a tudat sűrűségét, olyan helyzeteket is vonz önökhöz, amelyek ugyanilyen felemelő érzéseket váltanak ki. Miért? Azért, hogy önök teljesen felfogják, és tapasztalatba ágyazzák a nevezett gondolatot. Ha ez megtörtént, a megemésztett gondolat bölcsességként raktározódik el a lélekben. A bölcsesség azt jelenti, hogy a tudás abszolút értékben szilárdul meg önökben. Nem csupán a lélek rezgésszámát növeli meg – ami a magasabb rendű érzelmi élethez igazítja majd életvitelüket -, de az agyalapi mirigy további aktiválásával nagyobb rezgésszámú gondolatok befogadását is lehetővé teszi és így tovább, a végtelenségig.
Amint az agyalapi mirigy kivirágzik, életük is kezd megváltozni, és pedig úgy, hogy nem győzik kapkodni a fejüket a csodálkozástól. Ettől fogva minden gondolatukat mély érzések kísérik. Tudásukat alkotásokba öntik át, és észreveszik, hogy gondolataik egyre gyorsabban öltenek testet. Jobban szeretnek, többet megértenek, és mélyebben együtt éreznek a szenvedőkkel ebben az állapotban. Közben fájdalmas búcsút kell venniük bizonyos entitásoktól, mivel elváltak útjaik, a helyükbe azonban rokon gondolkodású társak érkeznek, akikben lelki testvérre találnak. Az anyagban tudunk csak együtt lenni és érzékelni a másik testet öltött entitás rezgés színtjét. Miután kilépünk a testből külön válnak útjaink, ezért van a létezésnek színtjei. Természetesen egyikünk sem kevesebb a másiknál, csak valaki annyit enged meg magának, hogy az ajtó sarkán ki kukucskál, és valaki át is lép rajta .Ezért van a nézőpont különbség, aki már megtapasztalta a legmagasabb tudatállapotot nem oszthatja ugyan azt a nézetet mint az aki még csak most nyitogatja az ajtót, vagy még csak keresi hol is ez az ajtó.....://:de a nap mindannyiunkra egyfórmán süt......
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a következő gondom volt a manifesztációval - a gondolatok testetöltésével: egyszer megpróbáltam, siekrül-e. Azt akartam, teljesen pórias megoldásként, hogy amikor elzárom a gázt, a láng a tűzhelyen tovább égjen. Miért ne, gondoltam, hiszen az is csak illúzió, "valóság-megállapodás", hogy ha elzárom a gázt, akkor nem ég. És ekkor a láng az elzárás után is csak égett tovább. És ettől megijedtem, és alig akart rendbejönni a valóság. Vagyis bármit gondolunk, bármilyen "marhaságot", nem csak magasztos, jó dolgokat, az valóra válik. Ahhoz, hogy ez ne rémálom legyen, hanem csoda, tudnunk kell uralkodni a gondolatainkon. És ez néha nem is olyan egyszerű.
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
csapa!
Még nem jutottál el a zagyvaságok empirokriticizmusáig, de bizony eljuthatsz..
A tavaly meghalt Határ Győző eljutott a fényfotonok tranzverzális degenerációjának segítségével az emberi lényekre jellemző megállapíításig..
szó szerint most nem idézem,de a lényeg: az emberiség piszok fajtája kiírthatatlan...a nehézsézségeken, tragédiákon átlábol...
Így a belemegyarázós marhaságokon is érdemes átlábolni..vagy ha nem, hát kisnyúl. Mindenesetre az ezoterika is megcéloz valakiket..éleslövészete során. Ehhez azonban médiumok kellenek, akik citerázni is tudnak neuronjaikkal, vagy elrontják a gázcsapot!
 
Oldal tetejére