Hírek Oroszország és a NATO közti háborúvá fajulhat a konfliktus

A NATO vezetője aggodalmának adott hangot, hogy az ukrajnai harcok háborúvá szélesedhetnek Oroszország és a védelmi szövetség között − írta meg a The Independent.


Ha a dolgok rosszul alakulnak, annak szörnyen rossz vége lehet. Ez egy szörnyű háború Ukrajnában. Olyan háború is, amely a NATO és Oroszország közötti háborúvá fajulhat. Mindennap azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük

− mondta Jens Stoltenberg az NRK norvég műsorszolgáltatónak nyilatkozva.


Stoltenberg, Norvégia volt miniszterelnöke az interjúban azt mondta, hogy „kétségtelen, hogy lehetséges egy teljes körű háború”, hozzátéve, hogy fontos elkerülni egy olyan konfliktust, amely több európai országot érint.

A Kreml szerint a NATO is a konfliktus része​


A Kreml többször is azzal vádolta a NATO-szövetségeseket, hogy a konfliktus részesévé váltak azáltal, hogy fegyverekkel látják el Ukrajnát, kiképzik csapatait és katonai hírszerzési információkat adnak az orosz erők elleni támadásokhoz.


Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken videokapcsolaton keresztül több volt szovjet ország védelmi és biztonsági vezetőjéhez intézett beszédében ismét azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajnát eszközként használja országa ellen.


A Nyugat hosszú éveken át szégyentelenül kihasználta erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donbaszban, és gyakorlatilag gyarmattá változtatta az országot. Most pedig cinikusan ágyútölteléknek, Oroszország elleni faltörő kosnak használja az ukrán népet azzal, hogy továbbra is fegyverekkel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld, és öngyilkos pályára állítja az országot

Kovács Ferenc

1670679980487.png




 
Miért lenne az nekünk jó, ha a külhonban lévő oroszokat küldenék haza harcolni? Nincs épp elég otthon belőlük?
És az miért jó nekünk, ha az ukranokkal teszik?
Nem ismerem minden európai ország törvényeit, így nem tudom, hogy pl. a vagyonelkobzás mennyire volt bevett szokás a korábbiakban. Én inkább arra tippelek, hogy semennyire.
Tudtommal ezt nem is az egyes orszagok találtak ki, hanem az EU a szankciok folyomanyakent.
Nem is úgy fogalmaztam, hogy a menekültként nyilvántartott férfiakat küldjék haza harcolni, hanem a hadköteles korú férfiakat.
Jelentős a különbség!
Gyakorlatilag 2022 marciusa óta a hadköteles ukran ferfiak (és nók!) nem hagyhatják el Ukrajnát.
Akik előtte kimentek, azok vagy külföldön dolgoznak, vagy eleve külföldön élnek, de a számuk relative elenyésző..
Amúgy az ukránoknál amióta kihirdették a minősített helyzetet (háborút), csak katonai vegzettseggel rendelkezőket mozgósítottak.
Az un. Teroboronaba, a területvédelmisekhez ( kb mint a polgári védelem volt), atlagosan hetszeres a túljelentkezés.
Szóval egyelőre nincs ukran oldali emberhiány szemben az orosszal, ahol a CSVK-hoz mar börtönökből toboroznsk.
 
Az ukránokat már Nagy Péter cár elődje is behúzta a csőbe. Alexej cárral hiába kötött egyezmenyt Bogdan Hmelnyickij, a cár engedélye nelkül semmi komolyat nem tehetett az ukran állam érdekében. És mindez az 1600-as évek közepe, ami kb 4 évszázad.
De, ha csap Peter es Katalin uralkodásat vesszük (ami alatt az ukrán nyelv használatát is betiltottak), az is 3 évszázad.
Most ha ezen elgondolkodnánk: mennyi sok időt nem voltak önálló állam.
Egy rohad nagy ország: Oroszország és orosz birodalom árnyékában.
Talán esélyes hogy most se lesznek és túlélik
Mint Erdély a sok évtizedes(százados) függőségét
 
Mert mennyi a sok-évtized?

299 év az nem sok évtized?
De igen 29 évtized
De mondhatod 299 évnek
De mondhatod 2.9 évszázadnak
De lehet mondani néhány tized (század) évezrednek is.
Matematikailag jó és mind ugyanaz
Nem voltam pontos
Ezért írtam sok évtizedet
De lehet: sok-sok nagyon-sok évtizednek is mondani:)
Téged megtévesztett.
Nos igen.
Megtévesztő a pontatlanságod...
 
Szóval egyelőre nincs ukran oldali emberhiány szemben az orosszal, ahol a CSVK-hoz mar börtönökből toboroznsk.
Ez forrás és forrás szerint más.
A Wagner magánhadsereg pedig csak egy része a harcoló erőknek
Én egyiket sem hiszem a tiédet sem
A CIA exstratégája arra is kitért, hogy a háborúban nem elég a területek elfoglalását nézni, és szerinte az oroszokat sem ez érdekli, hanem az, hogy felőröljék az ukrán hadsereget. Szerinte ez sikerül is nekik, ugyanis a „leghitelesebb hírszerzési adatok” alapján


AZ UKRÁNOK KÖRÜLBELÜL 8-10-SZER ANNYI KATONÁK VESZÍTENEK A HÁBORÚBAN, MINT AZ OROSZOK
Hozzátette azt is, hogy szerinte ekkora veszteségarány nem fenntartható Ukrajna számára, és közben az oroszok újabb erősítést is kaptak, és kaphatnak még a jövőben.

Már csak az országok lélekszámából sem hihető
amit írsz
 
Utoljára módosítva:
Nos igen.
Megtévesztő a pontatlanságod...
Megtévesztő de érthető azért
Akkor lezárva
De te írd meg években a ellentét gyökerét és időtartamát
Mikor még a nyelvük eredete is közös
Még annak szétválásának idejét se lehet megmondani.
 
Utoljára módosítva:

Szörnyű végjátékra számít Ukrajnában a CIA volt tanácsadója

"Továbbra is Ukrajna összeomlására számít James G. Rickards befektetési bankár, a CIA volt stratégiai tanácsadója, aki már korábban is arról írt, hogy Ukrajnának óriási veszteségei vannak. Most azt is hozzátette, hogy szerinte ukrán összeomlás esetén az Egyesült Államok katonákat küld Ukrajnába, aminek beláthatatlan következményei lehetnek"
Tetszik ez az "előrangatunk valakit, aztan egymatól atvesszük" cikkgyartás.
Bar akit kongresszusi neghallhgatasra rantottak be, az nem biztos hogy hófeher lelkületű pláne, ha jogasz.
(Lehet, hogy ő az amerikai Bakondi vagy Nogradi?)
 
Ez forrás és forrás szerint más
Már csak az országok lélekszámából sem hihető
Miert csak volt tanacsado?
Belefáradt? Akkor miert kezdte ujra?
Kirugtak mert hülyeseget tanacsolt?
Akkor most miert lenne igaza?
Mint az előbb irtam, egy (szelső) jobbos volt tanacsado, akikt korabban a tevekenysege miatt kongresszusi meghallgatasra ideztek be, nem biztos hogy mervadó velemennyel bír.
De egyszerűen logikazva:
Ökölszabály, hogy ha a tamadók eredmenyt akarnak, legalabb haromszoros túlerőben kell legyenek.
Az ukran haderő békelétszama kerekitve 300 ezer fő. Ezt negduplazták a mozgositassal, de ha csak fel milliot is veszünk, az oroszoknak másfel millio katonaval kellene harcolnia Ukrajnaban. Ezzel szemben a teljes bekeletszamot most probaljak 950 ezerről feltornaszni máfel millióra.
A kezdeti 300 ezer tamadóhoz meg 334 ezret mozgositottak, de ezek sem mind Ukrajnaba jerültek.
A vesztesegek termeszetesen óriasiak, de mig az oroszoknal ember es technika hiany van, az ukranoknal inkabb csak az utóbbi.
 
Mivel én mint tudjátok Németországban élek csak az itteni helyzetröl tudok nyilatkozni , miótta nyögdijjas lettem dolgozom mint "tiszteletbeli" a szomszéd kisváros "Tafel" nevö szervezeténél . Ez a szervezet ca. 30 éves és ugyebár önkéntes , magán személyek szervezéséböl áll , nem az állambácsi az aki vezeti vagy vezette ! Nagyoon nagy problémáink vannak tavaly óta minden téren mert Németországba állitolag majd egy millió ukrán menekült van ! Nem ez nem az ö hibájuk , hanem berlin és brüsszel a sáros mivel semmi szervezett elosztás - gondoskodás velük ! A járások , városok magukra vannak hagyva , nekik kötelezö "önköltségre az ellátásuk ! Ugyan annyi joguk van mint a "régóta ittélöknek" , tehát lakást kapnak nálunk mely elég jól bevan rendezve , mellé minden szociális ellátás is ! Nálunk egy család 5€-t fizet a csomag élelmiszereért mely , ha jól gazdálkodnak egy hétig is elég , figyelembe van véve , ha valaki beteg esetleg csak zöccség evö ! Mivel az Ukrán menekültek nincsenek felvilágositva mi is a mi feladatunk , miért is vagyunk ott ugy beszélnek némelyek az ott "dolgozó" idös hölgyekkel mint ha az a kapcája lenne ! Nem kér , hanem követel ! Meg vitába állok bárkivel aki állitja törés szakadásig , hogy csak nök meg gyerekek vannak itt , én látom nap mint nap hány fegyverfogható ifjú ember lézeng felénk !
Különben csak aztudom mindeneggyes társamnak ajánlani akik háborút akarnak játszanni , álljanak fel a fotelból a Computer elöl és irány a tüzvonal életeken az összes politikussal mindkét oldalon mint a középkorban , szemtöl szembe nem a meleg szobákból . Na ennyi részemröl ! Öljétek egymást !
 
Nem az igazamért hanem tiédért is
Mert Európa van háború veszélyben Svájc épp úgy
Mint az összes belekeveredő ország

Csatolás megtekintése 1912824
Ezt nem szeretném háborúba keverni
Te sem ugye?
56 óta nem hallok mást mint sírdogálást és szemrehányást, mert a nyugat cserben hagyott bennünket.
----
A feleletet sugalló kérdéseket hagyd meg a Fidesz média embereinek.
-----
Még a minden hátrányos helyzetet kerülő svájci nép többsége is helyeselné a fegyverszállítást Ukrajnának, pedig a kormány ellene van.
 
Gyakorlatilag 2022 marciusa óta a hadköteles ukran ferfiak (és nók!) nem hagyhatják el Ukrajnát.
Akik előtte kimentek, azok vagy külföldön dolgoznak, vagy eleve külföldön élnek, de a számuk relative elenyésző..
Amúgy az ukránoknál amióta kihirdették a minősített helyzetet (háborút), csak katonai vegzettseggel rendelkezőket mozgósítottak.
Az un. Teroboronaba, a területvédelmisekhez ( kb mint a polgári védelem volt), atlagosan hetszeres a túljelentkezés.
Szóval egyelőre nincs ukran oldali emberhiány szemben az orosszal, ahol a CSVK-hoz mar börtönökből toboroznsk.
Inkább úgy fogalmazz, hogy elméletileg nem hagyhatják el. Mert gyakorlatilag bizony, el! Nem olyan nagy, feltűnő konvojokban jöttek-jönnek, mint ahogy a nők és gyerekek egy évvel ezelőtt, hanem szépen csöndben átszivárogtak.
Németországban aki bejelentett lakcímmel rendelkezik, az záros határidőn belül (max. 6 hónap) köteles az autóját németesíteni. Tehát az ukrán rendszámos autókkal közlekedők már csak ezért sem lehetnek huzamosabb ideje itt lévő vendégmunkások.
 
Gumelig ,

figyelj csak , ne a fegyverszállitást forszirozzátok , menjetek mind oda akik háborút akartok játszani , csak hagyjáto ott az embereket élni rendesen ahogy ök szeretnék ! Ök én nem a politikai elit !
Figyelj csak, nekik mond, hogy adják meg magukat Putyinnak, ne nekem.
 
Utoljára módosítva:
Nekik mond, hogy adják meg magukat Putyinnak, ne nekem.
Ebben logikailag is hibázol.
te személyedre veszed azt amit az országaitok támogat.
Senki se neked mondja.
Hanem mindazoknak akik fegyvert szállítanak és pénzelik.
A nekik mondd adják meg magukat: gondolom azt jelenti az ukránoknak.
Ezt kicsit nézzük meg közelebbről
Valószínűleg sok részből áll.
Áll a harcolni akaró ukrán ajkú ukrán állampolgárokból.
Amit mindenki megért bárhonnan is ír, mert együttérzünk.
De ez se csak ebből áll.
Áll harcias államelnökből, ki a bukását tudja.
Ő lesz elküldve legelőször.
És áll az Ő kuncsorgásából nyugatra.
Azzal tisztában vagy: Az ukrán haderő azzal a fegyvereivel amivel rendelkezett.
Már bukott volna.
Vagyis te a megadást mondtad.
Épp csak azt nem tudni kin múlik.
Az elnökön a lakosságon vagy a nyugaton?
Olvastam olyat de nem hiszek tartós realitásában
Hogy ha Zelenszkij nem vállalná a harcot.
Annyira akar ellenállni az ország(de nem homogén az sem)
Akkor lenne más hadparancsnok és államvezető
Aki folytatná.
Ebben azért nem hiszek, mert kimerül belefárad a lakosság
És elébb utóbb erodálna az ellenállás.
Nyugat is kénytelen lenne leállni.
Vagyis nem az "adják meg magukat nekik mondd" Nem jó a mondatod.
Mert vezető és külföldi támogatás és lakossági akartat nélkül nincs háború.
Bármelyik kimerül.Vége
Az egyik mindig szokott győzni a harcoló felek közül,
 
Utoljára módosítva:
Inkább úgy fogalmazz, hogy elméletileg nem hagyhatják el.
Nyilván aki olyan és mellette kettős állampolgár, az megteszi, bár azok sem mind "olyanok".
Mert gyakorlatilag bizony, el! Nem olyan nagy, feltűnő konvojokban jöttek-jönnek, mint ahogy a nők és gyerekek egy évvel ezelőtt, hanem szépen csöndben átszivárogtak.
Németországban aki bejelentett lakcímmel rendelkezik, az záros határidőn belül (max. 6 hónap) köteles az autóját németesíteni. Tehát az ukrán rendszámos autókkal közlekedők már csak ezért sem lehetnek huzamosabb ideje itt lévő vendégmunkások.
Nem akarom tulspilazni, de lehet, hogy a kint dolgozó férjhez kimenekült a csalad, az asszony kocsijával. Hogy a bérelt lakásba a csalad be lesz/lett jelentve, nem tudom.
(Magam ket ilyen esetról is hallottam, igaz lengyel iranyban.)
 
Nem nekem írtad, de nem állom meg.
Ebben logikailag is hibázol.
te személyedre veszed azt amit az országaitok támogat.
Nem ezt illik teni az állampolgarnak, ha mar egyszer demokratikusan megvalasztottak a vezetést?
Senki se neked mondja.
Azert ennyire ne negligald magad!
Hanem mindazoknak akik fegyvert szállítanak és pénzelik.
Az uj Lend lease-be 52 ország kapcsolódott be.
Mind megveszekedett fegyverkereskedók lenbenek?
Szerintem nem igazan. Plane a kölcsönbérleti szerződés lényegét tekintve (akar ellentételezes nelkül is adnak).
A nekik mondd adják meg magukat: gondolom azt jelenti az ukránoknak.
Ezt kicsit nézzük meg közelebbről
Valószínűleg sok részből áll.
Áll a harcolni akaró ukrán ajkú ukrán állampolgárokból.
Meg az orosz ajkú ukran allampolgarokból, meg masokbol. Peldaul ket teljes orosz (allampolgársagu) zaszlóaljbol, belorusz, grúz...zászloaljakbol...
Amit mindenki megért bárhonnan is ír, mert együttérzünk.
De ez se csak ebből áll.
Áll harcias államelnökből, ki a bukását tudja.
Ő lesz elküldve legelőször.
Jó lenne tudni, hogy itt kire gondolsz.
Nálam sem Zelenszkijre sem Bidenre nem illeszkedik.
Putyinra inkabb, de kötve hiszem, higy ra gondoltál
És áll az Ő kuncsorgásából nyugatra.
Nem is értem, egy koldust az Amerikai Szenátus és az Europai Parlament álló ovacioval fogad (most tekintsünk el Orbantól)?
Ezt inkabb tekintelyt érdemlő allamferfiakkal teszik, vagy nem?
És tök mindegy mi volt a nyugati partnerek hatsó gondolatában, de elfogadták, aláírtak mind a Budapesti memorandumot, mind a Minszki es Luxemburgi egyezményeket. Es tudtommal azokban szavatoljak Ukrajna szuverenitásanak megőrzését...
Azzal tisztában vagy: Az ukrán haderő azzal a fegyvereivel amivel rendelkezett.
Ez így igaz. De pont anbak a reményeben mondott le az atom arzenaljarol és (minő fintora a sorsnak), adta at azt az oroszoknak, hogy masok majd megvédik.
Már bukott volna.
Vagyis te a megadást mondtad.
Épp csak azt nem tudni kin múlik.
Dehogynem. Az ukran népen. Az utolsó emberig fogmak harcolni, ha hiszed, ha nem.
Az elnökön a lakosságon vagy a nyugaton?
Olvastam olyat de nem hiszek tartós realitásában
Hogy ha Zelenszkij nem vállalná a harcot.
Te komolyan azt hiszed, hogy Zelenszkij vállalta fel?
Nem. Ő csak az elnöki fogadalmanak megfelelően az élére állt.
Annyira akar ellenállni az ország(de nem homogén az sem)
Bár Magyarország csak negyedannyira lenbe "homogen", az összefogást tekintve, mint az ukránok!
Akkor lenne más hadparancsnok
Van. Zaluzsnijnak hivjak.
és államvezető
Az is van. Denisz Smihalnak hívjak es a me helyettest pedig Irina Verescsuknak.
Ők ugyanugy megjelennek/tájékoztatnak, mint Zelenszkij, csak nálunk nem irnak roluk.
Aki folytatná.
Ebben azért nem hiszek, mert kimerül belefárad a lakosság
A Majdan 3 honapug tartott. A Khrescsatyikon (Kijev főutcaja) satrat vertek a tüntetók es a támogatok hetekig vittek nekik a kajat, valtas ruhat....
Szóval én nem gondolnam, hogy belefáradnak. A haborút is egy eve folytatjak.
És elébb utóbb erodálna az ellenállás.
Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy ebból nincs kiszállás. (Egyszerűbben szólva, győzelem vagy halál.)
Nyugat is kénytelen lenne leállni.
Mivel is?
A szankciókkal? Akkor ók veszitenének...
Vagyis nem az "adják meg magukat nekik mondd" Nem jó a mondatod.
Mert vezető és külföldi támogatás és lakossági akartat nélkül nincs háború.
Bármelyik kimerül.Vége
Amiről nalunk nem szolnak a hírek: Ukrajna átállt a hadu gazdálkodasra. Mindent alárendelnek a vedelemnek.
A gyartosorokat, ahol lehetett atállitottak katonai termekek gyártására
Az egyik mindig szokott győzni a harcoló felek közül,
A török-görög viszalyban ki győzött?
 
Flamingo ,
ugye akkor szerinted ca. 400 ezer nö dolgozott már elötte Németországba akikhez a férjeik menekültek Ukrajnából ! Az általad "bérelt" lakást meg ugy kapják berendezve a német államtól nem is kell bérelniük és ha esetleg munkát keresnek elönybe vannak részesitve ! Igaz ez Németország , ezt meg én tudom és nem kettöröl!
Érhetetlen számomra , egy másik ország lakosaiért nemkiabáltatok ennyire , a félmillió éhenhalt arab gyerekröl hol balhéztatok ennyire ?? Flamingó, Gumelig , hangotok nemhallottam , a jemeni háborúról sem , libiát nem is emlitem amit ugyszintén káoszba döntött szerett nagytestvéretek új úratok !
 
Utoljára módosítva:
Flamingo ,
ugye akkor szerinted ca. 400 ezer nö dolgozott már elötte Németországba akikhez a férjeik menekültek Ukrajnából ! Az általad "bérelt" lakást meg ugy kapják berendezve a német államtól nem is kell bérelniük és ha esetleg munkát keresnek elönybe vannak részesitve ! Igaz ez Németország , ezt meg én tudom és nem kettöröl!
Érhetetlen számomra , egy másik ország lakosaiért benmkiabáltatok ennyire , a félmillió éhenhalt arab gyereröl hol balhéztatok ennyire ?? Flamingó, Gumelig , hangotok nemhallottam , a jemeni háborúról sem , libiát enm is emlitem amit ugyszintén káoszba döntött szerett nagytestvéretek új úratok !
Termeszetesen nem hagy hidegen az etióp ehezes vagy Libia sorvadása, ahogy a brazil nyomortelepek sem.
Anno többször, igaz kisebb összeggel tamogattam is nehanyukat (UNESCO kepeslap, postai belyeg, telefonos adakozas, bolti vasarlasnal kisebb összzeg adakozása a bolti tamogatott celra...).
Nem ismerem a konkret nemet viszonyokat menekültügyi téren, de feltetelezem, hogy ugyanazon feltetelek vonatkoznak azukran menekültekre, mint az ukranokra.
Ugyanígy nem ismerem a munkavallalasi j9gokat harmadik orszagbeliek (EU-n kivüliek eseten), de gondolom e teren is egyforma a szabaly.
Írigylesre méltó, hogy a német állam olyan gazdag, hogy több száz ezer ukran menekülteknek biztositani tudott lakhatast. Nálunk 90 naponkent felülvizsgaljak az illető menekült státuszat es jogosult havi 22600 Ft segelyre. Munkat vallalhat, de nem tudom ez a hatalmas összeg akkor is jár-e nekik.
4 fő menekült reszére par hónapig szállast biztosítottunk, innen az infom.
Es most csúnyan fogok fogalmazni.
Ukrajna europai orszag, a szomszedunk.
Volt mar tapasztalatunj, hogy egy szomszedos orszag háboeuja seperc alatt átterjedhet a határon tulra (lasd a jugo haborúban Barcsra ledobott jazettas bombát).
Sziria, Jemen,.. eseten ez a veszely nem igazan fenyeget, igy az ukran helyzetet talan érthető módon másként latom.
Ezt meg megfejeli, hogy az oroszoktol sem 1849-ben, sem 1919-ben, sem 1945-ben, de meg 1956-ban sem japtunk semmi jót .
Vess meg de en bizony a fentiek miatt az ukranok mellett vagyok (önös es közös érdekből is).
 
Flamingo ,
már megbocsájts , de én tényleg levagyok döbbenve töled ! Tudom miért döntesz Ukrajna mellett ezért nem is itéllek el ! Azt majd privátba megirom neked mert csak rád tartozik !
Aztán hogyan is van az ugynevezett DU municio használata szerinted mint a hazug iraki háborukban meg a szerbeknél ?? Az nemzavar ?? mondjuk a szerbek pontosan ugy vagy jobban szomszédunk mint Ukrajna .
 
Ezt meg megfejeli, hogy az oroszoktol sem 1849-ben, sem 1919-ben, sem 1945-ben, de meg 1956-ban sem japtunk semmi jót .
Vess meg de en bizony a fentiek miatt az ukranok mellett vagyok (önös es közös érdekből is).
Ezért nem vet meg senki, természetesen orosz elnyomást mi sem szeretnénk.
Csupáncsak ahogy tőlünk az ukránok elvárják, hogy mellettük legyünk, várjuk már el mi is legalább a fiatal, életerős férfiaktól, hogy ők is maguk mellett legyenek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,456
Tagok
615,657
Legújabb tagunk
Leupoldmeq
Oldal tetejére