Hírek Elnöki ügy

Biden és a szabad világ vezetői újra és újra, ha kockázatot vállalva is, de elmennek Kijevbe, hogy kifejezzék az együttérzésüket és a támogatásunkat. A miénket speciel Karácsony Gergely főpolgármester vitte el, a lényeg, hogy az is ott van már.

Az Egyesült Államokban ma munkaszüneti nap van, lévén február 20. a Presidents’ Day. Az első elnök, George Washington születésnapja, amikor nemcsak rá, de az USA valamennyi elnökére emlékeznek.


A most hivatalban lévő demokrata elnök azzal tette felejthetetlenné az évfordulót, hogy váratlan látogatást tett Kijevben. Azok a képsorok, amelyeken Biden és Zelenszkij együtt koszorúzza meg az orosz agresszió áldozatainak emlékfalát, miközben behallatszik a légvédelmi szirénák sikítása minden bizonnyal ott lesznek a nagy történelmi tablók sorában. Történetek a jó oldalról.

Biden ukrajnai látogatásának természetesen elsősorban jelképes a jelentősége. De a gesztusok igazán fontosak. Az, hogy ki megy el a folyamatosan támadott városba és ki nem többet mond száz és ezer beszédnél. Ráadásul, a szivárgó információk szerint Biden ragaszkodott ahhoz, hogy ha Ukrajnába utazik, akkor a fővárosba. Nem akarja valami lengyel határ menti településsel lealibizni a dolgot. Abba a városba megy, amelyet egy évvel ezelőtt a putyini agresszorok el akartak foglalni, bábállamot felállítani, elfojtani a szabadságot és a függetlenséget.

Ukrajna egy évvel a barbár támadás után – éppen a szabad világ támogatásával – tartja magát. A város nem esett el, Zelenszkij nem menekült el, s bár a putyini gyilkoló gépezet továbbgörög, Oroszország ma már minden mértékadó vélemény szerint terrorista állam, háborús bűnök elkövetői. Végképp és talán örökre lerombolva azt a képet magáról, amikor a nyugati szövetségesekkel együtt volt képes küzdeni egy gyilkos, hódító hatalom ellen.

Biden és a szabad világ vezetői újra és újra, ha kockázatot vállalva is, de elmennek Kijevbe, hogy kifejezzék az együttérzésüket és a támogatásunkat. A miénket speciel Karácsony Gergely főpolgármester vitte el, a lényeg, hogy az is ott van már.

Természetesen, ahogy azt ukrán vezető politikusok is elmondták, a gesztusok fontosak, de fegyver is kell nyugatról. És nyilván lesz is, ha nem is olyan gyorsan feltétlenül, mint ahogy azt az ukránok megérdemelnék.

Véletlenül éppen most olvasom Umberto Eco remek esszéjét arról, hogyan ismerjük fel a fasizmust. Ebben felidézi azt, amikor Olaszországból elkergették a fasisztákat, s a város főterén a bevonuló partizánvezér mond győzelmi beszédet. A Mussolini-féle fasizmus alatt az emberek megszokták a végtelen, szóvirágos, nagyképű, handabandázó szónoklatokat a szűnni nem akaró tapssal és ovációval.

Most Mimo partizánvezér így kezdte: „Polgárok, barátaim, annyi fájdalom után itt vagyunk újra. Dicsőség azoknak, akik a szabadságunkért estek el”. És itt befejezte. Bárhogy is tapsoltak, kiabáltak neki. Ekkor értettem meg – írja Umberto Eco – hogy a szólás szabadsága azt is jelenti, hogy őszintén, retorikai fordulatok és túlzások nélkül mersz szólni.

Mi volt Zelenszkij első mondata, amikor megrázta Biden elnök kezét?

Thank you for your coming!

Ennyi és ebből mindenki értheti, amit kell. Csak a fasisztáknak szükséges hatalmas szónoklatokat levágniuk. Az őszinte szavak útja rövidebb.

Biden válasza körülbelül ennyi volt: Slava Ukraina.

Kijevben elhangozva ez mindent elmond most, amit kell.


Dési János


1676930435604.png
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
"Biden válasza körülbelül ennyi volt: Slava Ukraina.
Kijevben elhangozva ez mindent elmond most, amit kell.
"

...mert ukránul nem tudta megköszönni, hogy fia, Hunter 2014 és 2019 között az ukrán Burisma Holding energetikai vállalat igazgatóságának tagja lehetett,.... hiszen, mert mért is ne ? jókor volt jó helyen. Nincs ebben semmi különleges, hiszen bármelyikünk lehetett volna igazgatósági tag, vagy nem ? Vagy de ? Meghát- ugye kicsit széllelbélelt eza Huntie-fiú, és hát nem hagyott-e véletlenül itt (is) a nagy munka közben esetleg egy laptopot ?
 
A nyugati lapok irtak, hogy Kiev ertesitette az oroszokat, és kérték oket, hogy Kiev kornyeket ne bombazzak a latogatas alatt az Elnok biztonsaga érdekében .
Ez altalaban igy mukodik nem csak az orosz ukran konfliktus eseten is.

Amiert megis titkositjak a dolgot, az pont a biztonsag egyreszt, masreszt pedig a provokáciokat akarjak a titkossággal elkerulni.
Ha Biden elnok, ellen barmit elkovetnek a latogatas alatt, azt konnyu lenne az oroszokra kenni!
Ha egy szelsosegers szervezet azt akarta volna, hogy amerika az eddigieknel is kemenyebben beszalljon, egy az oroszokra fogott támadáskiserlettel felhergelhette volna egesz amerikat, és nagyon kozel zhozhatta volnma a nuklearis katasztrofa veszelyet.
 
Vagány az öregúr, le a kalappal.

Nem akarja valami lengyel határ menti településsel lealibizni a dolgot
Igen ez méltánylandó
De a háború folytatásáért, annak meg ne szűnhetéséért tett pénzelés nem jó
Inkább a diplomácia feléledéséért tenne sokat.
Mint halom (ATV) egész Európa már nem tudja lőszerrel se táplálni Ukrajnát.
A Bidenék pénze tartja fenn a lövöldözést.
Bár azt is mondta Az oroszok meg észak Koreától kapnak lőszert.

Ukrajna lerohanása előtt a legtöbb elemző és döntéshozó meg volt róla győződve, hogy a nagy háborúk kora soha nem tér vissza, így az ezek megvívásához nélkülözhetetlen ipari bázisra sincs szükség. Az orosz agresszió aztán rácáfolt erre, az Európában a második világháború óta nem látott intenzitású harcokban az ukrán hadsereg átlagosan naponta 5-6 ezer tüzérségi lövedéket használ fel, az orosz pedig mintegy 20 ezret.


Közben az Egyesült Államokban is felpörgetik a legnagyobb számban használt 155 milliméteres kaliberű lőszer gyártását havi 14 ezerről 90 ezerre, ám ehhez két évre van szükség. Így ha a NATO továbbra is talpon akarja tartani az ukrán hadsereget, akkor az európai lőszergyártást is növelni kell.
 
Utoljára módosítva:
A nyugati lapok irtak, hogy Kiev ertesitette az oroszokat, és kérték oket, hogy Kiev kornyeket ne bombazzak a latogatas alatt az Elnok biztonsaga érdekében .
Ez most komoly?
Ha így lett volna, miért nem Kijevben tette le az Air Force1?
Mondjuk tényleg tökös Biden (mar ha tudatosult benne), hogy bevállalta ha baja esik az egy casus belli Natoilag.
Ha tudtak is róla az oroszok (a varsói látogatást is már csak akkor jelentették be az amik, amikor már az ócean felett repült).
Amúgy ha ilyen megértőek az oroszok, miert is volt ket óran belül kétszer is légiriadó Kijevben?
Ja Szimonyjan (az orosz RT tv csatorna vezetője azr fejtegette, hogy at nem is Biden volt, csak egy alteregoja...
 
Amúgy ha ilyen megértőek az oroszok, miert is volt ket óran belül kétszer is légiriadó Kijevben?
Ja Szimonyjan (az orosz RT tv csatorna vezetője azr fejtegette, hogy at nem is Biden volt, csak egy alteregoja...
Az oroszokrol sok rosszat el lehget mondani, de azt nehezen hogy hulyek lennenek!

Ok nagyon jol tudjak azt, hogy Biden elleni tamadas a háboru olyan eszkalaciojahoz vezetne, amit senki nem kivan!
Ez egy - ahogy irtad is - olyan urugy lenne az usa és a nato szamara amit nem kivan oroszorszag sem!
Biden latogatasanak biztonsaga kozos erdek ukrajna és oroszorszag szamara!

Ugyhogy ez nem megértés :)
Masreszt meglepne az, ha az fszb már a látogatas elott joval nem tudott volna az érkezésérol és nem értesitette volna a hadvezetést!
Hidd el, hogy a lengyelorszagbol kievbe tarto vonatot legalabb annyira vigyaztak orosz tavolsagi vadaszok, mint a nato gépei.

Egyebkent tenyleg a legrosszabb, és szinte biztosan vereséggel járo strategia hulyének nézni az ellenséget.
Ha nem ulnenek ott is okos emberek, akkor már rég vége lenne ennek az oruletnek, de sajna vannak!

Ezeket tényleg nem kotekedésképpen irtam le, de a vilag nem arrol szol, hogy az egyik oldalon csupa jó, és fantasztikusan okos emberek ulnek, a masikon meg végtelenul buta, gonosz népség.

Nincs veszélyesebb mint az okos elllenseg!
 
Ha így lett volna, miért nem Kijevben tette le az Air Force1?
Ugye Te is tudod mi az a stinger, és azt hogy mennyi kerult ebbol unregularis alakulatok kezébe?!
Az elnok biztonsagát nem az oroszokkal szemben kellett szavatolni, hanem az esetleges szélsosegesekkel szemben!
Egy leszálláshoz készulodo repulogepnel meg sajna keves sebezhetobb eszkoz van :(
 
"„Értesítettük az oroszokat, hogy Biden elnök Kijevbe utazik” – mondta Sullivan. „Néhány órával az indulása előtt tettük ezt konfliktusmegoldás céljából, és a kommunikáció kényes jellege miatt nem térek ki arra, hogyan reagáltak, vagy hogy mi volt az üzenetünk pontos természete, de megerősíthetem, hogy közöltük ezt az értesítést. .”

Most persze jatszhatunk a szavakkal, de maradjunk a tényeknél.
Az usa és oroszorszag nem akar nyilt konfloktust!

"Más külföldi vezetők, akik Ukrajnába érkeztek, köztük Boris Johnson volt brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök, szintén vonattal érkeztek Lengyelországból – az újságírók, segélyszervezetek és diplomaták által használt útvonalon Ukrajna polgári légterét lezárták. az elmúlt évre"

"
A háborús övezetekbe látogató amerikai elnökök nem ismeretlenek: hárman látogattak Irakra, köztük Biden elődje, Donald Trump is, az akkoriban jelentős biztonsági műveletek során. Barack Obama, Trump és George W Bush is Afganisztánba látogatott.

De Kabulhoz és a látogatásoknak otthont adó amerikai Bagram légibázishoz képest Ukrajnát egészen más ajánlatnak tekintették.

A Fehér Ház tisztviselői szerint ez a különbség az utazás és a korábbi afganisztáni és iraki elnöki látogatások között. Ezekben az országokban hatalmas amerikai katonai jelenlét volt jelen, Ukrajnában viszont nincs, a diplomáciai jelenlét pedig minimális.

Az aktív háborús övezetet Moszkva elektronikus hadviselési repülőgépei figyelik, az ukrán társadalmat pedig orosz ügynökök halozzak be.

 
Utoljára módosítva:
Bident méltatta, Orbánt bírálta Jeszenszky Géza

Az egykori külügyminiszter szerint erős üzenet volt Kijevbe menni, de a távolmaradás is az. A volt NATO-nagykövet, Simonyi András sem érti a magyar külpolitika irányvonalát.

Jeszenszky Géza szerint az amerikai elnök útja egyértelművé tette, Washington elszánt, nem hagyja magára Ukrajnát. A Népszavának azt mondta, az időzítés is fontos volt, Volodimir Zelenszkij és Joe Biden már akkor megtárgyalhatták az aktuális kérdéseket, amikor az ukrán elnök beszédet mondott a kongresszus előtt, de az amerikai elnök akkor ment az ukrán fővárosba, amikor Moszkva arról próbálja meggyőzni a nyugati világot, hogy a háború lezárásához abba kell hagyni Ukrajna támogatását, Kijevnek területi engedményeket kell tennie.
Jeszenszky Géza szerint az amerikai republikánusoknál is van egy ilyen irányzat, de a többség eltökélt Ukrajna támogatásában. Vlagyimir Putyin most Ukrajna és a Nyugat kifárasztására játszik, azért volt Joe Biden látogatása erős üzenet, mert jelezte, a Nyugat nem fárad el, nem hagy fel Ukrajna támogatásával.
Ha nagyon rossz lenne a hadi helyzet, nem valószínű, hogy Biden elment volna Kijevbe, ám így demonstrálta, hogy bátor, tetterős politikus, aki egy ilyen kockázatos útra is vállalkozott – tette hozzá. Eddig már jónéhány európai politikus meglátogatta Kijevben Zelenszkij elnököt. (Novák Katalin államfő is – a szerk.)
Aki nem ment el, az fél, vagy a másik félnek drukkol
– mondta a magyar miniszterelnökre is utalva. Hozzátette, számára Orbán Viktor idei évértékelője egy ponton a ’30-as évek katasztrofális külpolitikáját idézte, amikor a nyugati hatalmak úgy próbálták békéltetni Adolf Hitlert, hogy sorozatosan rábólintottak területszerzéseire.
Jeszenszky Géza szerint túl azon, hogy az orosz agresszió morálisan vállalhatatlan, a magyar politikának minden eshetőségre fel kellene készülnie, arra is, hogy Ukrajna területveszteségeket szenved el, de arra is, hogy győz, helyreállítja szuverenitását. Úgy vélte, az ma már nagyon valószínű, hogy Ukrajna nem omlik össze, nem lesz Belarusz-szerű bábállam, így akinek valóban szívügye a kárpátaljai magyarság sorsa, annak egyetlen józan választása lehet: jóban kell lenni Ukrajnával.
 
Jeszenszky Géza inkább hallgasson a kárpátaljai magyarokkal kapcsolatban, bár rokonai élnek\éltek ott. A helyi értelmiség szemében inkább szitokszó a neve, mert az ukrán magyar alapszerződésről "állítólag" egyeztetett az akkor még egy darab magyar politikai szövetséggel, csak a valóságban a tesója borospincéjéig jutott el. Már korábban ezt kibeszéltük valamelyik témánál. Még könyv is jelent meg erről.
Orbán most Kinához dörgölőzik, már rég nem Putyin a kedvenc.
 
Utoljára módosítva:
Az oroszokrol sok rosszat el lehget mondani, de azt nehezen hogy hulyek lennenek!
Akkor miert nem fejezik be ezt az oroszorszagavilagellenegyelül "haborút"?
Ok nagyon jol tudjak azt, hogy Biden elleni tamadas a háboru olyan eszkalaciojahoz vezetne, amit senki nem kivan!
Ez egy - ahogy irtad is - olyan urugy lenne az usa és a nato szamara amit nem kivan oroszorszag sem!
Biden latogatasanak biztonsaga kozos erdek ukrajna és oroszorszag szamara!

Ugyhogy ez nem megértés :)
Masreszt meglepne az, ha az fszb már a látogatas elott joval nem tudott volna az érkezésérol és nem értesitette volna a hadvezetést!
Tudtommal az fszb ritkan ad ki nyilatkozatot, igy csak a hiradásokra tudok alapozni es epp most neztem meg egy yt videot, amiben 11 hiradast mutattak be, amiben azt fejtegetik az orosz "bajerzsotik", hogy nem mer Biden Ukrajnaba ellatogatni...
Hidd el, hogy a lengyelorszagbol kievbe tarto vonatot legalabb annyira vigyaztak orosz tavolsagi vadaszok, mint a nato gépei.
Kicsit ketkedem.
Egyreszt Lengyelorszag legteret nem merik megserteni, másreszt Ukrajnaban siman lelövik óket. A Fekete tengerról meg baromora nem lehet a vadaszokkal vonatot biztosítani, bar lehet, hogy az utobbi idokben sokat fejlódött a katonai repülés. ( En csupan 16 evet huztam le a honi legvedelemnel és ott semmi hasonlót nem tapasztalram.)
Egyebkent tenyleg a legrosszabb, és szinte biztosan vereséggel járo strategia hulyének nézni az ellenséget.
Előtti jó lenne azt is tisztázni, hogy ki az ellenség mert ugye nem az ukranok ellen folynak a harcok...
Ha nem ulnenek ott is okos emberek, akkor már rég vége lenne ennek az oruletnek, de sajna vannak!
Szerinted melyik országban történhetne meg (kis hazankat kivéve), hogy ellopnak masfel milló tartalekos egyenruhat, de a miniszter a hekyen marad (a logisztikai helyettesével egyetemben)?
Ezeket tényleg nem kotekedésképpen irtam le, de a vilag nem arrol szol, hogy az egyik oldalon csupa jó, és fantasztikusan okos emberek ulnek, a masikon meg végtelenul buta, gonosz népség.
Pedig a vilag nagyon arrafele tendal...
Nincs veszélyesebb mint az okos elllenseg!
Dehat az oroszok nem ellenseg! Csupan nacitlanitani akarjak a testveri ukrán nep fasiszta vezetesét. (Ezek Putyin szavai, igaz majd egy evvel ezelőttiek.)
 
Ugye Te is tudod mi az a stinger, és azt hogy mennyi kerult ebbol unregularis alakulatok kezébe?!
Ennel azert komolyabb fegyverek elharitásara is kéoes az elnöki gep.
Az elnok biztonsagát nem az oroszokkal szemben kellett szavatolni, hanem az esetleges szélsosegesekkel szemben!
Egy leszálláshoz készulodo repulogepnel meg sajna keves sebezhetobb eszkoz van :(
Kijevben 3 repter van (2 polgari es 1 katonai), de mondjuk lenyegtelen, mert Ukrajna felett egy eve legtérzar van es nem az ukranok miatt.
 
Biden és a szabad világ vezetői újra és újra, ha kockázatot vállalva is, de elmennek Kijevbe, hogy kifejezzék az együttérzésüket és a támogatásunkat. A miénket speciel Karácsony Gergely főpolgármester vitte el, a lényeg, hogy az is ott van már.

Az Egyesült Államokban ma munkaszüneti nap van, lévén február 20. a Presidents’ Day. Az első elnök, George Washington születésnapja, amikor nemcsak rá, de az USA valamennyi elnökére emlékeznek.


A most hivatalban lévő demokrata elnök azzal tette felejthetetlenné az évfordulót, hogy váratlan látogatást tett Kijevben. Azok a képsorok, amelyeken Biden és Zelenszkij együtt koszorúzza meg az orosz agresszió áldozatainak emlékfalát, miközben behallatszik a légvédelmi szirénák sikítása minden bizonnyal ott lesznek a nagy történelmi tablók sorában. Történetek a jó oldalról.

Biden ukrajnai látogatásának természetesen elsősorban jelképes a jelentősége. De a gesztusok igazán fontosak. Az, hogy ki megy el a folyamatosan támadott városba és ki nem többet mond száz és ezer beszédnél. Ráadásul, a szivárgó információk szerint Biden ragaszkodott ahhoz, hogy ha Ukrajnába utazik, akkor a fővárosba. Nem akarja valami lengyel határ menti településsel lealibizni a dolgot. Abba a városba megy, amelyet egy évvel ezelőtt a putyini agresszorok el akartak foglalni, bábállamot felállítani, elfojtani a szabadságot és a függetlenséget.

Ukrajna egy évvel a barbár támadás után – éppen a szabad világ támogatásával – tartja magát. A város nem esett el, Zelenszkij nem menekült el, s bár a putyini gyilkoló gépezet továbbgörög, Oroszország ma már minden mértékadó vélemény szerint terrorista állam, háborús bűnök elkövetői. Végképp és talán örökre lerombolva azt a képet magáról, amikor a nyugati szövetségesekkel együtt volt képes küzdeni egy gyilkos, hódító hatalom ellen.

Biden és a szabad világ vezetői újra és újra, ha kockázatot vállalva is, de elmennek Kijevbe, hogy kifejezzék az együttérzésüket és a támogatásunkat. A miénket speciel Karácsony Gergely főpolgármester vitte el, a lényeg, hogy az is ott van már.

Természetesen, ahogy azt ukrán vezető politikusok is elmondták, a gesztusok fontosak, de fegyver is kell nyugatról. És nyilván lesz is, ha nem is olyan gyorsan feltétlenül, mint ahogy azt az ukránok megérdemelnék.

Véletlenül éppen most olvasom Umberto Eco remek esszéjét arról, hogyan ismerjük fel a fasizmust. Ebben felidézi azt, amikor Olaszországból elkergették a fasisztákat, s a város főterén a bevonuló partizánvezér mond győzelmi beszédet. A Mussolini-féle fasizmus alatt az emberek megszokták a végtelen, szóvirágos, nagyképű, handabandázó szónoklatokat a szűnni nem akaró tapssal és ovációval.

Most Mimo partizánvezér így kezdte: „Polgárok, barátaim, annyi fájdalom után itt vagyunk újra. Dicsőség azoknak, akik a szabadságunkért estek el”. És itt befejezte. Bárhogy is tapsoltak, kiabáltak neki. Ekkor értettem meg – írja Umberto Eco – hogy a szólás szabadsága azt is jelenti, hogy őszintén, retorikai fordulatok és túlzások nélkül mersz szólni.

Mi volt Zelenszkij első mondata, amikor megrázta Biden elnök kezét?

Thank you for your coming!

Ennyi és ebből mindenki értheti, amit kell. Csak a fasisztáknak szükséges hatalmas szónoklatokat levágniuk. Az őszinte szavak útja rövidebb.

Biden válasza körülbelül ennyi volt: Slava Ukraina.

Kijevben elhangozva ez mindent elmond most, amit kell.


Dési János


Csatolás megtekintése 1913362
Hát ez fantasztikus! A háborű demens kirobbantója, a farkával billentyűző törpével megugatja, hogy hogyan kellene együtt élni az embereknek!
 
Bident méltatta, Orbánt bírálta Jeszenszky Géza

Az egykori külügyminiszter szerint erős üzenet volt Kijevbe menni, de a távolmaradás is az. A volt NATO-nagykövet, Simonyi András sem érti a magyar külpolitika irányvonalát.

mondta a magyar miniszterelnökre is utalva. Hozzátette, számára Orbán Viktor idei évértékelője egy ponton a ’30-as évek katasztrofális külpolitikáját idézte, amikor a nyugati hatalmak úgy próbálták békéltetni Adolf Hitlert, hogy sorozatosan rábólintottak területszerzéseire.
Ez jár a fejemben, mióta van az orosz ukrán területszerző háború
Hogy A Náci Németország estén is úgy volt
A nagy háború elkerülése miatt időhúzó,(erőnyerő) politikát folytatva sorozatosan elnéztek mindent a Németországnak.
Most mit kell tenni, beáldozni Ukrajnát?
Hogy megússzuk?
És ha mégis menne tovább a területszerzése.
De mégsem ugyanaz a helyzet.
Nem ugyanolyan a két vezető esete, ország célok is mások.
Nincs fasizmus Oroszországban
Bár Soros szerint arra emlékeztet
Ungváry Krisztián cikke szarint inkább az ukránoknál vannak és voltak jelek a szélsőjobb túlerős nacionalizmusára.
Az oroszoknál "kiszervezett" szélsőjobb jelenségre utal Alexander Dugin és Oleg Platonov
Nincs intézményesített fasizmus Oroszországban.
Nem ugyanaz a helyzet mégsem mint a 30-s évek Hitlerjének esete
Tanulságos Ungváry Krisztián cikke
az Európai Unión, illetve a NATO-n belül csak egy olyan tagállam van, amelyik még most, egy népirtásba torkolló háború napjaiban is képes arra, hogy az orosz dezinformáció termékeit terjessze. Az azonban, hogy ez épp Magyarország számunkra nemzeti szégyen.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,686
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére